Ännu ett Sysslabesök

Idag efter jobbet skulle jag hämta pappa på hans jobb, men innan det så tog jag mig en tur till Syssla. Helt otippat... ;o) Köpte en embossingfön, lite brads och ett grönt embossingpulver. Nu ikväll kollade jag mailen och såg att jag fått orderbekräftelse på grejerna jag beställt så nu när det är betalt är det bara att invänta... :o) :o) :o)

Andreas har fortsatt montera köksskåpet idag, himla bra blir det. Arvid och han hade även lekt i lekparken. Arvid fick en hink och en spade i lördags och blev väldigt besviken igår kväll när han fick syn på det och inte fick gå ut och leka ute. Men han skulle snart lägga sig då så det var nog inte så bra att gå ut och leka vid det laget. Tur att han fick ta igen det idag då. :o)

Andreas gjorde nachos idag, mums! Jag har fått två prenumerationstidningar med posten idag, så nu finns det en del att läsa. Imorgon är det föräldragrupp (eller "omföderskegrupp" som det heter i det här fallet).

Lite bilder...
Arvid trivs på altanen

Far och son på promenad

19 april  vs.  24 april


 Den andra rabatten 24 april

Pysseltajm

Igår var vi först på stan lite, jag var bland annat på Syssla. :o) Åt på Subway, mums. Sen blev jag avsläppt hos Hanna för att vi skulle ägna dagen åt pyssel. Dan kom hem senare och gjorde lasagne som vi åt när Andreas och Arvid kom från Rödön. Sen blev det glass också, allt var himla gott så tack så mycket! :o)

Gjorde tre kort och två LO:s (till scrapalbumet), fick väldigt mycket gjort när jag väl kom igång. Idag har jag beställt vad jag ska beställa så nu är det bara att invänta grejerna... :o)

Imorgon blir det jobb igen, det känns väldigt bra. Det var ju ett tag sen sist nu eftersom Arvid varit sjuk. Men nu verkar han helt återställd i alla fall. Vi tror att febersjukan kan ha berott på en tand som kommit upp, och nu har även en annan tand ploppat upp så det var kanske mycket på en gång.

Idag har Andreas påbörjat monteringen av köksskåpet. Men det är ett ganska stort projekt så några dagar till lär det nog ta innan det är klart. Det går inte att göra vad som helst med en nyfiken liten Arvid som springer runt heller. :o)

Härligt väder

Underbart väder! Och nu verkar det som om Arvid är tillbaka till sitt vanliga jag. Han sov nämligen hela natten inatt - tjohoooo! Och sen sov han nästan två timmar till på förmiddagen. Ätit bra har han gjort också. Vi gick ner till affärn efter lunch och njöt i solen. När vi sen kom hem igen så gick jag till lekparken med honom för att se om han hade lust och leka lite. Det hade han verkligen! ;o)

När Andreas kom hem hade vi båda önskningar om att äta sallad till middag så vi gick ner på Sibylla och åt det. Mums! Arvid somnade i vagnen på väg hem och sen sov han på altanen i vagnen en timme ungefär. Andreas och jag pysslade lite i trädgården och satt sedan och njöt på altanen. Vår underbara ljuvliga fantastiska altan! :o)
image365
Livet är härligt!
















Torsdagsmorgon

Ännu en natt med feber. Stackarn har svettats som en gris, men när det väl var över sov han fyra timmar i sträck. Så var det inte igår natt...

Han ser så ynklig ut, men det blir väl ordning bara han börjar äta som vanligt igen. Oftast vill han över huvud taget inte ha mat, men ibland vill han ha och då äter han lite men sen är det tvärstopp. Men lyckligtvis ville han ha hela portionen välling imorse. :o)

Vi blir förstås hemma idag också, och även imorgon gissar jag. Han är ju fortfarande inte sig själv. Nästa vecka blir han också borta för då är det lov. Stackarn som både är sjuk och missar en massa roligt på förskolan.

Verkar bli finväder idag också, det verkar inte finnas några gränser.

Ingen vinst på Lotto igår. Jag sörjer.

På lördag ska jag och Hanna scrappa! Jihooo!


Sakta men säkert?

Tror att det går åt rätt håll med Arvids sjuka. Men han har varit riktigt trött idag och äter fortfarande inte så jättebra. Feber hade han inatt igen, men då fick han ingen Alvedon för han kändes inte lika tokvarm som förut. Så inatt har jag sprungit fram och tillbaka mellan sovrummet och Arvids rum maaaaassor med gånger när han varit ledsen, frusit, svettats, velat ha saft, osv... Mellan varven drömde jag en massa konstigt när jag sov, ungefär hälften av drömmarna var mardrömmar och andra hälften var bara skumt i största allmänhet.

Mamma kom hit idag och vi tog en promenad med Arvid i vagnen ner till affärn. Nu har mamma åkt hem igen och Arvid har lagt sig för att sova lite. Hoppas han sover en längre stund för han behöver verkligen det. Jag borde lägga mig och vila också, men jag "måste" ju surfa lite först. :oP

Härligt väder i flera dagar nu, och det har kommit upp fina knoppar i rabatten! :o)
 Knoppar från i lördags 19 april

Febern

Vi blir hemma imorgon också. Arvid fick feber halv tre idag. Men det finns små positiva tecken:
- det dröjer längre och längre mellan feberomgångarna
- han känns inte lika tokhet som han gjorde förut
- han har börjat leka mer mellan varven
- han ville ha middag idag
Så det verkar gå åt rätt håll i alla fall! :o)

Annars händer det inte så mycket. Har troligen bestämt vad jag ska beställa för grejer. Men än är det ingen brådska för de som har webbutiken är bortresta en vecka till...

En tisdag i april

Arvids status: feber imorse 06:30 men än så länge är det lugnt. Det var en lite jobbigare natt inatt, tre gånger var vi upp. Så idag är jag lite trött, men ändå vid gott mod.

Jag håller på att fundera på vad jag ska köpa för scrap-/kortgrejer...

Tre grejer "ska" jag ha:
öljettsettare
skärmaskin
limpenna

Det lutar åt att det blir på en webshop, men jag vet inte än. När vi städade i arbetsrummet i helgen hittade jag ett presentkort på Syssla som jag fått, så jag har 200 kr att handla för där. Vilken överraskning! Jag som trodde att jag redan handlat upp alla presenkort! :o)

Over and out!

Uscha

Stackars lilla sjuklingen är så tussig! Nu ligger han här på soffan och har precis fått Alvedon, han är så tussig att han somnade när han kollade på Nalle Phu! ;o)

Natten gick ganska bra, han vaknade vid midnatt och hade feber så jag tog med honom ner och gav honom Alvedon. Efter en timme lade vi oss igen och han somnade och sov till 07. Då hade han feber igen. Verkar som det aldrig tar slut. Jag packade ner honom i vagnen framåt 11-tiden och gick till Apoteket för att köpa mer Alvedon och även en en sväng till affären. Vi tyckte nog båda att det var riktigt skönt att få andas lite frisk luft.

Jag vann fyra auktioner på Tradera igår. Tjoho!

Nu kommer lite bilder, blandad kompott från en tid tillbaka...
  Från i påskas...
   Första varma vårdagen (fast sen blev det vinter igen...)
 Det är bra att städa efter sig när man spillt mat
 Arvid myser med hunden "Hund"

  "Kooka moat", bäst att blåsa när det är varmt...
 Kortet jag gjorde på kursen
   Arvid med nya stövlarna + en närbild


Ännu en helg förbi

Ännu en helg förbi ja, men den den här helgen har varit väldigt händelserik och vi har gjort mycket vettigt. Arbetsrummet är till exempel nästintill klart. Inte riktigt, men nära i alla fall.

Skrutten Arvid har varit febrig hela dagen idag också. Man tycker så synd om honom när han börjar skaka för att febern går upp. Från ena stunden när han är sig själv, till nästa stund när han ligger under filten och huttrar och är alldeles glansig på ögonen. Tur att det finns Alvedon, men man får ju inte ge det för tätt heller.

Byggare Bob har gått varm i dvd-spelaren större delen av helgen med andra ord... :o)

Det blev aldrig att vi kollade på Heartbreak Kid igår kväll för vi började röja i arbetsrummet istället. Hörnbokhyllan är nu på plats, och Andreas har monterat ihop två bokhyllor till sovrummet. Så nu finns det fler ställen att stoppa saker på. Filmen såg vi förresten idag, men den var bara "sådär" tyckte jag.

Sitter och chattar med Ramona och inväntar slutet på en Traderaauktion. För en halvtimme sen vann jag ett par auktioner också, så ikväll har det varit hektiskt på Traderafronten. :o)

 En bild från i veckan när Arvid tog på sig hatten, grytvanten, satte sig på Bobby Car:en och sa "hejdå!" för att sedan svischa iväg mot hallen.

Gallring

Igår var vi på bio och såg Varg. Svärmor är med ett par sekunder som statist, och även Bengtssons syrra var med. Vi gjorde sällskap med Ida och Johannes, och på bion träffade vi Jenny. Himla roligt, tur att hon jobbade just den kvällen! Filmen var rätt okej, och det var kul att höra hela biosalongen sitta och småfnissa när det visades bilder över stan, osv. :o)

Inatt fick Arvid feber. Han vaknade vid 05 och var ledsen och jättevarm så jag gick upp med honom, bytte blöja, gav honom Alvedon och sen ville han sitta och mysa i soffan. Cartoon Network var den enda kanal som (otroligt nog) hade nåt vettigt att se. Arvid var väldigt hängig och trött, men rätt vad det var så säger han glatt och högt: "Bii Boooo" (=Byggare Bob) och började till och med att dansa lite. Till vår stora förtjusning så visades två avsnitt av Byggare Bob och sen gick vi och lade oss igen. Sov till nästan TIO!!! Snacka lyx!!!

Idag har Arvid och Andreas varit hemma, Arvid har varit tussig och sovit största delen av dagen. När han inte sovit har han velat sitta i soffan och mysa. Gulligt! Själv har jag varit hos mamma och pappa för att röja ut en massa (rat) ur mitt gamla rum. Det har helt klart gått över förväntan och vi har slängt massor! Det känns för himla bra!

Idag blev det grillpremiär med karré och potatissallad. Mums!

Imorgon var det meningen att Elin, Mio, jag och Arvid skulle åka till Carro och barnen. Men både Arvid och William är sjuka så jag tror inte att det blir av. Men vi ska avvakta till imorgon och höras av då så då får vi höra hur vi ska göra. Tvivlar dock på att Arvid är frisk imorgon, men man vet ju inte.

Nu blir det mys framför tv:n.
Ska se "Heartbreak kid" som jag hyrde idag som ett infall.

Magbild vecka 28

image349
Vecka 28

Hormonrand

Igår sov Arvid till klockan nio på morgonen!!! Jihooooo!!! Fast han var vaken vid 05:20 när jag var upp på toa. Då låg nappen på golvet , han själv satt i sängen och såg rättså pigg ut. Så jag gick in och gav honom nappen, sen fick han ligga och surra en stund och tillslut somnade han. Till nio alltså! Helt underbart! :o)

Idag blev det plötsligt måndag igen. Konstigt. Helgen har passerat utan att jag knappt märkt nåt.

Elin har rätt, det är hög tid för en magbild. Men idag ids jag inte ta nån, har "fel" kläder på mig. Och det är ett stort projekt att byta. Men det kommer...

Har börjat få en hormonrand på magen nu. Mycket svag, men ändock.

Fin klänning

 Den här klänningen tycker jag är himla gullig. Kanske man kan klä Arvid i klänning? Näe jag tror inte det. Rosa ja, men inte klänning.

Arvid och jag har kollat på slutet av "Skrållan, Ruskprick och Knorrhane". Han verkade mycket intresserad och det gläder mig. :o) Igår var det "Rasmus, Pontus och Toker" som jag såg miljarder med gånger när jag var liten. Vet inte varför, men den spelades över nån gång i min ungdom vilket jag ångrat. Men så fick jag se den igår igen. Mycket nostalgiskt.

Idag när Arvid sov sin förmiddagslur så började jag röja i arbetsrummet och fick faktiskt lite gjort. Men det lär ta tid... Har vunnit några auktioner på Tradera också. Lite die cuts-bokstäver (tror det heter så...är lite ny i det fallet) som kan vara bra att behöva i min kortverkstad. :o)

Lördag igen

Tro det eller ej, men imorse sov Arvid till klockan åtta!! Jag trodde att han skulle vakna strax efter kl 06 eftersom han gör det på vardagarna. Men icke. Vilken glad överraskning!

I torsdags gjorde jag och Hanna nåt kul. Vi var på korttillverkningskurs! Tre timmar höll vi på och fick lära oss en massa olika tekniker och så fick vi pyssla på själv. Jag fick ihop ett kort och sen gick vi till butiken och handlade lite. Jag känner mig inspirerad att börja pyssla ihop lite kort, men skulle behöva en bra plats att sitta på. Har en önskan om att jag ska idas röja i arbetsrummet, men vi får se hur det går med den saken...

I morse efter frukosten sa Arvid "Tack tack maten". Vi gapade först, men berömde honom såklart när vi återvänt till verkligheten. Förmodligen säger de "tack för maten" på förskolan. Vi brukar bara säga "tack tack" efter maten, om vi ens kommer ihåg det.

Igår var jag hos bm på vanligt besök. Tyvärr ska jag börja äta järntabletter, typ en om dagen. Men om jag missade någon dag var det inte hela världen. Jag har inte dåliga värden, men det hade sjunkit och eftersom jag redan har såna hemma (sen förra gången, de går ut år 2011...) så kunde jag lika gärna knapra och se hur värdena ser ut nästa gång.

I övrigt var allt bra.
Jag fick känna bebisens huvud också som låg uppåt. Coolt!

En omföderskegrupp ska börja också, det ska bli kul. Två träffar ska det vara och hon trodde att vi skulle bli 8 eller 9 mammor, plus några pappor. Ska bli intressant att se om det är någon man känner igen.

Puss puss

Idag lunchade jag med Bengtsson, det var mycket trevligt - och gott. I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Arvid låg nyss i sängen och sa "pusch pusch" (=puss puss) och sen började han fnittra. Han är så go!

Hade missat att förlänga mitt 10-veckors Lotto innan kvällens dragning, men som tur var hade jag inte vunnit om jag hade spelat så jag gick inte miste om något.

Ska duscha nu och sen se "Barnmorskorna". Sen soooooova!

Bröllop

Jippie, vi ska på bröllop i sommar!!!!!!!!!!! Kul kul kul!!!!!!! Vi har anmält oss men frågan är hur många vi blir... Det är i slutet av juli som bröllopet äger rum. Får se om bebisen kommit ut då, 3 eller 4 pers blir vi med andra ord... ;o)

image347

Trötn

Jag orkar inte skriva mer än att jag är tillbaka hemma igen efter att vi i helgen varit på spahelg i Storhogna. Mycket härligt. Jag känner mig dock inte så utvilad som jag skulle vilja. Gissa att det beror på sena kvällar (halv tolv är mycket sent för mig) och fjälluften.

Idag fyller Andreas år så idag har vi firat med tårta och lite presenter. Han verkar mycket nöjd. Och jag är nöjd också för jag har tagit 260 så nu är vi på samma igen. :oD

To bed!


Rubrik

Snälla nån, det är redan fredag imorgon! Tiden går så äckligt fort! Förut är folk sa att "när man får barn så går tiden så fort" så trodde jag inte riktigt på det. Men nu vet jag. Tiden bara rinner iväg och man hinner knappt reflektera nåt!

De senaste dagarna när jag hämtat Arvid så har de varit ute. Det är mycket lyxigt känns det som, behöver ju inte krångla något med att få på honom overallen i protest då... Han är visserligen blöt av all blötsnö och vattenpölar, men det är en fis i rymden. :o)

Några av Arvids favoritord just nu
kom
bil
plapla (=flygplan)
koka (=laga mat)
bompa (=bolibompa)
ompa la la la (=tänk om jag hade en liten liten apa...sången...)
napp napp (=en kulen natt)
wow!
blöt
yeah yeah! (=när han tar på solglasögonen)
Det är så roligt att det poppar upp nya ord hela tiden och man förstår honom så himla mycket mer nu än för bara några månader sen. Han förstår dessutom mycket mer än vad han kan uttrycka. Bäst att akta sig från svordomar och annat otyg... ;o)

Idag tog jag 257. Vet var 258, 259, 260, 261 och 263 finns. Förhoppningsvis finns de på rätt plats när jag ska åka och kolla... Pappa ska ha 121, Andreas ska ha 261 och mamma ska ha 266. Spännande det här...

Igår var det 2 april
och i och med det två år sen jag bröt handleden. Idag är det två år sen som jag kollade upp det onda och fick det draget och gipsat. Trodde ju inte att det var brutet först för jag trodde det skulle göra ondare då. Men så var det alltså. Jag har dock klarat mig i år. Peppar peppar! :o)

Back on track

Äntligen går det att blogga och läsa bloggar igen. Yeyy!

I lördags var Maggan, Åke och barnen här. Vi hade mycket trevligt. Arvid och Martin leker så bra och verkar gilla varandra. Arvid lärde sig att säga Martin också. Eller "Lartiiii" var det mer... :o)

I söndags var jag, Andreas och mamma på Boda Borg större delen av dagen. Tog inte mindre än åtta stämplar och det är rekord för mig. Blir dock lite förbannad på att vi inte kunde klara en viss bana. Men då har man ju å andra sidan något kvar... Himla roligt var det i alla fall!! Arvid var hemma med morfar och lekte. :o)

Vi har nu bytt arbetstider på jobbet. Det känns rätt bra faktiskt. Tyvärr blir Arvid lidande av det eftersom jag hämtar honom minst en timme senare varje dag. Men å andra sidan verkar han trivas fantastiskt bra på förskolan så han lider nog inte alls egentligen, när man tänker efter. Det är nog mest vi som tycker det känns dumt. Man vill ju hinna träffa honom så mycket det går varje dag såklart.

Men nu är det bara 2½ månad kvar, sen tar jag semester i väntan på födseln... (pust!)

RSS 2.0