Måns is da king

Yeyyyy, Måns Möller vann komiker-Jeopardy! Min favorit! :o)

Har som vanligt kollat på "Unga mödrar".  Vad ska man säga... Den ene verkar mer omogen än den andra. Knut tog nog alla pris ikväll...

Sen var det Jeopardy (Måns i final) och Sjukhuset samtidigt. Kollade mest på Sjukhuset, himla bra. Fällde en tår också, det var ju inte helt otippat nu i känslighetens tid.

241-242-243

Först och främst vill jag gratulera Carro, Daniel och William som fått tillökning i familjen! Det är så himla kul! Grattis grattis grattis!!!

Arvid trivs bra på förskolan. Två mornar i rad nu hade han börjat springa när han såg förskolan och insåg att det var dit han var påväg. När jag ska ta med honom hem på eftermiddagarna är han inte så entusiastisk till att följa med, han vill hellre stanna kvar och leka. Nu sitter han på sin Bobbycar och tittar på Bolibompa. :o) Imorse vaknade jag runt 05-tiden av att jag hörde honom ligga och låta som en katt (åtminstone det ljud han använder när han ser en katt). Han måste ha drömt om nån katt för sen blev det tyst igen. :o)

Jag är inne i ett flyt i platespotting: I lördags när vi svängde in på Barnens Husparkeringen så såg jag 242, men skulle ju ha 241 då så jag blev lite sur. Meeeeen så parkerar vi och kliver ur bilen - och där står 241! Så det var bara att gå några steg tillbaka så hade jag tagit 242 också. På måndagen skulle jag åka hem från jobbet och då stod 243 på personalparkeringen. När jag sen kom till Brunflo så mötte jag en bekant i en bil med just 243...igen. Så nu väntar både jag och Andreas på 244.

Inga kallelser har kommit med posten så nu är jag lite sur... (läs: väntlös) I förrgår däremot så hade jag fått ett underligt brev. Ett företagskuvert med ett mjukt innehåll. Det hann cirkulera många frågetecken i mitt huvud innan jag öppnade brevet. Där fanns ett brev med en förklaring om att jag är Jämtland Hockeys enda supporter och att det är tack vare mig som klubben kan fortsätta - det mjuka innehållet var en Jämtland Hockeymössa!!! De som känner mig vet att jag aldrig skulle sätta på mig en sådan eftersom det är helt fel lag... Jag har mina misstankar om vem som är den skyldige...

I tisdags följde mamma med och hämtade Arvid på förskolan, sen gick vi en promenad till min mormor och fikade. Mycket trevligt var det!

Fredag imorgon och jag har egentligen haft tisdag hela dagen idag så jag är lite småförvånad att det är fredag redan imorgon... men såklart mycket nöjd över det! :oP

En söt liten....

 .... Arvid som lurar bakom ett skåp.

Magbild

 Efter önskemål kommer här en magbild, dock från förra veckan...

Vecka 17
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Helgen som var

I fredags när jag kom till förskolan för att hämta Arvids så sov han fortfarande. Han hade då sovit nästan tre timmar. Förskollärarna frågade lite nervöst om det var ok för vår del, men jag sa att det var totallugnt - jättebra om han sover så länge och bra på dagen för det brukar han göra hemma också. Så det bådar gott. :o)

Igår var vi på dop - Alva och Klara döptes och det var jättetrevligt. Arvid var lite rastlös under dopgudstjänsten, men sen blev det bra när han först fick äta lite god smörgåstårta och sen lekte hela dagen med Martin. De hade jätteroligt, skrattade och fnissade, åkte rutschkana, lekte med bilar och vid leksaksspisen som fanns i det enorma lekrum som fanns där. Jättekul!

Idag har vi tagit undan julen helt - alltså fått upp grejerna på vinden så inte allt står kvar nere i vardagsrummet. Arvid sov drygt tre timmar idag, och imorse var han på väg att vakna kl 06:30 men somnade om igen och vaknade kl 09 - så skönt! Vi får se när han har lust att somna ikväll då bara... Igår kväll var han helt slut efter allt lekande med Martin att han somnade direkt efter att han fått välling.

Ny arbetsvecka imorgon och idag går vi in i vecka 17...

För övrigt så har traderavinsten kommit, det var redan förra veckan men jag har visst glömt bort att skriva om det. Så nu är det bara två brev vi väntar på: kallelsen till ultraljud och kallelse till Arvids 1½-årskoll (fast vid det laget lär han vara äldre...)

Arvid ser massor av vildhästar på Ronja Rövardotter på tv nu så nu låter han helt vild som en häst. Han är så himla go! :o)

Vilding

När jag hämtar Arvid på förskolan är han helt vild. Sen håller det på hela kvällen, ungefär fram till Bolibompa. Frågade honom för en stund sen om han ville gå och sova, och han hämtade genast nappen och gosedjurshundarna och gick till trappan. Så han fick lägga sig. Men det verkar som om det var för tidigt trots allt. Nu verkar han inte vilja sova ändå. Vi får se hur det går...

Just nu låter det som om han ligger och skrämmer hundarna. :o)

Det går fortsatt bra på förskolan och det går fortsatt bra för mig att jobba. Fast idag var jag riktigt trött. Jag jobbar nu ca 7.00-14.15 och det känns bra. Vi får se hur det går för Arvid på förskolan, om jag ska gå upp i tid igen om ett tag eller hur jag ska göra. Men det känns inget bra att han ska vara på förskolan heeeeeela dagen heller. Åh att allt ska vara så svårt!

En ny arbetsdag imorgon, sen är det HELG! Jabbi!

Första riktiga dagen på förskolan

Igår hade det också gått bra för Arvid på förskolan. Och han var lika galet pigg som i måndags när vi skulle hem. Han somnade på stört när vi kom hem. :o)

Så idag var det den stora börja-på-förskolan-på-riktigt-dagen! Jag följde med imorse även fast Andreas kommer att lämna sedan, mest för att visa var det var, osv. Överlämningen gick mycket bra, Arvid vände sig inte ens om när vi gick... Min arbetsdag gick mycket bra också, fort gick den om inte annat. Sen åkte jag hem och hämtade Arvid. Han blev riktigt glad när han såg mig, sen lekte han vidare. :o)

Han hade sovit 1½ timme ute i vagnen så det känns jättebra att det funkar! Och ätit bra hade han också gjort. Mycket gurka hade det blivit på mellanmålet... Lik mor sin med andra ord! :oP

Snart läggdags för skrutten (inte än på en timme kanske, men nästan snart iaf...). Själv förbereder jag mig för att se "Unga mödrar". Känner mig absolut inte ung, men det är alltid kul att se på nyblivna mödrar eller gravida. Nu verkar det vara helt upp-o-ner där i Danmark när de röker som borstbindare, men annars är det en intressant serie.

Nya frön i örat

Gårdagens förskolevistelse hade också gått bra. Han grinade till lite när jag skulle gå, men sen såg han mest förvånad ut igen. Gråtattacken var över på cirka tio sekunder. Två pannkakor hade han ätit till lunchen också, sen var han som helvild när vi gick hem. Mycket energi i lunchmaten. :o)

Idag gick det också bra. De skulle leka ute idag till att börja med, jag sa hejdå till Arvid men han var nog mest intresserad av vad ett annat barn höll på med. Sen gick jag till barnmorskan för att få nya frön isatta i örat. Och nu är jag hemma igen.

Det är klent med nya händelser, så jag får nog sluta skriva.


Vecka 16

Vecka 16

Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.


Nyårsrevy och restaurang

Allt hade gått bra när vi lämnade barnen i fredags. Arvid hade inte varit ledsen, och när jag kom tillbaka sa han "Mamma!" och sen lekte han vidare. :o)

I fredags fick jag ont i magen, hade sedan ont igår och även idag också. Hoppas det går över. Det känns som stressmage, men jag vet inte vad jag är stressad över. Något undermedvetet möjligen.

Igår började vi städa bort julen, allt är ännu inte borta men det mesta. Sen åkte vi med Arvid till hans farmor och farfar innan vi åkte in till stan igen för att se nyårsrevyn med Östersundrevyn. Men tyvärr blev vi besvikna. Vi hade hört så mycket bra om årets upplaga att vi hade väntat oss något utöver det vanliga. Bra var det absolut, men lite besvikna var vi ändå. Sen gick vi till Restaurang Victoria och där blev vi också besvikna. Mest för att de inte hade vitlöksbröd... :oP Fast sen hörde vi att paret bakom oss fick det i alla fall. Fast å andra sidan såg det inte så jättegott ut ändå.

Jag tog fransk löksoppa till förrätt, Andreas tog räkcoctail. Till varmrätt tog vi båda Filet Mignon. Mycket gott, men jag hade önskat mer grönsaker och att stripsen var mer klara än vad de var. Vi hade ätit klart på 45 minuter, måste vara rekord. Sen var man mättare än få... och ont i magen igen.

Idag har Arvid och jag varit hos mina föräldrar och Andreas har flugit. Skrev ut lite bilder som ska vara i Arvids egen bok på förskolan. Bland annat på gosedjurshunden. :o)

Det är extra roligt med Arvid nu för han pratar så himla mycket. Man förstår inte ens hälften, men det märks så väl att han vill berätta. Det blev väldigt mycket mer nu sen han började på förskolan så det ska bli kul att höra vad han lär sig nu veckorna framöver. Hoppas det inte är några sattyg... ;o)

Gräsänka...eller nåt...

Det känns för ett ögonblick att jag är gräsänka. Fast det som hänt är att Andreas är på jobbet och Arvid på förskolan. Jag vet liksom inte vad jag ska göra. Inget barn som kräver uppmärksamhet. Eller som vaknar snart. Jag kan göra vad jag vill. Och vad gör jag? Sätter mig här... Fast jag har startat en omgång i diskmaskinen också. Alltid nåt...

Idag lämnade vi alltså barnen på förskolan. Det gick bra - tror jag. Jag vet ju inte vad som hände när jag gått hem. Men när jag lämnade honom så såg han brydd ut, en av fröknarna hade honom då. Sen var det en annan mamma som kollade in genom fönstret, och då hade Arvid suttit i frökens knä. Ingen gråt alltså. Vi får höra sen hur allt gått.

Jag har varit på Apoteket och köpt illamåendeband som ska sitta på handleden. Motverkar illamående är det tänkt - inte öka på det hela alltså. :oP Får se om det funkar...

Mycket kort uppdatering

Jag vet inte om jag har så mycket att skriva. Idag har jag varit äckligt trött och mått illa. Hoppas på att få sova en god natt inatt.

Fingret blir för övrigt bara bättre och bättre.

Utvecklingssamtal

Nu har jag äntligen fått in en hel del bilder. Finally! Det hela löste sig av sig själv så jag behövde aldrig vänta på Andreas. Försökte ta bort blockeringen men då låste sig datorn, men sen hade det fixat sig ändå. Måste ha kommit åt och råkat blockera popupfönster först fastän det inte var meningen.

Idag var jag på utvecklingssamtal på förskolan. Lite svårt när vi inte varit där så många dagar, men det var mest för att prata lite och saker som kan vara bra att veta, osv. Allt hade för övrigt gått bra idag också. :o)

Ringde min chef idag för att tala om att jag egentligen inte kommit fram till så mycket vad gäller min vilja att gå ner i tid. Jo jag tänker gå ner i tid, men jag vet inte hur många procent jag ska jobba. Problemet är att jag har svårt att ta mig till och från jobbet eftersom jag inte har någon bil. Andreas måste ha vår (fast det är egentligen hans) bil till sitt jobb. Och chefen vill att jag ska jobba samma antal timmar varje dag, så det blev lite förvirrat läge. Men jag har pratat med pappa ikväll om bilar och samåkning, osv., och det ska nog gå att ordna, vilken klippa! Det går nog att pussla ihop på ett eller annat sätt. Det gäller ju dessutom bara fram till sommaren, sen blir jag föräldraledig igen. 

Andreas o jag funderar på att skaffa en till bil så småningom, vi blir ju en till familjemedlem i år och det blir mycket packning och barnstolar i en sedan-bil så det är nog läge vad det lider. Men som sagt, vi vet ju inte när den bilen kommer på fråga. Eller vad för bil det blir.

Går omkring och väntar på 3 olika brev med posten nu... *väntlös*
Kallelse till ultraljud - - - kallelse till 1½-årskoll - - - en bok jag vunnit på Tradera

Det vi köpte i lördags

 Arvid i sina nya kläder - tröjan, långkalsongerna och mockasinerna

Nyårsafton 2007/08

 Porterstek med hasselbackspotatis, sallad (Maggan o Åke stod för detta)
 Vaniljpannacotta med exotiska frukter och en hallonglass (Andreas o jag stod för detta)

...och Arvid invigde sin Modo-pyjamas

forts. Arvid och Mio


Arvid och Mio

image305
Det blir tyvärr bara en bild för tillfället...
Helt plötsligt bestämde sig ett popupfönster för att spärras så jag kan inte lägga upp bilder längre. Det gör mig hyfsat irriterad eftersom jag TRE gånger igår kväll skulle lägga in bilderna från Arvid och Mios sammankomst i måndags, men det hela avbröts eller så var jag borta någon stund för länge så jag blev urloggad och fick göra om igen. Så nu lägger jag det här på is tills Andreas kommer hem. Men bilden jag hann få in är väldigt fin. :o)

Lite bilder

 Pepparkaksbak 21 dec

 Hos Mio 20 dec

         Julklappsöppning på julaftonens morgon. Stor succé: en traktor :o)

 2007 års julaftonsfoto på familjen

   En av favvojulklapparna - plastservisen

   Julklappar

4:e dagen på förskolan

Fortsatt bra på förskolan idag. Den här gången gick vi föräldrar iväg till personalrummet och drack kaffe. Vi var borta i 1 timme o en kvart och under tiden hade barnen (och pedagogerna såklart) haft samling med fruktstund och sen hade de gått ut och lekt. Allt hade gått så bra! Arvid hade gått iväg en sväng för att kika när de var ute (en av pedagogerna var med) och gått och pratat med barn på andra avdelningar på området. Undrar vad han sa...

Idag kommer Elin och Mio hit för att hälsa på. Och jag hoppas att Carro och William också kommer! Det vore så kul att se våra 1½-åringar tillsammans igen. Sist det hände att alla tre var på samma ställe var i somras strax efter att Arvid fyllt år.

Uppdatering av fingret: Idag är det nästan inte svullet längre. Och det gör mindre och mindre ont. Jippie!!!

Dags för lite städning på golvet tror jag, det ligger (inte helt otippat) fullt med leksaker där...

En 1½-åring i huset


Grattis Arvid som blir 1½ år idag!!!



Lite uppdatering på fingerfronten: Det är absolut inte bra och är fortfarande svullet, men det är ändå bättre än igår så det borde verkligen inte vara nåt fel. Så länge det blir bättre så är jag glad.

Idag uträttade vi lite ärenden. Vi handlade följande till Arvid: hjälm, mockasiner, en tröja och ett par långkalsonger. I övrigt åt vi på Subway, mycket gott!

Hyrde även "Underbar och älskad av alla" men Andreas kom på att han vill se Sagan om konungens återkomst ikväll så vi får vänta med hyrfilmen. Men det hinns nog, man får ju ha filmen i en hel vecka. Grett!

Annars har det väl inte hänt så mycket nytt. Efter den här veckans inskolande så har Arvid fått för sig att han ska vakna kl 07:15 även på helgen. Mindre pigg imorse klev jag upp och gav honom välling och lade honom igen på chansning. Efter en stund så somnade han tillslut och vi vaknade 09:30.  Toppen!


Svullet o ont, men bättre

För er alla som varit oroade och kommit med krya-på-dig-hälsningar så kan jag (nog) lugna er! Långfingret gör visserligen asigt ont fortfarande, och är svullet... Men ändå bättre! Så det är väl ett steg i rätt riktning i alla fall. Jag kan t.o.m. använda långfingret på tangentbordet idag - det kunde jag inte igår.

Natten blev inte vad jag hade hoppats på eftersom jag hade så ont. Men vid 04-tiden så gick Andreas och hämtade Alvedon och vatten till mig så efter att jag tagit det och det fått verka en stund så kunde jag sova gott fram tills klockan ringde imorse. På förskolan var jag som en zombie. Även Arvid. Men en teckning fick han till i alla fall, den var så fin med lite streck på. :o)

På förskolan när barnen ska sova så får de sova i sina egna vagnar, så vi ska försöka få Arvid att somna själv i vagnen. När vi gick hem idag (han var asa-trött även idag)somnade han i vagnen och nu sover han fortfarande ute på altanen. Det gör visserligen att jag inte kan lägga mig och vila, men den smällen får jag ta. :o)

Ont i fingret

Det gick bra även idag på förskolan. Första timmen var vi inne, andra timmen ute. Fast mot slutet var Arvid och några andra barn trötta så de som ville hem och sova kunde gå tidigare. Så vi gick hem och åt lunch innan Arvid gick och lade sig och sedan även jag.

Sen inträffade något klantigt... Jag låg i sängen och skulle sätta mig upp. Tog stöd med händerna mot madrassen, men så halkade jag till och satte mig på ena handen. Eller snarare fingrarna på den ena handen. Jag hörde att det knäppte till och så hade jag asa-ont i långfingret på höger hand! Sen dess har jag haft ont, men jag hoppas verkligen innerligt att inget är fel!! Nu har jag lindat det och hoppas att det ska ge med sig under kvällen. Ondast gör det när jag försöker räta ut fingret. Håll tummarna för att det inte är nåt galet!!

9 januari 1998 - 9 januari 2008

♥ ♥ ♥

Det blev en trerätters till middag. Jag överträffade mig själv vad gäller huvudrätten. Till saken hör att jag inte är någon större matlagare. När det gäller kött är det Andreas som får "äran" att tillaga den för jag vet för det första inte hur man gör och för det andra är jag rädd att misslyckas. Men så idag så köpte jag fläskfilé och fick till den supergod! Jabbi!

Så dagens 10-årsjubileumsmiddag bestod av:

Förrätt
Toast med nån röra av c.f., rödlök, paprika och gräslök

Varmrätt
Fläskfilé med potatisgratäng, bea och sallad

Efterrätt
Exotisk fruktsallad med glass

Nu är dagen slut och jag ska lägga mig. Imorgon är det ännu en dag på förskolan. Den här gången ska jag försöka komma ihåg att ta tid hur lång tid det tar att gå dit.

10 år

Idag firar Andreas och jag 10 år! Hjälp vad tiden går! Eller som vi brukar säga; tänk att vi stått ut! Haha! Det hela firas inte så stort mer än att jag ska försöka få ihop en trerätters middag. Andreas har möte efter skolan så det blir en lite senare middag, men det går nog bra. Eventuellt går vi ut och äter efter att vi varit på Östersundsrevyn om en dryg vecka, men det är inget vi bestämt.

Första dagen på inskolningen gick bra. Det var en timmes fri lek idag och Arvid hittade ganska omgående spisen med alla tillbehör, vilket han älskar att pyssla med. Fröknarna...förlåt - pedagogerna verkar väldigt bra fortfarande så det här ska nog gå bra. Allt var inte iordningställd där än, men alla grejer som var beställda hade inte kommit än så det får vi vänta på att få se.

Efter inskolningen så gick vi ner till affärn och sen gick vi hem igen. Arvid fick lite fika och sen ville han sova. Jag tänkte att han skulle sova minst ett par timmar, så efter en stund lade jag mig också. Men det visade sig att han bara sov 1½ timme så det hann inte bli så mycket sömn för min del. Men jag överlever nog.

Frön i örat

Jag har läst bloggar idag men jag har visst glömt att skriva ett inlägg i min egen. Tokigt. Fick för mig för ett ögonblick att jag verkligen hade skrivit. Haha.

Imorse vaknade Arvid först 08:40 men jag lät honom ligga för han lät bara med ljudet som tyder på att han håller på att vakna. Men så somnade han om, och jag också. Vaknade 09:20 av Arvid igen och efter en stund klev vi upp. Sen blev det snabba ryck med frukost, blöjbyte och påklädning för vi skulle till barnmorskan. Väl där så fick jag mina frön i örat (akupunkturen mot illamåendet). Arvid satt så snällt och väntade i en av besöksstolarna. :o)

Sen gick vi till Apoteket och affärn, plus en extra runda för att få en promenad. Skönt! När vi kom hem igen så fick Arvid lunch och sen ville han sova. Han sov 2½ timme och nu håller han på att leka med tomma matlådor.

Funderar på att försöka leta efter överföringssladden till kameran. Den är alltid borta när man ska ha den. Måste komma på ett bra ställe att ha den på... som varje gång.

The Settlers

I lördags var vi till Jysk för att kolla på bäddmadrasser. Tyvärr var det väldigt urplockat för det var rea, så det blev inga. Det får bli en annan gång istället. Vi får fortsätta att sova på resårbotten.

Efter Jysk var vi till mina föräldrar och åt middag, moster och hennes man var också där på middag. Sen åkte vi hem för att lägga Arvid. Johannes och Ida-Maria kom hit och vi kollade på filmen "På smällen". Den var helt ok faktiskt! Det passade himla bra med den filmen nu när vi väntar barn båda två/alla fyra. :o)

Igår kom Andreas föräldrar hit med middag, Daniel och Anna kom också hit och åt, och Johannes och Ida kom hit en sväng också. Spelade det superroliga spelet The Settlers. Tyvärr gick det lite klent för mig första gången så jag kom sist, men andra gången gick det desto bättre. Tyvärr kom jag tvåa då, 1 ynka poäng från vinst och chansen fanns nog att jag hade vunnit om vi hunnit ett varv till. Jaja, himla roligt spel i alla fall!

Idag är jag föräldraledig igen. Andreas började jobba idag och på onsdag börjar Arvid inskolningen på dagis.

image291    image292
 

Kalla

Charlotte Kalla är så cool! Hoppas det går bra imorgon också!

Idag är det en riktig sportdag - fast jag tänker inte utöva någon själv. Längdskidåkning, alpint, skidskytte, Junior VM-final och derby Timrå-Modo. Hjälp!

Igår kom Andreas och Arvid och hälsade på mig på jobbet. Himla trevligt var det. Jag hade fredagsfika också så det passade bra. Sen jobbade jag vidare och de åkte in på stan för att fixa en del ärenden. Sen kom de och hämtade mig på jobbet och hade köpt kinamat till middagen - mums!!

Det blev en lugn kväll med På spåret och Sportens årskrönika. Jag blir alltid så rörd av Sportens årskrönika, så även denna gång. Inte blev det bättre av att jag som gravid är extra känslig... Sen försökte jag lösa lite korsord när jag lagt mig i sängen, men jag var alldeles för trött. Imorse tog Andreas hand om Arvid så jag fick en lugn morgon också, skönt!

Krock

Två jobbarkompisar var med i en krock igår så idag var det mycket att göra på jobbet när de inte var på jobbet (de var på akuten hela dagen men har nu fått komma hem). Men även på det jobb jag sitter på var det mycket så vi var sysselsatta hela dagen. Ska göra klart imorgon bitti, sen får vi hoppas att det inte kommer så mycket post imorgon. Det ryktades om snökaos i södra Sverige vilket ibland kan resultera i mindre post dagen efter.

Kliver upp tidigt imorgon, sen blir det soooovmorgon i två dagar. Efter det blir det också sovmorgon (fast inte lika länge då) för då ska jag vara föräldraledig och skola in Arvid på förskolan.

Vi gick till affärn ikväll för att inhandla lite fika för jag har fredagsfika imorgon. Jag orkar verkligen inte baka nåt nu, jag är så asigt trött (pga graviditeten). Och mår illa gör jag fortfarande, måste nog boka in en tid för att få akupunktur igen. Det blev ju åtminstone bättre av det.

Facit

Läste en liten utfrågning om 2006 som jag gjorde i bloggen i början av förra året och hittade detta:

"Förhoppningar om 2007?
* Att familjen ska må bra, att det ska bli roligt att börja jobba igen (hoppas kan man ju alltid), att vi ska få kul i Bulgarien, att jag ska gå ner mina kilon, att jag ska vinna miljoner på Lotto, att vi ska köpa hus, ja det var allt jag kom på nu. :o)"

Nu när jag har facit kan jag meddela följande:
- Familjen mår bra
- Det gick över förväntan att börja jobba igen
- Vi hade kul i Bugarien
- Jag gick ner mina kilon (och upp igen.....hrm....)
- Vi köpte hus (parhus)
Den felande länken är att jag inte vann några miljoner på Lotto, men då har jag ju å andra sidan det kvar... :oP


Nyårsafton och lycka i spel?

Hehe, Åke kom med ett inlägg så jag känner mig manad att berätta om spelandet på nyårsafton. På nyårsaftonssidan så gick det inte så bra. Maggan och Åke vann över Andreas och mig i Master of Television. Jag som älskar spelet har inte vunnit än... Meeeen efter tolvslaget så började jag vinna - speciellt i Jeopardy. Jag hoppas nu att det betyder att jag ska vinna mycket år 2008. Spillde ut Andreas champagne det första jag gjorde efter tolvslaget, men det hoppas jag inte ska spela in på mitt kommande år. Vill inte spilla hela året. Det vore trist.

Himla trevligt hade vi på nyårsafton i alla fall! Vi firade hos Maggan, Åke och barnen. God mat och sällskapsspel. Arvid hade med sig resesängen så han somnade vid 21 efter en stunds vägran. Martin däckade direkt. Sen höll tvillingarna igång innan de båda slocknade. Himla fint fyrverkeri hade Åke skaffat också. Åkte hem vid 02-tiden så nu är jag rädd att jag vänt på dygnet... men jag ska lägga mig nu (hoppas jag).


2007 års summering

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Köpte hus. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Ja - att gå ner alla graviditetskilon (+lite till). Fast sen gick jag upp igen... 
 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja; Elin o Peter, Carolina o Lars, Maggan o Åke, Linda o Tomas och några fler som jag inte känner lika väl 


4. Dog någon som stod dig nära?
Ja tyvärr - Mathias. Saknad till tusen! 


5. Vilka länder besökte du?
Bulgarien 

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Mer jordgubbar kanske. :oP

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
10 juni (när vi bestämde oss för huset), 12 juli (Arvid fyllde 1 år), 7 november (plussade!) och 8 november (Mathias dog). 


8. Vad var din största framgång 2007?
Vet inte om jag hade nån större framgång i nåt, men jag säger viktnedgången.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nja, inte mer än i vanliga fall. Inga handledsfrakturer i år dock, och det är ju alltid bra! ;oP


11. Bästa köpet?
Foppatofflorna kanske, fast de fick jag... 


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Arvid och jordgubbar


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket!


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Kyrkklockor


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både ock... Gladare för att vi har Arvid som förgyller hela tillvaron, ledsnare pga Mathias bortgång

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Hållt vikten även under semestern och efter


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat :oP 


18. Hur tillbringade du julen?
På Rödön med Andreas, Arvid, pappa och Andreas familj


19. Blev du kär under 2007?
Det behövde jag inte, jag är redan. 


20. Hur många one night stands?
None!


21. Favoritprogram på TV?
Bonde söker fru, Ensam mamma söker, På spåret


22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej det tror jag inte.


23. Bästa boken du läste i år?
Jag läste en tredjedel av "9½ månad" av Annica Lantz så jag säger den. 


24. Största musikaliska upptäckten?
Last night of the Proms


25. Något du önskade dig och fick?
Spelet "Master of Television" i julklapp. 

26. Något du önskade dig men inte fick?

Kommer inte ihåg nåt.


27. Årets bästa film?
Harry Potter och Fenixorden 

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?

Firade här hemma med födelsedagsfika. Åt på Sibylla. :o) 

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att vi slapp mista en vän, och att jag slapp se ormarna i Bulgarien. 

30. Vad fick dig att må bra?
Andreas och Arvid såklart. 


31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Inte många. 


32. Vem saknade du?
Andreas o Arvid när jag började jobba igen. Mathias efter 8 nov.


33. De bästa nya människorna du träffade?

Det måste vara alla bebisarna.


2007


Minnen av 2007


JANUARI
Började med nyårslöftet att gå ner gravidkilona, med goda resultat. Drog ut en visdomstand. Arvid gjorde allergitest.

FEBRUARI
Drog ut en till visdomstand. Alpina VM i Åre. Foppa bytte klubb till Nashville. Åkte till akuten med Arvid, det visade sig att det var krupp.

MARS
Arvid kröp sina första metrar. Arvid ställde sig upp i sängen själv för första gången. Vi möblerade om. Nådde målvikten. Hittade Trocca light.

APRIL
Andreas fyllde 30. Firade mammas o pappas 30-åriga bröllopsdag. Modo tog SM-guld. Arvid fick sin första tand.

MAJ
Var till Uppsala. Såg sista O.C.-avsnittet. Fick ny mobil. Firade min första morsdag som mamma. Olivia föddes.

JUNI
Tog 200 i Platespotting. En Jannezmedlem dog i mc-olycka. Mommo fyllde 85. Foppa var på travet och vi vann pengar. Brunflobadet brann ner. Bestämde oss plötsligt för att flytta till parhus i Brunflo. Maggan och Åke flyttade hem. Hannas möhippa. Började flytta in grejer i nya huset. William fyllde 1 år. Åkte till Bulgarien.

JULI
Avslutade semestern i Bulgarien. Linn föddes. Mio fyllde 1 år. Arvid fyllde 1 år. Firade en massa. Arvid tog sina första steg. Flyttade in resten av bohaget. Dan fyllde 30. Dan och Hanna gifte sig. Klara och Alva föddes. Elin och Peter gifte sig.

AUGUSTI
Arvid lärde sig gå på riktigt. Jag började jobba igen. Andreas blev pappaledig.

SEPTEMBER
Arvid blev fri sin mjölkallergi. Arvid var på hockey för första gången. Var på Last night of the Proms. Alexander föddes.

OKTOBER
Jag fyllde år.

NOVEMBER
Gjorde grav.test - positivt! Mathias dog. Mycket känslor upp och ner. Åkte till Uppsala på Mathias begravning. Var på inskrivning hos bm. Berättade för familjerna att Arvid ska få ett syskon. Johannes och Ida-Maria berättade att de också väntar barn.

DECEMBER
Julpyntande och julfirande. Jamtlis julmarknad. Arvid blev nyklippt med hjälp av Hanna.



Det har säkert missat massor. Men nu orkar jag inte mer. Måste sooooooooova!

En liten stor nyhet

Tänkte att det nog är dags att avslöja en liten hemlighet offentligt nu för alla som inte vet:

Arvid ska få ett syskon!


Det hela kommer att inträffa i sommar. Just nu har vi BF 13 juli... (Arvid fyller 2 år den 12 juli...) men än kan ju det ändras. Så nu är det offentligt i alla fall! :o)

Jag har mått väldigt illa i flera veckor nu. Fick akupunktur hos barnmorskan på inskrivningen - "frön i örat" hette det. Och av det blev jag faktiskt bättre. Bytte ut dem två veckor senare men förra veckan tänkte jag prova att vara utan för att se hur det gick. Men det var ingen större hit... Funderar på att åka och få nya frön isatta, men det är lite störigt att åka från jobbet fram och tillbaka till Brunflo för att göra något som tar max 3 minuter. Men det kan ju vara värt det också... hm...

I övrigt är jag asigt trött och hormonerna spökar som sjutton! Jag gråter i genomsnitt en gång om dagen. Ibland helt utan anledning. Tur att Andreas är så oerhört förstående som han är!!! Det känns som om det är värre nu än när jag gick med Arvid, men det kan vara så att jag förträngt hur det var den gången... Samma sak med illamåendet som jag fått för mig är värre den här gången, men jag vet inte.

Det var allt om detta för stunden, funderar på att ge mig på en nyårskrönika. Blev inspirerad av en jobbarkompis årskrönika så nu blir det nog en i nästa inlägg...


RSS 2.0