Sista dagen för i år

Så här på årets sista dag har jag haft det riktigt bra. Det började med att jag inatt drömde att Andreas och jag gifte oss!! Fast jag var faktiskt sur på honom i kyrkan för på slutet så var det nån kör som sjöng och då satt vi längst ner i kyrkan (don't know why...) och när de hade sjungit klart så gick bara Andreas ut från kyrkan och sa inget till mig. Han visste nämligen att hela ceremonin var slut när kören slutat sjunga, men det visste inte jag. Så han gick ut ur kyrkan själv och där satt jag kvar. Men i övrigt var det ett fint bröllop.

Nåt annat som hänt idag är att vi fick en rejäl sovmorgon!! Jag hörde Johanna först kl 08:30 men så somnade jag om igen. Sen blev vi väckta av att Arvid kom in till oss 08:45!! Oj oj vilken överraskning!! Sen låg vi i sängen alla fyra och kollade på Bolibompa (bland annat Kaspar i Nudådalen, tjoho!) ända till klockan tio (!!!) då vi klev upp. Härligt!!!

Sen kom mamma och pappa förbi med en mössa och en tidning och önskade oss gott nytt år. Nu försöker vi städa lite innan Åke och Maggan kommer. Det märks väl...eftersom jag sitter här (läs: städar icke!). Men jag ska fortsätta nu i alla fall. Adios!

Efter julen

Nu är glada julen slut slut slut.... Vi har haft en riktigt bra jul. Den 23:e jobbade jag men det gick ganska bra faktiskt, åkte hem före halv fyra!! Var in på Coop en sväng och var glad att jag hade självscanning, det var rätt mycket folk där. Vi pysslade vidare och pyntade klart när jag kom hem. Myste på kvällen med julklappsinslagning, rimstuga i P4 och Bingolottos uppesittarkväll (vann 100 kr!). Gick och lade oss strax eftermidnatt.


Jag kommer inte ihåg vilken tid barnen vaknade på julaftonsmorgonen, men det var nog normaltid. Arvid hittade papperet på golvet i barnens rum...papperet föreställde en bild på badkaret. Så han fick gå dit och där fanns ytterligare en bild....pallen i hallen - minijulkyrkan - spisen - lekgaraget - minispisen - och slutligen hörnan bredvid soffan där det fanns två paket; ett till Arvid och ett till Johanna. Arvid fick "fästisar" med Bamse och Johanna fick en ryggsäck.


Vi badade/duschade och gjorde oss i ordning, kollade på julkalendern, åt tomtegröt och stut. Sen åkte vi till Mommo och hälsade på. Sen åkte vi till Rödön, fikade, kollade på Kalle Anka och sen kom tomten. Vanligtvis brukar vi äta efter Kalle Anka och sen kommer tomten, men det ändrade vi på i år eftersom barnen ändå inte orkar äta så länge och helst kanske vill leka med eventuella julklappar.

Vi var fjorton personer: jag, Andreas, Arvid, Johanna, mamma, pappa, Evy, Lennart, Daniel, Anna, Emelie, Johannes, Ida-Maria och Axel.

Allt gick bra med tomten, förutom att Johanna var jäääääätterädd!!!!! Men när tomten hade gått lugnade hon ner sig litegrann... ;o) Vi fick så många bra julklappar allihop, tack så mycket!!!! Efter julklapparna åt vi middag och sen fika efter ett tag till. Mamma och pappa åkte hem vid 22-tiden, mamma skulle upp och jobba på juldagen. Vi spleade spelet "Med andra ord" till 01:30....längesen jag var vaken så länge!



Johanna lade sig vid 20-tiden tror jag, Arvid var vaken till efter 22!! Trots det så vaknade barnen tidigt ändå, 07:40 hörde vi Arvid säga till Johanna: "Tyst, annars vaknar mamma och pappa!". :o) Andreas klev upp med barnen, jag sov vidare, sen gick Andreas och lade sig när jag klev upp vid kl 10. Vi åt frukost och lunch och sen åkte vi vidare mot nästa firande. Det var hos Sven-Inge och Inger i stan. Arvid och Tone hade roligt som vanligt, men strax efter middagen blev Arvid jäääättettrött och hängig. När vi kom hem visade det sig att han hade feber. 38,3 på ena örat och 39,3 på andra örat.

Andreas var ut med sina bröder på juldagskvällen på GIII/Plaza, själv somnade jag 22:40. Kollade på Strandvaskaren av Camilla Läckberg och kollade på sista delen igår, bra var den tyckte jag.

Igår var vi hos mamma och pappa på lunch, fika och middag. Sov en hel del gjorde vi också, skön slappdag. På kvällen såg vi Robinson och sen såg jag slutet på Strandvaskaren medan Andreas började kolla på Gladiator.


De årliga julklappsbilderna är tagna nu på morgonen:



Får se om jag skriver mer i detalj om julklapparna sen, men det här inlägget har tagit så lång tid att göra så jag tar det vid ett senare tillfälle...



GOD JUL



Tänkte önska er en GOD JUL!!!!!
(såhär på annandagen....)




Orkar inte skriva mer nu, men det blir väl....



Mysig ledig dag och en hästsvans

Imorse satt jag i soffan och skulle sätta om mitt hår i hästsvans. Men då började Johanna peka på sitt bakhuvud och ställde sig med ryggen mot mig - hon ville ha sitt hår uppsatt!!! Oj oj vad kul och gulligt det var! Så jag satte upp håret på henne och sen var hon nöjd. :o)

Igår hade vi en toppendag!! Jag var ledig (ledig idag också, men jobbar imorgon) och vi fick följa med Arvids förskoleavdelning till kyrkan för att lyssna lite på berättelsen om Jesus. Arvid har egentligen jullov men vi fick följa med ändå, tre andra barn med jullov kom också. Det var tydligen många barn som undrat varför man firar jul och vem den där Jesus var så en av fröknarna ordnade så de skulle få komma dit och kolla på krubban och få höra lite om Jesus. Kul!

Sen gick vi till öppna förskolan på julavslutning. Det var jullunch med gröt och stut och innan det sjöng vi lite julsånger på sångstunden. Mysigt. Sen gick vi hem när Johanna skulle sova, och efter det åkte vi till stan för att fixa resten av julklapparna. Det var snabbt överstökat så vi kunde fortsätta stadsbesöket med att bara gå omkring och njuta av att vi var klara. :o)

Idag ska barnen till momma och moffa så vi kan julstäda, så allt är klart imorgon när jag jobbar.

Kom på att jag glömt skriva om nåt stort - den 4 december tog jag hål i öronen! Det ni! ;o)


Orken är borta

Har verkligen ingen större lust att blogga nu för tiden. Orkar inte. Det är ganska mycket på jobbet och så har jag lite småångest över julstök... Jag tycker inte att jag har tiden eller orken att baka eller städa. Idag har Andreas varit borta nästan hela dagen så jag har haft barnen helt själv idag, shit - jag är ju inte van det längre!! Jag kände mig utkörd redan efter ett par timmar. Men så började jag städa barnens rum medan de lekte, det tog lång tid men tillslut blev det klart. Sen städade jag hallen uppe och toan uppe. Men som sagt, det tar tid... barnen ville gärna vara med och leka kring benen. :o)

I övermorgon kommer kommande veckas höjdpunkt: luciafirande på förskolan. Det ska bli så kul att se hur Arvid gör, om han sjunger med, om han kan gå med i ledet, stå still när det krävs, osv. Har jag skrivit att Johanna fått plats på Arvids avdelning förresten? Om inte annat så har jag ju det nu, och det känns såååå bra att hon fick plats där - det underlättar så mycket att slippa hämta och lämna på två avdelningar, och lär underlätta inskolningen mycket också. Hurra!!

Lite om första advent bland annat



Vi hade som sagt en jättemysig första advent. Det började med att jag åkte på loppis på Furan. Andreas och barnen åkte till Ås kyrka. Farmor och farfar kom till kyrkan och passade barnen medan Andreas övade. På loppisen hittade jag två par byxor till Arvid i nästa storlek, strl 110. Sen åkte jag också till Ås kyrka och gjorde de andra sällskap. Till en början (Bild 1) gick det bra att sitta i kyrkbänkarna...men efter en stund (kanske efter 20 min/en halvtimme) fick Johanna myror i benen och ville pinna iväg. Tillslut fick hon det, hon och Arvid knatade iväg nerför altargången och jag gick till dem när de gått ner till porten. Vi hittade lyckligtvis en lekhörna där vi stannade. Andreas spelade jättefint (Bild 2) och fick mycket beröm efteråt. Kul!

Efter kyrkan åkte vi till stan för att gå på julskyltning. Mysigt hade vi även där. Vi kollade på lite tomtar, var in på Lekstugan ett bra tag, in på Syssla en sväng, kollade när granen tändes vid Rådhuset och drack glögg. Innan vi åkte hem var vi ner i Domusgaraget där Lions brukar hålla till. Jag fick för mig att vi skulle spela på chokladhjul så Arvid fick göra det, och vann!! Han var överlycklig över vinsten - en Marabou chokladkaka. Han ville hålla i den hela tiden (Bild 3...när vi satt i bilen och Arvid hade somnat...men höll ändå krampaktigt i vinsten) och sen ville han bjuda när vi kom till farmor och farfar lite senare.

Idag (nästan en vecka senare alltså) skulle Arvid och Johanna åka till momma o moffa och då kom Arvid på att han ville ta med chokladen för att bjuda dem också. Vilken omtänksam kille!! Vi har inte pratat om chokladen så mycket här i veckan, men ändå kom han ihåg det!

Hur som helst så var vi på Rödön på kvällen på första advent för att fira att farfar fyllde år några dagar senare. Och äntligen fick vi tända ljusstakarna eftersom det var första advent - lovely!

Nu är barnen friska igen, hurra! Johanna snorar lite fortfarande, men det är sååååå mycket bättre. Igår var Isak, Emil och Lina här och hälsade på Andreas och barnen. Arvid tyckte att det var så roligt. Idag är som sagt han och Johanna hos momma och moffa och ska sova över tills imorgon, så vi kunde åka in och handla julklappar idag. Pust.... det tog tid. Men nu är det klart, det mesta i alla fall - tjoho! I valiga fall köper jag allt väääldigt sent, men nu känns det mycket bra att vara ute i god tid. Ikväll åt Andreas och jag middag framför tv:n, händer bara när barnen inte är hemma.

Det har varit en riktigt jobbig arbetsvecka, det är så mycket post nu och det lär fortsätta ett tag till. Men jag hoppas ändå på ett under och att det lugnar ner sig. Det är nog bra att tänka positivt trots allt. :o)

Kollade såklart på Robinson ikväll. Vi har det väldigt soft när vi är barnfria. Såklart längtar vi men det är ju skönt att längta också - speciellt när man ses igen! Vi försöker samla nya krafter och tar det lugnt, köpte pizza till middag och imorgon får vi ju sovmorgon så det ska bli lyxigt.

Orkar inte blogga

Jag orkar inte blogga, får bli mer en annan dag (I hope). Nu ska jag se mitt inspelade program av gårdagens Bonde. Igår var jag, mamma, Arne och Maggan på Garvsyra nämligen. Annat som hänt i korthet är att det är jättemycket på jobbet, tiden går fort, jag lyssnar på Luftslottet som sprängdes, försökte ta nya julkort på barnen idag (lite bättre denna gång), vi hade en supermysig första advent. Det var lite smått. Men nu blir det Bonde!!

RSS 2.0