Två nätter

Mest för min egen del ska jag skriva om hur Johannas två senaste nätter varit...
Igår natt:
somnade 20, vaknade 01:30, 04:30, 05:30 och sen fick hon liggamma...
Inatt: somnande 20, vaknade 23, 03, 05... hon var inte så sugen på att sova mer sen så Andreas (som också var pigg så tidigt) klev upp med henne 05:30 och jag sov till (håll i er....) kvart över NIO!!!!!!!! Förstår ni hur skönt det var?!?!?!

Idag har vi bland annat varit ute och bytt däck. Det var min uppgift att byta på V70:n så Andreas skulle bara vara support... men det slutade med att han bytte alla fyra däck för det var så krångligt. Det tyckte även han alltså! Och skruvarna satt som berget så Andreas gjorde världens längsta hävarm och ändå var det svårt! Nästa år byter vi så jag tar Toyotan och han V70:n. :o) 

Igår klippte jag mig! Tror jag inte hade klippt mig på ett helt år så det var verkligen på tiden! Det känns jätteskönt att ha klippt av det där långa trista. Får se om det blir nån bild framöver att lägga in. Gick med mamma (som vaktade Johanna när jag klippte mig) på stan sen och handlade bland annat lite på Syssla för presentkort jag fick när jag fyllde år. När vi sen hade hämtat Arvid på förskolan så gick vi till Mommo och fikade. Det var trevligt! När vi kom hem igen hade Andreas kommit hem och gjort pannkakor, mums!

På kvällen igår såg jag of course "Bonde söker fru",
det är ju bara för roligt!

Nu måste jag rikta in mig på att sova snart...


Försöka skriva om...

Satan i gatan, skrev ett inlägg nyss men allt försvann! Provar på nytt då...

Johanna har suttit i bärselen på mig ikväll - framåtvänd! Hon verkar trivas bra så. Det gjorde hon inte i lördags när hon satt "som vanligt", så idag har jag testat att ha henne framåt och det  har gått mycket bra.

När jag läste Elins blogg kom jag på att jag glömt berätta nåt viktigt - jag har inte börjat längta till jul än!!!!! Jag är lika chockad som ni! Jag som i vanliga fall brukar börja längta redan innan sommaren tagit slut, jag har inte börjat ÄN! Jag har dock kommit på förklaringen till det hela....tiden går för fort och det är fullt upp hela tiden! Jag har inte riktigt förstått att november bara är dagar bort... Men det kanske kommer en julstämning snart.

Andreas jobbar över - allt för att kunna vara ledig fyra dagar i streck torsdag-söndag. Arvid har somnat och Johanna sitter i mitt knä och väntar på att få sova hon också. Tror jag ska hjälpa henne med det för nu gäspade hon. :o)

Gröt och bilder

Det går lite sådär med nystarten av viktnedgången igen... Första delen av dagen brukar gå bra, men sen blir lockelsen för stor. Urk. Bäst vore väl om man stängde in mig en dag och att jag fick mat på bestämda tider, men inget godis och inga kakor o dyl. Jaja, jag får väl vara glad så länge det går bra vissa stunder under dagen i alla fall. Jag kommer nog på banan igen vad det lider...

Igår kom mamma och pappa hit med en försenad grötpresent. Johanna fick ett lektäcke som hon redan verkar gilla skarpt.
...fast just här ser hon kanske inte så jätteglad ut... :o)


Idag efter att ha lämnat Arvid fick jag och Johanna sällskap av Anna, Ella och hundarna hemöver. Trevligt med lite promenadsällskap. Sen åkte Johanna och jag till mitt jobb och hälsade på. Det var mycket trevligt och jag fick fina födelsedagspresenter i form av pysselgrejer! :o)

Sen har vi hämtat Arvid och gått hem. Det har inte hänt så mycket mer vad jag kan komma på. Jo såklart att det snöade inatt! Så nu har första snön fallit och den ligger till och med kvar fortfarande! :oO

Måste bjuda på en snygg bild från förlossningen också...den är så rolig tycker jag (fast just då tyckte jag inte det var så roligt...)

1 timme o 40 minuter innan Johanna föddes... Ser hyfsat nöjd ut med lustgasen i högsta hugg och med en akupunkturnål i pannan...

2-årsjubileum för bloggen

För tre år sen vet jag inte vad jag gjorde, men jag hade i alla fall nyss blivit gravid så jag hade en liten Arvid i magen. Bodde i Torvalla gjorde vi, så Andreas hade också flyttat hem med andra ord.

Anledningen till att jag sitter och kollar vad jag gjorde för några år sen är att jag haft bloggen i två år idag! Hurra!

Har lämnat Arvid på förskolan och kommit hem igen. Idag gick vi, annars har vi latat oss med att ta bilen ett tag men tiden räcker liksom inte till på mornarna. Idag räckte tiden dock till...för Arvid vaknade 05:30 av att blöjan hade läckt så han ropade "Mamma! Handduk!" flera gånger tills jag insåg att jag inte drömde - och inte han heller.

Igår somnade Johanna kl 19:45, sen vaknade hon kl 20:30 (då fick hon vara uppe tills Ensam mamma söker var slut kl 21...), 00:00, 03:00 och 05:00...

För 4 år sen såg livet ut såhär...

Lillänge Tors 28 okt 2004 21:14 Övrigt, 10 läsare totalt
Då var man 24 år och en vecka. Kul. Känner ingen större skillnad.

Idag har det varit invigning av köpcentrat i Lillänge. Jag har varit där tre gånger... Först åkte vi dit kl 08 för att gå på Onoff och köpa en liten mp3-spelare (fick lyckligtvis ta gå en var, men det var på gränsen... mycket folk...). Sen åkte vi dit vid 10 då Coop Forum öppnade, plus andra affärer men vi inriktade oss på Coop. Sen åkte vi dit efter jobbet också och då var vi in på de andra affärerna också. Jisses, mycket shoppande och mycket flum...

Träffade Håkan vid besöket kl 10, hade inte väntat mig att se honom men han var där. :o)

Imorgon åker jag till Uppsala så nu har jag laddat in en massa låtar i mp3-spelaren. Hoppas jag vill lyssna på de låtarna imorgon då... :o)

Några hockeymatcher sen sist har det hunnits hunnit med att kolla på... 3 matcher och full pott! Igår förlorade JH också så nu ligger vi bara 2 poäng efter dem (som för övrigt leder serien, Brunflo är trea). Pappa vann som ovanligast (not!) på tårtlotteriet... fast den här gången vann han på TVÅ lotter! Helt sanslöst! Men han skänkte tårtorna till laget som verkade bli glada. Tur det. :o)

Förresten verkar det vara dödandes spännande i elitseriematchen mellan Brynäs och Mora ikväll... 3-6, 4-6 och 5-6 under loppet av 2-3 minuter. Sitter å kollar online på nätet. Modo leder över Timrå med 5-1, tjoho! :o)

Usch, borde packa men har ingen lust - det är så tråkigt! Men måste väl sätta igång trots allt... orkar nog inte göra det imorgon bitti... tröttast Stina...

Nu är det fyrverkeri i Lillänge, hör det ända hit! :o)

Tja!

För 5 år sen såg livet ut såhär...

Vintertid Mån 27 okt 2003 18:47 Övrigt, 2 läsare totalt
I helgen övergick vi till vintertid. Bra tyckte jag, för då kanske det blir lättare att kliva upp tidigt på måndag morgon. Men ack så fel jag hade! Jag kom inte till jobbet förrän 08.40 idag, jag är hopplös! Ikväll ska jag lägga mig tidigt (ständigt återkommande löfte som jag inte riktigt kan hålla...).

Erika har skaffat msn nu så nu kan hon se mig när vi chattar, det är himla skoj! :o) Mamma var där ikväll så hon fick också se mig, hihi!

Imorgon ska jag till tandläkaren, iiiiik, hemska tanke! Men det känns inte så himla hemskt egentligen, bara det att jag inte kan släppa tanken att jag ska dit. Det som är mest oroande är nog att det ska kännas när jag får bedövningssprutorna (det är ju 6 hål), att jag ska känna när tandläkaren borrar (att bedövningen inte hjälper), och så är det hemskt när bedövningen släpper - huga! Okej då, jag kanske tycker att det är hemskt i alla fall då, men försöker att intala mig själv att jag inte ska oroa mig... "Jag säger bara: lycka till" - haha!

På fredag ska jag åka hem; dans, kolla lägenhet, m.m. och sen åker jag tillbaka hit på söndag. Sen är det jobb nästa vecka tills lunchtid på torsdagen då vi sticker till Vemdalen! :o)

Ska snart se Fame Factory, tänkte att maten skulle vara klar tills dess, så jag ska gå å kolla om makaronvattnet har börjat koka ännu. Härligt att det gick bra för Martin i veckofinalen i lördags, men gristråkigt att Maja åkte ut!!!

Ha det!
/Stina

För 6 år sen såg livet ut såhär...

Taget ur min dagbok på Lunar...




Jämtland såklart!!! Ons 30 okt 2002 19:47 Övrigt, 5 läsare totalt
Jag är helt såld på Jämtland. Jag hade det så himla bra när jag var hem i helgen, läääängtar tills om drygt två år när jag kan flytta hem igen (om det inte händer förr)! Just nu har jag insett att jag har bott här i Uppsala i tre år, och det är bara halva (och inte ens det) tiden kvar, det låter ju lovande faktiskt - man börjar se ljuset i tunneln! :o)

Andreas & jag hämtade upp Maggan på hennes praktik i Björklinge på fredagen, vi tankade på Mias mack och sen for vi iväg hemöver. Vi åt på Sibylla i Ljusdal, lämnade Maggan i Rätan och sen var det dags för mig att hoppa av. Andreas åkte vidare hem till sig. Åt nachos till middag (mums!) och Håkan kom å hälsade på en sväng. På kvällen var det dans, jättekul var det! Date & Alive på Furan, superskoj! Jag körde och Erika, Malena och Lollo åkte med mig. Skoj med sällskap och roligt snack! :o)

På lördagen var jag smått trött i benen, höll på hemma och pysslade - kollade bl.a husgeråd som jag kunde ta med mig hit till Uppsala igen (vi ska ju flytta till helgen till ett kök utan husgeråd), och sen var vi iväg på hockey! Allt var som vanligt, hulliganläktaren var gott representerad och mamma skrek som vanligt. Jag hade två puckar i puckkastartävlingen, den första gick inte alls så bra men den andra gick hyfsat bättre. Dock vann jag inte... Brunflo vann i alla fall med 4-0 så det var mycket skoj att åka hem för att se en vinstmatch! Hehe!

Efter matchen åkte jag till Rödön på middag, för mamma å pappa skulle ändå inte vara hemma (de skulle på surströmming... mitt i vintern...). Åkte sedan hem runt midnatt och kollade på mammas stolthet; en film med det bästa ur Parlamentet. Mycket rolig var den!! :oD

På söndagen sov jag till halv ett!!!!! Fast nu ställde man ju tillbaka klockan där på natten, så jag var ju uppe halv tolv då (det låter mycket bättre!)! ;o) Var iväg och handlade och så kom mommo och Håkan på middag. Kollade på tv på kvällen och gick sen och lade mig.

På måndag morgon skulle jag in till stan, fick skjuts av Arne från järnvägen ungefär. Han kom med bilen när jag var ute och gick mot bussen, och undrade om jag ville åka med till Brunflo. Det ville jag, så jag hoppade på bussen i Brunflo och kom in till stan för att kolla om jag kunde hitta en jackväst... Det gjorde jag - köpte en nere på Sportringen (de har utförsäljning nere på Kärnan, gamla Adelsten). Handlade av en ÖIK:are, jag viftade lite med BIK-halsduken...hihi!!

Gick sedan in över stan och kikade på några affärer. Såg att Jenny jobbade i kiosken, så jag fick komma in till henne och så fick jag mig en pratstund med henne. :o)

Andreas dök upp vid 12:50, sen var vi in till mommo med lite ärenden, for sedan hem å packade in i bilen, sen hämtade vi Maggan i Rätan, for iväg, åt på Max i Bollnäs, och var hemma nån gång på kvällen igen i Uppsala. En mycket lyckad helg var det, och det är så underbart hemma i Jämtland! Ghaaaa!

Fick sluta tidigare idag för datorsystemet skulle uppdateras - hurra vad glad jag blev! Log i ett par timmar efter det, men nu börjar jag bli trött igen för jag inser att det är en dag imorgon också. Skulle vara bra om jag kom iväg till jobbet en timme tidigare imorgon för jag har ännu 9½ timme kvar att jobba in. Men det lär bli svårt eftersom jag är så trött på mornarna...

På fredag får vi hämta ut nycklarna till dubbletten!!!!!! Andreas hade varit till stiftelsen idag, och det verkar inte som vi kommer att få nån frys än... Blä vad tråkigt!!!!!! Men det blir nog bra ändå får vi hoppas, vi ska ju i alla fall få dubblett!!! Slutar kl 12 på fredag eftersom det är helgtider, men ska försöka jobba in några timmar innan vi far till Stockholm och Les Miserables. Kommer dock att vara borta nån timme på förmiddagen också när vi ska hämta ut nycklarna, det är lite synd. Men jag KAN ju inte hålla mig från att gå in å kolla i dubbletten när jag väl har nycklar!!!!! Åååå så spännande!!!! *biter mig i knogarna*

Nä nu ska jag sluta, det här måste vara jobbigt att läsa... så långt...
Ha en bra dag!
Imorgon är det Sovmorgon på P3, det är i alla fall bra med torsdagar! Och på fredag är det "Så funkar det" när jag tänkte jobba över, det blir bra det! :o)
/Stina


Söndag morgon

Inatt vaknade Johanna (somnade kl 20) kl 00:00, 04:30...vaken till 05:30 och sov sen till 07:20... Jag lever fortfarande med sommartid... men ska väl försöka ställa om under dagen. Jag tror inte att hon åt nåt mellan 00 och 04:30, men däremot så drömde jag nog det... vaknade av att jag trodde att hon låg i min famn flera gånger. Det hände flera gånger när Arvid var liten bebis också... att jag trodde att han låg på mig och att han ramlade ner, men det visade sig att han låg så snällt och sov i sin egen säng. :o)

Igår såg jag Dansbandskampen. Shit vad nostalgisk jag blev från dans-eran! Och danssugen blev jag också. Ska bli kul nästa vecka när Mickeys är med. Och om några veckor när Jannez är med. Mer nostalgiskt än så blir det nog inte. Jo om man går på dans förstås... kan inte minnas när jag gjorde det sist... kanske 2005... om ens det!

Idag hoppas jag på att få iväg kortbeställningen...

Lyx

Låter inte det här härligt?
http://holidayclub.se/whatson/mammaojag/index.html

I paketet ingår:
» Boende i två nätter
» Helpension
» Fri entré till upplevelsebadet och Saunaworld
» Blöjpaket
» Föreläsning
» Plask & lek - Aktivitet för det större syskonet i upplevelsebadet med utbildad siminstruktör.
» Mamma-barn-pass. Stärkande pass för alla mammor med din bebis i fokus.
» 20 % rabatt på SPA-behandlingar.

Jag borde ha förlängt min Lottorad... ;o)

En lördag

Idag har jag, Johanna och Hanna varit på scrapmässa i Sporthallen. Det gav inte så mycket, men jag köpte lite blommor till mitt scrappande i alla fall. Nästa gång måste vi sitta och scrappa på scrapmaran, eller vad säger du Hanna? ;o)

Jag skulle aldrig ha skrivit om Johannas toppennätter... för inatt har hon vaknat flera gånger igen... Hon somnade vid 20, sen vaknade hon 22:30, 01:30, 04:30 och sen var hon vaken till kl 06 innan hon somnade igen (vid det laget var jag helt förstörd) och sov till 08 när även Arvid vaknade. Får se hur den här natten blir...

Arvid var hos moffa idag
när jag var på mässan. När vi kom hem igen så åt vi lunch och Arvid lade sig för att sova. Jag lade Johanna också och hon somnade. Sen lade jag mig själv och somnade efter en stund - och sov 1½ timme!! Tjoho vad skönt det var efter den jobbiga natten (med speciell tanke på mellan kl 04:30 och 06 imorse...).

Tänkte vi skulle dra ner på affärn en sväng men jag tänkte Johanna skulle få vakna av sig själv först men hon sover fortfarande... Nåja, dröjer det för länge får jag väl väcka henne och mata då för det vore trist om vi gick ner nu när hon fortfarande sover i vagnen och att hon vaknar när vi är på affärn och är jätteledsen för att hon är hungrigare än få... Andreas är förresten i Sveg och spelar, därför finns han inte med i planerna på att åka till affärn... :o)

Tänk om två månader ... då är det juldagen!!! :oO

Babysim o annat

Jag tycker att det är klent med bilder i min blogg nu... Borde kanske ta lite mer kort till att börja med... Jag håller för övrigt fortfarande på med projektet framkalla-kort-från-oktober-2007-tills-nu...

I onsdags var jag på stan med mamma, handlade lite kläder bland annat. Nöjd blev jag också, otroligt nog. Annars är det alltid nåt man ångrar sig på. Igår var vi på 3-månaderskoll med Johanna och hon fick spruta. Nu vägde hon 6220 gram, ungefär lika som förra veckan då. På eftermiddagen åkte vi på babysim Johanna och jag. Lika roligt som förra gången. Hon kommer att bli en fena på att simma vår tös! :o)

Idag har Maggan och barnen varit här, hjälp vad Arvid blev glad när de kom! :o)

Johanna har efter några nätters vaknande varannan eller var tredje timme nu sovit två nätter då hon inte vaknat förrän 02:30 eller 03:00. Skönt! Sen har hon vaknat 05:30 och somnat om (otroligt nog) och sovit till åtta!!!!!!! Skööööönt!!!!

Blä

Stackars mig som gått och blivit förkyld! Det är värre idag än igår. Och inte blev det bättre av att Johanna glad och lycklig ville kliva upp 05:30 imorse... Förutom två amningsstunder inatt så har jag även varit uppe en timme extra när jag inte kunde andas pga nästäppa. Kämpade på med olika medel innan det tillslut släppte och jag fick lägga mig för att läsa för att bli sova-trött igen. Fick ta Alvedon imorse för att orka åka till förskolan med Arvid. Men nu när Johanna somnat så ska jag lägga mig och sova jag också. Det verkar behövas.

Sick

Babysången var trevlig som vanligt. Johanna verkar tycka det är en bra idé att vi går på det. Det ska fortsätta några veckor till också så det blir bara bra.

Nästa vecka är det förresten skollov - helt otroligt vad tiden går fort! Andreas är dock bara ledig torsdag-fredag och torsdagar är han ju ändå ledig så han får egentligen bara en extra dag.

Det har trillat in en massa gratulationer idag, tack för det! :o)

Jag har blivit förkyld. Det är aptråkigt! Näsan rinner, jag har ont i halsen och ögonen är jättetrötta. Jag sov en knapp timme idag när vi kom hem från babysången och Johanna fortfarande sov i vagnen. Skönt! Men inte tillräckligt... Typiskt på födelsedagen och allt!

Johanna sover i vagnen igen nu, hon är inte heller helt frisk. Härom dagen hade hon feber, men vår febertermometer visar error när den kommer till 38,0 så vi får väl fundera på att skaffa en ny eller nåt. Och inatt när hon vaknade och skulle äta så kunde hon inte somna om igen utan har fått ligga hos mig hela natten och då sover inte jag så bra... Men det gjorde nog hon! Gullungen! :o)

Andreas ringde precis, han är på väg hem från jobbet så nu ska jag göra i ordning ungarna så vi kan åka till stan direkt. Eller Johanna behöver ju inte göras i ordning så mycket...mest flyttas. Men Arvid blir en utmaning...han har nämligen satt sig för att bygga Lego nu... ;o)

Lite äldre

Grattis till mig idag! Eller som Arvid säger; "Gjattis mamma schåtta". :o)

Nu ska vi göra oss klara och ta Arvid till förskolan. Idag är det dags för babysång igen. :o)

En söt liten simmare



Måste ju lägga in en bild från i torsdags...


Jag har kommit in i ett stim av bakande! Jag har på den här veckan bakat chocolate chip cookies, chokladbollar, mammabullar, drömmar, havreflarn och hallongrottor. De tre senaste har jag bakat nu på morgonen! Jag tappar nästan hakan... Men när Johanna vaknade imorse kl 06:15 (som oftast...) insåg jag att det inte var någon idé att få henne att somna igen för inget funkade och jag ville inte amma igen eftersom hon inte borde vara hungrig redan. Så jag klev upp med henne och satte igång med bakandet.

Lilla gumman verkar ha ont i magen igen, hon har inte bajsat sen igår morse så hon har varit ledsen idag. Men nu sover hon i vagnen som tur är, vaknar ovanligt många gånger men somnar igen när man rör lite på vagnen. Skönt om hon kan sova mycket för om ett par timmar åker vi till Rödön för svärmor fyller år - grattis grattis!

Johannas två senaste nätter:
Igår natt:
20, 03, 05:30, sen vaknade hon 06:15 och vi klev upp...
Inatt: 21, 01:30, 04:30, 06:15...
Nåt som är skönt är att hon (efter amning) somnar i vaggan på kvällen! Lovely!

Igår var vi hos Maggan och barnen, supertrevligt som vanligt! Kaffet jag fick gjorde nog dessutom susen för jag var otippat pigg efter det. Vi åt sedan tacos hemma hos mamma och pappa som blev som en födelsedagsmiddag för mig (fyller på måndag). Det hade jag väntat på hela veckan, så det har gått ganska bra att äta nyttigt med tacomiddagen som mål. Men min kropp fick troligen en sockerchock efter tacos, tårta och choklad så jag mådde illa när vi kom hem. Men jag gick och lade mig 21:30 och nästa gång jag vaknade mådde jag bra igen. :o)

Sammanfattningsvis

En snabb uppdatering ska jag försöka göra nu för sen ska jag bänka mig i soffan och se Du är vad du äter medan jag äter hallon med turkisk yoghurt. Min viktnedgång (som jag började med i tisdags förra veckan) har gått bra - jag har gått ner 2,3 kg hittills och jag hoppas det fortsätter... Fast det är ju i början man förlorar mest så det lär inte gå lika fort framöver... Men hur som helst så känns allt bra även om det kan vara jobbigt stundvis.

De tre senaste nätterna:
Förrgår natt - då vaknade hon var- och varannan timme... Tror det beror på att hon inte hade bajsat på så länge så hon kanske hade ont i magen
Igår natt - åt 20, 22, 03, 05...sen klev jag upp stup i kvarten för att försöka få henne att ta nappen och det funkade en stund, tjoho!
Inatt - åt 20, 23:30, 04, 06... Hon fick liggamma efter kl 06 och så sov vi till 08, skönt! Andreas sov till 09 och Arvid till 09:30!!! Jag vet inte näääär Arvid sov så länge sist.

Igår var vi till barnmottagningen för att kolla Johannas hjärta igen. Den förträngning som de upptäckte sist hade försvunnit så det såg väldigt fint ut. Däremot hade hon fortfarande ett litet hål kvar. Men läkaren (Johanna Lindqvist, superbra!) var inte orolig. Men vi ska tillbaka om ett år igen för att se hur det ser ut då. Lite spännande var att det blev strömavbrott när vi kom dit... Men som tur var kom den tillbaka efter en stund och ultraljudet kunde genomföras. Vi vägde vår lilla Johanna också och hon vägde 6275 gram. Hon var jätteduktig hela tiden och hon tog till och med nappen när ultraljudet genomfördes - höll nästan på att somna där hon låg!

Annars går napptagandet lite trögt, men vi får väl fortsätta testa...

Idag var det Andreas lediga dag så vi har njutit hela familjen. Gick på promenad till affärn på förmiddagen och sen sov vi allihop vid lunch. På eftermiddagen åkte vi på första träffen med babysimet! Det var lite nervöst innan eftersom jag inte är så jätteförtjust i vatten för egen del, men allt gick jättebra och Johanna verkade också trivas.

I tisdags gick mamma ut på promenad med Johanna så jag fick sova ett par timmar, åååååååh så skönt det var!! Sen åkte jag till Bengtsson och pysslade, mamma hämtade Arvid på förskolan och sen åt vi hos mamma. Pappa var i Härnösand och Andreas jobbade över.

Igår kom skolfotot från förskolan. Arvid såg allt annat än glad ut på gruppfotot... stackarn! Men på det enskilda kortet såg han glad ut igen. Eller glad är väl fel att säga, men han såg i alla fall inte ledsen ut. :o)

Ny vecka igen

Idag har Johanna och jag varit på babysång. Efter det gick vi på promenad ner till affärn med Ida och Axel. Köpte lite ingredienser till att baka. Igår var jag så pass tokig att jag först bakade äppelkaka och sen fick jag för mig att göra Chocolate Chip Cookies (efter Lindas recept - tack!). Tänkte att det kanske skulle bli 20 st, men det blev 70 st!! Har dock inte provsmakat dem än eftersom det inte var någon ätardag igår. Och eftersom jag dessutom vet att om jag tar en kaka så tar det inte stopp där... Men Andreas provsmakade och var mycket nöjd.

Igår såg natten ut som följer:
19:30
- ammade och somnade (tidigt)
02:15 - vaknade och ammade (trodde att klockan var vid midnatt men blev glatt överraskad såklart!)
05:15 - vaknade och ammade och somnade efter mycket stök och bök
05:50 - vaknade och ville vara vaken sen...
07:30 - somnade igen efter amning
08:15 - vaknade och ville vara vaken...

Jag fick mycket uträttat igår morse, trots att jag var rättså trött... Gallrade bland Johannas kläder var det största projektet. Men mycket bra gick det. Sen blev jag utmattat trött av allt fixande när Andreas hade vaknat så jag gick och lade mig, men kunde inte sova mer än en kvart. Vilade ju dock så jag kände mig rätt nöjd ändå.

Igår kom svärföräldrarna hit för att visa lite kort och fika. Johanna hade sovit endast 1½ timme på hela dagen innan hon somnade ute i vagnen vid halv fyra på eftermiddagen. Men sen sov hon tills jag väckte henne vid 19... Tänkte att det var dags att vakna då så hon kunde gå och lägga sig nån gång igen...

Så den här natten såg ut på följande vis:
22:00 - ammade och somnade
03:00 - vaknade och ammade
05:15 - vaknade och ammade men ville inte somna om för hon var pigg som få... (inte jag)
06:00 - efter att hon legat och surrat och skrikit till av välbehag några gånger så fick hon komma till mig och liggamma
Sen halvslumrade jag en stund innan Arvid ropade att han var vaken.

Slutsatsen av Johannas nätter är
...att det är jätteskönt att hon sover till 02-03 innan hon vill äta igen efter kvällsmålet.
...och att jag inte är speciellt pigg klockan fem på morgonen...

Jag vann förresten 62 kr på Joker i lördags! Jippie!

Livskvalitélördag

Jag sov nere inatt också, tyckte det var lika bra. Och gott sov jag som vanligt. :o) Johanna måste också ha sovit gott, för.....
20:30 - ammade och somnade
02:30 (!!!) - ammade och somnade
05:30 - ammade och somnade inte... klev upp och roade henne. Andreas klev upp vid 06 för då var han pigg... haha, galet tidig morgon för 75% av familjen... Arvid vaknade strax före 07 också så han var också uppe rättså tidigt.
07:30 somnade Johanna igen efter amning och sov 45 minuter

Sen åt vi frukost och gjorde oss klara för att åka ut på en tur med bilen. Jättemysigt hade vi! Åkte ut på Frösön och kollade på fina hus och utsikter. Efter den underbara turen skjutsade vi Andreas på rep och fortsatte hem för att Arvid skulle få sova lunch. Han ville dock inte sova för han hade sovit en stund i bilen.

Åkte och hämtade Andreas efter repet igen och sen gick vi en sväng på stan. Mysigt igen! Åt på Subway. Handlade på Coop och sen åkte vi till Ida och Johannes för att fika och kolla på grävmaskinen. Och nu är vi hemma, har krånglat med Arvids sänggående men annars har det varit en bra kväll. En negativ grej med dagen är att jag haft ryckningar i ögonlocket hela dagen. Blä.

Johanna har på dagtid idag ätit med 4 och 4½ timmes mellanrum, jippie!

Och nu ska jag ha bilnummer 318... :o)

Bra fredag

Natten såg ut som följer:
19:30
- ammade och somnade
00:15 - vaknade och ammade, somnade
04:00 - vaknade och ammade, somnade efter mycket stök och bök
06:15 - vaknade och var lite småorolig
07:45 - somnade efter amning och rullning av vagnen
08:30 - vaknade och var orolig även nu, ville inte riktigt öppna ögonen heller och det ena ögat såg blött och lite rött ut

Jag ringde bvc för att höra vad det kunde vara, hade ju inte känt igen Johanna riktigt på flera timmar nu - hon var inte sig själv. Bvc-sköterskan tipsade bara om ljummet vatten och koksaltlösning. Blev det inte bättre kunde vi ringa läkarmottagningen under dagen, eller sjukvårdsrådgivningen.

Åkte och hälsade på mamma som var ledig idag. Johanna somnade i bilen och sov sedan vidare i vagnen. Hon sov 10-13:30 så det kändes mycket bra för sen dess har hon varit sig själv igen. Arvid sov efter lunchen som vi fick av mamma, pytt i panna. Medan båda barnen sov spelade mamma och jag kort, och jag vann (viktigt att nämna, haha). När Arvid vaknade fick han leka lite och sen åkte vi till Maggan och barnen och lekte hela eftermiddagen. Jätteroligt och trevligt hade vi!

Ytterligare en bra natt


Inatt sov den här unga damen precis som föregående natt:
20:00
- ammade och somnade
01:00 - ammade och somnade
04:00 - ammade och somnade
06:15 - vaknade och fick ny blöja, nöjd först men fick amma när hon blev lite kinkigare

Igår kväll satt Andreas och jag i soffan och såg Bonde söker fru. Verkar bli en intressant säsong. Det är inte ofta vi sitter i soffan samtidigt och bara myser framför tv:n, för antingen är Andreas på rep eller så sitter någon av oss vid datorn eller så är det helt enkelt så att någon har nåt annat för sig. Men mysigt hade vi! Och jag somnade såklart... Ungefär en kvart in i Efterlyst hade jag slocknat...

Igår lunchade jag med Rebban och Ramona.
Vi hade mycket trevligt! Tack för det! God mat också. Jag skulle beställa en skinksallad men höll på att få en skinkfralla... Killen i kassan frågade om jag ville ha ljust eller mörkt bröd så jag beställde mörkt...tyckte inte det var nåt konstigt eftersom man får bröd till salladen. Men så plockar han fram ett litet fat... kan tänka mig hur roliga Ramona och jag såg ut när vi förvånat undrade vad han gjorde. Han plockar alltså fram en skinkfralla av mörkt bröd och kommer till kassan med... Haha! Så jag fick förklara att det var en skinkSALLAD jag skulle ha. :o)

Nu ska jag se om hon vill somna i vagnen igen. Om hon kan sluta äta på sin hand förstås... Jag har sovit nere inatt också, och sovit supergott även inatt!

Annorlunda natt

Igår kom Ida och Axel hit så gick vi på promenad i 1 tim 20 min, jättebra att komma iväg på långpromenad! Efter att jag hämtat Arvid så åkte vi på affärn och sen till mamma som bjöd på mat. Jäääääättetrött var jag, så när vi kom hem och Arvid hade lagt sig för natten så ammade jag Johanna och försökte få henne att somna. När hon hade somnat i vagnen nere så dröjde det inte länge förrän jag hade somnat i soffan...

Andreas hade föräldramöte igår kväll men när han kom hem så bestämde vi att jag skulle fortsätta sova kvar i soffan. Andreas erbjöd sig att sova nere (ingen av oss sover speceiellt bra nu, han vaknar flera gånger av Johanna också, och jag blir stressad när jag vet att han vaknar, osv...), men jag sa att jag kunde sova nere eftersom hon redan sov nere i vagnen. Och hjälp så gott jag har sovit!!!!! Andreas hade sovit gott han också. Det är bra att veta att det går att göra så här nån gång ibland när vi sovit dåligt allihop. Och Johanna verkar ha trivts i vagnen...

20:00 - ammade och somnade
22:30 - vaknade när jag var upp och gjorde mig klar för natten + hämtade täcke och kudde. Men jag gungade vagnen lite så somnade hon om igen.
00:45 - vaknade och åt, somnade
03:45 - vaknade och åt, somnade
06:15 - vaknade och åt, pigg....... så vi klev upp. Andreas klev också upp då så vi gjorde sällskap vid frukostbordet.
07:30 - somnade igen i vagnen efter att jag rullat den på vardagsrumsgolvet fram o tillbaka

Jag hör att Arvid håller på att vakna nu så jag ska ställa fram lite frukost innan han kommer ner. Idag blir det ett besök i stan för att luncha med Rebban och Ramona!

En morgon

Inatt då...
19:30 - åt
21:00 - lade sig...
22:00 - hade fortfarande inte somnat, låg och bökade, nappen funkade inte så tillslut fick hon amma...och somnade
01:00 - vaknade och åt, somnade när hon åt
04:00 - vaknade och åt, somnade när hon åt
05:00 - vaknade och verkade inte så trött längre... fick ligga kvar och låta för hon var inte ledsen
06:15 - fortfarande hade hon inte somnat men började bli mer o mer ledsen så hon fick komma till mig och liggamma...
Jag klev upp 07:30 med Arvid. Johanna klev upp vid 08.

Idag har jag ätit GI-frukost. Får se vartåt det här leder... Snart kommer i alla fall Ida så ska vi ut på promenad!

Rubrik...

Idag har jag varit mycket tröttare än igår, fastän jag sov tre timmar mer inatt... Skumt!
Natten innebar:
20:30 - Johanna åt
21:30 - Johanna somnade
00:00 - Johanna vaknade, jag stoppade i nappen (funkade!)
01:00 - Johanna vaknade och nappen funkade inte längre, så hon fick äta
03:00 - Johanna vaknade och åt
06:00 - Johanna vaknade och åt men var inte så intresserad av att sova mer sen... så hon fick liggamma och somnade i och med det...sen sov hon till 08 ungefär. Arvid klev upp 06:30 och fick ligga hos oss i sängen och kolla på barnprogram.

Idag har vi varit på babysång. Mysigt! Sen gick jag hem i snålblåst och drivis. Näe men det tokblåste och regnade i alla fall. Regnskyddet på vagnen blev som en fallskärm. Eller nåt.

Igår var vi hos Daniel och Anna och åt tårta eftersom Daniel fyller år till veckan. Trevligt hade vi och jag drack kaffe. Har ju glömt att berätta att jag börjat dricka mer kaffe nu! Det är helt otroligt! Efter två barn anser jag mig själv möjligtvis vara så pass vuxen att jag ska gilla kaffe. Fast det blir inte varje dag. Inte varannan heller. Men jag har i alla fall överraskat flera personer - inklusive mig själv.

Egentid

Idag har jag njutit av lite egentid. Efter att Andreas klivit upp och jag sövt ner Johanna i vagnen så åkte jag SJÄLV till Furan på loppis! Skönt att bara vara själv och göra lite som man vill, även fast det inte var nån större utflykt. Loppisbesöket var överstökat ganska fort, sen åkte jag till mamma o pappa för att hjälpa dem med en grej på datorn.

När jag kom hem igen fick jag lunch och hör och häpna - Johanna hade vaknat någon gång men då hade hon tagit nappen och somnat om på stört! Jag är i chock... men vågar inte ropa 'hej' än såklart.

Hon sover fortfarande, har så gjort i snart fyra timmar nu. Tror jag ska sätta mig och pyssla lite. Eller lägga in kort i en mapp för framkallning. Vi har inte framkallat kort sen oktober förra året - hjääääälp!!!

Framgång!

Hurra! Det där gick ju riktigt hyfsat det! Jag gick upp med Johanna när jag skulle lägga mig, och då vaknade hon. Hon åt 00:30 och somnade när hon åt så jag lade ner henne i vaggan och hon sov vidare.

Sen vaknade hon 03:10 (efter 2 tim 40 min) och då fick hon äta. Hon fick inte äta tills hon somnade utan jag försökte vagga henne till sömns i famnen med nappen i mun istället. Det funkade inte så bra. Lade ner henne i vaggan och satt bredvid för att assistera så inte nappen skulle flyga ut. Det var mycket trugande och jag grät till och med en skvätt av frustration. Inte så konstigt kanske eftersom jag var trött när det var alldeles mitt i natten... Klockan 03:55 fick hon dock in tekniken och när klockan var 04:15 hade hon somnat. Jippie!

Nästa gång hon vaknade var klockan 06:00! Heja! Då somnade hon när hon åt igen så jag lade ner henne och hon sov vidare till 07:40 när Arvid började göra sig hörd. Vilken toppennatt!!! Bara jag hade lagt mig i någorlunda tid också hade allt varit ännu bättre... :o) Föregående nätter har Johanna velat vakna varannan - eller till och med varje timme... så det här blev en riktig framgång.

Anledningen till att jag är uppe med barnen själv nu är att Andreas kom hem vid 03 inatt efter att ha spelat på Captain Cook. Så han har dispens den här morgonen. Arvid har druckit välling och tittar på Bolibompa, Johanna sitter i babysittern och pratar. Ska mata henne igen strax före nio så ska jag gå ut med henne i vagnen en stund sen.

Vaken

Helt galet egentligen att jag inte går och lägger mig... Men det var ändå längesen jag var uppe så här länge. Känns som om man snart ska upp igen... Arvid brukar vakna allt mellan 06-08 och dit är det inte så länge, speciellt om man tänker på att jag brukar amma Johanna flera gånger innan dess...

Johanna sover i vagnen här nere med mig fortfarande. Hon åt sist kl 19 och somnade vid 20 så nu har hon varit utan mat i fem timmar och det känns kan jag säga... Men jag ska strax lägga mig och då lär hon nog vakna när jag ska bära upp henne. Sen får vi se hur natten blir. Spännande!!

Kanelbullens dag

Vi har ju länge velat att Johanna skulle ta napp. Det har gått sådär... Men ikväll har det gått bättre än tidigare! Tjoho! Här är en bild på lilla gumman som faktiskt kommit på hur man använder nappen. Fast hon glömmer bort det mellan varven så man får truga igen nästa gång... Får se hur det blir inatt för jag har planen att jag ska prova att få henne att somna med nappen istället för att amma...

Annat som hänt idag är att vi varit på Alexanders 1-årskalas! Och igår var jag, Maggan och Carolina till Ida och Fredrik och hälsade på. Vi hade såklart barnen med oss också, så det var fullt hus. Åtta barn och fem vuxna. Inte konstigt att man var trött igår kväll. Jättetrevligt hade vi! Bra initiativ av Carolina! :o)

Idag gick Arvid, Johanna och jag på stan en sväng medan Andreas roddade på Captain Cook inför spelningen ikväll. Jag hade förberett mig på en lite smått krävande tur på stan, men Arvid var jättesnäll och lugn och höll mig i handen hela tiden. Vi gick ner en sväng till Badhusparken och lekte också, uppskattat av en viss ung herr Olsson. :o)
 Badhusparken idag

Imorse gick vi en sväng ner på affärn hela familjen för att söva Johanna i vagnen. Och för att köpa kanelbullar på ICA, de är så goda! Kanelbullens dag som det är idag! Och Arvids namnsdag! Och Rebbans födelsedag! Hurra för er alla som firar något idag!

Åsså var det torsdag igen...

Idag har Johanna och jag varit på öppna förskolan. Jag pysslade ihop ett kort att hänga på anslagstavlan med namn på familjen. I övrigt träffade jag bvc-sköterskan som bland annat vägde lilla gumman. Fast så liten är hon kanske inte, för hon hade ökat 1 kilo på tre veckor... :o)

Åt lunch på öppna också, god soppa och gott nybakat bröd.

Har även haft lite egentid idag när jag åkte ner på affärn själv. Rena rama lyxen! :o)

Onsdag igen

Igår kväll var Eivor, Bea och Gunilla här och hälsade på. Fick fina kläder till Johanna och Arvid fick en dvd. Tack! Arne o Maggan kom förbi också med ett videoband som jag skulle spela in på, och gröt till Johanna (en fin klänning) och Arvid fick ett pussel och Duplo. Tack!

Idag har jag sovit när Johanna sovit, det var sååå skönt!

RSS 2.0