Fredag morgon, sista juli

Hade inte så lätt att somna igår kväll. Jag var rätt trött, men kunde inte somna. Först surfade jag på tok för länge. När jag väl gick och lade mig så skulle jag lyssna lite på Harry Potter och Halvblodsprinsen. Jag brukar i vanliga fall somna efter cirkus fem minuter, men den här gången hann jag lyssna riktigt länge... Skulle vilja lyssna lite nu igen (den är ju spännande) men det är inte så lätt när Johanna är på sitt surrigaste humör. ;o) Hon vaknade i alla fall kl 05:59 imorse för den som undrar.

Såg ett barnbord på Blocket igår; två stolar och ett bord för endast 100 kronor. Men det var såklart redan sålt! (buäääh!!) Jag är ute efter ett barnbord. Stolar har vi tre stycken av redan så det är inte så nödvändigt, men bord däremot. Tänkte kolla på nån loppis kanske, det borde inte vara så dyrt.

Idag ska vi till Fresks och göra mamma och pappa sällskap när de ska köpa färg, hämta ut tapter, osv... sen ska vi åka till Ramona och fika. Efter det får vi se om det blir lunch på krogstråket eller hur vi gör.

Känner mig dock ganska pigg idag, otroligt nog.

Nu fick jag sällskap av en liten Johanna som tycker det är dunderkul att klättra upp i soffan... Förstå vilken frihet det måste vara att kunna göra det alldeles själv. :o)


Skruttarna i ÖP när de fyllde år


Ditt å datt

Har inte skrivit på flera dagar nu IGEN... Så vad har hänt sen sist...?

Idag har vi haft en bra dag när vi hälsade på Elin, Mattias, Mio och Viktor i Böle. Trevligt var det och vi fick god tacogratäng och gott fika. Arvid hade jätteroligt och Johanna verkade också tycka det var skoj. Jag körde ner medan de tre andra sov, men på hemvägen var det endast Johanna som sov. Trodde definitivt att Arvid skulle sova, men icke... Han somnade dock på studs när han lagt sig när vi kom hem. Bara att hoppas nu att Johanna inte vaknar gristidigt imorgon bitti...

Håller på att leta efter en byrå att ha i vårt sovrum i Flatnor och har hittat en fin på IKEA, men ska leta vidare. I tisdags kväll åkte barnen till farmor och farfar för att sova över till onsdagen när vi var i Flatnor för att hjälpa till. Så på tisdag kväll åt Andreas och jag middag på krogstråket, det var gott och mycket trevligt. Träffade Ida och Johannes så vi gjorde sällskap med dem. Träffade en del andra bekanta också. Jag drack min första alkoholhaltiga dryck sen Dan o Hannas bröllop 21 juli 2007... mycket gott var det med den cidern!!

I söndags var vi på Rödön och plockade bär, hittade mycket smultron! Arvid och Andreas fiskade lite också.

Kommer inte på nåt mer for now...

Men här är i alla fall tapeten vi valt som fondvägg i vårt sovrum i Flatnor.

Resten av korten...

...fortsätter lägga in resterande bilder idag:
Det är lite trixigt att ta kort på alla presenterna... ;o)


En födelsedag till passerad

Idag har Johanna namnsdag - igen! Namnsdag i tisdags, fyllde år i onsdags, namnsdag idag och namnsdag igen 2 augusti. Apropå hennes namn så satt jag utanför barnens sovrum ikväll när jag hade lagt Johanna och Arvid inte hade somnat än (men låg i sin säng). Arvid surrade en massa och bland annat sa han:
- Karin, Johanna, Kri...stina, jag ääälskar dig! Ååååå!
- Karin, Arvid.....neeeeeej, jag heter inte Karin!
- Karin Johanna, jag ääääälskar dig! Ååååå!
Han tycker så mycket om henne, det värmer i mammahjärtat. Och han är så mån om henne och omtänksam, hoppas det håller i sig fastän hon är rätt bra på att ta hans grejer och riva hans Duplotorn, osv... Han kan bli rätt arg på henne då men samtidigt vill han vara uppi henne också. ;o)

I tisdags hade vi reunion här hemma hos oss. Carolina, Linn, Maggan, Åke, Martin, Alva, Klara, Peter, Elin, Dan och Hanna kom och vi hade så trevligt. Vi bjöd på fika först och sen grillade vi till middag. En riktigt bra dag var det. Arvid och Martin lekte och stojade på som vanligt. Tvillingarna och Johanna var lite mer lugna, men röjde på sitt eget sätt. :o)

I onsdags fyllde Johanna 1 år. Vid 06:30 (när Johanna hade vaknat) hämtade Andreas Arvid för att han skulle få vara med och ställa i ordning lite och då blev Johanna stortokig såklart att hon inte fick komma upp också. Men det dröjde inte alltför länge innan vi kom upp med "ja må hon leva" och lite fika på säng - välling, smörgåsrån och majskrokar. Två paket fick hon också, en neccessär och en dress med tröja och tights.

Dagen flöt på och Johanna tog sina första steg! Himla kul att hon gjorde det precis på 1-årsdagen. Andreas oljade in bron och hann klippa halva gräsmattan. Det var finväder den dagen, men i övrigt har det mest regnat varenda dag. Vi bjöd familjerna på midda -, paj och sallad och focaccia. Efter det blev det tårta som vi fått av Maggan och Arne, den var supergod!! Johanna fick äta tårta för första gången och det verkade vara en höjdare. :o)

Igår åkte vi till Rätan för att hälsa på Maggan och Åke och barnen. Det var en mycket trevlig dag. Arvid och Martin fiskade nere vid sjön, en stund i alla fall...tills Andreas och Åke fick ta över. :o) På vägen hem var vi in på Dollarstore men det blev inte så mycket handlat - lite snopet för där brukar man ju hitta en hel del.

Idag lämnade vi in Toyotan för att få ny bilruta, och medan den blev fixad så var vi på ByggMax för att bestämma vilket golv vi vill ha i vårt rum i Flatnor. Sen var vi på Fresks läääänge för att bestämma tapet till vårt rum, det tog som sagt tid men tillslut hade vi enats. Det blir en bruten vitfärg på tre väggar och en grön tapet som fondvägg. Arvid hade sällskap av en yngre tjej vid Legohörnan. Han presenterade sig så artigt när hon kom dit. "Jag heter Frans Erik Arvid Olsson. Heter du rå?" :o)



Tänkte lägga in fler bilder, men det får bli imorgon för nu funkade det tydligen inte längre - crap!

Steg


Och idag har hon tagit sina första steg!!!!!! Bra tajmat att göra det på födelsedagen. :o)

En 1-åring




Grattis lilla Johanna på 1-årsdagen!!!







Ett par dagar i ord

I fredags efter lunch åkte vi till Lina, Robin, Isak och Emil och lekte och hade mycket trevligt. Arvid och Isak gillar varandra och är så lika i mycket de gör. De leker väldigt bra och det var mycket svårt att få Arvid att åka hem, sen var han lite småsur resten av dagen för att han inte fick leka med Isak "så här mycket" (höll upp alla tio fingrar). :o)

Igår tror jag att vi var hemma hela dagen, finväder var det. Andreas hade migränanfall så han var rätt knäckt. Mamma och pappa kom förbi och vi åt glass ute på gräsmattan. Arvid och Johanna lekte i sandlådan, sen badade de i poolen. Arvid och jag gick på promenad ner till affärn...eller han åkte vagn och jag gick.

Idag har vi inte gjort så mycket hittills. Johanna har varit rätt gnällig några dagar nu, klängig och mycket mammig. Andreas konstaterade idag att hon har två tänder på överkäken som är på gång så vi gav henne lite flytande Alvedon (som hon för övrigt verkade gilla skarpt) och sen var hon mycket gladare.


Sista bilden: Arvid byggde en koja idag där han sov, bjöd på kaffe, lekte med sina Bilar-bilar och läste Travtidningar.

Firande och byggande

Vet inte riktigt vad som hänt... Jo i måndags och tisdags var barnen hos farmor och farfar, de sover över där så vi kunde hjälpa till i Flatnor med bygget lite mer koncentrerat. Så vi var där och hjälpte till i två dagar och det var ju rätt skönt att vara barnledig, vad lugnt och tyst det var när vi kom hem! Och lite sovmorgon fick vi på tisdagen också, skönt! (fast jag vaknade ändå kl 05:50...kunde dock somna om igen som tur var) Det är ju skönt att längta också!

I onsdags var vi in till stan för liten ärenden. Igår var barnens tremänningar Tone, Alexander, Bente och Agnes här med föräldrar för vi hade gemensamt 1 års- och 3 årskalas för Arvid och Johanna.

Just nu är Andreas och Arvid ute och klipper häcken. Solen skiner men någon vidare värme tycker jag inte att det är. Inte än i alla fall. Hoppas det hinner ändras. Igår skulle jag gå till Biskops för att hämta vår kamera. Tänkte jag skulle ta en promenad dit med Johanna i vagnen medan Andreas och Arvid var på flygfältet. Turligt nog hann jag fram, men sen kom det världens åskväder och regn så Andreas och Arvid fick komma och hämta oss när de åkte hem. :o)


Ett födelsedagsfirande senare

Arvid har haft en mycket bra födelsedag idag, och vi också. Det startade imorse med lite mindre roligheter när Johanna vaknade kl 04:43 och var otröstlig en timme... Slutligen fick hon välling och inte förrän då gick det att lägga henne så hon somnade igen. Sen sov hon till 07:40 då även Arvid vaknade och Andreas och jag sprang ner och fixade i ordning fika på säng och tog fram paket.

Erika, Linus och Pippi var hit vid lunchtid. Sen rullade det in folk; Emelie, momma och moffa, Daniel, Johannes, Ida, Axel, farmor och farfar. Han fick många fina saker och verkar mycket nöjd.

Det blir bild på presenterna någon dag framöver, den bilden är inte tagen riktigt än...


Samma bild som vi hade i tidningen igår

Arvid 3 år!




Grattis till vår lille Arvid som blir 3 år idag!!!!






Väder 7

Haha, ja lite klent bloggande är det allt nu... bara väder faktiskt. Kommer inte riktigt ihåg vad som hänt egentligen... vi håller på att stöka inför Arvids stundande födelsedag. Idag har jag gjort flarn. Andreas håller på att baka nåt nu. I förrgår bakade han bullar. Jag och barnen var till Anna, Oliver och Ella och hälsade på och lekte. Igår var barnen hos farmor och farfar medan vi var på stan och handlade födelsedagspresenter. Det var riktigt roligt att shoppa, hoppas båda barnen blir nöjda. Känns skönt dock att allt är klart, även till Johanna alltså.

Så till vädret som det blir på söndag enligt yr.no...

Väder 6

Lite förändring igen...

Väder 5

Jaha så var vi tillbaka på regn igen...men lite sol också!

Väder 4

Lite bättre igen...

Väder 3

Ingen större skillnad, bara lite svalare...

Sovmorgon

Igår var vi på Agnes dop i Lockne kyrka, där även jag är döpt. Det var trevligt. Alexander (storebrodern) skulle hjälpa till att tända dopljuset och det gick bra, men sen tyckte han det var allra roligast att blåsa ut det igen. Arvid tyckte det var jätteroligt som hade så många barn att leka med på fikat efteråt.

Igår kväll började regnvädret som tydligen ska hålla i sig över en vecka framöver...om inte väderleksrapporterna visar annat snart igen. Det blev riktigt kallt i sovrummet för vi har haft fönstren öppna, men jag sov riktigt skönt när jag väl somnade. Vaknade av Johanna kl 06, men hon somnade om och vaknade inte förrän kl 07:26 imorse!! Andreas gick upp med henne och jag sov vidare till 09:40!! Jihoooooo!!!!!

Idag har vi städat/röjt en hel del här på nedervåningen. Vi ska städa inför Arvids födelsedag och har en hel del annat att stå i också så det kändes bra att vi fick rättså mycket röjt redan idag. Fast lätt är det inte när Arvid och Johanna är i lekartagen och helst vill riva upp allt på en gång.... ;o)


Myyyyyyys



Väder 2

Jaha, så var vi tillbaka med regn igen på Arvids födelsedag...

Väder 1

Redan nu har väderprognosen ändrats, så nu ser det ut så här på Arvids födelsedag...
 
Det ska verkligen bli spännande att följa detta veckan som kommer...


Flygdag och lite annat

I förrgår behövde Andreas åka till stan för att köpa nya badbyxor. Så jag frågade om han helt sonika ville åka själv, tänkte han skulle gilla lite egentid. Det ville han, så han åkte och shoppade badbyxor och passade även på att flyga lite på flygfältet. Under tiden åkte jag och barnen till mamma. Pappa kom också hem sen och hade fått semester. Vi såg Almondo på tv (han vann), åt lunch och gick på promenad upp över Haxäng och hem genom Strumpen.

När vi kom hem igen hade Andreas gjort middag, palt. Jag hade aldrig ätit palt, men gav det såklart en chans. Gillade det dock inte till en början, men det blev lite bättre efter en stund. Med mycket sylt så..... Tur att man inte behöver äta palt varje dag. När vi hade lagt oss på kvällen så spelade vi nåt frågespel och jag vann stort, värt att notera.

Igår morse vaknade inte Johanna förrän kl 07:00!!!! Sen tänkte vi åka till Hällböle och bada, men det var lite mulet och vi segade en del. Så ringde Lennart till Andreas och sa att flygdagen i Orrviken var helt okej så han tyckte vi skulle åka dit. Så vi åkte till Orrviken och molnen försvann, skönt. Vi tänkte först att vi skulle åka till Orrviken först och sen åka och bada, men så rann tiden iväg och vi skippade badningen. Efter flygdagen åkte vi till Fåker för att kolla hur Daniel håller på att renovera, sen åkte vi till Rödön för Evy hade ringt och frågat om vi ville komma och äta middag.




När vi kom hem var det inte så mycket mer att göra än att lägga barnen och sen lade jag mig också. Jag lade mig 21:45 och somnade 22:00. Var upp en sväng inatt vid 01, men sen fick jag sova läääänge... Johanna vaknade inte förrän 07:20!!!!!! Lyxmornar i två dagar!!! :o)

Enligt yr.no ska det vara dåligt väder hela veckan framöver. På Arvids födelsedag (om en vecka!) ska det vara 20 grader och regn. Igår visade det i och för sig 14 grader och moln med en liten sol bakom. Så än hinner det kanske ändras, men vi hoppas såklart på finväder på 3-årsdagen!

Ännu en varm dag


Johanna har en favorithund som hon gosar och gosar och gosar...
(jag har en favoritjohanna som jag gosar och gosar och gosar...) ;o)

Bilder från idag:


Idag gick vi ner till sjön för att kolla om vi hittade nåt bra ställe att bada på eller bara sitta och svalka sig på eftersom det svalkar skönt från sjön. Var först ner på ett ställe som var rätt okej, men det kändes ändå ganska kallt i vattnet. Så där kastade vi lite stenar innan vi gick vidare. Sen kom vi till hamnviken och där var det helt okej i vattnet och det gick bra att sitta på filt där. Det fläktade riktigt skönt där. Arvid blev sugen på att bada så han badade på ett bra tag innan vi gick hemöver igen. Båda barnen slocknade efter vägen. Jordgubbar inhandlades utanför ICA. Jag brände mig, mest ryggen. Träffade Maggan utanför hennes jobb också, det var kul.

När vi hade kommit hem och fått i oss lite lunch och duschat så åkte vi till Linns tvåårskalas. Det var riktigt trevligt och gott fika fick vi. Kul att se hur fint de får till det i huset också! Linn var ett glatt födelsedagsbarn. Hon, Arvid, Alva och Klara badade och sprang omkring. Sen åkte vi hem och Arvid badade i poolen hemma. Jag gick en promenad med Johanna och när jag kom tillbaka hem igen hade Andreas också badat i poolen. Han sa att det var riktigt skönt så jag tog mod till mig och lade mig i poolen jag också och det var riktigt skönt när man väl hade kommit i.

Sovmorgon

Idag säger vi grattis till Linn på 2-årsdagen!!! Ska bli kul att åka på kalas sen. :o)

Igår var vi hemma hela dagen förutom när jag och Johanna åkte till mamma och pappa för att hämta kött. Fast de var inte hemma så det blev en snabb visit.

Barnen badade och plaskade igår, de har så roligt i poolen.

Men shit vad tråkigt, tror inte jag har nåt mer att skriva! :oO

Jo förresten, igår kväll lade jag mig 21:30 och kollade på tv i sängen. Somnade tillslut kl 22:30 (långt mycket tidigare än de senaste kvällarna) och fick sova till 06:30 när Johanna vaknade!!! Shit vad bra det känns! Tror inte jag ska sova nåt alls nu på förmiddagen, kanske kan få nåt vettigt gjort istället.

Jodå nu är det juli

Igår vaknade Johanna 06:10, helt okej (imorse vaknade hon samma tid). Sen lade jag henne 07:45 och hon sov till 10:30 har jag för mig... Jag sov från 08-tiden och fram till 10. När vi hade ätit gröt och gjort oss i ordning så åkte vi till stan. Andreas köpte jeans bland annat. Sen åkte vi förbi Modellhobbyaffärn och Barnens Hus innan vi åkte till Maggan & Åke för att fira Martin eftersom vi missade hans kalas när Arvid hade feber. Det var mycket trevligt som vanligt. Barnen badade och hade jätteroligt!

På kvällen såg vi Morden i Midsomer och sen slöade jag framför datorn innan jag gick och lade mig. Tror jag har vänt på dygnet lite för jag har så svårt att somna på kvällarna. Ligger och spelar spel på mobilen tills ögonen blir fyrkantiga. Sen är det inte många timmar kvar förrän Johanna vaknar. Fast jag sover på förmiddagen när hon har somnat igen, så även idag. Det är nog det som gör att jag får svårare och svårare att somna på kvällen.

Nu är det juli! Den månad när båda barnens födelsedagar infaller. Det närmaste som händer är att vi ska på 2-årskalas imorgon och dop på söndag.

RSS 2.0