Vilken show!

Mäktigt!!! Igår var vi på bio och såg Michael Jacksons dokumentär "This is it". Sååå himla bra var den!! Vilken fantastisk show!! Jag saknar egentligen ord.... Vilken kondis han hade och vilka moves han besatt. Mycket bra dansare bakom också, plus kör och musiker. Man blir bara oerhört imponerad helt enkelt. Det var klokt att se den på bio för att få lite mer stämning.

Igår var Sofia hemma och VAB:ade så jag hade eget ansvar för vårt jobb på jobbet. Men det gick mycket bra, även fast det var lite mindre underhållning. Efter jobbet hämtade jag Andreas hemma och så åkte vi till mamma och pappa för barnen hade varit där under dagen så Andreas kunde plugga. Fick mat där innan vi åkte in på bion. Gjorde ett stopp på Coop Forum för att handla, bland annat biogodis.

Idag är det min gå-upp-med-barnen-morgon så jag och Johanna är vakna. Stora A och lilla a sover, men jag gissar att lilla a snart kommer att vakna.

Trist att det inte kommer någon tidning idag eftersom det är Allhelgonaafton. Men jag ska sätta igång radion och lyssna på Ring så spelar vi i alla fall.


Mera shopping


Nu har jag äntligen tagit kort på korten...

Vår fining Arvid 2007-2008-2009

Inatt sov jag inte så bra, hade ont i magen väldigt mycket. Så idag har jag inte varit så pigg, men det har ändå gått över förväntan. Förmodligen pga att det snart är helg. Fast jag måste ändå poängtera att jag trivs väldigt bra på jobbet och det är fortfarande roligt.

Igår var jag ju på Lindex... Idag var jag där igen. Jag hade 25% på ett helt köp även idag (hade det igår också). Ida följde med och gjorde mig sällskap och handlade hon också. Idag blev det lite mer; en mjukisdress, pyjamas och två bodys till Johanna. En pyjamas, skjorta och mjukisbyxor till Arvid.

Bilder på två dagars shopping



Igår kväll när vi lade oss hittade vi båda barnen sovandes såhär. :)

Loppis - stresskurs - shopping - förskolebio - förskoleplats

Loppisen i söndag blev en ren skandal! Jag sålde för 167 kronor. Bordshyran var på 150 kr, så vinsten blev ynka 17 kronor. Pinsamt dåligt! Jag ska ge mig på Tradera istället, det känns så just nu. Men det känns ändå som ett stort projekt så frågan är när det ska ske i så fall...

Igår var vi på sista stresshanteringskursträffen. Himla tråkigt att kursen är slut, det är både bra område att gå kurs i, och dessutom jättetrevliga kurskamrater och ledare. Jag tycker att kursen har varit riktigt bra. Jag tror inte att jag är mer eller mindre stressad nu, men däremot blir jag mer medveten om att jag är stressad när jag är det. I och med det kan jag göra något åt det och hantera det bättre.

Idag var jag på Lindex och shoppade lite. Det blev en klänning och ett par treggings (som jag lär mig att det heter) till Johanna. Får se om det passar eller inte. Det är så svårt med leggings och andra byxor för på ett par leggings hon har har hon 86, medan hon har 74 på alla andra kläder. Men köper jag nåt nu är det minst storlek 80 för snart är hon där helt och fullt.

Idag på förskolan skulle 4- och 5-åringarna gå på bio på IOGT. Arvid är dock yngre så han och hans kompisar skulle istället ha egen bio på avdelningen. När Andreas lämnade imorse satt barnen och gjorde biobiljetter. Gulligt! De hade tittat på Lotta på Bråkmakargatan så Arvid var förmodligen mycket nöjd - det är en av hans favoriter.

En glad nyhet är att Johanna har fått förskoleplats på samma förskola som Arvid! Tjoho! Vi vet dock inte vilken avdelning än, men det viktigaste var att de skulle komma på samma förskola. Jippi!!! Idag har hon förresten tagit kort på öppna förskolan. Ska bli kul att se när korten är klara sen. Arvids förskolefoto är ju hemma nu. Borde ta kort på det och lägga in på bloggen nån dag.

 En glad liten Johanna vill spela piano

Prismärkt

Oj oj oj vilken tid det har tagit. Men äntligen är det klart. Tror jag. Nu är jag asigt trött och ska strax lägga mig. Tur att barnen sover borta och man får vrida tillbaka klockan en timme. Det betyder sovmorgon. Hade barnen varit hemma hade det ju inte blivit nån sovmorgon ändå.

Prismärkning

Har ett STORT projekt för kvällen... Ska ha bord på loppis imorgon och tänkte sälja en massa barnkläder. Jag har som projekt ikväll att prismärka alla kläder... Det tar tid! Men jag tänker inte stå där imorgon och ha omärkta kläder. Oftast köper inte jag av någon som inte märkt sina prylar på loppis, av ren princip. Kollar på Dansbandskampen samtidigt, men börjar ångra mig. Det hade nog räckt med en säsong... Nu när inte Jannez är med är det ju inte lika roligt heller. :o)

Idag åkte vi ut med barnen till Rödön på förmiddagen, sen åkte vi in på stan. Jag skulle få handla och Andreas betala, som en del av födelsedagspresenterna. Hittade dock inte så mycket, men det blev strumpbyxor och fingervantar i alla fall. Sen åkte Andreas iväg och roddade och repade medan jag traskade vidare på stan. Hittade en tröja och en kofta, tog en promenad till Jamtli och tillbaka till stan igen. När Andreas hämtade mig i stan igen så åkte vi hem via Sibylla och köpte en pizza som vi delade på till middag. Barnfria som vi är. Det är väldigt tomt här hemma utan barnen, men hade de varit hemma hade jag inte kunnat fokusera på den här prismärkningen som jag kunnat göra ikväll.

Gamla kameran

Vår stackars kamera mår inte så bra. Den är dock ganska gammal, tror vi köpte den 2001. Kommer ihåg att vi var på Onoff i Uppsala och Andreas var intresserad av att vi skulle köpa en digitalkamera men jag tyckte det var en sån där nymodighet som förmodligen inte skulle hålla så länge och att det var bättre med en vanlig kamera. Tänk så fel man kan ha! Tur att vi köpte den! Jaja, får se hur vi gör då - om vi ska köpa en ny eller om vi får till den. Det är nåt vajsing så det blir error och inga kort man tagit går att rädda. Detta händer inte alltid, men ibland. Lite för riskabelt känns det som.

Det gick bra med äggklockan igår. När den ringde frågade jag vem som skulle ta på pyjamas först, och Arvid svarade att det var han. Så då gällde det att passa på. Allt gick mycket smidigt. När de sedan hade lagt sig så var Arvid vaken en stund och läste för Johanna, han sjöng en del också. Men Johanna somnade ifrån det och Arvid somnade sedan han också. Jag hade ju planer på popcorn och tv, men det slutade med att jag slösurfade halva kvällen istället. Vid 21 gick jag upp och duschade vaaaarmt för jag var så frusen, sen lade jag mig och kollade på Cirkus Möller och när Nyheterna började somnade jag. Så några popcorn blev det inte, får se om det blir ikväll istället.

Fredag igen

Igår kom förskolefotona! Tjoho! Arvid såg väldigt busig ut på porträttfotot. På gruppfotot såg han mest less ut. Men söt såklart! :o)

Andreas är på spelning och jag ska ikväll kolla på tv har jag tänkt. Blir nog popcorn och levande ljus för att mysa till det. Tippar på att jag däckar strax efter 21...

Just nu leker Arvid och Johanna med minihusbilen. Jag har dock förklarat att när äggklockan ringer så är det dags att ta på pyjamas. Får hoppas det går hem. Nu luktar det dock bajs och jag misstänker en ung liten dam... Förmodligen blir det hon som får börja pyjamaspåkläningen...

Arvid är så duktig på att gå på toaletten nu! Det händer olyckor ibland, men det är så sällan så det knappt räknas. Det är så roligt! Hoppas det kommer att märkas på kontot också i och med att det blir färre blöjor att inhandla...

This Is It

Nu har vi bokat biobiljetter till This Is It, konserten med Michael Jackson. Kul att ha nåt att se fram emot. Ska försöka boka in lite roliga grejer under november, känns lite som en långsam månad det där annars. Man går annars bara och längtar till advent och jul och allt mys.

Idag har det varit en trög dag. Vi hade ganska lite post idag, men det krånglade lite med det ena och det andra så vi hade att göra ändå. Att det var en trög dag berodde nog mycket på att jag var sååå trött...somnade vid 23:30 igår kväll och det är toksent för att vara mig. Därför ska jag gå och lägga mig nu...

Då var man 29

Vad är det för en dag, vad är det för en dag...? Det är min födelsedag!! Endast ett år kvar till 30 men det känns luuuugnt, fyller ju så sent på året så det är många som är före mig i min årskull. ;o)

Det har varit en toppenbra födelsedag. På morgonen fick jag fika på säng, mysigt med god frukost och två teckningar som Arvid gjort. Andreas överraskade med supergoda krämbullar som han själv hade gjort. Det blev fuuuullt med socker i min säng (Johanna och Arvid åt också krämbulle.....) men när jag kom hem hade älsklingen bytt sängkläder!! TACK!!!!!

På jobbet möttes jag av ett gäng postitlappar och många gratulationer. Av mina fikakompisar fick jag en korg full med clementiner och en stor chokladkaka Marabou Digestive. Mums! Jag har fått många gratulationer per mail, per sms och IRL, mycket trevligt! Jag slutade för dagen strax efter kl 15, då åkte jag hem och möttes av ytterligare gratulationer från sambo och barn. Vi städade lite och sen åkte vi ner på Sibylla och åt middag, mums.

När vi kom hem fixade vi i ordning lite kaffe innan folket rullade in. Det var en mycket trevlig födelsedag. Jag fick många bra presenter: TVÅ shoppingrundor på stan, strumpor, "pluppar" till hörlurarna, en hyrvideokväll med snacks, teckningar, pengar, Trisslotter, choklad, clementiner, mer choklad och två blombuketter. Tack allihop!!

Nu är jag tröttare än få och ska gå och lägga mig...med förhoppning om att jag kan somna... Johanna var lite svårsövd ikväll eftersom hon hade sig så sent (två timmar senare än vanligt!) men när Andreas strök henne över ryggen så somnade hon gott. Arvid somnade ganska på en gång (förutom att han klev upp en gång för att han hade ont i läppen) efter att ha lekt och haft kul med Martin och Tone.

Pillar i naveln

Johanna är så rolig idag (också), det mesta hon gör är att pilla sig i naveln! Fast det är inte alltid hon hittar den så vissa gånger tar det en stund att leta... Hon kan vara mitt uppe i en lek och så rätt vad det är så kommer hon på att hon ska leta naveln, haha - det är ren underhållning! Mycket gullig underhållning! :o)

Det har varit en rätt soft dag idag. Jag har bakat chokladmuffins och morotskaka och dammsugit övervåningen. Andreas är på rep men jag gissar att han är tillbaka när som helst. Det blir nice!

Söndag igen

Igår hade jag sovmorgon, idag är det Andreas tur. Så nu är jag uppe med båda barnen och vi har det rätt soft. Känns helt okej att det är ganska varmt i huset, får lite adventsstämning...men försöker slå bort tanken för det är ju faktiskt mer än en månad kvar. Ska försöka (...) leva i nuet! Vi pratade en hel del om det på stresshanteringskursen i torsdags.

Igår när Andreas och Arvid åkte till flygfältet för att flyga lite så gick jag och Johanna ut på promenad, jätteskönt väder var det. När vi kom hem igen sov Johanna vidare ute i vagnen och jag fortsatte på grattiskortet till farmor/svärmor. När A och a kom hem igen så åt vi lunch och gjorde oss klara innan vi åkte till Rödön. Plockade lite svartvinbär av det som fanns kvar för att göra saft på. Sen var det middag för Evy och Daniel för att Evy fyller år idag och Daniel fyllde för ett par veckor sen.

Så mycket mer har inte hänt. Idag är tanken att jag ska baka och städa.

 
Kort från igår



 
Månadsskiftet sept/okt



 Arvid läser Byggare Bob för Johanna



Så här söt var Arvid när han och jag hämtade tidningen igår morse


Nu e're fredagsmys

Ojdå! Tänkte att jag hade bloggat i onsdags, men det var visst fel för det var i måndags jag skrev sist. Shit vad tiden går fort!

I onsdags var vi på middag på förskolan, det var jättetrevligt och ett mycket bra initiativ av den som kom på det (vet inte vem?). Det var en jättegod soppa vi fick, med aioli och bröd till. Till efterrätt fick barnen en varsin glasstrut medan de fick titta på Nicke Nyfiken på dvd. Vi vuxna fick kaffe och en äppelkaka med nåt fruset i mitten, jättegod var den.

Igår efter jobbet kom momma och moffa hit för att vakta barnen medan Andreas och jag var på stresshanteringskursen. Den är så bra den där kursen och ger så mycket. Igår hade vi en del övningar, bland annat så skulle man betrakta sig själv "utifrån" när man är inne i en stressituation. Sen ska man försöka se sig själv i hur man vill ha det - och hjälp vad många lösningar jag kom på. Väldigt häftig övning!

En annan övning var att var och en fick fyra lappar och så skulle vi skriva upp en positiv egenskap om var och en av de andra fyra. Sen fick vi läsa upp vad vi skrivit om var och en och säga "Jag tycker att du är..." osv. Det var kul att höra en massa bra saker om sig själv och allt som sades kände jag igen men det är ju inte så att man går omkring och tänker på hur bra man är om dagarna.

Idag åkte jag med Ida, hon stannade kvar här sen för Johannes och Axel var redan här och vi åt middag ihop. Det var mycket trevligt. Sen kom pappa/moffa hit en sväng innan han skulle åka på hockey. Tänk att jag bor så nära ishallen och inte varit där så mycket, förr om åren kunde man ju inte missa en enda match.
Nu blir det Idol, tända ljus, popcorn och Trocadero. Fredagsmys!

Bjuder på en mor- och dotterbild från ikväll.

Glada händelser

När jag kom hem idag möttes jag av en glad och livad familj. Härligt! Arvid och Johanna mötte mig i dörren och de blir så glada när jag kommer hem. Lovely! Arvid har nu ikväll sagt att han varit kissnödig och självmant velat gå på toa - hurra! Två gånger dessutom. Hur roligt som helst att det går framåt!

De hade varit på öppna förskolan idag. Hade bland annat varit med på sångstunden. Några barn hade önskat sånger och efter några stycken frågade Monica igen om något barn har någon sång de vill sjunga. Arvid sa att han kunde en sång: "Schääären". Monica ville veta hur den sången gick så Arvid började sjunga på sitt hitte-på-språk en hel sång. Han brukar göra så, det är väldigt roligt och gulligt. En dag på förskolan hade han gjort det när de var på utflykt. De andra barnen kunde inte sången så de hade dansat till sången istället för att sjunga med, förutom två tjejer som inte tyckte om den utan blev ledsna när han sjöng den för att de inte visste hur den gick. :o)

Måste berätta om en grej förra veckan när jag kom hem från jobbet. Johanna kommer glad i hågen emot mig med världens största leende/flin och jag får helt plötsligt för mig att det är jag själv som kommer och går emot mig - hon såg ut som jag gjorde när jag var liten! Lite konstig upplevelse var det!

Jag som liten skrutt


Kyrkan och Rödön

 

Bilder på barnen när de leker med den där Husbilen med en hel värld inuti...


Idag har det varit en trött dag. Sov inte så bra på morgonkvisten så jag har varit rätt slut idag. Men jag har otroligt nog inte sovit nåt, fastän jag hade planer på det. Så man undrar ju varför jag sitter här och inte har gått som lagt mig för natten än. Men det är smällar man får ta.

Idag har vi varit i kyrkan, vi hade fått hem nåt brev för ett tag sen om att man fick komma på dopfest om man döpt barn mellan sommaren 2007 och sommaren 2009 och så skulle man få tårta och saft/kaffe efteråt. Det var en skön promenad, förutom att det var väldigt kallt på hemvägen pga lite blåst. Dessutom blev Arvid jättearg och ledsen när vi skulle hem för han hade precis hittat barn som han sprang runt och lekte med. Men tillslut gick det över. Det händer inte så ofta att han får såna utbrott så vi får vara nöjda ändå, men klart det är jobbigt när det händer. Förmodligen berodde det hela på att han inte hunnit fått i sig någon lunch eftersom det började kl 11 i kyrkan och sen var det tårta i församlingsgården. Tårta är inte så bra lunch...

Vi funderade på vad vi skulle äta för lunch när vi gick hemöver... Arvid: "Jag vet! Jag vet vad vi ska äta!!!!" Vi undrade såklart vad...och gissade tyst på makaroner och köttbullar för det är hans stående önskning... Men så kom han på: "Vi kan äta köttbullar taträng!!" (köttbullargratäng) Gullis!

En dag när vi åkte i bilen så frågade Andreas vad Arvid tyckte att vi skulle äta för mat.
Arvid: Köttbullar och makaroner
Andreas: Nej, det åt vi ju till lunch
Arvid: ...korv och makaroner
Andreas: Nej, det åt vi igår
Arvid: Vad tycker du att vi ska äta, pappa?
Andreas: Hm... vi kanske kan...
Arvid: Jag vet vad vi kan äta!!!!!!! Vi kan äta makaroner- och köttbullarpudding!!!

I eftermiddags åkte vi till Rödön. Andreas hjälpte Lennart med nåt och jag och barnen var inne med Evy och Axel (som var där över dagen). Johanna såg hästar på tv:n och började genast att höja armarna upp i luften och ropa glatt (på sitt sätt) Heja heja! Heja heja! Hon har varit med förr. ;o)

 


Hjälp mig att vinna

Jag är med i en tävling!
Gå in på länken Bloggbok.nu så registreras det att ni gått in via min blogg och jag har då möjlighet att vinna en egen bok av min blogg. Klicka på!! :o)

Söndagmorgon

Det ordnade upp sig igår. Mamma kom förbi och hälsade på en stund, och till middag senare åt vi tacos. Sen såg jag Här är ditt liv och åt popcorn. Sven Wollter ansåg jag vara en tillräckligt intressant person för att kolla på programmet. Jag brukar kolla på kidnappningen och sen avgöra om jag ska fortsätta kolla...

Imorse:
Andreas: -Ånej, jag har den där norska schlagerlåten på hjärnan...
Arvid: -Vem har slagit låten, pappa?

Lööördag

Trots att det är veckans bästa dag känns det inte så bra. Vet inte varför, vi är nog alla rättså ur form idag. En formsvacka helt enkelt. Just nu sover både Andreas och Johanna. Arvid leker med en husbil med massa småbilar...vet inte vad de heter de där, men inuti husbilen finns en värld med flygplats, racingbana, bensinmack, verkstad, osv... Jag har hjälpt honom att bygga två rutchkanor (med papper och tejp) nerför husbilen och nu ville han ändra så rutchkanorna blev ett hus istället. Det är vad vi gör en lördagseftermiddag i oktober. :o)

I fredags fick jag ett recept av Jenny på jobbet och fick höra att det var flera andra som tänkte tillaga rätten på helgen, kycklinglasagne var det. Så jag gjorde den lasagnen i lördags och det tog nästan hela dagen kändes det som, men gott blev det! Sen räckte den i flera dagar dessutom, hade den i matlåda på jobbet måndag-tisdag-onsdag. :o) Idag tror jag dock inte att jag ska laga någon sån långlagningsmaträtt. Men ev blir det lite bakning, får se... Jag fyller ju år om tio dagar så det är läge att baka lite.

Det går fortfarande bra att jobba, det är vilosamt faktiskt. Inte för att jag vilar där, men det blir på ett annat sätt, jag får vara Stina och inte bara mamma. Sofia och jag kompletterar varandra mycket bra också, vi tänker lika i mycket och det underlättar arbetet.

"Vilken ruschelkana det här är!" säger Arvid nu när han har fått förtroendet att bygga vidare på husbilen.

En del kvällar i veckan börjar vi lyssna på en avslappnings-cd som vi fått genom stresshanteringskursen. Men sääällan hinner jag lyssna speciellt längre förrän jag somnar, så den har god inverkan... Kursen är mycket bra, så det känns lite trist att vi inte har mer än två gånger kvar.

Vi kämpar på med Arvids potträning, eller gå-på-toaletten-träning snarare... Det går lite sådär, men det gäller väl att kämpa vidare och tillslut kommer han på tricket.

Arvid har problem med tejpen...måste hjälpa till lite...

Fredagsmys

Fredag kväll, myskväll. Fast tyvärr sitter jag själv för Andreas är på spelning. Han skulle dock inte bli så sen så han dyker nog upp snart. Tänkte jag skulle se Doobidoo och Idol i kombination, men nu har jag fastnat på SVTPlay på datorn och sett Anna Anka hos Skavlan. Intressant prick det där...

Härom natten hade det snöat. Arvid kom upp på morgonen och såg att det hade snöat och låg massa snö på marken. Han började jubla och blev jätteglad och sa: "Jaaa, nu ska Johanna börja på min förskola!!" Vi har nämligen sagt till honom att hon ska börja efter jul...och han vet att det är snö när det är jul så nu när det var snö så trodde han kanske att det var jul och då ska Johanna börja... ;o) Barn är smarta!

Igår hämtade jag ut mitt nya körkort, det var en väldig skillnad på hur jag såg ut för tio år sen och nu... Men konstigt vore det väl annars.

Tror jag har missat en massa händelser som jag inte bloggat om, men nu vet jag inte vad det är så det får väl gå omärkt förbi är jag rädd.

Snön faller

Imorgon börjar Bonde söker fru!! Jihooo!!

Igår och idag har jag jobbat mer än åtta timmar, men nu är vi äntligen ikapp - toppenbra! Så imorgon får jag sovmorgon igen; börjar kl 08 = vanlig tid, men igår och idag började jag strax efter 07.

Det har snöat och Andreas är så jättegullig och snäll som har bytt däck på båda bilarna fastän jag/vi skulle ha gjort det på Toyotan ikväll. Tack älsklingen för det!!!!!!

Nu ska jag fika bullar och sen sova - gött!

Två apor i bur ;o)



Sådär, nu ska jag bänka mig framför tv:n och se Svenska Hollywoodfruar.

Tips!



Ett bra tips
för att spara sin blogg är att beställa den som bok på Bloggbok.nu - gör det!





Lite bilder och snö

Nu snöar det! Jag hade sovmorgon igår och idag är det Andreas tur så jag klev upp efter att Arvid kommit in och berättat att det regnat på deras fönster. Då såg jag att det även hade snöat.


Shit, den här nya internetuppkopplingen upphör inte att förvåna... Det går superfort (någorlunda iaf...) att ladda upp kort så jag sitter och väntar länge medan den tydligen varit klar en stund redan...

Det finns en rad roliga bilder från när Andreas och barnen var på öppna förskolan och målade i måndags...



...och så här såg Johanna ut när jag kom hem från jobbet:
:o)

Härlig lördag

Åååå vilket bra internet vi har!!! Det går fort och nu kan vi dessutom se gamla program på TV4Play, m.m. - utan hack och hopp! Dessutom har vi fått SVTPlay som tv-kanal, och vi kan hyra film genom tv:n. Det är en ny värld som öppnat sig och jag känner mig mycket nöjd so far.

Johanna den lilla stackaren har fått två nya tänder och är dessutom förkyld med snor och feber (kanske både pga förkylningen och tänderna). Fast just nu är hon gladare än två och springer ikapp med Arvid och fnissar glatt. Full med bus! :o)

Imorse fick jag sovmorgon till 09:30, tjoho!!!!!

Konstnärer


I måndags var Andreas och barnen på öppna förskolan...

RSS 2.0