Fortsatt soligt och fint

I lördags var vi på ExpoNorr. Arvid var bättre men vi hade med hans dagisvagn så han fick åka runt hela tiden för att han inte skulle lessna på stört. Mamma gick med oss en stund också. Byggare Bob var däremot inte så lätt att hitta, men tillslut så! Arvid ville dock inte ställa upp på kort med Byggare Bob, men han fick ju se honom i alla fall.

Arvid fick en Blixtentröja och en Blixtenballong (han skulle ha den största...). Mycket nöjd liten gosse.

I söndags var vi i Bodsjö mest hela dagen, var på Hembygdsfesten vid kyrkan, hälsade på Tomas och Linda och sen ner till bygget och fikade med mamma och pappa, Arne och Maggan.

Imorse ville båda barnen upp kl 05:05...... (inte vi) Men vi klev upp och gav dem välling, sen försökte vi få dem att somna igen och tillslut så gick det. Johanna sov till 06:50 då jag klev upp med henne. Sen somnade hon ute i vagnen kl 09 igen. Då var Arvid redan vaken och uppe, Andreas vaknade också i samma veva. Jag gick och lade mig och somnade vid 10, sov sen till 12:15! Fatta vilken semester jag har nu när Andreas är hemma och jag kan sova så mycket mer än förut!

Idag har vi varit hemma hela dagen förutom när vi gick ner på affärn på eftermiddagen. Köpte jordgubbar. Barnen har badat i barnpoolen och haft såååå kul. :o)

Att cykla är en härlig känsla

Glömde ju igår att skriva om gårdagens stora nyhet, att Michael Jackson dött. Tänkte se en nyinsatt dokumentär på svt på kvällen, men fastnade i Four Feathers på tv4Film istället, fastän jag sett den förut. Blev en sen kväll, speciellt eftersom Johanna ju är ganska morgonpigg....idag vaknade hon 05:42... Arvid vaknade 06:45 så nu är han också vaken och tittar på Byggare Bob på video (som han valt själv...passar bra när Byggare Bob är på ExpoNorr idag!).

Arvids feber är bättre, men han hade feber igår också och inatt vid midnatt när Andreas fick i honom en hel dos Alvedon igen, bra gjort. Men mellan varven mår han bra och igår kväll var han som helt vild, hade väl mycket att tag igen då...

Igår kände vi att vi var tvungna att göra nåt, så vi gick på promenad ner på Sedins och affärn och sen köpte vi glass på Sibylla. Gött! Arvid fick ligga i sin förskolevagn så han slapp gå eller stå på ståbrädan när han inte är frisk till 100% än. En mycket mysig tur hade vi!

På eftermiddagen cyklade jag iväg till Apoteket och sen affärn. Träffade mamma och pappa som frågade om jag kunde cykla till mommo med lite handling så det gjorde jag. Det var såååå skönt att vara en stund själv och att dessutom cykla, det är lite av en frihetskänsla. Snacka om att man värdesätter annorlunda nu än för typ fem år sen eller nåt! :o)

Efter middagen åkte jag och Johanna till mamma och pappa för att kolla på lite kläder och hämta en ExpoNorrbiljett. När jag kom hem såg vi lite fotboll (surt med förlusten i straffar) och sen blev det Four Feathers.

Himla fint väder har vi haft flera dagar nu, det är så underbart!!! Men lite väl varmt kanske...om man får säga så när man äntligen fått finväder? På nätterna är det så varmt i sovrummen. Imorse kl 06 gick jag och Johanna ut för att hämta tidningen och det var riktigt skönt ute redan då! Lite svalare såklart, men skönt.

Fredag förmiddag

Inatt vid midnatt vaknade Arvid och Andreas gick in till honom. Han hade lyckats få i honom en hel dos Alvedon, toppen! Imorse vaknade Johanna kl 05:48 och Arvid vaknade också då och ville kliva upp. Han var febrig då också men nu tycks febern ha sjunkit av sig själv som tur är. Han vill dock mest vila och "titta på barnfilm" eller "titta på Arvidfilm" så nu är det Peter Pan. Johanna har precis lagt sig igen och jag ska göra likaså.



Arvid, blommor, jag själv och en käpphäst

Febrig gosse

Idag skulle vi åka på Martins 4-årskalas. Vi har sett fram emot det hela veckan och det var en av veckans höjdpunkter. Men 1½ timme innan vi skulle åka upptäckte vi att Arvid hade feber! Stackarn! Så han blev besviken över detta såklart, men insåg själv att han inte orkade åka på kalas och leka. Vi provade dock att få i honom Alvedon, men han tycker inte om det men han fick i sig såååå liiiiite och sen sov han en timme. Men han var fortfarande matt och orkeslös. Så vi får åka dit en annan dag istället när han orkar leka.

På eftermiddagen piggnade Arvid på sig lite och åt både gröt och glass och drack en massa saft och mjölk, men sen blev han trött och uppgiven igen på kvällen. Fick inte ge honom nån medicin, det enda han ville göra var att gå och lägga sig så han fick göra det kl 19 så det var ändå en bra läggtid (han brukar lägga sig 19:20-19:30 nu annars). Johanna höll jag vaken till 20:20, sen somnade hon på stört.

Igår skrev jag ju att jag skulle hålla Johanna vaken lite längre och det gjorde jag ända till klockan 21:00. Sen somnade hon på stört, även fast jag tvivlade på det för hon var pigg och på så bra lekhumör, men det gick som sagt bra. Målet var att hon inte skulle vakna kl 05:20 och det funkade, för hon vaknade 05:50 istället - precis som vanligt alltså. Vi börjar fundera över om det är då som solen börjar skina mot barnens fönster...hon är väldigt punktlig. Jag var förvånansvärt pigg imorse när jag klev upp med henne, det är värt att notera. Sov dock en timme på soffan sen, skönt.

Nu hoppas vi att Arvid ska vara frisk nog att gå på ExpoNorr på lördag för då ska Byggare Bob vara där och det är en Arvids favoriter.

Bjuppar på lite bilder, det är hög tid för det!

Näe nu går det så trögt med bilduppladdningen så jag ger upp! Får bli en annan dag för nu går jag och lägger mig.

Sol sol sol sol och ännu mera sol

Tjoho vilket härligt väder det är!!!!!!!!! Jag njuter av det här! Så pass att jag har bränt mig. Tur att man har vett nog att smörja in barnen med solskyddskräm i alla fall... Jag har dessutom fått ett konstigt mönster på ena armen som jag inte förstår riktigt hur det gått till, men det ordnar väl till sig antar jag.

Johanna OCH Arvid har vaknat 05:20 två mornar i rad nu så vi är måttligt roade av mornarna och förmiddagarna... tur att man kan sova lite på förmiddagen för att hämta igen sig lite. Johanna har inte sovit så jättemycket idag och nu försöker vi hålla henne vaken en stund till, i hopp om att hon kan sova lite längre imorgon bitti. We hope...

Idag har vi varit ute hela dagen igen (förutom när vi var inne och sov då...). Andreas startade dagen med att gå ut klockan sex på morgonen och skrapa altanräcket och måla det. Annat som vi gjort är att jag har gjort klart barnens käpphäst (finally!), vi har ätit grillat, åkt på Barnens Hus och köpt en barnpool. Arvid tänkte bada i den i eftermiddags och det fick han, men han tyckte att det var lite väl kallt... men han provade i alla fall. Imorgon kanske solen har värmt upp vattnet lite bättre, nu står den i skugga...

Kom på att jag inte hade skrivit om gårdagen. Då var vi också ute hela dagen (förutom när vi sov....), åkte bland annat på Sörvalla och köpte mer blommor så nu har vi mer sommarfint. Mamma kom och fikade med oss ute på gräsmattan på eftermiddagen och sen åkte vi och handlade. På kvällen såg vi såklart Morden i Midsomer, premiär för i år! :o)

Johanna börjar släppa taget om möbler mer och mer nu, ska bli intressant att se när hon tar sina första riktiga steg. Tycker nog att hon har blivit mindre mammig nu också och det är skönt men samtidigt är det ju mysigt att känna sig behövd. :o)

Ett energiknippe till son

Igår var vi på Rödön från lunchtid och till middagen. Var ute en hel del, det var ju rätt okej väder även fast det blåste lite kallt. Mycket bättre väder har det däremot varit idag, vi har varit ute större delen av dagen idag också. Rensat mycket i rabatter, satt plant i blomlådor, varit i lekparken, ätit lunch på altanen, osv. Arvid har varit helt vild hela dagen och vi undrar om någon stoppar i honom socker i smyg när vi inte ser... så vi har varit rätt slut idag också stundvis. Han surrar och surrar och surrar, och samtidigt är han överallt. Kanske behöver han leka av sig mer?!?! Men han har ju lekt jättemycket ute idag. Kanske blivit för mycket lek?!

Förut idag åkte vi förresten till Växtvaruhuset för att köpa en morsdagspresent till mig - en spaljé att ha nedanför altanen där man annars ser in under på en massa tråk (ogräs och grus). Köpte lite plant också men ska eventuellt åka till Sörvalla imorgon för att köpa plant till blomlådorna på altanen.

Midsommar bland annat

Imorse vaknade Johanna 05:50...ungefär som vanligt. Jag klev upp med henne, men sen blev hon trött efter en timme igen så jag lade henne kl 07 och hon somnade. Jag lade mig också och sov som en sten. Andreas klev upp vid 08 med båda barnen och sen blev jag väckt med fika på säng kl 10, härligt!

Vi har städat en hel del på förmiddagen, körde en effektiv städning i 15 minuter tills äggklockan ringde, plus lite till. Men nu är mestadelen av leksakerna ute på golvet igen...gaaaaah! Johanna har t.ex pysslat med att riva sönder leksakskatalogen från Barnens Hus. Det var tydligen ett roande inslag i dagens aktiviteter.

I torsdags efter lunch kom Ida och Axel hit och vi gick ner till Emelie för att fira att hon fyllde 14 år. Efter det gick vi hem och lekte lite i lekparken, Arvid ramlade när han skulle klättra över staketet så han fick en rejäl bula och var blå över halva pannan. Andreas kom hem och hade fått sommarlov - hurra! Sen åkte vi till stan och fick ett infall att äta på Dalwhinnies. Vi ringde från bilen för att höra om det fanns plats för två vuxna och två barn och det gjorde det. När vi kom dit hade de satt fram en barnstol (till Johanna) och barnmeny med teckningsbild att färglägga och kritor. Arvid tyckte det var jättekul och Johanna tyckte att hennes barnmeny var god... Andreas och jag åt grillad kycklingsandwich och Arvid åt hamburgare, jättegott var det! Johanna fick äta en medhavd barnmatsburk, säkert god den också.

Efter restaurangbesöket åkte vi på Coop och handlade inför midsommarafton plus lite till. När vi kom hem var klockan runt åtta och dags för barnen att sova. Jag lade mig också ganska tidigt för Johanna har ju ganska tidiga mornar.

Så kom midsommarafton och Johanna vaknade som vanligt kl 05:50 och jag klev upp med henne. Lade henne igen 08:30 och då vaknade Arvid så jag gick ner med honom. Andreas fick sovmorgon. Mamma och pappa kom hit en sväng för att önska glad midsommar. Framåt lunch åkte vi till Jamtli för att träffa Maggan & Åke och barnen. Det var en mycket bra dag och vi hade rejält tur med vädret att det inte regnade mer än några stänk. Ingen tokvärme direkt, men jag hade kjol ändå...och pannband! :o) Åkte sen in på affärn en sväng innan vi åkte till Maggan & Åke för att äta grillat där. Fick god tårta till efterrätt och vi åkte hem vid halv åtta-åtta tror jag. Arvid var jääääättetrött efter en lång dag med en massa lek och bus.
 


Johanna var på bra humör mest hela dagen igår, hon sov 2½ timme på förmiddagen och det var nog tur för sen sov hon mindre än en timme på eftermiddagen på Jamtli. Men hon brukar oftast vara rätt nöjd så det är skönt. Tur det! :o)


Vid lunchbordet

Imorse vaknade Johanna kl 06:15 och jag kände mig rättså utsövd, skönt! Igår natt fick jag förresten gå in till Arvid en gång för att han inte hittade nappen. Sen dröjde det nån timme till så ropade han och då hade han drömt om troll så han fick komma och sova i min säng. Jättemysigt var det!! Johanna skulle däremot upp 05:50 så jag var rättså opigg... tur att jag kunde lägga mig när hon sov på förmiddagen, fick mig 45 minuters sömn.

Efter att vi hade hämtat Arvid på förskolan så gick vi till öppna förskolan där det hade varit avslutning. Stannade 1½ timme tills de stängde och sen gick vi hem. Andreas kom hem samtidigt som oss, mamma var hit en sväng och efter middagen gick vi ut. Andreas skulle klippa gräset så Arvid hjälpte honom, hack i häl med sin egen gräsklippare och hörselkåporna såklart.

Arvid gick sista dagen på förskolan igår så nu har han sommarlov. Känns tråkigt eftersom han gillar att vara på förskolan, men han får nog en rolig sommar ändå. Idag har han till exempel pratat med Martin i telefon. :o)

Sitter vid lunchbordet nu. Det tar tid att äta... Johanna har dessutom kommit på att hon kan skrika högt. Arvid har kommit på att han kan härma henne. Oj oj oj, inte konstigt att man är trött på kvällarna!  ...och dagarna. :oP

Jag har (nog) slutat amma nu. Oj så dramatiskt!

Ingen sömn för liten J här inte

Idag har jag, Johanna, Ida och Axel varit på stan. Åt jättegod lunch på Volos, lasagne. Johanna och Axel blev som galna i brödet, det är små mackmonster vi har.

Johanna är lite tjurig och kan inte sova. Har provat två gånger på eftermiddagen men nu hoppas jag att jag står ut och hon får vara vaken fram till läggdags...är ju tre timmar kvar dit... Jag har varit på stan två dagar i rad och hon har sovit i vagnen då så hon kanske har fått för sig att det är så det ska vara nu?!?

Igår följde som sagt Maggan och barnen med och hämtade Arvid på förskolan. Arvid blev mycket glatt överraskad och tyckte det var jättekul när barnen lekte med hans leksaker sen här hemma. På kvällen kom Ida, Johannes och Axel hit en sväng.

Igår lade sig Johanna kl 20 som vanligt. Andreas och jag kollade på absolut sista Cityakuten och jag grät förstås, mest när det handlade om det gamla paret. Inatt vaknade Johanna kl 04:50 och var ledsen. Efter en stund gick jag dit och då hade hon bajsat. Andreas gick ner och fixade det och sen lade han henne igen och hon somnade om. Sen sov hon till 07:15!!!!!!!

Dags för lite middag nu, tacosrester från igår!

Måndag

Vi har varit väldigt slöa i helgen och mest vilat och tagit det lugnt. Åtminstone hela lördagen. Igår var vi på barnkalas för Axel och på kvällen spelade jag och Andreas Settlers men tyvärr ingen vinst för mig....

Idag har jag och Johanna varit på stan för att uträtta lite ärenden. Strax kommer Maggan och barnen hit, så ska de följa med och hämta Arvid. Får se hur förvånad han kommer att bli... hihi!

Imorse sov Johanna till 05:55... Kommer inte ihåg när hon vaknade igår men jag tror det var 06:30 om jag inte minns helt fel.

Saturday morning

Igår åkte vi till Maggan, Åke och barnen, det var trevligt som vanligt. Arvid fick äntligen leka på Martins rum så han var nog nöjd, han har tjatat om det i flera veckor nu att han ville det. :o)

Johanna och jag är vakna, Andreas och Arvid sover. Imorse vaknade Johanna kl 06:15. Jag önskar att hon kunde sova lite längre, men jag är ändå mycket nöjd att hon inte vaknar före kl 06! Jag hörde henne kl 05 redan, så då blev jag lite nervös men hon somnade lyckligtvis om...

Så regnar det idag igen.....

5 myror

Arvid sitter och titar på Fem myror är fler än fyra elefanter. Det var nyss Brasses "Vilket djur ska bort?" och Arvid sa "TIGER!". Jag frågade varför och han svarade: "För den låter så hemskt. Den låter grrrrrrr grrrrrrr". Och det var ju sant för de andra djuren var "snälla djur", fast jag missade vad Brasses lösning var.

"Hanskor o vantar!!!" ropar Arvid nu för nu handlar det om en handsk- och vantaffär.

Skolavslutningsdagen

Johanna lade sig vid kl 20 igår kväll, och vaknade inte förrän 06:45 imorse!!!! Hurra!!!! Så det blev en bra natt, fast jag har legat vaken lite inatt. Förstår inte vitsen i att jag ska vakna mitt i natten och sen ligga vaken en stund...?! Fick kliva upp när Arvid ropade på mig inatt också, han hittade inte nappen. Det brukar sällan hända men nu var den tydligen extra viktig. :o)

Andreas är på skolavslutning och sen idag ska vi åka till Maggan, Åke och barnen - det ska bli kul!

Jag har helt plötsligt bestämt mig för att det nog är dags att sluta amma nu. Jag tror knappast att Johanna kommer att protestera mot det och jag antar att det börjar sina eftersom jag bara ammar två gånger per dag och då inte så länge heller. Så nu på morgonen fick hon välling istället för att amma. Nästa gång jag brukar amma är som mellis på eftermiddagen. Får se om jag klarar mig ifrån att tömma ända tills dess.

Andreas har varit sjuk hela veckan (sen i lördags) men har lyckats kravla sig till jobbet ändå. Jag börjar känna någon slags förkylning i kroppen också nu men hoppas innerligt att jag slipper få nån som bryter ut! Ska gå och gurgla med lite saltvatten nu...


Modo såklart


Lite off några dagar

Läääängesen jag bloggade nu, men det känns som om jag inte varit hemma så jättemycket den här veckan. När jag varit hemma har jag antingen sovit, ätit eller haft fullt sjå med annat.

Ska se om jag kan komma ihåg vad som hänt sen sist...

I måndags eftermiddag var jag med barnen på öppna förskolan efter att vi hämtat Arvid på förskolan. Det var flera barn på öppna då så det var roligt, annars har det oftast varit bara vi när vi varit dit på eftermiddagen. Jag hann inte mer än ca fem stygn på ena örat av käpphästen så jag måste dit nästa vecka och försöka göra klart den...


I tisdags sov Johanna 3 timmar och jag 2½ timme efter att vi lämnat Arvid på förskolan. Jag vaknade av mig själv - fatta vad skönt det var!!!!!! När vi hade hämtat Arvid igen så gick vi till Mommo för att gratta henne på födelsedagen. Träffade även mommos syster som jag inte träffat sen tidigt 90-tal! Kul! På kvällen spelade Andreas med Bleck Velvet och de fick goda recensioner - roligt!!!

Igår var Arvid på förskolan som vanligt. Jag och Johanna åkte till Jamtli för att vara där med öppna förskolan. Det var dock kallt och regnigt så vi gick in på muséet innan vi åt lunch i cafeterian. Följde med Ida och Axel in på stan en sväng innan vi skulle hämta Arvid igen. Arvid hade blivit födelsedagsfirad på förskolan för de hade ett kort ögonblick fått för sig att det var hans sista dag. Men nu är han i alla fall firad och det tyckte han nog var kul. Han hade fått städat med städerskan också så det var en lyckad dag - han har väntat på det länge. :o)

Efter hämtningen på förskolan åkte vi till mommo igen för då skulle mamma dit och fira henne. Åt middag på Biskops sen innan vi åkte till Johannes, Ida och Axel för gemensamt kalas för Johannes och Axel (Johannes fyllde år igår, Axel förra veckan).

Idag följde vi med Andreas till stan när han skulle till Evy på hennes jobb och hämta en grej. Sen åkte Andreas till jobbet medan vi åkte till Biskops. Åt lunch där innan vi följde med mamma på Sörvalla och handlade lite blommor. Arvid fick en egen gul blomma att ha ute, han sa flera gånger att han ville ha en gul så han fick en av mamma. Så den ska han sköta om i sommar, han verkar ta sin uppgift på fullaste allvar och skulle direkt hem för att vattna den.

Ikväll har jag, Arvid, Maggan och Martin varit på familjegympa på Friskis. Det var roligt! Roligast var tydligen att springa runt, runt, runt... och att vattna blommorna (=maskrosorna i gräsmattan) med vattenflaskan.

De senaste dagarna har Johanna vaknat vid 5-snåret och sen låtit till och från fram till 6-tiden. Igår kom vi hem senare än läggdags från Marieby så då blev det senarelagd nattning. Tror Johanna somnade vid 21 eller nåt. Inatt vaknade hon som vanligt vid femsnåret men hon fick vara som vanligt och somnade om - och sov till 07:40!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o)

Idag ville Arvid leka samling med mig, Johanna och mamma. Den som tyckte det var mest roligt var nog Johanna som klappade med som en galning till "Klappa händerna när du är riktigt glad", hon skrattade och klappade och gungade hela hon. Arvid spelade gitarr och höll igång. :o)


Strömlöst

Här är det strömavbrott, men turligt nog har vi en laptop så jag kan fördriva tiden lite vid datorn ändå. Arvid är på förskolan och Johanna har precis lagt sig. Det regnar ute men om jag inte är helt fel ute så ska det bli sol redan imorgon! Yeyyy!

Imorse vaknade Johanna kl 04 men vi lät henne låta (Arvid vaknade inte fastän de sover i samma rum) och hon somnade om av sig själv. Vaknade ca tre gånger till, men när hon vaknade kl 06 lät hon mer "redo för dagen" så då gick jag upp med henne.

Arvids favorit Isak var i tidningen idag, och inte nog med det - Andreas var också med i tidningen (tvåa från vänster)!

En helg som passerat

I fredags åkte jag och barnen till Jamtli efter lunch. Johanna fick för sig att sova 09-12 på förmiddagen så det fick bli efter att vi ätit klart lunchen som vi åkte. Det var dock mycket kallt, men vi var ute en stund och Arvid verkade tycka det var roligt som vanligt. Mysigt hade vi i alla fall!!


Igår var Andreas borta hela dagen och spelade. Han kände sig lite krasslig på morgonen men åkte ändå, och när han kom hem vid midnatt hade förkylningen brutit ut. Trist! Men han hade i alla fall haft roligt igår. Jag och barnen åkte in och kollade när de spelade på Stjärntorget. När vi åkte hemifrån sa Arvid att han ville ha med hörselkåporna (eller "örlockar" som han själv säger) för "när pappa spelar det låter så hemskt". Förhoppningsvis menade han att det låter högt....inte hemskt...


På eftermiddagen åkte jag och barnen till mamma och pappa (aka momma o moffa) och åt pizza till middag. Idag blev det också skräpmat till middag men då valde jag kebab istället. Köpte det när vi ändå var iväg och röstade. Så nu har man gjort sin medborgerliga plikt. :o)

Igår morse vaknade Johanna kl 06:00, imorse vaknade hon kl 06:10, ifall någon är intresserad. (somnade kl 20 båda kvällarna)

I fredags hyrde vi förresten en film, det var längesen! "Apaloosa" hette den och den var litesådär, jag somnade som vanligt i slutet. Det var i alla fall skönt att åka iväg själv och hyra filmen, lite egentid är alltid uppskattat. Under tiden hade Andreas klippt Arvid och det blev jättebra!

Det här är en vanlig syn på Johanna... Sötkorven! Ser lite smågrym ut med tänderna...hihi.


Mommo ringde nyss. Arvid undrade när vi lagt på: "Var hon dålig eller var hon bra?" Han är så omtänksam den unge gossen!

Djungelhuset

Igår hade vi en bra dag. Först sov jag en timme medan Johanna sov, Andreas rättade prov och Arvid låg i vår säng och kollade på Bolibompa och drack välling. Mysigt hade vi, även fast jag sov. Sen gjorde vi oss i ordning och åkte in till stan och åt lunch på Aladdin - Rebban, du kan vara lugn! ;o) Supergott var det. Efter det åkte vi till Djungelhuset och lekte ett bra tag. Tror Arvid tyckte det var jätteroligt, Johanna också. Andreas och jag också förresten.


När vi kom hem somnade vi alla fyra... Tokigt att Arvid sov eftersom han har svårare att somna på kvällen då, men det var inte så mycket att göra åt eftersom vi också sov. Sen kom i alla fall farfar (farmor var hemma och sjuk) för att vakta barnen medan vi gick på årsmöte med bostadsrättsföreningen. Andreas blev invald i styrelsen! Allt hade gått bra med barnen. Det hade dock lite svårt att somna, men det var ju inte så konstigt när Arvid hade somnat på dagen. Johanna somnade i alla fall före Arvid och inatt lät hon ett par gånger, men somnade om själv. En av gångerna hörde jag henne flytta på stolen som står bredvid hennes säng.... men jag gick inte dit och hon somnade av sig själv så det var skönt. Sen sov hon till 06:30 - toppen!


Lite morsdagsbilder

Fniss

Inte sov Johanna nu när jag ner inte...Så min önskan om att hon skulle sova strax före 20 funkade inte. Arvid hade inte heller somnat då för han hade bajsat. Lade Johanna innan vi gick för att byta blöja och hon hade nästan somnat när vi kom tillbaka, men sen gick det inte så bra längre. Hörde dem fnissa och skratta en bra stund, var in tre gånger men nu sista gången så gick jag ner istället. De lär ju somna snart ändå, av allt skrattande. :o)

Åttonde tanden

I förmiddags kom Ida och Axel hit och lekte. Vi fikade, kollade på videoband, surrade och åt lunch, sen åkte de hem strax innan jag åkte för att hämta Arvid. Tog med barnen till öppna förskolan efter Arvids förskola. Tänkte göra en käpphäst men hann inte så långt. Får fortsätta en annan dag.

Har försökt hålla Johanna vaken större delen av dagen och det har gått ganska bra, hon har varit rätt gnällig dock...men det kan ha sin förklaring i att den åttonde tanden har visat sig idag!!! Hjälp vad fort det gick! Endast 1½ timme har hon sovit idag och nu när Arvid har lagt sig för natten (om en stund) ska jag göra henne i ordning så hon ligger och förhoppningsvis sover strax före kl 20.

Ikväll är det norska Barnmorskorna på SVT2 kl 20:30 ifall någon vill ha nåt att se på tv. Jag kommer att kolla! Och förmodligen gråta nån skvätt eller två.

Idag skulle hon upp tidigt igen

Igår kväll fick jag för mig att baka. Hade dock inget strösocker så jag och Arvid åkte ner på affärn (Andreas var hemma med Johanna) och det var mysigt att bara åka vi två. Daniel och Anna kom förbi en sväng på kvällen också.

Imorse vaknade Johanna 05:30 igen... suck... Det enda jag kan komma på som var annorlunda igår var att hon sov 1½ timme från kl 10, sen sov hon en timme på eftermiddagen också. De tidigare dagarna har hon sovit en gång, ca 2 timmar vid 10-12. Så nu är frågan om det är dags att ändra hennes sovrutin till att sova en gång om dagen... Jag mår sååå mycket bättre av att få sova till 06:30 än en timme tidigare. Får se hur det går idag.


Magont



Grattis Axel som blir 1 år idag!!!



Imorse vaknade Johanna kl 06:30 igen, fatta vad underbart det känns!!!!!

Lämnade Arvid på förskolan, sen åkte Johanna och jag hem och sov lite. När vi hade vaknat så gick vi ut en stund, påtade lite i rabatten och gick en promenad. Konstigt väder dock. Åt lunch och strax efter det ringde förskolan och sa att Arvid klagade över magont och höll på att somna i frökens knä, han såg också blek ut. Så vi åkte direkt för att hämta honom, men när vi kom dit så hade det gått över och han lekte som aldrig förr. Hm....undrar vad det berodde på.

Arvid är precis som vanligt nu också, får hoppas att det inte blir nån magsjuka av det här men det måste ha varit nåt tillfälligt bara.

Sjunde tanden

Inte trodde jag att det skulle vara så här pass bra väder ändå idag. Kallt har det varit så fort det blåst men solen har ju skinit och det känns bra. Vi har i alla fall varit ute i lekparken idag på eftermiddagen och lekt. Arvid var på förskolan idag och när Johanna sov på förmiddagen så sov jag också - två timmar blev det, trots att hon sover så bra på nätterna nu. Skönt var det, men möjligen inte nödvändigt. Fast eftersom jag kunde sova så pass länge så var det kanske behövligt ändå gissar jag.

Johannas sjunde tand har kommit upp idag och det märks i och med att hon inte kunnat somna på eftermiddagen idag. Det bästa hon vet istället är att stå och gnaga på sängen, det kliar väl och gör ont där tanden kommer upp.


Så var det juni då

Igår kväll fick jag en till Stratoschokladkaka - jippie!!!! Firade slutet på morsdag med jordgubbar och glass, sååå gott!

Arvid är på förskolan och verkade mycket nöjd med det. Johanna sov till 06:30 imorse och det känns helt underbart!

Synd att vädret inte är lika bra idag, men nu vet vi ju att det KAN vara finväder så det känns ändå hoppfullt. :o)

Nåt spännande


RSS 2.0