Några nya

 Ännu ett kort som Arvid tagit. :o)

 Andreas o Arvid bakade bullar för drygt en vecka sen. Det här är tre av Arvids bullar...

 Johanna gillar att gömma sig under bordet.

Sista marsdagen

Idag har Andreas varit på friluftsdag. Hade absolut inte räknat med att han skulle komma hem tidigare idag i och med det, men han kom hem tidigare och vi blev så glada allihop! Vilken glad överraskning! Och solen skiner! :o)

Arvid hade haft det bra på förskolan idag som vanligt. Försöker köra honom i pulkan dit och hem om dagarna, men det blir svårare och svårare i och med att snön smälter...

Igår tror jag inte att det hände så mycket. Såg "Familjen Annorlunda" på kvällen, man blir ju bara stum av att se det. Men roligt ändå! Sen var det "Spårlöst", himla bra program det där också tycker jag.

Inatt vaknade Johanna vid 01 och sen kl 03 då hon låg och surrade som en tok! Det visade sig att hon hade bajsat så det kanske var därför hon vaknade någorlunda pigg. Sen gick hon inte att söva så bra, eller hur var det nu... kan vara så att jag har glömt nu... Men hur som helst så fick hon framöver morgonen liggamma och sova en stund till.

Vill helst bara sova

Idag är jag så trött, så trött, så trött....igen! Men jag har insett att en av de stora skillnaderna på att vara hemma med första barnet och andra är att andra gången kan man inte möjlighet att sova lika mycket. För nu måste jag nämligen sova när Arvid är på förskolan OM Johanna sover. Så då gäller det att jag kan somna precis då också. Och att hon sover en längre stund (helst). När Arvid sen är hemma så kan jag ju inte gå och lägga mig även fast Johanna sover. När jag var hemma med Arvid så sov han minst två gånger per dag så då kunde jag välja lite mer. Dessutom är det mer tröttsamt nu eftersom jag måste vara mer "med" på ett sätt när Arvid är så pass stor att han pratar och leker och springer och pratar ännu mer och vill ha sällskap och pratar lite till, osv.... Man blir liksom trött i huvudet också.

Inatt vaknade Johanna 01:30 och sen redan kl 04 för att helst kliva upp då. Jag var inte med på detta så hon fick komma till mig och liggamma och hon somnade tillslut och vi kunde sova till 06:30 (fast då var ju klockan egentligen bara 05:30, fatta vad knäppt det blir med tidsomställningen!).

På vägen hem från förskolelämningen imorse hade jag sällskap av Anna som berättade att hon slutat amma på natten och att det hade gått jättebra redan efter första natten. Å vad härligt det lät! Vi får se vartåt det här leder... om vi ska ta nya krafttag på påsklovet eller hur det blir.

Johanna somnade i vagnen när vi gick iväg till förskolan idag klockan nio och när vi kom hem fick hon sova vidare.... Klockan tolv var jag rädd att hon skulle vända på dygnet så jag väckte henne...

Nu ska Johanna och jag gå ut!

En trött söndag

Är hos mamma och pappa (aka momma och moffa) nu. Andreas spelar idag, de har konsert. Arvid verkar inte kunna somna på dagen längre om man bara varit hemma, så efter att han provat men kommit på att han inte kunde somna så åkte vi hit. Och här håller han låda och jag kan slappna av lite mer. Jag har nu ägnat sista timmen till att tömma mammas kamera på kort, över 400 st var det så det tog lite tid. Vände alla korten "rätt" också och en liten stund hade jag även sällskap av Arvid som var nyfiken på vilka människor som prydde korten. :o)

Har det hänt så mycket sen sist? Jag tror inte det... I fredags var vi hemma, skulle åka och handla när Andreas kom hem från jobbet men vi gav upp för Arvid var tokspeedad efter att vi fikat bullar när mamma och pappa kom och hälsade på och fikade. Haha! Men vi for iväg och handlade igår istället efter att Andreas kommit hem från rep. Åkte till Lillänge och storhandlade på Coop och sen åkte vi in på stan och köpte med oss kinamat hem. På kvällen såg vi Robinson och gjorde även en insats i Earth Hour.

Nätterna med Johanna har varit ganska lika nu de senaste dagarna, hon har vaknat 01, 05 och 07 (och fått äta). Inatt vaknade hon 02, 05 och 07. Fast nu har vi ju ställt om klockorna så vi får se hur det går...måste försöka ställa om lite men det är väl ändå lättare nu än vad det är när man vrider tillbaka klockan.

Föräldragrupp

Igår kväll var Andreas och jag på återträff med föräldragruppen som handlade om "Ömsesidig respekt" med Mona Hedström. Vi hade förvisso inte gått med dessa andra föräldrar (jo Andreas hade gått med en av papporna förresten), det var en blandad grupp, men Mona var ju med och det handlade om samma saker som tidigare. En uppföljning och repetition helt enkelt. Mycket mycket bra var det. Det är verkligen guld värt att ha gått den där föräldragruppen!

Igår ammade jag vid 17:15 innan vi åkte till Torvalla på föräldragruppen och sen var mamma här och barnvaktade barnen. Johanna fick välling i vanlig tid men såklart ingen amning för vi kom hem senare än vad hon lade sig. Sen när hon vaknade kl 01 så fick hon äta för hon verkade ha så svårt att somna om. Kanske för att hon saknade amning, vad vet jag?! Nästa gång hon vaknade var kl 05 då hon fick äta igen och sen sov hon till kl 07. Helt okej.

Nu ropar Arvid
att han har en överraskning till mig så jag måste gå och se vad det är för något. :o)

Torsdag

Idag var jag, Johanna, Ida och Axel på kyrkis. Det var trevligt, och även god gulaschsoppa fick vi på sopplunchen. Sen har jag fått ett tokryck och gjort en kaka som jag hittade bland mina recept från hemkunskapen i högstadiet. Och gjort köttfärssås också. Andreas och Johanna leker "tittut" och Arvid är uppe och leker med Lego. En torsdag i vårt liv. :o)

Kollade skatten härom dagen och såg att jag skulle få tillbaka drygt 5700 kr. Yeeeees vad det kommer att sitta fint!

Nina

Bidrar med en bild i väntan på nåt inlägg... Arvid brukar roa sig med att knäppa kort ibland. Här är ett kort han tagit på Nina på Bolibompa...

Nu ska Johanna och jag ut i solen! Bye!

Jahapps

Jodå, visst lever jag. Har bara inte haft nån lust att skriva. Eller jo jag har tänkt skriva ett tag, men så har det varit så mycket att skriva om så jag har dragit mig för att börja. Nu har jag glömt hälften.

Efter ett långt tags dåliga nätter så har Johanna nu sovit bra i hela två nätter! Igår natt vaknade hon inte förrän kl 03 och inatt inte förrän kl 03:30! Otroligt! Börjar fundera på om hon förstår mer än vad vi tror... Var nämligen på bvc och fick lite peptalk ang sömn i måndags, och igår var vi på föräldragrupp och pratade lite sömn där också. Så möjligen har Johanna hört allt och tänkt att det är lika bra att börja med bättre nätter på egen hand utan krångel. :o)

Slutskrivet för den här gången. :oP


Mästarnas Mästare

Jippi, Per Elofsson vann Mästarnas Mästare igår!!!!!!! :o)

Idag har Johanna och jag varit hos Bengtsson och Erik och hälsat på, det var mycket trevligt. Gick först en promenad och sen fick vi lunch, mycket god wok.

Annat som hänt är att vi grattade Ida i söndags och på kvällen var det sista babysimmet. Efter simningen åt vi pizza här hemma med Ida, Johannes och Axel. På kvällen blev det Beck som vanligt, mysig söndagstradition det där med Beckfilm.

Igår gick jag på stan med Johanna och sen lunchade jag med Rebban och Ramona på tacostället The Corner. Gött! Efter att vi hade hämtat Arvid på förskolan åkte vi och hälsade på mamma och pappa en sväng.

Mamma-sontid

Igår hade Arvid och jag egentid mamma-son igen. Mysigt! Vi var på Coop och handlade (länge) medan Andreas och Johanna var på Rödön och fixade med bilen. Vi hade dock två olika bilar så Arvid och jag åkte hem och myste lite hemma, typ lagade mat. Åt tacos till middag när Andreas och Johanna kom hem och sen kollade vi på melodifestivalen. Blev mest sur att mina favoriter (Alcazar och EMD) inte gick vidare, men det är sånt som händer.

Nu ska vi åka och fira Ida!

Lite bilder från Uppsalaresan och HJs jubileum

Bild på en av stolarna (detta var Hannas) som är nya på nationen. Mycket snygga och sköna, allt bra förutom att det inte gick att hänga upp handväskan och att det inte var någon höjdare att sjunga "O gamla klang" när man ska stå på stolen - den var för mjuk! (ett tips kan vara att lämna klackskorna på golvet)



Menyn för kvällen:
Förrätt
- Kräftskagen på grillat bröd. Fast jag som inte tål fisk och skaldjur fick supergod Bruschetta. Mums!
Varmrätt - Helstekt fläskkarré med potatisgratäng och rödvinssås. Supergott! Hann inte ta nån bild, var för hungrig...
Efterrätt - Vit chokladmousse med rårörda hallon. Gott det med såklart!


 Jag och Andreas. Undrar hur många såna här bilder det finns... Förmodligen en hel uppsjö. Eller två.


 Andreas var med i kaffeunderhållningen (spelar flöjt, syns klent men ändock!) - Rally, Andreas, Dan, Sara och Nadja framförde "Axel" of course - jubel!


 Johanna på hotellfrukost.

Hårhistorien

I fredags (förra veckan - shit vad tiden går fort!) innan vi skulle åka till Uppsala så skulle Andreas slinga mitt hår. Mitt i packning, överlämnande av Arvid till farmor och inväntande av Maggan så slingades det. Det var klart strax efter att Maggan anlänt. Men vilken katastrof! Det var inga slingor, det var blekt över större delen av håret istället! Vissa fält var dessutom orange... Vi åkte i alla fall iväg och hoppades att det skulle gå att vänja sig de timmarna det tog att ta sig fram till Uppsala.

Men det blev aldrig bättre, snarare mer panik. Sms:ade Elin och Jenny i hopp om lite tips och råd. När vi kom fram till hotellet på kvällen så checkade vi in och sen gick vi till ICA för att köpa hårfärg och folie.... Så sent på kvällen/natten försökte Andreas återigen slinga mitt hår, fast nu med en mörkbrun färg. Minutrarna gick långsamt i väntan på resultatet... Trötta som as var vi efter en lång dag med bland annat 50 mils bilresa bakom oss...

På morgonen när vi vaknade såg det otroligt nog okej ut i håret! Mycket bättre än efter blekningen - och det var ju huvudsaken (haha...). Pust.....


Ser ju ändå rätt glad ut på andra bilden, men bilder kan ju ljuga... Jag var rättså skräckslagen...

Febertopp

Arvid har fått feber, det hela började igår. Men han verkar må bra mellan varven. Just nu är han lite smått speedad efter en dos Alvedon. Nyss ville han mysa med "Miiin lillasyster". När han höll på att gosa och krama på henne sa han: "Ååå, jag älskar dig Johanna!" :o)

Igår var jag och Arvid på en egen liten tur. Målet var att kolla på mammas och pappas avverkning och skotaren (eller vad det var för maskin) som var inne på sluttampen. När jag berättade för Arvid att vi skulle åka och kolla på den så sa han med en suck: "Jag orkar inte". Men när jag sedan berättade att det bara var han och jag som skulle åka så tände han på idén, han tyckte nog det var lite roligt att det var bara vi. Och det var roligt! Lite egentid mamma-son. :o)

Såg lodjursspår också igår hos mamma och pappa, det var lite coolt. Skulle vara coolt att se det på riktigt också, fast då vill jag nog helst vara inne.

Lustgas

Hoppsan vilken knäpp upplevelse! Vi har vädrat sängkläderna idag, de har legat ute större delen av dagen. Tog in dem nyss så de ska bli lite varma innan man ska sova. Vad händer? Jag sitter och får flashbacks till förlossningarna!! Det luktar lustgas av sängkläderna!! Knäppt...


Nya ICA-rabatter

Så har de nya ICA-rabatterna kommit... Den här gången blev det

- vanillinsocker
- ICAs köttbullar
- godispåse Cloetta
- tvättmedel
- partypack nachoschips
- Creme Fraiche

Och allt detta kan jag skriva under även denna gång. Grett!


Ett gäng bilder...


Uppsalaresa

Vi har varit i Uppsala i helgen; jag, Andreas och Johanna. Arvid var hemma med farmor och farfar och sen mormor och morfar igår innan vi kom hem. Kan inte skriva så mycket för Johanna är i behov av uppmärksamhet just nu. Men sammanfattningsvis var det jättetrevligt i Uppsala. Fokus låg på Härja-Jämts 45-årsjubileum. Erika och Linus var barnvakter på lördagskvällen åt Johanna och det hade gått jättebra.

Johanna har börjat ta krypsteg!! Första krypsteget tog hon i sängen på hotellet i lördags. Coolt!

Får väl skriva mer en annan gång...

Frisk

Jag kan nog friskförklara mig själv nu, sköööönt! Igår var jag till frissan och sen åkte vi till Jamtli och gick inne på muséet en timme ungefär. Jättemysigt och kul hade vi! Annars har det inte hänt så mycket. Idag gick vi ner på affärn och sen var vi ute en stund. Annat som hänt är att Andreas har bakat bröd, jag har satt in kort i album (långt ifrån klar...) och så har vi lekt. Ikväll var Arvid jättesvår att lägga så det nog läge att börja dra ner på dagssömnen.

Johannas nätter har fortsatt bra, hon får vatten och sen kör jag femminuters tills hon somnar om igen. Fast hon skriker aldrig och är ledsen utan bökar mest på och verkar ovillig att sova bara... "bara... Men inatt gick det inte lika bra, då vaknade hon redan 02:30 och jag gjorde som jag brukar, men efter en timme orkade jag inte krångla mer så jag ammade henne. Sen sov hon till 06 och fick liggamma sen...

Usch usch

Mår bättre och bättre, men just nu mår jag faktiskt illa igen. Väldigt törstig är jag så jag försöker dricka en massa vatten. Andreas ska få handla en Fanta också när han åker hem från repet för det är jag verkligen supersugen på!

Ska väl försöka mig på nån slags sammanfattning nu av vad som hänt sen sist...
I onsdags var det Arvids sista dag med Malin (fröken) på förskolan. Dagen till ära hade han slips på sig. När jag hade hämtat honom gick vi till mommo för att fika, mamma var också där.

I torsdags var Arvid hos mamma medan jag, Andreas och Johanna åkte till stan för att gå lite på bokrean och på stan i största allmänhet. Åt på tacostället på gamla Permans, supergott. Var på Barnens Hus också, mer kommer jag inte på. På kvällen kom mamma och vaktade barnen när jag gick iväg på Goskruttparty på öppna förskolan och Andreas åkte på rep.

När jag kom hem från Goskruttpartyt kände jag mig plötsligt lite frusen, fick ont i kroppen och sen började jag även må illa. Det slutade tyvärr aldrig...utan blev bara värre och värre. Så på natten spydde jag, men sen har jag inte behövt spy nåt mer - "bara" må illa och må allmänt kasst. Urk.

I fredags bestämde vi dock att Andreas skulle åka på jobbet ändå för han hade så mycket att göra som var viktigt att få undan och jag såg hellre att han fick det undanstökat så han kunde slappna av på lovet sen. Men han tog egen bil så han skulle kunna åka hem ifall det inte funkade här hemma. Men på nåt sätt gick det bra, barnen var så snälla. Arvid sa flera gånger "Ååååh, stackars mamma!" och var nog med att ge mig min mugg med Proviva med jämna mellanrum. :o)

Sen har helgen flutit på... mått dåligt och sovit mycket men nu är det som sagt bättre även fast det går i vågor.

Så till det positiva med Johannas sömn:
Natten mot fredagen när jag mådde dåligt så var jag inte så pigg och alert på att ta henne när hon vaknade vid midnatt. Så vi bestämde att Andreas skulle prova att ge henne vatten, precis som vi fått tips om förut för att försöka få bort nattmål. Så han gjorde det, och efter lite vyssjande och gungande av sängen så somnade hon trots lite bakslag. Sen sov hon ända till 04:20 och då fick hon äta. Sen sov hon till 06:30.

Natten till lördagen vaknade hon vid midnatt igen och då gav jag henne vatten och hon somnade om efter ca tio minuters femminutersmetod. Sov till 04:20 igen och fick äta då. Sen sov hon till 07:15! Jihooo!

Natten till idag somnade hon lite senare än vanligt (vid 21) och vaknade kl 02 nästa gång. Jag gav henne vatten och körde femminuters. Men hon kunde inte somna. Hon skrek inte och var ledsen utan låg liksom bara och var vaken och ville mest leka. Efter 45 min kom Andreas på att vi kanske borde ge henne lite mer vatten, så jag gjorde det och lade henne igen och buffade lite i rumpan, och då somnade hon (strax före kl 03). Sen sov hon till 05:30 och fick äta då. Sen vet jag inte hur länge vi sov, men kanske till 07:30 ungefär när Arvid kom in.

Vi får hoppas det fortsätter bra det här med nätterna!

Hm....tråkig läsning, men det här är säkert kul för mig att läsa om ett år eller nåt. Kanske. :o)

Kollade på Vasaloppet idag. Vi konstaterade att det var lite märkligt att nu följde man med nästan hela loppet, men hade det varit när vi bodde i Uppsala hade vi förmodligen inte ens vaknat när täten gått i mål... :oD

Förutom att må dåligt (såklart) så måste nog det värsta med den här sjukan vara att jag missade att gå på loppisen på Folkan idag. Jag som sett fram emot den hela veckan. Jag hade på känn att jag skulle göra ett klipp idag. Men se det blev inget med det. Inget babysim blev det heller idag. Trååååkigt!

RSS 2.0