Julen slut

Julen är slut och jag också. Jag är inte riktigt slut, men nästan. Arvid brukar sova till 09, meeeeen idag vaknade han redan 07. Lade honom vid 08 igen för han verkade vilja det, men det dröjde inte länge förrän han ville upp igen. Så nu försöker jag vänta ut honom så jag kan lägga mig och sova igen. :o)

Julen innebar många fina julklappar. Ett par favoriter blev självklart en Modopyjamas och en Modo-tröja till Arvid. :o)

Såg en film om Marie Antoinette igår. Himla bra var den. Tragisk men bra. Jag är rent förvånad att jag höll mig vaken hela filmen!

I "På spåret" i fredags tog man en 10-poängare igen... Den här gången på (tam-ta-daaaaaa....) Östersund! Finally! Har för mig att de hade Östersund nån gång förut också för läääänge sen, eller så var det Åre eller nåt. Minnet är klent ibland. Men bra. :oP

God Jul



God Jul till alla jag känner och alla ni andra också!!



image290


Bara minuter kvar

Om mindre än en timme är det julafton. Fulafton. Haha... Jag är väldans så trött, det är inte ofta jag är uppe så här sent längre... Men nu är man ju alltid ute i sista stund med allt så... Tyvärr är jag inte på topp i pigghet, så Andreas har varit en ängel och fixat det mesta. Men köttbullar har jag i alla fall gjort. Mycket goda blev de. Och så har jag pyntat och slagit in en massa paket. Att allt ska ta sån tid!!

Rimstugan i P4 finns på nätet så jag har lyssnat lite idag. :o)

Det blev en mysig promenad ner till affären idag. Affärsbesöket var väl inte så apkul, men promenad med familjen är alltid så mysigt! :o)

Dan före doppardan

Undrar hur många som skriver den rubriken idag...

Imorgon är det julafton. Shit! Idag har vi en massa att göra. Men julklapparna blev fixade igår, så på den fronten är det lugnt. Det ska bara slås in och rimmas lite...och levereras. Både julklappshandlingen och mathandlingen igår gick oväntat bra tycker jag.

Måste nog sätta igång nu...

Arvid *hjärta*

image289

Rimstuga i Radio Jämtland

Nu är det lite av en helig stund. Radio Jämtlands rimstuga. Nostalgiskt! Julstämning! Det tragiska i det hela är att jag inte kommer att orka lyssna på hela programmet. Och inte har jag några kassettband att spela in på heller... Det är bara till att hoppas att det finns på nätet imorgon. För bättre julstämning kan jag inte få. Det bästa jag just nu kan göra är att lyssna på det tills jag somnar.

Igår var Arvid och jag och hälsade på Elin, Mattias och Mio. Det var riktigt trevligt (som vanligt). Arvid och Mio leker ihop mer och mer för varje gång, i övrigt verkar man mest leka med leksaker i den åldern, inte med kompisar. :o)

Idag bakade vi pepparkakor med familjen Bad - en himla tur att vi kom på den traditionen! Det var dock lite av en besvikelse efter första plåten...jag hade lessnat. Men det gick ganska fort ändå och efteråt insåg jag att det gick himla smidigt ändå. I vanliga fall brukar degen aaaaaldrig ta slut...det är därför jag brukar lessna så fort.

Idag hittade Arvid några av de julklappar han ska få...
Bland annat en traktor. Nu är det dock undanstoppat igen. Ikväll när vi var hos mamma o pappa så pratade vi om att det inte är många 1 år och 5 månaders barn som vet vad de ska få i julklapp. Varpå Arvid sa "Traktor. Traktor. Traktor". :o)

Imorgon står inhandling av julklappar på schemat...


Status

Julkorten: check!
Ett par julklappar: check!
Sömn: inte check, men snart så...

Julkorten

Ikväll har jag gjort julkort. (Vi skickar dem med vanliga frimärken för att vi har så många, därav var det ingen hets vid postlådan igår). Hur som helst, limmet har tagit slut! Blääääää! Så jag måste köpa det imorgon, sen så...

Tack Elin för julkortet! Det var jättefint! Det var tack vare dig jag fick tummen ur! :o)

Julfest med jobbet

Det var en riktigt rolig julfest på Plaza/GIII igår. Trots att man var nykter. Det måste vara ett gott betyg. Maten var riktigt god också! Tyvärr så var det ingen som kom med några direktiv om maten, så ett tag hittade vi bara varm mat och trodde att det var det enda som fanns. Men så fanns det ett helt rum till - med vääärldens kö, så vi fick köa med vår varm mat på tallriken för att få kall mat...

Arvid hade haft det riktigt bra hos Rebban och Daniel också. När jag gick därifrån (mot festen) så vinkade han. :o) Jag hade tagit med resesängen så han kunde somna där, vilket han också hade gjort. Så när jag kom dit strax efter 23 så var han riktigt svårväckt. Och söööööt, han låg som en liten köttbulle. Men han var så snäll och tålmodig när han fick vänta på att få åka hem. När vi sen kom hem så låg han och ropade "Mamma" flera gånger och lät lite less, men jag tjurade och låg kvar, svarade några gånger och tillslut somnade han igen. Vi sov till 09 idag, härligt!

Arvid har tagit fram Andreas stövlar och stoppar ner grejer i dem. Det verkar vara en väldigt rolig lek, det blir intressant att se vad som ligger där sen när leken är slut...

Idag ska vi på dop när Arvids tremänning Alexander ska döpas.

Sovmorgon

Inatt har jag sovit väldigt oroligt, gräsänka som jag är. Andreas är på spelning så jag har sovit själv. Drömde en massa konstigt och vaknade flertalet gånger. Men sov ända till 08:30 imorse - skööönt! Arvid vaknade inte förrän 09:20 när jag hade hunnit se julkalendern och ätit frukost. Efter Arvids frukost åkte vi till stan. Tankade, var på Apoteket, Coop och Barnens Hus. Shit vad med folk det var på Barnens Hus! Det blev ett mycket kort besök med inköp av doppresent inför morgondagens dop som vi ska på.

När vi kom hem igen åt vi lunch, sen lade jag Arvid så nu sover han. Jag ska duscha och göra mig klar inför kvällens julfest med jobbet. Första anhalten blir hos Rebban - barnvakten! :o)

I sikte: 236

Nytt på Stinas Platespotting-front:

Igår tog jag 233 (äntligen!!) och 234.

Idag tog jag 235.


Modo vs. Timrå

Arvid fick en Modo-mugg på paketkalendern hos mina föräldrar idag. Överlycklig blev åtminstone jag! Problemet är att Arvid nu har lärt sig säga..... -Timrå! Det är helt otroligt! Jag försöker säga "Modo", men han svarar bara med att säga "Jillå" (=Timrå). Morfars lära-Arvid-säga-Timrå-taktik har funkat...

image288

En fredagslunch

Nyäten av köttfärssås och makaroner. Eller inte AV det, men jag åt det... Eh...?

Idag slutar jag 15:30, två timmar och en kvart kvar. Längtan är olidlig... Nej inte så olidlig, det ska nog gå bra. Vi har fredagsfika idag, Maria har bakat. Frågan är bara om man orkar trycka i sig fika...det känns inte så nu efter lunchen. Men än hinner det ändras. :oP

Fint väder är det idag, i övrigt intet nytt.

Natten går tunga fjät...

Igår träffade Arvid den 6-åriga tjejen på öppna förskolan igen. Det hade varit ett kärt återseende. När hon skulle gå hem och satt och klädde på sig så satte sig Arvid bredvid och lade huvudet på hennes axel och myste. Gulligt!

Idag var det lussefirande på jobbet. Vi fick fika och sen kom chefer och produktionsledare in och hade luciatåg. Himla kul. Jag var i och för sig förberedd sen jag hört saker av misstag, men det var himla kul ändå.

Igår blev Arvid 17 månader. :o)

Bonde söker fru var riktigt bra igår. Som vanligt. Ikväll är det ett avsnitt med resorna. Ska bli intressant att se hur det går... Undrar var på Cypern som Fredrik o Sofia skulle. Jag älskar Cypern, vi hade en sån otroligt bra semester där för två år sen.


Oklippt / Nyklippt




Powernap

Idag när jag kom hem fick jag mig en liten vilostund. Så ikväll känner jag mig piggare än jag gjort på länge en kväll efter en arbetsdag. Vi har väldigt mycket att göra på jobbet, men idag blev vi klara relativt tidigt så vi kunde stöka undan en massa vi lagt åt sidan för ett tag. Skönt!

Ikväll är det dags för Bonde söker fru igen. Det har vi sett fram emot länge... (en vecka ganska exakt). :oP

Om en kvart är det julkalendern också - ett måste. Imorse lyssnade jag på Teskedsgumman från jobbet. Nostalgi!

Love actually is all around

Bästa filmen ever är på tv nu - Love Actually såklart! Det är helt perfekt. Jag känner mig lite tussig med bland annat huvudvärk, så jag ska blogga klart, duscha och sen lägga mig och kolla på Love Actually tills jag somnar. Härligt!

image285


Jag har precis lagt Arvid. Han är så himla go! Och nyklippt! - det ni. Dan och Hanna var här i fredags och Hanna fick äran att klippa Arvids hår, vilket hon gjorde med bravur! Det blev så bra! Han var lite arg, men i övrigt gick det mycket bra. Får man kolla i favoritboken, spela trumpet och äta kex så funkar allt. :o)

Jag tänkte lägga in bilder från kameran på bloggen ikväll, men nu kan jag inte hitta överföringskabeln så det får vänta. Typiskt när jag väl ska ta mig för att göra det!

I fredags hade jag min lediga dag, så himla skönt! Vi var på Jamtli på dagen och myste, sen handlade vi, städade och på kvällen kom Dan och Hanna. Hanna och jag pysslade, Andreas och Dan drack öl och så kollade vi på Idol samtidigt. Marie vann men jag hejade ju på Amanda - hon är så cool.

Igår var vi också på Jamtli, men med mamma och pappa den här gången. Efter det åkte vi hit och åt pizza. På kvällen somnade jag framför tv:n fram tills Andreas hade sett klart på tv och ville se "På spåret" som vi spelat in. Jag var lite borta i början och frågade minst tre gånger om han hade klarat första resan (det tog ett tag för mig att vakna till så jag missade första resan trots att jag var vaken...nästan). Tokigt.

Snart sover jag också

Lillskrutten sover nu. Skönt. Själv slötittar jag på Lyxfällan. Hjälp vad folk drar på sig skulder!!!

Den där förkylningen som har lurat i veckan tycks ha gett med sig och det känns så himla bra. Jag har absolut ingen lust att bli sjuk nu för då har jag varit sjuk en gång i månaden i några månaders tid. Det är inte bra. Men nu blev det ju inte så. Jag kan slappna av. Peppar peppar.

Himla mysigt att kolla ut genom fönstret nu när första advent faktiskt har inträffat. Grannarna har massor av stjärnor och ljusstakar och det är så fint. Det har vi visserligen också, men det syns bättre hos andra.

En torsdagskväll i december

Häromdagen... eller härommorse kanske man ska skriva... så vaknade jag klockan 05:05 och tänkte i panik: "Jag har glömt att ställa väckarklockan!!". Och det hade jag också. Den skulle vara ställd på 05:45 så det var en väldig tur att jag vaknade när jag vaknade och inte klockan sju eller nåt...

Jag har lagt Arvid. Han surrar dock hela tiden så jag vet inte riktigt om han är så entusiastisk till det här med att sova just nu. Men det blir mindre högljutt för varje minut som går så jag hoppas på det bästa.

Imorgon är jag ledig, det ska bli så skööööönt!!!!!

Nöjd

Vi har sett kvällens avsnitt av Bonde söker fru och är mycket nöjda. Det verkar vara final nästa vecka så då är tv-soffan uppbokad!

20 dagar

Nyss hemkommen från julpyssel hos Rebban. Jag borde egentligen gå och lägga mig, men jag var tvungen att göra lite bankärenden först och då passar jag på att blogga lite...

Igår var vi på vårt första föräldramöte (inför dagispremiären). Det hela gick mycket bra och det ska bli intressant att se hur det kommer att gå. Det går säkert bra, men allt är ju så nytt.

Jag börjar känna mig krasslig - IGEN! Helt sjukt egentligen. Fast med en sambo som varit sjuk i över en vecka så vore det kanske underligt om man klarade sig. Arvid har dock klarat sig...hittills... peppar peppar...

Om 20 dagar
är det julafton!

I söndags var det myyyys. Först var vi till Rödöns kyrka för Andreas spelade där. Arvid fick kontakt med Andreas som stod uppe på läktaren och vinkade, och tillslut började han ropa "Pappa!", "Pappa!"... :oD Himla fint spelat var det iaf, god adventsstämning. Typ enda gången man går i kyrkan är väl nån advent, och så på dop förstås. Och om två veckor ska vi på Alexanders dop. :o)

Hur som helst så var vi på julskyltningen i stan med Johannes och Ida-Maria, kollade bland annat på invigningen av den stora blå (...) granen utanför Rådhuset. Sen var det middag på Rödön för att svärfar fyllde år på måndagen. Vi var dock aströtta och det sitter fortfarande kvar. Kanske därför jag känner mig hängig, att jag har lite sömnbrist - vem vet?

Vinst på Joker

Jag har vunnit på Joker - 2 rätt gav 62 kronor. Jippie!

Adventsstakarna är återfunna... Vilken tur! Det var faktiskt så att jag tog in en kasse med julgrejer förut idag (den gången när jag inte hittade några.......) och den stod snällt i arbetsrummet och vilade. Jag var smått förstörd ett tag över att en ljusstake och stjärna var borta. Men så sa Andreas "Men den här kassen då, ville du inte ha den...?" - där fanns de!!!! Så nu är jag glad igen. :oP

Ljusstakarna är monterade, provtända och släckta igen för att invänta morgondagen. Det blev en ganska bra utdelning i år. Det enda som behövs kompletteras är en lampa till stjärnan. I övrigt verkar allt fungera.

Jag skottade snö idag, himla nöjd var jag. Nu syns det inte. Jag har hört rykten om att det ska komma mer snö...

Sitter nu och äter en apelsin och dricker Trocca light. Efter detta ska jag gå och lägga mig. Sköööönt!

Funnet

Nu är adventsstakarna återfunna. Åtminstone några av dem. Jag kommer inte ihåg exakt hur många vi hade, men jag vet att jag saknar minst 1 ljusstake och en stjärna. Så tydligen finns det ännu en gömma... De andra hittade jag i garaget, men nerstoppade i kartonger som jag inte trodde att de skulle finnas i.

Nu har Arvid lagt sig, Andreas vilar inför kvällens spelning och jag har precis ätit en Pepparkakssandwich. Mums! Snart dags för Svensson Svensson!

Imorse kollade jag såklart på julkalendern. Vaknade av mig själv kl 08 imorse... kan inte minnas när jag vaknade av mig själv sist?!!?!? Sen låg jag kvar och kurade till 08.30 då jag klev upp och tog med mig Arvid ner, han hade precis vaknat då (shit vad han sov länge!). Åt lite mackor, gjorde i ordning välling till lille skrutten och strax före 09 gick vi upp och kollade på julkalendern i sängen. Myyyyyysigt!!

Radions julkalender Teskedsgumman är ju bara såå nostalgisk så den lyssnade jag också på (i eftermiddags). Himla mysigt!

 

År 2067

Gjorde nyss ett test om beräknad livslängd. Enligt testet kan jag förväntas bli 87 år. Hur gamla förväntas ni bli??

Googla ljusstakar

Det är lite smått kaos här nu:
Jag kan inte hitta adventsljusstakarna!!!

Det hade varit hemskt smidigt om man kunde googla och få ett par träffar på var ljusstakarna finns. Men nu funkar det ju inte ritktigt så. Jag får helt enkelt vänta tills Andreas kommer hem (de spelar på Captain Cook idag) om en timme eller nåt. Hoppas han vet... De kan inte bara försvinna, de är ju ändå några stycken...

Amanda "Halleluja"

Sååååå kul att Amanda gick vidare till Idolfinalen i Globen!!!!!
Jag trodde inte det, men blev glatt överraskad. Hon är så cool så det finns inte. Hennes version av "Halleluja" gav rena rysningen! Jag blir så rörd när jag hör den, tänker på O.C... :o)

Arvid har somnat och jag ska gå och inventera bland adventsljusstakarna.

image282

Hoppas på vinst på fredag!!!

RSS 2.0