En vecka har passerat

Satt här och surfade och kom inte på nåt mer att surfa runt på.... så kom jag på att jag har ju en egen blogg, som är glömd och åtidosatt. Eller rättare sagt så har jag bara inte lust eller ork. Jag har varit sjuk i veckan, kände i kroppen i onsdags att det inte kändes hundra och på kvällen kom febern. Crap! Så jag var hemma torsdag och fredag. Jag är mycket bättre, men har fått hosta och är väldigt kraxig. Ska dock jobba imorgon, det är såååå tråkigt att vara hemma! Tiden går så långsamt!

I helgen har vi tagit det rätt lugnt, i fredags åkte Andreas till Stockholm för att gå högvakten. Kvällen blev lugn även om det var en pärs att hämta barnen eftersom jag var matt och trött i kroppen. Dessutom gjorde Arvid illa sig när han skulle stänga grinden på förskolan. Hans långfinger blev skadat och det blödde rejält, det slutade dock rätt fort och vi kunde sätta på stripes och plåster. Efter lite tips och råd så fick det vara så. Nu ser fingret jättefint ut, även fast det lär ta ett tag innan det läkt ihop...

I går hade vi en soft förmiddag, Johanna vaknade dock 06:20, klev upp 06:50 med henne och sen kollade hon och jag på Bolibompa och jag slumrade till tv:n. Arvid vaknade inte förrän 09:30!!! Efter lunch och Johannas sovstund åkte vi till Flatnor där vi även stannade på middag innan vi åkte hem igen. På kvällen hyrde jag film, "Up in the air" med George Clooney, inte så bra tyvärr.

Idag har jag varit på loppis på Furan. Barnen var hos momma & moffa. Vad mycket folk det var på loppisen!!!!!! Gjorde en del fynd... 4 st VHS-filmer med Pippi Långstrump á 10 kr, tre par joggingbyxor till Arvid, en bondgård i stil med Fisher-Price, en doktorsväska, två Emmaböcker, en Nicke Nyfikenbok, boken "Kan du vissla Johanna", ett set med dockskåpsmöbler från Lundby, babyskydd för dockor och en flytväst till Johanna. Det var nog allt....rätt mycket blev det.

Veckan som gått då....kommer inte på att det hänt så supermycket. Andreas har förreste varit på fjällvandring. Jag och barnen har varit på bibblan, jag lånade två ljudböcker och barnen fick låna två böcker var. När vi var på bibblan så började Johanna säga att vi var på "Appetäääket", men jag försökte viska fram att det var på biblioteket vi var. Johanna är dock väldigt bestämd och stod på sig...ganska högljutt också. Tillslut var det en kvinna som inte kunde hålla sig längre och började skratta. :D

Nu ikväll gick Johanna omkring med sin gosedjurskanin i dockvagnen och när de kom fram till mig sa jag: "Hej kaninen, är du ute på promenad med Johanna?", varpå Johanna lade huvudet på sned och sade lite tillrättavisande: "Kninen kan inte pjata!"

I lördags när Johanna och jag hade hämtat Arvid på Rödön så åkte vi och tog en geocache. Lite senare under dagen letade vi två andra också, men utan resultat, bittert. Hur som helst... när vi åkte från Rödön så fick jag för mig att jag skulle ta med barnen till Stocke Titt och fika. Det var supermysigt och fint väder fick vi också, solen tittade fram lite då och då! När vi satt där så ringde Andreas för att kolla läget och det visade sig att de repade nere på gamla F4-området! Jag som trodde de skulle vara på Folkets Hus. Det var nog nån mening med besöket på Stocke Titt! Han tipsade oss om att åka ner och se om vi såg dem nånstans, och det gjorde vi men det var inte så superspännande att se för de höll på att öva några steg - inget spelade just då alltså.


 Såhär somnade Johanna i lördags förmiddag (förra veckan) kl 10...




Stocke Titt förra lördagen



Från denna helg. Observera Arvids skadade finger...

Nu ligger barnen och kan inte sova.....de sover ju i samma rum så nu har de gaddat ihop sig. Ligger just nu och sjunger "Ja må han leva", Johanna skriker i högan sky när de är klara: "Gjattis Avvit, fölsedageeeen!!!"  Återstår att se hur länge de dröjer innan de somnar. Eller hur länge det dröjer innan de får varsitt rum... ;)


Slagen hjälte

Lilla Johanna har somnat på soffan... Jag satt i köket och läste tidningen. När jag kom tillbaka till vardagsrummet sen (Johanna ville se Pettson & Findus när jag läste tidningen) så satt hon och sov! Klockan tio på förmiddagen! Hon måste vara supertrött efter en vecka på förskolan. Men imorse vaknade hon 06:20 ändå....inte så konstigt eftersom vi brukar väcka henne den tiden på vardagarna, men lite längre tyckte vi nog allt att det hade varit roligt om hon sov. ;) Arvid är på Rödön, men annars brukar han oftast sova längre än Johanna ändå. Johanna och jag ska åka och hämta honom om trekvart ungefär. Andreas är på repdag inför högvakten.

Fredagskväll och jag är vaken!

Så har det passerat en arbetsvecka. Nu är det fredagkväll och jag sitter framför tv:n. Doobidoo är på (Peter Apelgren är med ikväll, han är såååå rolig!) och jag har precis beställt från H&Ms katalog. Yeyyy!

Veckan som varit har inneburit att...
- Andreas har kommit hem (i söndags)
- Andreas har börjat jobba
- Johanna har lekt i lekstugan på förskolan varje gång man hämtat
- Arvid har blivit sjuk...lite feber, har ont i halsen och ont i huvudet
- vi var till Rödön i onsdags på mat, sen gick jag i förväg hemöver för att få en promenad (överraskade genom att springa på slutet!)
- jag hade egentid på stan igår för att handla lite på rabattkuponger innan de går ut, nice
- jag inte kan hitta mina hörlurar till mobilen! Jag som bara har en skiva kvar att lyssna på Harry Potter...


Johanna var fredagsfin på förskolan idag...

Tofsar och hårspänne. :)




Tog ett familjefoto på Biskops igår när vi hämtade barnen (de hade hand om febrige Arvid under dagen och sen hämtade de Johanna på förskolan så jag fick gå på stan, Andreas slutade senare än hämtningstid)




På promenad runt Flatnor. Träffade Tomas, Linda, Alexander, Agnes, Sven-Inge, Inger och sedan mötte Eka upp oss för hon och Vidar hade kommit ner till stugan för att hälsa på. Arvid hade som synes sparkcykeln och jisses vad han pinnade på! Han har fått till en riktig snits och fart på den där! :)

Hyrfilm - stadsbesök - Flatnor

Gårdagens arbetsdag gick också mycket utmärkt. Jobbar heldag på fredagar, men det gick superbra. Och sen var det plötsligt helg! Jag hyrde film igår kväll, "Love happens" med Jennifer Aniston och Aaron Eckhart. Den var bra! Sen gick jag och lade mig och kollade på "Jersey Girl" tills jag somnade.

Imorse vaknade Johanna kl 07, vi väckte sedan Arvid och gjorde oss klara med allt vad det innebär. Sen åkte vi till stan och hälsade på Sofia och Albert, mycket skoj att komma dit! Sen gav vi oss ut på geocachejakt...fast det gick inte så jättebra... Kollade först på ett ställe där vi varit förut, men inte heller denna gång hittade vi den. Jag måste nog dit utan barn nästa gång... Men på andra stället hittade vi skatten, yeyyy!

Sen var det läge att åka ner på stan för att uträtta lite ärenden. Vi köpte även glass på Starlanders som vi satt ute och åt, gött! När vi var till stan på yranlördagen och köpte mjukglass så var det så synd om Arvid som inte kunde äta sin glass för han hade så ont i sin mun. Så idag tog vi igen det, och idag kunde han äta utan problem. :)

Sen åkte vi till Flatnor och där befinner vi oss nu. Har även hunnit med en tur till loppis på Orrskäret och hälsat på Eka o Vidar.

Första arbetsdagen

Då var första arbetsdagen avklarad. Den gick mycket bra, det var riktigt roligt att vara tillbaka!

Att lämna barnen imorse gick också bra. Johanna såg lite skepisk ut, men ingen gråt. Hon ville gärna vara uppi mig och att jag skulle bära henne när jag skulle gå in med packning och gå in i leklokalen, men sen när jag sa att jag skulle gå och att hon skulle gå till fröken så sträckte hon armarna mot fröken. När jag hämtade idag så blev både Arvid och Johanna jätteglada, härligt! Johanna höll på att äta svartvinbär när jag kom dit. :o)

När jag hade hämtat barnen åkte vi till stan och träffade mamma en sväng. Sen åkte jag och barnen för att ta en geocache, men hittade den inte. Attans! Sen åkte vi in på McDonalds och köpte middag, lyxigt värre för en torsdag!


Sista semesterdagen

Efter att ha besökt förskolan idag så gick vi hem och mellanlandade för lite lek i lekparken innan vi gick in och åt lunch. Sen sov Johanna lunch. Även jag sov när Arvid kollade på Bolibompa...slocknade i soffan, skönt. Tur att Arvid ville kolla på Bolibompa. :)

Väckte Johanna och sen gick vi till Apoteket innan vi åkte till Maggan, Åke och barnen och hälsade på. Jättekul och trevligt hade vi. Det var nog exakt vad jag behövde. :) Tack för en trevlig eftermiddag och tack för god mat. :)

Johanna har nu lagt sig och Arvid ska lägga sig om en liten stund, vill helst försäkra mig om att Johanna somnat först så vi inte riskerar att hon vaknar till när Arvid lägger sig.

Imorgon börjar allvaret, börjar jobba igen och barnen ska till förskolan. De ska till en annan avdelning imorgon (fortfarande sommarverksamhet) och fröknar från andra avdelningar när de kommer imorgon, men det går säkert bra. Ska försöka komma ihåg att ta med en massa kläder och annat bara... vindbyxor, galonkläder, fleecetröjor, stövlar, keps/solhatt, gympadojor, extrakläder Arvid, extrakläder Johanna, blöjor Johanna, filt & täcke,....är det nåt jag glömt?!?! ;)

Höstkataloger

Tänkte hyra film ikväll nu när barnen lagt sig, för att ha lite egentid. Men jag är så trött så jag tror jag lägger mig istället. Hade fått hem både H&Ms och Ellos höstkatalog så det blir nog bra kvällslektyr! :)

Vi åkte hem från Flatnor ikväll. Jag hade gjort i ordning barnen innan vi åkte; satt på pyjamas, blöjbyte, vällingdrickning och tandborstning. De somnade såklart i bilen så de var bara att bära in när vi kom hem. Grett!

Hoppas på lite bättre väder imorgon när vi tänkte ta en promenad till förskolan, om vi vaknar i tid. ;)

När Arvid åkte tåg till Ljusdal i juli


Skattjakt

Vi har sagt till Arvid när han haft svårt att somna att han ska blunda för då kommer han tillslut att se en skattkarta på insidan ögonlocken. Men man måste blunda riktigt jättelänge så hittar man den kanske tillslut. Men han somnar alltid innan han hunnit se den...(konstigt va?)

Arvid när han pratade i telefonen med Andreas nyss:
-Jag såg nästan skatten! Jag såg faktiskt en pil som faktiskt pekade åt höger, eller åt vänster. Kanske det var pilen som var skatten!

Svenstavik

Natten har varit riktigt bra. Jag somnade vid midnatt, strax efter nio väcktes jag av att Johanna sa att hon hade fastnat i sängen... fast hon satt inte fast, hon hade bara stuckit ut benen mellan spjälorna. Det blev i alla fall en lång natt och det var nog precis vad jag behövde. Lovely! Magen har dock varit lite sådär idag också, men det går åt rätt håll! Nu känns den faktiskt nästan helt bra, men jag tar det lugnt ändå.

Idag blev det en tur till Svenstavik. Vi åkte genom skogarna och besökte Dollarstore i Svensta, sen åt vi middag innan vi åkte hem igen. Barnen är lite svårare att lägga ikväll...de är rätt uppspelta. Men förr eller senare somnar de väl...det är i alla fall tur att Johanna sover i spjälsäng för nu kan hon inte springa upp stup i ett.

I bilen på väg hem från Svensta idag så gjorde barnen grimaser... (jag satt bak så jag kunde fota...)


Magkatarr?

Usch och fy, jag verkar ha fått magkatarr. Imorse fick jag en attack av magont som varade fram till lunch, sen har jag fortsatt ha ont i magen men inte på samma "attack"-sätt... Jag har haft såhär två gånger tidigare också, men då har det gått över på typ en halvtimme.


Vad som händer är att jag får ap-ont i övre delen av magen, det är inget som funkar mot det - varken att ligga, sitta, stå eller gå. Jag har lagt mig ner och försökt andas igenom smärtan på samma sätt som att andas igenom förlossningsvärkar. Lite senare brukar det göra ont bakåt ryggen också. En annan grej som händer är att det känns som om revbenen pressas utåt och gör ont. Efter sms- och telefonkontakt från olika håll så har jag nog konstaterat själv att det är magkatarr. Det hela hänger ihop med stress som det verkar. Plus mat. Plus sömn. Allt hänger ihop.

Nu är i alla fall Andreas i Umeå på kurs och jag och barnen har åkt till Flatnor. Eftersom jag mådde dåligt idag så kom mamma och pappa och hämtade Arvid, Johanna sov redan så hon fick fortsätta sova. Jag lade mig också och sov en timme, välbehövligt. Sen kände jag mig redo att åka till Flatnor så då åkte vi.

Det roliga nu är att Johanna sover i spjälsäng här i Flatnor nu, och gissa vad??? - hon somnade direkt!!!! Arvid somnade också direkt, tjoho!

Slut på semestern...nästan i alla fall...

Vaknade strax efter nio imorse av att Johanna ropade (jippi vad hon sov länge!). Andreas var redan vaken och nere så han gick och hämtade henne, och jag låg kvar och drog mig. Skönt!

I övrigt så är det lite separationsångest idag för Andreas ska iväg på kurs i en vecka så det kommer att bli så tomt. Jag börjar jobba på torsdag så jag tänkte gå till förskolan på onsdag (eventuellt) så de får gå dit och leka lite och få en liten mini-inskolning. Men som det låter på Arvid så skulle han ha velat börja igen redan för några dagar sen, han längtar!

Men det känns i alla fall som att det här är sista semesterdagen! Imorgon när Andreas åker så är det visserligen flera dagar kvar tills jag börjar jobba, men någon semester känns det inte som ändå.

Andreas håller på att packa nu, sen ska vi äta lunch och sen hoppas jag att vi ska hitta på nåt, t.ex leta efter två geocacher som finns inte så långt härifrån.

Premiärsovning i Flatnor

Vi har idag kommit hem efter att ha sovit två nätter i Flatnor (första nätterna ever). Det har varit riktigt trevligt, mamma o pappa har också varit där och premiärsovit. Kruxet var dock att Johanna och Arvid skulle sova i våningssäng och Johanna har aldrig sovit i "vanlig" säng förut...hon kör med spjälsäng annars. Så allt var superspännande och det dröjde inte länge förrän både hon och Arvid kom ut och sa att de inte kunde sova....

Tillslut (efter jag-vet-inte-huuuur-många-försök) ville i alla fall Arvid självmant gå och sova. Och han somnade. Johanna däremot.....det tog lång tid! Hon satt och kollade på film och när Andreas frågade om hon ville sova så gick hon med på det. Och somnade. Sen spelade vi två omgångar Hollywood. 

På natten ramlade Johanna dock ur sängen! Vi trodde att det var lugnt, men tydligen inte. Så hon fick sova hos mig...trångt var det (80's säng). Men framåt småtimmarna flyttade jag över till Johannas säng. Sen vaknade familjen 08:15.

Igår kväll var vi oroliga att det skulle bli lika svårt att lägga dem... och mycket riktigt så var det svårt. Till och med svårare. Men Arvid kom plötsligt på att han skulle gå och lägga sig. Och somnade. Johanna var vaken till 23-23:30 nån gång...när hon tillslut somnade efter en extra dos välling. Men den natten hade vi säkrat sängen extra mycket så hon inte skulle ramla ur, och det gjorde hon inte heller. Pju... Den här natten var det Andreas och Arvid som fick dela säng för Arvid hade drömt en mardröm och ville inte sova själv...

Nästa gång vi ska dit ska vi ta med resesängen till Johanna för det är inte värt att krångla på det här sättet... Ligger hon i spjälsäng kan hon ju åtmintone inte kliva upp själv och det underlättar sååå mycket. Hon får nog ligga i spjälsäng tills hon är tonåring. ;o)

Igår åkte jag, mamma och barnen till Sidsjö och handlade. Det var mycket längesen jag var dit! Men kul var det, och kul att se Hunge igen - det var också längesen. Till middag grillade vi nere vid sjön, vi grillade korv och Andreas gjorde kolbullar. På kvällen spelade vi kort, men hann bara med en omgång eftersom Johanna krånglade lite och sen var vi för trötta.

Idag gick vi på promenad ner till kyrkan och tog en geocache. Sen gick vi ner till vattnet och barnen gick först i med stövlar, sen var stövlarna fyllda med vatten, lite senare var även halva barnen blöta. Men roligt var det!! :) Jag, mamma och Andreas gick också i med fötterna/benen, inte så kallt som väntat men inte så jättevarmt direkt heller... ;)

Vad gäller Arvids halsmandeloperation så är han helt återställd nu, så skönt! Han hade några riktigt jobba dagar (typ 5-6 dagar) när han hade blåsor på båda läpparna och på tungan och det gjorde att han hade superont och kunde inte äta. Stackarn! Dessa måste ha uppkommit då de höll upp munnen på honom med nån ställning, plus hade nån tång (?) som höll fast hans tunga. Trist! 

Förra tisdagen var vi förresten in på stråket och åt lunch, mycket gott var det. Vi åt på Kajplats 1 och träffade även Maggan och Åke som var där. :) Vi köpte även "pluttar" till Foppatofflorna till båda barnen. Barnen fick glass av Glassgubben (eller "Lilla gubben" som Johanna sa) och dagen efter opererades Arvid. Nu i lördags var vi också in på yran på dagen och såg Eric Saade. Det blev dock en lite misslyckad tur eftersom Arvid fick så ont i munnen. Han ville dock ha glass och vi köpte det, men han fick inte i sig den. Stackarn! :(

Ikväll köpte vi pizza till middag och åt ute på altanen, supermysigt att äta pizza ute tycker jag. Och nu sitter jag här och bloggar äntligen, sen ska vi se på nån film. Kommer inte på nåt mer nu, har totalt glömt bort att ta kort i Flatnor för övrigt!

RSS 2.0