Sista maj

Det blev lite kläder beställt från Haléns. Får se om jag blir nöjd. Allt ser ju så bra ut på modellerna, sen när man själv ska prova blir man så besviken.

Vi har varit i Brunflo nästan hela dagen. Fast först sov Arvid närmare tre timmar - skööönt att han kan sova utan att vakna stup i kvarten igen! Stannade även kvar på middag och kom hem för en halvtimme sen ungefär. Andreas kom också hem för en stund sen efter att ha jobbat över så här inför terminsslutet. De har så få riktiga dagar med lektioner kvar nu innan eleverna slutar. Tiden går så fort!!!

Jag har ätit dumt idag. Ska göra som Elin och försöka släta ut magen istället, haha. Nej idag slank det ner kanelgifflar och skorpor i mängder, men det kändes ok ändå eftersom det gått så bra på sista tiden. Jag hoppas ändå på att nå målet inom 4 veckor. Heja mig!

Ska bli intressant att se hur det går med Arvids sömn inatt. Hoppas han är back on track igen!

Idag är det 6 år sen vi var på Bon Jovi på Stadion. Det var tider det!

image160

Joker!

Det var längesen sist. Men igår vann jag på Joker igen! Fast jag hade bara 2 rätt så det blev bara 65 kr - men ändock!

Arvid verkar må mycket bättre nu. Fast igår kväll var det lite si och så. Jag gick och lade mig och kollade i Pandurokatalogen, somnade 20:45. Arvid vaknade 21.00 så då vaknade jag också och ammade honom. Sen somnade han igen (och jag också). Han vaknade o ammade 00 och 02, sen sov han till 07:30. Ammade och sov en timme till.

Jag skulle kolla igår kväll om jag såg något av tanden, men då tyckte jag mig inte se nåt alls längre. Andreas tyckte dock att han såg, så jag får väl förlita mig på det. Allt tyder ju fortfarande på att det är en tand också eftersom han haft feber, är grinig och dreglar en väldig massa. Jaja, vi får se.


Idag ska mamma och jag se om vi ska beställa kläder ur nån katalog. Får se om det blir nåt.


Pust...

Nu känns allt bättre. Det är en tand som är på väg fram! Det känns så skönt att veta vad allt beror på! Det är en i överkäken mitt fram som är på väg. Andreas gnussade en Ipren mot tandköttet på Arvid och efter det verkar han må mycket bättre. Härligt!

Jag har inte sovit nåt än. Arvid har dock sovit 40 minuter. Men däremot har jag solat 20 minuter. Skönt! Och så har jag ätit quorn också, det var rättså gott men inga goda rapar sen... Inte likt mig att prova andra maträtter, men jag lär mig jag också tydligen. Nu har jag dessutom bara 0,6 kg kvar till min sista målvikt - jubel! :o)

Sooooova

Jag vill sova! Det vill inte Arvid! Eller jo han vill säkert, men kan inte. Jag vet inte hur många gånger jag lagt ner honom och han bara skriker hejdlöst. Han har dock fått en supp nu igen så jag hoppas han kommer att somna om ett tag. Under tiden får han leka sig trött också.

Andreas har kommit hem också. Även han tröttare än få. Så han har somnat efter en redan avklarad arbetsdag. Jag är inte avis på honom som fick kliva upp vid 03 inatt. Då hade jag sovit en timme förresten. Haha, knepigt...

Det blev inget Gläntan idag. Det känns surt, men man får väl vänja sig vid att saker och ting inte alltid blir som man tänkt sig. Jag får med andra ord tänka på att Arvid inte kommer att somna alls idag...så kanske han gör det ändå.

Jag är så trött, huvudet värker och ögonlocken är tuuuunga. Ska äta lite lunch nu så kanske livet blir lite ljusare sen.

Mitt i natten

Ja här har man inte fått somna än. Arvid har feber och kan inte sova. Han har fått en supp för en timme sen och han svettas litegrann. Men sova kan han inte, även om han verkar trött. Jag tycker att jag provat allt nu. Inget tycks funka. Så nu satte jag mig här istället. Arvid får leka på golvet, i hopp om att han blir supertrött och somnar bums nästa gång jag lägger ner honom. Håll tummarna!!!

Frågan är också vad febern beror på. Gårdagens vaccination? En ny tand på gång? Att han åt couscous ikväll kan knappast ge feber, men kanske lite magont? Ghaaaa, jag blir galen!

Och Andreas som ska kliva upp om två timmar bara. Hoppas han inte blir alltför störd av att Arvid inte är på sitt gladaste humör stundvis. Tur att man kan stänga dörrar.

Tänkte sola lite ikväll, men det blev inget. Får kanske ta det imorgon istället. Eller så inte. :oP

Lillsjön

Idag var vi på utflykt till Lillsjön. Elin, Carro och jag och så pojkarna såklart! Trevligt! Och skönt att röra på sig lite. Men ska ärligheten fram så är jag lite stum i benen ikväll. Jag skyller på att jag gick från nedre till övre Torvalla idag. Det händer inte varje dag.
     

Arvid har haft feber ikväll. Vet inte om det beror på sprutan han fick igår eller vad det är. Men jag hoppas iaf att han ska somna snart. Imorgon blir det Gläntandag. Andreas ska åka till skolan inatt vid 03-04 nån gång, de ska ut i skogen på morgonkvisten med eleverna. Det gör att han slutar nån gång vid 09 istället. Säkert kul, men man skulle nog vara bra nog så trött... skönt att man får ligga kvar i sängen istället! :oP

Stick i armen

Vaccinationen gick mycket bra. Jag kände ingenting förutom ett litet stick. Hade förväntat mig att det skulle svida, men jag kände inget. Så då hade man oroat sig i onödan igen då. Det är jag expert på. Arvid grinade till lite vid hans stick, men det gick över lika fort igen. Skönt att ha det överstökat!

Förresten, i söndags stod Arvid säkert 20 sekunder alldeles själv! Han kanske känner sig redo att börja på projektet "lära-mig-gå" nu, vad vet man? :o)

Resfeber

Inatt har jag drömt en massa resa. Först och främst har jag drömt om resevaccinationen, som vi för övrigt ska genomföra idag. Det var mindre roligt, men jag antar att det går bra. Jag tröstar mig med att jag hade värkar i flera dygn och det gick ju bra tillslut - ondare kan det väl knappast bli. Tror förresten inte att det gör speciellt ont att ta sprutan, men obehagligt.

Sen drömde jag att vi kom fram till hotellet, som jag tror låg i nån mörk gränd - i Frankrike! (?!?!) Utanför dörren höll de på att spela in nån film så det sprängdes hus och folk sprang som galningar kors och tvärs. Väl inne i receptionen på hotellet hade inte Andreas och jag tillgång till nåt rum än på nån timme. Så vi fick sitta där och vänta. Den ena människan var skummare än den andra. Hittade dock en dator, det kostade 50 kr för att få surfa en timme. Så jag planerade att betala det några gånger för att kunna blogga till omvärlden. Sen minns jag inte mer.

Weird...

De har tydligen inte internet på hotellet så jag vet inte hur det blir med bloggandet, men det vore kul att kunna skriva nån gång. Någonstans borde de ju ha så man kan surfa... jaja, det visar sig! Resfebern är iaf igång - igen!

image157

Mors dag

Jihooo - min första morsdag! (som mor alltså)

Sommarkrysset var förresten ingen höjdare.

Den här dagen har vi inte varit hemma så mycket. Först åkte vi till mina föräldrar och firade morsdag. Sen åkte vi till min mormor och firade mor-mors dag. Träffade även min morbror med fru där. Sen åkte vi till Johannes och Ida och hälsade på en sväng. Åkte över Marieby med andra ord...och drööööömde om hus! Åkte sedan till Rödön och firade morsdag där också. Nu ikväll såg vi Oceans 11, man blir ju aldrig trött på den... visserligen blev jag trött, men inte på den utan mest vanlig sömn...så jag somnade ifrån slutet. Men nu har jag piggnat till igen efter att borstat tänderna.

Har fått lite smått resfeber igen. Vi pratade en del om Bulgarienresan idag och nu är det bara drygt 4 veckor kvar. Ghaaa...

För övrigt är jag avis på Rebban som åkte till Grekland idag. Och så har jag ätit massor med jordgubbar idag, i fyra omgångar. Och så har jag äntligen tagit 198 - och 199! Snart har även jag nått 200! Vet nån var det finns nån?!?! Jag vet en, men det är så långt till Ås...

SNÖ

Medicinmannen var grymt spännande. Sista delen om en vecka! Efter Medicinmannen så spelade vi Monopol. Blev dock trötta efter ett tag så vi fortsatte idag istället. Andreas vann. Jag sörjde.

I övrigt har det varit en mycket bra dag! Efter en morgon med Ring så spelar vi, långfrukost med lördags-ÖP:n och en dusch så åkte jag ner på stan - alone! Så skönt det var! Andreas och Arvid var hemma och jag hade egentid. Härligt! Tanken var att jag skulle vara nere när de öppnade, och det var jag. Skönt med lite folk, men efter nån halvtimme var det fullt med folk ändå. Shoppade en del på H&M.

Sen åkte jag hem igen och åt lunch. Efter det fick jag min morsdagspresent - vi åkte till utförsäljningen av SNÖ på Tengens i Ås. Ljuva tillställning! Köpte två ringar, två halsband och ett armband. Är ingen stor smyckesanvändare, men jag kanske kan bli. Det var en himla bra morsdagspresent! Har aldrig fått nån bättre förut - mohahahaha!!!

Inga bilnummer för min del idag. Andreas däremot tog 200, 201 och 202! Stackars mig som fortfarande ska ha 198!

En kompis fick barn igår! En liten flicka! Himla roligt!!!

Andreas är borta och flyger nu, själv inväntar jag att Arvid ska göra kväll. Ska se Sommarkrysset sen tänkte jag, får se om det är bra - såg inte ett enda program förra året, så jag har inte en susning. Köpte förresten extra blad till scrapbookalbumet igår som jag satte in idag. Tjugo extra sidor att fylla...inväntar fantasin.


Kusin

Vi skulle hämta några råttfällor för undervisning i skolan. Så nu är det gjort. Tog inte 198 nu heller, men Andreas tipsade mig om att jag faktiskt borde komma ihåg var den stod... Det gjorde jag inte, men han visade mig. Bilen stod dock inte där just då, så jag får nog gå en liten promenad imorgon... 199 är inte så långt härifrån heller så nu är det spännande!

Var på Coop och handlade också. Köpte jordgubbar. Tänk förra året när jag var tokgravid och åt tokmycket jordgubbar. Undrar om jag slår rekordet i år? Jag tvivlar. Men jag är på god väg iaf.

När vi packade ur bilen kom min kusin gåendes. Han bor strax bortanför oss och var på väg hemöver, men följde med oss in och drack kaffe. Nu är det läggdags för Arvid och sen Medicinmannen...

Fredag

Elin och Mio kom hit och lekte förmiddags. Mest Mio och Arvid iofs. Sen skulle vi på Syssla på demo av scrapbooking, men det var lite klent. Köpte lite papper och klämnitar, kände mig mer inspirerad den här gången än förra. Men önskar att jag hittat mycket mer roligt än vad som blev. En härlig dag på stan iaf, men satan i gatan vad mycket folk!

Inget bilnummer hittat idag. Inte för mig i alla fall. Men skam den som ger sig!

Det blir en biltur om en stund, sen ska Arvid somna för natten och vi ska se Medicinmannen.

Grattis William 11 månader idag!


Platespotting-jakt

Kan inte förstå det här... fredag igen! Och ikväll är det Medicinmannen - igen!

Andreas tog 197 och 198 igår. Själv letar jag 198 så nu är det spännande... Jag vet var 199 finns... ;o)

Jajje - en lista till!

TIO FÖRSTA

1. Första bästa kompis
: Elisabeth


2. Första bil: Har ingen egen, men Andreas Volvo 142:a från 1969 kändes som liiiite min ibland

3. Första kärlek: Joey Tempest!


4. Första husdjur: Hunden Sippa, svensk vit älghund - världens snällaste som fanns redan när jag föddes.


5. Första semester: Tippar på att det var nån semestertur med mina föräldrar och min faster runt i Sverige eller Norge.

6. Första jobb: På praon var jag första gången på J/H:s hockeyförbund, lite mer "eget riktigt" jobb var när jag var kanslist på Yrkesinspektionen.


7. Första köpta skiva: Kommer inte ihåg, men första fådda var iaf Carola - Främling på LP.


8. Första riktiga kärlek: Första riktiga måste jag säga Andreas

9. Första piercing: har inte inträffat än 

10. Första konsert: Mora Träsk på Folkets Hus sådär 1985-86 nån gång



NIO SENASTE

Senaste alkoholdrycken
: Måste ha varit Xider eller Cube, men lääängesen pga amning


Senaste bilfärden: Hem från Brunflo i tisdags.


Senaste filmen du såg: Fortfarande Sällskapsresan I


Senast ringda telefonsamtal: Till mina föräldrar för att testa headsetet


Senaste bubbelbadet: Jisses, måste ha varit nån gång på Storsjöbadet för massor av år sen!


Senaste spelade cd: Keane - Hopes and fears


Senaste kyss: För 2½ timme sen


Senaste gången du grät: O.C. i söndags - och måndags!


Senaste måltiden: Kvällsmål blev hallon med turkisk yoghurt, och ett gäng jordgubbar



ÅTTA HAR DU NÅNSIN
 


Dejtat en av dina bästa kompisar: Nope


Blivit arresterad: Näe


Blivit kär vid första ögonkastet: Hm...näe jag tror inte det


Fastnat med blicken i någons urringning: Ja


Fått ditt hjärta krossat: Nix pix


Sagt att du älskar någon utan att mena det?: Näe!


Haft ett one night stand: Njet!


Busringt till någon
: Ja i ungdomens dagar, eller barnadagar rättare sagt



SJU  BÄSTA

Film - Love Actually
Låt - The Letter med the Box Tops
Maträtt - Mormors köttbullar, eller vad som helst med kött
Semester - Cypern 2005
Godis - Lösvikt från Karamellkungen
Vän - Andreas
Drink - Licor43, ginger ale + lime


SEX SAKER DU GJORT IDAG

Åkt buss
Letat som en galning efter klänning
Ätit lunch på Permans
Skaffat ny mobil
Bloggat
Ätit jordgubbar


FEM FAVORITSAKER UTAN RANGORDNING

Datorn (trots att den är seeeg)
Mitt pysselbord
Apelsinplantan
Tv:n
Barnvagnen
(Jag räknar inte Arvid som en sak, annars hade han vunnit)


FYRA PERSONER DU KAN BERÄTTA ALLT FÖR

Arvid
Andreas
Mamma
Mormor


TRE VAL

Blått eller rött: Blått, fast rött också... pass!

Sommar eller vinter: Vintern vinner pga julen, annars hade jag tagit sommar

Chips eller choklad: Choklad, fast chips är också dödligt gott


TVÅ SAKER ATT GÖRA INNAN DU DÖR

Bo i hus på landet
Skaffa fler barn



EN  SAK DU ÅNGRAR

Att jag inte kom på nåt att plugga i Uppsala, alltså nåt som jag kunde bli nåt av

Jordgubbsbesvikelse

Jag får ta tillbaka det där med jordgubbarna. Alla var inte alls lika goda som den jag provade först. Hälften var goda, hälften var mindre goda - rent av smaklösa.

Lyxfällan fick stryk av den nya mobilen.

Stadsbesöket

Det där blev ett intressant stadsbesök.
 - hittade ingen klänning jag ville ha
 - skaffade ny mobil

Det där med mobilen är lite skumt. Jag hade ett Teliaabbonemang förut. Så ringde en snubbe "på uppdrag från Telia" för några månader sen och erbjöd Telia Vänner. Jag frågade om han hade nån mobil för 1 kr som jag kunde få på köpet, men icke. Och så sa han att hittade jag en mobil för 1 kr med bindningstid så var det bara att förlänga det här abbonemanget. Bra tänkte jag.

Så idag på Teliabutiken så sa expediten att min telefon var bunden i till mars nästa år. What?! Så jag förklarade att jag blivit uppringd, osv. Expediten bredvid sa att han hört flera andra som också råkat ut för samma sak och att det var jäkligt trist. Det tyckte jag också. Jäkligt trist. Telemarketingföretaget trixar så det blir till deras fördel, ljuger rent ut! Hur som helst så fixade det sig tilslut med hjälp av mammas abbonemang på nåt vis och vi fick lägga till 800 kr jämfört med vad det blivit om jag nu inte var bunden. Snurrigt...

Så ett uppdrag är nu att ringa telemarketingföretaget och tala om missnöjet. Knepigt.

Ingen klänning! Många fanns det, men i fel tyg. Jag ville ha lite mer somrigt och "fint" men ändå inte tantigt. Himla svårt det där! Men jag har en nödlösning, som faktiskt är en liten favorit så det är väl ingen nödlösning egentligen. Vi får se vad det blir...

Mobilen ligger på laddning, men ska strax undersökas.

Meddelanden till Rebban:
 - Ja - kontra!
 - Jag köpte jordgubbar idag på Hemköp, grisigt goda så tipset är att du går dit ögonaböj!
 - 3 dagar kvar...

Lite kort

image151
Erika, den här bilden är till dig... ;o)
Bilden är tagen på min promenad i Brunflo i tisdags. Say no more.


              
Nya sidor till albumet...



Och min decopage:ade kartong.

Tidsfördriv

Sitter och fördriver tiden innan vi ska ta bussen in till stan för att träffa mamma. Måste hitta en klänning inför sommaren (ska på bröllop) och då är det lika bra att kolla nu.

Har för övrigt provat en klänning som jag hade för några år sen. (ingen gå-på-bröllop-klänning dock) Kunde ha den, men det är onödigt trångt över magen. Synd. Kanske ska prova på Carros rockringsträning, det verkar bra.

Hade en tanke på att ha kjol på mig idag. Men så kom jag på att jag skulle ut och prova kläder. Då är det nog inte bra att ha strumpbyxor som drar in magen...man blir troligtvis aningens besviken när man kommer hem sen och provar utan strumpbyxor... Så det blir same old jeans istället.

Ska väl göra mig klar nu, Arvid sover som vanligt den här tiden så jag får väl väcka honom...stackarn!

Why?

Vet egentligen inte varför jag satte mig här. Dödligt trött är jag. Jag har förresten scrappat en sida idag, får ta en bild nån dag och lägga in mina nya alster. Har nog flera bilder att lägga in har jag för mig, men ids inte föra över bilderna än. Lathet är anledningen. Och en seg dator.

G'natt!

Gläntandag

Gläntandag idag. Arvids girafftröja blev klar. Framsidan är jag nöjd med, det var jag redan förra gången. Men baksidan blev inte som jag tänkt mig. Men det får vara så nu och det är ju ändå tanken som räknas. Jag får ta kort på den när skrutten har på sig den, men just nu måste den få vila. Jag ska inte göra om samma misstag som i höstas med tröjtryckningen.....

GI:ar sen i måndags och det går bra hittills. Hade inte ätit bra sen fredagen vi åkte till Uppsala så nu var det dags igen nu när det bara-endast-only är fem veckor kvar tills vi åker! Jabbi!


Spätta

Provade precis mitt skinnställ - och kunde ha det! Misstänkte att min kropp fått oanade proportioner efter ett havandeskap, men det verkar ha gått bra. Hittade även 86 kr och en binda i fickorna. Alltid nåt!

Ny layout

Det krävdes en liten förändring för en stund... får se hur länge den varar...

Mycket bättre

Jag mår mycket bättre nu! Livet verkar ha återvänt! Fast i början av den här dagen såg det inte så ljust ut...
1. Jag var tvungen att visa leg för att få spela på Coop (skulle spela på en häst)! Katastrof! Jag som inte hade nåt leg med mig fick snällt ta tillbaka min kupong. Ser jag ut som 18!?!? Sur som jag blev gick jag in för att handla...
2. Ingen Trocca Light!!! :o( Jag ska undersöka Elins tips istället, det verkar vara ett säkrare kort!

Men sen vände det...

Åkte till mina föräldrar där ingen var hemma (vilket jag visste). Jag hade planerat att gå en promenad in till Brunflo för att hälsa på min mormor. Så Arvid och jag knatade iväg (Arvid knatade inte...). Himla mysigt var det. Och ett trevligt besök, hon blev så glad. När vi sedan gick tillbaka igen så tog vi nedre vägen, där jag och min mormor gått miljoners med gånger när jag var liten och vi skulle handla på Kastalen. Blev lite nostalgisk där. En himla mysig promenad igen.

Arvid ligger kvar i vagnen ute och sover. Det har hänt flera gånger nu den senaste tiden att han sovit ute, i vanliga fall brukar han vakna. Och vi som bor på översta våningen kan inte lämna vagnen ute när han somnat och vi ska gå in. Härligt, livet har återvänt! Har bara hosta och krax kvar, men är iaf mycket piggare! Yiiihaaa!

Ops, nu vaknade han visst....
:oD

Förvirrat intryck...

Jag måste ge nåt slags förvirrat intryck... Läste nyss listan jag svarade på idag...

UTSEENDE
1. hur lång är du?
1,67 meter ö.h.
2. vilken hudtyp har du? Jag har en blek och relativt torr hud
3. hårfärg och frisyr? Ljusbrunt, långhårig, tråkigt
4. ögonfärg? Grå/blå
5. mest nöjd med? Arvid och min apelsinplanta
6. minst nöjd med? att jag inte är så huslig
7. skostorlek? 38/39
8. glasögon? har jag hemma ibland
9. har du några piercingar/tatueringar? Nix

Nu är frågan: Vad har Arvid, min apelsinplanta och min icke-huslighet att göra med mitt utseende?! Nåja, det får stå så i alla fall för jag är inte nöjd med så mycket i utseendet. Och Arvid kommer ju faktiskt ifrån mig, så där var det ju rättså ok svar ändå när jag tänker efter...

Tack Elin...

... för tipset! :o)

image149

O.C. i graven

Igår såg jag sista avsnittet av O.C. - ever! Och grät floder! Självklart var jag tvungen att se reprisen idag. Och grät floder! Det värsta var nog när Summer satte sig på bussen. Nej förresten, störst böl blev det när Seth o Summer gifte sig. Många moments var det och många tårar föll. Det är var nog dels pga handlingen, men också för att jag följt serien och så plötsligt tar det slut. På den tiden jag laddade ner avsnitten så var jag smått besatt. Det lugnade ner sig ett tag, men igår rann droppen över...

image148

List list list

PERSONLIGT

1. vad heter du?
Stina Elisabet Olsson
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag tycker Johanna är fint, men det passar nog inte mig så jag håller mig kvar på Stina.
3. vilka andra namn hade dina föräldrar tänkt ge dig? Erik om jag var en pojke
4. vilket stjärntecken är du? vågen
5. vilken årgång är du? 1980
6. vart bor du? övre Torvalla
7. bott utomlands eller varit utomlands? Varit på mc-semester i Europa, solsemester i Italien och Cypern, och så Norge (dock klent med sol)
8. flyttat antal gånger?
 Flyttat till Uppsala där vi bodde i 3 olika studentbostäder, bott på Åhléns i stan (Östersund) och senast flyttade jag hit sommaren 2005, så 5 blir det då
9. vart skulle du vilja bo? Jag skulle vilja ha en stor villa i Marieby, med stor trädgård, lagom avstånd till grannarna och så ska det vara gratis ;o)
10. vilken skolklass? Ingen, det var längesen
11. vad vill du bli när du blir äldre? Jag vill fortfarande vinna en massa pengar på Lotto så där hoppas jag ännu... så rik vill jag bli.


UTSEENDE

1. hur lång är du? 1,67 meter ö.h.
2. vilken hudtyp har du? Jag har en blek och relativt torr hud
3. hårfärg och frisyr? Ljusbrunt, långhårig, tråkigt
4. ögonfärg? Grå/blå
5. mest nöjd med? Arvid och min apelsinplanta
6. minst nöjd med? att jag inte är så huslig
7. skostorlek? 38/39
8. glasögon? har jag hemma ibland
9. har du några piercingar/tatueringar? Nix

KLÄDER

1. vad använder du just nu för jacka? En svart McKinley, funkar till de flesta väder, men är dålig på att andas ibland...
2. vad använder du just nu för skor? Guldskorna håller jag på att gå in, annars använder jag mina gudomligt sköna vita skor - jag fasar för den dag då de lägger av!
3. favoritfärg på kläder? hm...grönt kanske, eller svart
4. favoritmaterial på kläder? spelar ingen roll
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Ska leta klänning framöver inför bröllopet vi ska på i sommar, så jag säger klänning där.
6. favoritaffärer? H&M funkar alltid!
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Den var svår! Utspritt över året kanske det blir 100 kr i månaden...det lät klent...
8. favoritmärke? Everest och McKinely
9. vad har du för tröjstorlek? 38/40

DIN LÄGENHET

1. stort, litet eller mitt emellan? ganska stort
2. vilken färg på tapeterna? blåa i hallen, röda i vardags, gröna i köket, vita i övriga rum
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Det här rummet går endast i vitt
4. vad vill du ändra där inne? Här inne skulle jag vilja fixa till Arvids "rum" lite mer, har avskärmat det här rummet till två...
5. vad har du där inne av följande:

a) tv? nej
b) video/dvd? nej
c) dator? ja
d) stereo? nej
e) telefon? bärbar, så ja - ibland

6. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Mimergården och Marieby + rök från Byggelit i Brunflo
7. vad gör du oftast i rummet? surfar och nattar Arvid
8. favoritpryl i rummet? Arvid såklart!


Idag: Slappat, städat lite och vattnat blommorna, kollat än en gång på O.C. och gråtit pga det
Igår: Slappade (igen!) och kollade på en massa repriser på tv
I förrgår: var på stan, var sjuk, åt mat hos svärisarna, dåsade
Imorgon: på sin höjd ett stadsbesök, annars ska jag väl försöka bli frisk
I övermorgon: Gläntan!
Humör just nu: Rätt glad!
Väder: Solsken
Bästa egenskap:  glad
Sämsta egenskap: tjurig
Favoritmånad: December!
Tv eller film: TV
Bok eller tidning: tidning
Bar eller nattklubb: Bar
Arbete eller skola: Arbete, fast just nu mammaledig
Morgon eller kväll: Morgon, speciellt lördag
Klädsel just nu: mysbyxor & t-shirt
Sällskapspel eller Tv-spel:  Sällskapsspel
Kramas eller pussas: Kramar!
Promenad eller bio: Promenad
Öl eller vin: Cider - moahah!
Godis eller snacks: Godis!
Byxor eller kjol: Byxor
Senast sedda film: Sällskapsresan I, kan man se den nog många gånger??!
Komiker: Måns Möller is the king!
Skådespelare: Susan Sarandon och Johnny Depp
Artist: Keane, Bon Jovi
Stamgäster på din blogg: Jag gissar att Elin, Rebban och Jenny är inne oftast
Förhållande eller singel: Förhållande!
Glasögon eller linser: Linser
Storstad eller småstad: Småstad
Stökigt eller städat: Jag mår bäst när det är städat, men sällan är så fallet...
Restaurang eller hemlagat: Restaurang som vardagslyx
Tävling eller lek: Tävling
Jacka eller kappa: Jacka, men kappa är jäkligt snyggt...bara inte på mig
Stark eller svag: Stark
Brun eller blek: Brun
Favoritbutiker: H&M och Syssla
Favoritnöje: Shit, jag har inget svar!!! Alldeles tomt... Roar jag mig inte längre?! Näe...
Favoritmat: Mormors köttbullar
Händer eller fötter: Händer!
Sparare eller slösare: Det där är svårt, för jag sparar men det blir ändå inget över och jag slösar inte heller...


Dag efter lov

Vi är i alla fall på bättringsvägen, men bra mår vi inte riktigt än. Fast ändå så var det en bra tid att bli förkylda på eftersom Andreas hade ledigt i flera dagar. Jag har kunnat vila en massa och det har nog varit bra. Idag är det lite "första-dagen-efter-lov"-syndromet igen. Fast nu är vi ju sjuka också...

Decopage:ade en kartong igår, det blev riktigt bra. Vet dock inte vad jag ska ha i den, men det hinns nog. Det var Arvids första skokartong by the way. :o)

Pratade med en kompis idag som hade BF förra veckan, men än hade det inte kommit ut nån knodd... spännande!!!!!!

Sjukliga

Arvid och jag är sjukare nu. Fast jag inbillar mig att jag är sjukast. Har dock tagit två Alvedon och duschat så jag känner mig lite piggare för tillfället. Vi ska ge oss ut på stan en sväng är det tänkt, trots regnet.

Igår hände inte så mycket förutom att vi såg Medicinmannen. Jo förresten, Andreas tog med sig Arvid ut på Rödön så jag kunde krya på mig bäst jag kunde. Jätteskönt, men såklart längtade jag ju också...

Road trip: Uppsala


Uppsalaresa 11-13 maj 2007




 Förutom att hämta Andreas på jobbet så blev första anhalt kyrkogården i Stöde för att kolla till farmor och farfars grav.

 Farmors hus...


image137
Arvid på Max
i Sundsvall...
...där vi även såg lite av en kändisvarning:
 I övrigt var det klent på kändisfronten, förutom HP Burman på lördagen.

 När vi kom fram till Uppsala tog vi en repa innan vi åkte till hotellet. Förbi ILU (där vi båda gått) och sjävklart Studentvägen, där det faktiskt var folktomt på Playan!

 En sevärdhet: Domkyrkan strax efter lördagsfikat på Norrlands.

 Bild från showen.

   När Arvid och jag lämnat Andreas (han skulle på fest med bandet) så tog vi vägen genom den älskade mysiga kyrkogården på väg mot Maggan & co.

 Arvid verkade trivas bra på hotellet. Här i sängen och vid frukosten.

 På söndagen hälsade vi på Erika & Linus och lilla skrutten Pippi - så söt! Efter det hann vi ut till Stavby o träffade en hög jamtar och Sara. Sen bar det av hemöver. Jag körde hela vägen, ljuva V70...

I Tönnebro hittade jag denna underbaring: image147
Fast till min stora besvikelse var de inte så goda...


Hade även en livskvalitélördagsKVÄLL:
Arvid och jag tog taxi hem från Maggan.
Kvällen innan hade Arvid dock inte somnat förrän vi stängde av tv:n så jag antog att samma sak skulle hända även denna gång. Men det underbara snälla barnet somnade medan jag duschade! Så jag kunde kolla på Eurovision bäst jag ville! Så med nyduschad kropp, rena nya sängkläder, snarra, Cola light och Eurovision så var det rena ljuvligheten! Somnade dock ifrån tv:n när jag blev sådär härligt trött...vaknade av nyheterna som berättade att det inte gått så bra för Sverige. Men vad gör väl det när man har livskvalitélördagskväll?! ;o)


Övrigt värt att notera:
   - Marsh gjorde oss sällskap på söndagens frukost.
   - Jag köpte mina efterlängtade jordgubbar - supergoda!
   - Shoppade en kjol och ett par shorts, men önskar att jag hade lots of mer tid (och pengar!) att shoppa mer.
   - På lördagen fyllde Arvid 10 månader!
   - Vi behövde inte sitta bak i bilen med Arvid nånting.


Bowlingkungen

Jag är bowlingkung! Åtminstone om jag får bestämma själv. (och det får jag) Visserligen vann Andreas över mig, men med bara EN YNKA POÄNG! Trots att jag inte vann över den evige rivalen i tävlingssammanhang så känner jag mig nöjd. God tacobuffé var det också, men som vanligt när det är gratis så äter man så man dör.

I övrigt har vi blivit förkylda. Både Arvid och jag snorar. Men annars mår vi bra.


Torsdag fast tisdag

Idag har jag torsdag. På torsdag är det helgdag så idag har jag torsdag...fast det endast är tisdag. Det känns ganska bra. Bara en arbetsdag till för Andreas den här veckan. Tycker nog inte att det är så mycket annat än halvveckor på vårterminen...iaf känns det så nu. Men inte mig emot!

Idag har vi varit hos Elin och härjat. Pojkarna slogs och grät om vartannat. I övrigt var de glada och Mio hade mycket roliga leksaker!

image133
Mio, William och Arvid.

image134
Mio och Arvid.

Tillbaka igen

Det var en himla bra resa till Uppsala! Fast tyvärr hann vi inte med allt vi ville så vi kom båda fram till att vi måste stanna längre nästa gång. Det var bara för ljuvligt att bo på hotell! Det där hotellet bodde vi på förra året när vi var nere på bal också, och det var minst lika bra nu. Och Arvid har varit jättesnäll hela tiden. Han verkade trivas bra i att bo i en helt annan säng också och sov hela natten förutom när han ammade som vanligt. En himla lyckad tripp!

Idag har Elin och jag (och grabbarna såklart) varit på stan för att leta efter lämpligt att göra tygtryck på. Det är tygtryck som hägrar på onsdag! Jihooo! Nu har Arvid somnat och jag ska gå och sätta mig vid mitt pysselbord och se om jag kan hitta på något att scrappa. Om jag inte fastnar vid tv:n på vägen...

Återkommer med bilder från Uppsalaresan när jag ids.

Before the trip

Trodde det skulle bli en stressig morgon, men det har gått ganska bra. Arvid och jag är nästan klara nu. Ska bara mata skrutten, hälla upp kaffe i termos, diska det sista och programmera in videon. Sen är det inpackning i bilen också... Så egentligen inser jag nu att det kanske är dags att sätta igång.

Arvid sitter på golvet i sin Modotröja och äter på en bok om svampar. (Så är det när man är sambo med en biolog.) Fast jag är glad så länge han inte äter på nån bok om ormar. Huga, hemska tanke...

Nu ringde min handläggare på försäkringskassan, himla trevlig prick det där. Hur som helst så undrade hon över min begäran om föräldrapenning som jag skickat in och det var ju väldig märkligt, för jag tänkte ringa henne och höra om det själv! Ibland är allt så himla bra! Så nu slapp jag ringa själv och blev dessutom klokare på kuppen.

Dags att sätta igång med allt som är kvar nu då så jag inte står där med 17 saker att göra när det är fem minuter kvar till avfärd...


Off we go!


Troccautflykt...

 Arvid har sin mamma som idol! ;o)


Två nya scrapsidor har det blivit sen sist. Tyvärr blev ena bilden suddig, men nu ids jag inte ta om den...
    


Idag skulle Arvid och jag tanka bilen och handla lite grönsaker till lunchen. Handlingen blev på Coop och jag hade goda förhoppningar om att de skulle fått in Trocca Light (jag köpte de sista de hade sist). Meeen icke! Så vi tog en extra utflykt till OK i Lugnvik och köpte fyra flaskor där istället (tips från Troccaspanaren Rebban). Vad gör man inte för lite Trocca light?!?! Moahahha!!

Imorgon drar vi till Uppsala - tjoho!!!

Gammal som gatan

Hittade en länk i en blogg... www.vuxenpoang.com

Tydligen borde jag vara 49,7 år gammal!

Min vuxenpoäng var 25,4.

Detta kräver bara en sak: Gå in allihop och testa och låt mig få reda på resultatet!

Fixa mp3

Fick för mig på morgonen att jag skulle åka till mina föräldrar idag. Visste inte om nån skulle vara hemma, men mamma jobbar tydligen kväll idag så hon är hemma. Jag har alltså redan åkt hit... Så nu sitter jag här och ska ge mig på uppgiften som gjorde att jag fick för mig att åka hit: fixa mammas mp3-spelare. Vi får se hur det går...

Imorse sov Arvid till 06, åt och somnade om igen och sov till 08 när han började prata och låta. Det känns mycket bra att han sover lite längre på mornarna nu. Men vem vet hur länge det varar...

For you Elin

Det blev en scrapsida idag också. Så för Elin (och er andra också) kommer nu bilder på mina nya sidor...

              


Det blev ingen travvinst idag. Hästkraken galopperade och efter fyra lopp i V65 så gav jag upp. Sverige förlorade i hockey-VM också. Nåt positivt med dagen? Ok: Jag har sett en svensk gammal svart-vit komedi (love it!), pysslat lite och så har jag hållt mig till GI hela dagen. Nåt positivt med helgen förresten, var att det bara blev EN ätardag! Det är ju precis som det ska vara, men jag brukar kunna få till det till två ätardagar också...minst...

Uppsala på fredag! Jiiiihaaaa!

År-utmaning

Jag har blivit utmanad av Nina. Det går ut på att man ska skriva ner vad man gjorde och minns av de år som slutade på 0, 2 och 7. Få se nu vad jag minns.....

1980: Bästa året ever = jag föddes!

1982: Kommer inte ihåg så mycket, men jag lekte nog en hel del.

1987: Jag började 1:an på Ångsta skola med världens bästa småfröken Anki.

1990: Hoppsan, kommer inte ihåg så mycket av vad jag gjorde då. Fyllde iaf 10 år.

1992: Började sexan och var glad att mina lockar från första permanentningen (året innan) började se normala ut.

1997: Gick en väldig massa på dans och träffade Andreas.

2000: Bodde i Uppsala och började läsa på förskollärarprogrammet (hoppade dock av året efter). Gick med i styrelsen i Härja-Jämt - dökul!

2002: Bodde kvar i Uppsala men började undra vad jag ska göra av mitt liv. Hade väldigt rolig på Norrlands!

2007: Har en son som jag är mammaledig åt om dagarna, försöker gå ner i vikt, drömmer om hus och den stora lottovinsten.

Det där var svårt (men KUL - jag älskar ju sånt här!). Jag utmanar såklart ALLA!!!! :o)

Äckliga ormar

Igår scrappade jag igen. Shit alltså, jag tar knäcken på mig själv. Haha hoho.....

Elin hade sett en orm igår, jag blev skitskraj trots att jag inte var i närheten på flera mil. Ändå blev jag rädd och fick för mig att det skulle ligga en hög med ormar under fåtöljen. Berättade för mamma som blev minst lika rädd. Men sen kom Andreas fram till att det var ungefär 1 på 14 miljoners risk att jag ska stöta på en orm ute i naturen. Det lugnade mig lite. LITE.

Igår sov Arvid till halv tio! Imorse sov han till nio! Jag är i chock. (han ammade 1 gång vardera natten)

Arvid och jag ska gå iväg och spela på en häst idag. Mer vettigt blir det inte. Luften gick ur och det känns lite som en "första-dagen-efter-lovet"-dag idag. Skumt - det har ju bara varit vanlig helg.

Ännu en ljuvlig lördag

Idag har jag städat hela dagen! Jag vet inte vad som tog åt mig, men jag startade och sen var jag igång. Väldigt skönt känns det! Ätardag är det också, så jag har börjat på min lösgodispåse och den är sååå efterlängtad! :oP

Ljuvliga lördag. Det började med att Arvid sov till strax före 08. Sen lyssnade vi på Ring så spelar vi och Melodikrysset, städandes under tiden. Scrappade lite strax före middagen. Åt supergod oxfilé med sallad till middag. Kollade lite på Celebrity Poker Showdown. Nu är Andreas och flyger och Arvid och jag är hemma.

Eftersom Arvid gillade bitringen hos mina föräldrar så mycket så köpte vi en till honom igår så han kan ha en här också. Även denna verkar han gilla skarpt! Hårband har han idag också! :oP  


Bra dag på stan

Idag har vi varit på stan. (ingen promenad till stan dock - tog bilen!) Lunch med Bengtsson, sen gick Arvid och jag en sväng på stan, träffade en bebis, träffade en gravid, handlade på Syssla, köpte Trocca Light på Hemköp. Sen gick vi till pappas jobb och åt frukt där, och sen upp till Rebban och hälsade på på hennes jobb. Himla fräscha lokaler! Och de hade frukt kvar på fredag eftermiddag! :oD

Vi ska åka på affärn senare idag/ikväll, men först ska Arvid sova och Andreas håller på att somna han också. I övrigt vet jag inte, ikväll blir det väl Medicinmannen och sen godnatt.


Äntligen lite scrap!

Igår hade vi en innedag. Men det var riktigt skönt. Och jag scrappade lite! Fast jag hade inget lim så jag måste iväg och köpa det. Eller jag hade väl lim, men jag använder sån där lim-pritt och den hade tagit slut. Men jag har en favorit på Coop så jag ska handla där ikväll kanske. De kanske har Trocadero Light också.... ;o)

Jag kan inte fatta att det är fredag igen! Igår hade jag måndag eller på sin höjd tisdag. Jag hinner inte riktigt med i det här tempot! Om en vecka åker vi till Uppsala - jiiihoooo!

Jag hade fått i uppdrag att boka tågbiljetter Östersund-Arlanda (o tvärtom) när vi ska till Bulgarien. Så igår fixade jag det. Nio personer åker tur och retur för 2600 kr. Och jag ser fram emot tågresan i sig också, det är ju så mysigt att åka tåg. Hoppas Arvid gillar det också. Och hoppas han gillar att flyga...hjälp! Fast jag älskar att flyga så jag kommer inte att bidra med nån nervositet som kan spegla av sig i alla fall. :o)

Nya skor

Arvid har fått nya skor - hans första riktiga! Det hela hände igår på stan (vi tog oss aldrig iväg i måndags). Det var en ganska knivig uppgift med mycket att tänka på.
     - rätt storlek
     - höga så han får stöd för vristen
     - inte för varma eftersom sommaren är på g
     - stabila
     - osv...
Tillslut blev det ett par skor på Din Sko.        



 Och här är en bild på nytanden. (syns om man anstränger sig) Igår upptäckte Andreas att motsvarande tand bredvid också är på väg upp, och idag såg jag det också. Lyckligtvis verkar han inte ha lika stora problem med denna.



 Arvid hjälper mig att deklarara och tycker jag ska göra en massa avdrag.



Hos mina föräldrar har Arvid en bitring som han är gruvligt förtjust i, så han har den där i munnen vad han än gör (förutom när han äter). I tisdags härjade han runt...
     



 Kikar fram bakom snuttegosedjuret Patrick.


 Skrutten ute och provar skor.

 På Gläntan, dämpad efter första tandens feber.


1 maj

Är hos mamma och pappa nu. Andreas är hos sin storebror och fixar motorcykeln, så förhoppningsvis kommer han på mc:n hit sen. Om han inte gör det betyder det att det inte gått så bra tyvärr. Hoppas han får till den, jag tror att han har lite mc-abstinens. Förra året blev det inte så mycket kört, av förståeliga själ...det var ju rätt omtumlande att bli en familj och allt. :o)

Arvid har härjat runt med allt i hela huset. Vi har även hunnit med en tur till affären. ICA Träffen var tyvärr stängt, så vi gick ta Prix eller Konsum eller Coop eller vad det heter nu för tiden. Hur som helst - till min lycka: de hade Trocadero Light! Så det blev 3 flaskor inhandlade. ;oP

Det blev brasa igår. Vi väckte upp skrutten och åkte till Badhusparken. Det var lite småkallt, men annars var det bra. Arvid hade det dock varmt och skönt nere i vagnen och hade hörselkåporna på sig också. Sen fick han se fyrverkerierna och verkade tycka att det var riktigt spännande. Åkte hem, åt kex & ost (jag kan sträcka mig så långt som till Creme Bonjour) och spelade Yatzy. Mysigt!


RSS 2.0