Sista dagen för i år

Nya kläder - Arvid borrar - Arvid borrar mer - Johanna

Igår hade vi besök av Dan och Hanna. Mycket trevligt, trist att de ska flytta men kul för dem såklart. Det låter riktigt spännande!

Efter att Arvid hade sovit lunch så åkte vi till Lillänge för att handla inför nyårsaftonen (idag). Andreas och Arvid gick in på Djurmagazinet för att köpa växter till akvariet medan jag och Johanna gick in på Apoteket. Eftersom det gick så fort inne på Apoteket så gick jag in på Lindex en sväng mest för att kolla. Det resulterade i att jag otroligt nog hittade overaller till Arvid! Hade gett upp hoppet... Så jag ringde dit Andreas för smakråd och vi bestämde oss för en. Toppen!! Johanna fick en fin body också.

Ikväll ska vi åka till Maggan & Åke och barnen för att fira in det nya året. Det ska bli så kul! :o)

Lite bilder




Hjälpredan Johanna hjälper mig att chatta. Bild på mig med Arvid i bakgrunden.



Arvid är så go som ger Johanna Hunden ibland. Det är inte alla som får låna den...



Johanna provar en av sina nya mössor som hon fick i julklapp.



Arvid hjälper pappa att tvätta stenar till akvariet



Johanna provar en annan av sina julklappsmössor, denna snygga fick hon av Tone.


Mitt 2008

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Födde barn den "vanliga" vägen

Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte jag hade några vad jag kan komma ihåg

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Än är inte året slut (Elin...) men förutom mig själv så fick Johannes och Ida-Maria sin Axel, Bengtsson o Johan fick en son, Linda o Henke en dotter och Ida och Fredrik också sitt andra barn

Dog någon som stod dig nära?
Näe

Vilka länder besökte du?
Inga andra än Sverige

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Näe jag tror inte det, jo mer sömn!!

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
9 januari när Andreas och jag firade 10 år och Arvid hade sin första inskolningsdag på förskolan
12 juli när Arvid fyllde 2 år
22 juli när Johanna föddes

Vad var din största framgång 2008?
Var väl att jag födde barn igen då

Största misstaget?
Att jag inte kunde låta bli sötsaker under graviditeten

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, inga brutna handleder eller nåt

Bästa köpet?
Bilen!

Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen... annars är det barnen :)

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Morgonen när Johanna föddes och alla andra dagar med barnen såklart

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Förmodligen "Hjulen på bussen snurrar runt runt runt, runt runt runt, runt runt runt, runt runt runt, runt runt runt, runt runt runt......." (Arvids nya favvolåt)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare i början av året pga alla hormoner, men gladare sen

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit på promenader

Vad önskar du att du gjort mindre?
Gråtit över spilld mjölk, det är ju bra onödigt egentligen

Favoritprogram på TV?
Bonde söker fru, Morden i Midsomer

Bästa boken du läste i år?
Tror inte jag läst en enda... mest korta artiklar i tidningar

Största musikaliska upptäckten?
Arvid spelar munspel

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Gröna Crocs, bland annat!

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Var på babysång på förmiddagen, Arvid på förskolan. När Andreas kom hem åkte vi till stan och åt på Sibylla. Firade mer dagen innan. :)

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Tror knappast det, jo att jag hade kunnat vinna lite pengar på Lotto 

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Mysbyxor och sunkig t-shirt

De bästa nya människorna du träffade?
Johanna


Dääääns

Igår överraskade Andreas och jag oss själva! Vi åkte på dans! Jannez på Folkan var det. Det roliga var att det var Andreas förslag för några veckor sen. Jag har aldrig ens tänkt tanken eftersom Johanna ammar så man inte kan åka bort sådär. Men vid närmare fundering så insåg jag att det visst skulle funka. Så farmor och farfar kom hit och barnvaktade, Johanna somnade strax före 22 efter två amningsomgångar. Så vi åkte strax efter att hon somnat.

Dansen var jättekul! Precis som förr - samma folk och samma låtar (Jannez...)! Haha! Eller många nya ansikten såklart, men de "vanliga" fanns också på plats så det kändes tryggt och hemtamt.

Här hemma hade allt gått bra. Arvid sov hela tiden, men honom var vi inte oroliga för heller. Det vi var oroliga för var att Johanna skulle vakna och inte somna om förrän hon fått amma igen... Hon tar ju inte flaska... Men hon hade vaknat två gånger och då hade farmor tagit upp henne och vaggat henne lite så hade hon somnat igen. Grett!

Tänk vad mycket vi var ut på dans förut! Minst en gång i veckan! Vi funderade över när vi var iväg sist, och kom fram till att det kunde tidigast ha varit 2005...


Slutligen lite bilder på barnen...

Juldagsfirandet


Igår var vi hos mina föräldrar för att fira med andra delar av släkten. Mer paketutdelning. Barnen fick fina grejer såsom kläder och bilbana.

När vi vuxna hade paketbyte (vi köper en grej var för 50 kr, skriver rim och så får man "dra" ett varsitt paket sen) fick barnen också paket. Det innehöll en korg för förvaring av t.ex leksaker, och en varsin djurkasperdocka. Korgarna var mycket roliga leksaker för Arvid och Tone som är de som i år leker mest. Nästa år kommer Alexander säkerligen också att vara med dessa två, medan Johanna och de kommande två bebisarna inte är lika "med". Arvid och Tone hade jätteroligt och skrattade och sprang ikapp. :o) Nåt som är roligt är att det kommer att ha fötts sex stycken tremänningar inom loppet av 3½ år (hösten 2005-våren 2009) som kommer att härja framöver. Kul kul!

Skjutsade Andreas till Marieby på förfest
och sen skjutsade jag även in Andreas, Johannes, Daniel och Anna till GIII. Inatt ringde Andreas strax efter 03 och berättade att han var på väg hem. Då vaknade Johanna så hon fick amma. Tror hon somnade vid 23:30 innan det. Sen somnade hon igen och sov till 06 och sen till 06:30 när hon fick komma till mig och vi låg till 09 när jag upptäckte att Johanna hade bajsat igenom pyjamasen...

Idag har vi mestadels kollat på Arvids dvd om Rorri Racerbil som han fick av oss i julklapp. Han fick ett Rorri Racerbil-set av oss som var mycket uppskattat. Så nu kan vi vad alla bilarna och gubbarna heter. :o)

Dagen efter

Julaftonen flöt på bra.
Efter Kalle (som jag såg på alldeles själv, rätt mysigt faktiskt) så väckte jag resten av familjen och sen åkte vi till mina föräldrar på julfirande. Jag, Andreas och barnen, mamma, pappa, Eka, Vidar, Håkan, Martin, Christoffer och Robin. God mat och nyfikenhet på julklapparna...(mest från min sida). Såg sista avsnittet av julkalendern strax innan tomten kom. Arvid var inte alls rädd, mötte till och med tomten i dörren och bjöd in honom till vardagsrummet. Men något kort ville han absolut inte vara med på med tomten. Han blev lite avvaktande... Johanna ställde dock upp. Eller jag vet inte om hon ville, hon fick göra det ändå - hon kan ju inte prata. :oP

Många jättebra presenter fick vi allihop!! Tack så mycket!!

Idag är vi lite trötta. Jag ska strax gå och lägga mig och sova en stund jag också, men tänkte blogga medan jag försäkrar mig om att Johanna somnat någorlunda djupt. Inatt sov hon förresten i sin egen säng hela natten, skönt! Vi somnade vid 23:30, sen åt hon kl 04 och kl 07 (sen fick hon ligga hos mig). Låg kvar och drog oss till 08:30 innan vi klev upp. Då hade Andreas och Arvid redan klivit upp och satt och myste till barnprogram på tv.

Har renskrivit på dator vad vi fick i julklapp och även tagit kort på barnens presenter (förutom de tre jag glömde...). Skönt att ha det gjort innan de sprids ut över hela huset... :o)


GOD JUL




GOD JUL till er alla!!!



Igår kväll var vi på Rödön och åt middag och såg på Bingolottos uppesittarkväll. Då tog vi det här fina julkortet på våra fina barn. Vi gav upp uppesittarkvällen vid 22-tiden för att åka hem och sätta upp julgranen och klä den. Julgransfoten hade gått sönder insåg vi tidigare under dagen så Andreas svetsade den hel igen på Rödön och nu står den på sin rätta plats med julgranen nerstoppad. Grett!

Lade oss halv två inatt men fick sova ända till halv tio imorse! :oO Då började Arvid sjunga inifrån sitt rum. :o) Jag har haft Johanna hos mig hela natten så jag har väl inte sovit så bra som jag kan, men det är ju mysigt såklart också!!

Det är helt otroligt för i år har vi legat så bra till med julstöket att det aldrig känts stressigt. Förutom idag kanske när tidsplanen sprack. Kanske beroende på att vi sov så länge... Vi hade i alla fall planen att åka till Mommo och fika på förmiddagen, sen åka hem så Arvid fick sova och vakna lagom till halv två när Daniel skulle komma med paket. Men det blev så att vi åkte till Mommo vid lunchtid och kom hem halv två... strax innan Daniel, Anna och Emelie kom. Så Arvid somnade ca 14:10 idag... Han kommer med andra ord att missa Kalle i år, men det är huvudsaken att han får sova den tid han behöver.

Så nu sitter jag här i godan ro medan Andreas och barnen sover. Jag är (otroligt nog) inte trött men jag tror det beror på att jag vaknade av mig själv imorse (en stund innan Arvid började sjunga). Nu börjar Kalle och det har jag tänkt se!

Hoppsan... har ju inte bloggat så på länge att jag glömt bort allt viktigt... I lördags var det ju Dansbandskampenfinal! Jannez hade ju gått vidare genom jokerplatsen. Jag skulle på julbord med jobbet, men som tur är (egentligen inte) tar inte Johanna flaska så jag var ändå tvungen att åka hem och amma henne efter ett par timmar. Men det gjorde ju att jag kunde se Dansbandskampen. Jannez tog sig vidare till andra omgången, men sen var det (som vanligt) Scotts och Larz-Kristerz som gick vidare och Larz-Kristerz vann hela alltet. En väldig sms-kontakt var det med folk här och där under programmets gång, och nervöst var det (till sista omgången...) - men kul!

I måndags blev Johanna fem månader (!!!) och fick proväta potatis för första gången. Det var väl inte så jättepoppis, men gick ganska bra ändå tycker jag. Två dagar har hon ätit det nu och det gick turligt nog bättre igår än i förrgår. Idag har hon inte hunnit äta potatis, men det blir...

Igår kväll innan vi lade oss gjorde vi en skattkarta till Arvid som han fick imorse... Vi hade skrivit ut bilder på olika ställen i huset så han fick gå från det ena stället till det andra där det fanns nya bilder att följa. Tillslut var det en bild på badkaret och där i fanns två paket! - ett till Arvid och ett till Johanna. Det var mycket uppskattat som det verkar. Arvid fick en traktor med släp och Johanna fick en skallra.

I söndags bakade vi pepparkakor med familjen Bad. En mycket trevlig tradition som vi har! Vet inte hur många år det är nu....fem kanske?

Ja men GOD JUL på er igen då!! :o)



Julklapparna avklarade

Pust.... nu har jag offrat två timmar av mitt liv till att slå in julklappar. Det var inte så mycket "offra" egentligen, det var ett rent nöje! Fast nu är jag så otroligt trött att jag snart inte orkar stå längre. I och för sig sitter jag så jag har väl redan gett upp det där med att stå upp. Eller nåt.

Idag hade Arvid med sig hem en snölykta som de hade gjort på förskolan. Jättefin var den med glitter på och en bild på en tomte. Det blir mysigt att tända den på julaftonsmorgonen. Det är glitter i typ hela köket, men vad gör det när man har en sån go liten pysslare här hemma? :o)

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig.

Andreas och Arvid gick på jullov idag så då har jag och Johanna också gjort det. Johanna och jag har förresten haft en mycket trevlig dag själva i stan. Köpte klart alla julklappar och så var vi till jobbet och hälsade på också.

Imorgon ska vi handla julmaten...

 Lite småless kanske... ;o) "Ska du ta kort nu igen...?!"

 Liten Johanna igår.


Här är två bilder som jag tycker är lite roliga...
 -"Nu är det min tur att prata" säger Johanna medan Arvid pratar vidare och ser ut att prata om något riktigt viktigt när han kliar sig på hakan. Han ser dessutom ut att ha en strumpa på huvudet.

 Arvid ser fortfarande ut att vara väldigt inne i telefonsamtalet. Johanna har fått ut ena benet ur pyjamasen medan foten på andra benet har fastnat inne i pyjamasen.

En simmerska

Idag har vi städat klart på övervåningen. Nästan i alla fall. Sååå skönt känns det!

Arvid hade barnvakt av farmor idag medan vi var på kursens sista babysim. Johanna trivdes jättebra i vattnet och sprattlade som sjutton. Hon dök, hoppade från madrasskanten, höll sig i räcket, simmade, osv. Alla barnen fick diplom, men tyvärr stod det fel namn på Johannas. Måste nog fixa ett med rätt namn... eller så inte. Får se...

Det som är bra nu är att fortsättningskursen kommer att vara i Brunflo! Snacka om att vi kommer att ha nära! Och dessutom kunde kanske Arvid få följa med om båda föräldrarna är med. Vi skulle vilja att han började någon simkurs och då tyckte kursledaren att det kunde vara en god idé att han badade samtidigt som oss så han fick en lugn start med vattenvana innan han börjar i en grupp där de andra är lite före.

Nu är det nog dags att sova, imorgon ska jag på stan med Johanna. Handla de sista julklapparna, och jag har fått förtroendet att handla det själv. Spännande att se vad jag drar hem då... ;oP

Natten

Rätt okej natt blev det inatt. Johanna somnade (visserligen svårsövd, men ändock...) kl 21:45, sen vaknade hon och fick amma 01:30, 04:30, 06:30. Sen fick hon liggamma en timme innan hon var alldeles för pigg för att ligga kvar. Så vi klev upp medan Andreas och Arvid sov vidare.

Nåt som var riktigt bra med den här natten är att Arvid sov hela natten utan att vakna så nu kan han nog klassas som frisk igen. Hoppas han kan gå på förskolan imorgon för sen blir det så långt uppehåll.

Ska försöka få Johanna att somna nu igen, får se hur det går. Provade för en stund sen men det verkade inte vara någon populär idé...

5-månadersspruta

Idag har jag varit med Johanna på bvc för att hon skulle få 5-månaderssprutan. Momma kom och passade Arvid. Sprutan gick mycket bra, Johanna gnällde bara till nån millisekund och sen log hon igen. :o)

Arvid mår mycket bättre idag! Skönt! Han var dock upp en stund inatt men sen somnade han igen och sov till 09:20 imorse!!

Det lutar åt att Johanna får prova potatis för första gången på måndag (5-månadersdagen) och prova det i en vecka vid lunchtid. Sen ska vi introducera gröt på kvällen och ska nog prova med mjölkfri gröt till att börja med, eftersom Arvid var allergisk så vill vi inte riskera nåt än så länge. Ska bli spännande, framför allt att se om hon står sig längre på natten när hon får äta gröt på kvällen. Som det är ju så somnar hon vid 21, äter 01:30, 03:30, 04:30, 05:30.......... Kan knappast tro att hon är hungrig så tätt, men vad gör man när det enda som får henne att somna om igen är att amma....?!

Jannez!!




Jippi!!!!! Jannez har gått till final i dansbandskampen genom jokerplatsen!!! Hurra!!!

:o)




Massa bilder...


Praktiskt

När Arvid och Johanna var nyfödda så tänkte jag flera gånger att det vore praktiskt att ha en sån där "balja" som man har bebisarna i på BB även när man kommer hem istället för att dra omkring dem i barnvagnen inomhus t.ex... Idag såg jag det här... :oD

Första advent, spjälsäng och sjukstuga

Åååå vad det går trögt att blogga ibland... Ska väl försöka skriva lite nu då i alla fall...

Arvid är sjuk igen. Han fick feber i helgen och hade även det inatt. Så idag är han hemma från förskolan. Lite extra trist idag eftersom det skulle vara fika för färäldrarna med barnen idag. Men sånt är livet. Kanske tur att han är sjuk nu och inte om en vecka... fast än är vi ju inte där...

Arvid sover i nya sängen nu för tiden och det är inga problem längre. Förutom härom natten när han ville sova hos oss, men då hade han feber så det var nog inget konstigt med det.

Johanna flyttade över till spjälsängen igår! Vi städade sovrummet och badrummet uppe igår och det känns sååå himla bra. Passade även på att sätta in spjälsängen på den nya platsen så Johanna fick inviga den i natt. Nu är vaggan ställd åt sidan med andra ord. Lite sorgligt men ändå skönt för nu kan jag ha henne bredvid mig istället för vid kortsidan av sängen. Det blir inte lika långt att gå och hämta henne på natten då... :o)

Hon verkar ha trivts i spjälsängen inatt i alla fall. När jag lade henne somnade hon ganska omgående som vanligt. När vi sedan skulle lägga oss själva för natten så hittade vi henne sovandes så här skönt:


Annat som är värt att skriva om är första advent! (Längesen nu...) Det blev en superbra dag som började med att jag lämnade barnen hos momma o moffa och sen åkte jag och träffade Maggan på loppis och vi fyndade en massa skoj. Sen åkte jag till Ås och träffade momma, moffa och barnen för vi skulle kolla på Andreas när han spelade på första adventfirandet i Ås kyrka. Stämningsfullt och fint. Arvid skötte sig mycket bra i kyrkan, viskade mestadels (när han inte glömde bort sig). Johanna var tystare än två.

Sen åkte vi till Rödön och fick lunch och lastade på Andreas gamla säng som Arvid skulle få. Det hade snöat massor under natten och det var svårt att ta sig fram, men tillslut så. Åkte sen till stan på julskyltning (med sängen på taket) och hade jättemysigt! Vi hade med oss Arvids dagisvagn så han slapp gå så mycket, och han verkade ha riktigt mysigt också. En mycket bra julskyltning var det, mycket snö och julstämning. Supermysigt!!

Arvid har nu gått och lagt sig för andra gången idag, då är han verkligen sjuk. För det har inte hänt sen jag vet inte när... förra året nån gång troligen...

Rösta

En uppmaning:
Gå in på den här länken och rösta på JANNEZ!

Dansbandskampen alltså. Det var hiskeligt spännande ikväll. Kollade på Bonde söker fru-maraton innan, men sen kollade vi med spänning på juryns val i Dansbandskampen. Själva ordinarie valet var inte så spännande eftersom det finns en känsla av "Det är ingen idé att rösta för Larz-Kristerz och Scotts går vidare ändå" som sketchen i Fredag hela veckan visar. :oP

13 dagar kvar...

Idag har vi städat/plockat lite mer här hemma. Andreas har sin lediga dag och det går såååå mycket lättare att städa när han är hemma. Då är man två som kan underhålla barnen mellan varven. Och nåt annat som är bra är att Arvid sovit lunch i nya sängen idag. Jippie!!! Så nu hoppas vi att det inte blir några fler bakslag. Gamla sängen har vi dessutom flyttat ut ur hans rum.

Snart dags för babysim! Idag ska Arvid vara hos Maggan & Åke med barn medan vi är på babysim. Arvid har väntat på det hela dagen sedan han fick veta det. :o)

Kvällens Bonde slut

Update om Arvids sovande: Ikväll lade han sig i nya sängen. Det gick bra till en början men sen var han ledsen. Jag gick upp och frågade hur det var. Han berättade att det var monster där men vi har börjat säga nu att Hunden (hans gosedjur) säger till monstren att "Nej, gå härifrån!" och då försvinner de. Så efter att vi hade pratat om det så gick det bra igen och han somnade. Skönt! Vi får se hur det går imorgon på dagen när han ska sova lunch igen...

Idag har vi varit på stan. Andreas var i stan med skolan så vi skulle åka in och hämta honom. Vi passade samtidigt på att köpa några julklappar och att leta efter en ny overall till Arvid. Men det finns ju inga overaller! De verkar vara slut! De få vi hittade gillade vi inte... Vet inte hur vi ska göra nu... Jaja, trevligt hade vi på stan i alla fall! Åt middag på ett av kebabhaken. Men shit vad svinigt kallt det var på stan! Tur att man kan gå in i affärerna och värma sig!

Har sett Bonde ikväll. Som vanligt en onsdagkväll. Det blir tomt när säsongen är slut. Nu kommer desserten in på Nobelfesten. Ska ta del av den nu. :oP

Dopbild och roligt citat


En lite rolig bild tycker jag... Det ser ut som om vi hade väldigt bråttom... Måste kolla på filmen om vi gick onödigt fort.


Arvid sa förresten nåt riktigt roligt i förrgår... Andreas var barbent för de skulle bada. Arvid tittar på Andreas ben och säger:
"Fint skägg...benet!"

Det är ju helt rätt egentligen för han kan ju inte veta att hår på benen inte är skägg när det heter skägg om man har hår i ansiktet, haha... Men man måste ju få skratta! :o)

Suck...

Arvid har sovit i nya sängen två nätter i rad nu. Sovit lunch har han gjort på förskolan. Nätterna innan det sov han i gamla sängen igen efter att han ju sov  i nya sängen en natt förra veckan. Det har med andra ord gått lite si och så med nya sängen. Men inatt och igår natt sov han där med endast lite problem. Men när han väl somnat har han sovit hela natten.

Trodde det skulle gå bra idag också då när han är hemma och ska sova lunch. Men icke. Efter en timmes krångel fick han sova i gamla sängen och det verkar som om han somnade på stört. Vad göra?!?! Någon som har nåt tips? Jag funderar på om vi helt sonika ska ta ut gamla sängen ut ur rummet så kanske han inser att det bara är nya sängen som gäller... Tips och råd är som sagt välkomna!

Han verkar i alla fall vara helt på det klara med att Johanna ska ta över hans gamla säng sen, så det verkar inte vara några problem. Vi ville bara inte att hon skulle ta över den förrän han sover helt och fullt i sin nya säng...

Mycket kort update

Allt gick bra på dopet. Vi har varit trötta i två dagar nu men börjar bli lite piggare igen. Det tar på krafterna att ha dop, men det är ju himla skoj också.

Hoppsan, nu vaknar Johanna så jag ska se vad hon vill pyssla med.

Strax före På Spåret

Häftena är inte klara än... jag ids inte. Men det blir nog. Helst innan dopet. ;o)

Just nu ligger Arvid och sover i storsäng! Vi satte in sängen ikväll (han har fått Andreas gamla säng) och han ville sova i den redan ikväll. Så han fick det och verkar dessutom ha somnat på en gång! Vi hade förväntat oss att han skulle kliva upp minst 43 gånger bara för att han KAN nu, men det verkar inte så... inte än då i alla fall... det här ska bli riktigt intressant. :o)

Idag har Johanna och jag varit på babymassage, det är så mysigt. Igår var vi på babysim igen. Johannes var också där så han kunde filma lite för Andreas var med i bassängen, så nu har vi "Johanna dyker" på film - jätteroligt, man ser att hon har ögonen öppna. :o)

Dags för "På spåret"!

Häften

Sitter och gör häften att ha i kyrkan på dopet. Dopet är på söndag och det innebär att det bara är fyra dagar kvar. Hjälp! Fast det går nog bra, tror inte jag är lika uppstressad den här gången som för Arvids dop. Nu har jag ju varit med en gång förut. :o)

Ska väl uppdatera bloggen lite mer nån dag också... :oP

RSS 2.0