Ännu ett lördagsbesök på stan

Imorse vaknade vi av oss själva (=ingen Arvid som väckte oss alltså, för han sov fortfarande) kl 07:30. Skönt! Andreas klev upp, jag låg kvar och drog mig. Klockan åtta kom Andreas med fika på säng - vilken vardagsromantik! Jag fick en sån där härlig trötthetskänsla av nöjdhet i magen att jag somnade 08:30 och sov tills Arvid vaknade kl 09:00. Rena rama lyxmorgonen!

I övrigt har vi varit på stan idag - igen! Underbart har det varit! Andreas har shoppat kläder. Arvid var trött, men dock inte gnällig. Han blev som nöjdast när han fick äta glass på Starlanders. Lika glada blev nog Andreas och jag förresten, himla gott var det.

Jag kollade aldrig om det fanns jordgubbar här nere på ICA igår, men idag fanns det goooooooda jordgubbar på Coop. Två förpackningar inhandlades, den ena är färdigrensad och redo att ätas upp. Bara jag har bloggat klart så.

Det luktar så himla gott ute nu - sommar! Idag har det gått lite bättre med värmen tycker jag, men jag är svullen om fötterna nu. Ska lägga dem i högläge när jag äter jordgubbarna. :o)

Idag köpte vi en potta till Arvid. Han var mycket glad över den, och nu ikväll när han skulle byta blöja och ta på pyjamas så pratade han om pottan en massa. Så jag frågade om han ville prova den och det ville han. Så han fick själv bära den till toaletten där vi satte honom - och han kissade! Lyckan var total! Han såg jättelycklig ut! Och vi också!

Igår fick vi nåt roligt med posten - en kallelse till specialistmödravården! Vi ska få komma dit om fyra veckor på koll för att se om den här bebisen är stor eller normalstor eller liten eller vad den är. Arvid var ju stor så de vill kanske sätta igång det lite tidigare ifall det verkar vara en stor bebis. Vi får se helt enkelt. Spännande ska det bli!!

Jag börjar känna en fot på höger sida i magen alltmer. Det är så roligt!!!


En lång sommar

Det här lär bli en lång sommar... En lång, varm, tung och lång väntan. Idag har det varit riktigt varmt, och det är ju skönt. Om man inte är gravid och heter Stina. Jo det har varit skönt, men samtidigt jobbigt när det är så varmt för det är väl ungefär nu som jag börjar samla på mig vatten... Suck! Det är hela 1½ månad kvar och det känns lite halvlänge...

Idag när Arvid och jag gick hem från förskolan så ringde Andreas och meddelade att han var på väg hem. Han kom också med den briljanta idén att vi skulle gå ner på Sibylla och beställa med oss pizza hem. Så vi möttes på Sibylla och köpte mat innan vi åkte hem och åt den ute på altanen. Det var dock asigt varmt där i solen. Men gott.

Nu ligger skrutten i sin säng och sover. Jag hoppas på att han sover längre imorgon bitti än vad han gjorde imorse... Då vaknade han 05:10 och började surra och ropa. Han var dock inte ledsen så han fick fortsätta till kl 06 då jag gick upp med honom för då skulle jag ändå kliva upp.

Idag bakom ICA såg jag en firmabil från Finnerödja med en stor bild på en kartong jordgubbar på sidan. Undrar vad detta betyder... möjligen att det säljs jordgubbar på ICA imorgon. Eller redan idag? Borde nog undersöka det. Imorgon. Imorgon är förskolan förresten stängd så då ska Arvid härja med mormor. De får nog en rolig dag! :o)

Ungefär 9 av 10 gånger när jag kommer till förskolan för att hämta Arvid så sitter han och gungar. Det verkar vara en stor favorit. Det första han sa när jag kom dit idag var "Mer fart!". Annars är hans favoritmening förmodligen "E här då?" (="Vad är det här då?") så då är det bara att svara och förbereda sig på att svara igen, svara igen, svara igen, osv.... Det är så roligt när det händer nya saker hela tiden. :o)

Slut på strejken

Hörde på nyheterna att strejken är slut nu. Otur nu när jag hade träffat en annan barnmorska. Men det är nog lika bra att ha samma mest hela tiden så det blir nog bra ändå.

Idag hade vi strömavbrott på jobbet. Det blev en del dötid, men kom på lite jag kunde göra som inte betydde att jag behövde en dator. Var på utbildning också, men nätverket var så långsamt så han avbröt det hela när han inte kunde visa de bilder han ville...

En jobbarkompis fick barn imorse. Nu är det bara två kvar av mina jobbarkompisar - sen är det min tur! :oP

Snart "Frusna män...".


Bilder

     
1. Nog ser det väl hiskeligt gott ut?!?!
2. (Mor)morsdagskortet som jag gjorde till min mormor
3. Arvid gungar på lekplatsen hos min mormor
4. Fin blomma som slagit ut (en av de lökar jag satte i höstas)
5. Finingen på tur i vagnen
6. De fina blommorna jag fick på morsdag - lovely!

v. 34

 Magbild vecka 34



Igår var jag hos barnmorskan i Torvalla (pga strejken). Jag har haft denna bm ett par gånger när vi bodde i Torvalla och även under föräldragruppen innan vi fick Arvid. Mycket bra är hon. Hon gick igenom min gamla journal och konstaterade flera gånger att det var en helvetes förlossning jag hade haft sist. Jag hade i princip gått igenom två förlossningar i samma...

Hon kom även fram till att jag hade öppnat mig helt på cirka tre timmar, vilket i vanliga fall kanske hade tagit sju timmar. Så om det går vägen den här gången (dvs om jag har krafter kvar, har sovit bra, ätit bra, osv...) så borde det gå fort även denna gång. Men det är ju svårt att säga såklart. Hon skrev även in i min nya journal att det ska skickas remiss om ett sent ultraljud för att se om den här bebisen också är stor (Arvid vägde ju 4400 gram och var 57 cm lång) och att det i så fall kan få sättas igång. Men det beror ju också på vem som bestämmer.

Det ska bli riktigt intressant att se hur den här förlossningen blir. Det kan ju bli hur som helst egentligen.

Igår hade bebisen lagt sig med huvudet neråt i alla fall. Fast än så länge rör den sig väldigt mycket så nästa gång kanske rumpan har trillar ner igen. Jag ska i alla fall tillbaka om en vecka igen så får vi se hur läget är då. Spännande! Den har dock tre veckor på sig att lägga sig med huvudet neråt, annars blir det nog vändningsförsök.

Det blev mycket text det här... men jag är inte riktigt klar än... Nåt roligt var att blodvärdet var toppenbra! Jag har inte varit så duktig på att ta järntabletter exakt varje dag, men det verkade inte göra så mycket. Skönt! 15 kg har jag gått upp vid det här laget, det känns bra att det inte är mer eftersom jag vid samma tidpunkt förra grav hade gått upp 20 kg nu. Får se om jag samlar på mig lika mycket vatten på slutet den här gången också... hoppas inte!

Hjärtljuden frågade jag aldrig om vad de låg på, får kolla nästa gång vad som skrevs.

Allt känns himla bra och jag mår fortsatt bra! Heja mig! :oP

Morsdag!

Solen verkar skina idag också, fast idag blåser det litegrann. Väldigt lite hoppas jag.

Idag är det morsdag - min dag! Och andras. :oP Morgonen startade med sovmorgon till klockan 07 när jag fick fika på säng - rostade mackor, jordgubbar, yoghurt, Trocadero och en jättefin bukett rosor! Tack så mycket! :o)

Nu står det en äppelkaka i ugnen. När den är klar ska vi åka till Sörvalla Blommor och köpa lite plant. Det ska bli roligt! Är dock lite orolig över Arvids sömn... han verkar lite trött redan nu men han måste ju såklart följa med oss till Sörvalla så han får sova när vi kommer hem igen. Fast då tänkte vi åka till min mormor... Får se när det blir. Min egen mamma är förkyld så vi ska fira henne till veckan istället. Andreas ska repa kl 13 och klockan 16 ska vi äta på Arctura med svärmor & co.

Schlagern igår blev ju pannkaka... Synd! Låten är ju bra tycker jag. Men vinnaren var också bra. Själv såg jag fram till Charlottes bidrag, sen skulle jag vila ögonen..... och vaknade under röstningen. Björn Gustafsson gjorde succé som vanligt - vilken kung!! 

Tror jag ska göra mig i ordning nu inför Sörvallatrippen.

Solen är tillbaka!

Idag har vi haft en mycket bra dag. Eller imorse vaknade Arvid redan kl 05 (mindre bra) och ville ha ny blöja. Sen kunde han inte somna om. Det kunde vi, men det gick ju inte när Arvid var vaken. Vi provade att få honom att somna, men strax efter kl 06 hade vi alla gett upp. Han fick komma till oss och titta på tv. Vi kunde halvsova under tiden.

Vid klockan elva åkte vi i alla fall inöver stan. Då hade Arvid sovit 1½ timme som tur var. Andreas skulle spela idag för det var Hemvärnets dag. Arvid och jag var stolta åskådare. Efter det gick vi på stan en sväng, åt på Subway och fikade i Badhusparken med Bengtsson, Johan och lille Erik. Det var mycket trevligt. Arvid var mycket nöjd över att få glass också.

Ett besök på Coop och ett besök på Växtvaruhuset hann vi också med. Ops, höll ju på att glömma att jag var in på Kvantum och köpte jordgubbar också! :o) Samma ärende hade jag på Kvantum igår. Mycket goda var de, jordgubbarna!

I torsdags på jobbet fick vi - till min STORA LYCKA - jordgubbar med glass!!!!!!!! Lyckligare kan jag knappast ha blivit! Jag var salig i flera timmar och även dagen efter. På torsdagskvällen var vi sen på vårt första bostadsrättsföreningsårsmöte. Långt ord. Långt möte också för den delen. Och goda mackor.

Jag ska nu ha 277 och Andreas 276.

En ledig dag

Vår lediga dag var mycket bra. Vi åkte till bygget där det hänt en hel del, himla fort har det gått och roligt att se! Det blir superfint! De har verkligen legat i och bra verkar det bli!
 Arvid och momma
 Arvid
 Bygget
Sen åkte vi till Andreas jobb
och hälsade på. Och sen åkte vi hem och sov lite. Skööönt!

Imorse ringde en barnmorska från Torvalla och berättade att jag ska få tid hos henne istället, nu när min barnmorska är uttagen i strejk. Skönt att få komma på kontroller ändå! Jag har dessutom träffat den här bm förut när vi bodde i Torvalla och väntade Arvid, så det känns faktiskt riktigt bra.

Jag måste berätta att jag mår så himla bra! När man mår dåligt tänker man ju på det konstant, men så när man mår bra så tänker man liksom inte på det - man uppskattar det inte på nåt sätt. Men nu har jag i alla fall tänkt på hur bra jag mår och uppskattar det väldigt mycket. Jag kan sova lite dåligt om nätterna och är ofta kissnödig, men det känns överkomligt. Lite orolig är jag för att bebisen fortfarande ska ligga med rumpan neråt, men det försöker jag tänka bort. Men jag känner mig pigg och tror faktiskt att jag är mer rörlig nu än vad jag var sist vid den här tiden. Heja mig! ;o)

Tänkte baka ikväll igen, men jag har skippat den idén. Fattar egentligen inte varför jag fått för mig att jag ska baka så mycket nu. Andreas tror att det kan ha att göra med att jag håller på att "boa", som de flesta gravida gör i slutet av graviditeten. Sist så fick jag för mig att städa, nu verkar det ha slagit till på bakningsnerven...

Arvid har börjat låtsassnarka!
Han stänger ögonen och låtsas ibland gäspa för att sedan börja snarka högt och ljudligt. Han är så söt!!!!! Då får man låtsas ett tag att han sover, innan han börjar tokskratta! :oD Ibland när han gömmer bakom sina händer så säger man "Var är Arvid?" och sen när man frågar Hunden var Arvid är så svarar Arvid åt hunden "Nääääeeee"... Sötkorven! :o)

Lediga dag

Arvid och jag är lediga idag! Jag tog en dag ledigt för att följa med mamma ner till tomten där pappa och snickarna håller på att sätta upp stommen den här veckan. Det ska bli riktigt kul att se hur det ser ut!

Igår tog jag både 273 och 274 på väg hem från jobbet! Ibland ska man ha flyt...

Dags att åka!

Den blev god

Kakan igår blev god. Mycket god! Inte bränd. Helt otroligt! :oP

Inatt drömde jag flera gånger att Ida o Johannes åkt in till förlossningen. Det var dock ingen sanndröm...

Bakande

Nu har jag bakat en kaka. Tror dock att den blev lite bränd... Ovanligt att jag misslyckas när jag ska göra en kaka jag aldrig gjort förr?!?! Not! Jaja, nu ska jag i alla fall gå och lägga mig för jag är så trött att jag mår illa. Blä!

Jag ska nu ha 273! Jihooo! Upptäckte idag att 271 stod på jobbet, tur det! Sen mötte jag 272 på vägen hem. :o)

Arvid pratar bara mer och mer, det är så roligt! På förskolan tyckte en av fröknarna att det märktes till och med på bara några dagar. Roligt!

Imorgon går min barnmorska ut i strejk.
Trist! Hoppas strejken snart är slut...

'Natt!

En helg till

Fredagen spenderades hemma. Jag som hade en god förhoppning om att sova på kvällen innan matchen, misslyckades totalt. Vi började kolla på en film och sen var det match och i och med det somnade jag. Jag orkade inte hålla ögonen öppna, trots flera försök. Jag ville ju verkligen se matchen! Såg dock sista tio minutrarna, det var mitt hockey-tittande det...

Igår var vi på städdag på området här där vi bor. Trevligt var det. Vi tog på oss att olja staket och det gick ganska fort. Efter ett par timmar var det korvgrillning och fika. :o) Sen åkte vi till Rödön och åt middag och spelade en omgång Settlers. Andreas vann, jag kom sist... Var in till Ida och Johannes på vägen hem, inget barn än...

Vecka 33 har vi gått in i nu.


Det snöade härom dagen

Jag måste säga att jag nog är rätt klen på att blogga. Jag är dessutom ganska trött om kvällarna. Men i tisdags hade jag i alla fall en mycket god anledning till att inte blogga. Jag hade nämligen egentid. Jag satt i arbetsrummet och pysslade i 2½ timme. Mycket roligt var det och fantasin väcktes allt eftersom tiden gick. Två färdiga kort blev resultatet så jag känner mig mycket nöjd.

Spännande match i hockey-VM igår. Ser fram emot morgonkvällens match, men undrar hur jag ska orka hålla mig vaken... I vanliga fall mår jag bäst av att somna före kl 22 så det är nog bäst att jag får sova lite innan matchen...

Idag var det städdag ute på gården på förskolan. Kaos. När vi kom dit kryllade det av föräldrar och barn som krattade och fixade med annat. Alla avdelningar fanns på plats så det var inte direkt lite folk... Vi körde iväg med ett par säckar löv på en vagn till containern och Arvid fick åka på vagnen tillbaka, vilket han för övrigt tyckte var jätteroligt. Sen skulle alla barnen sjunga för föräldrarna. Tyvärr var det sånger som Arvid och hans jämnåriga inte var så haj på så de satt mest och såg förvånade ut. Men söta såklart!!! :o)

Efter sången var det dags att grilla. Kaos. Alla skulle samsas om två grillar och det var fullt innan man hann blinka. Därför åkte vi hem och åt istället, Andreas hade ändå bråttom till spelning så vi gjorde honom sällskap. Men alltid lär man sig något. Nästa år ska vi dels försöka vara med en längre tid, dels ta med mat som inte behöver grillas.

Andreas har lagt Arvid två kvällar i rad nu och han (Arvid...) har somnat bums. Nu när jag lagt honom ligger han och pratar och verkar inte så värst sugen på att sova... Whyyyyyy?!?!

 Det har snöat både igår och idag...

Kort kort kort


Arvid * Arvid o Mio * Mio o Arvid * Arvid


Arvid satte frön för en vecka sen, kul att följa :o)

 Magbild vecka 32

Away

Jag har inte bloggat på en hel vecka! Det är nästan fullkomlig skandal. Men nu sitter jag här. Solen skiner och det är skönt ute. Jag sitter inne. Men jag ska gå ut så fort jag är klar här. Vi har varit på stan hela dagen i övrigt, mycket trevligt har vi haft. Bland annat fikat på Törners och varit in på Syssla (utan att handla!). Igår gick jag på stan en sväng innan vi bowlade också, hittade faktiskt lite kläder som jag var i behov av. Men har ändå lite till som jag behöver, borde fixa det någon dag framöver.

Till bowlingen. Vi bowlade med svärmors jobb igår. Jag trodde inte att jag skulle kunna bowla för jag vill inte riskera att bryta någon ny handled eller över huvud taget skada mig eller något. Trodde inte att jag skulle ha någon vidare balans heller med tanke på att jag kan uppfattas som lite framtung nu i och med magen... Men så provade jag och det gick oväntat bra! Det hela resulterade i att jag kom trea i damklassen och fick ett pris! Det fanns två priser kvar att välja på: hopprep med tyngder//hopprep utan tyngder. Jag valde det med tyngder. Andreas gick och vann herrklassen och hela köret!! Vilken bra familj vi är!! :o)

I måndags var det barnmorskebesök. Alla värden var bra, till och med bättre än väntat! Ska dock fortsätta äta järntabletter, men det har jag inte varit så bra på förut så jag ska försöka bättra mig på den fronten (även fast värdena hade stigit!). Bebisen låg dock med rumpan neråt så jag hoppas hoppas hoppas att den vänder sig med huvudet neråt istället innan den fixerar sig!!

Lite bilder kommer väl också vad det lider... Kameran är dock i skötväskan. Skötväskan är i bilen.

Uppdatering vad gäller platespotting: Både Andreas och jag ska ha 267 nu!

Dags att gå ut lite!

Lördag kväll

I tre timmar har jag nu suttit och pysslat. Hjälp vad allt tar lång tid! Men roligt är det! Nästa projekt blir nog att scrappa Arvids 1-årsdag.

Andreas har spelat i Svensta ikväll och allt hade gått bra. EMD ska spela där också, så det skulle väl bli en del publik.

Arvid var svårsövd ikväll. Tror att han hade "missat sömntåget", men tillslut så... Vore bra om han kom tillbaka i sina vanliga rutiner eftersom det är dags för förskolan igen på måndag. Fast imorgon hoppas jag ändå att han sover till niotiden precis som idag. :o)

Imorgon kommer Elin och Mio, det ska bli kul! Synd att Carro inte kunde imorgon, men det får bli en annan gång.

Kollade på gravidbilder från när jag  väntade Arvid och jag ser likadan ut nu som jag gjorde då i samma vecka. Det ska bli mycket spännande att se när den här krabaten tänkte komma ut. Och hur.

v.

Idag går vi förresten in i vecka 31! :o)


Nyklippt pojke

Idag hade jag satt mig på toa och stängt dörren om mig. Efter en stund knackade det små söta knackningar på dörren, jag sa "kom in" och in kom Arvid. Han hade med sig sin ryggsäck som han hade packat ner Hunden och en bok i. Så plockade han upp Hunden och boken och ville sitta i mitt knä så vi kunde läsa. :o) Underbara unge!

Nya ord hoppar upp hela tiden, det är så roligt! Det han använder mest är nog "nejje dinte", vilket betyder ungefär "nej jag vill inte". Han har börjat sätta ihop meningar också, för några veckor sen blev vi alldeles förstummade när han sa "den är borta" (fast mest "en e båtta") och menade att hans hand inte kommit ut ur overallärmen.

Nu är lillskrutten nyklippt också! Igår kom Dan o Hanna hit och Hanna skulle klippa Arvid. Det gick inte lika bra som sist, men det blev himla fint och nu ser han på nåt sätt äldre ut än tidigare. Tack Hanna för hjälpen!!!
 Före klippningen, nykammad och i cape (fast den ville han inte ha sen)
 Efter klippningen, koncentrerad på barnprogram

Idag har Andreas skruvat lite med motorcykeln. Jag har fortsatt pyssla lite med Arvid scrapalbumsida om hans dop. Tänkte sätta in exempel på inbjudningskort, vilka som var med, häftet i kyrkan, osv. Hittade det mesta på min gamla dator, och även en hel del gamla kort. Kul!

Igår skulle jag se Indiana Jones på femman. Kämpade på till andra reklampausen, sen klarade jag inte mer. Somnade och vaknade igen 01:20 när Andreas skulle lägga sig och han undrade om inte jag också borde göra det. Ops! Sen somnade jag i sängen och sov ända till klockan nio imorse när Arvid vaknade! Det som är bra är att det känns som om all den där sömnen behövdes.

Mitt paket med stort P har kommit! Det kom igår och jag behövde inte ens hämta det på ICA utan det rymdes i postlådan. Jihaaaaaa! Lyckan var total! Dessutom var jag ledig igår så jag kunde hämta posten på stört när den varit här. :oP Tyvärr var det inte lika stor lycka längre när jag hade öppnat paketet och plockat ut allt, för jag hade ingen inspiration att göra nåt. Fast efter en stund blev det lite i alla fall. Mycket nöjd är jag! :o)

En lite jobbig valborg

Som fd uppsalabo under studietid är valborg förknippat med saknad. Men kanske allra mest nostalgi! För tänk vad mycket roligt vi varit med om på valborg i Uppsala! Tur att vi var flera igår som flyttat hem så vi satt i samma sits igår... :o)

Vår valborg i år firades först med en vanlig arbetsdag (för mig iaf, Andreas och Arvid har lov), sen handlade vi på Coop och på kvällen kom Ida, Johannes, Daniel och Anna hit för att grilla. Åkte in en sväng till stan på kvällen/natten, men hittade ingen annan brasa än en näst intill nerbrunnen sådan i Badhusparken. Arvid och jag satt dock kvar i bilen. Men vi kunde ändå se några fyrkerverier från där vi satt. Förvisso mycket små, men ändock!

Jag har kanske inte så mycket mer att tillägga just nu. Orden tog slut. Behöver nog lite frukost.


RSS 2.0