En liten tillbakablick

Vi har lånat internet så jag kan blogga lite.

Den här helgen har vi inte varit hemma så mycket känns det som. Igår förmiddags åkte vi först in på stan för lite ärenden innan vi åkte ut till Rödön vid lunchtid. På kvällen var det middag på sockenstugan för att fira Andreas farmor som fyller 100 år på tisdag. Mycket släkt och god mat. Arvid och Johanna verkade tycka att det var jätteroligt också. Det fanns en massa tremänningar att leka med. :o)

Det blev en sen kväll och Arvid lade sig närmare 23 (sov till 09:30 imorse!), Johanna strax innan. Johanna sov lite i vagnen i sockenstugan också, från 22-tiden tror jag. Själv lade jag mig strax efter 00 och är glad att jag lade mig före de flesta, för Johanna ville upp vanlig tid imorse och det var "min morgon"..... Men sen lade sig hon och jag vid kl 10 och sov 1½ timme, skönt. Sen var det lunch och tårtkalas och mer släkt.

Vi skulle egentligen på Alexanders 2-årskalas idag men vi var splittrade och ville vara på båda ställena. Vi bestämde oss tillslut för att åka till Alexander en annan dag, den långväga släkten träffar man inte så ofta i vanliga fall. Arvid har varit jättetrött idag men ändå hållt ångan uppe, vi hoppas att han snart ska somna för natten. Han skulle bara läsa lite först... ;o)

Själv tänker jag lägga mig i sängen och kolla på Ensam mamma söker, sen förhoppningsvis somna.

Vad mer har hänt sen sist...? I torsdags var mamma och jag på stan för lite shopping. Tack för det!!

Kändisdjungeln är slut, Karl Petter vann. Vi hejade på Jannike på slutet (Kennet blev ju utslagen, tyvärr) men såg på nätet idag att hon inte vann... vi missade finalen igår och idag missade vi även reprisen.

I fredags lunchade jag och Ramona med Rebban på Pause, trevligt. Träffade även Elin, Mattias och pojkarna - kul att se dem! Vi har haft ganska lite att göra på jobbet den här veckan, ganska tråkigt tyvärr men det är ju inte kul att stressa heller.

Internet off

Vi är utan internet i flera dagar nu (över en vecka!) så nu är vi hos mina föräldrar och betalar lite räkningar. Och hämtar barnen, för de sov över här från igår. Andreas och jag har njutit av att vara lite barnlediga. Varit på stan, mestadels på Telia, plockat bär, fikat på Wedan, besökt ICA Maxi, kollat på film (Män som hatar kvinnor) och ätit god mat framför tv:n (det har inte hänt sen barnen föddes - att vi ätit framför tv:n alltså!).

Idag har vi orienterat, allt gick mycket bra och jag sprang mer än jag trodde jag skulle göra. Jihooo!


Sommarbarn


Två sommarbarn; Johanna och Arvid 2009/2007

Gissa barnet


Rätt svar är:

Jag
Johanna
Arvid

...i ungefär samma ålder.

Vad man kan konstatera av detta är bland annat att Arvid hade väldigt mycket hår. :)


Hösten är härlig

Grattis Carolina, Lars och Linn till lillebror! (idag) 

Grattis pappa i efterskott på födelsedagen! (i torsdags) Samma dag skulle Mathias ha fyllt 30 år, så grattis till honom på födelsedagen också! :o)

Ikväll blir det mys framför tv:n, ska se Här är ditt liv och hoppas det är nån rolig gäst. Igår hade jag planer på att se Doobidoo kl 20 och spela in Idol samtidigt (för att se inspelningen kl 21..) men jag och barnen var hos mamma och pappa och fick middag och fika (Arne o Maggan kom också och fikade) så allt drog ut på tiden och jag satte mig framför tv:n kl 20:25... Attans!

Idag har Andreas varit på rep inför spelningen ikväll, så jag och barnen har varit ensamma. Hade glömt bort allt vad rutiner heter och vad man egentligen gör på morgonen när Johanna druckit upp sin välling. Men minnet kröp sig nära ganska på en gång. Det är så snälla barn vi har!

Vi har varit på promenad ner till affärn idag. Ståbrädan gick sönder på affärn, men Arvid gick duktigt hela vägen. Fast efter en stund sa han att han ville åka bil istället för att gå... ;o) Vi träffade mamma på affärn också, hon hade precis handlat och såg oss inne på affärn när hon var på väg ut. Så hon gick ett varv till med oss medan vi handlade.

Det är så skön luft ute! Hösten är nog min favoritårstid! Och nu börjar det bli sådär härligt vackert ute med alla färger, jag får så ont i kroppen när jag ser det. (fast på ett bra sätt!)


Från en promenad 22 september 2008


090909

Nu har det gått några dagar igen. I lördags åkte vi ut med barnen till farmor och farfar innan vi åkte in på stan och sen såg Harry Potter på bio. Väldigt bra var den, fastän jag tyckte att de utelämnat en del från boken. Fast å andra sidan var det rättså nyss jag läste boken så av den anledningen kanske jag kommer ihåg mer av den än jag hade gjort annars. Sen tyckte jag att det var lite konstigt att hitta på saker som inte fanns med i boken.... Men filmen var superbra ändå! :o) Hämtade barnen på Rödön och fick middag. Johannes, Ida och Axel var också där.

I söndags åkte vi till Maggan och Åke och barnen. Jag och Maggan åkte vidare på loppis och efter det var vi kvar en stund hos Maggan och Åke, fick god lunch och barnen lekte. Sen åkte vi hem, Andreas och Johanna sov en stund innan vi åkte till stan och Bentes dop. Fick mat och fika efteråt och barnen lekte och hade kul. :o)

I måndags stannade jag kvar på jobbet och åt middag där innan Andreas kom och hämtade mig. Vi åkte till Folkan (Maggan var också där) för att gå på föreläsning som rörde föräldrakursen Ömsesidig respekt. Jättebra var det och Mona inspirerade som vanligt. Kursen hade fått jättebra omdömen i utvärderingen och det känns jättekul för det har verkligen varit jättebra och något man lärt sig för livet. Mamma var barnvakt under tiden.

På loppisen köpte jag ett barnbord med två stolar för 100 kronor. Jippi! Får se om vi säljer stolarna på loppis (vi ska troligen ha bord nästa gång) eller om vi behåller dem. Köpte en top till mig själv och en klänning till Johanna. Känner mig riktigt peppad att ha loppisbord, jag har gallrat en hel del bland barnkläderna så det blir nog mestadels sånt att sälja. Man blir lite sentimental när man gallrar, men man kan ju inte spara allt!!

Igår
var Arvid hos tandläkaren för första gången, den vanliga 3-årskollen. Det hade gått jättebra (jag var inte med, jag jobbade...) och han var så stolt när han fick ringa och berätta för mig efteråt. Han hade tagit en hammarhaj i "skattkistan" som han nöjd visade upp när jag kom hem. :o) Sköterskan hade sagt att han hade så fina tänder och hade räknat dem till tjugo stycken, vilket han stolt berättade för kassörskan på Apoteket sen. ;o)

Mycket kul har börjat på tv nu; Doobidoo, Ensam mamma söker, Idol (fast jag ser helst bara uttagningarna) och på lördag blir det Här är ditt liv. Sen börjar väl Bonde söker fru och Robinson också framöver antar jag. Bäst är det när det är nåt på tv kl 20 för då har båda barnen lagt sig och det är grett med lite avkoppling i tv-soffan. När klockan blir 21 gör jag mig klar att lägga mig och sen läser jag tills jag blir för trött. Så ser mina kvällar ut för tillfället.

Efter en jobbvecka

Nu har jag jobbat en hel vecka och allt känns superbra, fastän det är stressigt stundvis. Men jag har inte känt mig så här pigg på länge! Jag kan vara trött nu också, men på ett annat sätt. Jag är mer utvilad. Tjoho! Jag har hamnat på ett bra jobb och Sofia ger mig och Ramona många skratt om dagarna.

Det händer saker med barnen hela tiden tycker jag, bara på den här veckan. Arvid har kommit lite framåt med träningen att kissa på toaletten, och varje dag jag kommer hem tycker jag att han blir större och större. "Större" som i mer vuxen, inte till kroppsstorleken.

Johanna har börjat säga lite ord, som t.ex "hej", "gröt" (det låter inte klart och tydligt, men man förstår iaf att det är det hon menar) och nåt ord för macka men det har jag inte riktigt koll på vad det är exakt (det har Andreas koll på). Nu såg jag också att hon har lärt sig att köra framåt på Arvids plastmotorcykel, det hade jag inte sett förut.

Annat som hänt i veckan är att vi var på föräldramöte/stresshanteringskurs i onsdags. Farmor var här och passade barnen. Andreas gick på föräldramöte och jag gick på kursen. Det var meningen att Andreas skulle komma på kursen efter mötet, men han hann inte.

Nu kommer jag inte på mer, men allt går bra med jobbandet och Andreas är så superbra som pappaledig, till exempel ser det städat och fint ut här hemma och så har maten stått på bordet varje dag när jag kommit hem - jag lever som lyxhustru!

Idag ska Andreas och jag på bio! Harry Potter och Halvblodsprinsen...


Två bilder från när vi var i Flatnor förra torsdagen

RSS 2.0