Premiärsovning i Flatnor

Vi har idag kommit hem efter att ha sovit två nätter i Flatnor (första nätterna ever). Det har varit riktigt trevligt, mamma o pappa har också varit där och premiärsovit. Kruxet var dock att Johanna och Arvid skulle sova i våningssäng och Johanna har aldrig sovit i "vanlig" säng förut...hon kör med spjälsäng annars. Så allt var superspännande och det dröjde inte länge förrän både hon och Arvid kom ut och sa att de inte kunde sova....

Tillslut (efter jag-vet-inte-huuuur-många-försök) ville i alla fall Arvid självmant gå och sova. Och han somnade. Johanna däremot.....det tog lång tid! Hon satt och kollade på film och när Andreas frågade om hon ville sova så gick hon med på det. Och somnade. Sen spelade vi två omgångar Hollywood. 

På natten ramlade Johanna dock ur sängen! Vi trodde att det var lugnt, men tydligen inte. Så hon fick sova hos mig...trångt var det (80's säng). Men framåt småtimmarna flyttade jag över till Johannas säng. Sen vaknade familjen 08:15.

Igår kväll var vi oroliga att det skulle bli lika svårt att lägga dem... och mycket riktigt så var det svårt. Till och med svårare. Men Arvid kom plötsligt på att han skulle gå och lägga sig. Och somnade. Johanna var vaken till 23-23:30 nån gång...när hon tillslut somnade efter en extra dos välling. Men den natten hade vi säkrat sängen extra mycket så hon inte skulle ramla ur, och det gjorde hon inte heller. Pju... Den här natten var det Andreas och Arvid som fick dela säng för Arvid hade drömt en mardröm och ville inte sova själv...

Nästa gång vi ska dit ska vi ta med resesängen till Johanna för det är inte värt att krångla på det här sättet... Ligger hon i spjälsäng kan hon ju åtmintone inte kliva upp själv och det underlättar sååå mycket. Hon får nog ligga i spjälsäng tills hon är tonåring. ;o)

Igår åkte jag, mamma och barnen till Sidsjö och handlade. Det var mycket längesen jag var dit! Men kul var det, och kul att se Hunge igen - det var också längesen. Till middag grillade vi nere vid sjön, vi grillade korv och Andreas gjorde kolbullar. På kvällen spelade vi kort, men hann bara med en omgång eftersom Johanna krånglade lite och sen var vi för trötta.

Idag gick vi på promenad ner till kyrkan och tog en geocache. Sen gick vi ner till vattnet och barnen gick först i med stövlar, sen var stövlarna fyllda med vatten, lite senare var även halva barnen blöta. Men roligt var det!! :) Jag, mamma och Andreas gick också i med fötterna/benen, inte så kallt som väntat men inte så jättevarmt direkt heller... ;)

Vad gäller Arvids halsmandeloperation så är han helt återställd nu, så skönt! Han hade några riktigt jobba dagar (typ 5-6 dagar) när han hade blåsor på båda läpparna och på tungan och det gjorde att han hade superont och kunde inte äta. Stackarn! Dessa måste ha uppkommit då de höll upp munnen på honom med nån ställning, plus hade nån tång (?) som höll fast hans tunga. Trist! 

Förra tisdagen var vi förresten in på stråket och åt lunch, mycket gott var det. Vi åt på Kajplats 1 och träffade även Maggan och Åke som var där. :) Vi köpte även "pluttar" till Foppatofflorna till båda barnen. Barnen fick glass av Glassgubben (eller "Lilla gubben" som Johanna sa) och dagen efter opererades Arvid. Nu i lördags var vi också in på yran på dagen och såg Eric Saade. Det blev dock en lite misslyckad tur eftersom Arvid fick så ont i munnen. Han ville dock ha glass och vi köpte det, men han fick inte i sig den. Stackarn! :(

Ikväll köpte vi pizza till middag och åt ute på altanen, supermysigt att äta pizza ute tycker jag. Och nu sitter jag här och bloggar äntligen, sen ska vi se på nån film. Kommer inte på nåt mer nu, har totalt glömt bort att ta kort i Flatnor för övrigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0