Solig och bra helg

Två mycket bra dagar har vi haft. Såklart när det är sånt här finväder! Igår åkte vi in på stan för att få gratis fika i Badhusparken. Det var Gevalia som bjuppade och det var en deltävling i svenskt fikarekord. Och jippi, Östersund leder nu!!!!!!! Gott kaffe och goda kakor var det. Arvid lekte en hel del i Badhusparken och åkte ruschkana mååååånga gånger. Johanna gungade lite, annars satt hon mest i vagnen och softade.


Vi hittade inte Arvids solglasögon när vi skulle åka hemifrån, men så kom han själv på att han kunde ta sina "borrmaskinsglasögon" istället, så det är dem han har på sig på näst sista bilden....


Sen köpte vi glass på Törners i Badhusparken och hade allmänt mysigt! Lekte lite mer innan vi gick upp på stan igen och mot bilen. Andreas handlade lite på Coop medan vi andra satt i bilen (båda barnen sov). När vi kom hem så gick jag och Johanna på en trevlig promenad ner till affärn. Köpte två liter jordgubbar, 20.- per liter. Lovely!!!!

Var i lekparken en stund med barnen medan Andreas fixade sååååå god middag - grillad kyckling med strips, bea och sallad. Mums vad gott det var!!!!! Sen badade Andreas och barnen och efter det var det dags för lite Bolibompa. Arvid kom och berättade själv att "Nu vill jag sova" när klockan var strax före 19 så det var skönt. Han var dock vaken en timme till, men sen somnade han ungefär samtidigt som Johanna kom upp och lade sig.

Myste med jordgubbar och chips till Robinsonfinalen. Men vilken final sen......vilken besvikelse!!! Trist slut på en så bra säsong, men kul att det blir en till tydligen.

Imorse sov Johanna till 06:20 (hurra!). Jag fick sovmorgon efter att jag ammat och när klockan var 08:30 kom Andreas och barnen upp med frukost på säng. Mysigt!!! När jag hade duschat och gjort mig klar för dagen så gick jag ner och fick en toppenbra morsdagspresent - Stratoschoklad från Norge! Me love!!!! Och ett rent och nystädat kök dessutom!!!

Åkte till mamma och fikade, sen ner till Flatnor för att kolla bygget. Pappa och Martin var där och snickrade och det har hänt en hel del sen jag var där sist. Åkte sen upp till Hellströms för att fika och kolla på Tomas och Lindas nya hus. Kul! Arvid tyckte det var jättekul att få leka med Tone igen. :o)

Sen bar det iväg hemöver igen och vi mellanlandade hos mommo för att ge henne lite blommor på mor(mor)sdag.


Våra två fina barn gillar varandra

Lördagen och finvädret är här

Jihoooo! Imorse fick jag sova ända till 06:30!!!!!!! Johanna vaknade alltså inte förrän då, hörde att hon låg och fnissade och sen hörde jag henne gnaga på sängen. Men 06:45 gick jag dit och hämtade henne för då började hennes läte övergå mer till "Nu är jag less". Arvid sov turligt nog tungt så han märkte aldrig att jag var in. Och han sover fortfarande. Andreas sover också. Jag har ammat Johanna (hon ammar bara på morgonen och en gång på eftermiddagen nu för tiden) och kollat på Lilla huset på prärien. Härlig start på dagen.

Igår åkte vi till mamma på förmiddagen, vi fikade och jag laddade över lite kort till mitt usb-minne. Sen åkte vi hem och sov faktiskt alla tre! Det var lite dumt att Arvid sov men han var sååå svårväckt (somnade i bilen på stört) och jag var grisigt trött också, så.... Han var lite svår att få att somna igår kväll, men tillslut så gick det. Johanna blev således också svår att få att somna, men som sagt - de somnade tillslut.

Nu är alla korten insatta i album, skönt! Dags att beställa nya kort! :oP

En morgonpigg liten dam

Imorse vaknade hon 05:30 igen.......... Höll ut till 06:00 då jag gick och hämtade henne och då vaknade även Arvid och ville inte sova mer. Nu sover Johanna igen, gick inte att hålla henne vaken. Hm...vad göra?! Vill verkligen att hon ska sova till minst kl 06:00.

Omhändertagande storebror

Arvid har somnat också nu. Kom på en till grej som hände innan de började skratta med varandra. Johanna protesterade till en början till att ligga ner, men så hörde jag (från toaletten där jag fanns) Arvid säga "Såååå Johanna, Arvid e här" och sen sjöng han Imse vimse spindel för henne. Gulligt!



Nu verkar det gå superlångsamt att ladda upp bilder så det får bli fler en annan dag.

Fler fotoalbum inköpta

Ikväll hade inte Arvid somnat när Johanna lade sig och det blev lite tokigt.... för efter en stund hörde jag dem ligga och skratta ihop. Gulligt och kul såklart, men det blir ju lite svårare för dem att somna då gissar jag... Det låter dock som om det blivit tyst nu så jag ska strax gå upp och checka.

Igår höll jag Johanna vaken på eftermiddagen, det var egentligen inte meningen men när det gått "för lång tid" så kunde jag inte lägga henne för då kanske hon aldrig hade somnat för natten i normal tid. Men jag tyckte det var värt ett försök att se om hon sov längre på morgonen istället och det funkade ju. Får se hur det går inatt och imorgon bitti, idag har hon nämligen bara sovit 1½ timme, plus lite i bilen.

Imorse kom Ida och Axel hit och lekte lite innan de skulle åka in till stan. Sen var vi bara hemma innan vi skulle på utvecklingssamtal på förskolan (som gick jättebra) och efter det åkte vi till stan för att köpa 1-årspresent till Axel och handla lite, bland annat fler fotoalbum. Fikade på Tages också, mysigt!!

Ska gå upp och kolla kidsen nu...



Johanna sov men Arvid var vaken. Han låg och svamlade en massa men så blev han tvärtyst för då hade han upptäckt att jag stod i dörröppningen och tjuvlyssnade. Jag sa åt honom att han skulle sova och han lade sig igen. Får se om han somnar nu då...

Arvid somnade i bilen på väg hem, jääääättetrött var han så när vi hade burit in honom så somnade han på hallgolvet igen. :oD

Fortsättningen

Början av natten gick som vanligt hur bra som helst. Sen vaknade hon kl 03:30 och lät. Jag var på väg några gånger att gå in, men så fort jag klivit upp så blev hon tyst. Så jag hann aldrig gå in, tredje gången jag klev upp så verkar hon ha somnat. Sen sov hon till 06:15 när Arvid hade vaknat och ropade att han inte hittade nappen. Så det blev en helt okej natt! Jag låg dock vaken efter 03:30-vaknandet och kunde inte somna om på en gång, men som tur var somnade jag ju tillslut.

Igår efter att jag hämtat Arvid på förskolan så åkte vi till mamma och pappa för mamma hade bakat bullar. Blev även kvar på middag och Arne o Maggan kom förbi en sväng. Arvid fick en fin Blixtenmatlåda av dem! :o)

Sov ett par timmar igår förmiddag också när Johanna sov, det är värt att nämnas för det var en härlig sömn! :o)


Uppföljning

Hm......det gick inte lika bra inatt.... Till en början gick det dock enligt planerna, hon somnade förmodligen till och med före Arvid. Men klockan 05:20 tyckte hon att det var dags att göra morgon.... suck! Tjurade på till kl 06 då vi klev upp. Nu är hon dock supertrött igen, så hon är nog inte klar med nattsömnen än antar jag.

Resultatet

Wow, det där gick ju jättebra!! Jag hörde Johanna ligga och skratta och vara allmänt glad vid 04-tiden men hon somnade om igen. Sen hörde jag henne 05:30 också och trodde att det var dags att köra 5minutersmetod, vilket jag inte hade nån lust med eftersom jag trodde att Arvid skulle vakna på. Men hon måste ha somnat om för när Andreas väckte mig och berättade att Johanna var vaken så var klockan 06:30 - fast jag trodde att den fortfarande var 05:30 och att jag skulle behöva tampas...

Hon sov alltså längre än vanligt!!!! Arvid vaknade när jag gick in för att hämta Johanna, och han sa "Johanna skrek inte" och lät så förvånad. Vi hade sagt det igår innan de lade sig att Johanna kanske skulle låta och vara ledsen när hon lade sig eller vaknade mitt i natten, men att han inte behövde trösta henne för det kunde vi göra. Men han var alltså förvånad över att hon varit tyst. Fast det var hon ju inte, det var bara han som sov så djupt att han inte hörde... :o)

Igår när jag hade lagt mig kollade jag på tv i sängen - snacka om lyx! Det har ju inte hänt på 10 månader!

Det är bara att hoppas att nätterna går lika bra framöver.

Läget vid läggning

Arvid lade sig 19:20. Johanna lade vi kl 20:00. Hon var inte speciellt nöjd över den nya sovplatsen, men vi provade och fick gå upp en gång efter en stund men nu har hon somnat. Så det gick ganska smidigt ändå med insomnandet, nu får vi se hur det går med resten....

Det är i alla fall tur att Arvid sover djupt för Johanna var inte speciellt tyst när hon protesterade mot den nya platsen. ;o)


Ommöblering

Igår var vi hemma på dagen och pysslade, men på eftermiddagen åkte vi till Rödön för tidigarelagt morsdagsfirande. Det var trevligt. "Barnen" hade gjort middagen och det var mycket gott.

När vi åkte hem från Rödön kom jag på att mamma var på väg hem med tåget så vi svängde förbi stationen och träffade pappa och väntade på att mamma skulle komma med tåget från Stockholm. Hon blev glatt överraskad.

Igår kväll kunde inte jag somna så tidigt så jag var rätt trött imorse när Johanna vaknade 05:53 - ungefär som vanligt alltså (trots att hon lade sig nästan två timmar senare än vanligt...). Så jag försökte hålla henne vaken imorse tills vi hade lämnat Arvid så kunde vi komma hem och sova sen. Nästan två timmars sömn blev det - såååå härligt!!

När jag hämtade Arvid på förskolan idag höll han på att baka en tårta vid leksaksspisen. :o) Sen åkte vi ner på byn och uträttade lite ärenden. Nu när Andreas kom hem och vi hade ätit middag så tog vi tag i en sak......... att möblera om lite...... Flyttade över Johannas spjälsäng till Arvids rum, så inatt ska vi se om de kan sova i samma rum! Hjälp! Ingen bebis inne hos oss längre alltså! Snyft...

Återkommer väl med hur det gick imorgon...

Robinsonbesvikelse

Imorse vaknade Johanna 05:30... Höll ut till 06:00 när vi gick upp med henne, Andreas och jag. Arvid sov vidare till 08:45 faktiskt! Johanna lade sig igen kl 08 så det blev en stunds bonusegentid på morgonen. Jag satte mig med en gammal Mama som jag inte hade läst klart. Johanna sover fortfarande och jag vet inte vad jag ska hitta på men det lutar åt att jag ska fortsätta sätta in kort i album... Ska ge mig på det nu faktiskt!

Robinson blev en besvikelse eftersom min enda kvarvarande favvo åkte ut...

Lördag

Arvid och Johanna sitter på golvet och leker. Arvid har bestämt sig för att bygga en flygbil (en bil med vingar) i Duplo och han har faktiskt kommit en bra bit, samtidigt som han hittar på nya texter till Blinka lilla stjärna. Johanna är mycket intresserad av allt som Arvid håller på med. De är så gulliga!

Arvid sa nyss: "Jag pratar engelska. Jaaag heeeter Arviiiiiii Olssoooooooon".

Nätterna går bra nu för tiden. Fast hon vaknar strax före 06 varje morgon. Jag har dock haft turen att kunna sova en eller ett par timmar på förmiddagen sen så jag känner mig utvilad - skönt!

Handlingen igår gick mycket bra. Mamma och pappa bjöd på lunch på Coops restaurang och vi träffade en massa annat folk också. Igår kväll såg Andreas Robinson från i lördags och jag kollade en andra gång också. Om bara några timmar är det ett nytt avsnitt!

Idag har jag bakat inte mindre än tre olika kakor, verkar vara inne i en bakperiod igen. Kanske en kort sådan, vi får se. Annat som hänt idag är att vi varit på promenad ner till affärn.

Äntligen på väg

Nu sitter jag i bilen på väg till stan. Vi ska uträtta lite ärenden och se var mamma och pappa är för de skulle också in för en massa ärenden. Har med datorn för att kolla ett recept. Vi ska till Rödön på söndag för att käka en tidigarelagd morsdagsmiddag och svärmor har önskat att få middagen lagad av "barnen" så vi ska in och handla lite inför det nu.

Jag håller på att bli fullständigt galen på att allt tar sån evinnerlig tid när man ska ta sig iväg nånstans! Nån som känner likadant??? eller är det jag som lagt upp rutinerna osystematiskt bara...

Änglar och demoner

Igår kväll var vi på bio och såg Änglar och demoner. Väldigt bra tyckte vi alla att den var!! Det var jag och Andreas, Johannes och Ida. Farmor o farfar var barnvakt åt alla tre barnen i Marieby och allt hade gått bra. Johanna och Arvid var vakna när vi kom dit, fast Johanna hade sovit en stund i vagnen. När vi kom hem slocknade båda barnen på en gång utan krångel, extra välling eller liknande. Skönt! Johanna vaknade dock 05:40 som vanligt imorse... tjurade på till 06 men nu är vi uppe, hon och jag.

Kul att träffa Jenny på bion igår också!! Bra tajmat att gå på bio igår. :o)

Kristi Himmelsfärd...

Igår var Arvid hemma från förskolan. Inget större fel var det förutom att han hostade men eftersom han gick hem tidigare pga sjukdom i tisdags så fick han vara hemma igår också. Hostan har han haft ett tag så det var ingen nyuppkommen hosta. Hur som helst så var vi på öppna förskolan mest hela dagen. Gick dit vid tio och sen gick vi hem för att äta lunch, handla och sen till öppna igen. Arvid verkade tycka det var jättekul där även igår - och Johanna likaså.

Idag har vi varit hos Ida, Johannes o Axel och hälsat på. Andreas är på rep och vi behövde komma hemifrån litegrann för att inte gå varandra på nerverna. Imorse vaknade Johanna kl 05:30 förresten...tjurade på till kl 06 men då klev jag upp med henne. Hon var dock gnällig hela morgonen och hade senare svårt att somna också. Andreas sa att jag kunde gå ner och lägga mig så tog han hand om henne tills hon somnade. Så jag somnade på soffan och sov över en timme. Vaknade av att Arvid pussade mig på kinden och gav mig Bragos bokstavskex. Gulliga unge!!

Orienterat igen

I söndags åkte jag och barnen till Flatnor för att hälsa på mamma o pappa på bygget. Det såg mycket bra ut och nu såg man lite mer hur det kommer att se ut med de olika rummen. Det ska bli så kul att se vad som händer framöver!! Vi fikade, åkte till Hällböle, gick en promenad och åt middag. Arvid hade på sig sina snickarbyxor från Blåkläder som han fick av momma i present i fredags. Han tyckte det var jättekul att gå omkring och snickra lite, borra och strosa omkring i dessa byxor.

Andreas kom äntligen hem i söndags kväll så nu är han på svensk mark igen. Inatt ska han åka iväg på gökotta med skolan så han ska strax lägga sig, håller bara på att bada nu för att komma ner i varv efter orienteringen vi var på ikväll. Sista för den här gången (femdagars på Frösön). För min del gick det bra med kontrollerna men mitt knä är inte det bästa... jag har haft ont sen i fredags morse och det är som värst när jag går nerför. Urk! Hoppas det inte är värre imorgon igen bara!

I måndags var jag och Johanna på öppna förskolan på förmiddagen. Sen hämtade vi Arvid på förskolan och gick sedan till öppna igen så han fick leka lite där också. Han verkade gilla den idén skarpt. Idag har jag och Johanna varit på öppna igen men idag var det föräldragrupp, det var trevligt som vanligt och idag (som även var sista gången tyvärr) så var vi ihopslagna med eftermiddagsgruppen. Jag agerade även barnvakt åt Axel när Ida var hos tandläkaren, men han sov bara så det var mycket lätt gjort. :o)

Efter föräldragruppen ringde en fröken från förskolan och sa att Arvid inte var riktigt kry så jag fick gå och hämta hem honom. Han hade hosta och hade knappt ätit nåt och verkade allmänt trött. Nu ikväll har han varit som vanligt, men hostar fortfarande.

Norge i massor

Grattis till Norge som både har nationaldag, vunnit Eurovision Song Contest och dessutom har lånat min karl över helgen!

Igår somnade jag inte förän 22:45 även fast jag tyckte jag gick och lade mig tidigt, men jag hade iofs duschat och surfat efter Robinson så tiden rann iväg. Robinson ja, rätt tråkigt avsnitt men det är ju såklart bra ändå. Heja Blomman!!

Johanna vaknade inte förrän kl 06 imorse, men sen gick det inte att få henne att somna om tyvärr. Arvid vaknade också kl 06 så efter en halvtimmes försök så gav jag upp och vi klev upp allihop.

Jag är hostig och kraxig och snorig, Johanna likaså. Hon hostar ibland så hon är nära att spy, stackarn! Men vi är i alla fall glada att det är finväder!!

Roligt på Jamtli

Idag har vi haft en härlig dag på Jamtli (det var vårmarknad i helgen) med Maggan, Åke, Martin, Alva och Klara. Andreas åkte till Norge igår så han kunde tyvärr inte vara med, men vi hade roligt och mysigt ändå. Arvid tycker att det är så roligt att leka med Martin och längtar nog redan till nästa gång. :o)

Jag och min förkylning mår rätt okej ändå. Jag lade mig 21:20 igår och somnade 10-20 minuter senare. Har varit vaken en del inatt, men Johanna sover ju som en prinsessa nu så jag har bara vaknat för egen del för att hosta och snora lite. Morgon gjorde vi kl 06:30 imorse och Arvid vaknade strax före åtta.

Förskolans dag och orientering

Fjärde orienteringen är avklarad. Jag och Emelie villade bort oss, men annars gick det bra. Vi kom ju i mål tillslut. Innan det så var familjen på förskolan för det var förskolans dag och vi skulle kratta på området, se på barnen när de sjöng och sedan äta ihop. Det var mysigt. Jag hade gjort risotto som vi hade med oss i mattermos och det funkade bra.

Förkyldvarning

Jag har precis sovit två timmar, fatta vad skönt det var! Johanna sov i spjälsängen och jag sov i min säng, och jag vaknade till och med före henne så jag låg där och lyssnade till hennes små söta andetag. Det är det jag efterlyst ett tag - att få sova och vakna av mig själv för det händer ju inte så ofta.

Jag känner att det är en förkylning i antågande, eller så är den redan här. Därför var det bra att jag kunde sova nu. Vet inte om det är pollen som orsakat detta eller om det bara är en vanlig förkylning, men det är rinnande näsa, ont i kroppen och huvudet. Nyser mycket gör jag också. Men nog om det!

Torsdag morgon

Två nätter har nu passerat. Första natten hade Johanna feber så då var hon orolig flera gånger den natten, men somnade som tur var om själv varje gång. Klockan 05:50 vaknade hon dock igen och då fick jag lägga ner henne men hon somnade om och sov till 06:30.

Inatt vaknade hon första gången kl 05:50 (verkar vara en stående tid...), jag lade ner henne två gånger och sen somnade hon om till kl 07:00. Jihoooo!! Jag somnade före kl 22 så det var ju toppen, om det inte vore för att Johanna inte var så intresserad av att amma igår kväll så brösten var tokfulla inatt och jag gjorde bäst i att ligga på rygg men då sover jag inte så bra. Men tur ändå att det var en bra natt i övrigt!!

I tisdags var det orientering igen, den här gången gjorde jag och Emelie sällskap runt banan och det gick jättebra för oss. Vi sprang mer än jag trodde jag skulle orka så det känns mycket bra. Ny omgång ikväll. Mamma och pappa barnvaktade och alla hade haft roligt. Johanna hade däckat på mamma i soffan innan vi kom hem, hon var så trött.

I tisdags kväll tog det ett tag för Arvid att somna fastän han bara sovit en timme på förskolan. Så igår fick han vara vaken hela dagen, så han fick prova på att ha vila och sen leka tills jag kom för att hämta honom. Han hade tydligen haft jätteroligt och det gick jättebra att lägga honom på kvällen.

Igår var jag och Ida på öppna förskolan med barnen. Jag gjorde avtryck av Johannas fot i gips så jag ska dit och måla det nån dag framöver. Åkte till mamma o pappa när jag hade hämtat Arvid, fick fika och sen somnade jag på kökssoffan - skönt!

Nu kommer en liten dam och vill ha uppmärksamhet här så jag slutar skriva.

En timmes dagssömn

Jag, Johanna och mamma har varit till stan idag. Skulle lämna tillbaka en top och även leta bikinibyxor/trosor. Gick lite klent. Trodde jag skulle få mer shoppingork efter att vi fikat (dit även pappa kom och joinade oss), men det gick klent. Tror det berodde på vädret. Vi får åka in en dag när det är solsken. Men det blev i alla fall ett par bikinitrosor. Tur det, för mina andra har fullkomligt rasat sönder i tyget.

Idag bestämde vi att Arvid skulle sova endast en timme på förskolan. I vanliga fall får han sova tills han själv vaknar eller jag hämtar honom, men igår var han inte så trött som vi ville på kvällen så vi får se hur det blir ikväll då. Annars får han kanske sluta sova på förskolan. Hjälp vad stor han blir då!!


Ny natt

Igår kväll somnade Johanna kl 19:45,  vaknade 05:50 men somnade igen när jag lade henne och sa godnatt, sen sov hon till 06:30. Börjar det kännas stabilt nu? Vågar inte hoppas riktigt än... Men det känns bra! Jag är mer utvilad nu än på länge, förmodligen för att jag får sova så många timmar i sträck utan att vakna!

Johannas natt

Hon somnade kl 19:45. Vaknade 05:40 men jag lade ner henne och krånglade bara en liten stund, sen sov hon till 07:15!! Jihoooooooo!!

11 maj - redan?!

Idag var jag, Johanna och Ramona och hälsade på lilla Evelina med föräldrar. Så liten och söt hon var, kan inte tro att Johanna varit så liten. Arvid har inte varit så liten, bara i min mage. Han var ju rätt stor när han anlände... Efter bebisbesöket åkte Johanna och jag till Ida och Axel och hälsade på. Fick tacos till lunch, det tackar jag för. Och gott fika. Synd att Axel sov sig igenom nästan hela besöket, bättre lycka nästa gång. Johanna tyckte i alla fall att han hade roliga leksaker - som vanligt. :o)

Söndag i maj

Gårdagens Robinsonavsnitt blev lite surt... Jag hejade på Angela eller Erik "Blomman" men eftersom Angela rök igår så surade jag lite efteråt. Fast det kom ju fram en ny sida hos henne igår, klagosidan som inte var så kul att se. Men men... nu får jag heja på Blomman då! Risken är väl dock att han ryker, men spännande är det ju i alla fall! Vi myste med popcorn, Trocca och Andreas nygjorda kladdkaka. Mums!

Natten då... Johanna somnade 20:00, vaknade kl 03 men jag behövde bara lägga ner henne och säga godnatt så somnade hon om och vaknade inte förrän kl 06 igen! Tjurade på en timme till innan vi klev upp kl 07. Så en mycket bra natt var det!!

Idag har vi varit ut på Rödön och i eftermiddags var det babysim. Vi hade missat två gånger på babysimmet vi gick förut så vi fick ta igen ett tillfälle nu. Både Arvid och Johanna var som galna i vattnet och tyckte det var jättekul. Arvid blir mer och mer vågad för varje gång så det är roligt. Johanna var ungefär som vanligt, men plaskar mer och mer för varje gång i och för sig.

Pics


Andreas och Arvid klipper gräs


Andreas och Arvid gör pannkakssmet. Johanna vill vara med.


Johannas och Arvids nya kläder sen igår. Johannas första skor.


Johanna är glad allt som oftast.



Arvid upptäckte precis att Johanna gick omkring med lära-gå-vagnen och utbrast glatt: "Johanna går med min vagn! Hon kan det nu! Hon är stor nu! Johanna, nu får du leka!". Vi har sagt att när Johanna blir stor så kan de leka mer ihop så det var väl det som blev så bra i hans ögon.



En lördagseftermiddag

I torsdags kväll var det dags för ännu ett orienteringsäventyr! Anna var med denna gång så vi gjorde sällskap runt samma bana medan Andreas och Daniel sprang en varsin. Det gick bra, men nästa gång ska vi göra banan på kortare tid har vi bestämt. Det roligaste var nog att Andreas vann pris - en stol! Himla bra!

Igår var jag och mamma med barnen på stan. Det gick ganska bra att ha med dem båda (barnen alltså), det var bara lite krångel. Fikade på Törners gjorde vi, det var mysigt. Handlade en hel del barnkläder så jag tackar mamma för det och får se om jag lägger in bild någon dag på kläderna. Just nu är det fototorka så det vore dags...

Igår på kvällen var vi med svärmors jobb på bowlinghallen. Först var det tacobuffé (mums!) och sen dags att bowla. Det var dock så många som skulle vara med så vi blev uppdelade på olika omgångar så det blev en del väntetid så det var lite långsamt när man inte bowlade själv. Men det gick bra för mig och jag hamnade på delad tredjeplats!! Fast något pris vann jag inte för vi blev delade genom hur många poäng vi hade i andra omgångar och då räckte inte mina poäng tyvärr. Men det känns bra ändå, jag kom ju delad trea!

Idag följde vi med Andreas till flygfältet och flög lite. Vi höll dock inte på att få med oss Arvid därifrån för han var dels trött, dels hungrig och dels inte klar med sin flygning.

De två senaste nätterna:
Igår natt -
lade sig 20:00, vaknade 05:00 och krånglade till 06:10, sen sov hon till 07:20.
Inatt - lade sig ca 21:00 (efter bowlingen), vaknade 05:30 och krånglade till 06:10, sen sov hon till 08:20! :o)

Nu väntar vi på kvällens Robinsonavsnitt!!!

Krångelmaja...

Inatt var ingen bra natt... Hon vaknade redan kl 03:20 och sen krånglade hon vidare... När det hade gått en timme gick jag ner och lade mig och Andreas tog över, ifall det är så att jag luktar mat, mat och åter mat. Sen tog det en halvtimme innan hon somnade och sen sov hon till 07:40! Så ingen mat på hela natten med andra ord, så nu är väl hoppet att vi ska fortsätta på den visan - att hon inte ska amma alls på hela natten. Heja oss! Så egentligen var det väl en bra natt om man ser till att hon inte åt nåt på hela natten, men trist att hon skulle protestera såklart. ;o)

Igår var vi hos mommo och fikade och stökade lite, mamma och jag och Johanna. Det var trevligt.

Jag var iväg med Arvid och Johanna till Apoteket och ner till affärn idag, det blåste kallt men var en rätt trevlig tur i övrigt.

Motion

Något överraskande hände igår eftermiddag: jag var med i en orienteringstävling! Jag förstår att ni tycker det är otroligt och tvivlar litegrann på mina ord, men det är sant. Jag, Andreas och Daniel var med i femdagars på Frösön. Det var första av fem tävlingstillfällen och det var riktigt roligt - även fast jag tyckte det var lite långt, jag är ju totalt otränad. Men vi gick mest och det gick bra. Förhoppningsvis är vi med även nästa gång. :o)

Inatt var det en mindre bra natt, fast om man jämför med för några veckor sen så var det mycket bra ändå. Inatt vaknade hon kl 04, jag höll ut till 04:15 när hon fick äta och så somnade hon, men vaknade flera gånger fram till 06:20 när det var dags att kliva upp. Det räckte dock att stoppa om henne och säga godnatt, men jag fick göra det flera gånger. Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigt...

Tisdag 5/5

Robinsondags var det i lördags kväll. Shit alltså, jag tänker nog på Robinson varje dag! Är det inte lite sjukt att ett tv-program kan göra såna intryck och väcka såna känslor?! Skönt till tusen att Christian åkte ut i alla fall och på det sätt han åkte ut - fast bäst hade väl varit om han åkt ut i örådet förra veckan, men men... Frågan alla ställer sig nu är; vad gjorde Raffe på örådet?!?! Andreas och jag tror mest på att han satt där för att förbrylla för de andra deltagarna. Fast vem vet...

Vi hade planer på att åka till Nälden på dansgala i lördags, men ändrade oss. Satte hemma och kollade på Robinson istället. Vi har nu en ny plan - att ta sikte på någon sommardans på Sandviken eller Aspåsnäset.

I söndags var en slappdag
vad jag kan minnas. Det var rätt kallt ute, men soligt ändå. Andreas körde gräsklipparen och Arvid gick efter med sin. Jag sov ett par timmar på förmiddagen, skönt!

Igår gick vi (jag o Johanna) en promenad sen vi hade lämnat Arvid. Efter det åkte vi till jobbet och lunchade med Rebban, Ramona och Mia. Rebban var på studiebesök eftersom det var så längesen hon varit där (ända sen hon slutade). Det var trevligt. Det har hänt nåt nytt varje gång man är där nu, och en massa ansikten jag inte sett förut...

Idag gick vi promenad igen efter att vi lämnat Arvid, den här gången var det dock lite regn. Handlade lite innan vi gick hem igen. Åkte sen till Ida och Axel och var där tills vi skulle hämta Arvid igen. En mycket bra dag.

Johannas nätter är helt okej nu igen;
Igår natt vaknade hon 04:30 och fick äta, sen sov hon till 07:30!!!!!!!! Inatt vaknade hon kl 05 och fick äta, sen sov hon till 06:30. Lovely!! Jag sover dock inte så bra, men inatt hoppas jag kunna sova som en prinsessa.


Updatedags

Läge för en liten (större?) uppdatering...

I söndags var vi hos Maggan och Åke med barnen, det var trevligt som vanligt. Maggan och jag drog iväg på loppis men fynd var det ont om. För min del blev det dock en liten cykelkorg att hänga på Johannas matstol som hon kan ha leksaker i, ett Wasgij-pussel till Andreas och en Pettson & Finuds-vhs till Arvid. Allt verkade populärt.

Både Arvid och Johanna är förkylda, men i övrigt är de pigga så det känns okej ändå. FÖRUTOM att Johannas sömn började krångla första natten hon var snorig (när den väl hade stabiliserat sig lite)... Men nu har vi krånglat två nätter och kört femminuters... Igår natt vaknade hon kl 03 och efter en stund sa Andreas åt mig att gå ner och lägga mig ifall det var mig och mina bröst hon var ute efter, så han fixade resten och kl 03:50 somnade hon. Sen sov hon till 06:20 när hon fick äta första gången (hon åt 21:30 på kvällen innan, så senare än vanligt alltså).

Inatt vaknade hon kl 04 och efter en stund gick jag ner och lade mig igen, kl 04:50 somnade hon och sov till 07:20 när hon åt för första gången!! Jippie!!

Annat som hänt i veckan är att vi i tisdags fick besök av Ida och Axel. De kom hit och följde med mig och Johanna när vi hämtade Arvid och sen gick vi hit och fikade lite. I onsdags åkte jag och Johanna till stan och lunchade med Elisabeth och Erik, promenerade lite också. Skönt väder. I torsdags var det valborg och vi skulle träffa Ida och Johannes på kvällen men Johannes blev magsjuk så vi ställde in. Åt pizza hos mamma och pappa och kollade på hockey-VM. Sen åkte vi en sväng med bilen, såg en majbrasa från bilen innan vi åkte hem och spelade chicago (jag vann).

Igår var det så otroligt varmt och skönt ute! Första dagen med riktig sommarvärme! Fast den är borta idag... Men igår då, så åkte Andreas iväg och flög på förmiddagen och det hade gått jättebra alla gånger. Sen åkte vi till Tomas och Linda, Alexander och elva dagar unga lilla Agnes. Satt ute och fikade och sen gick vi in och Arvid och Johanna tyckte att Alexanders leksaker var jätteroliga. :o)

Idag blir det en tur till stan för att köpa solhatt till Johanna, keps och tunnare mössa till Arvid.

Nu är det Lotta på Bråkmakargatan på tv, det är en stor favorit till Arvid. Vi har även den Lottavarianten på cd som saga som han tycker om att lyssna på ibland. Inte mig emot, jag gillar Lotta! Eller "Lotta Bakalatan" som Arvid själv säger. :o)

Johannas stora favoritsysselsättning just nu är att resa sig upp mot möbler. Hon har varit påväg uppför trappan ett par gånger också så nu är det dags att börja använda grinden igen...

Just nu kommer jag inte på nåt mer jag ska skriva om, men jag har säkerligen glömt massor... det var ju flera dagar sen jag skrev så...

RSS 2.0