Efter en helg

Helgen är slut och idag har jag jobbat igen. Jag tycker att det går bättre och bättre. Det blir mer och mer vardag. Men jag har ändrat synsättet på att jobba. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Det går nog inte. Jag låter bli.

Idag blev det en hel del att göra på jobbet faktiskt. Vi var en man kort också så det kanske berodde på det. Vi var dock klara med dagens fil i tid, men sen var det mycket annat småplock att göra. Det är skönt när det händer nåt hela tiden. Tiden går fortare då. Och snart är det jul.

Arvid är go som vanligt. Han går omkring hela tiden. Låter som en bil. Vem vem mamma är. Vet vem pappa är. Äter som en häst. Bajsar som en likadan. Busar och skrattar. Dansar och klappar händerna. Vill knäppa med fingrarna men får det inte riktigt att stämma. :o)

Igår var vi på promenad "på byn", riktigt mysigt var det. Såg några kändisar: hockeyspelare och Garvsyramedlemmar. Kändistätt här. :oP

I lördags skulle vi äta surströmming med Dan o Hanna, men det blev inställt pga sjukdom. I stället åt vi med svärföräldrarna istället. Tidigare på dagen var vi ner till Forsaån med dem och åt lunch. Och åt blåbär. Gööööttttt.


Snart helg

Så var det snart helg igen. Märkligt vad tiden går fort. Trots att man jobbar. Haha. Det blir dock mer å mer att göra så idag blev det t.o.m lite körigt. Men hem kom jag.

Jag har ont i handleden idag. Förmodligen pga jobbet för jag har märkt att jag sitter lite snett med handen och det är nog inte så bra när man sitter vid tangentbordet. Men jag vet inte. Kanske har jag "knixat till" handen på nåt sätt när jag burit Arvid också. Eller burit nåt annat. Eller så inte. Eller så vet jag inte alls. Eh...

För övrigt inget att tillägga.


Efterlysning

Var är Rebbans blogg?

Detta med att blogga

Jag tycker att det är kul att blogga... MEN just nu drar jag mig för att göra det eftersom uppkopplingen är som den är. Men jag försöker. Hoppas bara att jag slipper bli irriterad den här gången åtminstone.

Arvid går för fullt nu! Han blev nog inspirerad av Mio i torsdags, för efter det har han börjat gå mer och mer och nu är det nästan det enda han gör. Det går fortare att gå än att krypa nu.

Den här veckan har det blivit lite mer att göra på jobbet. Det tar sig. Det var nog bra med en lugn start på det projekt jag sitter på så jag hinner lära mig i lugn och ro. Tyvärr har jag ju lämnat in min mobil så jag har inget kul att lyssna på längre. Visserligen har jag en mp3-spelare, men mobilen var ändå smidigare. Jaja, snart har det gått en vecka i alla fall så då är det väl "bara" en vecka kvar.

Jag önskar att jag vann pengar. Då skulle jag fixa bättre uppkoppling. Men nu har vi bundit oss på ett år så det är nog bara att gilla läget. Eller vinna pengar. Det vore dumt att betala dubbelt när det är så mycket annat som pengar ska gå till.

Jag har börjat köra en "rivstart" på GI. Det går ganska bra.

Önskar att jag kunde lägga ut lite bilder också, men det får dröja tills jag åker till någon och fixar det istället för här.

Ibland...

...blir man lite förvirrad. (ofta iofs) Jag surfade i fredagskväll och bloggade. Det hela misslyckades dock. Men idag när jag skulle gå in igen så gick det att publicera ändå. Dock inte hela. Därför är förra inlägget något knepigt.

Idag packar vi ur lite flyttlådor. Och haft besök av Bengtsson. Arvid fick födelsedagspresent och blev mycket glad. :o)

Bebis

Idag har jag hälsat på en bebis. Tänkte hälsa på två bebisar till (och ett "äldre") men det var ingen hemma tyvärr. Ikväll kom mamma och pappa hit och

Föräldraledig igen

Idag har jag varit föräldraledig. Andreas är på konferens. Jag jublar. Inte över att han är borta. Men för att jag får vara hemma och vara föräldraledig ett par dagar.

Det har varit en mycket bra dag. Den började med att vi skjutsade Andreas till jobbet. Sen åkte vi till Elin och Mio för en kaffeslurk och spana nya lägenheten. Vi gick inöver stan, men efter en (liten) bit tog vi bussen. Gick till Jamtli från stan och sen snurrade vi runt där och kollade på djur, fikade, osv. Jag länkar till Elins blogg för det går ju bara så segt för mig att lägga in kort med den här uppkopplingen...

Lämnade sen in mobilen. Den ska skickas iväg och (förhoppningsvis) fixas. Jag fick en lånemobil. Antik Nokia. Det är dock mycket bra ljud i den.

Ikväll promenixade jag ner till Bad och sen gick Erika, Pippi, jag och Arvid ut på en rastningsrunda. En mycket bra dag!

Störigt

Nu är det svårigheter att sms:a också, så nu kan jag inte använda T9 längre. Jag misstänker virus.
Väntar på bussen.

10 min

Förresten, det tar tio minuter extra för jag måste ju gå hemifrån också. :-P
Den här mobilen har råkat ut för nåt som gör att jag knappt kan se vad jag skriver. Att sms:a går bra, men inte det här. Weird.
Jag har nu tagit plats på nästa buss.

Åka buss

Jag står och väntar på bussen. Det är ett knepigt göra. Det tar en timme för mig att ta mig till jobbet. Att ta bilen tar tjugo minuter. Men det ska gå. Längesen jag pendlade med buss nu.
I övrigt gick det bra att jobba igår, men förvirrande...:-)

Denna dagen - ett liv!

... som farbror Melker sa! Imorse kände jag att jag ville göra nåt av den här dagen. Jag har haft svårt att komma igång om dagarna, men igår lade jag mig faktiskt ganska tidigt så imorse var jag ganska pigg ändå (allt är relativt...). Jag fixade med lite småfix inne och sen oljade vi in resten av altanen. Det känns väldigt bra att ha det gjort nu, även om vi kanske måste olja in den igen om nån vecka.

Sen åt vi lunch, gick och handlade och sen var vi till min mormor och drack Coca Cola och surrade. Sen gick vi hem och jag har fixat marinad till grillkött. Vi hoppas på att kunna sitta ute för Dan och Hanna ska komma hit och grilla.

Köpte förresten en tidning om hem och trädgård, vill inspireras och drömma lite. Köpte två ljuslyktor på affärn idag, precis vad jag sökt efter. Jag hade inte direkt väntat mig att hitta dem där, men bra var det ju!


En bild!


Wow, en bild! Det tog ca 15 minuter att ladda den, men nu är den här!
Bilden är iaf från 23 juli när vi var vid stugan.

3 dagar i frihet

Haha, det låter så tragiskt att skriva "3 dagar i frihet" som om jag blir fängslad på livstid sen eller nåt. Det blir jag ju inte. Jag ska ju bara börja jobba. Men efter att inte jobbat heltid på 16½ månad så blir det nog en liten omställning...

Igår var mamma och jag till stan och shoppade en massa. Helt otippat att det blev så mycket, för jag var inte på humör innan. Jag har svårt att komma igång på mornarna (hur ska det gå på måndag?!!?). Men efter ett lyckat besök redan på första affären så ljusnade det upp. Härligt!

När vi kom hem igen så oljade Andreas och jag in altanen (en tredjedel av den iaf). Det verkar inte vara gjort på flera flera år fastän det ska göras vartannat år. Sen kom mamma och pappa med pizza. Mums! Det gäller att passa på, jag ska försöka börja äta bra igen på måndag när ändå vardagen sätter igång igen. Det behövs!

Kul att det verkar vara finväder igen med ett avbrott i 1½ dag eller så.

Arvid har tappat lite av intresset för att gå. Men det kommer nog. Istället har han börjat säga "Arvid". Eller snarare "Ajjijj". För ett otränat öra låter det nog mest som bebisnonsensprat, men för ett par föräldrar låter det som ett klart och tydligt uttal. :oP

Finväder

Äntligen lite finväder! Ljuvligt! Igår åkte jag och Arvid till Bodsjö för att hälsa på mina föräldrar som skulle röja på tomten. Det blev även en tur till Hällböle för att bada. Det var hyfsatkallt, men när man väl kom i så blev man smått bortdomnad och då var det riktigt härligt. :oP

Optikerbesöket förra veckan gick bra också. Hon var faktiskt riktigt trevlig! :oO Inget fel var det på synen heller så det kändes bra.

I fredags klippte Andreas och svärfar häcken här. Det behövdes, den var inte så bra omskött på flera år. Så nu är den väldigt ansad, men det ska nog bli finare tills nästa år. Igår rensade jag i rabatten och sen fixade vi snyggt på stenplattorna, rensade bort ogräs och skar en rak linje utefter gräsmattan. Många bäckar små, sen ser det nog fint ut.

Idag har bostadsrättsföreningen varit här och haft lite info och välkomnat oss till området med en blomma. Förut idag så följde vi med mamma och pappa till Moosegarden och klappade älgar. Jag klappade dock bara en gång, jag hade lite respekt för dem... Arvid klappade dem mer. :o)

En vecka kvar till arbetet...


Fler steg

Ikväll har vi hälsat på två 11-dagars bebisar. De var så små och söta. Arvid och deras storebror Martin har lekt så bra. Troligen har Martin dessutom inspirerat Arvid för han har gått flera steg ikväll alldeles själv. Roligt!

Imorgon ska jag till optikern. Det är inget jag ser fram emot för de är alltid så o-servicemind:ade där. Har man ett sånt yrke borde man väl försöka se till att vara trevlig också?! Men jag har alltid råkat ut för mindre trevliga där, hoppas dock på något positivt imorgon. Sen ska jag beställa linser igen för det här är sista paret som sitter i...

Fenixorden

Igår såg vi Harry Potter och Fenixorden. Jag tyckte den var riktigt bra! Jag har nog inget mer att säga. Jo förresten, att jag faktiskt hade läst den fastän jag trodde att jag inte hade det. Det kom jag på ungefär en timme innan filmen skulle börja. Jag som ända sen i våras tänkt läsa boken innan filmen hade premiär, men inte lyckats. Nu gjorde ju inte det något. Perfekt.

Arvid hade barnvakt av Johannes och Ida-Maria och de hade haft jättekul. :o)

Rebban: Bra gjort att ta tjuren vid hornen! Synd att det inte gick vägen bara... Men vad sägs om Rebbelibebb? Eller varför inte Rorebobbobelolibobebobbob? ;o)

Bilder

Medan Andreas håller på att spänna fast nån bordsskiva på takräcket och jag håller på att ladda ner bilder till fickminnet så passar jag på att blogga lite. Vi är hos mina föräldrar. Lägger in lite bilder från mammas kamera:

 Från när vi var på travet 8 juni.

Det blev visst bara en bild. Nu är vi klara att åka härfrån.

Ikväll ska vi på bio!


RSS 2.0