Nätter...suck

Två jobbiga nätter har det varit nu. Johanna har vaknat flera flera flera gånger och inatt när hon aldrig somnade om (klockan var då 01 och hon hade varit vaken måååånga gånger redan) så gav jag upp - hon fick sova hos mig och liggamma. Då somnade hon och verkade sova skönt, jag sover dock mindre bra då. Men jag har sovit en stund nu på förmiddagen och det kändes väldigt välbehövligt!

Skulle kunna köra femminuters, men jag ooooorkar inte på natten när jag är så hiskeligt trött. Ibland funkar det en stund att köra igång speldosan, men ingen längre stund. Och napp tar hon inte... Det lär väl bli bättre, men när?

Dokumentärer och annat

Det blev inte någon lika bra natt inatt som natten innan... Suck... Igår kväll somnade hon vid 21, sen vaknade hon redan kl 23, sen 02:30 och 06. Sista gången hade hon bajsat så jag gick ner och bytte på henne och sen fick hon liggamma och somnade en liten stund som tur var.

Andreas är hos tandläkaren och lagar ett hål, stackarn! Både att laga hål och att bli av med en massa pengar...

Jag försöker lära mig min nya mobil (det är en Ericsson G502) det går framåt och jag börjar gilla den mer och mer - även fast jag saknar min gamla lite fortfarande. :o)

 
Kläderna som barnen fick igår

I förrgår så jag en dokumentär om amning. Jag kunde konstatera att jag inte skulle låta någon annan amma mitt barn, och jag skulle inte kunna amma ett annat barn heller. Skulle kännas helfel. Och så var det ett inslag med en mamma som ammade sina två döttrar som var 4 och 5 år gamla - det var riktigt motbjudande, vet inte varför egentligen. Borde ju vara det mest naturliga.

Igår så jag dokumentären Nunnan. Mycket intressant, men obegripligt. En tjej som när hon var 19 år bestämde sig för att gå i kloster och det var den strängaste orden (en av dem i alla fall), där de skulle leva i ständig tystnad och bara be hela dagarna. Två timmar om dagen fick de prata. De fick aldrig skaffa sig någon bästa kompis bland de andra nunnorna. Familjen fick bara komma och hälsa på sju gånger per år, och då bakom galler. Skumt. Men det är väl därför det finns dokumentärer...så man ska inse att alla inte är likadana...

Viktcheck nr 4

Jakten på att bli av med graviditetskilona




Torsdagsvägning vecka för vecka
Vecka 1 • 72,9 kg
Vecka 2 • 70,3 kg
Vecka 3 • 69,9 kg
Vecka 4 • 69,0 kg
Vecka 5 • 69,3 kg
=                         -3,6 kg
(denna vecka          +0,3 kg)



Delmålen
Startade på 73 kg (72,9)
69,9
  • Belöning: Inget förutom att jag är under 70...
68 kg (halvvägs) • Belöning: Boka klipptid
65,5 kg  • Belöning: Boka ansiktsbehandling
63 kg (MÅLET)  • Belöning: Shoppa kläder


Gick upp 0,3 kg den här veckan.... Misstänkte att jag hade gått upp för det har inte gått så bra den här veckan (heller), men glad ändå att jag inte hade gått upp mer än jag hade gjort. Man får räkna med lite bakslag, men roligt är det inte när det hade gått så bra i början. Jaja, vi får se vartåt det här bär...

What?

Är det nån som vet varför mina bilder inte går att klicka på!?

Rolig prick till son vi har

Igår när jag hade hämtat Arvid på förskolan och satt honom i bilen så sa han att han inte kunde prata mer. Nähä, det var inte mycket att göra åt då. Så han var tyst hela vägen hem. När vi stannat bilen frågade jag honom om han fortfarande inte kunde prata, varpå han svarade:
- Näe.....de e slut på batterier.

Stadsbesök och bra natt

Idag har varit en bra dag på stan. Det är inte alltid man är på humör för att gå på stan, men idag gick det bra. Mamma, jag och Johanna åkte in efter att jag lämnat Arvid på förskolan. Skulle hämta ut min mobil, men jag skulle få en helt ny mobil, av annan modell. Men den hade lucka och det vill inte jag ha så jag sa det såklart. Han (expediten) gick iväg en sväng och kom tillbaka med en annan mobil som jag kunde få ta för den var värd lika mycket. Så den tog jag, den är nyare än den jag hade och verkar vara likvärdig. Svårt att vänja sig vid nya knappar och sådär bara, men det ska nog lösa sig. Fick dessutom en plånbok och god kebablunch av mamma. Och barnen fick fina kläder: Arvid fick en Blixten McQueentröja och Johanna en body och klänning med Katten Jansson. Tack för det!

Nåt bra hände inatt: Johanna somnade 20:30 och nästa gång hon vaknade var 03:15!!!!!! Det var längesen det hände sist!!! Hoppas såklart att det blir likadant inatt, men jag törs verkligen inte tro det. Hon åt gröt på kvällen, men jag tror knappast det beror på det för hon åt bara gröt gjord på 2 msk... Men det får nog bli gröt ikväll också. Eller välling. Får se...

Tisdag idag

I söndags var vi på babysim med både Johanna och Arvid. Eller Arvid är ju inte baby, men han fick följa med ändå så han får lite vattenvana och kan börja nån simkurs senare. Jättesnällt tycker jag! Det var bara fyra bebisar och så Arvid så det var ganska lugnt. Johanna dök och åkte rutschkana och tyckte det var roligt som vanligt. :o) Arvid tyckte också det var kul, och kände igen flera av sångerna vi sjöng så han kunde sjunga med. :o)

Igår kväll somnade Johanna kl 20:30 (på stört), vaknade 23, 02, 05. Sista gången hade hon bajsat så jag bytte blöja, men sen var hon inte så jättepigg på att sova mer... Slumrade lite när hon liggammade men det var det lilla tyvärr... Hon har dock tagit igen det idag så jag hoppas hon är på banan igen.

Igår kväll gjorde jag i ordning 1 dl välling och hon sög i sig tre fjärdedelar ungefär. Grett, det tar sig! :o)

Lite bilder på våra fina barn:

Strax efter att vi tagit sista bilden så lade Arvid sitt öra mot Johannas mage och berättade sen att hon hade en lillebror i magen. Haha!

Bra lördag igår

Å vilken bra dag det var igår!! På förmiddagen tog vi det mest lugnt. Åt lunch och sen gick Arvid och lade sig. Vi gjorde oss i ordning och när Arvid hade vaknat dröjde det inte länge innan vi åkte med barnen till momma och moffa så de skulle vara där när vi åkte på Dalwhinnies.

Andreas och jag åkte alltså in till stan och åt. Jag tog vitlöksbröd till förrätt och Andreas åt laxcanapé. Till varmrätt tog vi båda oxfilétoast, mums! Fast vi bytte ut såsen (smakade alldeles för mycket rödvin) till pepparsås och då blev det kanon! Orkade ingen efterrätt utan gick ner på Videoteket och hyrde Indiana Jones och Arn.

Handlade på Coop innan vi hämtade barnen. Drack kaffe och fikade lite innan vi packade oss i ordning och åkte hem. Jag gav Johanna 50 ml välling och vet ni - hon slurpade i sig det i ett nafs!! Alltihop!! Och hon sög till och med!! Tänk om det börjar ta sig nu, det vore jättebra!! Sen fick hon amma och lade sig, somnade på tio minuter. Så efter det började vi kolla på film, såg Indiana Jones igår och den var helt okej faktiskt förutom att jag tyckte det var lite skumt med utomjordingarna....

Johannas andra tand har kommit upp nu!! Inatt vaknade hon 00:30, 04:00 och 07:30!! Rätt bra natt med andra ord. Bytte blöja på henne 07:30 för hon hade bajsat och sen gick vi upp och lade oss igen så hon fick liggamma och vi somnade båda två till strax efter nio. :o)

Dags för lite frukost med familjen. I eftermiddag blir det babysim, och Arvid skulle också få följa med.


Natten

Igår lade vi Johanna redan klockan 20, kom på att vi egentligen inte borde dra ut på det ända till klockan 21 när hon ändå ser ut att vara trött redan före 20. Så vi testade. Andreas gav henne välling och fick i henne allt (50 ml), sen ammade jag och bar upp henne. Hon somnade efter 10 minuter. Sen vaknade hon kl 00 och fick äta. Nästa gång hon vaknade var klockan 02 och då funkade det att dra igång speldosan så sov hon till kl 03 när hon fick äta igen. Sen vaknade hon inte förrän kl 06 och fick då komma till mig och liggamma och sova tills vi klev upp vid 08:30. Arvid vaknade vid 07:30 och busade i vår säng en stund innan vi alla klev upp.

Vi funderar dock på om Johanna inte behöver äta på natten så mycket som hon gör. Därför kommer vi nog att testa om hon kan somna om utan att amma, åtminstone den första gången hon vaknar - vilket brukar vara ca 4 timmar efter att hon somnat. Får se när vi testar första gången...och hur det går...

Sömn

Inatt har Johanna inte sovit så bra. Jag däremot har inte haft nån hostattack inatt så jag får glädjas åt det istället. Vi misstänker att det är Johannas andra tand som är på väg upp som gör att hon inte sover så bra. En av gångerna hon vaknade inatt funkade det att köra igång speldosan i alla fall. Alltid nåt! Det här med gröt på kvällen verkar förresten inte göra att hon sover längre på natten heller... fast å andra sidan äter hon ju inte så mycket gröt än så länge.

Johanna sover i spjälsängen nu, annars brukar hon sova i vagnen när hon sover på dagen men nu ligger hon alltså i spjälsängen. Det funkade med femminuters på dagen också. Trodde dock inte att hon skulle somna för hon låg och skrattade när jag kom upp andra gången, men nästa gång hade hon somnat.

Medan båda barnen nu sover har jag städat lite, och fått undan en hel del disk som vi inte har haft nån lust att stoppa i diskmaskinen - trots att den varit tom.

Fick förresten sms nyss om att min mobil är klar! Jihoooo!

Johannas lunch

Jippie, idag var Johanna riktigt intresserad av att äta lunch! Hon fick majs- och potatispuré och åt med glädje. Åtminstone till en början (som vanligt...). Men hon åt upp allt jag gjort i ordning (typ en tredjedels 4-månadersburk) så hon skulle få lite efterrätt i form av mangopuré efteråt. Inga problem tänkte jag, så gott som det är! Men se där ja....inte var hon så förtjust i det inte... What?!?! Fick jag offra mig och äta upp det som var kvar då... ;oP

Vilken Astrid Lindgrenfigur är du?

Hittade ett test i en blogg nyss.....

Mitt resultat:
 


Andreas resultat:


Sjukhusbesök och firande

Jag glömde skriva nåt viktigt i mitt viktinlägg (haha......): Jag kom i ett par av mina gamla jeans idag!!!!!!!!!!!

Idag var vi på röntgen och ortopeden för att kolla Johannas höft. Inga problem, det såg jättefint ut. Och som vanligt träffar man så trevlig personal. Men nu ska vi inte dit nåt mer, skönt det också såklart.

Medan vi var på sjukhuset var Arvid med farfar hos farbror Anders (Andreas farbror), men ett bra tag trodde han att det var till farbror Nilsson ur Madicken som han skulle till. Han är för go, Arvid! Han hade lekt med Tommy (Anders hund) och haft roligt. :o)

Igår kväll och ikväll somnade Johanna på stört - det är sååååååååååå skönt så det är inte klokt! Gröten åt hon med glädje ikväll också, åtminstone till en början. Jag ser det som väldigt positivt. Då hade hon inte ätit sen kl 17:30 så hon kanske var tillräckligt hungrig för att få i sig gröten då. (hon åt vid 21-tiden) Någon välling provade jag aldrig.

Ikväll har jag och barnen (Andreas repade) varit hos Gunilla och fikat eftersom hon fyllt år. Ramona, Eivor och Bea var också där. Arvid verkade ha riktigt roligt och härjade med Ramona. Johanna såg mest chockad ut, även fast hon är van. Haha. Trevligt var det och gott fika fick vi.

Idag har vi firat (att Johannas höft är ok, att Johanna blir 6 månader idag, att Arvid blev 2½ för några dagar sen, att jag kom i mina jeans, att Johannas andra tand snart är uppe, osv.....det finns mycket att fira bara man vill!) genom att köpa hem mat från Subway - ååååå vad gott det var! och så köpte vi fikabröd på Edenbos också. Värsta lyxen! Mitt på blanka torsdagen!! "Mmmm mmmm mmmm" som Rebban skulle ha sagt. ;o)

Viktcheck nr 3

Jakten på att bli av med graviditetskilona




Torsdagsvägning vecka för vecka
Vecka 1 • 72,9 kg
Vecka 2 • 70,3 kg
Vecka 3 • 69,9 kg
Vecka 4 • 69,0 kg
=                         -3,9 kg
(denna vecka          -0,9 kg)



Delmålen
Startade på 73 kg (72,9)
69,9
 • Belöning: Inget förutom att jag är under 70...
68 kg (halvvägs) • Belöning: Boka klipptid
65,5 kg • Belöning: Boka ansiktsbehandling
63 kg (MÅLET) • Belöning: Shoppa kläder


Trots att jag trodde att jag gått upp denna vecka så hade jag gått ner ändå. Det har jag nog Johanna och amningen att tacka för. Det har nämligen inte gått så bra den här veckan, jag har varit väldigt hungrig och ätit mer mat än vad jag behöver. Och ätit lite annat också. :oP

Vällingsuppdatering

Nix pix. Gjorde i ordning 50 ml och hon fick endast i sig 20 ml. Vi får prova fler gånger...


Mat

Hm...börjar bli lite småstressad över det här med maten och Johanna nu... Hon verkar inte så överförtjust i mat längre. Jo amma går hur bra som helst, men annan mat är inte så jättepoppis. Kanske får se till att hon är riktigt hungrig när hon ska till att äta. Fast då går det väl inte just pga att hon är alldeles för hungrig heller då...haha. Ska nog prova välling ikväll igen i alla fall, får se hur det går. Skriver sen och berättar hur det gick...

Vad gäller Arvid och mat så äter han bra.
Så fort jag kommer till förskolan nu så berättar han vad han ätit till lunch och han brukar äta bra också. Nu till middag åt vi Lasagnette och han ville ha påfyllning två gånger. Sista gången ville han inte ens ha den värmd!! Så han satt där och åt kall mat, men tyckte det var hur gott som helst. Det där har hänt ett par gånger förut också, han verkar vara sin far upp i dagen... :o)

Jaha

Ännu en dag till ända. Inte riktigt, men nästan. Dagarna bara flyger iväg. Jag hänger inte riktigt med. Imorgon ska vi i alla fall kolla Johannas höft igen, det ska bli intressant. Tror inte att det är nåt knas, men de kallar igen när barnet är ett halvår och det blir hon ju imorgon så... Himla bra läkare är det vi har i alla fall.

Aj aj, men inget brutet

I söndags när vi gick hem från badhuset ramlade jag. Det var knölig is där och mörkt ute så jag klev på en sån där knöl och ramlade pladask rakt ner i marken. Tog emot mig med min före detta brutna hand!! Ojoj vad jag hann tänka mycket..."Ånej inte igen!!" bland annat. Blev såklart jätterädd, men Andreas försökte lugna mig och få mig att andas lugnt. Efter en stund kunde jag konstatera att jag inte hade brutit nåt, men blev lite öm i handleden och fick ont i höften/låret. Nu i efterhand gör det inte alls ont i handen längre, men däremot gör det rejält ont på utsidan låret! Men tur jag inte bröt nåt i alla fall...

Imorgon är det vägning igen. Det har gått asigt dåligt den här veckan så jag förväntar mig att jag har gått upp faktiskt. Jag har både varit sötsugen och rejält hungrig på mat! Så jag har ätit mer mat än vad jag brukar, vet inte varför. Jaja, kan ju försöka bättra mig...

 Johanna börjar med att ligga i babygymet på fårskinnsfällen. På något sätt stannar hon inte där utan sprattlar och leker sig av från fällen oftast. :oD

Arvid är på förskolan och jag hade väntat mig att Johanna skulle sova ett par timmar när vi kom hem så jag också kunde lägga mig, men hon var inte så pigg på det... Så hon sov bara 45 minuter och nu ligger hon och leker i gymet. Arvid blev förresten jätteglad idag när Isak kom samtidigt som honom till förskolan. Han gjorde precis som han brukar göra när det kommer nån och hälsar på som han känner väl och blir glad att träffa, typ spexa och hålla på. Roligt! :o)

Femminutersuppdatering: I förrgår somnade Johanna på tio minuter. Igår somnade hon på stört. Sköööööööönt!
Vi försökte ge henne gröt som vanligt igår kväll, men hon ville inte ha. Provade välling för första gången, men det gick inte heller så bra... Kanske var hon helt enkelt inte så hungrig. Ska prova ikväll igen. Hon tar ju inte flaska i vanliga fall så varför skulle hon ta den när det är välling egentligen...? Men vi provar vidare... Lite fick hon i alla fall i sig, men marginellt. :o)

Ser fram emot lördag

Vi har något roligt att se fram emot:
Andreas och jag ska gå ut och äta på lördag! Det ska bli riktigt kul och förhoppningsvis gott. :o)

Johanna har börjat använda gåstolen mer och mer nu och det verkar vara en riktig höjdare för den unga fröken.

Idag åkte jag och Johanna till mamma och hälsade på, och tog chansen att sova lite, skönt. Jag sov igår när Johanna sov också och hade trots det inte alls några problem att somna på kvällen. Kanske beror på att jag är uppe ca tre gånger per natt för att amma och dessutom kliver upp och har hostattacker också.

Idag hade de inte varit ute på förskolan, vilket har märkts på Arvid i eftermiddag. Han hade dessutom bara sovit en timme och en kvart så han har varit övertrött ikväll. Det märks så väl när de varit inne och lekt på förmiddagen istället för att vara ute. Men det är roligt också att de får vara inne lite också, annars blir det inte så mycket innetid för Arvid eftersom han inte går så många timmar per dag.

Ikväll har jag tagit bort liggdelen i Johannas vagn. Det har jag dragit ut länge på nu....haha! Hon ska ju vara liten länge. ;o)


Roligt roligt

En rolig grej från babysimmet igår var att jag kände på mina badbyxor att jag tappat i vikt! Byxorna hade blivit större och det hade även försvunnit lite på kärlekshandtagen. Roligt! Tänk vad bara några få tappade kilon kan göra mycket.

En annan grej som jag glömt skriva om som är rolig (för en jordgubbsälskare som mig) är att varje gång vi åker till Rödön och åker förbi Jordgubbslandet så säger Arvid: "Mamma köpe jordgubbar". Det är så roligt för när vi börjar närma oss stället så tittar Andreas och jag på varandra och inväntar Arvids ord. Lika roligt varje gång! :o)

Måndag morgon

Femminuters igår kväll gick bra, hon vaknade inte förrän 00:30 och då fick hon äta för då hade hon inte ätit sen 20-tiden. Grett!!

Imorse fick Johanna komma till mig vid 05-tiden (tror jag....var lite trött...), innan det tror jag att hon åt vid 03:30. Vid 06-tiden startade hon ett bajskalas som hette duga så det var bara att kliva upp då... Jag är mindre pigg idag men hoppas att Johanna tänkte sova lite när Arvid är på förskolan så jag kan sova en stund jag också. Har hostat en hel del inatt också så jag är trött pga det också. Fast Johanna sover nu så jag kan tänka mig att det dröjer några timmar innan hon vill sova igen... En får se, en får se...

Fick väcka Arvid imorse, ååå han såg ut att ha det så mysigt där han låg och sov. Varmt och skönt. Men han är nog mest nöjd över att det är måndag så han får gå på förskolan igen. :o)


Babysim igen

Idag har vi börjat fortsättningskursen i babysim. Den här gången får vi gå i Brunflo som tur är, har asigt nära då jämfört med när det var på Solliden förut. Vad som dessutom är bra är att Arvid ska få följa med nästkommande gånger också så då behöver vi inte skaffa barnvakt varje söndag heller. Idag skulle mamma och pappa passa honom, men så kom svärföräldrarna och hälsade på så de kunde stanna kvar och passa honom. Idag dök Johanna två gånger och åkte dessutom rutchkana! Fast hon kan ju inte sitta själv så simläraren höll i henne hela tiden och Andreas tog emot henne (Johanna...inte simläraren...).

Nu kör vi femminuters igen. Vi tror stenhårt på det här och det känns så himla bra. Förmodligen är det pga den som Arvid varit så lätt att lägga hela tiden. Nåja, inte hela tiden, men i det stora hela är han väldigt lätt att lägga och brukar somna själv utan att vi behöver vara med honom eller läsa femton sagor, osv... Och inte verkar han vara något otryggt barn!

Klockan 21 ska Andreas och jag se På Spåret. I fredags hade vi främmande så vi såg det inte pga det, sen skulle jag spela in reprisen igår men vad jag inte visste var att man inte kan stänga av tv:n längre när man spelar in... Så det blev inget igår heller. Men ikväll ska vi se reprisen på SVT24, om inget oväntat inträffar.

Min hosta håller i sig, det rosslar, piper och väser i luftrören. Blä. Johanna har också fått likadan hosta, stackars liten!!

Efter en kvart somnade hon.
Jippi!!! Har förresten glömt berätta att hon vänder sig från rygg till mage nu! Armen är inte ivägen längre. :o)

5-minuters

Igår var en bra dag. Först åkte jag och barnen till mamma för hon var ledig. När barnen sov lade jag mig på kökssoffan under en filt och somnade jag med. Skönt! Åt lunch, lekte och surrade. Åkte sen hem när Andreas hade kommit hem. Daniel, Johannes, Ida och Axel kom på kvällen och vi beställde mat från Sibylla. Blev oväntat ätardag igår med andra ord... Tog kebabrulle och det var så gott! Hade kvar lite till idag också. Det var en trevlig kväll, kollade lite på Die Hard 3 och surrade. :o)

Imorse vaknade vi halv nio, åt frukost, pappa kom förbi en sväng och sen gick vi ner på affärn. Arvid fick åka pulka och det tyckte han var riktigt kul. En kall men mycket skön promenad (förutom att jag hade ont i tån). På vägen hem gick vi förbi ishallen och kollade när Martin åkte skridskor med Åke och farfar som var på besök. Arvid tyckte det var extra kul när Åke bar honom och åkte på isen med honom. Roligt! :o)

Idag har vi plockat undan julen definitivt. Känns både skönt och trist. Ett helt år till nästa gång... men det är ju så mycket pynt att det tar emot att ta fram allt igen... ;o)

En stor grej som hänt är att vi börjat med femminutersmetoden även på Johanna! Vi började natten mot torsdag. Första kvällen tog det 30 min innan hon somnade. Igår tog det 25 min. Ikväll tog det 15 min! Vad som däremot hände ikväll var att hon vaknade efter ett par timmar, men då fortsatte vi köra femminuters och det tog då ca 30 min. Ska bli spännande att se hur natten blir, de två tidigare nätterna har varit helt okej. Men gissa om det känns skönt att det inte behöver vara endast jag som lägger henne och får henne att somna genom att amma?!

Johanna har börjat äta lite mer också. Eller nja egentligen inte.... men det blev lite av en nystart för några dagar sen... Så nu äter hon puré till lunch och gröt till kvällsmål, men ammar precis som vanligt också.

Jag har haft min ordinarie ätardag idag så imorgon är det nya friska tag igen. Jag tycker att det går ganska bra, jag är mycket motiverad!

 Arvid kollar på Jönssonligan

Svinus kalltus

Idag har Andreas sin lediga dag. Det firade han genom att gå till tandläkaren. Jag och barnen följde med och hälsade på pappa på hans jobb under tiden. Det var roligt, Arvid fick saft och fick leka med moffas V70-bilar. :o) Sen kom Andreas och drack en kopp kaffe innan vi gick ner på Syssla och handlade lite. Efter det åkte vi hem, det var inte så lockande att strosa på stan idag när det var så hiskeligt kallt...

Fick hem ICAs personliga rabatter idag. Vilken fullträff: chips, köttbullar, vetemjöl, tvättmedel, lättdryck och nachos partypack.

Nu har Andreas och Arvid lagt sig för att sova lunch. Själv ska jag ta med mig Johanna till köket och sätta mig för att läsa tidningen.

JohannaArvid läser för fiskarna

Viktcheck nr 2

Jakten på att bli av med graviditetskilona




Torsdagsvägning vecka för vecka
Vecka 1 • 72,9 kg
Vecka 2 • 70,3 kg
Vecka 3 • 69,9 kg
=                         -3,0 kg
(denna vecka          -0,4 kg)



Delmålen
Startade på 73 kg (72,9)
69,9
Belöning: Inget förutom att jag är under 70...
68 kg (halvvägs) • Belöning: Boka klipptid
65,5 kgBelöning: Boka ansiktsbehandling
63 kg (MÅLET) • Belöning: Shoppa kläder



Första delmålet är uppnått! Lite besviken blev jag först för jag hade hoppats på att ha gått ner lite mer, men sen har jag tänkt om och insett att jag ska vara glad att jag nådde första delmålet. Hade ju lika gärna kunnat väga 70,0 egentligen. Marginalerna är små.

Jubileum...

Nu är hotellrum bokat inför HJs jubileum i mars! Jippi!!!!!!!! Det kommer att bli asigt kul tror jag. Kommer dock att fortfarande vara ammande vid den tidpunkten (det är i alla fall min plan...tänker amma ett år) så jag kommer nog att vara mest nykter på hela Norrlands. Men kul kan man ju ha ändå! :o) Ska höra om det finns en tänkbar barnvakt att tillgå under kvällen, annars får lilla gumman följa med! Andreas följer också med men Arvid får stanna hemma, han har nog roligast på hemmamark. :o)

Kul ska det bli!

En onsdag

Äntligen mår jag lite bättre! Peppar peppar. Till saken hör att jag inte hostade lika mycket inatt som natten innan. Tjoho! Hoppas det blir en lika bra natt inatt, eller ännu bättre för jag hostar ju fortfarande så allra bäst vore om jag slapp hosta helt och fullt. Såklart.

Arvids tredje dag på förskolan hade varit bra. Min och Johannas dag har också varit bra. Har inte gjort så mycket. Har dock fått tillbaka matlusten och det känns väldigt bra.

Vi har fått kallelse till ortopeden för att kolla Johannas höft igen. Det såg ju bra ut sist vi kollade men vi skulle bli kallade när hon var ett halvår gammal i alla fall. Så om en dryg vecka ska vi dit och kolla.

Prisad

Jag har fått ett fint pris från Linda. Tack så mycket!!
 

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggarna som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den! Ni förtjänar oxå en award för bästa MAMMABLOGGAR:

Jag väljer att endast prisa en blogg; Elins blogg, dels för att det är den jag kollar oftast (speciellt nu när vi alla väntade på Viktor) och dels för att det finns så många bra mammabloggar att det är svårt att välja ut "några".

Krax och host

Mms:et igår var mycket riktigt från Elin, de har fått sin lille bebis!!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS igen!!!

För ett ögonblick igår kändes det som om min förkylning var på bättringsvägen. Men några timmar senare hade jag ändrat mig igen... Inatt hade jag 38,7 när jag tog en Alvedon. Hade då smått hostat ihjäl mig och dessutom frusit ihjäl så det var inte många glada miner från min sida. Inga glada miner alls faktiskt eftersom jag har ont i munnen av tanddragningen. Jag har fått en blåsa på insidan av käken där tanden drogs så jag har ont där pga det också. Urk.

Nåt som däremot är roligt är att Arvid var tillbaka på förskolan idag och hade haft så roligt. Han är som en ny människa! :o) Igår kväll när Andreas lade honom för natten så sa Arvid: "Imorron, Arvi leka barna". Imorse när jag plockade upp honom så sa han först som vanligt "Gå ner" och så frågade jag vad han tyckte vi skulle göra sen... "Åka fökolan!!!" sa han och sken upp! :o)

Status på mig nu är att jag är trött i ögonen, har ont i huvudet och lederna. Det kan ju inte bli annat än bättre, eller hur?!

Ätandet den här helgen har det blivit lite si och så med. Jag har nämligen ingen större matlust. Men jag vet ju att jag måste äta... Så äter gör jag, men jag ids inte göra i ordning några grönsaker. Får se vad torsdagens vägning säger. Tror inte det hänt så mycket över huvud taget, i så fall upp. Men är man sjuk så är man och det är ju inget man rår för!


Feber...

Det blev min tur att få feber... Fick feber i fredags kväll och hade 39.2 på natten. Jag hade feber igår kväll också men inte lika hög, bara 38.5 då. Ätardag som det var igår så blev det lite av ett antiklimax eftersom jag inte var så jättehungrig över huvud taget. Brukar sällan vara det när jag är sjuk. Men vi köpte i alla fall pizza igår och handlade lite godis. Det gick ner. Eller mycket av pizzan är kvar, men godiset är väck.

Just nu är jag lite fundersam... Jag har ju lämnat in min mobil på lagning så jag går omkring med en antik Nokia som inte kan ta emot mms. Fick ett mms imorse och undrar såklart vem det är ifrån! Tänk om det är Mios lillebror som har anlänt...?!

Utmanad!

Har blivit utmanad av Linda

4 av Mina favoritprogram på TV
1. På Spåret
2. Bonde söker fru
3. Vänner
4. Sjukhuset

4 saker jag gjorde igår
1. Var sjuk
2. Åkte på affärn
3. Åt pizza
4. Mös i soffan

4 saker jag längtar till
1. Sommaren
2. Barnens födelsedagar
3. Jordgubbssäsongen
4. 63 kg-målet

4 Favoritrestauranger
1. Dalwhinnies
2. Acropolis i Uppsala
3. Volos
4. kommer inte på nån fler

4 saker på min önskelista
1. Presentkort på Syssla
2. Presentkort på H&M
3. Ett större hus
4. Lottovinst

4 personer som jag utmanar
1. vem
2. som
3. helst
4. :o)

Fredag

♥     ♥     ♥
Grattis till Andreas och mig som firar 11 år tillsammans idag!
♥     ♥     ♥


Igår kväll somnade Johanna kl 21 av sig själv faktiskt! Jag lade henne efter att jag tyckte mig ha ammat klart och skulle bara gå på toa. Hon var alltså vaken är jag lade henne och höll på att böka på där i sängen och lät lite, men när jag kom tillbaka hade hon somnat. Hurra! Sen vaknade hon 01, 04, 06 och sen ville hon vara vaken från kl 07. Det ville inte jag så vi låg kvar i sängen och hon surrade på som hon brukar på mornarna (det är jättegulligt!), tills klockan var 08 och vi klev upp. Arvid väckte jag kl 09:15 för då tyckte jag inte han skulle sova mer. Vore ju bra om han somnade vanlig tid ikväll.

Har inte sovit så bra inatt, dels för att jag har ont i hålet där tanden satt, dels för att jag skulle sova med höjd huvudände (fick tips om det av tandläkaren), dels för att jag hostade och dels för att jag hade/har ont i ena stortån! Men jag känner mig ändå någorlunda pigg idag. Tur!

Jag har alltså också fått hosta nu, det känns som om förkylningarna avlöser varandra hela tiden. Alltid är det nån i familjen som är sjuk. Men det är väl ganska vanligt i de flesta familjer.

Nu ska vi äta lite gröt, Arvid och jag!


Viktcheck nr 1

Jakten på att bli av med graviditetskilona



Vägde mig idag en vecka efter start...


Vecka 1 • 72,9 kg
Vecka 2 • 70,3 kg
=                         -2,6 kg

Jag har satt upp lite delmål...
Startade på 73 kg (72,9)
69,9
Belöning: Inget förutom att jag är under 70...
68 kg (halvvägs) • Belöning: Boka klipptid
65,5 kgBelöning: Boka ansiktsbehandling
63 kg (MÅLET) • Belöning: Shoppa kläder

Jag fick presentkort på ansiktsbehandling när jag fyllde år och så har jag närmare 1000 kr i presentkort på H&M så det passar bra med lite sådana belöningar på vägen. Hoppas jag tar mig dit.

Första veckan har jag alltså gått ner 2,6 kg. Förmodligen är det mesta vätska och man går ner mest i början, så det lär inte gå lika fort framöver, men vågen visar vad den visar. Det enda jag gjort är att skippa godis, kakor och annat onyttigt. Och att ha hälften mat - hälften grönsaker på tallriken. Och så har jag hjälp av Johanna också eftersom hon ammar och "äter av" mig.

Det var ingen lätt första vecka. Det första dagarna var jag på riktigt dåligt humör, arg och lättirriterad. Tänk vad sockerberoende kan göra med en! Men det går bättre och bättre och jag mår alltbättre. En ätardag per vecka har jag planer på att ha också så jag har nåt att längta till. :o)

Dragen tand och nyanländ tand

Idag drog jag visdomstanden, inte så roligt. Men vad som däremot är roligt är att Johanna fick sin första tand idag!!!!!! Vilken bra tajming! :o)

Försökte ta kort på Johannas nya tand, men det gick inte alls bra och det är dessutom inte så mycket att se än för den syns ju inte så mycket.

Min tanddragning idag gick rättså bra. Fast bedövningen var inte speciellt rolig (som vanligt) och så fort jag kom ut på stan igen så började det göra ont i "tandhålet". Sen dess har jag haft ont, men nu börjar det kännas lite bättre igen när jag har tagit bort tussen. Huvudvärk har jag också, men nu är det bara att vänta så borde det bli bättre.

Arvids feber är över
(peppar peppar!) men istället har han fått hosta och börjat snora. Stackarn!! Hoppas han är frisk på måndag så han kan gå på förskolan för det låter som han längtar dit när man pratar om förskolan med honom. Han skiner upp som en liten sol. :o)

Läggdags

Idag har jag varit duktig som både bakat och pysslat med mat. Gjorde köttfärssås och spaghetti till middag och gjorde i ordning en massa olika grönsaker till. Allt för att variera sig lite. Det blir mycket grönsaker nu och jag har dessutom börjat äta broccoli utan problem - det är verkligen stort!!

Spelade en omgång Settlers ikväll igen och jag vann! Jippi! Det var en jämn omgång så det var roligt. Arvid har varit svår att lägga ikväll, tror inte han somnade förrän 21:50... Johanna somnade kl 22:00 så nu ska jag också lägga mig. Får se hur natten blir...

Och nej jag har inte ätit av äppelkakan även fast den luktade hiskeligt gott... Imorgon är det vägning på morgonen för att se vad som hänt på en vecka.

 Johanna somnade i mitt knä igår kväll när jag surfade... Trodde inte det först så jag var tvungen att ta ett kort lite diskret och försiktigt så hon inte skulle vakna ifall så var fallet...


Äppelkaka

Eftersom Arvid sov så länge imorse så har han inte varit så pigg på att lägga sig för att sova mitt på dagen idag. Fast nu har han faktiskt somnat - i soffan! Det händer typ aldrig! Bara när han är sjuk...

Annat som hänt idag är att jag har bakat en äppelkaka med hjälp av Arvid. Han var mycket intresserad och ville gärna hälla på kanel och socker på en gång...fast det skulle göras sist så han fick vänta en stund... Just nu är kakan i ugnen och jag har icke för avsikt att smaka den! Är det någon som vill smaka den så går det bra, men annars ska den in i frysen. På nåt sätt hjälper det att baka, även fast jag inte bör smaka. Konstigt. Men bra.

Nu vaknar Johanna
 och det är dags att mata lite...

Vardagen åter

Idag är det Andreas första arbetsdag efter jullovet. Vardag igen alltså. Tråkigt. Men natten var i alla fall bra. Arvid sov från 19:30 till 09:15! Han sov inte så mycket under dagen igår så han kanske tog igen det nu då. Och han ville inte upp inatt heller, skönt - kanske han kan anses som frisk nu hoppas jag. Johanna åt 02, 05, 07:30 så det var helt okej. Fast hon somnade inte förrän strax före 23...

Får se om vi får in lite mer rutiner sen när Arvid börjar på förskolan igen. Vi tänkte köra femminutersmetoden på Johanna också för det kan inte vara meningen att hon ska somna av att amma varje gång. Och att vagga henne i famnen är inte heller meningen. Femminuters funkade jättebra på Arvid så vi provar det på henne också och ser om det blir lika bra.

Spännande att se när Elin o Mattias och Johanna o Magnus tänkte få sina barn... Just nu tänker jag mest på det och att jag ska dra tanden imorgon...

Bilder

Arvid kan inte riktigt låta bli Johanna om dagarna. Det är så gulligt! Ibland är det som om det gått för lång stund så han måste gå och krama lite på henne, sen kan han fortsätta leka igen. Här har han lekt med klossar hos henne och sen ska han köra runt henne i babysittern. :o) Johanna tycker dessutom att Arvid är superkul och vill gärna veta vad han pysslar med som det verkar.

Johanna igår, med en av favvoleksakerna

Mat som jag lagade igår. Blandade kött med en grönsaksblandning från Findus med extra haricots verts. Gott!

Två bilder till från nyårsafton.

Vi vet inte vart Arvid fått sitt ordningssinne ifrån, men så här ser det ofta ut bland Arvids leksaker. Fast långt ifrån allt i och för sig... ;o)

Mera update


Andreas och jag har spelat Settlers i flera dagar nu, det är så roligt! Idag gick det dock inte lika bra för mig, men bilden visar min vinnaromgång igår. Hehe.

Natten som var blev inte så bra som jag hade önskat mig. Gårdagsnatten var ju oväntat bra, men sen sprack det... Inatt ville Johanna äta kl 00, 03:30, 05 och 06. Sen fick hon komma till mig för hon vägrade somna om igen så hon fick liggamma istället tills hon somnade ändå. Arvid hade inte heller någon bra natt som vaknade 03 och 05 och inte ville sova mer. Sista gången fick han komma till oss för då vägrade han i sten (första gången somnade han om efter lite vattendrickande) och hade dessutom feber så han fick Alvedon. Somnade igen efter en timme ungefär och sen sov vi till strax efter 08. Trodde jag skulle behöva sova idag men det har gått bra.

Mycket uppdatering nu, men det får bli så... Vi köpte fiskar till akvariet härom dagen! Och lämnade in min mobil för den vägrade starta! Nu går jag omkring med fyra olika gamla telefoner och den ena är sämre än den andra. Hoppas det går fort att fixa min riktiga telefon!!

På nyårsdagen spelade förresten Andreas i Ås kyrka igen. Jag, Johanna och svärmor var där och kollade. Arvid var hos farfar och sen åt vi middag där också innan vi fick åka hem för Arvid fått feber och ville "Åka hem, sova stora sängen" och var allmänt tussig.

Lite update

Arvid har haft feber i flera dagar. Det började på nyårsdagen. Vi tänkte att det nog var läge att ringa sjukvårdsrådgivningen när han nu haft feber tre gånger på 7½ vecka. Därifrån kom i alla fall en massa lugnande ord. Men det är kanske bra att ringa bvc imorgon också för att höra om de har samma att säga.

Något annat värt att notera är att Andreas och jag varit på bio! Vi såg "Australia" med Nicole Kidman. Rättså bra var den, fyra av fem får den av oss. Det besöket på bion ägde rum på måndagen efter jul. Mamma vaktade barnen och jag var lite orolig att Johanna skulle kräva att få mat, men det hade gått så bra och hon var nöjd och glad som vanligt. Fick god mat i form av korv o makaroner också.

Viktnedgången fortsätter att gå bra. Ska väl ta någon slags veckovikt på torsdag igen. Shit, på torsdag ska jag till tandläkaren och dra en visdomstand! Igen. Drog två stycken för två år sen och nu är det dags igen. Hoppas det går bra och att jag inte är däckad sen. Kommer ihåg att jag blev frusen och trött förra gången. Det värsta är inte själva dragningen, utan sprutan innan och sen när bedövningen släpper. Eller när man oroar sig för att man ska börja tokblöda när man tar bort bomullstussen man fått bita på ett par timmar. Jaja, återstår att se hur det går. Jag har ju fött barn, inte mycket kan göra ondare än det... ;o)

Dykbilder


Vår söta lilla dyktjej

Nyårsmenyn



Nyårsmenyn a'la Esbjörnsson/Gustafsson och Olsson/Lundström



Tomatsoppa. Till det hade vi creme fraiche och rostat grekiskt lantbröd med limeyoghurt.



Varm köttsallad med klyftpotatis och tzatziki



Kladdkaka med vaniljglass och hallonbalsamvinäger

Nytt år!

Inte bloggat på flera dagar nu och det har redan blivit 5 januari! 2009! Värt att notera är i alla fall att vi hade en supertrevlig nyårsafton hos Maggan och Åke och barnen. God mat och trevligt sällskap. Arvid somnade på Martins rum och Johanna sov i vagnen så de var inte med på tolvslaget, men de sov gott istället. :o)

Något annat värt att notera är Johannas sömn inatt: Somnade vid 22 efter ett par-tre amningsomgångar (mindre bra förvisso...), sen vaknade hon kl 03 och klockan 07! Bästa natten hittills! Ska bli spännande att se hur kommande natt blir.

Har påbörjat viktnedgången också - igen... Det går framåt även fast det är jobbigt stundvis...

Får väl skriva mer nån annan dag, nu är det lite mycket här så jag måste sluta...

RSS 2.0