IMORGON får man tända ljusstakarna

Imorgon är det första advent. Här på området lyser det ljusstakar och stjärnor mest överallt... Jag försöker att blunda och se glad ut. :oP

Lite uppdatering...
I tisdags var jag och Johanna till stan med mamma. Det blev ganska gott resultat när jag letade kläder att ha till dopet. I början var jag uppgiven, men sen gick det bra. Och som vanligt så börjar det lossna i shoppandet när vi måste åka hem och hämta Arvid. Haha, slår nästan aldrig fel. Fikade mysigt på Törners också. Johanna fick också fika. ;o)

På kvällen åkte jag och Johanna och pysslade med Ramona och Rebban. Drack glögg och julmust, åt godis och pepparkakor. Perfekt! Pysslade dock inte så mycket, men stansade i alla fall lite med QuikCutzen som jag snällt fick låna. Tack för lånet Reb! :o)

I onsdags var vi först hos mamma på förmiddagen (fast först sov vi till 09:20!!!!!!) och på eftermiddagen åkte vi till Maggan & barnen och hälsade på. Köpte sallad på vägen hem, mums.

I torsdags var jag först på öppna förskolan för att väga Johanna, men bvc-sköterskan var inte där. Eller jo hon var det, men hon var på möte och jag gick därifrån strax innan mötet hade slutat tydligen. Bvc-sköterskan ringde och sa att hon var där sen, men då hade jag ju redan gått och vi ska ändå träffa henne till veckan när Johanna ska få spruta. Men jag vägde ändå Johanna innan jag gick, och hon vägde 7305 gram vår lilla goknul. :o)

Bakade lite i torsdags också, dessutom sov hela familjen på eftermiddagen innan vi åkte på babysim. En sån skön tupplur var det! Och otroligt att båda barnen sov samtidigt, och länge dessutom! Arvid sov hela tre timmar...gissar att han hade mycket sömn att ta igen...eller så håller han på att växa eller nåt.

Babysimmet gick bra, Johanna dök för första gången och det verkade inte alls vara några problem. Skönt! Sen fick hon prova att hoppa från kanten av en madrass också, det verkade kul. För den som blev orolig nu så höll jag såklart i henne! ;o)

Igår var Arvid på förskolan och jag och Johanna var på babymassage. Fast det var inte massage utan prat om mat. Trevligt som vanligt. Sen gick jag hem och skottade snö medan Johanna sov. Hämtade Arvid på förskolan och när vi kom hem kom Andreas också hem så då packade vi in barnen i bilen och åkte till stan. Köpte ljusgirlanger till altanen för det behövdes fler, och handlade på Coop. Köpte dopkläder till Arvid på Lindex också. Förra veckan köpte vi hans utstyrsel på KappAhl, men två av plaggen var för små så jag skulle byta dem men de hade inte en storlek större och verkar inte få in heller så vi fick skippa den idén...synd, för det var så fina och tuffa kläder! Jaja, det här blir nog bra det också. Köpte söta strumpbyxor till Johanna också med Katten Jansson på. Hon hann ha på sig dem i en timme imorse innan de fick läggas i tvätten pga nerbajsning. Typiskt!

På kvällen igår bakade Andreas bullar. Mums! Gott med både deg och nybakade bullar! :o) Jag fick dessutom ett trevligt uppdrag i att åka ner på affärn och köpa mer mjöl. Det kan verka knäppt, men det känns som ren lyx att få åka på affärn helt själv. Bara få vara själv för en stund. :o)


24:e idag...

Igår gjorde vi en familjegrej - vi åkte till Storsjöbadet och badade. Mycket roligt hade vi! Jag har lite fobi för badhus för jag har stor respekt för vatten och tycker inte om när det skvätter vatten överallt så man får i ansiktet, men det går bra när jag väl är där. Och jag övar ju varje torsdag också genom att gå på babysim. :o)

Förra veckan när vi var på stan för att prova kläder inför dopet så provade Andreas lite kläder som han kom ut ur provhytten för att visa mig och Arvid. Då säger Arvid: "Snyggt pappa... Snyggt jobbat!" Det lilla charmtrollet! :o)

Annat som hänt är att Johanna har hittat sina fötter för ett par veckor sen. Det ställer till det lite när jag ska byta blöja på henne ibland...hon vill gärna inte släppa taget om de små fossingarna. Hon är fortfarande lätt att lägga också, även fast det inte handlar om 9 av 10 gånger längre som hon somnar själv... men har man bara kört vagnen över tröskeln några gånger så somnar hon. Och när jag lägger henne för natten i vaggan så går det oftast jättebra också. Skönt! 

Idag var Arvid på förskolan igen, som han hade längtat!! Imorgon är det dags igen och då ska mamma och jag åka på stan med Johanna under tiden. Kommer inte ihåg nu vad jag skulle dit och göra men det kommer jag nog på.

Har varit på babysång med Johanna idag också, trevligt som vanligt. Förra veckan hade det inte varit en enda kotte där, men idag var vi sex mammor.

Den grannen blev först...

Nu har det hänt.... första grannen som tänt två adventsljusstakar och satt upp julgardiner! Det är dock inte de två grannar jag sett förut som satt upp ljusstakar och stjärnor, för de är fortfarande inte tända... Den här grannen var jag inte alls beredd på skulle vara först... Jag är i chock men försöker smälta det bäst det går...

Jannez

Hm...vad har hänt sen sist? Vi är absolut på bättringsvägen - det är det bästa som hänt!! :o)

I fredags var Johanna och jag på babymassage, Arvid var hos momma och moffa så vi åkte dit för att hämta honom sen och blev kvar till eftermiddagen. På kvällen kollade vi på tv och softade. Igår åkte vi med Arvid till hans farmor och farfar så fick han vara där när vi först åkte och köpte julklappar till honom och sen när vi var på Eriks dop. Efter dopet satte vi ett ljus på Mathias grav och sen åkte vi för att hämta Arvid och fick middag. Johannes, Ida och Axel kom också och åt så det var kul.

Igår kväll såg vi Dansbandskampen, så himla roligt att se Jannez! Men tyvärr gick de inte vidare...fast å andra sidan verkar det ju vara svårt för vilket band som helst att slå ut Scotts eller Larz-Kristerz...

Igår blev Johanna fyra månader - hjälp vad tiden går fort!!!

Tandläkarbesök

Jag har ont i huvudet av trötthet. Urk. Men jag har fått mig en stunds vila idag i alla fall. Tydligen räckte det inte, men jag börjar i alla fall känna hopp om att vi är på väg att bli friska igen - ÄNTLIGEN!!!!!!

Idag har jag varit hos tandläkaren... fast jag kom sent för det var nån bilolycka på E14 så vi fick köra gamla vägen och då tog det längre tid eftersom det var mååånga som körde där idag. Men hur som helst så fick jag komma in på undersökning och det resulterade i att jag ska dra en visdomstand. Den tredje. Får alltså behålla en, men det är väl bara en tidsfråga... Den här tredje var det hål i så då var det lika bra att dra den. Och det har gått bra två gånger förut så jag hoppas på det även denna gång.

Andreas och barnen följde med imorse för att vi skulle kunna gå på stan sen, vilket vi också gjorde. Vi startade stadsbesöket med en fika på Törners. Sen letade vi lite kläder, köpte till Arvid och till Andreas som de kan ha på dopet. Till Johanna köpte vi en klänning som möjligtvis är för stor för att ha på dopet (efter att hon använt dopklänningen klart) så vi kanske måste hitta en annan, och så köpte vi en mössa till henne. Och strumpbyxor.

Igår var jag förresten på scrapbutiken Brunkullan och handlade lite, köpte bland annat ProMarkerpennor så nu ska jag öva mig på att använda dem.

Babysimmet var inställt idag för att läraren var sjuk. Kanske tur att det inte blev nåt idag för vi visste inte om vi skulle gå eller inte när Johanna inte är riktigt frisk än. Nu får vi ytterligare en vecka på oss att bli friskare än friskast. :oP

En till sjukdag

Ännu en dag hemma och vi har så tråkigt. Orkar ju inte hitta på nåt när man är sjuk... Arvid hade feber inatt igen. Jag var uppe med honom typ en timme inatt innan han ville sova igen. Vet inte när det hände sist...längesen känns det som. Johanna somnade 22:15, vaknade 03 och 06 och sen sov vi ca 07-08 tills jag fick en hostattack... Arvid sov till 09.

Nu har båda barnen somnat så jag ska försöka lägga mig jag också, det behövs!

Somnar själv :)

Johanna är så himla duktig på att somna själv nu! Jag måste bara få skriva vad glad jag är över det. Ungefär 9 av 10 gånger går det bara att lägga henne så somnar hon själv. Det är inte alltid hon är tyst direkt, men det dröjer inte många sekunder förrän hon insett att det är dags att sova. Suveränt!

Bild från idag. Suddig dock...kortet taget med mobilen.

Tjuvstartare

För några veckor sen började jag tänka att "Jaha, undrar vem av grannarna som sätter upp ljusstakar först i år... och när...?!" Förra året var jag nämligen helt bestört över att de satte upp ljusstakar här och där och tände dem minst en vecka före första advent! I chock har jag gått och försökt komma över det under det här året som gått...

Så på farsdag (för 1½ vecka sen alltså) satt jag i soffan och pratade med pappa på telefon...och fick se att ena grannen bakom oss hade satt upp TVÅ stjärnor och en ljusstake!!!!!!!! De var visserligen inte tända, men ändå!!!! Varför sätta upp SÅ långt i förväg när de dessutom inte är tända kan man också undra över.... Nu har även den andra grannen bakom oss satt upp en stjärna, men inte heller den är tänd. Jag får väl (försöka) glädjas åt att de inte är tända, men varje gång jag sitter i tv-soffan ser jag de där som sticker i ögonen...

Morr...

Arvid hemma idag också

Johanna är förkyld men sover fantastiskt bra! Igår kväll somnade hon 22, vaknade nästa gång 04:30!!!! Sen somnade hon om igen och sov till 06:15 när jag fick en hostattack. Sen somnade vi typ 07:30 igen. Jag vaknade när Arvid vaknade vid 08:30 men Johanna sov till klockan var tio!

Det var tur att Johanna sov bra inatt för jag har varit uppe flera gånger till också... Vid midnatt vaknade Arvid och var ledsen och sa att han hade feber och ville ha saft. Han var varm så vi gick ner och han fick saft och även Alvedon. Sen somnade han igen. Nästa gång han vaknade var kl 05 och då ville han ha saft igen. Han kändes fortfarande varm så jag vet inte om han bara var varm efter att ha sovit eller om han verkligen hade feber. Vår febertermometer är fortfarande paj...visar error när den kommer till 38 grader. I övrigt har jag haft två hostattacker inatt....jag är urless på det här ska ni veta!! Får fortsätta sova sittande och jag tror inte att det är alldeles jättebra sömn man får då... men bättre det än ingen alls antar jag.

Men ååååh

...nu är sjukhuset i stan bombhotat också! Vad är det som händer?! Är folk helt galna?! Jaa...

Här rullar allt på... Arvid äter lite klent men jag är inte så matglad när jag är sjuk heller så jag förstår honom. Han får dock i sig välling och banan och mjölk så han får ju lite i magen i alla fall. Feber verkar han inte ha just nu heller, skönt. Hoppas det bara blev den där febern!

För en liten stund sen ville Arvid krama Johanna så han fick det och när de höll om varandra sa han "Ässka dej Janna". Han är så go!! :o)


Långdragen sjukdom

Arvid fick feber igår igen... Så idag är vi hemma igen. Ingen babysång idag heller med andra ord. Trots detta måste jag berätta om en bra natt ändå: Johanna somnade kl 22, vaknade 03:30 och 06:45! Jippie! Jag klev upp med Arvid kl 02 för han var ledsen då och berättade att han hade "fäger" (=feber) och ville ha välling. Febern hade troligen gått över precis då för han var väldigt svettig. Men efter blöjbyte och en omgång välling ville han sova igen (och sov till 08:50!). Jag trodde att Johanna skulle vakna också där vid 02, men icke...och glad är jag för det. :o)

Johanna är också en stackare med snor, hosta och så är hon jättehes. Så hon gör inte så stort väsen av sig när hon gråter...det piper eller väser mest.

När jag ringde förskolan imorse och meddelade Arvids frånvaro och beklagade mig över denna eländiga sjuka så sa fröken: "Är det den där hostan?" och det stämmer ju himla fint. Det är tydligen många som haft likadan förkylning, men nu var den på upphällningen som tur var - jag jublar! Hostan kunde man dock få dras med länge...

Annat värt att notera är att jag flera gånger nu lagt Johanna i vaket tillstånd och hon har legat och surrat en stund för att sedan somna själv. Härligt!!

Lång kortkurs...ehh...?

Inatt var en mycket bättre natt! Tack för det! Jag sov halvsittandes i sängen, Andreas sov nere, Johanna i vaggan och Arvid i sin säng. Jag fick inga hostattacker på hela natten, bara "vanlig" hosta. Johanna åt 01:30, 04:30 och sen ville hon upp vid 06:45 men det ville även Arvid så det blev ingen liggamning imorse ens.

Övrigt som hänt idag är att jag varit på kortkurs! Alltså kort som i göra-grattis-kort...typ. Det var inte så mycket nytt men gav mig lite inspiration i alla fall. Tappade dock all inspiration efter lunch så då var det inte lika roligt längre...vilket antiklimax med andra ord. Men skönt dock att komma iväg själv för några timmar, även fast jag kände mig väldigt lost och ensam - man är ju inte van att vara själv nu för tiden. Johanna hade inte tagit flaskan idag tyvärr (förut i veckan när vi provade fick hon i sig en hel del på flaska), men det gick ändå bra tills jag kom hem. När jag kom hem låg hon och (om än hest) surrade i babygymet.

Nu ska jag se Dansbandskampen. Måste säga att jag har tröttnat på Scotts. Larz Kristerz kan få en vecka till. Men nästa vecka är Jannez med så då ska det röstas! Såg för övrigt på Fredag hela veckan igår och de gjorde en sketch om Dansbandskampen som var himla rolig...nån fler som såg den?

Tråkigt sjukinlägg

Suck vilken jobbig natt! Jag vet inte hur mycket jag gråtit... Jag har hostat som en gnu så varken jag, Johanna eller Andreas kunnat sova. Tänkte att Johanna skulle få liggamma eftersom hon alltid somnar då, men ligger jag ner så hostar jag så det gick ju inte... Startade natten med att sova halvsittande, men Johanna vaknade redan vid midnatt och sen har det varit en dålig natt. Andreas flyttade ner efter ett tag och framåt morgonkvisten hade jag och Johanna somnat i Andreas säng med upphissad huvudända efter många försök till nedsövning och Johanna hade spytt ner min säng. Det hände mycket inatt. :o) 

Arvid var på förskolan idag, det var bestämt sedan förut att han kunde vara det de fredagar jag inte har barnvakt (när det är babymassage). Men det blev ingen massage för mig och Johanna utan vi stannade hemma och sov istället. Behövligt till tusen! Fast det känns jättetrist att ha missat ett massagetillfälle (fast jag tycker det runt omkring är roligast) så var det klart värt att inte gå idag när situationen var som den var.

Desperat och trött ringde jag hälsocentralen imorse och fick (efter lång telefonkö...) besked om att en läkare skulle fixa recept på hostmedicin som jag kunde hämta strax före Apotekets stängningsdags idag. Så det var till att vänta... Idag när jag och Johanna sov (Johanna sov i vagnen) så sov jag sittandes i tv-soffan med "slepping-mask" och sov så gott. Sammanlagt blev det 1½ timmes upphämtningssömn. Tror jag hade behövt mer men det var vad jag kunde få.

Usch och fy vilket tråkigt inlägg... men det händer ju inte så mycket här nu.. Johanna och Andreas är också sjuka så nu har vi drabbats allihop.

Det var förresten Mollipect jag fick så nu hoppas jag att det ska underlätta och att den här natten blir bättre. Jag har hela tiden (ända sedan första sjukdagen) tröstat mig med att "det kan inte vara annat än bättre imorgon", men det har ju bara blivit värre! Envisa förkylning...

Korten är här...


Idag kom korten jag skickade iväg för framkallning i måndags... 1300 kort som nu ska sorteras, skrivas datum på och sättas in i album... Arvid syns för övrigt i bakgrunden på bilden...kollar på Lotta på Bråkmakargatan på Bolibompa.

Efter en bra natt igår så blev det en mindre bra natt inatt.... Då vaknade Johanna redan vid midnatt med näsan full i snor. Sen gick hon inte att söva ner så hon fick sova hos mig resten av natten... jag har inte sovit så bra med andra ord - även om det är mysigt att ha henne bredvid såklart! Stackars Johanna har blivit sjuk, men jag hoppas det ska stanna vid snorig näsa och inte bli som Arvids och min hosta. Fy %&# vad jag är leeeeeess på den här hostan!!!!!!!!!!

Idag kom prästen hit och hälsade på för att prata om dopet. Så nu vet vi lite mer om upplägget, osv.

Kort


När vi hälsade på Elin och Mio för en vecka sen...



Johanna har fått stubb - bildbevis



Sötis



Farsdagströjan med Arvids avtryck (från 2006) överst,
Johannas nederst (från förra veckan)

Arvids nya frisyr

FöreEfter

Lugnare

Nu har allt lugnat sig lite... Johanna ligger i babygymet, Andreas och Arvid ligger i soffan och myser till Bolibompa. Vissa stunder är det väldigt hektiskt... men nu är det lugnt. Skönt!

Jag har nästan ingen röst! Min förkylning har tagit den vändningen... Hostan är också kvar, men i övrigt känner jag mig piggare. Vad gäller Arvid så har han fortfarande hosta och snorar men idag har han fått tillbaka orken! Johanna verkar hosta litegrann också, men jag hoppas det stannar där. Andreas känner sig också lite tussig, men vi hoppas att det stannar där i det fallet också.

Jo vad jag glömt att skriva om är lördagen... Då åkte vi till stan på hotellfrukost på morgonen! Jättelyxigt och mysigt! Vi gick på Clarion och åt en massa gott. Så det blev lite ätardagsätande där i alla fall, fast det hade jag glömt när jag skrev om ätardag för någon dag sen. Sen skulle vi gå på stan en stund innan Andreas skulle vara på landsarkivet och spela. Men så kom han på att han hade glömt kavajen hemma så han var tvungen att åka hem på två röda... Jag gick en snabbis på stan med Johanna medan Arvid följde med Andreas i bilen. Skyndade mig till landsarkivet och tog över bilen med Arvid. Sen åkte jag och barnen till Tages för att hämta tårtbitarna till farsdagsfikat på säng. Vilket Andreas inte visste då eftersom han spelade...

Rekord

Inatt sov Johanna från 21:45 till 03:45 - rekord!!!! Fast sen var hon inte så pigg på att sova mer så tillslut fick hon komma till mig och liggamma tills hon somnade. Lyckligtvis var jag vaken när hon somnade så jag kunde "ta tillbaka" bröstet så hon inte skulle ligga och äta heeeela tiden.

Arvid vaknade också kl 04 inatt... "Arvid inte sova mera"... men efter att jag förklarat att det fortfarande var natt och att han skulle få sova några timmar till så gick det bra.

Nu står chili con carne och puttrar på spisen. Så snart ska vi äta.

Blir lite irri på barnkläder... Jag letade lite i lördags på stan (den lilla tid jag hade innan jag skulle...äh, förklarar sen!) efter en body som jag ville skulle vara i rosa och snygg. Men jag hittade mest bara puffärmar och en massa spets. Och hade den varken puffärm eller spets så var den inte fin i övrigt. Jag får leta vidare... Det är roligt att handla i rosa nu när man "får", det trodde jag aldrig om mig själv. Jag är inte så rosa av mig själv heller, men jag börjar ändra mig.

Nu vaknade Johanna...

Jag och lilla gumman


Sista bilden inkluderar min nya frisyr... fast det där var samma dag som jag hade varit till frissan så det ser inte ut sådär varje dag direkt... :oP

Bläää

Jag blev sjuk jag också. Igår frös jag så hemskt när jag skulle lägga mig så jag skakade och hackade tänder. Jag var fullt påklädd när jag lade mig med bland annat tre tröjor (en av dem var fleece), två täcken och en fleecefilt. Andreas kom med tre varma vattenflaskor att ha i sängen och efter en stund kunde jag slappna av och somna. Urk för att vara sjuk! Jag har inte alls nån lust att vara det!!!!!!!

Arvid får vara hemma idag också, han var inte riktigt sig själv igår eftermiddag och inatt har han hostat en massa igen. Kanske tur det för jag vet inte om jag hade orkat gå dit idag...fast bilen hade man ju kunnat ta i och för sig. Det var längesen vi tog bilen dit på morgonen förresten, det känns mycket bra att vi lyckats ta oss iväg i (någorlunda) tid. :o)

Ska ringa förskolan nu...

Ätandet och sjukling

Mitt "bra ätande" har gått jättebra den här veckan! Och i helgen har det otroligt nog också gått bra, förutom tårtan då förstås. Och efterrätt igår på Rödön. Men jag har inte köpt något godis eller liknande - och har alltså inte haft någon riktig ätardag. Och det överlevde jag också. Nu hoppas jag att den här veckan blir lika bra...

Idag är Arvid hemma från förskolan. Johanna och jag missat babysången idag och det känns tråkigt, men det är ju några gånger kvar innan det är slut så det går nog ingen nöd på oss. Arvid är friskare idag som det verkar, men han har hostat en hel del inatt så han får vara hemma och vila idag. Vi får se hur det blir imorgon. Jag har också förkylningskänning...tråkigt!!

Farsdag

Gårdagen började med att jag klev upp med barnen. Arvid fick välling och Johanna låg och sprattlade på lektäcket medan jag gjorde i ordning fikat. Sedan gick vi upp med fika på säng - "Jaffatårta", tre bitar från Tages. Mums! Fast vi insåg sen att det inte var lika gott att äta det till frukost som att äta det senare under dagen... man ska inte starta dagen med tårta... Men mysigt var det ju såklart! Andreas fick ett kuvert som innehöll något av en skattkarta av nåt slag som jag hade plitat på...

Sen gick vi på promenad för att kolla upp skattkartan... Tricket var att han på olika ställen skulle leta reda på nummer som tillslut skulle sättas ihop till ett telefonnummer och sen skulle han kolla i telefonkatalogen vem som hade det, osv.... På olika sidor i telefonkatalogen hade jag satt fast skraplotter som han fick. Den sista sidan han skulle kolla ledde tillslut till att han skulle kolla i en låda i byrån på toan, där det låg ett paket. Och paketet innehöll samma tröja som han fick på farsdag för två år sen med fotavtryck av Arvid, men nu även med Johannas fötter avtryckta (som jag gjorde på öppna förskolan i torsdags). Och en Dubbel-Triss låg också i paketet. :o)

Igår klippte vi (Andreas) Arvid - det blev kort men riktigt bra!

Var på babysim i torsdags och det hela gick bra, Andreas var också med och badade den här gången. Åt sen hos mamma och pappa för Arvid var där medan vi var på babysim.

I fredags var första träffen med babymassage. Johanna verkade gilla det skarpt, och jag också. Arvid skulle vara hos mamma. De skulle åka på affärn i Brunflo, men där var det ju bombhotat så de åkte till stan och handlade istället. Visade sig att det inte var någon riktig bomb...vad håller folk på med?!?!

Men åååååh!

Suck.... har försökt blogga i två dagar nu men har blivit utkastad hela tiden så jag har varit så less. Nu hoppas jag att det funkar igen - och den här gången ska jag kopiera texten också innan jag försöker publicera...

Grattis alla pappor på farsdag! Vår farsdag ska jag skriva mer om en annan dag. Nu tänkte jag mest meddela att vi är vid liv. Arvid är dock förkyld med hosta och snor och han är allmänt tussig. Ögonen rinner på honom också. Vi får se hur det blir med förskola för honom imorgon, hur han mår på morgonen. Blir det ingen förskola blir det ingen babysång för Johanna och mig heller, men det visar sig.

Update

Får se om jag kommer ihåg vad som hänt sen sist...

I lördags åt vi mysmiddag - älgstek med gräddig potatisgratäng och bea. Och Trocadero till. Mmmm mmmm mmmm vad gott det var! Verkligen värt att vänta på, det var längesen vi åt så gott. Vi hyrde fyra filmer i fredags; I am legend, 27 dresses, Min brors flickvän, P.S. I love you. Enligt mitt tyckte var Min brors flickvän var bäst, I am legend har jag inte sett annat än början på. P.S I love you håller vi på att kolla på fortfarande...har inte kommit längre än till spår fem...

I söndag hade jag och Maggan loppisbord bredvid varandra på Folkan. Jag hade en massa rat att sälja. Förra gången jag hade loppisbord var för tre år sen och det jag inte fick sålt då sänkte jag priset på och försökte sälja nu. Jag var onödigt billig i vissa fall, men jag ville ju helst bli av med allt så... Jag gick 383 kr plus efter att bordshyran var betald. Det gick bättre förra gången, då gick jag 570 kr plus. Bättre lycka nästa gång.

Igår började jag mitt sunda ätande igen. Just nu är jag chokladsugen men än så länge har allt gått bra. 1½ dag avklarad utan snedsteg. Haha, det är för roligt...

Annat värt att notera: igår var det föräldramöte. Och babysång.

Efter att jag hört mig för lite på babysången (två andra mammor) så kom jag fram till att jag skulle lägga Johanna senare på kvällen (hon har lagt sig vid 20 oftast förut) med förhoppning om att hon inte skulle vilja kliva upp vid 04 eller 05 pigg och vaken... Provade igår kväll...hon somnade kl 22, vaknade nästa gång och åt kl 03! Sen kl 05 (då hann hon bara äta på ena bröstet innan hon somnade om igen) och sen 06:45 när hon tyckte att det var dags att kliva upp. Det ska bli riktigt kul att se hur kommande natt blir...

Ååååre

För den som sett Morrhår och ärtor så säger jag bara "Åååååre!". Dit åkte vi igår. För att köra in bilen... :o) Vi hade ett tag funderingar på att åka till Holiday Club och bada, men vi kom iväg ganska sent så vi riktade in oss på en biltur och en middag men tog med badkläderna för säkerhets skull. Det blev en god middag i form av buffé, och Arvid fick leka av sig lite i en lekhall. Mycket trevligt hade vi!

Igår natt ville Johanna upp kl 04 så tillslut gick jag ner med henne och lade henne i vagnen så hon somnade i den när jag gungade den. Inatt ville hon upp kl 05... Gjorde likadant då men hon fick först ligga i gymet och leka av sig lite. Jag vet, man ska inte få barnen att tro att man ska gå upp sådär mitt i natten men vid det laget hade klockan blivit 05:30 och jag visste inte vad jag skulle göra... Så medan hon låg där kollade jag klart på "27 dresses" som jag såklart somnade ifrån igår kväll...

Nåt annat som dock är bra med Johannas sömn är att hon sover flera timmar innan hon ska äta första gången på natten. Inatt vaknade hon kl 01 första gången. Övrigt att tillägga är att hon (oftast) är en sån glad bebis, det är så roligt!

Vi ska strax gå till affärn, bland annat handla lite åt mommo. Verkar vara fint väder idag så det blir nog en bra promenad.

RSS 2.0