Blääää

Jag åkte dit på magsjuka... urk! Är dock bättre idag, men fortfarande trött, ont i kroppen och magen. Vad som man kan se positivt i det här är ändå att Johanna har börjat sova bättre på natten och att jag har gått ner i vikt. Men nu orkar jag inte skriva mer så det får bli en annan dag. Eller sen.

Sesessan utan krona

Arvid och jag satte oss i soffan och kollade på presskonferensen med Victoria och Daniel. Jag blev rörd och fick gråten i halsen, det var så gulligt. Arvid sa: "Där e sesessan!" sen dröjde det några sekunder innan han sa besviket: "Han har inte krona!"  Vad han menade var att Victoria inte hade någon krona, han säger "han" även när han borde säga "henne". På Bolibompa finns ett program som heter "Lilla prinsessan" och den prinsessan har krona...


Nu har Arvid lärt sig vad familjen heter: Kungen, Sesessan, Danjel och Drottringen
(bild från Expressen)

Semmeldagen och förlovning

Hörde att kronprinsessan ska förlova sig med Daniel och det betyder kungligt bröllop i Sverige! Det är ju så roligt!

Idag har jag och Johanna varit på föräldragrupp, det handlade om olycksfall och hälsa. Kul att se alla bebisarna igen, det är över en månad sen sist. Kände mig dock lite borta för jag är ganska trött av mig nu för tiden, trots att jag är ute på promenad varje dag. Igår somnade jag före 22 men jag är ju fortfarande uppe minst två gånger per natt för att amma så det är väl det som gör mig trött antar jag. Kanske ska vaka på soffan en halvtimme innan vi ska hämta Arvid. Johanna sover, hon missade sin vanliga sömn när vi var på öppna idag.

Femte tanden framme

Jodå, vi är vid liv men jag har inte haft nån lust att skriva bara. Det har väl inte hänt så mycket heller. Igår kom Johannas femte tand fram. Idag blev hon 7 månader och vi var på babysim. Mycket roligt som vanligt. Men vi vet inte om vi ska fortsätta... kanske längre fram, men vi ska fundera lite till. Man har ju fått lite grunder i alla fall som man kan fortsätta med, och även tips och råd för Arvids vattenvana.

Nu blir det Beck!!

Rekordbyrån nån?

Idag när Andreas kom hem så skulle han och Arvid bada. Så jag tog med mig Johanna ut på en promenad till affärn, himla skönt var det att komma ut på en promenad. Träffade många på affärn, det var också roligt.

Ikväll blir det dip med grönsaker till finalen av På Spåret. Trist dock att det är sista avsnittet!

Var det förresten nån som såg Rekordbyrån ikväll? (frågar i synnerhet er som har barn eftersom det var på Bolibompa...) Han som åkte skateboard - visst var han hiskeligt lik en ung Foppa!??!?!?!

Ikväll har Johanna premiärätit en majskrok, det var mycket populärt.

Friluftsdag

Idag åkte vi till Gällö och hälsade på Andreas som hade friluftsdag med skolan. Svinkallt var det även fast det bara var -7 grader, kändes värre. Men jag var kall om fötterna redan innan vi for så det blev knappast bättre av att vara ute. Men mysigt hade vi! Arvid och Andreas åkte snowracer i backen (Mickelbacken) och sen fikade vi.

Arvid strejkar på fronten "Sova lunch" idag. Hm.....

Johannas natt: Somnade 20:45 (hon fick lägga sig lite senare för hon sov ganska sent på eftermiddagen) och sen vaknade hon inte förrän kl 03. Nästa gång hon vaknade var 05:30 och då fick hon komma till mig eftersom hon anser att det är dags att kliva upp då, men jag inte delar den uppfattningen...

S som i...

Regler:
Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Lycka till!

1. Vad heter du? Stina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Stol
3. Flicknamn: Sigrid
4. Pojknamn: Sixten
5. Yrke: Sömmerska
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Snickarbyxa
8. Mat: Sparrissoppa
9. Sak i badrummet: Spegel
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Sölade
12. Något man skriker: Satan!
13. Film: Sällskapsresan
14. Något man dricker: Sprit
15. Band: Soul Stroke
16. Djur: Stork
17. Gatunamn: Studentvägen
18. Bil: Subaru
19. Sång: Se mig
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Skid-VM

Hihi vilken rolig grej! Jag utmanar alla som vill haka på!

Arvid med magont...

Haha, nyss kom Arvid till mig, föll ner ihopkrupen på golvet och jämrade sig...

Jag:
"Vad är det?"

Arvid: "Min mage inte bätter".

Jag: "Ååå typiskt, vad ska vi göra??"

Arvid: "Krama Johanna!"
så reste han sig upp och sprang iväg och kramade henne

Gulliga unge! :o)

Bvc-besök

Idag har vi varit på bvc för att väga och mäta Johanna. Resultatet säger att hon nu väger 8810 gram och är 70 cm lång. Trodde hon skulle ligga långt över "normalkurvan", men det var bara strax ovanför. Hon följer sin egen kurva precis som hon ska.

Idag kom jag igång med hennes mat igen, så idag har hon fått äta nån slags köttgryta till lunch och sen morotspuré till middag. Och så amning på det såklart. Fast det märktes att hon inte var lika hungrig på att amma dessa två mål.

Igår kväll vaknade hon förresten redan kl 21:30 och var otröstlig. Hon fick därför komma upp och jag ammade henne så blev hon lugn igen. Vi såg ett par tänder som kan tänkas vara boven i dramat och som ligger och lurar under tandköttet. Hon somnade dock igen kl 22:30 (och så även jag) och vaknade inte förrän kl 04 nästa gång. Skönt! Fast vid det laget hade jag varit halvvaken en stund för att invänta att hon skulle vakna, så typiskt!

Viktcheck nr 7

Jakten på att bli av med graviditetskilona
Torsdagsvägning vecka för vecka
Vecka 1 • 72,9 kg
Vecka 2 • 70,3 kg
Vecka 3 • 69,9 kg
Vecka 4 • 69,0 kg
Vecka 5 • 69,3 kg
Vecka 6 • 69,5 kg
Vecka 7 • 67,9 kg
Vecka 8 • 67,8 kg
=                         -5,1 kg
(denna vecka          -0,1 kg)Delmålen
Startade på 73 kg (72,9)
69,9
  • Belöning: Inget förutom att jag är under 70...
68 kg (halvvägs)  • Belöning: Boka klipptid
65,5 kg • Belöning: Boka ansiktsbehandling
63 kg (MÅLET) • Belöning: Shoppa kläder


Efter en ganska dålig vecka trodde jag definitivt att jag skulle ha gått upp, så jag är därför mycket nöjd med endast 0,1 kg minus.

Bättre!

Här är allt bättre nu! Tjoho! Arvid har inte spytt sen igår morse kl 08. Eller han halvspydde igår kväll (alternativt bara sicklade) när han hade lagt sig precis. Vi tror att det inte var riktig spya utan att han blev lite rädd att han skulle behöva spy när han lagt sig så då blev det en sån reaktion. Men vi vet inte. Hur som helst så sov han hela natten, han lade sig dock lite senare än vanligt (ca 20:30).

Johanna har också sovit bra. Somnade ca 20:30. Vaknade kl 02 och 05 och fick äta båda gångerna. Jag somnade 22:30 så det blev rätt hyfsat inatt, fast jag har varit jättetrött idag i alla fall. Så småningom ska det där 02-målet plockas bort, men det blir inte nu.

Nu är det dags för skidskytte!

Maten

Arvid åt förresten innan han somnade förut. Nästan en hel 2,5 dl burk med yoghurt och en rostad macka + vatten. Jag var jätterädd att han skulle behöva kräkas upp allt, men hittills har han fått behålla det. Och nu till middag åt han lite yoghurt igen och sen ville han ha lite makaroner och korv. Inte så mycket, men det blev det som blev.

Andreas jobbar över mycket nu när det är mycket prov, omdömen, utvecklingssamtal, osv... Det är jättetråkigt, men snart kommer det ju ett sportlov att se fram emot.

Sovit

Arvid har nu sovit. Det blev över 2½ timmar (om han sov hela tiden). Johanna och jag gick upp och väckte honom, han var jääättetrött så det tog ett tag innan han gick med på att kliva upp. Själv sov jag också när Johanna sov, det blev cirka 45 minuter. Alltid nåt!

För övrigt tror Arvid att han ska till tandläkaren som ska kunna fixa hans magsjuka. Söt!

Dags att mata en liten Johanna!

Lägesrapport

Nu kom Arvid till mig och sa lite ynkligt:
-"Stackars Arvid sjuk".
Åååååh!!! Stackars liten! Han är väldigt gosig och kramig och verkar trött, men vill inte gå och sova. Hoppas han slipper spy mer!!!

Han har inte spytt nåt mer sen imorse. Får dock inte i honom någon vätskeersättning, men vatten vill han ha så han får lite åt gången.

Magsjuka

Där kom den...magsjukan! Arvid har spytt tre gånger inatt och en gång på morgonen. Stackarn! Det kan vara samma åkomma som han hade natten till torsdag som har tagit om igen. Bvc-sköterskan sa att det räckte om han bara hade gått förbi nån bacill så har det tagit om igen. Misstänker att han fick nåt när han var på förskolan igår, men det är ju svårt att säga såklart.

Så inatt har det inte varit nån bra natt.... Jag hade dock förstånd att lägga mig i tid igår så jag hade somnat redan innan klockan var 22 - helt otroligt! Johanna vaknade redan kl 00:30 och kunde inte somna om så hon fick äta. Vaknade nästa gång kl 04 och åt, sen vaknade hon 04:30 och kunde inte somna om så hon fick liggamma och somnade tillslut. Arvid vaknade kl 02 och hade spytt. Nästa gång han vaknade var kl 05 (tror jag) och sen kl 06 och hade spytt båda gångerna. Sen sov han ända till kl 08.

Har ringt bvc för att få lite tips och råd för jag har glömt allt från förra magsjukan. Ringde förskolan också såklart för att sjukanmäla.


Ny vecka - igen!

Tiden går fort!

Kommer inte ihåg om jag berättat att jag beställt en napp på nätet. Har hört många tips om att de napparna kan funka, så jag beställde en. Hämtade ut den idag. Johanna tog den inte. Fast jag har inte gett upp än, ska prova lite mer. Men på första försöket gick det alltså inte hem...

Inatt sov hon riktigt bra... Hon åt redan kl 19 igår kväll, hon var jättetrött efter babysimmet. Somnade nån gång 19.30-19.45 och vaknade inte sedan förrän kl 02!! Vaknade och åt igen kl 05, sen vaknade hon 05:30 och fick komma till mig. När klockan var strax efter 06 var hon mycket surrig och redo att starta dagen...

Arvid åkte pulka till förskolan idag, skönt att komma ut på en liten promenad. Sen var han dock ledsen när jag skulle gå. Han ville inte vara ute idag. Shit, jag kan inte komma ihåg sist när han var ledsen när man skulle lämna!! Men innan jag hade lämnat gården så hade han blivit tyst igen. Troligen beror det på att hela förra veckan så skulle de vara inne när vi kom dit, så han var säkert inställd på det igen. Johanna och jag gick sen ner till affärn och hämtade ut nappen. Kallt ute, men skönt.

En söndag i februari

Idag åkte vi till Ida, Johannes och Axel och hälsade på. Det var trevligt. Åkte sen hem för att Arvid skulle sova. När även Johanna hade somnat så gick jag och lade mig och sov en timme, skönt! Sen åt vi middag och åkte (ja det är sant, vi tog bilen för vi var sena...) till badet och babysim. Det var roligt som vanligt. Både Arvid och Johanna dök. :o)

Ikväll ska vi se Beck! Annat värt att notera idag är att jag har sorterat kort, nu är det bara ungefär två tredjedelar kvar att sortera... :oD

Bildserie


Johanna och Arvid kollar på kort

Alla hjärtans dag och lite annat

Gårdagens natt var jag så hiskeligt trött.... Det blev ett litet bakslag för hon vaknade redan kl 00 och efter 45 minuter orkade jag inte längre så jag ammade. Sen vaknade hon kl 04 och fick amma igen. Sen kommer jag inte ihåg. Men hela familjen vaknade då Arvid klev in i sovrummet och inte ville sova mer. Efter lite mys till barnprogram så klev vi upp. Fick förresten fika på säng också av Andreas! Lovely! :o)

Åt frukost och lyssnade på Ring så spelar vi innan det blev sport på radion istället. Vid 10 gick vi ut och ner till elljusspåret för att åka pulka och fika lite. Arvid har inte fått någon ny pulka än så han använder babypulkan som det är lite bromsning på, men det är nog lika bra kom vi fram till. :o)

Jättemysigt hade vi!! På vägen hem blev Arvid jättetrött så när vi kom hem strax efter 12 så gick han och lade sig. Jag satte igång och gjorde chokladbollar och minimuffins. Mamma och pappa kom och hälsade på med lite alla hjärtans dag-presenter, tack så mycket! När de hade åkt hem gjorde vi mat. Andreas gjorde kött med klyftpotatis, jättegott var det. Jag hade gjort pannacotta som vi åt till efterrätt. Mums!

Sen blev det Melodifestivalen, popcorn och godis. Härlig ätardag! :o)

Inatt vaknade Johanna endast kl 01 och 05, härligt! Var dock asigt trött ändå, precis som nu... Hon vaknade igen kl 05:30 och då fick hon komma till mig för jag tyckte det var för tidigt att kliva upp... Arvid kom in till oss kl 06 så jag har varit vaken sedan dess. Efter lite mys i sängen så har vi nu klivit upp och Andreas har fått sovmorgon. Jag ska försöka lägga mig en stund sen idag också. Får se om vi går upp med lite frukost på säng om en stund. Fast jag vill ju att han ska få sova ostört också, så det är lite svårt att bestämma...


Johanna i alla hjärtans dag-outfit

Från utflykten till elljusspåret


Skruttarna för några dagar sen

För ett år sen


För ett år sen såg Arvid ut så här...
(han har faktiskt på sig samma långkalsonger idag, coolt!)...och Johanna såg ut så här.

Yeeeess!!!

YES!!! Inatt vaknade hon 01:45 och 05:45 och fick äta då. Precis som förra natten, fast då fick jag köra femminuters mellan 03:30-04:30 och bädda om henne en gång vid midnatt också. Det behövde jag inte inatt! Jag sov däremot inte så bra ändå för jag låg på helspänn och vaknade flera gånger och kollade på klockan. Låg på rygg för att det inte skulle läcka också...och på rygg sover jag inte lika bra som på sidan. Haha, men kommande natt kanske jag kan slappna av mer.

Hon vaknade till när vi lades oss, vet inte om det berodde på Andreas sänglampa eller om vi pratade för högt (trots att vi viskade). Men jag lät henne bara vara så somnade hon om. Jihoooo!

Arvid har inte spytt nåt mer och det känns väldigt bra. Det var nog bara nåt tillfälligt då. Han verkar må mycket bra. Skönt!


Två barn som handlar

Lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: att jag vann på trav!
Vad gjorde du kl 8 imorse: Vaknade av en surrande Johanna
Vad gjorde du för 15 min sedan: Pratade i telefonen med Andreas
Det sista du sa högt: Hejdå!
Det senaste någon sa till dig: Hejdå!
Vad har du druckit idag: C-vitaminbrus, vatten och Coca Cola Zero
Vad var det senaste du åt: Pasta med köttfärssås och sallad
Vad var det senaste du köpte: En dyr napp på nätet, sista vi provar på Johanna
Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit
Vad är det för väder hos dig nu: Kallt, snöigt och mulet
Godaste glassmaken: Hm....kolaglass kanske. Annars nåt med choklad.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Japp
Sover du tungt: Nej inte nu när jag har bebis igen
Drömmer du mardrömmar: Ja igår natt drömde jag om världens största orm.
Trivs du med ditt jobb: Ja men mest jobbarkompisarna. Fast nu är jag föräldraledig, det är det bästa!
Favoritklädsel: Mysbyxor
Favoritlåt just nu: Pass
Vad ser du om du tittar till höger: Lekparken
Vad gör dig glad just nu: Viktnedgången och Johannas framgång med sömn på natten
Vad ska du göra härnäst: Gå och kissa
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: Jotack bra, lite kissnödig bara
Favoritgodis: Ojdå...får nog säga lösvikt. Eller Marabouchoklad!
Kläder just nu: Mysbyxor, långärmad tröja, fleeceväst, huvtröja, tjocksockar (frusen? ja)
Sommarplaner: Fira födelsedagar och ev en bilsemester i Sverige - hoppas!
Hur många kuddar sover du med: En
Spelar du något instrument: Nej
Morgon eller nattmänniska: Ingetdera, fast får jag bara vara pigg så väljer jag morgon
Vad är viktigast för dig: att alla i familjen mår bra
Är du kittlig: Ja det skulle jag påstå
Snarkar du: Nix pix!
Stjärntecken: Vågen
Äckligaste insekten: Svårt. Hade orm varit en insekt så.... men nu vet jag inte.
Stökigt eller välstädat: Välstädat, men det händer sällan
Längtar du mest efter just nu: att få gå och kissa


Framsteg!

Inte nog med att det är framsteg på vågen, det är framsteg för Johannas nätter också! Eller snarare "natt" för det har bara gått en natt än så länge... Jag surfade runt en del på familjeliv igår om tips och råd om att sluta (eller dra ner på att) nattamma. Det gav inte så många nya råd, men jag blev däremot mycket inspirerad! Så...

19:30 - Välling och ammade efteråt + fick leka lite (hon sov sent på e.m.)
20:30 - Lade henne, somnade direkt
23:30 - Vaknade men jag tänkte köra 5-minuters. Behövde dock bara stoppa om henne en gång innan hon somnade igen
01:30 - Vaknade och fick då amma. Somnade.
03:00 - Arvid hade spytt så vi var uppe och tog hand om det
03:30 - Johanna vaknade, jag började köra 5-minuters
04:30 - Johanna somnade igen
05:45 - Vaknade och fick amma. Somnade.
08:00 - Jag vaknade av att Johanna låg i spjälsängen och lekte

Ammade alltså bara 19:30, 01:30, 05:45! :o) :o) :o)

Helt otroligt vilken bra natt, trots att Arvid hade spytt som en tok och jag körde femminuters på Johanna i en timme! Men hon var inte ledsen, låg liksom bara och gnydde och gnällde så det var inte så asigt jättejobbigt. Men vad skööööönt att inte behöva amma varannan timme!!!!! Det lär ta flera nätter till innan det här (möjligtvis) sitter, men det känns mycket bra idag i alla fall. Tjoho!!!

Angående Arvid så vet vi inte om han fått magsjuka eller vad det är. Han har inte spytt nåt mer och han kan äta så kanske var det bara nåt tillfälligt. Vi får se hur dagen blir. Skulle till banken idag men gissar att Andreas får gå själv så vi inte smittar ner hela bankkontoret med magsjuka. Urk.

Viktcheck nr 6

Jakten på att bli av med graviditetskilona
Torsdagsvägning vecka för vecka
Vecka 1 • 72,9 kg
Vecka 2 • 70,3 kg
Vecka 3 • 69,9 kg
Vecka 4 • 69,0 kg
Vecka 5 • 69,3 kg
Vecka 6 • 69,5 kg
Vecka 7 • 67,9 kg
=                         -5 kg
(denna vecka          -1,6 kg)Delmålen
Startade på 73 kg (72,9)
69,9
 • Belöning: Inget förutom att jag är under 70...
68 kg (halvvägs) •
Belöning: Boka klipptid
65,5 kg • Belöning: Boka ansiktsbehandling
63 kg (MÅLET) • Belöning: Shoppa kläder


Jippi!!! Ett delmål till som är avklarat! Och dessutom har jag nått halvvägs nu, det känns mycket bra. Den här veckan har gått oerhört bra så jag känner mig mycket nöjd med resultatet.

Nya ICA-rabatter

Idag fick vi nya rabatter från ICA. Den här gången fick vi följande...
Dumleglass 4-pack, Huggies blöjor, sylt på refill, ansjovis, salt och Bragokex.
Helt okej! Det bästa var dock Huggies eftersom det går åt en hel del.

Idag har jag gjort ugnsstekt falukorv och potatismos. Jag har blivit en riktig hejare på att göra maträtter som jag inte brukar göra i vanliga fall. Det är ju inte så svårt egentligen, men det är mest smidigt att laga det man brukar. På sista tiden har jag gjort en urgod korv Stroganoff och en otippat god köttfärslimpa. Undrar vad som kommer härnäst...

Huttrar

Igår somnade hon strax före 20, vaknade 23:30, 02, 04, 06:15.... Typ varannan timme hela natten! Jag träffade dock Anna utanför förskolan idag och hon har samma problem - ammar mycket på natten. Så hon hade ringt bvc för att fråga om råd och de hade sagt att hon bör sluta amma på natten. Hon skulle prova ge nappen istället och tänka på att det är hon som bestämmer. Troligen vill bebisen ha närhet och mysa, det är därför de vaknar för de behöver egentligen inte äta på natten i den här åldern. Hm... Johanna tar ju inte napp till att börja med. Hon kan ha den och tugga på men då blir det ju mer lek. Får se vad jag kan göra åt det här, blev helt klart lite mer sporrad nu. Är dock rädd att Arvid ska vakna om jag ligger och kör femminuters på natten... Får se vad det blir av det här...

Arvid är på förskolan, Johanna sover och jag borde också sova men jag är inte lika trött idag - konstigt nog eftersom jag varit uppe varannan timme inatt... Istället har jag sorterat lite kort. Fast kanske borde jag lägga mig lite i alla fall... kan ju läsa eller nåt om inte annat!

Finväder idag också, men kallt - 20 grader! Burr...


Bra dag

Det blev en mycket bra dag idag.
Jag sov hela 2 timmar när Johanna sov sina 2½! Sen åt jag lunch och ammade Johanna innan vi gick ut i solen för att hämta Arvid.

Den unge herren Arvid var relativt lätt att få med sig hem idag, skönt. Det var däremot inte lika lätt att gå hem med honom eftersom vi inte gått på så länge nu, utan tagit bilen istället. När vi kommit drygt halvvägs så vägrade han i sten. Därför fick han ligga på snedden över vagnen. Det funkade bra, Johanna tyckte det var roligt också - speciellt när Arvid böjde på benen så hon såg hans fötter, då skrattade hon gott. :oD


När vi kom hem skottade jag snö medan Arvid lekte i densamma och Johanna satt i vagnen och tittade på vad vi gjorde. När vi sen kom in igen så ville Arvid gå och lägga sig. Men han somnade aldrig, precis som igår. Undrar om det är nån grej han fått för sig, kanske att det är skönt att ligga och vila lite för sig själv en stund.

Vi har ätit korv och makaroner till middag och nu är det Bolibompa. Ska göra välling till Arvid nu när det är "Stava med skägg".

Tisdag

Igår kväll somnade hon kl 20, vaknade 23:30, 03 och 05:20 när hon förmodligen tyckte att det var morgon. Det tyckte förstås inte jag så hon fick liggamma till 06:30 när vi klev upp. Arvid vaknade vid 07 och nu är han på förskolan.

Har glömt att berätta om söndagen. Vi åkte till Rödön och fick lunch och hälsade på lite släkt som var hos gammalfarmor. Sen åkte vi hem på babysim. Johanna trivdes som vanligt och Arvid blir bara mer och mer vattenvan. I söndags dök han också! Han fick hoppa från kanten mot Andreas och då ska man föra honom lite under vattnet när man tar emot honom så dyker han. Och det verkade han inte ha några problem med, kul!!

Idag är det jättefint väder! Jääääättemycket snö och solsken! Jo det är sant - solen är framme!!!! Men nu ska jag styra kosan mot soffan och sova en stund när Johanna sover.

Snööööö

Shit vad mycket snö det kommit den här helgen!! Så här såg Toyotan ut igår när Andreas hade skottat fram delar av den...


Och två snöbilder till...


Idag hade Arvid bara sovit 50 minuter (om ens det) på förskolan. Ändå har han varit rätt lugn i eftermiddag. Det kanske är pga förkylningen som han varit extra lugn, jag vet inte. Han har i alla fall hjälpt mig göra köttfärssås och pasta. Mycket hjälpsam liten gosse. :o)

Har förresten glömt att berätta att vi fått tillökning i akvariet! Ett gäng små guppyyngel har kommit till världen och nu väntar vi på att de ska växa på sig så de kan få komma ut ur sin glasburk som de nu finns i.

Andreas är inte hemma ikväll, trååååkigt. Jag hoppas dock att jag ska hitta lite fantasi nånstans när barnen lagt sig så jag kan sätta mig och pyssla lite. Eller så läser jag, kollar på tv eller sorterar kort. Borde ha tagit itu med korten för längesen är jag rädd...

Johanna har varit lite smågnällig på eftermiddagen. Jag har sett att det är en till tand på gång, den har inte brutit igenom än så det kanske var den som spökade igår också. Hon sov 2½ timme idag och då sov jag drygt en timme jag också. Känns dock som om jag skulle kunna sova flera dagar i sträck... Den här gången som jag är föräldraledig har jag varit extra trött känns det som. Fast det kanske beror på att jag är vaken mer på nätterna än vad jag var när jag var hemma med Arvid. Och för att det inte blir lika många promenader den här gången.

Natten

Natten:
19:50
somnade hon. Sen vaknade hon efter drygt 1½ timme och vi körde femminuters. Det funkade bra, men hon vaknade igen flera gånger. Somnade-vaknade-somnade-vaknade.... Tillslut tog jag upp henne och ammade henne. Då såg jag att hon ju hade fått en till tand! Den tredje! Inte konstigt om hon var lite kinkig. Men efter amningen somnade hon kl 22:15 och sov sen till kl 03. Sen vaknade hon 05:20 och hade bajsat. Blöjbyte och sen fick hon liggamma till 06:30 när vi klev upp.

Nu är lilla gumman trött så hon ska få sova lite. Kanske stora gumman ska sova lite också. :o)

Bildutmanad!

Jag har blivit utmanad av Linda!


Bilden är från 14 januari 2008. Arvid till vänster och Mio till höger.

REGLER:

1. Gå in i din bildmapp
2. Öppna den sjätte undermappen, och välj den sjätte bilden i den mappen.
3. Publicera
4. Utmana några bloggpersoner
5. Länka.

Jag utmanar:
1) Elin
2) Jenny
...och om någon annan också vill haka på! :o)

Lite senare

Igår fick Johanna förresten i sig 150 ml välling i ett nafs! Det går framåt det här. Den övriga maten går det lite sådär med, det har legat lite på is ett tag men vi ska väl komma igång med det snart igen.

Arvid har vaknat och vi har suttit i soffan och myst lite. Sen åt vi lite macka till mellis, men han vill inte ha så mycket. Johanna sover fortfarande. Vilken sjusovardag hon har idag.

Idag är det ett år sen Andreas opererade bort blindtarmen. Vilket jubileum! :oD

Löööördag

Inatt blev det en lite bättre natt... Johanna somnade kl 20, vaknade 23:30 (vid det laget hade jag precis somnat...), 02:00, 05:30 och 07:00. Rätt okej alltså! Det är ju inte jättebra, men bättre än natten innan i alla fall. Klockan 07 var det dags att kliva upp, blöjan hade läckt. Satte igång och bakade scones. Vansinnigt, för mitt i bakandet blev jag trött och lättirriterad. Men tillslut var det klart och de blev riktigt goda. Lyssnade på Ring så spelar vi under tiden, mysig lördagsmorgon. (förutom att jag blev trött och irriterad då...)
 
 Här kommer faktiskt en bild på mig också, det blir inte så många. Såklart roligare att ta kort på barnen, och här blev det två flugor i en smäll. :oP

Johanna sov drygt 2½ timme från kl 09 och efter en stund gick jag också och lade mig - så skönt! Så nu behöver jag inte sova när båda barnen sover. Kan ha lite lugn egentid istället. Kanske göra nåt vettigt. Som att blogga. ;o)

Igår var jag och barnen hos mamma en sväng, som oftast när hon är ledig. Haha! Sen åkte vi hem, åt våfflor till middag. Arvid var inte så pigg på att äta, men till lunch åt han jättebra. När det var Bolibompa ville han inte ens ha välling. Men han ville ändå gå och lägga sig. Så han fick göra det, somnade strax efter 19 som vanligt.

Vid 20:30 vaknade han dock och var ledsen och då hade han 40,5 graders feber. Stackarn!! Han fick komma ner och sitta med oss i soffan och mysa till På Spåret. Efter en timme ungefär så ville han sova igen så han fick det trots att vi inte hade fått i honom någon Alvedon. I vanliga fall brukar han gilla Alvedonen (flytande) men då gick det inte. Men sen sov han hela natten till strax efter 08 imorse så febern gick över av sig själv som tur är.

Idag medan jag sov på förmiddagen så klippte Andreas Arvid, det blev jättebra. Och febern verkar som bortblåst. Får se om den kommer tillbaka under dagen eller inte. Andreas har förresten åkt till Revsund för att spela in en demo med Funky Fuel.

Igår kväll bakade jag förresten chokladmuffins, galet egentligen. Men de blev goda. Ätardag blev det igår.

Har börjat med storlek 74 på Johannas kläder nu. Hon är på gränsen mellan 68 och 74 så än så länge kan hon ha det mesta i 68 också, men inte allt. Känns lite tråkigt att hon växer ur många fina kläder, men samtidigt kul att hon växer i många andra fina kläder också såklart. :o)

Några av kläderna i storlek 74. Lite roligt om ni kollar på sista kortet är att Simon precis skulle plinga på dörren när han kom för att hämta Andreas inför Revsundsturen.

En fredagsmorgon

Igår kväll somnade Johanna 20:15, vaknade 00, 02:30, 04:30 och sen vaknade vi 06:30 när både Arvid kom in till oss och det var dags för Andreas att kliva upp. Andreas hade bakat bröd igår kväll så jag värmde en brödbit i micron imorse så det smakade alldeles nybakat - mums!

Arvid hade 39,4 igår när han gick och lade sig så han fick Alvedon. Sen vaknade han inatt vid 01:30 och kom in och sa att han inte hittade Hunden och nappen så jag gick in och hittade det åt honom och han somnade om i sin egen säng. Sen sov han som sagt till 06:30 imorse. Då ville han ha mjölk. :o)

Johanna har för övrigt (för den intresserade) slutat bajsa på natten utan fixar det på dagtid istället. Hoppas det fortsätter så...

Torsdag morgon

Igår somnade Johanna 20:30, vaknade 23, 02, 04, 05:30............ Sen vaknade Arvid 06:15 och kom in till oss. Han placerade sig själv i min säng så det var tre pers på min halva (Johanna liggammade hos mig då), och så Andreas själv på sin halva. Haha!!

Jag är inte speciellt pigg nu... Men å andra sidan är väl ingen speciellt pigg på morgonen. Egentligen.

Arvid har sovit hela natten
så det känns jättebra. Han känns inget varm nu heller, bara snorig.


Viktcheck nr 5

Jakten på att bli av med graviditetskilona
Torsdagsvägning vecka för vecka
Vecka 1 • 72,9 kg
Vecka 2 • 70,3 kg
Vecka 3 • 69,9 kg
Vecka 4 • 69,0 kg
Vecka 5 • 69,3 kg
Vecka 6 • 69,5 kg
=                         -3,4 kg
(denna vecka          +0,2 kg)Delmålen
Startade på 73 kg (72,9)
69,9
  • Belöning: Inget förutom att jag är under 70...
68 kg (halvvägs) • Belöning: Boka klipptid
65,5 kg • Belöning: Boka ansiktsbehandling
63 kg (MÅLET) • Belöning: Shoppa kläder


Hade gått upp 0,2 kg den här veckan. Förståeligt kanske. Det har inte gått så bra ett tag, har liksom tappat motivationen. Men i måndags började jag köra igen och det har gått ganska bra. Jag får vara nöjd ändå. Så länge jag inte kommer över 69,9 så får jag nog vara nöjd för annars måste jag ju ta bort strykningen av det delmålet...

Egentid

Arvid sover sen kl 19:30, Johanna sen kl 20:00. Andreas har repat så jag har haft en lugn kväll. Tog mig en dusch och lagom till att jag kommit ner och surfat en stund så vaknade Johanna igen. Jag förberedde mig på en 5-minutersomgång men hon somnade på en gång.

Idag var Johanna och jag hos mamma och hälsade på (igen). Arvid var på förskolan. Sov två timmar när Johanna sov (hon sov 2½ timme) och det var skööönt och behövligt. Tror knappast att jag kommer ha några problem att somna ikväll känns det som.

Igår kväll somnade Johanna 20:30, vaknade 00, 03 och kl 04 hade hon bajsat så det var blöjbytesdags. Sen fick hon ligga hos mig till 06:15 när hon började knorra och Arvid dessutom vaknade - tidigare än vanligt. Så efter lite barnprogram klev vi upp 06:45.

Jag har en önskan om att Johanna kunde bajsa på dagtid istället för på natten. Men det blir väl det också, det går ju i perioder.

Det finns vissa misstankar om att Arvid har blivit förkyld igen. Han har börjat snora och idag när vi kom hem från förskolan så var han jättetrött och ville gå och sova. Fast han somnade aldrig utan ropade efter en stund att han inte ville sova. Ikväll hade han strax under 38 i feber och var rödblommig om kinderna. Hoppas bara att natten blir bra.

Idag när jag höll på att göra i ordning middagen så kom Arvid in i köket och sa: "Va blir de'?" Det lät så gulligt och han har aldrig sagt så förut. Det poppar upp så många uttryck och ord hela tiden och det är så kul.


Ny släkting!!

Idag fick barnen en ny tjej-tremänning! Jihooo! Grattis Ulf, Johanna och Tone! :o)

Det var nog mest det jag ville skriva. Det har inte hänt så mycket här idag. Jag sov ca 20 min när Johanna sov på förmiddagen, men vilade ytterligare 20 kanske. Det tog ett tag att få med sig Arvid hem från förskolan idag för han hade precis börjat lägga pussel. Men sen var han så duktig som städade undan. :o)

Vi har lekt på Arvids rum idag, spelat en cd-skiva och sjungit med (mest jag). Mamma och pappa var in en sväng efter jobbet. När Andreas kom hem tog han med en post-avi och åkte ner på ICA för att hämta ut ett paket och handla lite. Jag lagade bacon med paprika och spaghetti till middag. Anna ringde och pratade pyssel. :o)

Johanna vaknade sent efter eftermiddagsluren idag så jag vet inte riktigt när hon hade tänkt lägga sig ikväll...vi får se. Andreas har i alla fall fått i henne 1 dl välling nyss så det var bra. Vi får fortsätta med välling ett tag så hon får in tekniken för det går lite sådär nu... och gröten är ändå slut, så...

Kallt igen

Inatt har det varit en halvdålig natt igen. Hon somnade 20:15, vaknade 23, 01:30, 02:30, 05:30. Alla gånger har hon fått amma. Jag har dock varit lite i dimma så jag är inte hundra på tiderna, men jag tror att det var ungefär sådär. Jag har konstigt nog inte varit så asigt trött på natten som jag brukar, men ändå dimmig. Skumt. Imorse bajsade hon i alla fall 06:30 (hon fick komma till mig 05:30) så det var bara att kliva upp. Det är ju inte så hemskt tidigt ändå, men man vill ju gärna ligga kvar så länge som möjligt på morgonen.

Nu sover hon dock igen så jag ska passa på att slumra jag också. Arvid är på förskolan idag och har roligt. :o)

Kallt

Igår kväll somnade Johanna kl 20:30, vaknade kl 00, 03:30 och 05:30. Sen fick hon liggamma tills vi klev upp vid 08. Arvid klev upp själv imorse, det brukar han ju inte göra - har bara hänt ett par gånger. Men strax före halv åtta kom han och sa att han ville ha nappen för han kunde inte hitta den i sängen. Så då fick han ligga i storsängen och se på barnprogram medan jag ammade klart Johanna (hon hade precis bytt sida) innan vi klev upp.

Andreas och jag såg Beck igår innan vi lade oss och vi tände aldrig några sänglampor när vi lade oss så Johanna vaknade inte. Kanske vi får göra så några nätter så hon får in nån slags rutin på att inte vakna "för tidigt", men jag vet inte...

Det är svinigt kallt idag, 22 minusgrader. Jättefint dock när solen skiner, men shit vad kallt!

Jag ringde hälsocentralen idag ang min onda tå (nageltrång som gått lite för långt). Hon tyckte dock att jag skulle avvakta lite till, badda med alsolsprit och ev boka tid hos en fotvårdssalong så kanske de kunde hjälpa till.

En av fröknarna på Arvids avdelning ska sluta, det är så tråkigt!!!!! Men det är ju sånt som händer. Hoppas det kommer någon lika bra som ny då sen.

Sim sim sim

Nu har vi kommit hem från babysimmet och även hunnit äta middag. Idag dök Johanna utan att vi hällde vatten över huvudet först! Den här gången skulle vi först kalla på uppmärksamhet från hennes sida, sen säga "Nu kommer det vatten", höja upp henne lite och sen skulle hon dyka. Det gick jättebra!

Här är bild på Arvids nya flygplanslampa. Han blev jätteglad först, sen blev han arg för att han inte fick ta ner den och flyga med den. :o/ Han blev jätteglad för folkabussen från Bilar också. Kläderna var inte lika intressanta... ;o)

Loppisfynd

Den här natten blev lite bättre. Hon somnade senare igår, typ 21:20. Sen vaknade hon inte förrän kl 02. Skönt! När vi lade oss (strax före midnatt) så tände vi aldrig våra sänglampor, kanske det var det som gjorde det...? Hursom... Hon vaknade altlså kl 02 och hade dessutom bajsat så efter blöjbyte och andra bröstet så lade jag henne igen och hon somnade. Vaknade igen strax efter 04 och då fick hon komma till mig och liggamma tills vi skulle upp imorse.


Igår åkte vi i alla fall till Rödön och hälsade på. Vi tog två bilar för att Andreas skulle byta nåt (fråga inte vad...kanske nåt styrledsjox av nåt slag...) och Arvids bilstol är i V70:n så vi tog två bilar. Jag tog V70:n med Arvid, Andreas tog Toyotan med Johanna. Nåt som lät kul var när Arvid undrade varför pappa hade tagit andra bilen. Jag förklarade att "Pappa ska laga bilen, eller byta en grej i alla fall. Han ska meka". Arvid sa: "Hm.........skruva kanske?" Det lät roligt i alla fall!

Det var i alla fall kul att bara vara Arvid och jag en stund. Vi tog svängen förbi Lindex i Lillänge, jag skulle leta ett par strumpbyxor till Johanna men de var slut. Arvid satt och kollade på Pettson och Finus på tv:n så han var mycket nöjd. Sen åkte vi till scrapbutiken Brunkullan för jag skulle köpa fotofix, men det var också slut. Mindre lyckat. Men kul att bara vara jag och Arvid som sagt, det händer så sällan. Fast han hävdade att han inte gillade scrapbutiken (redan innan han ens var framme). "Arvi om inte mammas pyssel-fär". Haha!

Efter middag och kortspel åkte vi hem strax före kl 20 och när vi kom hem och hade lagt barnen så satte jag mig vid tv:n och till min stora förtjusning var det Love Actually på tv4Film!!!!! Kvällen var räddad!!!! Fast jag somnade strax efter att premiärministern hade hittat Nathalie efter många dörrknackningar...

Idag har det varit en mycket bra dag! Och klockan är bara halv tre än så länge! Hade ställt klockan imorse och det var väl mindre roligt, men behövdes... Vi åt frukost och gjorde oss klara och sen åkte vi till Maggan och Åke. Andreas och barnen stannade kvar medan jag och Maggan åkte på loppis på Folkan. Yeyyy! Gick runt i två timmar och fyndade en hel del...

- Svart munkjacka till mig (10 kr)
- Blå munkjacka i fleece till Arvid (10 el 20 kr - minns ej)
- Vit långärmad tröja till Arvid (5 kr)
- Folkabussen från Bilar till Arvid (40 kr)
- Adidasskor till Johanna (10 kr)
- ...och en cool taklampa till Arvid; Musse Pigg som flyger flygplan (ska ta kort på den sen också men nu sover Arvid i sitt rum där lampan är upphängd) (50 kr)

Andreas är på rep nu men när sen ska vi på babysim!

RSS 2.0