Förkylningar

Nu så, nu är ljusstakarna utplacerade. Det blev en del trixande, men nu funkar alla ljusstakar som måste funka imorgon. En ljusstake ska ut till garaget också, men det får bli en annan dag - måste köpa nåt reservljus till den först. En ny glödlampa måste också inhandlas till adventsstjärnan, det ska vi köpa imorgon.

Johanna är förkyld med snorighet, feber och allmän missnöjdhet. Mellan varven är hon dock glad, så det är inte alldeles bedrövligt. Arvid har hosta, men mest på nätterna och på morgonen. Under dagen har det inte varit så mycket. Vi tog oss iväg på julmarknad i Ångsta idag, det var mysigt.

Jag börjar känna en antydan till förkylning för egen del också. Mindre bra. Imorgon blir det fullt upp hela dagen så det vore trist om man blev krasslig... Imorgon blir det loppis, kyrkan (Andreas ska spela...i Ås), julskyltning och sen födelsedagsmiddag på Rödön.

Klent med bilder nu. Tyvärr! Vi har dock sagt att vi ska köpa oss själva en ny kamera i julklapp, det blir toppen! Just nu känns det lite osäkert med vår egen kamera för ibland blir det error och alla kort på minneskortet försvinner... Lite läskigt!

SNART advent

Andreas åkte med Johanna till vaccinationscentralen i onsdags så nu är hon vaccinerad. Hon fick feber på torsdagen och sen dess har hon varit lite småsnorig också. Arvid har fått hosta så nu kan man nog klassa dem båda som förkylda. Mycket trist såklart.

Runt omkring har adventsljusstakar och stjärnor tänts... Hos oss är det förstås tomt, här ska det inte tändas nåt förrän imorgon bitti! I år blev jag lite förvånad över att grannarna vägg-i-vägg var de som fick upp både adventsstakar, stjärnor och julgardiner - först av alla runt omkring. Möttes av de när jag kom hem från jobbet i tisdags eller onsdags (minns inte vilket). Vi hade ingen aning om hur tidiga de var eftersom de är nyinflyttade. Men nu vet vi. Nu har alla på framsidan och baksidan adventpyntat. Oss får de vänta på!

Nu ska jag hämta tjocksockarna!

Fortsätter fånga november

Sådär ja, nu sitter jag här en stund...

Onsdag - Då var Andreas och jag på konsert med dans, sång och musik i Stora Kyrkan. Några jobbarkompisar var med, och några andra jobbarkompisar fanns i publiken. Fullsatt såg det ut att vara, kul!

Fredag - Jobbade lite längre än jag hade trott, men tillslut kunde jag åka hemöver. På vägen stannade jag på Coop dit även Andreas och barnen hade åkt så vi kunde handla tillsammans. Köpte middag på thaivagnen i Brunflo, gött! På kvällen var det dags för en av mina födelsedagspresenter; hyrvideofilmskväll med snacks. Mycket mysigt hade vi. Hyrde över tv:n och det blev "Marley och jag". Mycket tårar blev det.

Lördag - klev upp med Johanna. Vi hade lite kvalitetstid och mös i soffan till Bolibompa. (Johanna har förresten lärt sig säga "Bompa" nu...) På förmiddagen åkte A och a till flygfältet och flög lite. Johanna sov och jag somnade jag med. Sen kom Ulf, Johanna och barnen hit. Jättekul! Arvid och Tone hade t.ex en dockteaterföreställning för oss. På kvällen såg vi Robinson - äntligen har det dragit igång igen. :o)

Söndag - jag hade sovmorgon och sov ända till kl 10:10!! Vi åkte ut med Johanna till Rödön och sen åkte vi med Arvid till stan på bio och såg Lilla spöket Laban. Vi hade jättemysigt!! Arvid satt där och kollade på filmen och knaprade popcorn ur sin lilla mugg. Han verkade tycka att det var en mycket bra överraskning vi tagit med honom på. Fikade på Rödön när vi hämtade Johanna och sen åkte vi hem igen. Momma o moffa kom hit och hälsade på och sen fick jag för mig att fortsätta städa i arbetsrummet.

Den här helgen fångade vi också bra! :o)

Fånga november

Jag försöker "fånga november"... Den månaden brukar vara ganska trist så jag försöker hitta på en del grejer för att göra det lite roligare. Den här helgen har verkligen varit lyckad. Har hunnit med en massa skoj, men även fått skjuta på en del som vi ska försöka ta igen något framöver.

I lördags skrev Andreas tenta hemifrån så då skulle jag och barnen ge oss iväg tänkte vi. Åkte först på Coop och handlade. Arvid var så duktig som berättade när han var kissnödig så vi fick växla till femmor i kassan och sen gå på toa. När vi hade handlat färdigt åkte vi till Barnens Hus.

Jag tänkte inhandla en tomtedräkt åt Arvid. Jag berättade det för honom och att han kunde ha det när det är lussefirande på förskolan.
Arvid: "Men......jag vilde vara apa."
Hm....skulle vara väldigt speciellt - och gulligt - att ha en apa i luciatåget. Men det blev en tomtedräkt. :o)

Efter Barnens Hus (där vi också hittade maaaaaaassor att skriva upp på önskelistan) så åkte vi till Frasses för att äta lunch. Det var en mycket trevlig lunch. Åkte sedan hemöver igen för att hälsa på Mommo. Arvid sade när vi åkte på Rådhusgatan att han var kissnödig så vi fick göra ett stopp på Raggarn för att kissa. Allt gick jättebra hela dagen och barnen var såååå snälla, det är en ren fröjd att ha med dem. :o)

Mommo blev glad att se oss och barnen tyckte det var kul att träffa henne också. Stannade en liten stund innan vi skulle hem igen för att städa lite. När vi kom hem möttes vi av en mycket glad och nöjd Andreas som hade spikat tentan!!!!! Tjohooo!!! Grattis älsklingen!!!

På eftermiddagen kom Maggan, Åke och barnen hit och åt middag. Andreas och Åke åt surströmming, vi övriga åt tacos. Mycket gott var det. Barnen lekte superbra som vanligt. Inget bråk! :o)

På söndagen var vi lite trötta efter en lång och innehållsrik lördag, men vi gjorde oss i ordning och åkte till stan för att hälsa på Ulf, Johanna och barnen. Det var jättetrevligt, Arvid och Tone lekte bra som vanligt. Innan vi åkte hem var vi till Björkbackaparken och lekte, mycket uppskattat av barnen. Johanna (lilla) tjöt av skratt när hon åkte nån slags karusell med Arvid och Tone. :o)

Vid middagstid kom Johan och Hanna hit och vi beställde pizza från Sibylla som vi åt tillsammans. Det var kul att träffa dem, hoppas det blir fler gånger. När de hade åkt hem och barnen lagt sig så städade jag i arbetsrummet, tjoho vad bra det kändes! Det är mycket kvar än, men nu hoppas jag att jag inte ger upp.....har ju till exempel inte städat nåt där idag, så vi får se hur det går...

Idag har Sofia och jag suttit på olika jobb, ganska tråkigt faktiskt att inte sitta på samma jobb. Men det har gått ganska bra ändå, dagen har gått riktigt fort eftersom jag suttit på ett jobb jag inte är van. Vi kommer att fortsätta såhär i minst två veckor till, får se när Annica kommer tillbaka efter sjukskrivningen. Det är kul att göra annat jobb, men svårt innan man lärt sig allt. Imorgon går det nog bättre. :o)

Ikväll har vi haft riktigt roligt här - dansat disco i köket. Båda barnen tycker att det är jättekul att dansa. Det var lite väl hög volym ett tag så Andreas vred ner litegrann, men så fort han gjort det så sprang Johanna dit för att höja och sedan fortsätta ut på dansgolvet igen. Det hände fleeera gånger. :oD

Äntligen vaccinerad

Äntligen blev vi vaccinerade! Det hela skedde igår strax efter lunch. Tjoho! Sofia och jag åkte till vaccinationscentralen på lunchen (räknade med lååååånglunch) och mötte upp Andreas och Arvid som också skulle ta vaccin. Johanna var hos momma.

Vi hade räknat med långa köer, men det var bara att kliva in och vi stod inte länge alls i kön till läkaren. Hos läkaren tog det dock lite längre stund för först nekade han mig att ta vaccinet pga min äggallergi. Men jag förklarade att jag kan äta ägg, fast till en viss gräns. Jag berättade också att jag hade tagit recevaccin för ett par år sen och då var det också en fråga om äggallergin och jag fick inga besvär av den. Tillslut gick han med på att jag skulle få ta sprutan ändå, men att det var viktigt att jag satt ner och väntade där (vilket alla andra också skulle göra i och för sig).

Sofia var klar på tre röda, men vi stod i bvc-kön eftersom vi hade Arvid med oss. Men medan vi stod i bvc-kön så gick Andreas och jag efter varandra och tog sprutan på "vuxenavdelningen". Det gick superbra och det gjorde inte alls ont, det spände bara lite men inget ont alltså.

Arvid var hellugn inför sprutan, men när han väl satt hos bvc-sköterskan så blev han jättearg och ville absolut inte ta någon spruta. Efter en del fight och gråt fick hon ge honom sprutan under kamp. Han sa upprört till henne direkt efteråt: "Det där var INTE snällt!!" men när vi sen kom ut till sofforna där vi tänkte sätta och oss fika så var han glad och sig själv igen. Pju.... :o)

Vi berättade för Arvid att han skulle få åka till Barnens Hus och välja en leksak om han tog sprutan så vi åkte dit efteråt. Sofia åkte tillbaka till jobbet medan jag följde med A och a och valde leksak. Det blev ett brandbils-LEGO under hundralappen som var hans första val så det var verkligen en fullträff. :o) Sen skjutsade Andreas och Arvid mig till jobbet igen.

Efter sprutan mådde jag illa och hade lite ont i armen. På kvällen blev jag yrslig och var tvungen att sätta mig ner några gånger för att det skulle gå över. När jag skulle lägga mig hade jag superont i armen och har även vaknat flera gånger av att armen gjort ont. Men imorse var den mycket bättre! Nu på eftermiddagen har jag ondare igen, men man får väl vara glad att det inte är värre. Känner mig lite "småkrimen" i kroppen, men hoppas det gått över tills imorgon.

Idag blev det klart att barn mellan 6 månader och 3 år också ska få ta vaccin. Hurra! Vet dock inte hur det ska genomföras, om det också är på vaccinationscentralen eller på bvc eller annat. Nu är barnen i alla fall hos momma och moffa, Andreas är på rep och jag är hemma och tar det lugnt. Det blir nog läggdags tidigt ikväll så jag hinner ta igen lite av den störda sömnen från inatt.

Idag har jag postat min första Traderaförsäljning! Det var Johannas Labanoverall som jag sålt och nu då skickat iväg. Har några annonser som går ut ikväll men det verkar inte vara någon som vill buda så mycket... Får se var det slutar... Overallen sålde jag förresten för 77 kr (41 kr i bud och 36 kr i porto).

Lilla krumeluran i overallen när hon var liten (typ 3 månader)

Ingen vaccinering idag heller...

Här sitter jag och surar. Vi tänkte vaccinera oss idag. Jag slutade jobbet tidigare för att jag hade tid för cellprovning på hälsocentralen. När jag kom hem åt vi middag, Johannes och Axel hälsade på en stund och sen packade vi oss iväg med barn, nödleksaker och nödfika ifall vi skulle behöva köa länge för att få vaccinet...

När vi kom fram så möttes vi av en kvinnlig väktare som berättade att de inte skulle kunna släppa in fler än de som stod där sist i kön (inte vi alltså). De hade fått order om att få släppa in 120 pers till, och där var alltså slutet. Det fanns "risk att vaccinet skulle ta slut". Vi fick vänta kvar och se om vi fick plats, men det kunde dröja uppemot 1½ timme...

Mycket besvikna åkte vi hem igen... Får se om det kanske blir imorgon...om man kan åka från jobbet och ta långlunch och sen jobba över istället. För nu har de tydligen ändrat öppettiderna också, så de har som längst öppet till 16:00 måndag, onsdag, fredag och öppet till 19:00 tisdag och torsdag.

Men jag ska försöka glädjas och tänka på att cellprovet är över och att jag tog 385 på parkeringen utanför hälsocentralen! Yeyyy!!....


Farsdag

Grattis pappa på farsdag och grattis Andreas på farsdag!

Idag har vi haft en bra dag. På morgonen gick jag och barnen upp och fixade med fika innan vi gick upp med det till Andreas. Arvid ville sjunga "Ja må han leva" för Andreas så vi gjorde det. Sen åkte vi till Flatnor och umgicks med momma och moffa (aka mamma och pappa). Vi spikade, lekte, grillade korv och fikade.

Efter Flatnor åkte vi hem och gjorde oss klara innan vi åkte in till stan och gick på Peras restaurang. Det var mycket god mat fast nu ångrar jag att jag åt så mycket med vitlök i... jag har blivit känslig mot vitlök efter mina två graviditeter. Inte vet jag om det beror på graviditeterna men det är efter det som jag blivit extra känslig, så antagligen är det så.

Mycket mer har jag inte att tillägga. Såg sista "Ensam mamma söker" ikväll, såååå trist att det är slut men det slutade i alla fall bra så man får vara nöjd ändå.


Bild på fina syskonen från kvällens restaurangbesök.
Ni får bortse från att de båda har matkladd kvar runt munnen... :o)


Egentid

Jag sitter och väntar på att familjen ska komma hem från Rödön så ska vi äta middag. Ska bli gott. Jag har haft lite egentid från lunch och tills nu (eller jag har ju fortfarande...tills de kommer hem...) och det har varit toppen! Har städat lite, lagat mat, varit på affärn, fixat lite i största allmänhet. Toppen!

Igår kväll spelade Andreas och jag Settlers, kul! Jag vann dessutom så det var extra kul, det var längesen jag vann i det spelet känns det som. Sen såg vi den där nya serien "Mordet" på SVTPlay. Inatt var Andreas upp flera gånger med Arvid som hade feber och var törstig många gånger. Andreas fick sovmorgon imorse och jag har otroligt nog känt mig ganska pigg idag. Kanske för att jag har haft det så lungt efter lunch. ;o)

Snart är det advent och jag fasar för att grannarna snart kommer att sätta upp stjärnor och adventsljusstakar...det finns en del på området som är snabba...typ två veckor INNAN! :oO

Lite sjukstuga

Status på oss nu: Johanna är frisk. Arvid är sjuk. Arvid fick feber natten till torsdag och sen har det fortsatt. Men mellan varven mår han bra och han är inte sjuk i övrigt förutom att han har haft ont i kroppen. Johanna, momma och Arvid har haft likadana sjukdomar nu och vi tror inte att det är någon svininfluensa.

I tisdags tänkte jag överraska Andreas med att göra något ihop. Barnen fick vara hos momma och moffa. Första idén var att bowla, men det var svinigt dyrt (230 kr per person!!). Kollade sen upp Multi Challengehallen, men de hade stängt på tisdagskvällen. Så ett tredje projekt blev biobesök. Jag bokade biljetter till Flickan som lekte med elden. När vi dock kom fram till biokassan fanns det inga biljetter bokade i mitt namn. Hm... Men det fanns platser kvar som tur var. Bion gick på Filmstaden 7-8 så vi fick åka dit för det hade jag missat. Det var en mycket bra film och Andreas tyckte det var jättekul med en överraskning mitt i vardagen. :o)

Vet inte om det har hänt så mycket mer. Igår fick vi smörgåstårta på jobbet, mums.

Johanna är en riktig buse. Nu sitter hon och tror att hon skriver med en penna, men stiftet är inte framme. Hon tokskrattar efter varje "streck" hon gör. Nåt som tyckte var roligt igår var när jag kom hem från jobbet. Då kom först Arvid springande och kramade mig. Sen kom Johanna och sprang emot mig med öppna armar, men strax innan hon var framme hos mig så tvärvände hon och tokskrattade! Haha... Sen gjorde hon det två gånger till innan jag sprang ikapp henne och tog en kram istället. Busunge! ;o)

Lite om helgen

I lördags åkte vi till Carolina, Lars, Linn och lille nykomlingen Victor. Vi fick både god lunch och gott fika, vi tackar så mycket! Sen åkte vi till Rödön. Men på vägen dit var vi ut till Mathias grav och satte ljus. På Rödön var det middag och sen åkte vi hem och såg slutet på Dansbandskampen. Det bästa med hela lördagen var dock när Johanna var tussig och febrig (DET var inte det bästa....) och somnade i min famn - det var såååå mysigt och jag samlade massor av guldkorn i och med det! Det var längesen hon somnade i famnen...hon var nog bebis då.


Igår åkte jag och hämtade Maggan så åkte vi sedan på loppis på Furan. Jag gjorde en massa fynd, otroligt nog - brukar inte fynda så mycket på Furan. Men igår drog jag vinstlotten...enligt mig i alla fall. Det bästa var att jag hittade ett fräschare exemplar av mina favoritskor (nånsin!), rätt storlek och för endast 20 kronor var det solklart att de skulle få följa med mig hem och lära känna mina fötter lite närmare. Lovely! Hon jag handlade av såg min stora lycka och sa "Plötsligt händer det". Så sant, så sant...

Fynden för dagen var ett garage till Arvid och Johanna, ett Bamsepussel till Arvid och Johanna, en Hello Kittytunika till Johanna, en blixtlåströja till Arvid och så mina skor...

Åkte till mamma o pappa en sväng igår med barnen. Johanna var tussig och hade feber och somnade när vi kom hem. Det blev en lugn eftermiddag med en självklar hållpunkt - kl 20 var det Ensam mamma söker. Nästa vecka är det sista avsnittet - hur ska man klara sig sen!?!

Johanna har haft feber idag också. Vi vet inte om det är någon ny tand eller vanlig förkylning som är framme. Men mellan varven är hon på bra humör. Idag har hon sagt tre nya ord: strumpa (bumba), bil (bilbil) och vante (kommer inte ihåg hur hon sa det men har det nerskrivet på en lapp på jobbet). Hon går fortfarande omkring och pillar sig i naveln, typ heeeela tiden. Sötis!

Mamma var förresten i Stockholm förra helgen och bodde på samma hotell som Idol. Så här kommer två bilder från hennes kamera:

RSS 2.0