VAB-fredag

Jag är hemma och VAB:ar idag. Borde göra ett rejält inlägg med bilder, men jag ids inte nu. Får se om det blir nån gång framöver...

Vasaloppssöndag

Lade in bilder från kameran idag och insåg att det fanns en del att lägga in på bloggen... Tog kort på shoppingen från igår också.
 Lite mys ute.


 
Andreas hittade Johanna i köket...hon hade hittat glasyren till snoddaskaka... Hyfsat oskyldig! ;o)Johanna har fått en söt liten (mycket liten) fläta


Två kort på Arvid som fredagsfin


Johanna har somnat på mig, vilket guldkorn!


Johanna leker i väntrummet på barnmottagningen


Gårdagens inköp i Sundsvall. Köpte ritblock, kritor och ett dinosaurieägg också, men det fastnade inte på bild. Förmodligen är det inte så svårt att gissa vem som ska ha vad (på de två sista bilderna)... Hoppas att skorna passar, kunde ju inte prova eftersom barnen inte var med. Men annars får vi hoppas att andra storlekar finns i stan för det var på DinSko.


Melodifestivalen igår blev ju sådär... Det var ändå bra bidrag som gick vidare, men inte lika bra som Pauline! Det är många väldigt bra bidrag till lördagens final, jag vet inte riktigt vilken jag hejar på mest. Men Salem al Fakir och Andreas Johnson håller jag nog mest på. Får ge det några dagar till, de lär ju spelas på radion massor den kommande veckan...

Igår somnade jag framför tv:n strax före kl 22. Började kolla på World Trade Center fastän jag sett den förut. Men Nyheterna pajar ju hela njutningen av att se en film på tv4 så jag somnade såklart. Vaknade 23:30 och då var det dags att gå och lägga sig på riktigt. Somnade på tre röda igen. Imorse vaknade jag 08:45 - utvilad och pigg! :o) Andreas klev upp kl 06, han kunde inte somna om... attans!

Det lutar åt att vi hämtar barnen i eftermiddag så hinner vi på gå promenad själva först. Det var längesen det var bara Andreas och jag ensamma på promenad! Måste se hur det går i Vasaloppet först bara...

Sundsvall

Tjoho och tjohej! Idag har det varit en mycket bra dag. Andreas skulle på trumpetkurs i Sundsvall så jag, mamma och pappa följde med och passade på att gå på Ikea och Birsta City. Det blev mycket shoppat, jag tackar så mycket för all sponsring!!!

Barnen sover på Rödön så vi ska hämta dem imorgon, men först ska vi ha sovmorgon - grett!

Kollar på Melodifestivalen nu, andra chansen. Hoppas verkligen att Pauline vinner, döcool låt!

Kollen av Johannas hjärta igår gick väl sådär kan man säga... Johanna stenvägrade nämligen. Fast läkaren sa att det var en väldigt svår ålder att göra ultraljud av hjärtat på eftersom de gärna inte vill ligga still..... Johanna var mycket bestämd och efter många olika försök så tyckte läkaren att vi nog skulle ge upp och prova om ett år igen. Hon var inte alls orolig över hjärtat så det gjorde inget att vi väntade. Hoppas det går bättre nästa gång då... :o)

Oh no!!!! Pauline gick inte vidare!!!! :o(

Åter på förskolan

Idag fick barnen gå på förskolan, men fick en kortare dag än vad de hade haft i vanliga fall, så de fick en liten mjukstart.

Igår var barnen så pigga hela dagen så det var helt klart värt ett försök idag. Det hade gått bra, men Johanna hade somnat i vagnen ute på förmiddagen (och ändå somnat som vanligt efter lunch) och Arvid hade somnat på vilan. Men som fröknarna sa så tar det ett tag innan man är tillbaka helt när man varit sjuk så länge.

Arvid har varit borta från förskolan en hel vecka så han var väldigt nöjd över att vara tillbaka. Imorgon ska han också få gå, då skulle de på teater också. Jag och Andreas ska åka med Johanna till sjukhuset och kolla hennes hjärta. Hoppas den här läkaren är lika bra som den förra, för hon var verkligen helt fantastisk!

I tisdags dog Emil Forselius, väldigt tråkigt. Jag lider med Malin de stod varandra väldigt nära, och såklart övrig släkt och vänner.

Johanna har lärt sig räkna, hon säger "En... en... en...". Hon tar efter Arvid som räknar en hel del, typ när han ska springa ikapp o liknande. Sen gör hon likadant. :o)

Vi har beställt Wii Fit Plus och hoppas på att det kommer redan imorgon, hoppas!

På söndag åker vi till Sundsvall, det ska bli kul!

Bara sjukläge

Här händer det inte så mycket annat än att det är sjukdom på sjukdom på sjukdom... det går bara runt nästan hela tiden känns det som. Just nu är båda barnen hemma. Arvid har halsfluss, Johanna är "vanligt" förkyld. Johanna var på förskolan i måndags och även igår, men på förmiddagen ringde förskolan och sa att Johanna var hängig. Typiskt, det tog alltså om...hon var hemma onsdag, torsdag och fredag förra veckan också. Nu är hon hostig och snoret rinner rejält. Hälsocentralen kommer jag inte fram till, tänkte att det kanske var läge för att kolla om Johanna också har varning för halsfluss. Får prova igen imorgon.

Hyfsat surt är det... I måndags ringde Andreas hälsocentralen, kom fram direkt och fick dessutom en tid bokad för Arvid för att kolla halsen. Idag när jag ringde var det först fullt i kön så jag fick återkomma. Efter några försök till hade jag könummer 5, det skulle ta 8 minuter och om jag ville kunde jag knappa in mitt telefonnummer så skulle de ringa upp. Ingen ringde upp. Så jag provade (från andra telefonen) att ringa igen, då sa telefonrösten att de inte ens kunde behandla mitt samtal så jag skulle prova senare. Nu är telefontiden slut. Tråkigt värre!

Man kan tydligen få halsfluss efter att man haft öroninflammation så det är väl det som hänt Arvid då gissar jag. Vi har verkligen lidit med honom, han har haft så ont i halsen, haft svårt att prata, varit så igensvullen och till och med haft svårt att få i sig välling eller glass. Han hade feber från onsdag kväll måndag kväll och varit allmänt trött och uppgiven. Men idag har han ätit penicillin i två dygn och han tycker redan att det känns bättre, det syns på honom också. Jippi! (eller "Bippiii!" som Johanna säger)

Andreas åkte och shoppade lite i lördags medan vi övriga var hemma och försökte bli friska. Hem kom han med Nintendo Wii, aproligt är det!!

Det var en liten lägesrapport. Jag VAB:ade halva onsdag, hela torsdag, Andreas VAB:ade fredag och måndag. Jag VAB:ade igår och idag och kommer även att göra det imorgon. På fredag ska jag jobba igen, men jobbar inte från morgonen för då ska vi åka till sjukhuset på koll av Johannas hjärta. Allt var bra redan för ett drygt år sen, men de ska ändå kolla ett år efter det så nu är det dags.

RSS 2.0