Lilla gumman


Dagen efter operationen

I förmiddags åkte jag och Johanna för att hämta Arvid och Andreas på sjukhuset. Arvid och Johanna blev väldigt glada över att se varandra! :) Sen visade Arvid Johanna runt lite på avdelningen och visade även rummet han hade bott i. :)

På hemvägen åkte vi till Lillänge, Arvid skulle få ett fiskespö för att han genomgått operationen, vi köpte medicin på Apoteket och jag var in på Lindex och köpte en tunika till Johanna. Hade en 30%-rabattkupong som jag kände behov av att använda. ;) Handladel lite på Coop gjorde vi också, och köpte jordgubbar. :)

Arvid har haft rätt ont i munnen, bland annat så har han ett sår på tungan så han har troligen bitit sig eller så hände det under operationen när de var inne i munnen och grävde. Stackarn har mest velat vila idag. På kvällen nu hade han 38,5 i feber också så då ringde vi för de hade sagt att vi skulle ringa om han hade 38,5 eller mer. Läkaren på öron ringde upp men ville prata med bakjouren så vi väntar på att de ska ringa tillbaka, men Arvids feber har sjunkit och han verkar må bättre nu så det är nog inget att bekymra sig i. Han fick en Voltaren också och det verkar som det blev bättre med det onda ganska fort - skönt!

Arvid har ätit bra idag, imorse hade han fått gröt och till lunch hemma åt vi pannkaka med glass och sylt. Till middag åt vi hamburgare, men det gick lite halvdåligt för han hade rätt ont då. Men när Voltaren hade börjat ta så gick det bättre, han åt lite macka och två glassar. :) Han får äta hur mycket glass han vill nu, doktorns order!

Jag sov ca två timmar idag när Johanna sov och Andreas & Arvid försökte vila + att de var ute och testkastade med fiskespöet. Skönt var det att sova! Men undrar om det blir svårt att somna ikväll...? Vi hade funderingar på att åka in på Yran ikväll, men det kostar 560 kr i grinden och vem vet om det blir regn..? Och dessutom känns det bra att vara hemma när Arvid är lite tussig - man vill ju vara nära då. :) Vi ska nog hyra film istället...

Operation: halsmandlar

Det här var en lång dag... Dagen för Arvids operation av halsmandlarna. Johanna sov på Rödön och var där ända tills ikväll. Imorse kl 05 gjorde Andreas välling till Arvid och sen skulle Arvid vara fastande hela dagen... vi visste inte vilken tid operationen skulle äga rum för Arvid skulle bli sist i kölistan. Men det gick bra ändå, fast Arvid var hungrig vid lunchtid.

Operationen startade vid 14-tiden, Andreas var med när han sövdes och sen gick vi och fikade i cafeterian i väntan på att bli uppringda från uppvaket. Sen gick vi ner till uppvaket och sa hej till Arvid innan han somnade om igen och sov nästan två timmar. Vi läste veckotidningar och löste korsord under tiden. Sen fick han återvända till rummet på barn och fick börja äta glass - hur mycket han ville! (vilket drömläge för ett barn!) När jag åkte (till Rödön för att hämta Johanna) hade han hunnit äta tre glassar. :)


Allt gick superbra, även fast han inte tyckte om en del saker. Men han är verkligen en tapper kille - vår superhjälte!! Andreas sover med honom på sjukhuset så imorgon ska jag och Johanna åka och hämta dem (mest troligt).

Johanna var supersvår att lägga ikväll, ropade än det ena, än det andra... "Jag fäber", "jag Avveån", "jag Coca-Cola"...nice try - hon var kall som en is! ;)

Ska lägga mig och sova nu, inatt blev det inte så mycket sömn...tänkte för mycket på dagens aktivitet, operationen. Men nu slipper han i alla fall ha halsfluss framöver, jippi!

En massa kort



Från vår extratur till Ljusdal lördag 17 juli...




 22 juni - redo för förskolan!


 
 
Jamtli 25 juni





 Hembygdsfesten i Bodsjö 4 juli




21 juli i lekparken




Johannas 2-årsdag


Sista kalaset för den här gången

Jag har tänkt blogga flera dagar, men det har liksom inte blivit av... Idag har vi i alla fall haft barnkalas här för Arvid. Vi bjöd de barn från förskoleavdelningen som är födda samma år som Arvid, samma "kull". Tre av fem kunde komma, plus syskon. Det var väldigt roligt, och det verkar som om de saknat varandra under sommaren. :o)

Lägger inte in några kort på andra barn eftersom jag inte frågat föräldrarna, men kort på tårtan och ett "efter"-kort kommer här:


Och så måste jag lägga in en bild på den snyggaste ramen som jag absolut var tvungen att köpa!! Så himla snygg!


Johanna 2 år idag!



Grattis lilla gumman på 2-årsdagen!!

Dagen började med fika på säng. Arvid låg i vår säng för det hände en liten olycka i hans egen strax före midnatt. Mysigt att ha honom i sängen, det händer inte så ofta. :) Vi gick ner och gjorde i ordning välling och paket, hämtade tidningen och sen gick vi upp och sjöng för Johanna. Hon fick en bil och Mimmi Pigg från Musse Piggs klubbhus. Nu har hon fått en dvd med Musse Piggs klubbhus som hon och Arvid kollar på. :)

Igår hade vi trevligt besök, vi hade lite reunion med folk vi lärt känna i Uppsala. Några som flyttat hem och några som var hemma på semester. Jättetrevligt var det och en massa barn som fick leka av sig lite. :) Arvid fick feber på kvällen men idag verkar det lugnt. Tror man kan få feber av penicillin, men jag vet inte säkert...men vi ska ändå till bvc idag på 4-årskontroll så vi får höra då.

Angående Arvids halsfluss så var vi på sjukhuset i tisdags för undersökning. Där bestämdes det att han ska få operera bort halsmandlarna, eventuellt redan nästa vecka! Hoppas det finns tid redan då! Vi var även till mamma och hälsade på på hennes jobb och sen gick vi till barnavdelningen för att göra studiebesök inför att han eventuellt ska dit nästa vecka. Det var jättefint på barnavdelningen! En massa leksaker, olika rum, osv.


Två goda nyheter

Goda nyheter... En sköterska från öron ringde idag och kollade om vi kunde komma på undersökning/bedömning på tisdag om en vecka. Jisses vad fort det gick!

Och en annan god nyhet är att Arvid har varit såååå mycket piggare idag - och ingen feber! Han låter inte lika grötig på rösten heller, nästan inget alls! Det var nog penicillinet han fick igår som gjorde susen - precis som sist.

Om Arvids födelsedag



Igår fyllde som sagt Arvid 4 år. På förmiddagen var vi till hälsocentralen och Arvid fick ta nåt slags näsprov. Det var bestämt sedan i fredags, men på morgonen ringde jag även för att få en ny läkartid eftersom Arvids penicillin som han fick i fredags inte verkade ta så bra. Så vi fick en tid strax före lunch.

Så efter provtagningen på morgonen gick vi hem, Arvid fick lite paket, vi fikade och sen gick vi till hälsocentralen igen. Där pratade vi med läkaren (som också pratade med sin överläkare) och de tror att Arvid har smittat sig själv hela tiden eftersom vi inte verkar bära på det. Men vi övriga fick ändå ta halsprov (igen) för att skicka iväg på odling. Arvid fick ta halsprov igen och fick även ta blodprov i armen. Han var så duktig!!!!!!!!! Sen gick vi hem och åt lunch, Andreas och Arvid badade och Johanna sov.

När Johanna hade vaknat gick hon och jag iväg och plockade blommor och sen kom familjerna på födelsedagskalas. Fika och sen beställde vi mat från Sibylla. Arvid fick en massa presenter; sparkcykel, vattengevär, pilbåge, bollplank, Lego, flygplan, frisbee, pengar, flera uteleksaker, m.m.

När barnen hade lagt sig igår spelade vi spel; "På spåret" som jag lånat av Sofia. Det var roligt! Det blev Olsson mot Lundström och tyvärr så vann Lundström...bättre lycka nästa gång! :)

Imorse ringde det en läkare från öron-näsa-hals och berättade att de fått remissen och han trodde att det kunde ta 2-3 veckor så skulle vi få komma på besök. De hade lite prio på detta eftersom det pågått så länge och eftersom han är ett barn. Tjohoooo!


Fortsättning på semesterbilder

Här kommer fortsättningen på bilderna från semestern.




Trollens bostad * Trollkungen * Arvid blev rädd för Trollkungen, Johanna lade sin hand på Arvids. :)



Tomteland

 Två bilder från Mora. Johanna fick feber och somnade i mitt knä, guldkorn! :)

Grattis Arvid 4 år!!!

Grattis till vår Arvid idag! Tänk att fyra år redan har gått!



Dagen började med frukost på säng. Arvid fick ett flygplan och Arvidballonger. Sen en tur till hälsocentralen för att göra nåt prov i näsan. Nu är Andreas och Arvid ute och flyger med flygplanet, sen blir det lite frukost innan vi ska till hälsocentralen igen för ett läkarbesök. Tror vi ska skaffa klippkort på hälsocentralen...


Semestertider

Vi har varit på vår första egna semester med båda barnen! I måndags morse åkte vi med Maggan, Åke och barnen till Leksands Strands camping där vi hade hyrt en lägenhetsstuga. Sååå himla fint boende var det! Och jättemysigt hade vi. Barnen lekte och hade så roligt, mycket kul!

På tisdagen åkte vi till Tomteland och gick omkring där nästan hela dagen. Efter det skildes vi åt och vi åkte vidare till Mora för att hälsa på Affe & Gerd med familj. Arvid och Johanna hade jätteroligt med sina tremänningar i Mora. Där stannade vi till torsdag och sen åkte vi hem igen.

En mycket lyckad resa var det! Tyvärr fick Johanna feber på onsdagen och Arvid på torsdagen, men Johanna var feberfri på fredagen igen. Arvid däremot....har fått sin sjätte halsfluss!!!!!!!!!! Han fick nytt penicillin i fredags men tyvärr har inte febern gett med sig än så vi fick ställa in (eller skjuta upp) hans kompiskalas idag. :(

Lite bilder från semestern... Men bara några för kamerabatteriet tog slut när jag skulle lägga in bilder...

På bild nr 3 visar Arvid upp de dinosaurieben som han och Martin hittade i Sveg - det ni! :)
Bild nr 5 är skatten i geocachen som vi tog - vår första!! :)
Sista bilden: Arvid Baywatch Olsson badar första kvällen i Leksand.


Lite nostalgiskt just nu är att det är VM-final i fotboll nu. För fyra år sen kollade jag också på VM-finalen, men skillnaden är att jag då hade börjat få värkar så pass att jag var tvungen att andas igenom dem... Det var en söndag (precis som idag), men sen kom han inte ut förrän på onsdag morgon... Uj uj!

Det här året är 12 juli en måndag så imorgon fyller Arvid 4 år!!! :)

RSS 2.0