Midsomer Murders

Ikväll är det Morden i Midsomer igen. Ljuvligt! Tänkte rensa lite jordgubbar tills dess. Ljuvligt!

Arvid har knappt sovit nåt idag. Så nu är han väldigt svårsövd. Synd. Just nu jagar Arvid och Andreas varandra runt tvättmaskinen som inte har fått sin rätta plats än så den står mitt på golvet. Förhoppningsvis blir han så trött att han somnar på stört vid nästa läggningsförsök.

Trots vår korta tid med det här internet:et så har vi hunnit både svära och sucka ungefär sådär en miljard gånger. Ibland går det supersnabbt, men det glömmer man lätt bort när det jävlas.

Jordgubbsrensning!

Soptömning

Nu vet vi när vi har soptömning också. Såg att tvärgatan hade besök av sopbilen så då blev det brådis att få ut tunnorna till vägen. Men det gick bra. :oP

Rebban: Nej vi spelade på ett ATG-ombud och sen fick vi veta resultatet av mina föräldrar som fanns på plats (det var på Dannero). Och förresten, jag säger det än en gång - fixa en blogg vetja! Det vore roligt! :o)

Det finns en hel del bilder att lägga in känns det som, men än så länge har vi ingen koll på var överföringssladden är... Det gör att alla tre minneskort dessutom är fulla och vi därför inte kan ta några kort med vanliga kameran. Det krävs en letarinsats med andra ord.

Imorse sov Arvid till 07, Andreas gick upp med honom och gav honom välling. Vid 08.30 gav jag honom (Arvid...) gröt och sen sov han - och även vi - till 11! Skööönt!


Travvinst

Ikväll har vi vunnit på trav! Vi spelade på den häst vi känner, 200 kr på plats - och får nu hämta ut 528 kr! Hurra!

Vi har blivit med internet!

Sådär ja, nu har vi internet. Det blev trådlöst. Det går inte speciellt fort, men det är iaf bättre än inget alls. Har man skapat ett beroende så har man.

Nu har vi iaf lämnat in nycklarna till förra lägenheten så nu har vi släppt det. Skönt! Annat som vi gjort idag var att köpa dynor till trädgårdsmöbeln, köpt en grej till trädgårdsslangen, träffat på en gammal bekant från Uppsala, fixat med lite försäkringar, och som sagt fixat internet.

Arvid har gått några fler steg nu. I torsdags (eller om det var fredags) när han var hos mamma och pappa så hade han gått åtta steg! Det är rekord! Roligt roligt!

I lördags serverade vi på bröllop, det var riktigt kul. Det var så längesen jag serverade så jag var lite gruvensam, men det gick faktiskt jättebra. Andreas och jag serverade honnören och ingen av oss spillde på brudklänningen så det får man klassa som bra. :oP

Vi som hade fått i ordning en del här i nya bostaden har nu proppat in en massa grejer igen så nu är det en enda stor röra... Jaja...

Två veckor kvar av ledigheten (om man kan kalla den för det).


Sista orden härifrån

Det här blir mina sista rader från den här lägenheten. Snyft. Det känns sorgligt och vemodigt. Konstigt eftersom vi länge varit på jakt efter nåt annat. Men vi har trivts väldigt bra i lägenheten så det är därför det känns lite sorgligt. Hade den varit lite större och haft gräsmatta hade det varit toppen! :oP

Bye!

Det bästa kvar

Vad är det man brukar säga? (t.ex när jag äter mat och alltid sparar gurkan till slutet...) Man sparar alltid det bästa till sist. Därför är datorn sist kvar. Nej det är lite småsaker i köket, men i övrigt står datorn här i all sin prakt - uppkopplad!

När vi flyttade in här för två år sen så firade vi med pizza som första måltid. Därför har vi köpt pizza att äta som sista måltid här också. Jag väntar bara på att Andreas som ska komma hem. Han skulle åka och panta medan jag körde pizzorna från Brunflo. Han borde vara här när som helst. Om han inte insåg vilken vinst han gjorde på panten så han drog utomlands. Troligen inte.

Det har gått bra idag, fastän det tar tid. Vi har du bara ett billass kvar, och imorgon förmiddag väntar städningen. Urk. Men det ska nog gå bra det också.

Nästan tomt

Nu är lägenheten nästan tom. Det är "bara" en massa kartonger och annat skit som är uppställt i vardagsrummet, kylen och frysen måste tömmas, och så ska heeeeela förrådet tömmas... Två fåtöljer, två skrivbord, en bokhylla och en tvättmaskin... Egentligen är lägenheten inte alls tom.

Vi har beställt slutbesktning imorgon så idag är Arvid hos mormor och morfar och härjar. Så vi kan härja fritt här.

Igår var vi på stråket på kvällen. Mycket trevligt var det, träffade en del gamla bekanta. Får se om vi ska ut på Yran nåt imorgon eller så, Andreas hade en fundering på att gå in på området på kvällen. På lördag ska vi dock servera på bröllop, annars hade jag helst gått då.

Carolina: Nja, vi har kvar internet här i T-valla, men nu vet jag inte om vi tar med oss datorn idag. I så fall är det bara bloggning från mobilen som gäller. Vi avvaktar lite med internet till hemmet, måste komma på vad vi ska ha först. Det är så svårt! Behöver mer råd: Nån som har tips när man sagt upp hemtelefonen!?

2½ vecka kvar
av mammaledigheten...


Kalas

Den här sommaren är fylld av kalas och andra tillställningar. Det har gjort att jag gått upp i vikt. Mycket surt känns det eftersom jag hade lyckats gå ner inför sommaren. Å andra sidan var det ju bra att jag gick ner, annars hade jag ju vägt tokmycket mer. Svårt att glädjas dock, men försöker...
Idag har vi haft kalas med Arvids kompisar Mio och William. Tack för presenterna! Efter kalaset pyntade vi lite på Arvids rum. Han och jag gick på prommo till Prix och ikväll var det Midsomer Murders! *love*

En annan värld

Vi befinner oss nu i en annan värld. Det är vad jag vill berätta för Jenny speciellt, efter din kommentar om att vi bor i en annan stad. Det stämmer nästan, det är en helt annan värld. Det är den ouppkopplade världen.

Sammanfattningsvis
så var bröllopet jättefint!!!

Hinner inte skriva mer. Tyvärr.

Flyttröra

Mitt i all röra så kollar jag mailen och bloggar lite. Vi håller på att köra flyttlass idag. Men innan det har vi hunnit hälsa på Carolina och Lars och lilla söta tjejen utan namn. Hon sov dock så vi får se om hon är mer vaken imorgon då vi träffas på bröllop.

Det går ganska bra med flytten förutom att det tar tid men det är ju som sagt ingen brådska. Vi hoppas dock på att få mycket gjort idag. Får se hur det går med internet också, vi har ju sagt upp hemtelefonen så nu vet vi inte vad vi ska skaffa för bredband. Tänkte haka på 3G, men så vitt jag kan förstå så är det ganska låga hastigheter här?!?! Nån som vet nåt eller har nåt annat tips?! Mycket tacksam för hjälp. :o)

Igår invigde vi nya trädgårsmöblen och nya grillen. :o)

Hej då för nu!

I flyttartagen

Vi flyttar och stökar på hela tiden. Det tycks aldrig ta slut. Skulle förresten blogga igår, men allt försvann och även mitt tålamod.

Vi har nu flyttat mer än hälften av alla grejer. Idag kom jag dock på att hela förrådet också ska tömmas... Alla julsaker! ;o) Men det är ändå mindre än hälften kvar så det känns att det går framåt.

Just nu vill Arvid inte sova. Vet inte vad det skulle vara om det inte var sömn han ville ha. Kanske nån fler tand på gång, eller nån förkylning eller nåt. Vad vet man?!

Vi hoppas på att sova i huset ikväll. Vi får se hur det går. Och se Morden i Midsomer såklart!

1-åringen i ÖPArvid i tidningen x2Dan, Larsa och Kronprinsessan

Idag ska vi på 30-årskalas. Det är dock inte på Öland. Annars kunde man tro att vi skulle fira Kronprinsessan. Men grattis till Dan, Larsa och Victoria idag! ;o)

Arvid är nu 1 år och ett par dagar. Och igår tog han sina första steg! Det hela var mycket spännande! Sen åkte vi till invigningen av Jämtkraft Arena och såg Amy Diamond tills Martin somnade och Arvid var jättetrött. Åkte sen förbi en sväng hos Marsh och träffade några jamtar. Idag är Andreas på heimmot med Jamtamot en sväng. Jag och Arvid ska packa. Sen blir det 30-årskalas.

Tyvärr blir det inga bilder än för jag ids inte lägga in dem när det är så många. Men det blir nog vad det lider...

Trocca

Förresten har jag varit på Träffen idag, och där fanns det Trocca light!

Hurra för Arvid!

Idag fyller skrutten 1 år! Just nu sover han i bilen. Han och jag sitter här och väntar på Andreas som handlar. Vi har hunnit vara i Brunflo en sväng på förmiddagen för att ta emot elkillen.
Shit vad gott jag sovit inatt! Efter två veckor inser jag nu att jag knappast kunde ha en skönare säng.
Ikväll ska vi visa vår upp-o-nervända lägenhet för några som stod på kö. Hoppas de har överseende med röran.
För ett år sen var Arvid ute.

Morgonsol

Det är rätt fint att vara här på Sky City och titta ut. Det är en timme kvar till tåget, och jag har faktiskt lyckats sova nån timme. Jag är långt ifrån pigg...
För ett år sedan hade vi åkt in för andra gången till BB och denna gång fått stanna.
Jag är hungrig. Undrar när McDonalds öppnar...

Sverige!

Äntligen är vi på hemväg. Det här dygnet har varit grisigt långt!
Vi är i alla fall på Arlanda nu. Flygresan gick mycket bra. Arvid sov större delen av den. Filmen Sju Miljonärer stod jag inte ut med att se för det knastrade så illa i lurarna.
Nu inväntar vi tåget och jag är tröttare än två.

Grattis Mio

Grattis Mio pa fodelsedagen halsar vi fran Bulgarien!

Idag ar det avresedag. Det kanns riktigt bra. Trots att vi haft det riktigt bra. Borta bra men hemma bast. Tyvarr sa ar vi alla klara att aka redan nu egentligen, men kommer att fa vanta tills ikvall efter 19 nan gang nar bussen mot flygplatsen gar. Vi far ligga vid poolen en stund tills vi storknar.

Angaende ormarna: Jag har nu sett tva bruna ormar och en vit. Det hela var mycket dramatiskt. Trots att jag befann mig pa flera meters avstand sa grat jag och darrade. Jag avskyr ormar. Nu kanns det dock battre (jag ar ju vid hotellet och dar ar det ormfritt sa vitt jag vet) och jag har t.o.m varit vid stranden och badat i Svarta havet! Ingen orm fanns dar - inte nar vi var dar iaf. Basta badet pa hela resan - varmt i vattnet!!

Ikvall vantar utcheckning, middag, transfer till flyget, flyga i tre timmar, vanta i 6 timmar pa Arlanda, 5 timmar pa taget, seeeeeeen ar vi antligen hemma! Langtar!

For ett ar sen hade jag varkar
och kommit hem fran BB forsta omgangen.

Nasta gang jag bloggar ar jag pa svensk mark. Promise!

Om 5 dagar

Om endast fem dagar fyller Arvid 1 ar! Hjalp vad tiden har gatt fort!

Jag kom pa att det blir mindre tjorv om jag haller mig till i-spraket. Da behover man inte fundera over de svenska bokstaverna med prickar och ringar over o och a... Si ni fir ni lisa i i-sprikit istillit. Hihi. Dit birde inti viri nigri priblim fir mini firildrir illir fimiljin Bid, di ir vini...

Det var kanske lite jobbigt det dar ocksa...

Igar var vi pa en tur upp till bergen och var pa nat Jamtliliknande stalle. Det var en skumpig tur, men bra. Vi hade bara tillgang till en tysk guide sa det var inte sa latt att forsta alla ganger, men de som kunde fick oversatta till svenska till oss ovriga. Det var bara vi i familjen som akte, vi hade fatt lana en av taxichaufforerna har pa hotellet som korde runt oss. Jattebra service!

Nu har vi inget mer storre inplanerat forutom att vi borde ga ner till stranden och bada sa vi har badat i Svarta Havet innan vi aker hem. Det ar dock inget jag ser fram emot eftersom de dar karlarna med ormar ror sig vid stranden... Help!

Pa vagen hem med flyget ska de visa filmen 7 Miljonarer. Inatt dromde jag att nan sa att den filmen var jaaaaattebra. Jag tvivlar dock.

Det gar fortsatt bra med Arvid, han ar en klippa!

Nagon vill titta pa var lagenhet har mor och far meddelat. Himla bra att nan ar intresserad. Hoppas bara att den som star forst i tur och tackar ja vill flytta in redan 1 augusti. Hoppas kan man ju alltid gora...

Mamma och pappa: Halsa mommo att Arvid har det bra. Han far aven vatskeersattning.

Jenny: Jag haller med dig, trots var ringa kontakt sa saknar jag dig ocksa. Det ar nog for att man haller sig update genom bloggarna sa kanns det som om man traffas. Vi har val aldrig riktigt varit normala...haha! Jag hakar pa utmaningen, men jag gor det hemifran istallet. Om jag inte hinner innan min surfingtid tar slut har.

Nu ska jag glutta lite pa min Hotmail. Bye!

Mellanslagshelvete

Valdigt dalig tangent for mellanslag har... man maste trycka med alla krafter man har for att det ska ge resultat. Mindre bra.

Idag tror jag att jag ar pa daligt humor. Det blaser ute sa det gor det inte lattare att ligga och sola direkt - saker och ting blaser omkring och jag blir bara mer o mer irri. Men man maste val fa ha sana dagar ocksa gissar jag. I ovrigt mar jag bra.

Igar var vi till halvon Nessebar, det var mysigt. Annars har jag inte sa mycket nytt att beratta. Lotta har akt hem (jobbarkompisen). Arvid ar fortsatt glad. Och trott. Han sover ganska mycket. Och ater och dricker. Han har hittat ett skap som tv:n star pa som han brukar krypa in i - rolig leksak. Om man kan kalla det leksak. Jo det kan man.

Jag ar nog ett medicinskt underverk. Jag blir inte brun. Jag har dock fatt farg. Men skulle man jamfora det med nagon annan sa ser det mer ut som vanlig hudfarg. Men jag ar sakert bra pa nat annat istallet. Som att komma ihag kandisars slaktingar. :oD

Nog om detta. Bye!


Halvtid

Nu har halva tiden gatt har. Hemlangtan har lagt sig. Det var ingen jobbig hemlangtan utan snarare en langtan till att borja flytta in alla grejer i huset eftersom vi redan borjat med lite flyttlador. Det kanns lite surt med ett avbrott men a andra sidan ett varmt och skont avbrott. ;oP

Vi har egentligen inte gjort sa mycket mer an att sola och bada. En dag var vi ner till beachen, men det var inte nagon galet trevlig upplevelse.
1. Det spelades nan slags musik som man knappt kunde kanna igen som musik,men det var det tydligen. Vi misstankte att det var nat knarkarstalle precis dar vi hittat ett parasoll. Kanske just darfor som det fanns lediga parasoll...
2. Ida och Johannes gick nere vid vattnet och da kom det en man med en stoooor tjock orm runt halsen. Folk fick betala for att klappa den eller ta kort med den runt halsen. Den var vit med gula flackar. Jag dog nar jag horde det. Bland de forsta kvallarna nar vi akte in till centrum sa var det tva karlar med ormar (bruna) runt halsen som gick omkring, turligt nog sag jag inte det heller utan blev varnad i god tid av snalle Andreas.

Men vi maste nog ner till beachen nan fler dag iaf, for Arvid har inte fatt kanna pa Svarta Havet (och det har inte vi heller). Det ar anda bast vid poolen for da har man nara till rummet om Arvid vill sova eller ata eller nat.

Igar var jag, Andreas, Ida och Johannes till staden Burgas pa en shoppingtur med guide. Det blev dock inget shoppat forutom en t-shirt till Arvid. Pa kvallen shoppade vi lite mer har vid strandpromenaden istallet.

Imorgon ska vi aka till en halvo som heter Nessebar som tydligen ska ha lite samma stuk som Gamla Stan i Stockholm. Det hoppas jag blir en bra tur.

Det ar kallt i poolen! Jag duschar hellre...

Mamma och pappa: Halsa mommo att det gar fortsatt bra med Arvid. Han har aldrig haft sa tunga blojor = han dricker bra.

Stort GRATTIS till Carolina och Lars!!!!!!!!!!!!!!!!

Elin och Carro: Inatt dromde jag att jag skulle ut pa promenad med er men det blev installt for min del for att jag och Andreas holl pa att braka. Jag saknar promenaderna med er!

Det ar nat skumt med Hotmail har men jag ska prova nu igen.

Bye!

RSS 2.0