Christian

Igår när jag satt på jobbet fick jag ett sms att Andreas och Arvid hade en överraskning när jag kom hem. Funderade mycket och hade gissningar på att de hade gjort tacos, sytt gardiner eller gjort en scrapsida. Nyfiken i en strut som jag är så gick jag som på nålar innan jag tillslut fick komma hem. Inte hittade jag nån överraskning. Tyckte dock att det luktade trä så jag gissade att han hade satt upp nån hylla eller nåt. Hittade dock ingen.

Men så tillslut fick jag veta att överraskningen fanns under trappan. Jag gick dit, öppnade och där fanns ett stort paket med . . . (tam ta daaaaa...) . . . Apotekardisken Christian! Äntligen! Lyckan var total!

Så idag har Andreas börjat skruva på apotekardisken och fortsatt ikväll. Den är inte klar riktigt, men det känns väldigt bra att den har kommit hem. Finally!

Och så måste jag berätta om Arvids allergi.
Eller icke-allergi. Tror att jag missat att berätta att det går jättebra för honom att få i sig mjölk nu. Inga allergitendenser längre! Jihoooo!


Vintertidsyr

Jag är tröööööött! Det blir bara jobbigare o jobbigare för varje år som går när man ändrar om tiden. Det här lär ta tid gissar jag...

Inget nytt har hänt vad jag kan minnas. Tyvärr.

2002

Hade fått påminnelse från Lunar att jag inte varit inne på ett tag... Så jag gick in nu och hittade min gamla blogg. Så här såg det ut för mig för fem (5!!!) år sen - 2002:



Jag är helt såld på Jämtland. Jag hade det så himla bra när jag var hem i helgen, läääängtar tills om drygt två år när jag kan flytta hem igen (om det inte händer förr)! Just nu har jag insett att jag har bott här i Uppsala i tre år, och det är bara halva (och inte ens det) tiden kvar, det låter ju lovande faktiskt - man börjar se ljuset i tunneln! :o)

Andreas & jag hämtade upp Maggan på hennes praktik i Björklinge på fredagen, vi tankade på Mias mack och sen for vi iväg hemöver. Vi åt på Sibylla i Ljusdal, lämnade Maggan i Rätan och sen var det dags för mig att hoppa av. Andreas åkte vidare hem till sig. Åt nachos till middag (mums!) och Håkan kom å hälsade på en sväng. På kvällen var det dans, jättekul var det! Date & Alive på Furan, superskoj! Jag körde och Erika, Malena och Lollo åkte med mig. Skoj med sällskap och roligt snack! :o)

På lördagen var jag smått trött i benen, höll på hemma och pysslade - kollade bl.a husgeråd som jag kunde ta med mig hit till Uppsala igen (vi ska ju flytta till helgen till ett kök utan husgeråd), och sen var vi iväg på hockey! Allt var som vanligt, hulliganläktaren var gott representerad och mamma skrek som vanligt. Jag hade två puckar i puckkastartävlingen, den första gick inte alls så bra men den andra gick hyfsat bättre. Dock vann jag inte... Brunflo vann i alla fall med 4-0 så det var mycket skoj att åka hem för att se en vinstmatch! Hehe!

Efter matchen åkte jag till Rödön på middag, för mamma å pappa skulle ändå inte vara hemma (de skulle på surströmming... mitt i vintern...). Åkte sedan hem runt midnatt och kollade på mammas stolthet; en film med det bästa ur Parlamentet. Mycket rolig var den!! :oD

På söndagen sov jag till halv ett!!!!! Fast nu ställde man ju tillbaka klockan där på natten, så jag var ju uppe halv tolv då (det låter mycket bättre!)! ;o) Var iväg och handlade och så kom mommo och Håkan på middag. Kollade på tv på kvällen och gick sen och lade mig.

På måndag morgon skulle jag in till stan, fick skjuts av Arne från järnvägen ungefär. Han kom med bilen när jag var ute och gick mot bussen, och undrade om jag ville åka med till Brunflo. Det ville jag, så jag hoppade på bussen i Brunflo och kom in till stan för att kolla om jag kunde hitta en jackväst... Det gjorde jag - köpte en nere på Sportringen (de har utförsäljning nere på Kärnan, gamla Adelsten). Handlade av en ÖIK:are, jag viftade lite med BIK-halsduken...hihi!!

Gick sedan in över stan och kikade på några affärer. Såg att Jenny jobbade i kiosken, så jag fick komma in till henne och så fick jag mig en pratstund med henne. :o)

Andreas dök upp vid 12:50, sen var vi in till mommo med lite ärenden, for sedan hem å packade in i bilen, sen hämtade vi Maggan i Rätan, for iväg, åt på Max i Bollnäs, och var hemma nån gång på kvällen igen i Uppsala. En mycket lyckad helg var det, och det är så underbart hemma i Jämtland! Ghaaaa!

Fick sluta tidigare idag för datorsystemet skulle uppdateras - hurra vad glad jag blev! Log i ett par timmar efter det, men nu börjar jag bli trött igen för jag inser att det är en dag imorgon också. Skulle vara bra om jag kom iväg till jobbet en timme tidigare imorgon för jag har ännu 9½ timme kvar att jobba in. Men det lär bli svårt eftersom jag är så trött på mornarna...

På fredag får vi hämta ut nycklarna till dubbletten!!!!!! Andreas hade varit till stiftelsen idag, och det verkar inte som vi kommer att få nån frys än... Blä vad tråkigt!!!!!! Men det blir nog bra ändå får vi hoppas, vi ska ju i alla fall få dubblett!!! Slutar kl 12 på fredag eftersom det är helgtider, men ska försöka jobba in några timmar innan vi far till Stockholm och Les Miserables. Kommer dock att vara borta nån timme på förmiddagen också när vi ska hämta ut nycklarna, det är lite synd. Men jag KAN ju inte hålla mig från att gå in å kolla i dubbletten när jag väl har nycklar!!!!! Åååå så spännande!!!! *biter mig i knogarna*

Nä nu ska jag sluta, det här måste vara jobbigt att läsa... så långt...
Ha en bra dag!
Imorgon är det Sovmorgon på P3, det är i alla fall bra med torsdagar! Och på fredag är det "Så funkar det" när jag tänkte jobba över, det blir bra det! :o)
/Stina


Ja där ser man!

Fotodags

 Fika på min födelsedag

 9 september i stugan (Hällböle)

     Hos Elin o Mio i fredags

 Martin o Arvid i soffan med Maggan och en av tvillingarna (reserverar mig för vilken av dem...)

 3 augusti hos hästarna i Rossbol

 Igår morse sms:ade jag en sån här bild till Andreas (som var i Uppsala) och skrev att det hade kommit en massa snö.... Vad jag inte berättade förrän flera timmar efteråt var att det inte alls kommit en massa snö. Snöhögen som Arvid sitter i finns utanför ishallen...

Om en timme drar vi mot stan för att hämta Andreas! Tjoho!

Snott

Snott från Sara.

Förnamn = Mellan namn
Efternamn = Närmaste granne
Hemstad= senaste bussbesöket
Ålder = mammas ålder
Yrke = pappas yrke
Intressen = det du avskyr
Du har lika många barn som du har piercingar ( örhängen räknas )
Hårfärg = tröjans färg
Ögonfärg = byxornas färg
Musiksmak = sånt du inte tål
Idol = den du senast lyssande på

Jag heter Elisabet Mattsson och kommer från Lugnvik. Jag är 54 år och jobbar som arbetsmiljöinspektör. Mina intressen är ormar. Jag har inga barn och har inga planer på några heller för tillfället. Mitt hår är blått och mina ögon är jeansfärgade. Jag bara älskar techno. Min idol är Anders Eldeman på Melodikrysset.

Haha, roligt!

Halv dag som mammaledig

Igår hade jag en halv dag som mammaledig. Andreas åkte till Uppsala vid lunch så då tog jag över ansvaret. Först var vi till Elin och Mio och hälsade på. Det var riktigt trevligt, och kul att se Arvid och Mio leka på ett annat sätt nu än för två månader sen. Eventuellt kan jag lägga in lite bilder imorgon, annars - kolla in Elins blogg.

Sen åkte vi till Maggan & Åke med alla barnen. Carolina och Linn, Elin och Olivia var också där och vi beställde pizza. Arvid och Martin lekte jättebra. Riktigt trevligt det med.

Imorse kom Rebban och Ramona tidigt som sjutton hem till Arvid och mig för att gå på morgonpromenad. Även det var himla trevligt! Jag fick en jättefin Bruka Design-skål i födelsedagspresent och vi åt frukost, kollade på kort och surrade.

Rappakalja

I tisdags var Hanna och jag på scrapbookingkurs. Himla kul var det. Jag har ju hållt på ett tag, men aldrig gått nån kurs, så det här var riktigt kul. Fick en massa inspiration också så jag måste gå på Syssla nån dag... :o)

Igår hade vi brandutbildning på jobbet. Ledaren tyckte att jag släckte Hugo (docka...) exemplariskt. Kul kul! Sen fick jag höra av prod.ledaren att jag var bra (tydligt skrivet, osv.) på att packa lådorna på jobbet som våra fakturor ligger i. Med anledning av denna tur så fick jag för mig att jag skulle vinna på Lotto. Men tydligen var det fel.

På kvällen kom Johannes, Ida-Maria, Daniel och Anna på middag. Sen spelade vi Rappakalja. Jag vann. Vet inte om det är så positivt egentligen...måste betyda att jag är bra på att prata strunt. Jag vann turligt nog precis när Bonde söker fru började så vi kunde se det. Det blev mycket skratt igår, helt galet är det att både spela Rappakalja och se Bonde söker fru samma kväll...

Idag fick vi bullar på jobbet. Himla schysst! Det hela berodde på att cheferna i Sverige var hos oss idag och hade möte. Kanelbulle, krämbulle eller wienerbröd fick man välja på. Jag valde krämbulle...tyvärr vägde den ungefär 18 kg så det var onödigt mättande. Livet är hårt. :oD

Sammanfattning av kvällen

  • Efter ett beslut om att testa tålamodet (när det gäller uppkopplingen) så provade jag att lägga upp en bild, och lyckades
  • Ramona har fått komma hem
  • Det är kallt här
  • Jag har fått vatten i örat vilket resulterat i att det låter konstigt och stör
  • Alla korten är datummärkta
  • Jag är trött

En liten stor bild

image262

Extra mycket längtan

Rebban: Det var en salladsskål. Vit med vit text. Funderar på att byta den till synlig text. Eller såna som du har, svart med vit text. Ska undersöka saken.

Ramona: Hoppas du får komma hem snart! Jag lider med dig, Thure och Bruno!

Idag har jag varit trött på jobbet igen. Förstår inte varför, men det blir väl så när helgen varit så bra som den var nu.

Har längtat extra mycket efter Arvid hela dagen idag. Tur att arbetsdagarna tar slut varje dag. Imorgon blir jag däremot inte hemma så mycket. Hanna o jag ska på scrapbooking-kurs! :)

Vi hämtade ut en bibba med framkallade digitalfoton i fredags. 504 stycken. Igår började jag märka upp dem med datum, får se om jag fortsätter ikväll eller om jag snart slocknar... Det är rätt jobbigt att märka korten, men jag gissar att jag kommer att uppskatta det framöver. Sen ska korten in i album och det blir lugnt tills nästa framkallningsomgång...

Dopad

Idag har vi varit på dop. Lilla Linn döptes. Hon var en jättesnäll och duktig huvudperson. :o) Träffade prästen som vi hade på vårt dop också, hon är så trevlig. Det var så himla kul att träffa alla kompisar från Uppsalatiden igen också! Och så många bebisar. Arvid tyckte det var kul att det fanns en lekhörna i sockenstugan. Så även vi. :o) I kyrkan skötte han sig också bra, trots att han var trött.

Ska snart se "Ensam mamma söker".

Hann förbi Johannes o Ida också en sväng idag. Drack kaffe. Shit vilken kaffedrickare jag blivit. Fast inte alltid. Inte på jobbet. Där dricker jag mest thé. Konstigt.

Så vuxen är jag

Hittade en vuxen-lista på Linnéas blogg som jag nu stjäl:

[X] Har körkort
[X] Har bil (tillgång till en i alla fall...)
[X] Har egen lägenhet (parhuslägenhet...)
[X ] Har tvättmaskin
[X] Har diskmaskin
[X] Har kaffebryggare
[X] Har ica/konsum kort  (både ock...)
[X] Har delad ekonomi
[ ] Storhandlar en gång i månaden
[ ] Har pengar kvar när lönen kommer
[ ] Planerar månadens inköp
[X] Diskar varje dag (lätt nu när vi har diskmaskin)
[X] Äter riktig mat varje dag (i stort sett så)
[ ] Dricker minst 3 koppar kaffe om dagen (det gör jag inte, men jag är mer kaffedrickare nu än förr iaf) 
[ ] "Snoozar" aldrig när klockan ringer på morgonen
[ ] Har hemtelefon
[X] Har abonnemang på mobilen
[ ] Bäddar alltid
[ ] Har SL-kort (lite onödigt här känns det som...busskort däremot har jag)
[X] Sover aldrig till efter kl 10 på helgerna
[X] Tar hellre en promenad än att ta bussen (kryssar i där för jag gör det hellre, men det är lite långt att gå till stan/jobbet härifrån tyvärr...)
[X] Har heltidsjobb
[X] Pensionssparar
[X] Har ett sparkonto
[ ] Sparar alla kvitton
[X] Har barn

Toppenbra dag


Vilken toppenbra födelsedag!

Tack för alla gratulationer! Och tack för alla presenter!

Igår kväll kom lite folk på fika. Himla trevligt. När vi skulle gå och lägga oss började vi kolla på Love Actually. Så kortfattat kan man säga att födelsedagen var perfekt! Tog ett bilnummer också (228, som vi dessutom inte trodde fanns...hade smått gett upp hoppet...), köpte nya julkalendern för tv & radio - till Arvid såklart.... ;o). Med anledning av den bra dagen trodde jag stenhårt att det skulle bli storvinst på Lotto, men tydligen icke. Hoppet finns dock kvar.

Jag fick bland annat (förutom det jag skrivit i förra inlägget) presentkort på Syssla, presentkort på H&M, skål från Bruka Design, pengar, stickor för att börja sticka, en bok, blommor, vinflaska, m.m. Tack så mycket!

Idag ska vi på dop när Linn ska döpas. Det ser vi fram emot. Hoppas att Arvid är som lugna filbunken i kyrkan...

27 långa år

Om tio minuter (i skrivande stund) föddes jag för 27 långa år sen. Då var det jättemycket snö ute. Det är det inte idag. Fast snöat har det, det har dock övergått till regn så nu är den lilla snön borta igen.

Vi åkte runt idag i Marieby, Ede, Brunflo, Ope och sen kom vi till stan. Där fick jag shoppa loss på stan. Fick ett par handskar, två mössor, gå lös på Syssla och så åt vi på Sibylla. Just Sibylla har namnsdag idag så man fick en gratis kaka och kaffe. Allt för att fira mig. Moahhahaha!

Laptopen fick jag pyssla med i bilen för att kunna lösa melodikrysset. Därav förra inlägget...

Kl 17:34 dök jag upp. Eller ut. Eller vad man nu vill.

Grattis

Då är man ett år äldre då. Just nu sitter jag i bilen. Andreas och Arvid har kört runt med mig i halva Östersunds kommun känns det som. Just nu sitter vi dock nere i hamnen i stan och ska fika medhavda bullar och kaffe.

5 händelser i 1: överraskning. surfa. lösa melodikrysset. åka bil. umgås med mina två favoriter. :o)

Det här var ju riktigt spännande.

Njutarmacka

Jag har njutarmacka till morgonfika idag. Man får köpa mackor i receptionen som ääär så goda!

Så, nu har jag bloggat lite! :oP

Ett riktigt klipp ;oD

En väldigt rolig grej från klippningen igår: När jag skulle betala så såg frisörerna så luriga ut, och så höll den ena fram ett kuvert som det stod mitt namn på. Jag tog emot det, öppnade och hittade där ett kort från min mamma som gratulerade mig i förskott på födelsedagen och det stod "Klippningen är betald"! Underbara present! Snacka om överraskning! :)

Jag ringde support på Telia idag och fick lite ny info. Så nu testar vi någon ny inställning och hoppas att det ska gå vägen. Fast det verkar inte hundraprocentigt lovande...

Bullpappa :)

Kom hem idag och möttes av den härliga doften av kanelbullar! Lovely! Underbaringen Andreas hade bakat kanelbullar! Me love. Inspirerad av detta har jag ikväll bakat "mammabullar" och kladdkaka.

Jobbade lite längre idag. Anledningen till det var att jag var på långlunch idag...var till frissan. Igår kväll fick jag nämligen lite småpanik över håret. Vad göra?! Så jag bokade en tid över nätet och fick en tid idag. Det känns mycket bra, var hela ett halvår sen jag var iväg sist.

Arvid har svårt att somna på kvällen. Vi tror att det kan bero på att det blev lite sent och förvirrat när vi var borta i lördags. Men förhoppningen finns att han ska komma tillbaka på banan igen.

Jag var förresten in på Jysk idag för att kolla om vår apotekardisk är på ingång. Icke! Det är fortfarande kö men vi har avancerat i kölistan i alla fall. Alltid nåt... Eller...?


Coop Forum

Äntligen har vi varit på Coop i stan igen. Det var där vi handlade allt som oftast när vi bodde i Torvalla. Men nu blir det oftast Ica här hemma. Men så idag handlade vi där, blev allt lite nostalgisk.

Ikväll blir det Desperate från sängen. Frågan är om jag kommer att se hela eller råka vila ögonen i nån reklampaus och somna...

Åt förresten på mathaket på Coop idag. Jag tog Enchiladas och där ingick det lite guacamole. Tyvärr blir min mage inte så glad på mig ibland när jag äter gucca, och så även idag... :( Fast jag vet att det gör över efter en stund, tyvärr är den stunden inte här än...

Fick nyss mail från favvoföräldragruppsledaren! Så roligt! Nu var det i och för sig ett mail till en massa fler än mig, men ändock... hon fick mitt humör att stiga. :o)

Eftermiddag

Hehe, jag bloggar lite på eftermiddagsrasten nu för att Carro ska få lite att läsa. :oD Men det är bra Carro att du sporrar mig för det är ju kul att läsa bloggar och roligt när man läser om ett tag vad man pysslade med också.

Men frågan är om jag har nåt att skriva om... Jag vet inte. Har jag det? Näe... Vi ska gå en rundvandring om en kvart för att få reda på nödutgångar, osv. inför eventuella brandutryckningar.

Jag var på stan igår en sväng, det kändes väldigt konstigt. Men skönt, fritt på nåt sätt att kunna ta sig fram utan barnvagn. Idag ska jag också ner på stan en sväng, sen är det frågan om det får vara nog. :P


Ensam mamma söker

Kollar på söndagens höjdpunkt vad gäller tv-tittande: Ensam mamma söker. Det och Bonde söker fru är viktigt.

Arvid har lite svårt att somna ikväll som det verkar. Han är trött men verkar inte kunna somna. Vi har dock sett en tand som är på väg ut så det kanske är den som spökar. Möjligt.

Idag följde vi med mamma och pappa till tomten. Inte tomten som i jultomten. Utan tomten som i marken. Jag längtar efter jul. Från det andra till det första...: Vi följde med dem till tomten. Himla fint har det blivit, jätteöppet och fint! 

Endast sex dagar kvar tills jag blir ett år äldre. Hjälp.

Slut på reklamen!

Ops!

Insåg att han inte är 32. Så hela förra inlägget förlorade sin mening kan man säga. Men så kan det vara. 33 är han. :o)

Vi har kommit hem efter trevligt födelsedagsfirande. Tittar på slutet av Världens Barn-galan. Men snart blir det nog sängen. Arvid var jättetrött när han kom hem. Han var egentligen trött redan när vi åkt till Daniel. Men han somnade på stört nu när vi kom hem.

Har decopage:at en tvålflaska idag för att förgylla toan lite. Igår blev Arvid 15 månader - shit! I övrigt inget nytt.

Han e 32

Vi är hos Daniel (Andreas bror) för han har fyllt år. Med anledning av detta hälsar jag följande till Frida:
- Hur gammal e han då om man får fråga?
- Han e 32.
- Men det e väl inte möjligt?!?
- Nee mamma lilla...
Lite humor från Morrhår & ärtor, kultfilm numero 1.

Rebban: Nja, jag vet inte vad jag ska svara... Det var i vintras nån gång (jan-feb nån gång tippar jag på) som de körde sist. Så det är väl kanske 1½ gång per år eller nåt. Eller två. Nej, det var tyvärr inte tacobuffé den här gången. Attans. Men kycklinggrytan vi fick var också god. Ja curling är kul, jag har ändrat uppfattning till detta efter gårdagen. :o)

Nu ska jag gå och vara lite social. Varför jag sitter här är för att jag har laddat ner bilder för framkallning här istället, det bröts hela tiden hos mina föräldrar av någon underlig anledning. Men nu är det ivägskickat och jag hoppas det hinner komma innan jag och Hanna ska på scrapbook-kurs om drygt en vecka. Spännande.


Curlingproffs

 Lagbild. Suddigt dock pga mobilfoto...
Det gick över föräntan att spela curling igår! Riktigt roligt var det till och med! Jag är nästan i chock... :oD

Observera att poängen i bakgrunden (vi var gult lag) var det jag och Ida som fixade själva - utan grabbarna. ;o)

Ska ladda ner lite bilder för framkallning nu. Därför passar jag på att blogga med bild och allt = är hos mina föräldrar. :o)

Tänkte att det kanske...

....var dags att skriva lite. Det är långt mellan gångerna. Ibland i alla fall. Jag är hyfsat duktig på att läsa bloggar, men borde bättra mig på att skriva oftare själv.

Sitter på jobbet och har lunch. I eftermiddag ska vi spela curling med svärmors jobb. As-svårt var det sist vi var där. Gruvar mig för det, men ska ge det en ny chans.

Igår snöade det - häääärligt! Inte "hääääärligt" för att det blir kallt och svårare att både köra bil och gå, utan härligt för att det blir så mysigt. Jabbi.

Nya bilder

 Min flexledighet som bland annat avnjöts på flygfältet med middag. :)

   Köttbullar o spaghetti är gott att äta själv...

 Mys med älsklingshunden

 Gårdagens barnvagnsrace med fika

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag. Och Arvids. Och Rebbans. Och flera andras. Arvid har namnsdag idag, det firade vi med kanelbullar hos Rebban. Nej det gjorde vi inte, men det hade varit coolt. Vi firade med kanelbullar hemma istället. Andreas o Arvid hade fått ta med sig från öppna förskolan när de var där idag.

Var hos Rebban och fikade födelsedagsfika idag. Mycket gott. Och så mycket fin lägenhet. Jag förstummas. Tror jag konstaterade detta även efter förra årets födelsedagslunch.

Lycka till på tentan imorgon Elin!!!

Nyfött kusinbarn

Arvid fick en ny tremänning igår kväll!!! Det är så roligt!!!

RSS 2.0