Inget som hänt just

Idag lutar det åt ett stadsbesök och inhandlande av skor till Arvid. I övrigt vet jag inte. Jo ikväll blir det nog hockey och nån brasa + fyrverkeri.

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Ser det här bekvämt ut...? (Notering: han sover)

T R O C A D E R O__L I G H T !


Äntligen!

Vi var på Coop idag. Trocca-galen som jag är så ringde jag till Coop idag och frågade om de hade några Trocadero Light. Men hon som jag pratade med sa att de inte hade några. Jag kunde ringa tillbaka på måndag för att prata med den som visste om de skulle ta in några snart. Sen ringde jag även Bryggeriet (hur galen är man!?!?!) och frågade om de kunde säga vilka affärer i Östersund som de levererar till...men den ansvarige skulle få meddelande om att ringa  mig (ingen ringde dock...inte idag iaf).

Men som sagt... vi var på Coop idag. Hoppet var ute, jag skulle inte få någon Trocca light idag heller. Meeeeen så lyser Andreas upp som en sol: "Det finns! Det finns!" Jag som känner min käre sambo vet att han skojar rättså ofta(men frågan är om han skulle tordas skämta om en SÅN sak?!?!). Jag trodde inte på det, men han var fortfarande lika entusiastisk och fortsatte att säga att det fanns. Jag går dit - och som i en dröm - - - där stod det flera stycken! Lyckan var total! Jag köpte 6 st på en gång...to be sure! :oP

Arvid verkar hålla på att återvända till sitt rätta jag igen - det känns såååå bra!

Och vi har bokat hotellrum inför Uppsalaresan! Världens lyx! Underbart! Ljuva hotellfrukost! ;oP

Klimatsmart?

Jag har gjort tv4s test om att bli klimatstart. Så här blev resultatet: "Du lever som om vi hade tillgång till 2,29 planeter".

Ajdå!


Idag var vi på Gläntan på info från en tandsköterska. Den infon hade vi fått förut också, men det är bra med repetition ändå. Arvid och Mio fick en varsin blå tandborste. Sen stack vi därifrån för det vara bara en massa STORA barn där. Haha.

Ha ha ha

Haha, man e ju sötsugen nu... Gick in på Karamellkungens hemsida och såg ett godistest. Det visade att jag är en chokladokrat.

Sen visade testet även att jag äter upp det godaste godiset först, men det är fel - det sparar jag till sist (varför köper man inte bara godis som man tycker bäst om egentligen?!). Om jag vore ett instrument skulle jag var en fiol. Om jag vore ett djur skulle jag vara nån äcklig marulk eller nåt.

Men det mest klockrena var nog: Om jag vore en grönsak skulle jag vara en gurka! Haha, humor! Jag älskar ju gurka!

Nu är det verkligen lunchdags! :oP

Goooodis

image113

Förut nån gång lade jag in en bild på godis. Så även idag. Jag är godissugen. Det tyder på att jag borde äta lunch nu.

Arvid har varit gnällig hela morgonen (han somnade ett tag, men vaknade igen och var ledsnare än få). Men NUUU hoppas jag att lyckan har vänt. Nu leker han i gåstolen.

Kaskadspyor

Igår kaskadspydde Arvid två gånger. Trist. Jag ringde bvc idag men blev inte mycket klokare av det. Hon trodde dock att det berodde på att han fått nån infektion pga tanden så han har fått nån slags magsjuka eller nåt. Hoppas det går över bara. Idag har han varit jätteledsen så jag tror att tanden gör väldigt ont (fast det trodde inte hon på bvc...skumt). Hur som helst så gav jag honom en Panodil och han verkar må bättre nu. :o)

I mitten av maj ska vi åka till Uppsala. Kul kul kul!

Gläntandag

Vi har haft en Gläntandag idag. Men till att börja med så sov Arvid till 07 imorse, ammade och somnade igen 07.30 och sov till 10!!! Han sover så himla mycket nu. Det kanske beror på att han är utpumpad av febern och att fightas med den nya tanden. Den har inte kommit upp så mycket, men man ser ett vitt streck där iaf.

Vet inte vad jag ska skriva mer. Hjärnan är tom. Stackars.


Tanden del 2

Det har gått ganska bra idag. Eller nej förresten, morgonen och förmiddagen var jobbig. Men resten av dagen har gått bra. Fast han är lite gnällig emellanåt. Inte så konstigt iofs. När Panodilen fått verka så sov han närmare 3 timmar, sen har han sovit 1 timme till också.

Idag fick jag en avi om att korten hade kommit. (snabba puckar det där!) Så då åkte Arvid och jag och hämtade ut den, var även in på Apoteket och Coop. Inte hade de nån Trocca Light nu HELLER... Jag blir galen!!!

Mat!

Jihooo - en tand!

Det verkar som om det är en tand trots allt! Imorse när Arvid skulle äta gröt så grät han mellan tuggorna och då såg jag något vitt flera gånger. Vi som inte trodde att det var så, men men... Så nu är han gnällig och gråter mellan varven, men han har fått Panodil för en liten stund sen så jag hoppas det ska bli lite lindrigare. Har lagt kylbitringen på kylning också. Stackarn som måste ha ont, men de ska ju upp allihop så det är väl lika bra att få det gjort.

Igår kväll var han jättesvår att söva. Vi började 19.30 men han somnade inte förrän vid 22. Men sen sov han utan att vakna fram till 07. Vid det laget låg jag på rygg i skarven på dubbelsängen. Obekvämt. Förmodligen skulle jag i sömnen ta mig in till Andreas men fastnade på vägen. :oD

Igår fick vi inbjudan till bröllop i Rio de Janeiro, Brasilien. Det skulle vara jättekul att åka, men det känns som om det kanske inte finns så mycket pengar till övers. Men vi ska fundera vidare.

På husfronten intet nytt.

Feberkillen

Arvid har haft feber hela dagen. Tidigare idag hade han 39,0 och vid 19 hade han 39,3. I övrigt verkar han inte så sjuk, bara väldigt trött och lite låg. Fast mellan varven är han pigg. Skumt. Vi gissar på antingen tredagarsfeber eller nån tand, men vi varken ser eller känner att det skulle vara nån tand på g. Hoppas han sover bra inatt bara...han ratade vällingen nyss, men amma gick bra.

Ska se "Byfånen" ikväll, i övrigt inget nytt att berätta. Jo en jobbarkompis har fått barn - en pojke! Roligt!

Feber

Inatt fick Arvid feber - 39,4! Han verkar dock inte speciellt sjuk i övrigt så nu börjar vi fundera på om det kan vara tredagarsfeber. Men vi vet inte, det återstår att se. Han sov oroligt i början av kvällen, men vid 01 fick han Panodil och ammade vid 02, sen sov han till 07.20 så det var iaf skönt.

Igår kväll såg jag "Som man bäddar" för tredje gången. Första gången var jag inte gravid och inte ens nära. Då berörde den mig inte så mycket har jag för mig. Andra gången var Arvid ganska liten. Jag såg då på filmen med helt andra ögon och noterade små detaljer som vilken vagn paret hade, osv. Så igår då, då såg jag nog på den med ytterligare andra ögon men ändå snartlikt andra gången. Började den här gången att gråta när Wilma gick mot pappan i nyhetsstudion - haha.

"Wilma är ingen tallrik, hon har kolik!"

En shoppardag

Idag har det inhandlats: sulky, lära-gå-vagn, tapetdekorationer, pyjamaser, halksockar, paraply till sulkyn (passar säkert till den vanliga också om jag skulle tycka det var intressant nån gång) och en massa mat. Mamma sponsrade en hel del och vi var mycket glada. :o)

Arvid och Mio träffades på Coop som hastigast. Noteras bör att föräldrarna träffades också.

Jag blir så nostalgisk när folk (läs: Jonna och Johan) skriver om Playan, the Playa på Studentvägen. Vad nostalgiskt! :o)

Det blir ätardag idag förresten, efter endast en dags GI:ande. Haha! Men inte fanns det Trocadero Light inte!!!!!!!!!!!!! Jag höll på att dö där inne. En blöt fläck Stina hade kunnat ligga på kallgolvet bland en massa läsk - men utan Trocca Light...

image111

image112

Lördagsmorgon

Idag blev det uppstigning 06:50 för då ville Arvid kliva upp. Han fick amma, busa, och sen lade han sig efter att han fått gröt. Så nu har han sovit en dryg timme och vi inväntar att han ska vakna (fast troligen dröjer det kanske 45 min eller nåt). Sen ska vi åka till Barnens Hus och kika på vagn inför Bulgarienresan i sommar.

Lördagsmornar är lyxigt - frukost, lördagens ÖP och "Ring så spelar vi". Värsta lugnet! :o)

Nu är korten beställda iaf, en sten har släppt från mitt hjärta! Hoppas bara att korten är bra, så kanske vi beställer därifrån nån fler gång.

Fredagskväll

Ögonen svider av trötthet. Men jag ska hålla mig vaken och se "Medicinmannen", andra delen ikväll. Tänkte se det förra gången det gick, men det blev aldrig av.

Jag har i övrigt ätit bra hela dagen - hurra! Hoppas jag håller mig till nyttigheter resten av helgen också.

Nu ska jag leta reda på nån rolig bild att lägga in. Sitter vid Andreas dator medan jag ska försöka ladda upp bilder för framkallning (nu igen...) - denna gången på en ny sida. Onoff får se sig besegrade när det gick så segt och det dessutom inte gick att beställa tackkort längre.

image107
Jag på valborg i Uppsala 2005. Nostalgi!!!


image108
Två av de hundvalpar vi hade när jag var liten.


image109
Jag, Ida och Elin som Pistvakt på Birkarlarenneth 2003 (?)


image110
Kort från den Fame Factoryshow vi såg 2004.


En salig blandning av kort blev det... Nu har Arvid ätit klart sin välling så det har blivit dags för mig att ta över och gå och fightas vid skötbordet... fast förhoppningsvis går det bra...

Änkor

Igår kom jag på att både min mormor och min farmor blev änkor när de var 58 år. Alldeles för tidigt! :o(

Det är minusgrader på vår termometer i köket. Det känns surt. Vad ska man ha för kläder då, nu när man ställt om sig mot vår redan?! Vilken jacka och vilka skor?!

Idag blir jag förresten 26½ år, haha!

Blöjbyte

Det verkar nästan omöjligt att få byta en blöja i lugn och ro numer. Arvid har fått för sig att han inte ska ligga still längre. 9 av 10 gånger blir jag galen och frustrerad. Hoppas det går om sig. Jag tvivlar dock.

Idag ska vi gå till stan. Tyvärr blåser det, men det går nog bra ändå.

Road trip: IKEA

Tisdag 17 april 2007

image91
Klart för avfärd hos mor och far. Arvid och jag satt i baksätet (fast just här tar ju jag kortet), mamma körde och vi är på väg att hämta upp min moster...


image92
Arvid roar sig


image93
Upphämtning av min moster som står och väntar vid vägen.


image94
Min farmor bodde i det där gröna huset i Stöde innan hon dog (fast hon var på hem där emellan också) så där har jag lekt mycket när jag var en liten Stina.


image95
Finally...


image96
Arvid som måttligt road men väldigt söt inne på IKEA. När vi var på barnavdelningen hittade jag och moster sköldpaddsspeldosor så vi stod där och drog upp alla vi hittade så det var ett evigt liv av "Blinka lilla stjärna", Arvid såg förvånad ut... Roligt så det förslår! Vi skrattade så vi dog.


image97
Lunch (vi vuxna åt grillspett med couscous och tzatziki - mums), Arvid åt barnmatsburk och gjorde pussmun.


image98
Arvid somnade på tygavdelningen (och nästan jag också). Det har satt djupa spår i själen från när man var liten och mamma stannade hundra år på tygavdelningen.


image99
Next stop: Birsta City!


image100
Jag var bara tvungen att ta kort på de här skorna för de påminner mig så mycket om såna skor som man hade på 1700-talet! På många bilder jag sett av Gustaf III (min favvokung av favvokungar) så har han liknande såna här. Roligt roligt!


image101
Fika gjorde vi också, jag är skyldig till Trocaderon på brickan. ;o)


image103
Sen åkte vi hemöver och Arvid somnade igen. Tyvärr sov han bara mellan Sundsvall och Stöde, men ändock...


image104
Var in på kyrkogården i Stöde och kikade till farmor och farfars grav.


image105
En bild på det cirkussällskap som vi körde om ungefär 134 gånger efter att vi stannat flera gånger efter vägen.


image106
På ett av stoppen (ett amningsstopp) fick Arvid prova på hur det är att köra Volvo. Han verkade gilla det skarpt.

Sen blev det inga fler bilder. Vi åkte förbi Gällö och hämtade Andreas som hade jobbat över, så han och min moster bytte plats för moster blev upphämtad i Gällö av karl och hund. End of the day och hyfsat trött i hela kroppen. Somnade tyvärr mitt i Desperate...

Stackars mig

Stackars mig som varit utan internet hela dagen. Jag som hade så mycket att göra: blogga, maila, leta hus och beställa korten. Försöker ta igen lite nu. Arvid blev trött vid 18.00 men jag tyckte det var dumt att lägga honom eftersom han "brukar" få välling vid 19 och sen lägga sig vid 20 för natten. Så jag försökte hålla honom uppe, men varken jag eller Andreas var speciellt pigga så jag lade Arvid 18.30 och nu sover han fortfarande. Det blir knasigt det här... men men! Jag har iaf hunnit duscha och nu sitter jag här och gör nytta = bloggar. Andreas är på rep.

I övrigt har dagen bara varit dålig. Jag har varit trött och seg, sötsugen, ätit en massa dumt (så gick det med min nystart av GI:andet...), internet har som sagt inte varit tillgängligt, Arvid har varit svårsövd, osv...

Gör ett nytt inlägg om IKEA-resan...

Seeeeeegt...

Jag håller på att beställa framkallning av kort på internet, men det går så seeeegt att jag inte vet om jag måste stänga ner hela skiten och börja om. Eller om jag ska hoppas på att det går lite snabbare om en stund. Jag gissar att det blir alternativ numero 1.

Så nu sitter jag vid Andreas dator och bloggar lite istället medan jag inväntar ett beslut. Vi tänkte förresten beställa tackkort också men jag vet inte om de har såna längre. Ghaaaaa!!!

Besöket på IKEA igår gick bra. Tänkte lägga in lite bilder, men det blir ju inte nu då...

Var på öppna förskolan idag, och jag håller med Elin - snart har vi inte har några bebisar längre. Hjälp! Hur gick det till? De blir så stora så fort! Men det är en väldigt härlig ålder det här!

Nej nu orkar jag inte sitta och vänta längre så nu går jag och lägger mig.

Sundsvall - here we come!

Idag ska vi åka till IKEA. Jag, Arvid, min mamma och min moster ska leva loppan i Sundsvall. Slut på uppdatering.

Modo Modo Modo Modo Modo Modo Modo Modo Modo Modo Modo

image90

SM-guld!
Jubel
Tårar
Leende
Härligt
Äntligen!
Lycka
Ghaaaaaaa!!!!!!!

Drömhuset?

image88

Jag hittade den här bilden på nätet ikväll. Jag vet inte riktigt om det stämmer.

Det klart... skulle jag få drömma fritt så skulle det här vara väldigt flådigt....
image89 Men det är väl inte till försäljning... ;o)

Poker

Igår hade vi riktigt trevligt med poker. Jag kom tvåa, jag känner mig mycket nöjd. Det var jag, Andreas, min kusin Tomas med sambo Linda, och min kusin Ulf med sambo Johanna och dotter Tone som var här och spelade poker och såg hockeyn. Underbara hockeyn som slutade så bra! (yeeee haaaa!)

Idag har vi kollat på huset igen. Jag drömmer men tror inte att det blir vårt. Har någon konstig känsla. Men drömma får man och det gör jag för fullt. :oP

Tråkigt?

Jag har idag insett att vi inte gjort så mycket på Andreas påsklov. Tråkigt? Jo lite, men samtidigt är det väldigt skönt. Vi hade ju visserligen en massa firande av hans 30-årsdag, men i övrigt tänkte jag... Vi har inte åkt nånstans eller varit på badhuset eller nåt liknande.

Arvid är smågalen stundvis. Han har den där enorma energin. Det är visserligen roligt, men man orkar ju inte ha samma energi själv hela tiden...

Just nu vill han klättra ner i min pyssellåda. Det får han dock inte. Jag borde verkligen börja scrappa allt jag tänkt... Förresten ska vi beställa nya kort i dagarna. Och doptackkort, lite sent men ändock!

Old times

Igår hade vi tre andra par här på middag. Det var mycket trevligt! Tre par som vi lärt känna genom Uppsalatiden och alla har vi flyttat hem nu. :o)

Inte blev det sämre av att Modo vann igår heller! (tjoho!)

Jäklar i min låda vad det blåser idag! Vi stannar nog inne... Arvid vill inte sova, men jag hoppas han tar sitt förnuft till fånga och somnar om ett tag. Vi tänkte kolla på en film och det är lite lättare när Arvid sover. Annars måste jag säga att jag är nöjd med hans sovande. Han har lagt sig ganska sent den senaste tiden (visserligen inte så bra) men det har resulterat i att han sover längre på mornarna och ammar ingenting på natten. Stort jubel! Fast vi ska försöka få tillbaka den gamla rutinen när han lägger sig "normal" tid igen. Förresten har han varit jättelätt att lägga dagtid också den senaste tiden! Utom nu då... :oD

Idag fyller mamma år - hurra!!! Fast hon är förkyld så vi åker dit en annan dag istället, det känns lite riskabelt. Det vore inte kul att bli sjuk igen, den gamla förkylningen har ju knappt gått ur kroppen än.

Världens bästa skytt

Andreas fick sin sista födelsedagspresent av mig idag. Det var två aktiviteter. Det ena var pistolskytte på Multi Challenge-hallen. Skitkul var det, mest troligt för att det gick bättre än jag väntat mig. :o) Och den andra aktiviteten var att se "The Queen" på bio. Den var himla bra. Mamma och pappa barnvaktade Arvid. Under de fyra timmar som vi var borta hann vi börja längta efter Arvid redan efter 1...haha!!

Ett litet tillägg kanske kan vara på sin plats (även om det tar emot: Det var Andreas som vann pistolskyttet...

Bor ihop med en 30+:are

Då är man sambo med en karl som är 30+ då! Igår fyllde nämligen Andreas 30, mycket trevligt var det! Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det hela, men.... en massa folk, mat, prat och radiostyrda leksaker ;o)

image87
Galet


Jag har varit väldigt off på bloggfronten den senaste tiden. Det hela beror på att jag varit sjuk, hela familjen har faktiskt varit sjuk. Och har jag inte varit det så har jag irrat omkring antingen på stan för att leta födelsedagspresent, eller försökt städa i lägenheten. Nu är det dock lugnare, vi är friskare och en hel veckas påsklov väntar! :o)

Ikväll ska vi och svärisarna till mina föräldrar och äta tacos, det blir grett! Och så är det match 3:7 mellan Modo och Linköping. Lyckligtvis vann Modo sist och utjämnade till 1-1 så det blir hiskeligt spännande!

Historiskt datum

2 april är historisk på många sätt:
- Mamma och pappa gifte sig (firar 30 år idag)
- Per Elofsson fyller år (fyller 30 idag)
- Jag bröt handleden (för 1 år sen)

Jag har inte för avsikt att göra en repris av handledsfrakturen, så jag aktar mig för att åka skridskor idag. ;o) Istället har jag gjort rulltårta, det var ett äventyr utan dess like! Det blev inte bra, men kanske funkar att äta ändå.

Ikväll ska vi ut och äta med mina föräldrar för att fira deras 30-åriga bröllopsdag. I övrigt hostar både jag och Arvid. Jag går på Alvedon och det var nog tack vare det jag hade orken att göra rulltårta idag. Hade ont i kroppen imorse och på förmiddagen men nu känns det lite bättre.

Ingen mamma/barngympa idag fick jag sms om, och det var nog tur för jag har ont i handleden idag efter pirogprojektet igår, och så var det det där med hostan också. Förresten, från det ena till det andra - vi har fått nya grannar idag. Men jag vet inte vad det är för några. Det återstår att se.

Full rulle

En himla massa promenerande har det blivit de senaste dagarna. I fredags genomförde jag projektet "Gå till jobbet". Så jag gick till Odensala och tog bussen därifrån till Lugnvik. Sen gick jag ut till jobbet och var där i 2½ timme och störde, haha! Gick sedan in till stan igen och var in på mammas jobb och överraskade. (obs! tog bussen hem sen)

Igår gick jag in till stan för att kolla på Andreas och Funky Fuel som spelade på Captain Cook. Himla bra var det! Köpte ett par skor och ett par nya solglasögon som inte trillar ner på nästippen så fort jag rör mig.

Idag gör jag piroger. Det tar en evinnerlig tid, men det går bra. Jävligt ont i handleden har jag men jag känner ändå att jag måste passa på att göra klart pirogprojektet medan jag har ångan uppe. Det lär straffa sig imorgon, men jag kör med stödskenan när jag har möjlighet så jag hoppas att det ska lindra litegrann iaf.

En stor lycka är att Modo vann igår! Så imorgon är det sista avgörande innan final. Shit!

På Arvidfronten är det bara bra, han kryper omkring och härjar men det är nog så att jag börjar vänja mig så jag är inte lika trött längre när han har sån där oerhörd energi. Eller så är det jag som är piggare överlag. Imorse sov Arvid till kl 08 så det blev en timmes extra sömn än vanligt. (tjoho!)

Uppdateringen är över, nu väntar slutspurten med pirogerna!
(Arvid var här nu och råkade komma åt enterknapp
en
3som sagt var.... haha!

Dags att publicera!

RSS 2.0