Fyllda fönster

Hyfsat nöjd jag är nu då...! Tog sista resan på 10 poäng - samtidigt som Johan och Anne. Jag känner mig mycket stolt och nöjd över avsnittet... :o) Det bästa av allt var att jag kände igen mig där resan startades... Bland annat syntes min favoritbyggnad vid adventstider:


image281

Uppsalas polishus

I december tänds det maaaaassor av adventsljusstakar i fönstren - rena drömmen! Det är en fröjd för ögat för en adventsälskare som mig själv.

På spåret

Ikväll (om tio minuter) drar säsongens första På Spåret igång. Det brukar vara så bra. Om man lyckas pricka in rätt resmål...annars kan jag lätt bli sur. :oP Hoppas iaf att det är en bra säsong, så man har fredagskvällarna uppbokade av nåt kul. Idol är samtidigt, men det känns inte så kul längre.

Imorse skulle jag på hälsocentralen så jag fick sovmorgon. Skönt! Drömde om Mathias också, han hade fått nytt jobb och trivdes verkligen jättebra. Det är nog ett tecken på att han har det bra där han är. :o) Kom senare till jobbet idag då så det blev en lite ovanlig dag. Men trevligt med fredagsfika och allt. :o)

Idag tror jag att jag vägrar skotta snö, gör det imorgon istället... Jag tycker ju faktiskt att det är riktigt kul, men det lär väl snöa mer inatt ändå.

Arvid är så go som åker omkring på sin plastmotorcykel. Han skiftar mellan den och Bobby Car. Ibland kör han gräsklipparen också, klipper mattgräset eller nåt...

Dags att ta på lillsmurfen pyjamas, så han kan lägga sig innan På Spåret börjar.

Hur fjortis är du?

[  ] Du har fler än 10 nagellack?
[  ] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr.
[  ] Du har eller har haft lösnaglar.
[  ] Du har en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
Totalt: 0

[X] Du har färgat håret.
[  ] Du brukar säga \"blonda\"saker.
[X] Du har alltid din mobil med dig.
[  ] Du dansar vilt när du är ensam hemma.
[X] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad
Totalt: 3

Du älskar:
[  ] Glitter
[  ] Färgen rosa
[X] Shopping
[  ] Dekorationer
[X] Speglar
[  ] Skolan
[  ] Enhörningar
[X] Disneyfilmer
[X] Ljus
[X] Blommor
[  ] Mjukisdjur
Totalt: 5

Du shoppar på:
[  ] C&A
[  ] Pimkie
[  ] Victoria's Secret
[X] H&M
[  ] New Yorker
[  ] Gina Tricot
[  ] NK
[  ] Top Gun
[  ] Taily Weijl
[  ] Bijou Birgiette
[  ] City Girl
[  ] Colosseum
[  ] Madonna
Totalt: 1

Du säger ofta:
[  ] Whatever
[  ] Oh my god!
[X] Vet inte
[  ] Cutie
[  ] Hot
[  ] Visst
[X] Säkert
[  ] Ursäkta?
[  ] Fabulous
Totalt: 2

Du läser:
[  ] Cosmopolitan
[  ] Glamour
[  ] Marie Claire
[  ] Elle
[  ] Teen Vouge
[  ] Bravo
[  ] YAM!
[  ] Wendy
[  ] Bravo Girl
[  ] Popcorn
[  ] Star Flash
Totalt: 0

Du älskar dessa filmer:
[X] Elizabethtown
[  ] Girls Club
[X] Freaky Friday
[  ] The Notebook
[  ] A Walk To Remember
[  ] Sweet Home Alabalma
[  ] Where the heart is
[  ] Just My Luck
[  ] John Tucker Must Die
[  ] Centerstage
[  ] Girls United
[X] How To Lose A Guy In 10 Days
[  ] Mona Lisas Smile
[  ] My Girl
Totalt: 3

Du brukar kolla på:
[  ] Lost
[  ] America's Next Top Model
[  ] Project Runway
[X] Desperate Housewives
[  ] The Simple Life
[  ] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[X] Grey's Anatomy
[  ] OC California
[  ] Laguna Beach/The Hills
[  ] Nip/Tuck
[  ] Gilmore Girls
[  ] One Tree Hill
[  ] Heroes
Totalt: 2

Du gillar:
[  ] Paris Hilton
[  ] Jessica Simpson
[  ] Mariah Carey
[  ] J-Lo
[  ] Britney Spears
[  ] Beyonce Knowles
[  ] Christina Aguilera
[  ] Hillary Duff
[  ] Lindsay Lohan
[  ] Gwen Stefani
Totalt: 0

Över 48 poäng och jag hade klassats som fjortis... Men nu fick jag 16 så jag känner mig rätt lugn. :o)

Mer snö

Nu märks det inte så väl att jag skottade snö för ett par timmar sen...

Arvid går omkring med min stövel på sitt ena ben. Det går sakta men säkert framåt. Det verkar vara en rolig leksak.

En uppdatering är på sin plats

Carro har helt rätt, jag måste blogga mera! Jag skäms lite för jag tycker ju själv det är så roligt att läsa folks bloggar när de uppdateras ofta. Jag borde skärpa mig på bloggfronten.

Jag har haft några oerhört trötta dagar. Jag är så trött så det liknar ingenting. Igår var det rena himmelriket när jag sov en timme efter att jag kom hem från jobbet. Skööönt! Sen var det middag, och på kvällen Bonde söker fru. Givet på en onsdag! Det ska bli riktigt spännande att se vem som väljer vem i slutändan...

I måndags var jag hemma från jobbet för Andreas var sjuk och sängliggandes. Det var jättekonstigt att vara hemma utan att varken vara sjuk eller vara ansökt ledig. Men Arvid var så snäll som vanligt så det kändes som rena lyxen. På tisdagen däremot gav Andreas klartecken att jag kunde åka och jobba så det blev bara en dags omhändertagande.

Och på söndag är det första advent också... På jobbet sattes det förstås upp adventsljusstakar redan IDAG! Jag och Ramona surnade ihop och funderar nu på att skriva protestlistor. Näe inte riktigt, men jag är fast på mina principer att inte tända adventsljusstaken förrän på just första advent. Så även i år.

I övrigt så hade de halva priset på glass på jobbet idag, vilket Ramona och jag firade med en varsin glass. Och surade över ljusstakarna. :oP

När jag kom hem skottade jag snö, så jag var riktigt duktig. Nu ska vi äta våffelrester till efterrätt.

Åter

Jag har inte skrivit på massor av dagar nu. Men det har varit rätt tungt efter begravningen i onsdags. Resan gick i alla fall bra, och Arvid hade det bra med Erika som barnvakt när vi var i kyrkan och på minnesstunden på Norrlands. Hunden Pippi var dessutom superrolig när hon jagade honom. :o) Tror inte jag tänker skriva så mycket mer om begravningen, håller det för mig själv istället. Men tungt var det i alla fall, men det kändes såååå rätt att åka ner!!

Med anledning av det som hänt så har jag inte varit på världens bästa humör på sistone, men jag börjar väl se ljuset i alla fall. I helgen har jag tagit det väldigt lugnt och vila mycket. Andreas har blivit förkyld så vi har vilat mest allihop. Förutom när Arvid är på sitt bästa lekhumör. ;o)

I fredags var jag ledig efter lunch för att "ta över ansvaret" för Arvid när Andreas skulle till jobbet. Arvid och jag åkte en sväng till Carolina och Linn och fikade, mycket trevligt. På kvällen somnade jag 21:20, precis som förra fredagen. Börjar se en vana i det hela... :o)

Om en vecka är det första advent. Undrar hur jag ska orka fixa i ordning inför det... Det kanske ger sig.

Måndag igen

Jag tror i vissa ögonblick att internetuppkopplingen blivit lite bättre. Det har den nog också, men det bryts fortfarande lite då och då. Störigt. Men jag lyckades ju lägga upp tre bilder nyss iaf, det känns mycket bra! Det var nog förresten fel att påstå att Arvid och Mio sällan fastnar på samma kort, för det gör de ju... fast det är inte alltid som de är så nära varandra vid fototillfället.

I lördags var det Stina-&-Andreas-kvalitetstid. Vi började med att äta såååå gott på Dalwhinnies. Vi delade först på ett vitlöksbröd som vanligt. To kill for... Sen åt jag mitt vanliga: oxfilétoast. Så himla gott! Andreas kommer jag inte riktigt ihåg vad han åt, möjligen lammytterfilé eller nåt. Vi satt bara och njööööt av den goda maten. Galet nog fick vi menyn igen för att kolla på desserter. I vanliga fall hade jag tagit vaniljglass med varm hjortronsylt om jag ens tagit nåt över huvud taget. Men den här gången överraskade jag t.o.m. mig själv genom att ta vaniljpannacotta med lime- och jordgubbskompott (eller vad det var). Åååååå så gott!!! Sen rullade vi ner mot Videoteket och hyrde tre filmer.

Helgen innehöll mys, god mat, barnvakt (mamma o pappa), städning, dvd-tittande, vila, sömn och igår hälsade vi på Maggan och Åke med alla barnen. Arvid och Martin lekte och hade roligt och skrattade som aldrig förr. :o)

Filmerna blev Jakten på lycka, Music and lyrics och Die Hard 4.0 - alla var mycket bra.



Mycket märkligt när jag skrev att uppkopplingen blivit bättre... Efter det jag skrev sist så har jag bytt på Arvid, tagit på honom pyjamas, gett honom välling och lagt honom. Nu när jag satte mig här igen så blev jag smått galen för modemet krånglade igen. Suck. Jaja...

Nu hoppas jag att Arvid ska somna snart.
De två senaste kvällarna har han inte somnat förrän 21.30... Men idag hoppas jag på att vi är tillbaka lite mer i gamla vanor igen. (hoppas hoppas) Idag har Andreas och Arvid varit på öppna förskolan och Arvid blev helt galen i en 6-årig tjej. Han blev som förbytt när han såg henne, och hon hade visst också blivit det. Gulligt!

Borde väl börja packa lite inför begravningsresan så jag inte har allt kvar imorgon. Fast egentligen borde jag sova också. Hm...svårt val...

3 kort

 Mio och Arvid fastnar sällan på bild tillsammans, men ibland så... Från när vi hälsade på i Böle.

 Sötis-Arvid

 Bus-Arvid lurar på om han ska surfa lite eller ej...

Lördag

Så var det lördag igen. Härligt med lördagar! Andreas och jag skulle egentligen gå på bio ikväll och eventuellt gå ut och äta, men nu hittade vi ingen film vi ville se så eventuellt åker vi in och käkar och sen hyr nån bra film istället. Det återstår att se.

På onsdag åker vi ner till Mathias begravning. Gruvar mig lite såklart, men det känns nog bra när vi väl är där eller när det hela är över. Det är ju aldrig kul med begravningar, men det kändes som en självklarhet att åka ner och ta ett sista farväl. Det känns för övrigt fortfarande overkligt.

Igår hälsade vi på Arvids nyaste tremänning Alexander. Han var så snäll och gullig. Innan det åt vi på Subway, himla gott. Mitt första besök där var lite sådär, men den här mackan var asa-god!

Igår somnade jag 21:20 och sov till 08:15 imorse. Sköööööönt!!! Tror jag har lite sömn att hämta igen efter veckan som gått. Missade utröstningen på Idol, men hörde att Mattias åkte ur och det gjorde inte så mycket tyckte jag. Han borde ha åkt ur före Kristoffer egentligen.

Martin Timell i soffan

Snart är det dags för Bonde söker fru igen. Förra veckan var det kvällen före att Mathias dog. Hoppas på en bättre torsdag imorgon.

Så värst mycket har det nog inte hänt sen sist. Igår var vi på stan och köpte lite kläder till Arvid. Himla bra inköp tyckte vi! Sen kom mamma o pappa och fikade. Arvid blev helvild och speedad - jätteglad och sprallig. :oD Första gången vi lade honom för natten gick det inte så bra, men efter en stund i tv-soffan mysandes med mig och med Martin Timell på Äntligen hemma så blev han tillslut lugn och kunde somna. :o)

Nu har han lagt sig för natten också. Så förhoppningen är att han ska sussa när Bonde börjar.

Glass med chokladsås låter inte så dumt.

Böle och IKEA

Igår åkte vi på vår tripp. Finväder som sjutton! (Vi tror att finvädret var till Mathias) Kom iväg lite onödigt sent, men eftersom Arvid sov länge så var vi inte så pigga på att kliva upp heller. Melodikrysset i bilen. Lördagsmys. :o) Åkte först till Elin, Mattias och Mio och kollade deras hus. Jättefint hus och shit vad fint det kommer att bli! Det var riktigt kul att se! Arvid var riktigt imponerad av Mios stora traktor. :o)

Sen åkte vi till IKEA. Tänkte att det var lugna puckar...nog skulle vi hinna in på Birsta City också! Men icke, jag var in fem minuter för att konstatera att de stängde kl 18. Så en liten besvikelse där, men det räknas knappt för det var en sån himla bra dag!! Handlade massor... bl.a bokhylla, hylla, tavellister till Arvids rum. Bokhylla, skohylla, tavla, gardiner och lite mer småplock till övriga hushållet. :o)

Idag firar vi papporna!

R.I.P

Igår dog vår vän Mathias. Det känns så overkligt! Även fast han var sjuk så hade vi förträngt på nåt sätt att han kunde dö. Det är en obeskrivlig känsla. Igår grät vi hela kvällen. Sen blev allt tomt. Tur att ingen kan ta ifrån en ens minnen. På nåt sätt tröstar det en smula.

Jag bestämde mig för att jobba idag ändå. Det kändes bra att ha något att göra som förde bort tankarna för ett tag. Slutade dock vid lunch för vi hade väldigt lite att göra. Bäst att passa på när man kan. Det passade dessutom bra idag då när det var psykiskt tungt.

Vi hade i alla fall bestämt igår kväll att vi skulle äta gemensam lunch på Asia Wok. Det var nämligen där vi åt lunch med Mathias senast vi hade en jamtlunch vi tre och Arvid i somras. Det kändes lite konstigt idag, men ändå bra att vi gjorde det.

Efter lunchen gick vi på stan. Som slutkläm på det hela fikade vi på Törners som hade öppnat upp sin nya del (den gamla är stängd för renovering nu). Väldigt gott och mysigt var det!








Mathias
Oerhörd livsglädje. Fighter. Snäll. Omtänksam. Lättsam. Toppenkompis. "Grattishälsningar till varandra".        Arvids vän. Andreas vän. Min vän.


Saknar!






Bonde söker fru

Snart börjar det. Veckans höjdpunkt. Bonde söker fru. Förra veckans höjdpunkt var troligen Ensam mamma söker. Men nu är det slut med den saken. Knepigt program, men okej då.

Här har det inte hänt så mycket. Jag går mest omkring och är orolig att det stundande snökaoset ska drabba oss som ska åka till Böle och Sundsvall på lördag. Håll tummarna för att vi klarar oss och kan åka!!!!!!!!!!

Ops, nu börjar det!!


Liten

Titta så liten han var en gång!
image276

Synkat

Snacka om att prata ihop sig för att matcha paketet... ;o)
 Ramona och Rebban med paketet jag fick förra helgen


Urk

Jag blev sjuk. Sorgligt nog. Fast ändå bättre att vara sjuk nu än nästa helg för då åker vi till Ikea! Och om inte Elin och Mattias ångrat sig och stannar i Östersund över helgen så ska vi åka och kolla in deras hus! Det ska bli så kul!

Jag blev hemma från jobbet igår. På natten hade jag feber och igår morse hade jag förlorat stora delar av rösten - igen. Tappade ju rösten förra gången jag var förkyld också. Det är så hemskt för man tar ju för givet att man kan uttrycka sig genom att prata. Jag sov i alla fall till 12.30. Hade jag klivit upp och åkt till jobbet hade jag missat sju timmars tillfriskningssömn. Idag mår jag lite bättre, men långt ifrån bra tyvärr. Jag var ju nyss sjuk känns det som, trååååååååkigt!!!!

Listan har börjat skrivas inför Ikea-besöket.

Snart fredag igen

Det är förkylningsvarning på mig. Tyvärr. Jag hoppas dock att jag ska klara mig imorgon, sen kan jag bli sjuk i helgen om det nu måste bryta ut. Hoppas Rebban klarar sig från sin förkylning också!

Erika är hemma!!!!!!!!!! :o) :o) :o)

Just nu är jag oerhört trött så jag ska strax gå och lägga mig.

Igår var jag en sväng på stan för att byta en födelsedagspresent och skaffa en massa grejer på Syssla (Pandurofilial i Östersund). Jag blev dock lite besviken över mitt besök. Helst bör man ju ha en massa sug när man är där, men igår var det lite klent. Det blev dock handlat ändå. Knepigt det där...

Igår gjorde vi klart apotekardisken. Jabbi!

Nu ikväll var Arvid och jag på promenad till affärn. Fick oss en relexväst helt gratis efter att ICA hade skickat ut kuponger. Himla snällt! Träffade Emelie och Ellinor, och även en gammal dansare från dansperioden. Jenny, jag blir så nostalgisk när jag tänker på vår dans-era!!!

Nu är huvudet tomt. Det blåser som sjutton ute! Ikväll hade Arvid en sovar-strejk, men tillslut så... han somnade för ungefär en timme sen. Förkyld är han också, jag gissar att är från det som jag fått min förkylningskänning. Haha, kul om jag hade klämt in ett L där... "från det som jag fått min förkylningsklänning". Moahahaha!!

Det är hög tid att sova...

RSS 2.0