Vilken allergi?

Hm...inte blev vi speciellt klokare av det där allergibesöket...

En sköterska gjorde pricktestet. Arvid reagerade inte på sticken, skönt. Vi fick vänta 14 minuter och fick sen komma in igen. Men det blev ingen reaktion på mjölk. Vi pratade med sköterskan om allergin, hur vi hade misstanke om den, att han ätit gröt, spytt som en tok, att jag hade mjölkallergi när jag var liten, osv. Sen fick vi vänta lite till innan vi fick komma in till läkaren.



Läkaren visste inte vad det kunde vara. Han gick iväg och pratade med överläkaren och systern som tagit pricktestet och de kunde inte komma fram till nån lösning. Så nu ska vi testa att ge Arvid kex som innehåller mjölk, lite i taget och öka om det går bra. Läkaren ska ringa igen på fredag och höra hur det gått. Förhoppningsvis är han inte allergisk mot mjölk, men det känns lite läskigt om vi ska ge oss på gröten igen. Vi vill ju inte att lillstackarn ska spy igen. Nu är det ju inte säkert att han gör det, men man blir ju lite orolig... Han KAN förresten ha haft nån förstoppning eller nåt så det var därför han spydde sådär, men de visste inte. Ibland går det tydligen inte ens att förklara.

Det är väl bara att prova sig fram då... Han har fått sin första kexbit i alla fall, en pytteliten bit. Än så länge har det inte hänt nåt. Håll tummarna!

Kommentarer
Postat av: Céline

Jag kan tipsa om det företag jag jobbade på i Uppsala. Heter numera Phadia. Deras allergitester (som görs på blodprovet och är väldigt exakta) kanske hade varit ngt? Kolla med läkaren om de gör allergitester på blodprov.

2007-02-01 @ 13:47:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0