Nån rubrik av nåt slag

Igår var vi till födelsedagsbarnet och firade. Vi hade övat med Arvid så han sa "Gjattis gammafammo nittinie" till henne, vilket hon blev riktigt rörd över. :o)

Natten har varit bra. Till en början i alla fall. Vi kom hem efter åtta nån gång så det blev lite kajko med rutinerna, men Arvid var lätt att lägga och Johanna somnade tillslut hon också. Fick äta sista gången vid 22 och sen vaknade hon inte förrän 03:20! Hurra! Då var hon vaken fram till 04 pga blöjbyte, snorsug och amning. Nästa gång hon vaknade var kl 05...mindre kul och då var hon dessutom inte så sugen på att sova som det verkade. Så då fick hon komma till mig, liggammade, somnade och sov till 08 ungefär. Nu sover hon i vagnen igen. Själv ska jag städa och baka, det märks väl eftersom jag sitter här...? :oP

Uppdatering...

Har inte uppdaterat så värst nej... Andreas har varit i Stockholm i helgen och gått högvakten. Jag har inte haft så mycket ork till något bloggande... Ändå sov Arvid hos sin farmor och farfar natten till söndag så man kan tycka att jag borde vara utvilad. Men det finns ju en liten Johanna att ta hand om också. Hon hade ingen lust med någon sovmorgon igår fast jag hade önskat det...:o)

Igår var jag på loppis med Johanna. Maggan, Åke och barnen var också där så Johanna och jag gjorde Maggan och Martin sällskap ett varv. För femtio kronor totalt köpte jag en Byggare Bobhalsduk och en polishelikopter i plast till Arvid och en leksak till Johanna. Var sugen på att köpa ett barnbord med två stolar och en soffa också men jag velade lite för länge så när jag gick förbi nästa gång var det sålt. Attans!

Hämtade Arvid på Rödön igår och sen åkte vi till Tone på 3-årskalas. Fick gott fika och Arvid fick leka lite. Sen åkte vi vidare till mina föräldrar för att käka pizza. Arne och Maggan kom och fikade. Johanna sov väldigt lite under hela dagen så på kvällen var hon jättearg och trött, men tillslut somnade hon i min famn i tv-soffan till "Ensam mamma söker" och sen somnade även jag och vaknade inte förrän Andreas kom hem strax före elva. Nu är han äntligen hemma! (fast på jobbet just nu då...)

Idag fyller Andreas farmor 99 år - GRATTIS!!! Det skiljer 99 år mellan henne och Johanna, helt galet egentligen. :o)

Lite senare

Andreas lediga dag idag, härligt! Idag har vi varit på ÖoB en sväng. Sen åkte vi till Tages och mysfikade. Johanna fick äta hon också. Slår ju sällan fel att så fort man satt sig ner för att äta så vill hon också äta. Klart hon också vill vara med. ;o)

När vi kom hem så kom Anticimex för att fixa något i vår grund, en avfuktare som varit trasig var nu fixad. Tycker de är rätt roliga de där, de har ett gosedjur i form av en kloakråtta i framrutan på bilen.

En torsdagsmorgon

Igår kväll kom jag på idén att inte lägga Johanna i vagnen när hon somnat på kvällen utan lägga henne i vaggan direkt istället. Det gick lite sådär, jag fick amma henne så hon somnade men sen vaknade hon när jag lade ner henne i vaggan. Men hon fick ligga och stöka på lite och jag lade mig i min säng för att invänta ifall hon ville upp. Men så somnade jag visst! Vaknade när Andreas kom hem från repet en timme senare, och Johanna sov så sött. Insåg att det nog var lika bra att lägga sig för natten ganska omgående så då gjorde jag det. Det blev mycket sömn igår med andra ord... Behövligt!

Inatt har Johanna vaknat varannan timme igen. Vet inte hur jag ska ändra på det hela... hon tar ju inte napp... måste verkligen ge mig på att öva henne på napp, rätt vad det är kanske hon vill. Men åååh, man blir ju så frustrerad när hon inte vill ta den.

Imorse vaknade Arvid kl 07, jag klev upp med honom och Johanna medan Andreas fick sova vidare. Framåt nio gick jag ut med Johanna och lade henne i vagnen och hon somnade. Behövde inte ens rulla vagnen. Ibland verkar det som om hon bara behöver höra lite fågelsång så somnar hon. :o)

Piggare




Detta är ett inlägg från igår kväll ......


Igår var verkligen inte den bästa av dagar.
Med en svårsövd Johanna och en Arvid som hade haft en dålig dag på förskolan, plus att jag var trött och slut... var det ingen bra dag med andra ord. Inte förrän när båda barnen somnat kändes det lättare igen.

Idag har det däremot varit en toppendag! Hade funderingar på att åka till Gläntan men eftersom gårdagen var som den var så hade jag fokus på att vila idag. Och det gjorde jag med besked... När Johanna och jag kom hem från att ha lämnat Arvid så sov Johanna fortfarande i vagnen och jag gick ögonabums och lade mig i soffan. Låg närmare en timme utan att somna, men vilade ju ändå. Sen när jag somnade så sov jag 1½ timme - guuuuuuuuu så skönt det var!!! Trodde knappt det var sant när jag vaknade att det hade gått så lång tid, och att Johanna fortfarande sov. Annars brukar det ju vara typiskt att när man precis somnat så vaknar barnet i fråga.

Sen har jag lyckats pricka in hennes sömn hela dagen. Och Arvid hade haft en bra dag på förskolan och har varit på ett strålande humör hemma. Vi har lekt med Lego hemma så både Arvid och jag har haft kul. :oP

Nya bilder

 Johanna gymmar så hårt att hon tappar strumpan


 Liten tjej i babysittern


 Gosiga barn


 Arvid lade ner jobbet att plocka potatis och gjorde Daniel och Anna sällskap istället eftersom de gjorde nåt mycket roligare (och godare) - plockade bär...
 Andreas o jag när vi flukke peran. Och årets snyggaste potatisar (högra bilden................).
Fråga till Rebban: Hade jag snyggare byxor i år? ;oP



 Lilla gumman i ett Traderafynd och i vagnen på promenad

Sådär ja...

Nu har jag tid en stund att skriva lite. Livet som tvåbarnsförälder är ganska välfyllt stundvis så orken räcker inte riktigt till... Johanna har dessutom fått för sig att hon ska vakna varannan timme på natten och då är man inte piggast på dagarna. Hon tar ju fortfarande inte nappen så det är till att amma tills hon somnar, inget annat tycks hjälpa.

Igår var vi på radion. Det blev bättre än jag väntat mig som tur var. Speciellt eftersom jag inte var med så mycket. :oP  Här kan man lyssna på det (15:30-16:00). Det börjar på tiden 15:45... Barnet som hörs i bakgrunden är Arvid. :o)

Lördag morgon var underbar - jag och Johanna låg i sängen till 09:40!!!!!!!!!!!!!! Snacka om att njuta! Sen var Andreas och vi ute och satte lökar och väntade på Arvid. Det är skönt att längta ibland. Speciellt när han kommer hem igen. :o)

I lördags var vi på Rödön och plockade potatis.

I måndags var Johanna och jag på babysång, det var mysigt. Ida och Axel, Anna och Ella var också där, sen var det stopp - inga fler, men det gjorde absolut inget. Får se om det är fler nästa gång. Tror Johanna gillade att vara där också för hon var intresserad av att sjunga med. :o)

Nu står det still i min gröthjärna...

2 månader

Idag blir Johanna 2 månader - hurra för henne!

Kanske bloggar jag mer imorgon...nu är jag för trött...

Fniss

Jag tror att jag är lite trött nu...... Pratade med mamma i telefonen och hon sa "Du försvinner ibland". Vet inte vad som flög i mig, men då sa jag "........Hallå?!" precis som om det var jag som inte hörde henne. Helt galet, vet inte var jag fick det ifrån!? Jag skyller allt på amningen och min gröthjärna...

Kvällsinfo

Hon sov inte speciellt länge... Typiskt när man ska njuta lite av ensamheten och så är lilla gumman övertrött. Större delen har gått åt till att försöka få henne att somna, men hon är ju så söt så vad gör det?! Lite typiskt ändå bara. Men nu sover hon (igen) och jag hoppas att det fortsätter så. Får se hur länge vi sover imorgon när det inte är någon liten Arvid som ropar "Mamma! Arvid vaken!", och får se när Andreas kommer hem inatt också.

Insåg kl 19 att jag inte sett avsnittet av "Ensam mamma söker" som gick i repris då så det var lyckat att jag kunde se det. Borde väl spela in reprisen av "Singelmammor" sent ikväll/inatt också för det missade jag i måndags.

Tror jag ska passa på att pyssla lite nu när hon sover.......innan hon vaknar igen. ;o)

Tröskeln

Provade en tröskel  som jag körde över flertalet gånger med vagnen och hon somnade. Den här gången ska jag dock inte hurra för tidigt...

Ikväll är Arvid hos sin momma och moffa och ska sova där, busa och mysa. :o) Andreas är på after work med jobbet. Jag och Johanna har tjejkväll med andra ord. :o) Jag har köpt godis som jag ska äta till Dobidoo - om jag inte däckat i soffan innan dess...

Vi skjutsade Andreas och Johan till stan inför after work:en och jag såg inte mindre än fyra bilar med 314!!! Synd värre eftersom jag ska ha 313...

Hej

Hm... man ska ju inte "ropa hej förrän..." så Johanna vaknade igen efter bara tjugo minuter cirka. Typiskt! Sen har hon bara sovit små korta stunder så nu är hon övertrött stackarn. Försöker rulla henne i vagnen inne nu men börjar fundera på att leta mig till en tröskel istället för det här verkar inte gå så jättebra...

Tur

Ibland ska man ha en hiskelig tur... Johanna började gnälla lite och jag antog att det;
 - inte var hunger (fastän hon kräkts en del, men de kräks ju upp det de inte behöver, så...)
 - inte var blöjan för det var nybytt och torrt på den fronten
 - inte var trötthet för hon hade bara varit uppe 1½ timme sen förra sömnen
Men så lurade jag in henne i en filt och lade henne i vagnen på en chansning - och vips så sov hon! Ibland ska man ha tur!

Nu är det dags att väcka storebror!

Kräktroll

Idag är Johannas favoritsysselsättning att kräkas. Förutom det har hon sovit.

Själv har jag lyckats pyssla en del idag. Arvid tillät det till och med idag fastän han var vaken. Han har varit lite halvtrött idag och mest velat mysa i soffan. Mellan varven har vi kört ikapp och grävt på vardagsrumsbordet. Han med en lastbil och jag med en traktor. :o)

Natten

Inatt åt Johanna 20:30, 00, 02, 04, 05.......... Sen fick hon ligga i min säng och åt lite då å då... Klev upp gjorde vi klockan åtta för då hade både Arvid vaknat och Johannas blöja hade läckt...

Lite kändis

Idag har vi varit effektiva. Torsdagar är ju Andreas lediga dag så idag har hela familjen varit samlad, alla fyra alltså. Natten innebar amning kl 20:30, 21:30, 00, 03, 05 och sen fick hon ligga i min säng tills vi vaknade kl 08:00. Skönt! Igår sov vi till 08:15 så då blev det lite brådis innan vi skulle till förskolan. Men idag är ju Andreas ledig med Arvid så idag var det ingen förskolestress...

Vi hade dock lite småbrått idag också för vi skulle till Gläntan för att vara med i en radiointervju. Det rörde föräldragruppen som vi var med i med Mona Hedström som kursledare. Det var jag, Andreas och en pappa till och så Mona (kursledaren) och Elisabeth (på Gläntan) som blev intervjuade. Det kommer kanske att sändas på måndag så det blir spännande att höra... Det var dock lite småsvåra frågor att svara på, men vi gjorde det bästa vi kunde såklart. Man blir så ställd när man får en mikrofon under näsan och ska försöka komma på nåt vettigt att säga, och helst komma på det fort också... :o)

Sen åkte vi till stan och lunchade med svärmor på Lime. Mycket gott var det, pannbiff med stekt potatis. Arvid åt pannkaka och vattenmelon så han var nöjdare än få. Åkte sen hem och vilade lite innan vi skulle till banken för att prata lite om lån. Åkte hem sen igen och lekte lite med Lego bland annat, det är ju dökul även för en vuxen! Och nu ikväll åt vi på Max och sen firade vi Linda som fyllde år. Fick gott fika och Arvid fick leka med sina tremänningar Tone och Alexander.

Bra natt



Inatt åt Johanna 19:30, 00:00, 04:00, 06:15 - jag är mycket tacksam att jag fått sova fyra timmar i sträck mellan 00 och 04, skönt!

Ska se om lilla Johanna vill sova nu...

Pärlan


Nu har vi hämtat den... :o)

8 v

Idag blir Johanna åtta veckor. Galet gammal nu, tiden går fort!

Både igår och idag har jag och Johanna varit hos mammas som varit ledig två dagar. Det har varit trevligt. När jag hämtat Arvid på förskolan har vi åkt till mamma igen för att äta mellis. Igår bakade mamma bullar så då fick man sig lite god bulldeg (och bullar såklart)! Har förvisso bulldeg runt magen också, men den går inte att äta vad jag vet... :oP

Var på efterkontrollen hos barnmorskan idag och det hela gick mycket bra. Kul att läsa journalen också, men jag verkar inte ha fått med mig alla papper så jag måste ringa imorgon. Alltid är det nåt...

Ikväll hämtar vi bilen...

Natten

Somnade ca 21:45 igår, men tycker inte att jag är speciellt mycket piggare idag för det... Men det kanske blir bättre framöver dagen. Inatt åt Johanna kl 20, 22:30, 01, 04, 05:30...

Bra lördag

I lördags var vi då och kollade på bilen. Lämnade Arvid hos mina föräldrar först, sen åkte vi iväg. Bilen såg mycket bra ut och kändes bra att köra. Vi funderade en stund och sen bestämde vi oss för att vi skulle köpa den! Hjälp! Det är en V70 och vi hämtar den imorgon. Jiiiihaaaaa!!!

Efter bilkollandet åkte vi in på stan och gick en bra stund, såååå härligt och mysigt var det. Och bara en sovande Johanna att ha ansvar för. Åt lunch på Subway. Provade födelsedagspresent (skor) på Intersport, jättesköna Merrell hittade jag. Hittade även - gröna Crocs i MIN storlek!!!!! Jag som hört på flera ställen att de inte görs i den storleken längre, weird... Men GLAD blev jag, som om jag vunnit på Lotto! :o)

Få henne att ta nappen

Någon som har tips på hur man får en bebis att ta napp?

Arvid gillade sin napp från första stund sen han kom hem från BB. Johanna har haft två (korta) perioder då hon accepterat nappen, men nu verkar den inte vara så populär längre... Vad göra? Det vore så bra om hon tog napp!

Visserligen blir det inget krångel med att få henne sluta med napp om hon aldrig börjat, men å andra sidan skulle det nog underlätta många gånger om hon tog napp...

Bil bil bil




Vi har köpt bil!!!!
Eller snarare tingat en... Men ändå!!!!! :o)




Fredag

Imorgon ska vi kolla på en bil. Hoppas...

Idag har vi roat oss med att gå till Apoteket. Efter lunch och sömn gick vi ut och lekte i lekparken tills Andreas kom hem. Gick ner till affärn alla fyra (eller Johanna åkte...) för att hämta paket - fyra paket hade vi att hämta ut!!!! Rena rama julafton! Träffade Åke och hans pappa också, det var roligt och lite oväntat.

Ska förresten ha 311 i Platespotting nu så om nån vet nån så...

Några nätter nu har Johanna ätit med 2½-3 timmars mellanrum. Det är väl helt okej, men såklart vill man ju sova hela nätter. Men det är nog lite för mycket begärt av en 1½-månadsbebis antar jag... Det var bra när hon sov typ fem-sex timmar i sträck, men det är som bortblåst nu.

Skrev ju för nån dag sen att jag hade funderingar på en ommöblering... Den skedde och blev ganska bra. Vi ska prova ha så ett tag för att se hur det känns. Det är en ommöblering i köket i alla fall, får se om jag tar kort på den nån dag. Just nu är det för stökigt och jag är för trött...

Bilder

 En sju veckors gammal bebis



 Så här kan det se ut vid frukosten en vanlig dag i familjen Olsson/Lundström



 Kortet till pappas födelsedag



 Arvid för några dagar sen i vindskyddet vid elljusspåret

*nöjd*

Nu känner jag mig riktigt nöjd och stolt - jag har installerat dekodern SJÄLV! Andreas är inte hemma men jag gav mig på att installera den trots att det känns som en "killgrej". Helt utan anledning egentligen. Men hur som helst så hade jag gruvat mig lite för det är en sån härva av sladdar i tv-möbeln...(och jag var redan då trött så jag fasade för att jag skulle bli irriterad som få...) men det gick tydligen bra för nu har vi Barnkanalen!!!!!!!!! Yeyyyyyy!!!! ....antar det i alla fall för vi har Kunskapskanalen och den delar väl med Barnkanalen?!

Ska lägga mig nu innan jag hittar på en massa annat att göra... inatt var Johanna vaken 1½ timme utan att jag visste varför - fick henne inte att somna om. Tillslut lade jag henne i min säng så fick hon liggamma tills hon somnade. Men eftersom klockan var 02 så hade jag flera timmar av sömn framför mig och sov inte så bra då eftersom jag vant mig vid att sova själv nu större delen av natten...

Sen vaknade Arvid 05:30 också
(tror han hade drömt nåt...) och ville absolut inte somna om. Så vi försökte få honom att inse att han skulle sova i alla fall och att det fortfarande var natt, att det inte var nåt på tv än, osv... Tillslut somnade han en timme senare och sov till 07:40 i vår säng.

Just ja, skulle ju lägga mig.....

Arvid förra året


Arvid för ett år sen



Andreas andra lediga torsdag

Johanna verkar ha en gnällperiod varje dag, det är mellan 18-20 ungefär och inget verkar duga. Men tillslut somnar hon för natten. Bara att underhålla henne bäst det går och invänta sömnen...

Idag har vi varit på Rödön för att fixa nåt med bilen (jag vet inte riktigt vad det var). Jag försökte få Arvid att sova men det gick inte så bra, så vi gick ut och lekte istället. Arvid hittade en koja i en rönn och sen ville han prova farfars traktor.

I förmiddags var vi förresten ute på en kort promenad för att Johanna skulle somna. Fast hon hann somna innan vi hade hunnit krångla oss iväg...men det var en annan sak. Träffade Ida utanför öppna förskolan så jag följde med in en sväng när hon skulle in. Sen gick jag hem och vi satt i lekparken en stund dit Andreas och Arvid hade gått.

Fick hem en Traderavinst idag, tjoho. Johanna hade också fått paket men det måste hämtas ut på affärn så jag ska gå dit nån dag. Måste till Apoteket imorgon också för att köpa AD-droppar. Får se om jag lyckas ta med Arvid utan tjorv. Men det ska nog gå bra.

Ska se om jag kan fixa i ordning decodern nu, vi ska prova en och se hur det går.

Hoppas på att Johanna vill fortsätta sova också... låter som hon håller på att vakna till igen...

Snyggingen


Arvid poserade idag i sin nya snygga fleece (tack momma!) och nya snygga utebyxor (de vi köpte i söndags).

En födelsedag

Grattis pappa på födelsedagen!!!

I måndags var förskolan stängd
pga planeringsdag. Fick sms på morgonen av Lina och Isak och vi bestämde att de skulle komma hit och leka i lekparken. Mycket bra förslag av dem tycker jag, och Arvid verkade också tycka det var riktigt kul. Kommer inte ihåg vad vi gjorde mer den dagen.

I går åkte jag, Johanna och mamma till stan i en massa ärenden. Det blev ganska mycket uträttat som tur var. Det gäller att man är på rätt humör när man ska på stan... och att Arvid är på förskolan. :oP

I helgen har vi (läs: Andreas) planterat ljung, rensat i stenpartiet och fixat och donat lite inne. Känns mycket bra. Idag känner jag mig inspirerad till att möblera om lite... får se vartåt det bär...

Idag efter lämnandet av Arvid så skyndade jag mig iväg till bvc för Johannas 2-månaderskoll av läkare (lite i förväg...). Det gick mycket bra och hon går upp som hon ska. Nu väger hon 4980 gram och är 56 cm. Ammade i väntrummet innan vi styrde kosan mot Sedins och sen affärn.

Behöver ett par nya skor. Varma, bra på halka och snygga såklart. Funderar på något i den här stilen...
 Merrell. Vet inte om dessa har Vibram under, men det vill jag iaf ha.

Nu så!


Pics

Arvid går balansgång





 Johanna ligger i resväskan, 6 veckor




Tredje gången vi skulle gå till komposten med ogräs skulle Arvid ha med sig sin skottkärra också




Söndag kväll

Grattis till pappa som sköt en älg igår!

Jag har haft sjal på mig idag. Tyckte den luktade nåt bekant. Kom efter en stund på vad det var... Den luktade lite lustgas! Tänk vad bra att lustgas finns! Inte rent miljömässigt, men som bedövning vid förlossning. Tänk att känna sig rejält dragen och så fort man börjar tycka det går lite för långt så kan man släppa den och ta några nya friska andetag så har det gått över. Och man slipper vara bakis! Bara en sån sak! Sen att man har ont var ett annat kapitel...

Johanna sov drygt tre timmar i eftermiddags och var utan mat i fem timmar i och med det. Nu har hon somnat för natten. Tror nämligen att jag kan våga säga att det är en rutin nu! Hon brukar vilja somna vid 20/21-tiden varje kväll och verkar dessutom sova ganska hårt då, fram till 01/02-tiden. Igår vaknade hon vid 23:30 igen (förmodligen för att vi hade tv:n på i sovrummet) och fick äta, sen sov hon till 04 så det var helt okej ändå tyckte jag.

Ikväll var Arvid lite omöjlig att lägga... Han låg och ropade, "Mamma Stiiiiiinaaaaaaaaaa!", ville ha vatten, ville ha filten, och påstod att Hunden (hans favvo-gosedjur) hade bajsat och kissat... Haha, han är för go!

Nya friska tag på stan

Idag åkte vi in till stan igen för lite ärenden. Trodde det skulle gå lite bättre idag, men icke. Jo lite bättre kanske, men det är ganska påfrestande med gnäll och trots. Hann i alla fall med att handla lite gardiner på IXO, kläder på Domusrean (25%) och lite vårlökar och ljung. Blev ett par vindbyxor till Arvid och en body till Johanna på Domus.

Johanna har sovit i tre timmar nu. Jag har hunnit fixa lite i Arvids rum, målat en bordsflagga, lekt med och läst sagor för Arvid, skruvat ihop en hylla, ätit middag och surfat. Hjälp vad man hinner mycket ibland! Gäller bara att man har energin för det...

Arvid har fått ny blöja och pyjamas, sitter just nu och ser ett inspelat avsnitt av Bolibompa. Det är vad man får göra när man inte har Barnkanalen... Fast nu verkar de ju visa Bolibompa i alla fall (utom söndagar) en timme tidigare. Imorse var det också Bolibompa så det verkar som det går att överleva ändå.


Sönderpratad ;o)

Idag skulle vi uträtta lite ärenden på stan. Lättare sagt än gjort med en liten gosse som surrar konstant och frågar saker hela tiden att vi blir smått galna. Men ändå är han världens underbaraste! ♥ Vi avbröt stadsbesöket och åkte hem för att äta lunch och sova istället. Tur vi hann med lite ändå...

Har inhandlat en babyvakt i alla fall så nu hoppas vi att den funkar bra. Just nu är den på laddning...

Vi hade jättetrevligt hos Maggan och barnen igår. Både Arvid och Johanna somnade på en gång när vi kom hem sen. :o) På kvällen somnade jag i soffan med Johanna liggandes på mig. Vaknade kl 01 av att hon började röra sig så då gick vi och lade oss "på riktigt". Jag kommer ihåg att Andreas sa att han skulle gå och lägga sig, och att jag sa att jag också skulle det, men jag somnade om ganska omgående efter att jag sagt det...

Barnen sover

Barnen sover och Andreas är på rep. Här sitter jag och surfar. Har anmält begäran om föräldrapenning så jag hoppas jag får kosing. Borde dyka upp lagom till jul med min otur...

Skulle få Johanna att somna ikväll men hon ville inte. Men vad gör det när ungen är så söt till och med när hon skriker?! Helt galet ju! Arvid är galet söt också, nu när man lägger honom och stänger dörren så säger ropar han "Mamma!" (eller pappa) och man går in, så pussar han i luften och blåser pussen till en. Så man smälter! :o)

Vi är lite småförvånade att det går så lätt med Johanna. Hon verkar vara en glad och nöjd prick, och skriker hon så vet man oftast vad det beror på så man har en möjlighet att åtgärda det. (även om det inte går så lätt alla gånger och man blir frustrerad och uppgiven). Har inte behövt använda Minifom ens! Med Arvid var det många vakna nätter, masserande av magen, amning, Minifom (ett måste), vaggning och bärande. Det var riktigt jobbigt. Men det gick dock över efter tre månader och sen har han också varit en glad prick. Hoppas detta fortsätter!

Borde ju gå och lägga mig egentligen. Så varför sitter jag kvar?

Jag har plitat på en att-göra-lista... Den blev lååååååång. Inte många punkter har jag avklarat, men ett par i alla fall. Plitar på en önskelista också. Eller flera stycken faktiskt.

Igår på stan gick vi in på Syssla.
Tog den nya Pandurokatalogen så kvällslektyren var räddad. Ljuvligt! Nästan som julafton.


Foto

Idag har vi tagit kort till tidningen hos BB-fotografen. Han kände igen Arvid från i höstas... Det måste vara att ha fotografiskt minne - bokstavligt talat! Moahahaha...

Själva fotograferingen blev ett äventyr för Arvid ville hellre leka med tåget i väntrummet... Tror han blev skrämd när det blixtrade på de två första korten. Några kort till blev det, men med mycket krångel. Därför blev det ett av de första korten som valdes. De var minst dåliga. Haha!

Imorgon ska vi till Maggan och barnen och leka, tjoho! Hoppas ingen av alla fem barn (eller två vuxna) hinner bli sjuka under natten!

Sömnen

Igår natt åt hon 23, 01, 03, 05:30...

Inatt åt hon 20, 02 (!!!!), 04:30, 06. Värsta rekordet från 20 till 02! Hon måste helt enkelt ha glömt bort ett mål mat... :o)

Nu lade ju inte jag mig kl 20, men däremot sov jag 22:30 så det blev rätt hyfsat ändå. Känner mig rättså utvilad idag, även om jag inte (konstigt nog) var piggast imorse när vi klev upp vid 08. Andreas är hemma idag, hans första dag som föräldraledig-en-dag-i-veckan. Toppen!!

På turné

Är hos mina föräldrar nu. Idag har Arvid varit på förskolan, jag och Johanna åkte till mitt jobb och hälsade på. Sen åkte vi in till stan och lunchade med Bengtsson och Erik. Tacobuffé - mums!!

Har glömt att meddela att jag tagit 306 - på en ambulans!!! Det är coolt om något!

Adios!

Regn i dojjan

Det duggade lite när jag hämtade Arvid. Tur att det inte spöregnade som det gjorde ett par gånger förra veckan. Det är hål i min ena stövel och hål i min ena favvosko så jag är måttligt road när det är regn ute. Stannade i lekparken när vi gick hem och lekte lite innan vi gick hem och åt mellis.

En kvinna gick ikapp mig idag när jag gick till förskolan. Hon berättade att hon hade en dotter och var hon gick i skola, var hon hade gått i skola och var de bodde... Mycket hann hon berätta på de hundra meter som var kvar innan jag skulle vika av. Trevligt med lite promenadsällskap. Eller nåt.

I lördags kunde jag inte motstå att köpa en Johannagrej...
 Nyckelringen alltså.... inte kon...

ViFöräldrar


Vad gör man?

Inte har jag lagt mig för att sova inte... trots att Johanna sovit länge nu. Att man aldrig lär sig... Lär straffa sig nu på eftermiddagen när man blir så himla trött. Får gå till lekparken med Arvid så får han leka av sig lite där. :o)

Så vad har jag roat mig med då? Ätit lunch. Hämtat posten. Sorterat bland Johannas kläder. Lagt i ny tvätt. Lagt i tvätt i tumlaren. Hängt tvätt. Mailat. Ringt BB-fotografen. Skrivit en önskelista. Har nog hunnit en hel del, men kanske borde ha prioriterat lite sömn åtminstone?

Liten promenad i alla fall

Tänkte ta en promenad idag efter att jag lämnat Arvid. Kom fram till att den inte tog mer än en halvtimme så den var kanske inte så lång ändå... Men det var ju i alla fall en promenad, bättre än ingen alls. Hade sällskap av Ramona på telefon också en bit av vägen så det var trevligt. Handlade lite och gick sen hem igen.

Johanna åt 23, 02, 04:30, 06 inatt. Den här natten kom hon inte till mig förrän kl 06, rekord. :o) Ofta vill hon äta med tre timmars mellanrum dagtid, men inte alla dagar...

Dags för lite lunch. Sen hoppas jag att Johanna vill sova lite så jag kan passa på att sova en stund också.

Taxichaufför?

Hämtade mamma på flyget ikväll. Gillar att hämta på tåg och flyg, vet inte varför. Jag kanske borde börja jobba med att köra taxi. Eller så inte. Jag borde istället vinna pengar på Lotto och bli hemmafru.

Kommer inte ihåg vilka tider Johanna åt föregående natt, men kl 04:30 ville hon inte läggas ner i vaggan längre så hon fick stanna hos mig då. Nu är det dags för Johannas kvällsmål. Bye!

En eftermiddag

Efter att jag hämtat Arvid på förskolan idag så gick vi till öppna förskolan och lekte sista halvtimmen de hade öppet. Tyvärr var det svårt att få med Arvid hem sen, men tillslut så...

Nu ska vi se om jag lyckas laga lite mat. Johanna har sovit stora delar av dagen (så även nu), så jag gissar att hon kommer att vara vaken ikväll. Men man vet ju aldrig. Vissa dagar verkar hon kunna sova nästan hela tiden och sover hon på natten i alla fall. Hoppas...

Nähä, nu vaknade hon - haha!!

Bvc

Skönt promenadväder idag! Johanna och jag är ensamma idag. Har varit till bvc för att väga och mäta och det gick mycket bra. Hon är nu 55 cm och väger 4575 gram, huvudet 39 cm i omfång. Vår bvc-sköterska hade kommit tillbaka från semestern så jag träffade henne för första gången. Får hoppas att hon är bra, än så länge verkar hon bra i alla fall.

Nu ska jag göra lite gröt till lunch.

RSS 2.0