Stockholmsresan september

Jaha, då var det sista dagen man kan säga att man har en ålder som börjar på en 2:a.... För jag lär inte bli 200 år misstänker jag. Apropå det så har Andreas farmor dött, 101 år blev hon. Trist såklart!


Tänkte jag måste lägga in bilder från stockholmsresan i början av september. Superkul hade vi!

Yes, I'm awake!

Kollar på slutet av Idol och förbluffas över att jag fortfarande vaken! Klockan är närmare 22 en fredagskväll och jag sover inte! Helt otroligt vad man kan överraska ibland.... Jag ligger dock i sängen, så det dröjer nog inte superlänge innan jag lägger ner huvudet på kudden...

Båda barnen somnade på stört ikväll också! Trots att Johanna sov på förskolan idag. Vi vet inte hur vi ska göra med det där....hon verkar behöva sova på dagen ändå för så fort de lägger ner henne så somnar hon. Det är bara det att hon varit så pigg på kvällarna hemma när hon egentligen ska sova, de dagar som hon sovit på förskolan. Men idag sov hon ju på förskolan och somnade ändå på en gång så det kanske har varit nåt annat som gjort att hon varit så pigg på kvällarna...typ nån utvecklingsfas eller nåt!? Ja vad vet man.....

Vi väntar för övrigt på sms från fotografen att korten finns att se på nätet, men det har inte kommit än....

Andreas har åkt till Stockholm för att spela i Berwaldhallen, gästartist ska Sonja Aldén vara! :o)

Två barn som sover

Men tänka sig, båda barnen har somnat utan ett knyst! Arvid lade sig först ikväll och somnade på stört. Johanna lade sig nyss och somnade på stört. Yeyyyy! Johanna hade inte sovit på förskolan idag och hade varit väldigt trött och inget dög på eftermiddagen. Men imorgon ska hon sova i alla fall, hon sover varannan dag nu.

Det var vad jag hade att skriva för idag. :oP

En björn


Eka har sett en björn till! Två börnar på två månader, vad är oddsen? Imponerande!


Fotografering

Eivor har idag inspirerat mig att skriva i barnens "mina första år"-bok. Varje gång Eivor berättar saker om sina barn från när de var små så känner jag att jag vill dokumentera barndomen eftersom det måste vara väldigt roligt att ha sen. Vi får se om jag blev tillräckligt inspirerad så det blir redan ikväll. :)

Idag har barnen tagit kort på förskolan. Arvid har nu berättat att de tog gruppkort ute och sen enskilda kort inne. När han och Johanna tog syskonkort så satt de bredvid varandra, Johanna satt alltså inte i Arvids knä. Johanna har berättat att fotografen hade roliga "djurar" med sig (=djur) och så visar hon hur hon skrattade när han tog fram dem. Arvid berättade att fotografen tog fram en Monsters Inc när han skulle ta enskilt kort, men att han inte blev rädd för den. :) Tänk för två år sen när Arvid var superrädd för fotografen! :)

Inatt ropade Arvid att han hade drömt en mardröm. Han hade drömt om en jägare och en polis som jagade en varsin människa. Så Arvid fick komma till oss och sova resten av natten där, mysigt! Fast Arvid tyckte att jag tog upp för stor plats när jag ville ligga nära honom. ;)

Efter några timmar vid spisen

Loppisen var en besvikelse, mycket rat var det idag tyckte jag. Jag köpte endast ett par rosa Foppatofflor till Johanna (nästan oanvända, 10 kr) och en bok med Katten Jansson (tuschkladd på förstasidan, 5 kr). Det var det! Jag hoppas på bättre resultat om tre veckor igen!

Annat som hänt idag är att jag stått i köket hela dagen känns det som. Tre sorter har jag bakat; äppelkaka, snoddas och chokladbollar. Och så gjorde jag middagen också; spenatfyllda tortillas, mums! Barnen hjälpte mig en del med bakandet, eller lekte med vatten, eller degade (lekte med PlayDoh).

Johanna sov inget på dagen idag heller, men på eftermiddagen somnade hon på soffkanten... När vi väckte henne (efter att vi självklart tagit kort ;) så var hon riktigt arg och trött, men det gick turligt nog över.


Det blir en sen kväll för barnen idag, de håller på att bada nu. Arvid är nyklippt tack vare Andreas. Och imorgon kommer fotografen till förskolan! Så ikväll ska vi bestämma kläder.......


101010

Undrar hur många som skriver det datumet idag. Synd att man inte jobbar idag (eller det är ju förresten tur, söndag som det är...) för då skriver man datum några gånger...101010. :)

Igår tyckte vi inte att vi ville se Roy Andersson på Här är ditt liv, så vi kollade på Robinson istället. Andreas såg inte det i torsdags och jag kunde tänka mig att se det igen. Jag kommer att följa Robinson i år, som vanligt, så det är lika bra att försöka lära sig namnen på en gång. :) Sen dröjde det inte länge förrän jag somnade i soffan..... Blev väckt strax före 01 och då var det mest att gå och lägga sig igen. Imorse vaknade barnen kl 07 så jag klev upp och kände mig rätt pigg. Samma sak igår, då klev jag också upp och kände mig pigg (fast då ropade Johanna kl 06:20...). Somnade tidigt i fredags också.... Det känns bra att ha fått in rutin att jag lägger mig ungefär samma tid varje kväll och kliver upp samma tid. Det känns riktigt bra och jag mår bra av att ha dessa rutiner. Men däremot vore det trevligt att kunna vara vaken lite längre på helgerna, det blir rätt ensamt för Andreas dessutom. Nog för att jag var närvarande rent fysiskt igår kväll, men jag sov ju ändå där i soffan...

Idag ska jag på loppis! Hoppas på att hitta en kofta eller huvtröja till Johanna. I övrigt får vi se.


Mina fina barn för några veckor sedan


Likisar


Morotskaka?

Idag har vi lämnat in bilen på service, så nu åker vi endast Toyota för tillfället. Men det är inte bara, den är superbra den bilen. :) Sen var vi på affärn, köpte lite mat (ikväll blir det tacos!) och jag spelade på Lotto. Fick nån rabattkupong från Svenska Spel för att jag snart fyller 30, så då använde jag den.

Mamma kom hit och fikade och gjorde sedan mig och Johanna sällskap ner på byn. Andreas o Arvid är på flygfältet.

Haha, Johanna kollar på Bamse nu. Lille Skutt hade morotsöron som nyss försvann. Johanna: "Han har inte morotskaka längre!" ;o)

Lööördag

Imorse kl 06:20 hörde vaknade jag av att Johanna låg och pratade. Jag hörde henne säga bland annat att det inte är förskola idag. Bra, för jag sa igår kväll att det inte är någon förskola idag och att de skulle få sova länge på morgonen. Nu blev det inte så länge, men det var ju kul att hon mindes att det inte är förskola i alla fall. :)

Lördag idag, härligt! Och jag har börjat släktforska lite på internet igen, det var ett tag sen! Sofia har börjat släktforska så då fick jag tillbaka inspiration och intresse igen. Det är ju så roligt!

Tillbaka!

Idag har det varit en ren skitdag på jobbet, det mesta har gått emot mig. Morgondagen kan bara bli bättre! :o)

Efter jobbet åkte jag i alla fall och hämtade barnen och sen åkte vi ner till Gällö för att träffa Andreas och spela lite badminton i gympasalen. Barnen fick springa av sig, spelade fotboll och de hade superroligt! Sen var vi upp på affärn och träffade Eka och hon inspirerade mig att skriva i bloggen ikväll. Så här sitter jag nu. Det är reklam i Robinson så jag passar på nu. Har även reserverat biljetter till julkonserten i Sporthallen i stan i slutet av november. I år ska jag också "Fånga november", roligt ska det bli! Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på (förutom julkonserten då), men det visar sig!

Johanna håller på att börja sluta (eh...?!) sova på dagen. Det har varit en väldig massa stök den senaste tiden när hon ska lägga sig, hon är väldigt pigg och sprallig. Så nu provar vi att dra ner på sömnen och ser om det blir bättre, så slutar hon nog tillslut. Eller så blir det tvärtom, att hon behöver mer sömn. Det visar sig.

Nu är reklamen slut!

RSS 2.0