Skön natt

Idag ska vi till bvc, ska bli mycket intressant. Sen ska vi hem och sova och sen ska vi åka till Maggan och Åke för lite Norrlands-reunion, det blir apkul!

Inatt somnade vi vid 00, sen vaknade inte Johanna förrän 05:45 och ville äta! Helt otroligt! Det bästa var nog att hon somnade i vagnsinsatsen så jag hade hela sängen för mig själv i hela 5 timmar o 45 minuter! Det behövs nog ibland. Annars delar jag och Johanna säng. Vi har ju ett helvetesgap i sängen mellan Andreas o mig så det är inte direkt så man lägger henne där... Ibland strandar jag där själv, men det är inget jag föredrar för speciellt bekvämt är det inte.

Igår åkte vi ner till Flatnor och kollade på sommarstugebygget. Himla fint blir det! Åkte till Hällböle och skulle bada (inte jag då såklart), Eka kom också dit. Det blev dock mamma som vann badningen för ingen annan badade. Jo Andreas gick i till knäna för att hämta sin radiostyrda båt som hade skenat iväg.

Plikten kallar!

Några dagars händelser

Amningen är klar. Plus lite mys med lilla prinsessan. Arvid har feber idag så han ligger och sover nu. Han har varit alldeles dåsig, och inte blir det väl bättre av att det är värmebölja just nu. Ett tag vägrade han både äta och dricka och nekade till och med att bada. Men tillslut kunde Andreas duscha honom och det gjorde nog gott. Sen fick han i sig lite köttbullar o makaroner och även saft. Skönt!

I fredags hade vi fått tid för att kolla Johannas höfter på ortopedavdelningen. Det gick väl ganska bra tror jag. Läkaren, som för övrigt var jättebra, kunde inte känna någon "glidning" i höften men däremot knäppte det. Det kunde bero på någon nerv som jag förstod det. Men för säkerhets skull ska vi in på ultraljud om 1½ vecka för att kolla hur det ser ut. Om det är något problem så kan hon få ha en vonRosen-skena i sex veckor till att börja med. Men det återstår att se.

Skulle ringa BVC i fredags också men glömde såklart bort det för vi var på sjukhuset när det var telefontid. Typiskt! Men jag hoppas komma ihåg det imorgon och att vi får en tid ganska snart för man blir ju lätt nyfiken på om hon går upp i vikt. Mjölk verkar jag ha gott om, men man vet ju ändå inte hur mycket hon ökar. Eller minskar.

Efter sjukhusbesöket i fredags så gick vi lite på stan. Mycket mysigt hade vi. Fikade tårta på Törners, satt ute och njöt. Handlade lite kläder till Johanna. Kan man låta bli? :oP Sen blev Arvid lite för hungrig och lite för less. Men så satte vi oss utanför Domus och åt korv och hade en mysig stund till. :o) Det gick ganska bra för Arvid att acceptera att det är Johanna som ska ha vagnen nu. Vissa gånger ville han åka, men det gick ju inte... Andreas är dock inkopplad på att fixa en ståbräda så snart kan Arvid få vila sina ben. :o)

På kvällen kom mamma/mormor och pappa/morfar hit och uppvaktade. Vi fick mycket fina kläder. Johanna hade på sig klänning för första gången, ett av de plagg vi hade handlat tidigare under dagen.

Bröllopet igår var mycket fint. Vi stannade dessutom längre än vi hade tänkt. Vi var visserligen trötta, men det gick bra ändå. Mycket fint brudpar, fin klänning, fin brudbukett och hiskeligt god mat!


Första bröllopet

Johanna har varit på sitt första bröllop. Endast fyra dagar gammal. Eller ung.

Fast nu hinner jag visst inte skriva mer än så för det är amningsdags... Det blev ett kort inlägg det här. :oP

 Delar av familjen. Arvid var hos farmor o farfar.

 Johanna på bröllop.

2 dagar

För tre dygn sedan satt man och hade ont, och värre skulle det bli. Tänk vad tiden går fort!

Idag har vi varit på BB för att göra läkarundersökning och för att ta PKU-prov. Hyfsat virrig personal, men annars gick det väl bra. Vi ska komma tillbaka till ortopeden imorgon för att kolla Johannas höft. Och nästa vecka ska vi in för att lyssna på hennes hjärta igen, det hördes blåsljud nu. Men tydligen är det ganska vanligt, så vi får se hur det är nästa vecka.

I övrigt har Arvid och Johannas farmor och farfar varit här idag med gröt. Johanna fick fina kläder, en nalle och blommor. Arvid fick också en nalle och ett flygplan från Englandsresan de var på förra veckan.

Vi har monterat om barnvagnen ikväll så nu är det en liggvagn för Johanna. Hur Arvid kommer att ta det hela blir intressant, men Andreas förberedde honom lite ikväll och det var väl måttligt populärt just då i alla fall....

Imorse började mjölken rinna till också, hurra! Fast jag har haft ordentligt ont idag, kommer inte ihåg att det var så med Arvid. Men det var det nog. Återstår att se hur det går, det känns lite bättre nu på kvällskvisten i alla fall. Får se hur natten blir också. Inatt somnade vi vid 01. Hade ställt klockan på 03 för att amma då...trodde jag! Vaknade kl 05 och ingen klocka hade ringt. Så jag fick amma då istället och sen blev det nån gång per timme på morgonen.

Arvid är fortsatt go med Johanna och vill klappa, krama, pussa och gosa henne. :o)


Hon ska heta Johanna!



Idag har vi fått åka hem. Det är lite både ock... Jag trivs oerhört bra på BB och hade gärna stannat längre, men samtidigt blir man lite rastlös. Eftersom vi inte har lika många frågor som när vi fick första barnet så blev det en hel del dötid. Men vi har som sagt trivts väldigt bra och personalen har varit toppen! Det är en sån skön stämning i den där lilla bubblan man befinner sig i, lugn och ro och maten är serverad. Jag tycker att sjukhusmaten är toppen! Varierad och god, och framför allt då serverad. :o)

Allt går fortsatt bra, hon sover fortfarande väldigt mycket. Amningen gör lite ont, men vi kommer in i det mer och mer och jag hoppas att det ska gå fort framåt.

Dagens största händelse var när Arvid skulle träffa lillasyster Johanna för första gången. Det gick helt klart över förväntan. Han kom till BB med Andreas och gick först till mig en snabbis, sen hade han fullt fokus på att leta efter "systä". När han hittat henne (hon låg i "baljan") så ville han genast upp och se henne. Sen ville han klappa på henne och vara go. :o)




Tack så jättemycket för alla grattishälsningar!!!!!!!




Status på mig är att jag har världens träningsvärk efter det monsterpass som genomfördes på förlossningen. Jag är dessutom grymt imponerad av att jag klarade av att föda barn! Jag börjar inse mer och mer vad jag faktiskt gjorde igår morse. Människokroppen är häftig!

Nu ska vi fika lite och sen gå och lägga oss. Ska tillbaka till sjukhuset för läkarundersökning imorgon.

Tror att det var ungefär hundra grejer till jag tänkte skriva, men jag kommer inte på vad nu...

Välkommen till världen!


Strax före 04 imorse föddes vår dotter!
* * * 3480 gram och 54 cm * * *
Arvid har blivit storebror!


Efter att ha haft värkar stora delar av dagen igår så började de äntligen bli regelbundna på kvällen. När jag inte stod ut längre så ringde vi förlossningen som tyckte att vi skulle åka in. Så vid midnatt kom vi in. Tyvärr var jag bara öppen 4 cm då men tappen var helt utplånad. Jag blev dock helt uppgiven och trodde att vi skulle få vänta läääääänge till.

Men ont som tusan hade jag. Vi fick dock komma till ett förlossningsrum så då började jag se ljuset i tunneln igen. Litegrann i alla fall. Bara någon timme senare hade jag öppnat mig till 7 cm!! Jag höll på att få en chock!! Frågade om jag kunde få epidural och det skulle gå bra. Innan hade jag provat lite akupunktur och lustgas (bäste vännen, precis som när vi fick Arvid).

Narkosläkaren kom och satte epidiralen och strax efteråt small det till som sjutton! Jag trodde att jag höll på att gå sönder! Det visade sig vara vattnet som hade gått. Hyfsat obehagligt var det... Sen satte krystvärkarna igång ganska omgående och efter mindre än en timmes krystvärkar kom hon så ut, vår dotter! Coolt!

Allt har gått himla bra, hon sover mest. Har börjat amma också och hon är jätteduktig, fick in rätt teknik på en gång. Nu är det bara att vänta på den riktiga mjölken att rinna till. Om den gör det.

Vi mår himla bra allihop! Jag är rent chockad av att jag är uppe och går på en gång - det gjorde jag ju inte när jag blev snittad. Härligt!

Inte än...

För att retas lite med Sofia så kände jag mig lockad att skriva ett inlägg med orden "Inte än"... ;o) Äsch, skämt å sido så blir det väl barn den här veckan i alla fall, men frågan är bara när. Idag är det bara måndag... ;o)

Och här kommer en magbild från igår...

...och ja vi har vänt på dörrhandtagen så Arvid inte ska ta sig in i alla rum... ;o)

Nu ska vi äta glass!

No baby

Ja inte har då jag fått nåt barn än inte... Var på ul idag och det konstaterades att bebisen vägde ca 4 kg. Jag är fortfarande öppen bara 3 cm och lite av tappen är kvar. Inget har alltså hänt på tio dagar!!! What?! Jaja, lite småvärkar har jag ju i alla fall haft så det är väl nånting på gång i alla fall. Men näääääääääääär!?!?!?!?!?!?

Nu ska vi glutta på film!
"En ung Jane Austen", hoppas den är bra.

BF+10

Jaha, då sitter man här och väntar. Ultraljud om dryga 1½ timmen. Jag har haft lite förvärkar inatt så vem vet...

Asigt hungrig är jag nu så det ska bli gott med lite grötfrukost. Arvid och jag har som vanligt gått ut och hämtat tidningen. Det är en mysig liten tradition vi har. :o)

Ja någon Foppa blev det ju inte som ni förmodligen har insett redan. ;o)

Jordgubbar

Ja det iddes jag. Och jag fick med både karl och barn. Då blev det genast mycket roligare att handla! Två liter jordgubbar inhandlades + lite annat. En av litrarna åt vi som efterrätt efter middagen. Mums! En liter kvar då, men den är nog snart också slut... ;oP

Har ju glömt att berätta nåt viktigt - jag ska ha 302 nu!!!!!!!! Tog en massa plåtar i förrgår, däribland den gyllene 300! :o)

Ultraljud imorgon. Om bebisen gått upp enligt normalkurvan borde den väga cirkus 3700 imorgon. Ska bli spännande att höra vad de säger. Om inget händer inatt förstås...

Helt galet

Helt galet egentligen att inget händer. Bebisen skulle ju ha varit här nu! Börjar undra om det verkligen finns en bebis där inne eller om det är nåt annat. En elefantunge kanske. Elefanter är väl dräktiga i närmare två år? Då är det inte så konstigt om den aldrig kommer ut...

Efter både mat och sömn så är jag varken yr eller har huvudvärk längre. Himla gott sov jag på min mitt-på-dagen-tupplur. Så pass gott att jag måste ha stängt av snoozefunktionen. Men det finns nog nån mening med allt.

Funderar på att åka ner o se om det finns några jordgubbar på affärn, men ids jag?!?!

BF+9

Vid det här laget hade Arvid kommit ut... Han kom ut "igår morse" om man ska jämföra... Och jämför gör jag ju. Jag har ju inte så mycket annat att göra. Haha.

Igår hälsade vi på Ida, Johannes och Axel en sväng. Sen bestämde vi att de skulle komma hem till oss och grilla till middagen. Kollade på Guldkompassen innan de åkte hem och sen gick vi och lade oss. Trevlig kväll. Jag sov ganska gott inatt mellan varven. Arvid vaknade 07:40 och sen låg vi kvar i sängen och kollade på lite barnprogram.

Idag är jag lite yr och har ont i huvudet. Hoppas det blir bättre.

Foppas födelsedag idag. Men ingen bebis. Mycket snö men ingen ficklampa. ;o)

Tomorrow

Men TÄNK vad coolt det vore om bebisen kommer imorgon, på Foppas födelsedag! Ni som känner mig inser hur roligt det vore. Annars tror jag att det kommer att bli igångsättning efter tillväxtultraljudet på måndag. Eller det är nog snarare ett önsketänkande kanske. Trist i och för sig om det blev 22 juli för då fyller Alva och Klara år. Men det är ju inte så mycket att göra åt i så fall.

Sova-äta-sova-äta

Tycker inte man gör annat än att äta och sova hela tiden. Jag och Arvid har sovit vår mitt-på-dagen-tupplur. Eller Arvid tjuvstartade faktiskt idag. Han klev ju som bekant upp väldigt tidigt idag. Så när klockan var typ elva så gick han upp på sitt rum och vi trodde att han skulle upp och leka som han brukar. Men han hade lagt sig på sin mysmadrass - och somnat! Så vi flyttade över honom till sängen och sen sov han tills vi väckte honom vanlig tid. Han var så gullig där han låg! :o)

Listan

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag

9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin

10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan

12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna

15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
15 juli / flicka - Jacob
16 juli / flicka - Andreas
17 juli / pojke - Jonna
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa
19 juli / pojke - Anna H

Alla gissningar (de officiella åtminstone) är slut. Det trodde jag aldrig!!


BF+8

Det var det det.... Arvid kom ut på BF+8, men den här bebisen verkar ha andra planer. Dagen är visserligen inte slut än, men jag känner ju inget än så länge...

Finväder idag, men jag kunde inte bry mig mindre.

Imorse ville Arvid upp 05:30!!!!! Men vi insåg att vi nog haft tur så länge så ett litet bakslag kan man kanske ta. Jag tror att han hade drömt nåt så det var därför han var ledsen och vaknade. Att det dessutom var ljust med solsken ute gjorde nog inte saken lättare... Så det blev barnprogram från kl 06 imorse...

Nu får det hända nåt!!!!!!

BF+7

Ghaaaaaaaaa!!!!! Inget händer. Jag orkar inte umgås med folk. Orkar mest inget. Jag är inte trött som i sova-trött, men däremot trött rent psykiskt. Det tär att gå omkring och vänta så här. 

Vi skulle åka på sommarcafé idag (Andreas, Arvid o jag) men då kom det världens åskväder med regn och hagel, så vi åkte till Tages istället och fikade. Himla mysigt hade vi. Sen åkte vi till stan och hyrde film och var in på Hamngatan 10 en sväng, men det kändes mest jobbigt att vara ibland folk. Äntligen hemma igen, skönt.

Tror jag ska trösta mig med lite jordgubbar nu... Och Trocca light...

Stilltje

Idag kom vi ihåg att ta med oss nyckeln när vi skulle vattna blommorna. Tur det! Efter det besöket så åkte vi till stan, köpte kinamat, handlade och sen åkte vi hem och åt.

Arvid kom med en fem-ords-mening igår: "Mamma, Arvid ser mammas glas". Man blir så paff och så oerhört glad när det poppar upp så mycket. Igår sa han till Andreas: "Sluta pappa, min tur!" Vi visste knappt att han visste vad ens "tur" är. Det är en mycket rolig ålder det här. :o)

Från och med Arvids födelsedag så har han varit lätt att lägga på kvällarna igen. Några kvällar innan det så var det svårt igen, men skam den som ger sig. Tur att han somnar så bra nu i alla fall.

Hoppas den här natten kommer att innebära att jag får sova konstant till framåt morgonkvisten och sen att värkarna sätter igång. Vem vet?

BF+6

Ledsen att göra er besvikna... men det händer inget här. Det är så lugnt som det bara kan bli. Nej förresten, jag har haft en massa hormonspöken i kroppen idag, jag är nog rätt väntlös så jag har gråtit i perioder idag. Men det är väl en slags förberedelse det också...

Vi var till bm idag, vanligt rutinbesök. Allt var bra. Huvudet neråt. Jag har inte gått upp i vikt på flera veckor. Hurra! Jag har nu gått upp 19 kg den här graviditeten, förra gick jag upp 30...

Igår åkte vi för att vattna blommorna hos svärföräldrarna igen. Tyvärr glömde vi nyckeln... så vi ska åka dit om en liten stund och idag tar vi med oss nyckeln! Efter gårdagens vattningsfärd så handlade vi och sen åkte vi hem och sov. Sen gick vi ut på promenad för att försöka få igång en förlossning. Inget har hänt sen dess. Men regnade gjorde det på oss - rejält! Vi hade dock precis kommit fram till Brunflo kyrka då så vi satte oss i busskuren där och fikade saft, bullar och jordgubbar. Jättemysigt hade vi!! :o)

3 kvar...

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag

9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin

10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan

12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna

15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
15 juli / flicka - Jacob
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa


Ännu inget

Här sitter jag i godan ro medan folk kanske undrar hur det går... Då ska jag bara berätta att det händer inget än så länge. Väntlösa är vi alla... Och nu börjar strax Morden i Midsomer - IGEN! Andreas och jag tycker att det inte är annat än Morden i Midsomer, tisdag efter tisdag efter tisdag. Tiden går med andra ord mycket fort, men ändå sååååå himla långsamt!!!

Idag åkte vi till Bengtsson, Johan och Erik med gröt. Lite onödigt sent kanske, men ändock! :o)

Ops, nu börjar det!!!

BF+4

Fyra dagar över tiden nu då... Nu tänker jag att "Varför skulle det sätta igång nu??" Det är ju inte en omöjligthet att jag kommer att gå över tiden ännu längre och att det möjligtvis skulle kunna bli igångsättning efter återbesöket på Specialistmödravården 21 juli... Då är jag ju ändå bara 10 dagar över tiden och det ju inte så asigt mycket ändå (även fast det känns så såklart).

Dessutom är det ju ingen omöjlighet att det blir bebis på Foppas födelsedag - 20 juli. Det vore ju riktigt stort!

Inatt har jag sovit riktigt gott igen.
Drömde dock att vi fick bebis och att jag inte var med när den kom ut. Någon dag senare skulle jag träffa Andreas på Folkets Hus (tror jag) och skulle få se bebisen för första gången. Och trots att jag var på plats samtidigt som en annan person så visade Andreas upp bebisen för den andra personen först ändå. Han tänkte inte på att jag inte hade sett bebisen än. Haha, undrar vad jag ska drömma nästa gång...

Slutligen en mysbild på mys-Arvid
efter att han hade badat på födelsedagen.

Gissningarna

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag

9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin

10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan

12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna

15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
15 juli / flicka - Jacob
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa

Tre gissningar på dagens datum. Får se hur det blir. Än känner jag inget så det ska till att det sätter igång snart då...


Ett kejsarsnitt i flygplan

Idag när jag sov min mitt-på-dagen-tupplur så drömde jag att vi fick barn idag.
Det hela skedde i ett flygplan tror jag, och det blev kejsarsnitt. Fast jag var i ett annat rum än själva operationen. Barnet kom ut i rummet bredvid mig alltså. Skumt.

Sen när jag väl fick tillbaka medvetandet så hade jag knappt fattat att vi fått barn. Frågade Andreas hur det kom sig att det blev snitt och då svarade han att det var för att de inte hade tagit hål på hinnorna. Men det lät som en mycket dålig förklaring tyckte jag så jag blev jättearg. Helt plötsligt kom vi på att vi inte sett barnet än så vi gick in i rummet där barnet fanns och kom sen plötsligt på att vi skulle kolla vad det var för kön och det var en tjej.

Vi kom fram till att Johannes eller Åsa vunnit, och att det i så fall blev Åsa eftersom det var en tjej som fötts. Men sen kom vi på att det inte alls blev den 18:e utan faktiskt idag, den 14:e. Alltså hade Hanna vunnit fastän hon gissat på pojke. Men eftersom hon var den enda som gissat rätt datum så blev det vinst för hennes del.

Mycket ska man drömma... Nu ska jag göra i ordning välling till lillskrutten. :o)

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Nina, jag älskar såna här utmaningar!

1. Beskriv reglerna
2. Svara på alla frågorna
3. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
4. Be dem läsa din blogg.
5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
Föda barn (men det sket sig)
Sova när Arvid sover
Äta jordgubbar
Mysa
Ringa försäkringskassan

Vad gjorde du för 10 år sedan? 
Andreas och min första sommar ihop. Drack kaffe för första gången. Var till Gotland och Stockholm på semester med mamma och pappa.

Vilka platser har du bott på? 
Biskopslund, Brunflo
Studentvägen, Uppsala
Åhlénshuset, Östersund
Torvalla
Brunflo

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
Köpa tomt och bygga hus
Köpa en till bil (större än den nuvarande)
Skänka pengar till cancerfonder
Boka några resor
Sätta undan pengar till barnen

Och jag utmanar Elin, Carro, Jenny, Linda, Carolina och Jonna! Om någon annan är sugen på att svara så gör gärna det!

Listan

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag

9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin

10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan

12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
15 juli / flicka - Jacob
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa

Tiden börjar rinna iväg nu... Tänk om det blir efter 18:e! Då vinner Johannes eller Åsa, den som har prickat rätt kön då är segraren. Fast än är vi ju inte riktigt där - hela fyra dagar kvar. Just känns det som om det är så det kommer att bli faktiskt. Men jag hoppas såklart det blir tidigare, även om jag är skräckslagen för smärtan såklart - vet ju hur ont det gör! :o(


BF+2

Kom på att folk kanske börjar undra nu när jag inte bloggat på hela dagen... Men vi har inte åkt in och jag känner inget så ni kan vara lugna. ;o)

Inatt blev jag konstig i magen (inga värkkänslor utan snarare "vanligt" konstig i magen) så jag var tvungen att kliva upp vid 04-snåret. Var uppe ett bra tag men tyckte inte att jag blev nå bättre så jag provade att lägga mig igen. Då kom jag på att det kanske var så att jag var hungrig. Jag hade inte ätit något efter middagen igår så jag gick ner och åt lite, och hjälp vad gott jag sov sen! Sov till närmare 09 imorse!

Sen har vi varit och vattnat blommorna hos svärföräldrarna, lämnat tillbaka hyrfilmerna (jag såg aldrig Ocean's 13...somnade ifrån den...) och sen var vi till min mormor med lite födelsedagsfika från igår.

Övrigt som hänt idag är att jag har bäddat vaggan och köpt sommarens hittills godaste jordgubbar.


En tvåårings födelsedag


Från morgonen. Välling och paket är fina grejer! Första paketet: ett flygplan




Runt frukosttid. Först mys i soffan till Postis-Per. Sen paketöppning. Hm....undrar vad som finns i det runda gröna paketet...




Mer paketöppning. Stoooort paket som innehöll bilgaraget.




Fikadags för gästerna. Två tårtor på tvåårskalas.



Ännu ingen bebis och det verkar ju som om vi klarar att inte få två barn på samma dag. Hurra! Om det inte dröjer ett helt år till då innan den här bebisen tänker komma ut....... Bjuppar på en magbild från idag, BF+1.

Coolt

Coolt, inatt fick Johan och Sofia från Uppsala en pojke! GRATTIS till er! På Arvids födelsedag! Coolt!

Övrigt som kan vara värt att berätta är att slemproppen definitivt har gått nu! Det var inget snack om saken om man säger så... Hoppas det inte dröjer många dagar nu. När jag väntade Arvid släppte slemproppen på fredagen och jag började få onda värkar på söndagen. Det betyder ju inte att det bli lika nu, men nu är den loss i alla fall.

Vi har haft en mysig morgon efter en inte alltför mysig natt. Jag har varit jätteorolig hela natten att något skulle starta, så jag har inte sovit så bra. Men än har det ju inte hänt nåt. Imorse var det Arvid som väckte oss genom att ropa... Han fick dock ligga kvar en stund medan vi hämtade välling och paket. Sen gick vi in till honom och sjöng och han fick dricka välling i sin myshörna på rummet.

Han fick öppna paket i omgångar under förmiddagen och har fått två flygplan, en boll, en Duploplatta, en Bamsebok, såpbubblor och ett bilgarage. Han verkar mycket nöjd. :o) Nu sover han efter att vi alla tre har badat och ätit lunch. Imorse fick han förresten se Postis-Per också, det var en höjdpunkt. :o)

Nu ska vi alla tre sova vår tupplur-mitt-på-dagen innan det blir lite kalas. :o)

Nyuppdaterad lista

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag

9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin

10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan

12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
15 juli / flicka - Jacob
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa


GRATTIS ARVID

* * * * * * * * * * * *


Grattis lille skrutten på 2-årsdagen!!!!!!!





* * * * * * * * * * * *

11 juli 2006 vs. 2008


Lite coolt, för samma datum - - -

11 juli - 2006 som 2008 gick det en Åsa-Nissefilm på tv4
2006 låg jag på gyn. Kom in till förlossningen för att jag hade så fruktansvärt ont av värkarna och inte kunnat sova på så länge. På gyn var det stängt men vi fick ligga där för att inte ta upp plats på förlossningen eller BB. Rummet hade tv så det var värsta lyxen. Men jag kunde absolut inte njuta av någon Åsa-Nisse eftersom jag hade så onda värkar. Hade fått Bricanyl för att stoppa värkarna, men det hjälpte inte...

I år kollade jag inte ens på Åsa-Nisse, men hade planer på att göra det först. Glad att jag ändå kunde se filmen om jag hade velat - utan att ha ont alltså.

11 juli - 2006 som 2008 var jag öppen 3 cm
2006 låg jag fortfarande på gyn när en barnmorska kom in och gjorde undersökning. Tror det var hinnsvepning hon gjorde då och hon konstaterade att jag var öppen 3 cm. "Inte mer?!?!?!?!" var det enda jag fick ur mig...

Och idag då konstaterade barnmorskan som gjorde hinnsvepningen att jag blivit öppen 3 cm.

Lite annorlunda läge idag i och med att jag inte har ont av värkar, men lite roligt att jämföra ändå!

Tillväxt-UL

Idag var då dagen för tillväxt-ultraljud igen. På BF-dagen dessutom. BF som i Beräknad Födelse. Men inte verkar det bli någon födelse idag inte. Tur det, för jag vill helst fira Arvids födelsedag (imorgon) hemma. Vi får se hur det blir.

Hur som helst så började det hela med att jag tagit fel på tid. Men det löste sig tillslut ändå. Tur! Men grät i floder gjorde jag när jag insåg hur klantigt det varit att ta fel på tid. En sån enkel grej att dubbelkolla liksom! Och är man dessutom gravid med gravidhormoner så blir det inte lättare av det...

Ultraljudet gick bra, hon trodde att bebisen vägde 3503 gram enligt alla uträkningar. Men ändå kan den vara både större eller mindre, men det är det enda sättet man närmast kan mäta på. Så något "stort" barn är det inte än i alla fall, normalvärdet skulle säga 3550 gram nu.

Hon frågade om vi ville att hon skulle göra en hinnsvepning och det kom vi fram till att hon fick göra. Trots risken för Arvids födelsedag. Men det är ju ändå inte säkert att det sätter igång nåt, så det var bara att prova. Satan i gatan vad ont det gjorde! Hon sa att jag varit öppen typ 1 cm men att jag nu var öppen 3 cm efter att hon gjort svepningen. Hon kunde känna bebisens huvud och fontanellen, coolt. Och det var bara ca 0,5 cm kvar av livmodertappen.

Hon trodde att det inte var så många dagar kvar i alla fall. Hoppas det då... fast att det händer efter morgondagen i alla fall. Eller så får det sätta igång imorgon kväll och vara klart efter midnatt. Spännande värre!

Efter ultraljudet gick vi en långsam och ond vända på stan för att köpa färg på Syssla. Det kändes som om hela bäckenet höll på att falla sönder. Så har det känts i några timmar nu men det är inte så konstigt efter hinnsvepningen. Barnmorskan ringde sedan och gav oss en återbesökstid och då frågade hon om jag kände något. Det var helt normalt att det kändes, men några värkar hade i alla fall inte startat. Den nya tiden vi fått är 21 juli, men de förväntar sig inte att vi kommer då... Inte vi heller. :oP

Fikade på Edenbos som vi har skaffat som tradition att göra efter ultraljud. Mysigt! Sen åkte vi till Coop och handlade lite inför Arvids födelsedag. Sen åkte vi hem och fick träffa go-Arvid och hans mormor o morfar som var här och passade honom. Vi blev bjudna på hämtpizza, mums.

Post-it






BF idag då...


Elva tappra själar kvar

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag

9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin

10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa

(Statistiken säger
15-16 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli.)
Bevisligen kan man inte lita till statistiken, men det är ju roligt ändå! :oD

Räknar man ut ett medelvärde borde bebisen komma på natten mellan 14-15 juli. Och det borde bli en flicka (7-4).

Jag åkte dit, det blev ingen bebis 9 juli. Får se vem som kommer närmast nu då.


Bm-besöket

Fick ytterligare en till barnmorska idag. En fjärde. Därför vet jag inte (och inte hon heller för den delen) om man ska ta magmåttet på så stort allvar. Men hon mätte i alla fall samma magmått som jag hade förra gången. Men det är ju tydligen så olika hur de mäter. Och eftersom jag ändå ska på ultraljud imorgon så skulle de väl se där då om det var nåt som var ovanligt. Bm var i alla fall inte orolig. Och inte jag heller.

Bm tyckte också att det var lite konstigt att jag blir lite extra uppkollad den här gången med anledning av att jag hade ett stort barn sist. Men det är den första som tycker det är konstigt. Jag tycker det är mycket bra. Hon uppskattade vikten på bebisen till 3400 gram idag, så det ska bli intressant att höra imorgon vad de säger på ultraljudet.

Hon kunde också säga att jag hade varit större vid min förra graviditet. Och det var jag ju också. Det hade nåt med muskulaturen att göra att hon kunde känna det. Och att jag nu borde ha burit magen lägre nu och det tror jag att jag har gjort också.

Jag vet inte om jag blev så mycket klokare av det där besöket. Tur att vi ska på UL imorgon!

Hälften kvar

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag

9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa

Statistiken säger
15-16 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli.
Jag åkte dit, det blev ingen bebis 9 juli. Får se vem som kommer närmast nu då. Hälften av gissningarna kvar...


Sent

Känns inte som nån vanlighet att man är vaken så här sent. Men nu blev det så. Dumt egentligen. Jag borde ju vila allt jag kan.

Ikväll har Andreas och jag spelat två omgångar Hollywood. Andreas vann båda gångerna. Nästa gång är det min tur. Jag vet det! :o)

Imorgon ska vi till barnmorskan. Kul med något inplanerat. Det är ju inte vidare krävande att gå dit. Men tänk om hon säger att bebisen ligger i säte igen!!! :oO

En hyrfilm har vi kvar att se och det är Ocean's 13. Får se om det blir imorgon kväll eller när det blir.

Hänger en del på Familjeliv igen. Det är ju ganska aktuellt nu känns det som. Lär väl lägga sig om några veckor - när bebisen är ute. För tänk att den verkligen kommer ut snart! Ingen vet hur och ingen vet när, men att den kommer ut är väldigt säkert! Vi är bjudna på släktfika 2 augusti och då borde vi ha den nya familjemedlemmen med oss i alla fall...

10½

För två år sen idag började pinvärkarna som var själva startskottet på Arvids födelse. Idag verkar inget hända. Min gissning verkar inte slå in. Skulle något starta idag så tror jag ändå inte att det går SÅ fort så det blir idag. 

Idag har det ringt på dörren flera gånger. Mamma och pappa. En brödförsäljare. Erika. Svärmor. Arvid som lekt. :o) 

Och idag har Andreas o jag varit tillsammans i 10½ år. :o)

...

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa

Statistiken säger
15-16 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli (...fast nu verkar ju inte det så troligt längre...om inget skulle råka hända idag då - fort!)


Promenad

Idag på förmiddagen gick vi iväg på promenad. En förhoppning om att det skulle sätta igång nåt fanns. Det gick bra att gå, även fast vi inte kunde gå så fort stundvis. Sammandragningar... Men vi gick längre än vi tänkt ändå och träffade även ett par kompisar till Arvid från förskolan. Så vi stannade och lekte och surrade lite. Kul! Sen gick vi till affärn och handlade. Bland annat jordgubbar... ;o) Sen hem igen och sov. Skönt!

Träffade två mammor från föräldragruppen och båda hade fått. En på BF+2 och den andra fick sex dagar för tidigt. Den sistnämnda skulle egentligen få imorgon, men nu var det alltså fixat och klart redan. Jag blir nog kvar sist. :oP

Nu väntar vi på att klockan ska bli 21Morden i Midsomer börjar... Då blir det jordgubbar! :o)

Några fler strykningar (tyvärr)

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis

8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa

Statistiken säger
15-16 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli


Mycket bättre natt

Inatt har jag lyckligtvis sovit riktigt bra. Har nog bara vaknat två gånger. Helt otroligt! Har dessutom sovit gott. Så nu vet jag inte om jag ska sova nåt mitt på dagen. Jo kanske. Jo det blir nog så. För vem vet när man kan behöva lite extra krafter?

Igår var jag riktigt gravid... Började gråta utan anledning och kände mig less och väntlös och allt var bara bedrövligt. Andreas undrade vad jag kunde tänka mig göra för att det skulle bli bättre. Jag funderade ett tag och kom fram till att jag nog ville hyra film. Sen undrade han vad jag ville äta till middag. Jag sa sallad från Daffys. Eller köttfärs och ris. Eller kebab i bröd. Det var vad jag var sugen på just då. Så vi bestämde oss för att åka till stan, äta kebab och hyra film. Jag älskar att åka bil så det blev också uppmuntran för min del. :o)

Vi fikade dock lite först så Arvid fick väl nån energiladdning som hette duga. Han surrade konstant på väg in mot stan. Roligt såklart. Andreas och jag satt och flinade åt varandra. :o) På Videoteket träffade vi Carro, himla roligt att ses igen!!! Vi kom på att det var i juli förra året vi sågs sist, hjälp vad tiden går! Våra pojkar är nu dubbelt så gamla som då. :o)

Idag har en snickare från kommunen varit här och snickrat fast räcket på vår altan. De som bodde här förut hade ett handikappat barn som behövde ramp upp på bron så när de flyttade och rampen försvann så blev det ett stort hål i räcket/staketet på bron. Vi har länge fått höra att det var på gång (vi har ringt flera gånger), men nu när det alltså gått ett år sen vi flyttat hit så har vi fått bron fixad. Heureka!

Nej nu är det dags för lite vila då! Inga känningar än så länge, så nu vet ni det också. Slemproppen har dock släppt några dagar, men det behöver ju inte betyda nåt. Kan dröja flera veckor till. Suck... På torsdag har vi dock bm-besök och på fredag är det dags för tillväxt-UL igen.

Är det förresten nån fler som tycker att reklamen från Comviq "Vad gör dina föräldrar när du är utomlands?" är fruktansvärt rolig??

Da list

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

18 juli / flicka - Åsa

Statistiken säger
15-16 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli


Väntlös

Andreas och Arvid sitter och kollar på Fomel-1. "Å vad roligt". ;o) Jag har sovit mitt på dagen, det är så skönt! Jag kan inte sova så bra på nätterna, vaknar ofta och ligger vaken. Får bara ondare och ondare i ena fogen så nu börjar jag bli mer och mer less också. Det får gärna vara dags nu...

Här hemma är det ganska städat. Skönt. Vi ska dock skura ur vaggan (som svärföräldrarna tog med sig igår) och bädda den. I övrigt tror jag att det mesta är klart. Så klart det kan bli. Frågan är om vi är redo egentligen. Det är vi på ett sätt, och på ett annat sätt inte. Riktigt redo blir man nog aldrig.

Igår firade vi Arvids 2-årsdag med hans farmor o farfar. Han fick en mycket fin 3-hjulig cykel, kalsonger, en cd med Astrid Lindgrensånger och det som var mest populärt var flygplanet som Arvids farfar hade snickrat. Arvid slog på bordsfläkten, ställde sig framför och såg propellern snurra. Gång på gång på gång. Vi stängde av fläkten med jämna mellanrum för det började dra lite... men sen var han där och tryckte igång igen och flög. :o)

Efter middagen kom mina föräldrar också hit så vi träffades allihop igen, det var mycket längesen sist. Arvid fann sig i att lägga sig efter nån timme trots att alla var kvar. Skönt att det verkar ha gjort susen med rutinerna! Vi spelade kort till 22-tiden då de andra åkte hem och vi gick och lade oss. Sänggående mycket tidigare än vanligt kändes det som, men det var nog tur eftersom jag inte kunde sova så bra inatt.

Fick för mig att jag började få värkar när jag lagt mig för natten, men jag var lite halvdåsig samtidigt så jag vet inte om det var så eller om bebisen bara bråkade. Den var ganska livlig igår kväll. Det är den alltid när jag ska sova... Om det nu var så att det var värkar så är de som bortblåsta nu i alla fall.

Nu gick Arvid med flygplanet till bordsfläkten igen...

Uppdatering

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes


Statistiken säger
15-15 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli


Venedig

För sju år sen var vi i Venedig idag. Jag kollade lite i gamla almanackor och kom fram till det. Roligt! Det var en otroligt häftig stad!

Jag känner mig lite lurad idag, för ett tag idag har jag trott att det varit 7:e juli, men det är ju helt galet. Två dagar ifrån. Idag är det en vecka tills Arvid fyller 2 år! Hjälp vad tiden går! Just nu ligger han och Andreas i soffan och myser. Vi väckte upp Arvid för en liten stund sen så han inte ska sova för länge. Igår verkade det ju ha gjort susen att väcka upp honom i alla fall. Får se om det går lika bra idag. Hans farmor o farfar är på väg hit för att fira honom, för de åker till England nästa vecka så de är borta på födelsedagen.

Andreas kanelbullar som han gjorde igår blev kanongoda! Och degen var mycket god! Inte fick jag ont i magen heller, även fast det hade varit bra om det blivit magont i form av åtminstone värkar... ;o)


Gissningslistan uppdaterad ånyo

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
15 juli / pojke - Håkan
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes


Statistiken säger
15-15 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli


Härligt

Vad kan man mer begära... Andreas bakar kanelbullar. Jag äter mängder med deg. Arvid somnade på mycket kort stund ikväll.

1 vecka kvar

Arvid har nu badat i poolen i två omgångar. Vi har varit på promenad ner till affärn. Ungefär vad jag orkar känns det som. Det är lite jobbigt att man egentligen inte är sjuk på nåt sätt, bara gravid liksom. Ändå så orkar man inte lika mycket som man har viljan till. Jobbigt. Men det går väl över. Fast sen kommer man att vara trött på ett annat sätt förstås.

Hoppas Arvid somnar gott ikväll nu när han lekt och stojat så mycket idag, och att vi dessutom fått in lite mer rutiner känns det som. Ska bli intressant att se.

Ytterligare två liter jordgubbar har inhandlats.

Idag är det en vecka kvar till BF. Och tillväxt-ultraljud.

Ibland känns det som om bebisen tycker att det är väldigt trångt att ligga där inne i magen. Det kan göra riktigt ont när en liten fot är på väg att borra sig ut genom huden på magen. Men roligt också såklart! :oP

Gissningslistan

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
13 juli / flicka - Bea
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes


Statistiken säger
14-15 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli


Var är Arvid?


Gissa vart Arvid är?







Försöker få in lite rutin idag. (tack Catarina för dina tips!)

Arvid klev upp 07:20 (han vaknade av sig själv) och fick välling i sängen hos mig. Kollade på barnprogram på TV4+ och sen gick vi ner och lekte lite. Sen blev det grötfrukost och han åt jättebra. Lekte mer och kl 11 var det lunch - ris och köttfärs. Han åt jättebra även då. Sen fick han gå och lägga sig och somnade på stört. Tänkte väcka upp honom snart, när Andreas har klippt klart gräset. Då blir det troligen bad-tajm för Arvid i barnpoolen. :o)

För två år sen...

För två år sen var vi också väntlösa. Det var dagen för Arvids BF, men det dröjde ytterligare åtta dagar innan han föddes. Kommer ihåg att vi gick på stan och fördrev tiden. Träffade den ordinarie barnmorskan som hade semester. Hon förstod att vi var väntlösa. Sen kommer jag inte ihåg mer. Nu ska vi äta gröt!

8 dagar till BF

Det här är ju riktigt spännande! Från och med lördag är det någon som gissat varje dag. Förutom 17 juli. Någon som törs slänga in en gissning då som inte gissat förr? ;o) Jag ser ju hellre att det blir tidigare, men det finns just nu inget som tyder på det. Fasen, här går man omkring och är väntlös redan och då är det så mycket som åtta dagar kvar till BF! Bebisen kanske inte kommer förrän om tre veckor!

Det vore intressant om vattnet gick så förlossningen startar på det sättet. För förra gången startade det med värkar. Jaja, återstår att se förstås. Har börjat få mer o mer ont i ena fogen också, men man får väl se det ljusa i det hela - kroppen ställer in sig för start. För ut ska ju bebisen, frågan är bara när och hur.

Vi har haft en väldig tur med Arvids sänggående tycker jag. Han har inte varit lätt alla gånger, men vi har nog haft det ganska lättsamt ändå. Men nu har han krånglat i flera veckor. Vi försökte ju för någon vecka sen att få in mer rutiner och det funkar ju ett tag. Men nu för tiden vill han inte somna i vagnen längre när man är på stan, för där är det ju så mycket roligt som händer. Bäst vore väl om vi började få in rutiner igen, men det är ju mycket man vill hinna med. Hoppas det blir bättre, men när bebisen kommer lär det nog bli lite kaos igen gissar jag. Hoppas man får extra superkrafter tills det är dags...
 Badhusparken idag

 Jamtli i lördags

Gissningslistan

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
7 juli / flicka - Kattis
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
11 juli / flicka - Maggan
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes


Statistiken säger
14-14 pojke-flicka
och att den borde komma ut 7:e, 8:e eller 9:e juli


Återbesöket

Som ni märker är vi hemma igen. Tog med oss BB-väskan "utifall att" idag när vi åkte in på återbesöket. Hade bebisen legat i säte hade det kunnat bli vändningsförsök och då kan ev förlossningen behöva startas. Men nu gick det så bra så vi fick åka hem. Bebisen ligger med huvudet neråt och är fixerad lång ner i kanalen. Jihooo! Fast än kan det dröja veckor innan den vill ut. Men det är ett annat bekymmer. Himla trevlig personal har vi träffat som vanligt!

Arvid vaktades av sin farmor och de gick ner till Badhusparken. Vi åkte dit när vi var klara på sjukhuset och åt lunch där. Himla gott var det, paj åt vi alla utom Arvid som åt pannkaka. Sen gick vi en sväng på stan, köpte bland annat strumpor till bebisen. Erika tänkte komma och hälsa på i eftermiddag men hon kände sig förkyld så det får bli en annan dag istället.

Vi känner oss redo att få bebis, men ändå inte. Är ju skräckslaget såklart också. Och ont lär det göra hur den än ska komma ut! Jag börjar dock tro att den kommer efter Arvids födelsedag, men det kan man ju aldrig veta.

Blooood

Bloooood ja, men från näsan även denna gång. Klantigt, men jag var ju i näsan och pillade och så satte det igång igen. Störtblödde näsblod igen. Fast den här gången visste vi ju vad som tipsats om på sjukvårdsrådgivningen så vi (som precis kom fram på kalas hos Carolina, Lars och 1-åringen Linn) fick bomullstussar och olja att stoppa in i näsan och sen satt jag där och tryckte... Det blev lite snopet eftersom jag sett fram emot kalaset, men ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig uppenbarligen... Efter ett par timmar var jag tillbaks på banan igen, men då hade vi redan lämnat kalaset. Nu ska jag försöka låta bli näsan.... ;o)

Inga känningar annat än ont bakåt ryggen ibland, men det har som sagt pågått en längre tid redan...

Imorgon är det dags för återbesök på förlossningen för att se hur barnet ligger. Jag tror att huvudet fortfarande är neråt. Men tydligen kan man ju aldrig vara speciellt säker...

Uppdaterad lista

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
7 juli / flicka - Frida
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
9 juli / pojke - Eivor
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes


Statistiken säger
14-12 pojke-flicka
och att den borde komma ut 8:e eller 9:e juli


Tvära kast

Igår natt var allt ett enda kaos. Från att tro att förlossningen var långt bort så verkade den kunna dyka upp bara dagen efter. Och jag hade dessutom ställt in mig på ett till snitt. Det kändes lite surt men ändå bra, för jag hade inget kunnat göra, inte kunnat påverka det på något sätt ifall läkaren sagt att snitt var att rekommendera när bebisen låg som den låg. Och jag har ju egentligen genomgått en "vanlig" förslossning redan, det var bara sista 'ploppet' som fattades sist. Värkarna var ju där så jag vet hur oerhört ont det gör. Och hur jobbiga krystvärkar är.

Men så rätt vad det var så blev det nya vändningar igen. Det verkar vara en livlig bebis som har svårt att bestämma sig. Man kan tro att den är släkt med mig... ;o) Just nu känns det som om jag inte vet alls vad det är för kroppsdelar vart. Hela dagen idag har jag varit (relativt) säker på att rumpan varit uppåt, ryggraden till vänster och fötterna till höger. Nu vet jag inte. Känns som om fötterna kanske är till vänster nu. Det är något litet "vasst" som sparkar där. Återstår att se hur det är på torsdag när vi ska till förlossningen på koll igen. Mycket spännande ska det bli!

Idag har vi varit på Barnens Hus och sen åt vi på Aladdin. Mycket gott var det! När vi kom hem somnade vi allihop. Skönt! Nu går Tiggers Film, tror inte att Arvid kommer att vara så pigg på att lägga sig och sova än för vi somnade ganska sent på eftermiddagen. Men om 1 timme o 40 minuter är det Morden i Midsomer så då hoppas vi att han sover!

Arvids favorituttryck nu är "Va gö' du?". Vet inte hur många gånger per dag han säger det, men det är måååååånga... :o) Det var så roligt igår när vi hämtade honom hos hans momma o moffa för han blev så oerhört glad och vi fick stoooora kramar och han stod på stället och hoppade. Gostrollet! :o)


RSS 2.0