Ännu mer dramatik

Ni kan aldrig tro var jag sovit inatt?! På BB!!!

Igår kväll när jag skulle lägga mig (vid 23-tiden) så gick jag som vanligt uppför trappen, sen in i sovrummet och bockade mig ner för att plocka upp fjärrkontrollen till sängen (vi har höj- o sänkbara sängar) eftersom Arvid lekt med den och den var dubbelvikt. (rolig leksak) Började dock störtblöda näsblod igen!!!

Det tokblödde precis som tidigare under dagen! Andreas hjälpte mig med tussar, ringde sjukvårdsrådgivningen som sa att vi skulle stoppa in bomullstussar med matolja på. Det verkade stoppa upp det hela som tur var. Mamma kom för att vakta Arvid ifall vi skulle åka in till sjukhuset. Andreas ringde förlossningen för att höra vad de tyckte vi skulle göra (sjukv.rådgivn. tyckte att vi skulle ringa dem just in case). Efter mycket funderingar så tyckte förlossningen att vi skulle komma in för att kolla mitt blodtryck och lite annat. Så vi åkte in.

Kom in ganska precis vid midnatt och kom in på ett rum på förlossningen. Där togs det lite prover och ctg-kurva. Bebisen hade aningens höga hjärtljud, men marginellt. Jag hade tydligen förvärkar också men det var inget jag kände av. Barnmorskan kände på magen och tyckte det kändes som om huvudet INTE låg neråt... En läkare kom och pratade och ville göra ultraljud när vi ändå var där, så han gjorde det och det konstaterades att huvudet låg uppåt... Bebisen låg liksom på sniskan. Ghaaaaaaaaaaa, aldrig får man då vara nöjd!! ;o)

De bestämde att jag skulle få vara kvar över natten pga att jag hade förvärkar och att man absolut inte vill att vattnet ska gå när jag är hemma. Om vattnet går när bebisen inte ligger med huvudet neråt så kan navelsträngen trilla ner först och då täpps den igen. Så därför fick jag ligga kvar. Blodtrycket var förresten högt när jag kom in, men sen lugnade det ner sig igen.

Jaha, så det blev till att gå över till BB och försöka sova. Klockan 04 somnade jag ungefär men sov inte så jättebra. Hade fått öronproppar så jag inte skulle höra bebisarna som låg på BB, men de hörde jag ändå inte så jag struntade i propparna först. Framåt morgonkvisten började det dock bli mer livlig trafik utanför så då tog jag propparna ändå och det var nog mycket bra för då kunde jag sova lite längre stunder de omgångar jag kunde sova. Annars låg jag och tänkte väldigt mycket.

På natten innan jag flyttades till BB diskuterades det om det var så att bebisen fortfarande låg i säte nästa dag så kunde man göra vändningsförsök och det kan ibland leda till att man sätter igång förlossningen. Misslyckas vändningsförsöket (eller att vi kommit överens om att inte ens försöka vända) så kunde det bli snitt. Så det var mycket som snurrade i min hjärna inatt... Det var ju bara näsblod jag åkte in för... ;o)

På morgonen var jag asigt hungrig men fick inte äta förrän man visste vad ronden sagt. Ronden hade dessutom orders om att komma till mig sist så jag kunde få sova så länge som möjligt och vara mer utvilad ifall det skulle bli igångsättning. En barnmorska (jättetrevlig! Anne hette hon) tog ctg-kurva och kände på magen. Hon tyckte det kändes som om huvudet låg uppåt fortfarande...

Efter långa stunder av väntan fick jag så komma in på förlossningsavdelningen igen för att träffa en läkare och göra ultraljud. Vid det laget hade Andreas bestämt sig för att komma in (han sov hemma eftersom det ändå inte skulle hända något under natten och så kunde han packa BB-väska, byta bil med mamma, osv...). Läkaren och hans elev var också jättetrevliga så jag kände mig i mycket goda händer.

Läkaren pratade först med mig om att han nog ville göra ett vändningsförsök redan samma dag men jag ville vänta på Andreas först. Så vi bestämde att det skulle bli vändning, men först skulle läkaren och eleven såklart känna på magen och göra ultraljud. Så de satte igång och helt plötsligt kände de att bebisen låg med huvudet neråt! What?! När hände det?! Ultraljudet visade samma sak och även att huvudet låg långt ner. Barnmorskan kände också och hon tyckte huvudet verkade ruckbart, men nästintill fixerat. Läkaren tyckte samma. Jaha, så då blev det en ny situtation igen då! :o)

Läkaren frågade om jag ville göra en hinnsvepning*, han förklarade vad det var och barnmorskan ville göra det så jag gav klartecken. Hon och eleven kände på livmodertappen också men den var så hel den kunde vara tyvärr. Hinnsvepningen var inte alls jobbig även fast hon sa att den kunde vara lite otrevlig. Läkaren sa att 1 av 8 kvinnor kunde efter en hinnsvepning slippa gå till vecka 40/41. Haha, vilka odds! Fast det är ju såklart värt ett försök!!

Andreas kom när jag kommit tillbaka till BB-rummet och fått mig lite "frukost". Hyfsat hungrig jag var då! Sen åkte vi till Sibylla och åt lunch, tror aldrig det varit godare!! :o) Vi har fått en ny tid på förlossningsavdelningen med den superbra läkaren och hans elev på torsdag för att kolla hur bebisen ligger då. Det känns mycket tryggt och bra!!

Så inatt trodde vi att vi skulle få träffa bebisen idag, men så blev icke fallet... Inte vad vi vet i alla fall...det är ju några timmar kvar av dagen. ;o) Läkaren tyckte förresten inte att det verkade vara nån stor bebis än så länge, så det känns också bra. Spännande det här!!!!!!!För intresserade:
*) Hinnsvepning =
Det utförs av barnmorska eller läkare. Han eller hon gör en inre undersökning på dig och "sveper" samtidigt med fingret runt livmoderhalsen (cervix). Syftet är att lossa hinnsäcken barnet ligger i från livmoderhalsen. Detta stimulerar frisättningen av prostaglandiner, ett slags hormoner som sätter igång förlossningen.

Genom att svepa hinnor ökar sannolikheten för att förlossningen startar inom 48 timmar. Chansen att det ska fungera ökar om livmoderhalsen redan börjat mjukna och förbereda sig för förlossningen. Det ökar inte risken för infektion vare sig för dig eller för ditt barn.

Källa: http://se.babycenter.com/

Gissningslista

Uppdatering av gissningslistan 2008-06-29

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
7 juli / flicka - Gunilla B
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny S
8 juli / pojke - Eka
8 juli / pojke - Sofia
8 juli / pojke - Jenny H
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
10 juli / flicka - Elin
10 juli / pojke - Susanne
11 juli / flicka - Erika
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes


Statistiken säger
13-11 pojke-flicka
och att den borde komma ut 8:e juliOch ni som inte gissat än - gissa!!!!Vecka 39

Bild från Aftonbladet


Jag börjar tro att min gissning på 9 juli inte kommer att stämma... Det känns som om det blir senare. Men jag står fast vid gissningen, kan ju inte ha hur många gissningar som helst. Imorgon ska vi i alla fall till bm och då hoppas jag att hon känner att huvudet ligger neråt den här gången. I fredags låg den ju med huvudet neråt i alla fall, jag är själv ögonvittne! :o)

Det kom bloooooood

Varning för känsliga läsare...

Idag blev det riktigt dramatiskt. På morgonen började jag tokblöda näsblod pga att jag varit där o petat. Fick stopp på det tillslut så vi gjorde oss klara och åkte mot Bodsjö. När vi kom till mammas o pappas bygge så var jag i näsan och petade igen och sen var det igång. Tokblödde igen och det slutade aldrig! Det tokrann och jag provade både tussar i näsan och att trycka på näsan, osv. Inget hjälpte!

Jag kände dock efter en stund att vi kunde prova att gå mot hembygdsfesten ändå, att kanske lite frisk luft kunde stoppa det hela. Men efter att vi gått halva sträckan blödde det så kraftigt, ur båda näshålorna och jag fick hulka och spotta mängder med blod. Urk! Satte mig på en sten och fick hjälp med tussar och papper. Det fullkomligt sprutade stundvis! Efter ett tag kände jag att jag ville åka till sjukhuset så Andreas gick iväg och hämtade bilen. Mamma servade mig med tussar, pappa underhöll Arvid. Skärrad blev jag ju såklart när det aldrig slutade, och det gjorde väl inte saken bättre direkt...

När Andreas kom med bilen så satte jag mig i den med regnskyddet till vagnen som skyddsduk över mig själv. Vi körde ner till kyrkan för att hämta mer papper och för att jag skulle kunna få i mig lite vätska. Så fast besluten om att åka in till akuten för hjälp så satt jag i bilen och blev lite lugnare.

Med det beslutet blev jag som sagt lugnare och det började faktiskt att avta lite. Det blödde fortfarande, men det forsade inte längre i alla fall. Och det blev mindre och mindre. Så jag satt kvar i bilen och fortsatte få hjälp av tussar. Tillslut kände jag mig så pass okej att jag kunde gå på toa vid kyrkstallarna och det gick bra. Gick sen en sväng till och träffade lite släkt. Fikade också. Men allt i lugn takt....

Shit vilken pärs!! Mina kläder såg inte så fina ut sen, så det var tur jag hade en extratröja med mig. Jag blev ganska trött av det hela och har försökt vila bäst jag kunnat resten av dagen. Nu när Arvid lagt sig ska jag lägga mig i soffan och kolla på fotbollen. Tills jag förmodligen somnar.

Söndag

Hoppas ingen trott att jag åkt in för att jag inte skrivit ett tag nu...? För det har jag inte. Det lär nog dröja ett bra tag till som det känns. Jag har inga känningar what so ever. Lite känningar bakåt ryggen, men det kan lika gärna vara nåt muskelfäste eller bara vanliga förvärkar som är smärtfria. Det har jag känt nån vecka nu och det verkar inte vara nåt speciellt.

Men det är ju hela två veckor kvar innan jag är fullgången också så det är inte speciellt konstigt om inget händer på några veckor. Med Arvid gick jag ju över tiden åtta dagar innan han var ute också. Igår gick vi in i vecka 39... Det känns som om det länge har känts som om vecka 38/39 varit så oerhört långt borta i fjärran. Men nu är vi där!

Igår var vi på Jamtli hela dagen med Maggan, Åke och barnen. Jättemysigt hade vi!! En toppenbra dag och jag hoppas det blir fler den här sommaren, trots att det ska hinnas med semestrar, barnafödande och annat. :o)

Nu ska vi göra oss klara och åka på hembygdsfesten i Bodsjö.

Hormoner

Grattis till Linda och Henke som fick en dotter imorse!!!! :o)

Gravidhormoner är inte så lätta att handskas med alla dagar. Härom dagen började jag dagen med att storgråta. Anledningen var att jag hörde på radion att det är tokmånga bebisar som kommer att födas i sommar så de har tagit in extrapersonal. Då brast det för mig. Ingen frukost hade jag fått i mig och så "drabbades" jag av den nyheten. Tänk om jag inte får fullt fokus på mig, tänk om det föds typ 20 barn den dagen jag ska in, tänk om jag inte får den "bästa" personalen, osv. osv. osv..... Efteråt var det bara att skratta åt det. Klart det går bra! :o)

Vår lilla bebis!

Inatt kunde jag inte sova så bra. Låg vaken ganska mycket. Var ganska pirrig i magen inför dagens besök på specialistmödravården. Tur att det var på morgonen så man slapp gå och vänta en hel dag på att få komma dit!

Arvid vaktades av sin farmor, de var ner till Badhusparken och lekte och kollade på båtar. Själva var vi nervösa och förväntansfulla på ultraljudet. Läkaren var mycket bra och förstående till vår förra tuffa förlossning. Hur som helst så kom hon fram till att bebisen väger ca 3200 gram (Andreas var närmast - grattis till dig!). Någon längd gick inte att avgöra. Men den följer normalkurvan i alla fall. Frågan är bara hur mycket tyngre den kommer att bli framöver. Därför har vi en ny tid för ultraljud om två veckor (på BF - 11 juli), om inget hänt innan dess!

Själva tycker vi att det vore bra om det satte igång av sig själv. Ganska snart faktiskt. Men vi får se, spännande är det i alla fall!

På slutet av ultraljudet (efter att hon mätt och kollat alla organ, osv.) så skulle vi få se lite mer i profil hur bebisen såg ut. Mycket kul!!! Man såg en mun och en näsa, så söt! Det var inte så lätt att se för det var inte så mycket fostervatten framför näsan, men om man såg nerifrån kunde man se näsan med näsborrar och amorbågen på läppen. Himla kul!

Och för er som vill veta så har 50% av er rätt på gissningen om det är en pojke eller flicka.......................

För övrigt så låg bebisen med huvudet neråt! Jihaaaaaaaa! Och hon sa att den kommer nog att ligga kvar där, det var en mycket liten risk att den skulle flytta sig nu. Troligen låg den med huvudet neråt i tisdags också hos bm, men hon hade ju svårt att känna så det stämmer nog.

Efter ultraljudet och pratstunden så åkte vi till Edenbos och fikade med Arvid och svärmor. Det är en liten tradition vi har att gå på Edenbos efter ultraljud. :o) Sen blev det en tur till ÖB och Coop. Arvid somnade i bilen men ville inte somna igen när han kom hem till sängen. Men efter lite välling (han vägrade äta lunch) så gick det hur bra som helst. Jag åkte då till mommo för lite ärenden och handlade för vi hade glömt att köpa majsvälling (som för övrigt verkar funka bra på Arvids just nu fiberkänsliga mage).

Andreas har skopat in lots of bilnummer idag så nu ska han ha 298!!!!!! Själv ska jag "bara" ha 291... Jag börjar tro att han kommer att komma före till 300... Fast jag var före till både 100 och 200 ska tilläggas... ;o)

Dags att gissa igen ;o)Är det nån som vågar sig på en gissning av hur mycket bebisen väger imorgon när vi ska kolla det på ultraljud??

Själv tror jag att den är 50,2 cm och väger 3480 gram.
Andreas gissar på 49cm och 3280g.

Vet inte om de kollar längden men vi gissar ändå.

Piggare

Shit vad jag känner mig utvilat och pigg idag!! Jag somnade vid midnatt (mindre bra) men Arvid hade svårt att somna igår kväll så han somnade inte förrän 20.30 ungefär. Det gjorde att han sov till 09:40 idag!!!!! Jag känner mig såååå utvilad, det är nästan oförskämt. :oP

Inatt har jag drömt en massa. Flera gånger har jag drömt att specialistmödravården glömt bort oss och att bebisen dröjde sig kvar i magen. Jag konstaterade att Johannes skulla ha mest rätt eftersom han gissat på det sista datumet. Jag hoppas dock att han har fel för jag vill att bebisen ska komma NU. :o)

Inatt har jag vaknat ett par-tre gånger av att Arvid ropat "Mamma, Arvid vaken!". Men eftersom jag ignorerat det så har han somnat om igen. Han är för rolig. :o)

Vi håller på att boa för fullt. Idag gick jag igenom Arvids gamla bebiskläder som nu är läge att ta fram igen. Så nu har man ett litet klädförråd igen, även fast jag skulle vilja köpa lite mer såklart. De kläder vi köpt till nybebisen är nytvättade och ligger och väntar... Annars småplockar vi lite överallt. Jag har lagat två maträtter idag, kan vara bra att ha i frysen. Ska väl baka lite mer också och stoppa i frysen. Andreas har åkt till tippen med en massa skräp. Tvättmaskinen och tumlaren går. Och solen skiner! :o)

Idag blir det ExpoNorr!

Men vad??


Var inte det här lite konstigt....? Om det är 25 juni idag (vilket det är) så borde det väl vara 16 dagar kvar till 11 juli? Right?! Inte 19 dagar väl?!? Eller är det nåt jag inte vet...? Att jag kommer att få barn 14 juli?!? Weird...

Funderingar

Igår var jag orolig. Nu är jag inte lika orolig längre. Det får bli som det blir. Och det verkar ganska vanligt att man som omföderska har ett barn som kanske inte fixerar sig så värst tidigt. Hoppas de har överseende IFALL det är så att den tillslut hamnar med rumpan neråt och inte går att rubba på, att jag kan få göra snitt eftersom min förra förlossning var som den var.

På ett sätt vore det bra om det konstaterades att den fixerat sig i säte och inte går att flytta på, och att man får ett datum för snitt och att det är några dagar före Arvids födelsedag. Då har man verkligen ett datum att ta sikte på, man vet vilken dag man bör ha packat BB-väskan och man vet hur bebisen kommer att komma ut. Men samtidigt vill jag ju vara med om en vanlig förlossning också. Men allt blir så ovisst.

Jaja, det var bara lite funderingar. Om en månad borde vi i alla fall veta med all säkerhet hur det gick till.

Vi har varit duktiga med Arvids rutiner idag, men ändå kunde han inte somna ikväll... vet inte om vi borde lägga honom tidigare eller vad felet kan vara. Tillslut fick han komma ner och mysa i soffan innan jag lade honom igen. Det verkar som om han har somnat nu i alla fall, men han hostar emellanåt så jag vet inte om det är i sömnen eller om han är vaken ändå. Ska väl strax gå och kolla...

Andreas installerade torktumlaren igår, himla lyxigt det känns! Toppen!

Trist med den evinnerliga blåsten! Aldrig är man nöjd heller, det är väl himla tragiskt. Typiskt att man alltid ska ha nåt att gnälla över egentligen. Det kan dock bara bli bättre, frågan är bara när. Vi vill gärna följa med på Jamtli med Maggan och Åke någon dag innan det blir lite svårare att ta sig iväg. Hoppas det blir fredag eller lördag!!!!

Inte funkar Familjeliv.se heller
så där fick jag nåt mer att gnälla över... ;o)


Kalas

Idag har vi varit på Martins 3-årskalas. Han fick tallrik och glas med Bilarmotiv och även en sån där liten klump som man löser upp i vatten som blir en handduk (även det med Bilarmotiv). Och så kortet förstås.
 
Arvid sov inte mer än 1½ timme mitt på dagen idag. Nu verkar han dock väldigt trött och gosig och mysig där han sitter med Andreas i soffan och kollar på Nasses stora film. :o)

Arvid och Martin har lekt och stojat idag och de verkar ha så roligt. Kul att se! När vi åkte hem från kalaset kom vi på att vi skulle äta kinamat till middag så vi åkte och köpte det innan vi körde hem igen och åt middagen hemma. I bilen sjöng vi en massa barnsånger och gjorde rörelser. :o)

Gissningslista

Tänkte jag skulle publicera gissningarna som hittills inkommit.....

2 juli / flicka - Carolina
5 juli / pojke - Andreas "Åke"
6 juli / pojke - Linda S-B
7 juli / flicka - Ida-Maria
7 juli / flicka - Elisabeth
8 juli / pojke - Carro
8 juli / flicka - Jenny
8 juli / pojke - Eka
9 juli / pojke - jag
9 juli / flicka - Mamma/Momma
9 juli / pojke - Svärmor/Farmor
9 juli / pojke - Ramona
10 juli / flicka - Elin
11 juli / flicka - Erika
12 juli / pojke - Mattias
13 juli / flicka - Anna
14 juli / pojke - Hanna
15 juli / flicka - Rebban
16 juli / flicka - Andreas
18 juli / pojke - Johannes

Statistiken säger
jämna siffor 10-10 pojke/flicka
och att den borde komma ut 9:e juli


* * * Ni som inte gissat än - släng in en gissning vetja!!! :o) * * *


En onsdagsmorgon

 Midsommarafton på affärn. En ny favoritvagn månne...?

 Nya skötväskan. Hoppas den blir bra!

Det gick lätt att lägga Arvid igår, han somnade på säkert tio minuter bara. På sista tiden har det ibland tagit upp till två timmar. Vi som haft ganska tur med Arvids sänggående känns det som, har haft problem ett par veckor nu när han varit svårsövd. Bara på kvällen, för på dagen har det gått lätt. Men det verkar som om det var rutinerna det hängde på, så nu ska vi försöka hålla rutinerna så gott det går.

Vad som blev lite tokigt ändå (för vår egen del i alla fall) var att Arvid var pigg och alert redan kl 06.45 imorse... Det var annat mot för igår när han klev upp 08.30... Men det är bättre med ett glatt barn än att man får sova länge på morgonen själv. Jag får försöka vila sen när han sover mitt på dagen. Sen ska vi till Martin på 3-årskalas! :o)

Igår kväll satt jag och pysslade i ett par timmar med Martins grattiskort. Hann dock inte klart riktigt för Morden i Midsomer började. Och Troy var med!!!!!! :o)

Inatt har jag drömt en hel del om vändningsförsök, ultraljud och jag tror det har rört sig mycket i magen också. Två dagar kvar nu innan ultraljudet. Det ska bli mycket intressant!

Hoppsan...

Idag var vi till barnmorskan. Ett stort steg tillbaka kan man säga nu för hon tyckte det kändes som om bebisen låg med rumpan neråt..... Ghaaaaaaaa!!!!! Hon blev dock rädd att hon hade skrämt upp mig för det var inte alls säkert att hon hade känt rätt, det var tydligen svårt att känna idag.

En annan bm än den jag är van hade jag också eftersom min bm har semester nu. Men hur som helst är det mycket bra att vi har tid bokad för ultraljud på fredag så kan de kolla upp hur bebisen ligger också. Så himla typiskt bara! Jag som slutat bekymra mig för det eftersom huvudet legat neråt de senaste gångerna och att min bm dessutom förra gången tyckte det kändes som om huvudet var fixerat (men hon var dock osäker). Men nu har jag alltså börjat bekymra mig igen... alltid är det väl nåt. ;o)

Carolina och Linn kom och hälsade på idag, det var mycket trevligt. Carolina vet dessutom hur man gör en Stina glad så hon hade med jordgubbar. ;o) Även Arvids mormor o morfar har varit här idag, fast i två olika omgångar.

Tänkte bjuda på en bild av magen som den ser ut idag också.
 Vecka 38

Annat som är nytt är att vi försöker få tillbaka lite av Arvids rutiner. Vi får se hur det går med den saken. Heja oss! :o)

En låååång dag på stan

Vi åkte till stan i förmiddags och kom inte hem förrän över sex timmar senare. Pust. Det kändes sen, för jag somnade framför tv:n ganska omgående när vi hade kommit hem. Arvid sov också när vi kom hem, lite onödigt länge kanske så han är fortfarande vaken nu. Men å andra sidan sov han inget under hela stadsbesöket så han var väldigt trött när vi kom hem.

En hel del har blivit inhandlat idag. På Barnens Hus blev det t.ex en svart Tripp Trappstol. I stan handlade vi en munkjacka till Arvid, mysdress och två mössor till bebisen. En ny skötväska i form av en svart Björn Borgväska, hoppas den blir bra. Den vi har nu (en Brioväska som hörde till vagnen) har varit verkligen tokbra och är välanvänd, men blixtlåset har börjat krångla så nu var det läge för en ny när bebisen snart kommer. Jag har en Björn Borgväska som handväska också som följt med i ur och skur och som hållt otroligt bra kvalité så jag hoppas den här är lika bra.

Lunch åt vi på Frasses. Fika gjorde vi på Törners. Jordgubbar inhandlades på Coop. Även två paket New Bornblöjor inhandlades också. Jag känner ett starkt behov av att "boa" nu, har nog kommit till den fasen med andra ord. Hade lust att köpa nya sängkläder till bebisen, men det är ju så fasligt dyrt och vi har dessutom sängkläder så någon brist är det absolut inte.

Ikväll hade vi vår första stora riktiga batalj med Arvid. Vi vet inte riktigt om han förstod allvaret, men han blev ledsen i alla fall så han förstod nog en del i alla fall. Men såklart man måste göra honom uppmärksam på att man inte ska slåss oavsett hur arg man är. Det lär bli fler bataljer gissar jag.

Igår kväll kollade vi på gamla videoband från när Arvid var liten. Vilken nostalgi! Och tänk att vi snart är där igen! Det var riktigt kul att se, förutom att se och höra sig själv då såklart... :o)


Måndag morgon

Har det hänt så mycket sen sist? Inte så mycket i lördags tror jag, vi vilade mest då har jag för mig. Arvid sov hela fyra timmar mitt på dagen!!! Han var nog trött efter härjandet på midsommarafton. Själv sov jag 1½ timme och det var ljuvligt!

Igår var vi ut på Rödön och på vägen ut så var vi till Mathias grav. Arvid sjöng "Björnen sover" och så hade han med nallen som han fått av Mathias. Det var en fin grav som låg väldigt fridfullt.

Nu är det dags för frukost i det här hushållet. Semester som man har och allt! ;o)

Midsommartid

En mycket bra midsommarafton hade vi. Vi umgicks med Maggan, Åke, Martin, Alva, Klara och Åkes mamma med man och Åkes syster. De tre sistnämda var på besök från Strängnäs. Vi var först på Jamtli, där det tyvärr blåste lite men det var i alla fall inget regn. Vi satt och myste och fikade, lekte lite i Hackåsgården och gick och tittade på lite djur.

Sen åkte vi och handlade innan vi åkte till Maggan och Åke för att äta grillat till middag. Arvid och Martin lekte sig trötta och vi åkte hem vid 21-tiden. Arvid var jääääättetrött när vi kom hem så det var inte så lätt att få på honom pyjamas och få honom att äta välling, men det gick bra tillslut och han somnade och sov till 09 idag. Skönt! Jag sov lika länge jag, mycket bra. :o)

I fredags var min sista dag på jobbet för flera månader framöver (typ 14 kanske). Det var en bra dag, lagom med post och så fick jag fina blommor av mina snälla fikakompisar och vår prod.ledare bjöd på en mycket god jordgubbstårta. Mums! Det var även Andreas sista dag innan semestern, så när vi båda slutat för dagen åkte vi och hämtade Arvid på förskolan.

Det var Arvids sista dag innan sommarlovet också så vi tog med blommor till hans kontaktlärare. Det kändes lite vemodigt för man vill ju inte att Arvid ska missa nånting roligt i förskolan nu när han ska vara borta så länge, men ändå är det ju inte så mycket att göra åt. Han kommer nog att få roligt med oss också. Han som ska bli storebror i sommar och allt! Och så ska vi nog träffa en av Arvids kompisar med föräldrar i sommar så de får leka lite. :o)

En dag kvar

Imorgon jobbar jag sista dagen innan semestern. Och innan väntan på födseln. Jag har haft en hel del sammandragningar så det känns bra. Även fast det såklart är jobbigt och man måste sänka farten när man går så är det bra att kroppen tränar sig. Har fått ont ut mot höften några gånger också, men det tror jag är bebisen som bufflar där inne så det känns ut mot höften.

Jag har jämfört den här graviditeten med den förra och kommit fram till lite intressant...
* Jag är inte lika svullen den här gången.
Förra gången började jag använda stödstrumpor för flera veckor sen, men den här gången har jag över huvud taget inte ens börjat använda dem.
* Jag är inte lika trött den här gången. Börjar dock bli trött nu, men förra gången var jag mycket tröttare.
* Jag har inte ont på den där fläcken högst upp på höger sida av magen den här gången. Där hade jag ont lääääänge förra gången och det var riktigt jobbigt. Glad att jag slipper nu.
* Jag har inte lika mycket foglossning den här gången. Lite kan jag känna av den, men inte närmelsevis lika mycket som sist (då var det visserligen inte så mycket heller, men tillräckligt...). Förra gången har jag för mig att jag inte kunde ta normala steg uppför trappor, men det kan jag nu.

Nu kommer jag inte på mer, men det känns väldigt bra att jag är mer pigg den här gången! Tror att det har mycket att göra med att jag går på promenad till o från förskolan varje dag, och att jag inte råkat ut för någon fraktur den här gången... ;o)

I måndags kväll hände nåt mycket överraskande! Andreas ringde hem och sa att han skulle handla på vägen hem. Så ringde han från ICA och undrade om jag skulle ha nåt men det skulle jag inte. Sen dröjde det en stund till så kom han hem. Men när han öppnade dörren hörde jag på rösten att det var nåt.... "Stina, kan du komma hit?" sa han och jag gick dit. En tjej stod bakom honom och jag tyckte det var likt Ulle från vår gamla korridor i Uppsala, men det stämde inte att hon var här så jag slog bort tanken. Gick närmare och såg att det faktiskt var Ulle! Helt otippat! Hon jobbade åt SLU och var i Jämtland i sommar för att åka runt och kolla olika grejer. Och nu var hon på ICA i Brunflo och handlade! Vilken chock! Men himla roligt såklart!

Inatt drömde jag att jag var på nån solsemester och skulle åka med resebolaget på en utflykt som hette "40 days and 40 nights" där man skulle åka ut på världens minsta ö och bo där. Vi var tio pers som åkte dit och jag kände inte en enda kotte. Jag insåg tyvärr när vi väl var på ön att jag hade fått cellskräck och det var inte helt idealiskt att bo med tio okända personer på världens minsta ö (den rymde ungefär 8 personer och inte mer...fattar inte hur det gick ihop...). Men tillslut så var tiden över och vi skulle få åka hem. För att lämna ön skulle man hoppa ner i havet på en matta. När jag stod och väntade på min tur att hoppa så sa jag till ena killen som var med på resan att "Är det inte du som gör rösten till Svarte-Petter i Långben?" och det var det. Mer minns jag inte. Weird!!

Ringde BVC igår för att höra om vad de tror om allergin. Hon trodde dock inte att det hade med mjölkallergin att göra utan snarare att han får i sig på tok för mycket fibrer. Vi ger honom fullkornsvälling så hon tyckte att vi skulle börja med att byta ut den och se vad som händer då. Så nu är majsvälling inhandlat och provat. Han gillade den inte lika mycket som den förra, men den gick ner i alla fall. Ska bli intressant att se om några dagar om det blir bättre.

Snart börjar Ryssland-Sverige i fotbolls-EM. Vill se den, men vet inte om jag orkar hålla mig vaken hela matchen... Vi får se hur det går!

4 dagar kvar

Tack för alla gissningar! Det ska bli kul att se vem som gissar mest "rätt". Själv drömde jag inatt att vi var på ultraljudet 27:e och att det skulle bli igångsättning 5:e juli. Tyvärr var läkaren lite osmidig och råkade försäga sig vad det var för kön på bebisen, fastän vi hade sagt att vi inte ville veta. Men jag har glömt nu vad hon sa.

Sen sist så har Andreas fått sommarlov från eleverna. Så den kommande veckan blir nog inte lika hektisk, men han har ändå mycket att göra. Men nu är det ju bara fyra dagar kvar så är det semester sen! Så mycket semester det nu kan bli med en 2-åring och snart en nyfödd också. Men det är ett sant nöje såklart! :o)

På förskolan har de börjat bli bekymrade för att Arvid kanske fått tillbaka känslighet mot mjölk, så vi ska vara extra vaksamma och även prata med bvc om vad de tror. Men annars mår han himla bra. Hans favoritsysselsättningar nu är bland annat att sjunga "Hej hej sommar" eller "Björnen sover" eller att låta och gå som en apa (på alla fyra med rumpan upp). Han är bra go! :o)

Fortsätt gissa nu ni som inte gjort det än!

25 maj på Sörvalla Blommor - finaste blomman!


 1 juni


Gissa! Gissa! Gissa!Nu får ni möjligheten och det stora nöjet (?) att gissa när vår bebis kommer och vad det är för kön!

* * * Så ös på med gissningar nu! * * *

Lite som kan vara värt att veta är att:
- den är beräknad till 11 juli.
- med Arvid gick jag över tiden åtta dagar.
- min barnmorska tror dock att jag inte behöver gå över tiden den här gången eftersom Arvid var så stor (4400 gram, 57 cm), att de kanske vill sätta igång det tidigare. Men det är lite oklart idag.
- med Arvid började pinvärkarna på söndagen, han kom ut på onsdagen (med snitt efter en långdragen förlossning)

Så välkomna med gissningar! Den som gissar mest rätt belönas med äran! :o)Några dagar i rader

Jag tror att Arvid håller på att riva sitt rum... Han ska sova, så han ligger och sparkar fötterna i väggen. Hoppas han blir trött av det fort. :oP

Det är en ganska jobbig tid nu inför skolavslutningen för Andreas har så himla mycket jobb. När han kommer hem är han jättetrött. Eller bara allmänt borta. Ibland är han till och med svår att få kontakt med, stackarn har mycket som snurrar i huvudet nu. Men på fredag är det skolavslutning! Sen är det bara en vecka kvar så får vi semester! Jihooo! Jag har sex arbetsdagar kvar nu. Vissa jublar (jag), andra inte (Ramona). ;o)

Det har ändå hänt lite sen sist. Det största av allt är att vi har träffat Axel! (Ida o Johannes bebis, Arvids kusin som föddes 2 juni) Han var så söt! Det var i söndags vi åkte dit med "gröten". När vi såg honom så sa vi "Tänk att du varit sådär liten Arvid". Men sen blev vi tysta och började fundera  båda två... Arvid har aldrig varit sådär liten (utanför magen)! Han vägde ett helt kilo mer och var 5 cm längre när han föddes. Tokigt! :oD

Två gånger har vi hunnit träffat Axel, för igår var vi hos dem med anledning av att Johannes fyllde år. Strax innan det fick vi hem torktumlaren som vi ska få av svärmor - TACK så mycket! Den kommer att användas flitigt skulle jag tro! Nu står den dock mitt på köksgolvet, precis som tvättmaskinen gjorde väldigt länge innan vi fick den på plats här. Det är dock en rolig grej att köra runt med Bobby car:en eller motorcykeln tycker Arvid... ;o)

Barnmorskebesök var det igår. Andreas var också med, så det var roligt. Magen hade växt 1,5 cm - nästan 2! Så det var ingen fara, den följer kurvan igen. Huvudet var också mest troligt fixerat! Tjoho! Övriga värden var också bra. Skrev sammanfattning och meddelande till förlossningen, men hade väl egentligen inget att tillägga förutom att vi vill att det ska gå lite mer smidigt den här gången...

Idag hämtade mamma mig lite tidigare på jobbet för vi hade ganska lite att göra så jag passade på att flexa ut lite. Vi skulle åka till min mormor och gratta henne i efterskott på födelsedagen så det passade bra att det inte blev alltför sent. Hämtade Arvid på förskolan först (efter att ha varit på Coop och handlat jordgubbar...ovanligast...) och där var det flöjigt. Fem 2-åringar som kryllade omkring i hallen. Men de är bra roliga. Samtliga skulle visa på sina ben att de ramlat. Den ena efter den andra. :oD

Ikväll är det dubbelavsnitt och final av "Frusna män"... Tänkte se det och mumsa jordgubbar. Fast först ska jag duscha så jag inte hinner bli för trött om jag skulle ha duschat efter istället. Ibland är man ju så himla smart. :oD

Ska skriva ett till inlägg först bara...

Vecka 36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Ännu en lördag på stan (bl.a.)


Igår när Arvid och jag var hos mina föräldrar så lade sig Arvid plötsligt på farstukvisten och låtsades sova. Var ju tvungen att få ett kort på när han låg där så sött. :o)

Inatt/igårkväll kom Andreas äntligen hem, hurra! Jag var dock vaken (han kom hem strax före midnatt) för jag satt uppe ett par timmar och gjorde ett kort till nyfödde Axel.Idag har vi varit på stan (efter att bland annat fått sovmorgon till kl 08) och sen har Andreas varit på repdag. Arvid och jag åkte ner till mammas och pappas bygge och hälsade på. Nu är det strax läggdags för lille plutten.

 Arvid spikar på bygget

Sveriges nationaldag

Idag är det nationaldagen. Andreas åkte till Sveg igår för att spela och vara borta tills ikväll så jag och Arvid har härjat fritt. :oP Gårdagskvällen spenderades mest i soffan av utmattning. Jag var ganska väck pga värmen, så när Arvid lagt sig så tog jag det bara lugnt och kollade på tv.

Imorse vaknade inte Arvid förrän kl 07:40 så det blev sovmorgon - skönt! Så himla varmt redan på morgonen, så jag bestämde mig för att vi var tvungna att aktivera oss lite. Hemma kunde vi inte vara, för jag har ingen lust att sitta på altanen och smälta bort, eller sitta vid lekparken och smälta bort, eller sitta på gräsmattan och smälta bort. Därför åkte vi till stan för att handla, tanka och vi hälsade även på Arvids mormor på jobbet.

Tankningen blev ett kapitel för sig. Jag började på Jet (där vi brukar tanka) men fick inte i mer än 0,18 liter så var det stopp. Kvinnan i tanken bredvid hade samma problem. Åkte vidare och tankade på "Raggarn", men där funkade inte tanken heller. What?! Så efter alla ärenden åkte jag slutligen till Statoil vid ishallen och där funkade det! Yeeees!

Arvid och jag åt lunch på Max drive-in. Det var uppskattat av oss båda. Sen köpte jag jordgubbar utanför Matpiraten. Har dock inte provat nån än, men jag misstänker att det inte dröjer alltför länge...

Ikväll var vi till Arvids mormor o morfar och åt middag och Arvid sprang sig trött runt runt runt. Han somnade på en gång när jag lade honom för natten. :o)

Har även hunnit med att tvätta en hel del idag, plus damma mattor och dammsuga. Behövligt. Det är skönt att kunna hänga tvätten ute för den torkar så grisigt fort.

Barnmorskebesök

Idag var jag till barnmorskan på koll. Min egen barnmorska igen eftersom strejken är över (skönt). Hjärtljuden låg på allt möjligt, men mest runt 145-150 av vad jag kunde se. Huvudet låg neråt (jippie!) och hade dessutom sjunkit väldigt djupt. Status på huvudet är nu "ruckbart".

Magmåttet var däremot lite knepigt... för magen hade bara växt 1 cm på en månad. Så jag har fått en ny bm-tid om en vecka då vi ska mäta magen igen. Är den fortfarande "liten" så får vi komma in på ultraljud. Men hon trodde dock inte att det var nån fara, för förra gången hon hade mätt så låg bebisen i säte och nu låg den med huvudet neråt och djupt dessutom. Men det känns ju ändå bra att de håller koll på en!

I övrigt var allt bra. Hon sa att hon inte trodde att jag skulle behöva gå över tiden eftersom Arvid var stor och nästa barn brukar oftast vara större. Men det är såklart svårt att säga. Hoppas jag slipper gå över tiden, men hoppas samtidigt att inte Arvids födelsedag blir lidande! Ghaaaa vad spännande det är!!

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen...

Idag kom skattepengarna som ett brev på posten! Eller som pengar in på kontot helt enkelt... Jippie och hurra!

Det har varit en mycket bra dag med tanke på den lille bebisen som kom till världen igår kväll. Att det var tokmycket att göra på jobbet blev faktiskt lite lättare pga det. Jag fick sms av Ramona när jag hade lämnat jobbet att brandlarmet hade gått så de stod samlade ute på gården. Tur att solen sken!

Arvid har börjat säga sitt namn. Men han lägger också till ett "Ooooo" ibland. På förskolan finns nämligen en till Arvid. Och han fortsätter att kalla sin pappa för "Dreas". När han inte svarar till "Pappa" så provar Arvid med "Dreas" istället. :o) Det var i lördags som jag ropade och sa "Andreas! Vad gör du?" för han hade varit borta en stund och jag hörde honom inte. Efter tio minuter eller nåt så ropade Arvid också: "Dreas! Göö du?"

Idag har det varit varmare än varmast känns det som... Men jag mår ganska bra ändå. Har visserligen mått lite illa idag, men annars är det bra. Imorgon ska jag till barnmorskan, det ser jag fram emot! Det ska bli mycket intressant att höra hur bebisen ligger nu... Idag fick mina jobbarkompisar se bebisen hicka. Det är en underhållande mage jag har. :o)

Kusin!!!Hurra hurra hurra,
Arvid fick en kusin igår kväll!!!!

Inatt har vi sovit sååå gott!!! Det var en rejäl pärs att gå och vänta igår...

Himla kul! Grattis grattis till Ida och Johannes och lille killen! :o)


Ute

Imorse vaknade vi av oss själva igen. Eller jag vet inte när Andreas klev upp, men jag vaknade 08:20 av att Andreas kom med jordgubbar och Trocadero som fika på säng. Han vet han! ;o) Han meddelade i alla fall att han var på väg för han är på rep-dag idag. Han gick även in för att säga hejdå till Arvid som då fick komma till min säng och mysa. Skönt att få sova så länge på helgen!

Arvid och jag har varit ute och lekt en massa idag. Först var vi på altanen och lekte, Arvid fick bland annat prova sin nya gunga som vi satt upp på altanen. Superkul tyckte han att det var (även fast det inte syns på bilden nedan...). Hunden fick provgunga också. :o) Sen gick vi till lekparken och var där över en timme och lekte. Roligast där var väl när jag ramlade ner i sandlådan, haha!! Skulle sätta mig på kanten men tappade balansen och föll handlöst ner i sandlådan...

Arvid har lagt sig nu så jag ska blogga klart, fixa lite i köket och sen gå ut och sätta mig i solen. Med benen i högläge. :o)


RSS 2.0