Efter en dag på IKEA

Det blev en heldag på IKEA
(även Biltema och Birsta City) igår. Vi lämnade gården 08:30 och kom hem 20:45. Vi fick mycket uträttat och fick tag på allt vi skulle ha.

Tre bokhyllor
Ett köksskåp
Två bäddmadrasser
Förvaringslådor för sopsortering
Plastbackar för leksaker
Ny kudde till Arvid
Saxar
Liten hylla till leksaksspisen
Handtag till mitt projekt "byrån på toan"
+ lite smått o gott

Inne på Birsta City hade det öppnat mängder med affärer sen jag var där sist. Sist var det nytt och fräscht, men inte så mycket. Den här gången var det som sagt mängder, så pass att vi  blev mätta och inte iddes handla nåt. Det enda jag handlade var en bas-mammatröja på H&M. Alltid behövligt.

Linda Bengtzing skulle uppträda kl 17 så vi tänkte stanna tills dess bara för att ha sett henne. Men det drog ut på tiden för hon var försenad. Satte oss och fikade på det mysiga fiket Café Charm i väntan. Det tog ett tag till, men sen såg vi henne och åkte sen hem.

image346


Arvid var så snäll hela dagen. Enda gången han var omöjlig var när vi skulle välja köksskåp, så då fick han komma upp från vagnen och leka lite. Annars var det enda som gällde att ha honom kvar i vagnen så han inte skulle få för sig att det var roligare att springa omkring, och det lyckades (förutom på köksavdelningen då).

Bland det bästa på hela dagen måste jag nog säga var
- Lunchen. Vi åt på IKEAs restaurang och jag valde mellan nån kycklinghistoria och köttbullar. Valde slutligen köttbullar och hjälp vad jag inte ångrade mig! Det var supergott och precis vad jag tydligen behövde! Ibland krävs det inte mycket...
- Att jag slutligen fick ta mitt efterlängtade bilnummer 255! Andreas, som låg efter mig i torsdags, har haft riktiga turdagar och gått ikapp mig och ska nu ha 259. Därför känns det bra att det lossnade för mig också tillslut. 257 och 258 vet jag var de finns så nu ska jag "bara" ta 256 först...

image345


En snäll GB-gubbe kom fram lite trött och sliten frågade om någon (läs: Arvid) ville ha glass när vi var inne på IKEA. Gissa om Arvid blev glad?! :o)

Idag städar vi, det känns himla bra. Det lär bli lite småstökigt när vi ska montera alla bokhyllor o dyl., så det är bra att ha städat lite innan. Idag får vi även besök av Maggan, Åke och barnen så det är hög tid för lite städning här innan de kommer.

Orange & blå

 Den här obehagliga färgkombinationen möter en när man åker till Brunflos återvinningsstation. Bra att det finns, men färgen.... huga!

Imorgon är jag ledig - tjoho! Ikea väntar! Vi ska köpa lite bokhyllor och ett köksskåp till köket (dah...).

Idag lämnade jag in semesteransökan för sommaren. Om jag får som jag vill jobbar jag dagen före midsommarafton och sen går jag hem och laddar inför förlossning...

Snabba ryck

Ska snabba mig med en sammanfattning, för jag ska se Sjukhuset...

Lördag - handlade innan vi åkte till Rödön på middag och träffa släkten
Söndag - myste hemma, satt på altanen i solen och njöt
Måndag - Var till mammas o pappas tomt och grillade på sjön

En arbetsdag kvar, sen är jag ledig! Tjoho!

Tidig påskafton

Imorse vaknade vi 05:30 av att Arvid låg i sitt rum och pratade, sjöng och testade olika ljud. Himla mysigt att lyssna på, trots att det var onödigt tidigt. Vi bestämde oss för att låta honom vara tills han eventuellt skulle bli ledsen eller börja ropa på oss. Strax före 06 började han så att ropa på oss. "Mamma?", "Pappa?", osv... Så då klev vi upp. Vi har nu avverkat en lång frukost och en del lek, och klockan är bara kvart i åtta!!!!

Igår var vi ute på långpromenad. Vi gick först ner till Krysshammarn där vi fick fika och surrade lite. Sen följde de (utom Erika för hon och Pippi åkte till Bjärte) med oss upp mot centrum på promenad. Vi avvek och gick till Mommo för att visa upp vår söte lille påskkärring. :o)

När vi sen kom hem så åt vi lunch och sen däckade vi alla tre och sov ett par timmar. Välbehövligt kändes det som, på kvällen somnade vi ändå utan problem.

Har ju glömt att skriva om vårt bvc-besök med Arvid som var i veckan. Det hela gick mycket bra. Han var 86 cm lång, vägde 12.5 kg. Han ville visserligen inte ställa upp helhjärtat på vägning, mätning, spruttagning, osv... men efter ett tag var det bra igen. Läkaren tyckte att han hade fint tal när han surrade på. :o)


image343


Idag ska vi handla påskägg till Arvid, funderar på om han ska få en ask russin och en efterrätt från Semper eller Nestlé eller om han ska få någon liten leksak. Det återstår att se. Sen åker vi till Rödön på påskmiddag och träffa släkt.

I torsdags på jobbet blev Eivor och jag totallurade av Ramona
som hade fixat skattjakt åt oss. Ramona fanns själv inte på plats för hon har semester nu. Vi visste både Eivor och jag att vi skulle ge de andre ett brev från Ramona, men visste alltså inte att det väntade ett brev till en själv. Skattjakten tog oss runt i hela anläggningen och vi var både svettiga och hade ont i skrattmusklerna när vi väl var klara. Himla roligt var det! Belöningen var i form av ett varsitt påskägg. Tack Ramona för den roliga skärtorsdagen!

Vår söta lilla påskkärring

image339
 * * * GLAD PÅSK!!!! * * *

Smörgåstårta

Idag gjorde jag smörgåstårta. Det var en överraskning till Andreas och nog blev han överraskad allt. Kul! Jag hade klurat på det ett tag, men så blev vi alla sjuka och det var skollov, osv. Grejen var den att Andreas inte fick vara hemma medan jag stökade på för då skulle det inte bli samma överraskning. Det var lite svårt med en busig Arvid i farten, men han åt vindruvor för glatta livet och verkade trivas bra med det. Han fick även för sig att pynta ett av hörnen på tårtan...

image337
Det är strax in från nedersta vänstra hörnet som Arvid har pyntat...




En bild på Arvid från idag kommer här...

Ännu en helg till ända

Idag har det inte hänt så mycket mer än att jag sovit. Jodå, jag har till och med bytt gardiner i två rum. Annars vet jag inte om det hänt så mycket. Dagen har gått ganska fort ändå. Arvid sov i över tre timmar och sen låg han nöjd och glad i sin säng ett tag till. Tittat på Byggare Bob har han velat göra idag också. :o)

Ikväll var det riktigt svårt att lägga Arvid, förmodligen för att han inte somnade förrän 22:30 igår. Hur som helst så gick jag och duschade när han fortfarande inte hade somnat. När jag hade duschat klart så var han fortfarande vaken och arg. Jag gick in och försökte lägga ner honom men det lyckades inte så bra. När jag däremot tappade hår-handduken ner i sängen så blev det annat. Det var tydligen mycket roligt och sen låg han snällt och stilla ner när jag sa godnatt. Haha, borde göra så fler gånger kanske för han har somnat nu! ;o)

I fredags var vi förresten på stan och myste. Åt på Subway och sen gick vi runt lite. Var bland annat in på Syssla och handlade för 200 kr - äntligen säger jag bara! Jag har inte alltid haft så bra fantasi när jag varit där på sistone, men i fredags släppte det. Roligt! :o) Var till barnmorskan innan stadsbesöket förresten, alla värden var bra och bebisens hjärtljud låg på allt mellan 130 o 160. Sen hämtade vi Arvid på förskolan. Han hade precis vaknat så det blev inget krångel med påklädningen. :o)

Nu ska jag fortsätta se på Wallander. Såg att Ylva Lööf är med också, hon som var manusförfattaren till Historien om en grävling som jag skrev om för nån vecka sen. Åter till filmen!

Ny magbild! image336
Vecka 24

Lördagen i ord

Igår var vi hos Ida o Johannes för att fira att Ida fyllt år. Hela familjen Lundström var där, vi åt först paj till middag och sen tårta och fika. Mums. Arvid var trött redan när vi åkte dit så vi lade honom ute i vagnen och han sov i två timmar innan middagen.

Vid 19-tiden åkte alla hem, men Andreas, Arvid och jag stannade kvar för att se melodifestivalen. Arvid var trött och vi lade honom i vagnsinsatsen inne i hallen, men se det gick inte för han kunde inte somna. Vi skulle nog ha lagt honom ute i vagnen, men det blev aldrig. Han kämpade för att hålla sig vaken, busade och pillade på saker han inte fick. Så direkt efter melodifestivalen åkte vi hem och han somnade på stört. :o)

Himla nöjd över melodifestivalvinnaren! Hoppas det går bra i Belgrad också. Skönt att Christer Sjögren inte vann... :oP

Idag vaknade vi strax efter 07 och jag var otroligt nog rättså pigg. Men sen när Arvid lade sig och sov vid 10 igen så blev jag trött. Somnade i soffan halv elva och sov i två timmar. Skönt! Arvid sover fortfarande så jag tror jag ska börja röja lite i arbetsrummet. Jag drömde nu när jag sov att Andreas hade röjt där inne så det knappt fanns en enda pinal där inne, det vore drömmen! :o)

Nu är vi två

Jag har alltid (åtminstone mestadelen av mitt liv) starkt ogillat färgkombinationen orange & blå. Ingen verkar dock förstå mig. Men idag kom det fram att min jobbarkompis Eivor tycker precis likadant! Lyckan var total! Så nu är vi två. :o)

Idag hade Arvid bara sovit en timme på förskolan, så han var vaken när jag kom dit och ville inte alls gå hem. Pust.

image335

Dagsfärsk bild på charmtrollet

20 månader

Idag blir Arvid 20 månader. Det firade vi med att passa på att ge honom ett kastrull-set som vi köpte för ett tag sen men som vi sparat på till lämpligt tillfälle. Idag blev det ett bra tillfälle. Arvid blev överlycklig och sa "Wooow..." flera gånger. :o)

 Bild hämtad på Clas Ohlsons hemsida

Idag hade det varit skidtävling på skolan där Arvid går i förskola. De små barnen (däribland Arvid) hade varit åskådare och hejat på de andra barnen, och så hade de gått en tipsrunda. Frågorna var typ: "Hur låter katten?", osv... Och så fick alla medalj också, så nu har Arvid fått sin första medalj! :o)

Såg en förlossning på "Sjukhuset" ikväll, den var över på ett kick. Kul att se sånt ibland, det inger ett visst hopp. Drömma kan man ju alltid. :o) En annan kul grej när det gäller "Sjukhuset" så har jag vid ett par tillfällen sett en syster från Härja-Jämt som jobbar på ackis som funnits med i bakgrunden. Kul med lite kändisar! :o)

Idag när jag kom till förskolan så sov Arvid fortfarande. Toppenbra, jag kunde bara rulla iväg med honom och slippa stöket när han vill stanna kvar medan jag vill få med honom hem.

Det blev så jag somnade kl 21:15 även igår kväll. Får se om det går lika bra idag.

Briolek

Igår fick Arvid en rolig present. Andreas jobbarkompis skulle göra sig av med lite leksaker, så Andreas fick med sig flera Brio-tåg med tågbana hem. Gissa om Arvid blev glad?! Han lekte hela sin vakna hemma-tid med tåget och även idag har han lekt en massa med tågbanan. Och så kommer han och hämtar en, säger "Kom", tar tag i ens hand och drar med en till tågbanan, säger "sitt" och klappar på golvet. Sen blir han nöjd och glad när man sätter sig och leker lite. Hihi! :o)

Igår somnade jag kl 21:15, hoppas jag lyckas minst lika bra idag!

Att få hem Arvid från förskolan är fortfarande kämpigt. Men eventuellt har det gått liiiite bättre nu de här dagarna, men kämpigt är det fortfarande och jag är svettigare än få när jag går därifrån. :oD

Grattis till Elin och Ida som fyller år idag!

Jag väntar nu på 254 i platespotting! Jippie!

Aldrig friska

Gissa tre gånger vem som fick feber i fredags kväll?!?!?! JAG! Det är helt otroligt! Kände mig frusen och mätte tempen till 38,6 när jag kom hem från lite ärenden på stan. Sen sov jag från strax före 18 till 21:30, gick ner en sväng för att umgås med Andreas som kommit hem från en tur till Rödön med Arvid. Somnade förstås i soffan innan jag skulle gå och lägga mig "på riktigt". Var däckad halva gårdagen också. Ida och Johannes skulle komma på kvällen för att käka och se melodifestivalen. Jag tog en alvedon och började toksvettas, sen var jag piggare än på länge. :o)

Vi käkade i alla fall och sen började vi spela Settlers. Blev lite fast i spelandet så vi kollade inte så mycket på melodifestivalen utan lyssnade mest. Var skraj att Johnson&Häggkvist inte skulle gå vidare efter allt man hört. Mycket riktigt gick de inte vidare. Jag tycker det var väldigt synd eftersom låten är bra och Andreas Johnson är bra. Carola har jag inte så mycket för, men jag tycker att de kompletterar varandra bra. Men förmodligen var det vad som behövdes för att ta ner Carola på jorden. :o)

Himla kul var det igår i alla fall, vi spelade till efter midnatt då Ida o Johannes åkte hem och vi gick och lade oss. Jag började då att frysa igen och hade förmodligen feber inatt också för imorse svettades jag som en gris igen. Har dock varit uppe sen jag klev upp med Arvid imorse kl 07. Tänkte lägga mig när Arvid sov sin dagssömn, men så började Andreas och jag att provspela Settlers på bara två pers och det gick himla bra och var himla kul så det blev aldrig någon sömn. Men det var det värt! :o)

När Arvid vaknade så hade vi 18 grader varmt på altanen (solen låg på...) så vi bestämde oss för att gå ut. Kom på att vi kunde gå ner till affärn så vi begav oss neröver. En idé till vi fick då var att gå ner till elljusspåret, så vi gjorde det också. Sen gick vi tillbaka upp mot affärn och jag blev påmind om graviditeten när jag upptäckte hur tungt det gick och hur oerhört pinknödig jag blev...

När vi kom till affärn ringde mamma o pappa och undrade var vi var. De var hos oss och tänkte hälsa på, så de åkte ner till affärn och mötte oss. När vi sen kom hem fikade vi och sen började vi spela Settlers med dem. Arvid blev plötsligt trött och ville sova, kanske pga den friska luften han fått. Hämtade köpmat på Sibylla som vi blev bjussade på - tack!

Jag är mycket piggare idag och ska som tur är jobba imorgon. Gissa om jag var smånervös i fredags att jag skulle behöva bli sjuk och borta från jobbet flera dagar till!? Jag är så fruktansvärt less på att vara sjuk! Så imorgon ska samtliga tre återvända till sina jobb/förskola! Längesen nu känns det som...

Historien om en grävling

Jag skäms att jag inte uppdaterar bloggen oftare. Jag orkar bara inte. Det har t.o.m gått så långt att jag inte orkar läsa alla andra bloggar jag annars läser i stort sett dagligen (några även flera gånger om dagen). Men nu sitter jag här...

Arvid fick feber natten till måndagen. Hög feber. Sista febern hade han i tisdags eftermiddag. Han har varit så tussig och kramig. Och tokvarm. Andreas är hemma på sportlov med Arvid så jag kunde jobba som tur var. När Andreas tyckte att Arvid kändes lite svalare så tog han tempen på honom en dag och då var den 39,2 - undrar just vad han hade för temp när han kändes asa-varm?!?

Hur som helst, en feberfri Arvid har varit sig själv sedan i tisdags kväll. Men ikväll fick han feber igen. Jag mätte den till 39,4 och han fick Alvedon. Nu tror jag att han har somnat, han var så trött. Ska strax titta till honom igen. Hoppas det är sista feberomgången nu!

I tisdags var vi på teater på Rödön. Jag, mamma, pappa och svärmor var på bygdegården och såg Historien om en grävling som är skriven av Ylva Lööf. Mamma har blivit bekant med Ylva genom en lite halvlång historia som jag inte ids dra här och nu. Men roligt är det i alla fall och teaterföreställningen var mycket bra med humor och charm.

Idag hade jag halva dagen ledigt för att ha lite sportlovslyx. Andreas och Arvid kom och hämtade mig på jobbet vid lunch. Vi åkte till stan och åt lunch på Aladdin. Mums för deras pizza-slice:ar och annat! Sen fixade vi med lite försäkringar på Länsförsäkringar innan vi gick på stan med mål att gå på Gregoriemarknaden. Det var en mycket mysig dag, men blåsig som sjutton! Köpte ett litermått på marknaden. Två tröjor till mig på H&M. Lite smått på Clas Ohlson. Kikade in på Syssla (såklart). Fika på Törners. :o)

Jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll. Om Arvid verkar sova bra. Andreas är på rep. Igår somnade jag ovaggad kl 21:15, det var ljuvligt! Andreas hade bytt sängkläder åt oss så jag sov som en prinsessa! Det har varit lite si och så med sömnen i veckan, jag har inte sovit så bra när Arvid feberyrat och varit ledsen. Tur att Andreas varit hemma på sportlov så jag ändå kunnat vila bäst jag kunnat.

Har börjat känna av fogarna nu också. Och ryggen känns ganska trött idag. Därför blir det extra skönt att lägga sig tidigt. Hoppas jag.

Vecka 22

Vecka 22
Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening. Bebisen väger ca 400 gram och är 19 cm lång mellan huvud och stjärt.

Vasaloppet

När man har barn är det oftast ingen risk att missa Vasaloppet på tv. Man är liksom ändå vaken då. Åtminstone i den dygnsrytm som Arvid har just nu. Så nu sitter Arvid och säger "Heja heja!". Han har väldigt god koll på när man ska heja och inte. Så fort han ser sport på tv:n så sätter han igång och hejar. :o)

Igår var jag in på stan för att luncha med några jobbarkompisar, en slags avtackningslunch för Frida som nyss har slutat. Jag hade längtat efter Aladdins buffé hela veckan, men så hade de ingen buffé på helgerna. Lite besviken blev jag, men det var gott ändå. Tog en köttfärstaco i pitabröd. Var fortfarande mätt vid middagstid så det blev inte mycket till middag.

På kvällen åkte Andreas för att spela på en bröllopsfest. Jag kollade på Melodifestivalen och städade. Det kändes himla bra att städa så mycket. Det är en del kvar, men det är knappast jämförbart med hur det såg ut förut.

Kom på att vi har gått in i en ny vecka så jag ska strax göra ett nytt inlägg...

RSS 2.0