Nyårsafton

Sitter hos Bads och har precis ätit en supergod middag. Arvid har somnat i storsängen (borta alltså, inte våran hemma såklart...daaaaah!) och är så duktig. Får se om det blir lite sällskapsspel och sen efterrätt. Det gäller väl att äta upp sig lite idag för imorgon börjar väl svälten... Eller det gör den ju inte för man kan inte svälta sig när man ammar såklart. Men däremot kan man låta bli godis, kakor och annat sånt gott. Det blir mitt nyårslöfte med andra ord. Beach 2007 eller hur var det nu...

Vi var på en superhärlig promenad imorse, det var så himla fint väder. Blev kär i vädret. Kan man bli det?

Igår blev det en låååång egentid förresten. Hela åtta timmar! Jag höll på att längta ihjäl mig efter bara 4... Men jag överlevde. Vad jag gjorde var att diska, surfa, maila, tvätta, kolla på tv, och läste en hel massa ur min julklappsbok "Uppdrag:Mamma". Döbra.

Over and out.

Gott nytt år!

Underbara egentid

Jag har egentid idag. Utan både karl och barn. Andreas åkte till Rödön och tog Arvid med sig för att jag skulle få lite egentid. Underbart! Den tiden har jag hittills ägnat åt att diska och surfa. Har kikat runt lite på sidor om Bulgarien för vi är bjudna dit av svärmor på 2-veckors semester i sommar. Det ska bli skönt med lite värme, men vi får se hur det går att resa med en 1-åring... :oD

Den här datorn är sååå SEG så nu ids jag inte sitta här längre. Adjö.

Drama!

Idag har det hänt grejer...

Vi börjar med att Arvid sov från ... ja vad var det nu... 21 kanske... till 09.30 imorse! Han ammade 04 och 08. Vi kände oss mycket utsövda och glada. Nästan lite för utsövda, sov nog lite onödigt mycket för att vara exakt.

Sen gick vi på promenad innan frukost och efter det åkte vi till Marieby för att lämna tillbaka nyckeln från dopet. Åkte sen in till stan där vi skulle kolla lite rea på barnkläder, men det var klent med det så vi handlade inget. Efter det åkte vi hem... Såg flera polisbilar och en polishelikopter som cirkulerade ovanför våra hus så det var lite spooky. Men folk var ute som vanligt så antog att det inte var nån fara, så vi plockade bland annat fram spjälsängen från garaget och sen gick vi in och kollade ÖPs hemsida... Yxrån i Torvalla centrum! Jabbi...

Sen kom iaf mamma och pappa och hälsade på, spelade kort och vi beställde mat. Trevligt. Andreas köpte en "leksak" idag, ett flygsimulatorspel så han kan öva sig på att flyga modellflyg på datorn. Det är apkul att köra, när man väl kommer upp i luften och inte kraschar...

Så ikväll har Arvid flyttat över från vaggan till spjälsängen! Han är en stor pojke nu! Eller han ser mindre ut nu i spjälsängen än i vaggan eftersom spjälsängen är sååå stor i jämförelse, men det känns ändå bra och han verkar trivas. :o)


Julklappen

Arvid diggar sin julklapp gåstolen stenhårt!

         

Nostalgisk

Blev lite nostalgisk idag...
Dels för att jag fick ett sååå himla roligt och lååångt mail från bästaste Jenny, och dels för att jag läste i min Lunardagbok om när jag fick ärret i huvudet. Jag funderade över det där igår kväll för vi hade pratat om att få ärr när man var liten, nån hade på hakan, nån vid ögonbrynet och nån uppe på huvudet. Så kom jag på att jag har ju också ärr på huvudet, men det kom sig av en Sha-Boomkonsert på GIII juldagen 2003 - i min ungdoms dagar, haha!

"
Inflyttningsfest
Tis 30 dec 2003 22:11
Övrigt, 9 läsare totalt
Det var det! En kanonkul inflyttningsfest blev det, totallyckad! :o) Det kom totalt 34 pers och hälsade på, och det är ganska bra för att vara 28 kvm litet... :o)

Det var riktigt livat! Sen gick vi några stycken till GIII för att parta vidare. Utanför huset här nere så skulle Olof lyfta mig men tappade mig så jag låg på backen. Just då åkte polisen förbi, saaaaakta och tittade på mig... Hade jag inte rest mig där hade de säkert tagit mig för att de trodde att jag var för packad... Sen galopperade vi bort mot GIII, men på vägen så tog vi ut pengar vid Kärnan. Där träffade vi Jenny också. Det var inga problem att ta sig in på GIII, det var nämligen ingen kö!

Vi gick alltså in och partajade och tillslut hittade jag scenen där Sha-Boom (bara Dag Finn tror jag) och två medlemmar ur Europe (Ian och Mic) spelade så jag trängde mig fram och diggade längst fram vid scenen (som vanligt...). Rätt vad det var så fick jag en smäll i huvudet bakifrån. Jag tänkte att det gjorde lite ont men fortsatte ändå att stå där framme och digga. Efter ett tag kände jag att ”Aj, det gör ju faktiskt riktigt ont!!” och kände där jag fått slaget. Då såg jag på fingrarna att det var fullt med BLOD!! Hjälp! Så jag trängde mig bort från folksamlingen vid scenen och gick till garderoben där jag frågade garderobiären om jag blödda. Han sa att ”Jaa, oj - det där ser inte så bra ut...”. Han sa att jag kunde gå till hotellreceptionen för att få sårtvätt eller liknande, och att jag kunde använda en dörr som fanns där. På vägen mot receptionen hittade jag Alsing som följde med mig och hjälpte mig. Både Alsing och killen i receptionen såg lite oroade ut och tyckte inte att det såg så bra ut de heller. De trodde ett tag att det behövdes sys... Vi kom på att vi kunde ringa akuten istället för att åka dit direkt. Vid det ögonblicket hade det slutat blöda, så Alsing ringde och berättade hur det stod till och att det slutat blöda, hur stort såret var och så vidare... De på akuten sa att vi inte behövde åka in annat än om det började blöda igen, så jag skulle bara ta det lugnt. Jag sa då att ”ja jag lär ju inte stå framme vid scenen igen ikväll!”.

Jag gick ut i vimlet igen och vimlade lite till. Rätt vad det var så befann jag mig längst fram vid scenen igen! Haha! Det var skitkul! :o)

När Sha-Boom spelat klart så gick Dag Finn och de andra, och då mötte jag dem och blev så till mig, ville ha autograf... så jag frågade Dag Finn om han hade en penna, men han sa ”nej”. Coolt va?! Och när jag gick där bredvid honom så satt Andreas lite längre bort och såg det så jag pekade i stora gester på Dag Finn och visade att jag gick bredvid honom - haha!!

Efter krogbesöket så gick vi till Kebabcity och där såg Daniel och jag Robinson-Mirre! Coolt igen va? :o)

Det var en riktigt lyckad kväll! Tyvärr så tappade jag bort mössan någonstans mellan Kärnan och GIII, jag tror att den tappades bort i garderoben på GIII men de säger att den inte finns bland kvarglömda grejer. Hur som helst så är jag på jakt efter en ny likadan mössa, för jag gillade den jag hade! :o)

Kul också att garderiobiären kände igen mig när vi hämtade ut jackorna på slutet, och han frågade hur det gick med min skada, osv. Det var skoj!

Annars har det inte hänt så mycket tror jag... Igår jobbade Andreas, jag, Stina och Lars över till 21.00. Det fanns inget skiftpass inplanerat för den här veckan så det var lite kris. Idag stannade vi till ”bara” 17.00. Det var ganska skoj att jobba över igår för vi köpte pizza till ”middag” och så var det så lugnt och stilla på jobbet när det var så pass sent på kvällen. :o)

Imorgon är det nyårsafton, då ska vi till Kvitsle på partaj! Hoppas det blir skoj! :o)

Just nu är jag tyvärr så trött att jag bara vill sova, men jag kan ju inte gå och lägga mig redan?!? Ska lägga in lite bilder från inflyttningsfesten tror jag...

Jo, i lördags var jag hem en sväng och så åkte vi till Eka & Vidar i Revsund och jag fick lite grejer, såsom ett fondue-set, brödrost och lite annat smått & gott! :o) På söndagen så kom Dan och Hanna och vi gick och såg ”Sagan om Konungens återkomst”, den var mycket bra!!!! :o)

Dags att göra nåt annat nu!
Vi syns nästa år! :o)
Nyårskram från mig!
"

Det var tider det! Hahahaha!

En trevlig dag

Idag har det varit en mycket bra dag. Det började med att Arvid sov bra inatt, han somnade vid 22-tiden (visserligen efter en relativt lång 5-minuters, men ändock!) och åt 04 och 07, sov till 09 innan han ville upp för dagen. Jag ringde bvc och pratade om den nya gröten som vi köpte. Jag tyckte den smakade så mycket socker, men han blir förhoppningsvis inte sockerberoende av det...

Sen pysslade vi på lite här innan vi åkte på turné till ÖB, Rusta, Barnens Hus och Coop. Sen åkte vi hem och efter en stund kom ett par kompisar från Uppsala och hälsade på. De ska flytta upp hit i sommar, det ska bli så kul! Maggan är från Rätan så hon har rötterna här. Och så har de en son som är 1½ som är ett busfrö utan dess like. Han sprang runt och härjade hela dagen så vi blev alldeles slut. Haha! Sen kom Dan och Hanna och hälsade på också, det blev en massa surr och kortspel. Farbror Daniel kom förbi också för att hämta lite grejer.

Arvid har somnat inte mindre än 3 (tre!) gånger idag utan att skrika! Hurra!

Gröten

Vi har provat den nya gröten idag som sagt. En smakportion fick han först. Nästa måltid fick han nästan en portion och det verkar gå bra. Nu innan natten fick han bara amma, vi provar att ge honom innan natten imorgon istället så det inte blir en chock för kroppen. Hoppas att det funkar, men ändå trist om han är allergisk!

Bvc-besöket

Var ju på bvc idag. Vi fick tipset om att prova en annan slags gröt utan mjölk. Sen när vi var på affärn så hittade vi en ny grötförpackning (det stod t.o.m. "nyhet" på förpackningen) som var mjölkfri, så vi har provat den nu så får vi se om han spyr eller inte. Just nu sover han.

Skit också!

Vi provade att ge Arvid gröt idag vid 10.30 (han fick en halv portion) och LITE bröstmjölk. Sen somnade han 11.30-13.00 då jag plockade upp honom för han vaknade. Sen skulle vi gå och kolla i spegeln när han började hosta och sen tokspydde han! Neeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!! Usch vad tråkigt!!! Får se vad de säger på bvc imorgon, hoppas bara att han inte är allergisk, men risken är väl ganska stor eftersom jag varit det...

Är jag söt såhär?

Är jag söt så här

Är julen slut nu?

Det gick ju kanske lite onödigt fort...julen verkar vara förbi nu. Som jag har längtat, men vilket anti-klimax det blev... Hade mensvärk i magen och illamående hela julafton, suck... Är bättre idag, men ändå inte hundra. Någon större matlust har jag inte haft pga illamåendet. Hade planer på en ordentlig julfrukost igår, men fick bara i mig 2 köttbullar... Sen blev det tre pepparkakor hos min mormor innan julmaten hemma hos mina föräldrar, men orkade inte så mycket. En kokosboll provade jag också. Men å andra sidan resulterade det i att jag vägde under 70 imorse!!!!! Tjoho!!!!! Det betyder att jag har ca 7 kg kvar till inskrivningsvikten hos barnmorskan! Det går neråt! :o)

Andreas är ute på krogen med sina bröder. Jag hade också tänkt följa med, men nu när jag har mått dåligt i fyra dagar så hade jag verkligen ingen lust. Jag tror jag gör mest rätt i att stanna hemma och sova istället. Arvid hade svårt att somna ikväll, men efter att jag och Arvid skjutsat grabbarna till stan så somnade han. Skönt! Så jag ska strax gå och lägga mig också. Fick dock sova från 01 till 10 idag med bara en matning kl 07 inatt, så jag är mycket tacksam, men ändock inte utsövd.

Arvid fick träffa tomten igår... Tomten hade dock glömt att sätta på sig långbyxor...haha!

God Jul

Nu är det julafton, 1½ timme in på den. Jag har mått klent idag också, men framåt 15-16 nån gång så piggnade jag till och gjorde både köttbullar och minikokosbollar. Sen har vi julstädat hela kvällen. Jag har haft små slängar av att må pyton, men som tur är har det gett med sig. Och jag har eventuellt svar på varför jag mått så konstigt... efter över ett år utan mens så har den tyvärr kommit tillbaka nu. Jag sörjer.

Granen är klädd och under den ligger alla paket, redo att öppnas...fast inte än då! ;o) Den fina tanken vi hade om att Arvid ska få prova sin julklapp pulkan imorgon vet jag inte om den blir så rolig...det finns ju ingen snö!

Så här söt var plutten när vi bakade pepprisar i tisdags :o)

Dan före dopparedan

Jag är fortfarande inte frisk... Igår lyckades vi dock ta oss till Coop och handla, sen blev jag sämre på eftermiddagen. På kvällen satte vi igång och städade och det gick så trööögt för mig - jag hade ont i magen och mådde illa. Urk! Idag är det lite bättre, men jag känner mig ändå inte hundra, blä för att vara sjuk! Men strax ska vi iaf åka till mina föräldrar och hämta lite tunnbröd och ta lite granris för att sätta i uterummet så det luktar lite jul nu när vi har plastgran...

Jag känner mig lite snuvad på julstöket...vill ju vara pigg och alert för jag tycker sånt här är kul! Hoppas det blir bra snart...

Lång natt

Igår kväll somnade plutten vid 21.30-tiden efter en lång 5-minuterskörning. Jag gick och lade mig 22.30 och somnade väl vid 23 skulle jag tro. Arvid ville ha mat 04.30 och sen somnade vi om till 08! Härligt! Jag känner mig lite bättre i min "åkomma" eller vad man ska kalla det, men har fortfarande lite ont i kroppen och får gå på toa med jämna mellanrum. Men mellan varven mår jag bra. Och nu SNÖAR det också! Jubel!

Idag ska vi julstäda, julhandla och ikväll är det rimstuga på P4 - en liten tradition som är så mysig! Så då ska jag sitta och rimma också tänkte jag, så gott det går. Ska se Fuglesang också som kommer tillbaka till jorden ikväll.

Jobbig dag

Magontet har inte släppt, men jag är inte lika trött längre och jag har inte ont i huvudet längre heller. Efter att jag skrev sist så fick jag sova... -en kvart! Sen vaknade rackarn.... Så tillslut gav jag upp och tog honom ut i bilen och åkte en sväng (till mina föräldrar). Stannade 10 minuter innan vi åkte iväg igen hemöver. Vid det laget hade Andreas kommit hem så då gick jag och lade mig. Såååå skönt!

Nu ska jag se OS-krönikan. Leve Kung Foppa!

Kaskadspyan

Nu har Arvid kaskadspytt tre nätter av fyra möjliga. Den natt som han inte spydde hade han inte fått någon gröt på kvällen. Vi funderade på om han kunde vara allergisk mot gröten, men bvc-sköterskan sa idag att då skulle han ha kräkits upp det mycket tidigare, nu går det uppemot 7-8 timmar innan han spyr upp det. Men hon kunde ju inte utesluta det, men troligen var det inte allergi i alla fall. Kanske att han är lite småförkyld eller har nåt med magen så han behöver rensa lite. Det var väldigt lugnande att prata med henne i alla fall!

Usch, nu ligger han och skriker - försöker få honom att somna med femminuters... det är jobbigt och jag har ont i huvudet, ont i magen och är jättetrött. Det blev bara 4½ timmars sömn inatt för Arvid hade så svårt att somna när han hade spytt, blivit bytt på och fått rena sängkläder. Det tog några timmar innan jag kom på att jag skulle prova att sätta honom i bilstolen och gunga den, och där somnade han. Sen sov han efter amning kl 08 också (fast då i vaggan) men då skulle jag ändå göra mig klar för att åka in på stan så då kunde jag inte sova.

Nu verkar det som om han blev tyst... hoppas han somnade och sover länge. Då kan jag passa på att sova en stund också, jag känner mig helt dimmig! Jag som skulle göra en massa idag, det verkar skita sig. Fast jag har ju avverkat stan i alla fall. Nu är det nog bara 2 julklappar kvar tror jag. Nej förresten - 3, om man räknar en grej som jag ska köpa till paketbytet som vi brukar ha på julafton. :o)

Idag jobbar Andreas sista dagen, sen får han jullov! Hurra!

Pepparkakegubbe med extra sprits

Vi ska baka peppisar ikväll, men gästerna har inte kommit hem så jag hinner surfa lite först. Mor och far har ny dator och allt går så snabbt. Jag önskar jag hade en också som gick så här fort. Men hoppet finns, Andreas funderade härom veckan på att vi borde skaffa lite snabbare grejer till datorn.

Idag har jag och Arvid, Carro och William varit hos Elin och Mio på julfika, det var mysigt så nu har jag fått lite julstämning både pga glöggen och fikat och deras gran med alla julklappar under. Kan knappt fatta att det bara är dagar kvar till julafton...

Nu låter det som om Arvid vaknade (tror inte att mamma pratar bebisspråk med pappa...) så jag ska gå ner och gosa lite på honom (Arvid alltså).

Dopet

Dopet är över, det gick jättebra och Arvid var så snäll och glad hela dagen! Eller nja, på kvällen blev han övertrött men det var väl inte så konstigt. Och igår var han trött hela dagen. Inatt spydde han också, det var inget trevligt. Snacka om att flyga upp som blixten ur sängen när jag hörde honom kräkas! Han verkar må bättre nu iaf för han har inte kräkits nåt mer. Alltså han kan ju kräkas lite då och då, men det här var mycket...

Det finns något att göra mest hela tiden, vet inte om jag tycker att det känns så kul att det bara är en vecka kvar till julafton, jag har inte hunnit njuta av december känns det som. Men det är väl så att tiden går mycket fortare nu...

Long time...

Längesen jag skrev nu... Och inte har jag tid att skriva nu heller egentligen. Jag satte mig precis för att göra i ordning häftena som ska vara i kyrkan på dopet imorgon men var tvungen att kolla om det hänt nåt här.

Här har det väl inte hänt så mycket mer än att Arvid fick vaccin igår så inatt hade han feber och kunde inte sova, stackarn!! Så nu är nog femminuters lite pajat eftersom jag plockade upp honom inatt och han fick sova i storsängen, osv. Så nu ligger han och skriker för fullt...usch!

Ska sätta igång med häftena nu. De är klara egentligen, men ska justeras lite och skrivas ut, klippas isär, osv. Många bäckar små...sen är man helt slut. :oD

So long!

Bebisar

Hurra vad kul! Idag har fått reda på en kompis som ska få barn! Tjoho! Och jag har pratat med en annan som jag redan visste, men det var första gången jag pratade med henne sen jag hörde det. Det är så roligt med alla som får barn! Det händer så himla mycket! Och ett annat par ska gifta sig nästa år! Shit, jag måste verkligen gå ner i vikt tills nästa sommar.... dessutom är vi bjudna till utlandet av svärmor så då måste man gå omkring i bikini och då vore det just snyggt att ha en degklump som hänger över bikinitroskanten.....

Idag gick jag med mina mammor till stan, mycket trevligt. Träffade Bengtsson på bussen hem så vi gjorde sällskap en stund efter att vi klivit av bussen, för hon hade en tid på hälsocentralen och hade tid över innan det. Sen skulle jag gå hem och baka men då ringde en kompis och pratade lääänge så då blev det inget bakande. Sen var jag bara "tvungen" att se Cityakuten och mata Arvid, leka lite, och nu är nu. Men jag har börjat baka i alla fall...det går bara oerhört långsamt. Arvid verkar trött idag så nu sover han igen. Och Andreas jobbar sent idag för att få vara ledig imorgon, det är tråkigt men jag uppskattar det imorgon gissar jag! Då ska vi på luciafika på Gläntan och sen ska vi träffa vaktmästaren vid kyrkan för att få veta lite hur det fungerar och så inför dopet.

Buääääh

Grät som en tok när jag såg Cityakuten ikväll! *snörvel* Det var jäkligt gripande och samtidigt blev jag påmind om när vi blev inkörda akut från gyn till förlossningen när de trodde att bebisens hjärtljud gick ner. Ghaaaaa!!! Sen var det bilder på kejsarsnittet, jag bara grät. Haha, jag har blivit så känslig sen jag fick barn. Men det tror jag är vanligt förekommande. Samma sak med att bli snurrig och glömsk. :o)

Sen kom nästa smäll, Prison Break! Det är ju alltid så spännande och nu är det en hel vecka kvar igen...

Grann gran

Eller förresten, inte vet jag om granen är speciellt grann för den är inte uppe än... men inköpt är den i alla fall! Och en massa annat stök också, shit vad det är jobbigt att handla ibland! Urk!




En liten bild på skrutten:



Imorgon måste jag baka inför dopet. Och städa. Och tvätta. Och skriva julkort. Borde börja redan nu.

Nobelt

Kungligt!


Andra advent igår

Det blev inte så mycket gjort igår. Men lite diskning och plockning, det är synd bara att det knappt syns...

Igår kväll kollade vi på NobelfestenPhontrattarne som Andreas spelade med i Uppsala spelade på dansen i Gyllene Salen. Det är himla coolt! Synd bara att Andreas inte hann vara med på det innan han flyttade hem, men det var han som spelade förstetrumpet på demon som de blev valda på i alla fall!

Somnade vid midnatt, sen vaknade Arvid ett par gånger framåt 05. Jag gav honom nappen och han somnade om, men vid 06.30 ville han ha mat så då fick han det. Jag höll mig vaken och såg julkalendern, sen somnade vi om en stund till. Skönt!



 Jamtli i förrgår.
Förra året gick vi omkring där med Arvid i magen och tänkte
"Tänk, nästa år är det VI som går omkring med barnvagn!"
Hihi!




Min första scrapsida är klar....  
Jag hoppas det blir fler sidor, men det är så mycket man ska hinna göra...


Mamma är ledig hela den här veckan. Pappa ska ge Andreas och mig en plastgran i julklapp, så mamma och jag ska åka och köpa den om en stund. Andreas och jag var och kollade ut den vi vill ha i lördags så jag hoppas de inte är slut bara.... Känns fortfarande lite tragiskt att ha en plastgran i år, men det var ju otroligt nog mitt förslag så det ska väl gå bra... :o)

Goda nyheter: Det blir peppis-bak nästa vecka med löjliga familjen!!! *jubel*

Upp i rymden

Tjejkvällen var mycket trevlig, men lite besvikna blev vi på pysslet...haha! Tre av oss hade "hjärttomtar" från Panduro. Vi trodde det i princip bara var att montera ihop, men det var lite klurigare än så, tid tog det och limmet fastnade överallt, osv. Men det gick bra ändå och det blev många skratt. Filmen var inte så bra tyvärr, men resten var tipptopp! :o)

Igår var vi på Jamtli igen. Den här gången var Andreas och mamma med. Drack glögg och myste. Sen åkte vi till svärisarna och åt innan vi åkte hem för att mata Arvid och lägga honom för natten. Jag somnade i soffan framför Harry Potter och lade mig när Andreas väckte mig nån gång vid midnatt. Inatt väckte han mig igen för då skulle Fuglesang ta sig en tur upp till rymden. Så vi såg det och somnade sen igen.

Hyfsat mäktigt att se Discovery åka iväg! Jäkligt coolt och fascinerande att det över huvud taget går att åka upp rymden!

Arvid ville ha mat kl 04 inatt och sen kl 08, sen fick jag sova till 09 och såg julkalendern. Nu har Andreas åkt för att spela och jag ska röja lite här. Min städning för ett par veckor sen verkar vara förgäves...

Vad säger man.... Fd Brunflospelaren Larionov har spelat igen. :o)

Jamtli

  km <<  v    sddddddddddd

Det där var Arvid som också ville vara med. :o)

Idag har vi haft en mysig dag på Jamtlis julmarknad. Vet dock inte om ag känner nån vidare julstämning, men det är ju 16 dagar kvar så det hinns väl.

Jag blev gladare igår. Såg bland annat ett bra avsnitt av "Söderlund & Bie", duschade vaaaarmt och sov jättegott! Men det blev ingen monstersömn för Arvid inatt som natten innan, men rätt ok ändå - vaknade å fick mat vid 04. Såg julkalendern imorse, bra som vanligt. Sen sov han konstigt nog hela tiden på Jamtli innan jag matade honom i caféet.

Ska byta på plutten nu och mata honom för jag ska på tjejkväll ikväll. Jihoooo!

Tvära kast

Nyss var dagen hur bra som helst. Men inte längre. Jag är trött, grinig, sur och nära till gråt. Jag borde nog sova. Ätit har jag nyss gjort. Kanske det tar en stund innan det kommer ut i blodet. I så fall kanske jag är gladare om en stund. Hoppas.

Bra dag

Det har varit en bra dag idag. Till att börja med så sov Arvid heeeela natten! Natten innan det så klev jag upp stup i kvarten för att stoppa i nappen, men inatt sov han från 21 till 06.30 utan att vakna! Jihooo!

Sen såg jag julkalendern och Arvid sov en stund till innan mamma kom och hämtade oss vid 09. Vi åkte in till stan, jag var till frissan, vi letade dopkläder, köpte kläder, fikade på Törners och kom inte hem förrän 15.30. Jag är helt slut! Nu gäller det bara att jag inte ångrar mig ang kläderna...risken finns ju när man kommer hem och provar hemma för här finns det inte lika smickrande speglar som de i provhytterna...

Imorgon blir det först Jamtlis julmarknad med Gläntan och sen ska jag få min födelsedagspresent = tjejkväll med video och nachotallrik. Och nu har vi även utökat det till julmys med julklappsbyte, julpyssel och glöggdrickande. Det blir mys hela långa dagen!

Onsdag igen

Onsdagar är också ganska bra. Det är bebisar i tidningen, Lottodragning, Bonde söker fru, O.C., ja det var väl det... det lät ganska ynkligt. Men onsdagar är ändå bra.

Bestämde nyss med Bengtsson att vi ska gå på promenad till Jysk och Bonus, och sen ta bilen till Barnens Hus så ska jag köpa bilmattan.

Arvidplutten sover. Igår kväll somnade han bra. Eller han skrek ju som vanligt, men sen gick jag och duschade och Andreas tog hand om 5-minuters. När jag hade duschat klart så sov Arvid så det hade nog gått bra. Men sen har han vaknat flera gånger inatt och hostat och låtit snorig. Men efter att ha fått nappen har han somnat igen. Han är nog lite förkyld stackarn.

Jag tänkte kliva upp när Andreas åkte imorse för att se julkalendern. Nej, det gick inte. Jag var alldeles för trött. Skulle vilja kliva upp tidigt för jag känner mig så duktig då, men idag sov vi till 08:20 och jag får vänta med att se julkalendern till ikväll.

Igår var vi in till Elin och Mattias nya radhus, himla fint var det! Jag vill också flytta! Det verkar helschysst med två våningar också, det blir liksom mycket större då.

Ska slå in ett paket till Arvid nu.

Största paradvåningen

Idag har det varit en myyyycket bättre dag än igår, hittills i alla fall...men jag börjar ana ugglor i mossen... Arvid ligger i vaggan och skriker i högan sky, han vill inte sova! (fast han borde)

Hoppas det går fortare än 3 timmar att lägga honom ikväll...........

Idag gick vi på promenad till stan med Elin och Mio, trevligt. Eller "till stan"... det blev till Barnens Hus och sen tog vi bussen därifrån. :oD Jag åkte i rulltrappan inte mindre än 6 gånger! Elin konstaterade att det är en vana nu. Kanske inte är så skraj för det längre nu. Kanske. :o)

Jag köpte iaf tre julklappar; en till Arvid, en till Arvids tremänning och en till julklappsbyte med kompisarna på jobbet. Hittade en bilmatta på Barnens Hus som kunde vara bra till Arvid, ska få med Andreas dit nån dag och se om vi är överens.

Nu blev han tyst. Hoppas han somnade.

Idag sa Jay Leno: "Att skruva ihop Ikea-möbler är som att gå i kyrkan: "Herregud, å gode Gud....". "
Sant. Men billigt och bra.

Jag skulle vilja ha en massa pengar förresten. (imorgon är det Lottodragning igen) Tänk om vi kunde få ta över grannfruns lägenhet också, då skulle vi få 2 rum till, 1 toalett till, 1 kök till (vad vi nu skulle med det till???) och ett uterum till. Och så en fransk balkong till också! Det vore toppen:

5 rum och 2 kök, 157 kvm!

Hm...kollade på Östersundsbostäder nu (för att kolla hur stor paradvåning vi skulle få) och insåg då att killen mittemot har en fyra! Shit! Jag som trodde det var en etta eller tvåa! En fyra skulle sitta väldigt fint, men det är himla grett att ha lägenhet längst ut som vi har nu, för då får man fönster åt ett håll till. Det känns mycket värt.

Han somnade.

Jävla kväll

Skrev ju förut idag att Arvid hade så svårt att somna när vi kom hem. Ikväll var det likadant, men vi höll på myyyyycket längre! Ikväll tog det 3 timmar innan han somnade och då var det genom att jag ammade. Eller, han somnade inte NÄR jag ammade honom, utan jag ammade honom och lade sen ner honom i vaggan och då somnade han på fem minuter. Så kanske var han hungrig. Men det borde han inte ha varit vid kl 20 då jag lade honom för då hade han nyss ätit både gröt och blivit ammad. Skumt.

Hoppas han är gladare imorgon. Själv har jag gråtit ikväll. Livet är piss ibland. Och inte blev det bättre av att se slutet av Cityakuten heller....storböl! Hoppas jag slipper gråta imorgon.


Hm.....Arvid vaknade igen. Ghaaaaaaa, jag blir galen!!!! Han fick iaf nappen och somnade om igen. Risken finns väl att han vaknar 32 gånger till inatt..... får väl se det imorgon då.


Ekonomi är inte roligt. Man har inte så fet plånbok som småbarnsförälder. Det suger. Blä.


Till salu

Nu är man tydligen till salu också... Sökte på mitt namn på Google och då kom detta fram:

Olsson stina
Låga priser på Olsson stina
Fynda nu på Tradera!
Tradera.com

Verkar som om nån vill sälja mig... hahaha!!!




Arvid sov inte så mycket på stan idag (kunde han då? in i affärer hela tiden, säkert varmt). Hur som helst så verkade han trött så jag skulle lägga honom när vi kom hem. Usch vad lång tid det tog för honom att somna! Jag gick dessutom mot mina principer och plockade upp honom och kramade honom, inte bra... Men han somnade iaf tillslut, när jag hade kört speldosan för honom en stund. Provade sjunga också, men det var inte så populärt tydligen...:oD

Det blir julfest på jobbet! Tjoho!


Stan idag

Idag blev det en tur på stan. Mamma var ledig idag så Arvid och jag skulle följa henne på Rusta. Men det blev stan också och en del inköp. Hittade eventuellt kläder till dopet, men har inte bestämt mig än...

Igår då... det blev julskyltning i en timme ungefär, himla mysigt var det även fast det inte är som "förr" att vara på julskyltning. Men liiiiite julstämning blev det allt! :o) Sen åkte vi till Rödön på middag för svärfar fyllde år. God mat och tårta. Sen blev Arvid trött och då åkte vi hem för att ge honom gröt och lägga honom.

Det var nog allt jag hade att skriva, vad fattigt!

Inte fullt lika bra söndag

Idag är det första advent. Men jag är lite besviken, den stämning som jag önskat skulle infinna sig finns inte. Sorgligt. Alla vi tre är lite off idag. Igen. Usch, det är så tråkigt! Men jag hoppas vi tar oss iväg på julskyltning en stund iaf, den slutar vid 16 om jag uppfattat rätt. Mina två pojkar sover och jag har diskat. Ska se om jag orkar göra nåt mer nu. Urk.

Inte bara databasstrul

Det har tydligen varit databasstrul på blogg.se...märkte det förut men nu tycks det vara åtgärdat. Men det är inte bara där som det är strul...det är gröt i min hjärna också! Jag hade en superbra dag fram tills för ett par timmar sen...

• Arvid var gnällig, vi vet inte varför. Hade kanske lite sömnbrist som oftast... Jag tänkte sätta mig för att scrappa min första sida, men så upptäckte jag ett veck i plasten på albumet så då blev jag toksur och förbannad. Sen fortsatte det...

• Arvid bajsade. Jag bytte på honom. Arvid hade inte bajsat klart så han bajsade igen. Jag bytte på honom.

• Missade början av "På spåret" pga Arvids bajsande. Dessutom var programmet fyllt av svåra frågor.

• Ingen vinst på Lotto.

• Skulle sätta upp adventsljusstakar. En av dem funkade inte (2 lampor trasiga och vi hade inga reserver).

• Tänkte sätta upp min barngran i uterummet, men kontakten passade inte. Bytte plats på granen och skulle sätta i kontakten. Den lös inte. Kollade och det fattades en lampa. Kollade i påsen där granen varit och där låg lampan. Skruvade i den och satte i kontakten igen. Den lös inte. Gav upp och granen är placerad i påsen igen.

• Har ont i tån sen jag klippte nageln.

• Nyser (troligen av allt damm som rivits upp av min ilska).

• Det verkar som om det behövs en ljusstake/alt stjärna till. Ska fundera lite, antingen omplacera lite eller köpa en till! Jag har ju en extra ljusstake i år (den jag hämtade igår), men ändå verkar det inte räcka!







Men annars är det bra! ;o)




Imorgon är det advent! *jublar*


<<<-
(julgran)

Underbara lördag

Min favoritdag of the week är lördag (oftast iaf). Så även denna. Andreas kom hem inatt vid 02.30 och då vaknade Arvid och ville ha mat. Men sen sov han ända till 08 när jag klev upp med honom och han fick mat, jag duschade och vi kollade på julkalendern. Sen utövade jag lite vardagsromantik genom att göra i ordning färskpressad juice och varma mackor för att bjuda Andreas på. Han var inte helt pigg och inte helt obakis, men verkade uppskatta det iaf. :o)

Nu har hela familjen sovit i två timmar - skööönt var det! Vet inte om jag behövde det, men det var superskönt och jag sov som en klubbad oxe.

Får se om vi åker och kollar om korten är klara. Onoff stänger tydligen 16 på lördagar.

Sen blir det pyyyynt taaaaaajm!! :o)


Fredagskväll

Kollade lite på Idolfinalen ikväll. Jag har inte hängt med så bra den här säsongen heller, har fastnat i Doobidoo istället. Men Markus verkade bra så det var säkert en värdig vinnare. Skön dialekt om inte annat! :o)

Såg på Sunes Jul emellanåt, kan ju bara inte se mig less på det...
 

"Det här kommer H-Håkan att få faan för förstår ni"


"Jag har väl ingenting i mina strumpor.............bara tår och sånt..........."


To bed I said! Gissar att Andreas inte kommer hem än på några timmar, han brukar ofta få för sig att han ska vara sist från festen... Arvid-plutten somnade efter ca 20 minuters femminutermetod ikväll. Först var han tydligen inte så trött så han tokskrattade när jag kom in hela tiden, jag kunde inte göra annat än le tillbaka... :o)


Ompysslad

Nu är vi hos mina föräldrar och blir ompysslade. Arvid är på nedervåningen och har barnvakt av både mormor och morfar, medan jag är på övervåningen och fixar det där dokumentet åt en bekant. Tänkte se om jag kan hitta några snygga cliparts som jag kan ha användning för i mitt scrapbookalbum.

Haha

Haha, jag läste mitt inlägg "Häxgubben", och där hade jag tydligen redan bestämt att jag skulle åka till föräldrarna ikväll. Detta ändrades dock när jag blev off...men nu har jag alltså bestämt mig igen. Det kan ju ändå betyda att jag ändrar mig igen tydligen, haha!

Förresten kom jag på en anledning till varför jag kanske är så här tom idag. Jag var vaken inatt vid 04-tiden och kunde inte sova. Tror det har att göra med att jag drack kaffe både på Gläntan och hos prästen igår! Shit alltså!

Off

Jag har varit helt off idag... Hade ambitionen att städa vidare idag, men det har gått väldigt klent... Jag har som sagt varit totalt off, inte förmått mig att göra någe... Inte förrän jag diskade kände jag mig rätt ok ändå. Så nu när jag har diskat och pratat med mams så har jag bestämt att jag ska åka till mina föräldrar ikväll och hämta adventsljusstaken och även fixa några dokument från datorn som en bekant ska ha. Och så får jag middag också!

Arvid ligger i gymet, han har sovit i två omgångar idag och han somnade själv båda gångerna, även fast han låg och lät ett tag.

Hoppas morgondagen blir bättre, jag tycker det är så tråkigt att vara så här oförmögen att göra nåt. Jag har liksom bara suttit och stirrat idag, jag förstår inte att klockan ändå har blivit 14.30 för jag har ju inte gjort nånting!

Häxgubben

 Så här såg Arvid ut som häxgubbe på Halloween. Skräckinjagande va? ;o)

Imorse klev jag upp för att se julkalendern på tv. Arvid sov så han fick ligga kvar och fortsätta med det. Jag tände ljus och lade mig under filten för att glutta på premiären. Tycker det ser lovande ut, so far. Öppnade första luckan i "Arvids" kalender också. ;o) Han får öppna sin första lucka den dag han är vaken. Kanske imorgon för då börjar det vid 09 nån gång.

Andreas ska på personalfest ikväll så han lär inte vara piggast imorgon... Själv ska jag åka till föräldrarna för att hämta en adventsljusstake som Arvid fått i present. Jättefin är den! Det är en jobbarkompis till pappa som gjort den. Synd att Arvid inte har något eget rum, för då skulle han få ha den i sitt rum tillsammans med gardinerna som vi köpt till honom också. Fast gardinerna är redan uppsatta i det rum som skulle kunna vara Arvids men det är fullt med datorer, böcker, pärmar, ännu mera böcker och pärmar, fyra bokhyllor och en massa rat. Vi måste nog flytta för att Arvid ska kunna få ett eget rum. Fast än är det väl ingen brådska, fast jag skulle vilja inreda ett rum till honom! :o)

Undrar om korten är klara idag... Och undrar om vi ska åka och köpa julgran imorgon innan de möjligtvis tar slut... Tål att tänkas på. I så fall kan jag kolla då om korten är klara.

RSS 2.0