Bra natt

Bra natt. Hon somnade 19:45, vaknade 03:30 men då räckte det att jag bäddade om henne och sådär så somnade hon igen och sov till 05:00 då hon fick äta och sen sov hon vidare till 06:20 när hon deklarerade att det var dags att kliva upp för dagen. :o)

Arvid var tillbaka på förskolan idag, skönt att det blev lite vardag igen för det är såklart jobbigt att se honom krasslig den lille stackaren!

Nu vaknar Johanna ute i vagnen, ciao!

Söndagsmorgon

Igår hade vi en mycket bra dag. Många såna dagar nu känns det som. Bara bra såklart. Efter att jag sovit på förmiddagen så pysslade vi lite här hemma innan vi åkte till Lillänge och handlade. På eftermiddagen kom Johannes, Ida, Axel, Daniel o Anna hit och grillade. Väldigt trevligt hade vi. Anna och Daniel stannade kvar till strax efter midnatt och Anna och jag pysslade bland annat. Gjorde ett kort men mer orkade jag inte, hade inte så mycket fantasi kvar heller så det var inte mycket att göra åt. Men roligt var det.

Inatt vaknade Johanna kl 04:40 så då fick hon äta då, sen somnade hon om och sov till 06:00... Sen dess har hon och jag varit uppe. Eftersom vi hade gäster och jag lade mig sent så är jag inte pigg. Men lägger jag mig bara i tid ikväll så borde det nog bli bra igen.

Idag ser vi fram emot att hälsa på Maggan & Åke med barnen. Maggan och jag ska dessutom åka på loppis så det blir en extra guldkant. Såg inte Robinson igår så vi måste spela in reprisen idag och se det senare, kanske ikväll istället för att kolla på Van Veeteren eller nåt. Gillar inte Van Veeteren så jättemycket, inte så mycket som Wallander och Beck. Det brukar vara rätt okej att spela in Robinson och se det på söndagskvällen efter att båda barnen lagt sig, dvs kl 20 för då blir det inte så jättesent som om man hade börjat kolla på film kl 21... Fast bäst är ju om man ser Robinson direkt på lördagen, för shit som jag har väntat hela veckan! ;o)

Jönssonligan på tv, rätt schysst söndagsmorgon. Mys med Johanna och Jönssonligan! :o)

Lördagstidningen utläst

Inatt vaknade Arvid ingenting, skönt! Jo förresten jag tror att Andreas kan ha varit in till honom en gång, men jag var rätt borta då så jag uppfattade inte riktigt. Och Andreas har sovmorgon idag så jag kan inte fråga än. Om en timme är det min tur att sova. Längtar! :o)

Johannas natt då? Hon vaknade inte förrän kl 04:15 men jag tyckte det var för tidigt att mata så jag höll ut en halvtimme så fick hon äta 04:45 alltså. Sen somnade hon om en stund, till ca 05:30 när hon tyckte det var dags att gå upp. Men det tyckte inte jag så jag höll ut till 06:00 när även Arvid ropade att han inte mådde bra och ville ha saft. Så vi tre gick ner och Arvid fick saft och sedan välling och sen dess har vi varit vakna.

Jag känner mig lite mer utsövd idag än tidigare mornar, förmodligen tack vare att jag inte var in till Arvid nåt inatt och att Johanna sov ända till 04:15. Jag är inte van detta. ;o)

Igår var det ett strålande väder! Vi tog oss iväg till Apoteket en sväng och sen ville Arvid leka i lekparken så vi gick dit och lekte lite, men sen blev han trött igen och ville gå in. Kul dock att det går åt rätt håll, att han vill leka mer och mer. Johanna somnade i spjälsängen och Arvid vilade i soffan till Musse Pigg på tv:n. Själv satte jag mig på altanen och njöt.

Lite piggare gosse idag

Vi har precis haft besök av Ramona som var här och fikade och lekte med barnen, mycket trevligt var det. Arvid är lite piggare idag, han var bara vaken två gånger inatt. Andra gången satt han faktiskt i trappan när jag kom för att se hur det var med honom, då ville han ha saft och vatten så jag vet inte om han tänkte gå ner och fixa det själv eller vad han tänkte.

Johanna vaknade inte förrän kl FEM imorse!!! Så hon fick äta då och sen trodde jag att hon skulle somna gott igen, men icke! Hon tänkte att det var dags att kliva upp för dagen... tjurade dock på och låg en timme till, hon fick ligga hos oss i sängen och leka men verkade inte alltför nöjd med det. Jaja, får ju vara glad att hon sov ända till kl fem i alla fall... Hon lade sig förvisso en timme senare igår också, kl 21 somnade hon så det blir intressant att se hur kommande natt blir.

Igår åkte jag och barnen till flygplatsen för att hämta Andreas när han kom med flyget. Han hade egentligen skjuts hem med Sten, men jag tycker det är roligt att hämta på flyget och Arvid älskar ju flygplan så det var ett givet beslut. En tussig Arvid var det till en början som till och med lade sig på golvet i ankomsthallen för att vila. Men när planet kom och skulle till att landa blev han genast mycket piggare och tyckte det var jättespännande. När sen Andreas kom in så sprang Arvid fram till honom och gav honom en bamsekram. Sen satt han fast i kramgreppet ända ut till bilen. "Pappa, jag älskar dig!" sa han och kramade ännu hårdare. Gulligt!


Gräsänka

Andreas är på kurs i Stockholm (åkte med flyget igår kväll) så inatt har jag varit själv. Lite ovant, men det gick ganska bra. Konstigt att man blir mer mörkrädd bara för att karln inte är hemma. Men hur som helst; natten...
Arvid har fortfarande sin febersjuka
så honom har jag varit in till tre-fyra gånger inatt. Fast han är så lättsam ändå för det räcker att man serverar honom lite saft så säger han "Nu jag sova" och så somnar han om igen. Men jag måste ju ändå upp och sömnen blir väldigt upphackad. Mer än i vanliga fall alltså.

Vad gäller Johanna så vaknade hon 03:20 och jag bestämde mig för att kämpa vidare. Lite lättare var det lyckligtvis denna gång för hon var inte lika arg som hon varit tidigare nätter, och reste sig inte upp lika många gånger heller. Hon somnade några gånger och sov ca 10 minuter, men när klockan var 04:15 somnade hon igen för en lite längre stund. Nästa gång hon vaknade var 05:30 och då fick hon äta. Somnade om igen och sov till 07:15! Jihooo!

Det känns dock som om jag varit upp miljoner med gånger så jag är ju trött ändå. Som vanligt. Tänkte ett tag att vi skulle på öppna idag och att mamma kunde vara barnvakt på förmiddagen, men det känns ändå bäst om Arvid får vara hemma och vila och ha det lite som han brukar tills han är piggare igen. Lyckligtvis känns han inte lika tokvarm längre så det verkar gå åt rätt håll.


Lite update

Tre nätter har passerat...
1: Vaken 01:00-02:10, sov sen till 05 då hon ammade, sov till 06:15
2: Vaken 03:00-04:10, sov sen till 05 då hon ammade, sov till 06:45
3: (=inatt) Vaknade 04:15 då hon fick äta, sov till 05:30 då hon fick liggamma till 06:15 när hon började leka istället
Jag borde ha kört racet inatt också, men Arvid är sjuk i feber så jag har varit uppe ett par gånger med honom inatt, och i övrigt hade jag sovit urdåligt så jag orkade helt enkelt inte...ångrar mig nu men vad gör man?!

Igår var jag på scrapkurs på öppna förskolan, jätteroligt var det! Jag, Ida, Anna och Annas kompis Elin satt vid samma bord och pysslade. Tiden flög iväg, men det är ju så när man har roligt. Och när man pysslar. :o)

Var på föräldragrupp också igår, det var trevligt som vanligt. Det var dock lite manfall så det var bara jag och Ulrika som var där som föräldrar. Nästa gång ska vi nog slås ihop med andra gruppen.

Arvid sa ynkligt inatt (och imorse också för den delen):
- Jag e feber, snart jag åka doktorn...
Stackarn!!

Maia Hirasawa

Vi hade en jättebra dag igår. Det var jättemysigt och trevligt på lekplatsen med Maggan, Åke, Alva och Klara. Arvid och tvillingarna lekte på bra och så grillade vi korv och myste. Sen åkte vi till Ida, Johannes och Axel för Andreas skulle hjälpa Johannes att bära spånskivor. Fick gott fika också. Sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning inför kvällen, åt middag och farmor kom för att vakta barnen. Styrde sen kosan till Gamla Teatern för att se Maia Hirasawa. Jättebra konsert var det!!!

Inatt blev det lika som igår natt (tyvärr)...... Hon vaknade 03:30 och fick äta då, sen sov hon till 05:30 och fick då liggamma (vägrade såklart kliva upp då) men när klockan var 06:15 hade hon fått nog och det enda vettiga (nåja) var att kliva upp. Suck.... Efter ett par timmar ville hon sova igen så då lade vi oss båda två och sen klev Andreas upp med Arvid och lite senare även Johanna så sov jag vidare till 10:30 - skönt!

Nu ska Andreas laga mamma och pappas symaskin och Arvid var genast med på noterna och erbjöd Andreas att få låna hans verktyg (alltså Andreas skulle få låna Arvids verktyg och verktygslåda) - eller "värst-tyger" som han säger. Väldigt snällt i alla fall. :o)

Nähäpp...

Inatt var det inte lika bra... Hon somnade som vanligt 19:45, men sen vaknade hon redan kl 03 och var otröstlig. Suck... Höll ut till 03:30 när hon fick äta och sen somnade hon ingen. Men hon sov bara till kl 06 så jag provade liggamma henne och det gick hon med på i en halvtimme, så kl 06:30 var det dags att kliva upp... Hoppas hon ändrar sig kommande natt! Igår kväll lade jag mig inte speciellt tidigt (som jag gjort tidigare kvällar) eftersom hon sovit så bra flera nätter nu, men det straffade sig tydligen...

Snart kommer Maggan, Åke och barnen hit, det ska bli skoj! Fast Martin är inte med så Arvid är lite besviken, men han får nog superroligt när Alva och Klara gör entré. Och ikväll ska Andreas och jag till Gamla Teatern och se Maia Hirasawa, hoppas på en bra konsert. Hon rullar på Spotify nu.

Fredag

Inatt sov hon 19:45-04:30, ammade och somnade om till 07:15. Vad jag missat att skriva i tidigare inlägg är att hon somnar om efter morgonamningen och sover till 07-tiden så snacka om att det är mycket bättre nu!! Det var värt de jobbiga nätterna för ungefär en vecka sen. Hoppas bara det håller i sig och att hon inte blir förkyld eller nåt så vi måste börja om igen.

Idag har vi kört ett "städa allt du hinner på 15 minuter-race" och sen förlängde vi med 15 minuter till. Sen har vi bara fortsatt och håller på fortfarande... Vi började kl 13:30. Arvid surnade till när vi skulle städa, men efter en stund kunde han acceptera det också. Nu har han lagt sig för att sova, det händer inte varje dag.

Annat som hänt idag är att vi (Andreas) har skruvat ner spjälsängen på botten. Så nu behöver vi inte vara oroliga när hon ställer sig upp i sängen längre. Skööööönt!!

Torsdag igen

Igår natt sov hon 20:00-04:45, höll ut till 05:00 innan hon fick äta. Inatt sov hon 19:45-04:15, höll ut till 04:30 innan hon fick äta. Nu hoppas vi att hon inte ska fortsätta vakna tidigare och tidigare, men det visar sig. Jag känner mig inte vidare utsövd ändå, men frågan är om min kropp inte riktigt förstått än att jag får sova många timmar i sträck...

Igår var barnen hos momma några timmar medan jag och Andreas skulle ha en liten egentidsdag. Det var en del av Andreas födelsedagspresent, att göra nåt men att han inte visste vad. Så vi åkte först hem och spelade Settlers (Andreas vann stort), sen fick Andreas lite mini-spa och sen åkte vi till stan och åt lunch på Gamla Teatern - supergott! Efter det gick vi en liten sväng på stan och Andreas åkte in på modellaffärn. Innan vi hämtade barnen igen köpte vi tre av sommarens glassnyheter som vi testade. Fick middag på Biskops också, gött!

Idag har vi haft en riktig mysdag! På förmiddagen gick vi till badhuset och badade. På vägen dit provade vi ståbrädan som Andreas snickrat ihop till vagnen, den funkade mycket bra. Arvid hade med sin nya badring med Blixten och tyckte den var jätterolig att använda. Johanna blev som helt galen och jätteglad över att få bada igen. Sen gick vi hem igen och åt lunch innan vi åkte in till Jamtli och gick omkring i ett par timmar. Jättemysigt hade vi!

I måndags lärde sig Johanna vinka förresten! :o)

Något annat värt att notera är att vi inledde grillsäsongen i fredags, det var huuuuur gott som helst!!!!!!

Natten

Igår var vi på Rödön på påskfika och påskmiddag och hade trevligt. När vi kom hem var det inte så mycket mer att fundera på än att lägga barnen och sen lägga sig själv. Inte mycket egentid där inte. Fast igår på Rödön gick jag och lade mig en stund när Johanna sov och somnade faktiskt - det var skönt med en liten tupplur och lite egentid får man väl kalla det också.

Hur som helst så var det Andreas tur att ta fighten med Johannas sömn inatt. Så vi bytte sida i sängen. Klockan 05:40 väckte han mig och sa "grattis, hon har sovit hela natten!" - jihooooo!!! Det var dags för amning och sen sov hon en timme till. Får se hur nästa natt blir, längtar redan! :o)

Måndag som känns som söndag

Igår somnade Johanna kl 20, sen vaknade hon nån gång vid 01 och ett par gånger till. Det funkade med att bädda om henne och säga godnatt. Men klockan 04:45 funkade inte det längre så jag kämpade på till 05:30 när hon fick amma (hon fick ju äta samma tid förra natten). Sen sov hon till klockan åtta!!!! Själv lade jag mig och somnade kl 22 så det har varit en rätt ok natt förutom att jag vaknat några gånger då, och att jag på slutet av natten varit tvungen att sova på rygg för att brösten inte skulle läcka för mycket - och göra ont. Men det är bara att hoppas på att det blir bättre och bättre nu.

Lagom till att Johanna och jag hade vaknat kl 08 så kom Arvid och Andreas in med fika på säng också, väldigt mysigt hade vi!

Igår hade vi en bra dag i Flatnor vid bygget med korvgrillning och mys. Mamma och pappa skulle åka ner så vi gjorde dem sällskap. Andreas skulle kolla status för pimpelfiske, men det var för mycket vatten på isen tyvärr. Sen fick vi middag hos mamma och pappa, de supergoda resterna från i lördags.

På kvällen såg vi Robinson som vi spelat in. Känns rätt okej att Mika blev utröstad, men hade hellre sett "Valpen" bli hemröstad för han verkar inte så jättepigg... Att Josefin (hette hon så?!) åkte hem gjorde inget heller, mindre gnäll då. ;o)

Har börjat med att Johanna får sova i spjälsängen på dagtid också nu istället för att sova i vagnen inne. Imorse ställde hon sig förresten upp i sängen så nu är det hög tid att sänka spjälsängen...har inte gjort det än.

Påsken o lite annat

 Arvid har fått nya stövlar. Det hela var ett lyckat köp, han är mycket nöjd över dem. Hade sms-kontakt med Elin för att utbyta barnstorlekserfarenheter, och det var till mycket god hjälp. Tack för det! :o)

 Andreas blev firad med fika på säng och skönsång av Arvid
Firandet av Andreas födelsedag var mycket trevligt, släkten kom på kvällen och fikade. Dagen efter kommer jag inte ihåg vad jag och Johanna gjorde, men förmodligen sov vi. Arvid var på förskolan och sen fick han påsklov efter det.

I torsdags var vi till Daniel och Anna för att hämta ett kvitto och sen åkte vi till stan för att byta lite födelsedagspresenter och strosa omkring lite.


I fredags och lördags var vi ute en hel del och lekte, så himla fint väder! Jag har i flera dagar sorterat kort och märkt dem - känns mycket bra.

Igår var vi hos momma o moffa och firade påsken och att mamma fyllde år, farmor o farfar var också där och barnen var påskkärringar. Innan vi åkte dit så var vi till mommo och visade upp påskkärringarna också, hon blev mycket glad för besöket.
 Påskkärring-Arvid * Påskkärring-Johanna
 Paket till momma * Årets första tussilago!

Johannas sömnföljetong

Jag måste berätta om Johannas sömn. Det har varit kaos flera nätter och hon har ammat varannan timme stundvis. Jag har varit trött som få och igår natt började jag gråta mitt i natten när jag klivit upp miljoners miljarders med gånger, så Andreas sa att jag kunde gå ner och lägga mig i soffan så tog han över. Jag tänkte nämligen inte amma mer då för tillfället eftersom hon ätit varannan timme...

Sova på soffan kunde jag dock inte eftersom Johanna lät, men det var ändå lite avkopplande att veta att man inte hade ansvaret och att jag inte skulle amma än. Efter nästan tre timmar kom vi dock fram till att hon skulle få amma igen och efter det somnade hon lyckligtvis.

Inatt skulle vi fortsätta fightas, hon ska ju inte behöva äta på natten. Vi kom hem från momma o moffa lite senare än läggdags, men kl 21 hade Johanna ammat och gått och lagt sig. Hon vaknade nån gång vid 23-tiden (har jag för mig) och då räckte det att bädda om henne och säga godnatt så somnade hon igen. Men klockan 01 funkade inte det längre, så jag körde 5-minutersmetoden och efter en halvtimme blev det mycket bättre och kl 02 sov hon igen. Sen sov hon till 05:30!!! Då var hon tvungen att få amma så inte jag skulle få ännu ondare än jag redan hade...

Den här natten kändes helt okej även fast det såklart var jobbigt, men det var ändå ett framsteg. Får se hur det fortsätter..... Vi som tänkte vänta till tisdag eftersom vi visste att vi skulle bort igår och även på måndag, men nu stod vi inte ut längre - det funkade liksom inte.

Andreas har surfat lite om detta och vi har nu lite funderingar på om det kan vara mjölkallergi hon har, för då kan de tydligen vakna på natten och ha svårt att somna om igen. Och de kan vara väldigt klängiga på dagarna, och det har hon verkligen varit några dagar nu. Eller så är det separationsfasen, för ofta när jag går ut ur rummet så blir hon ledsen. Men det är ju så svårt att veta! Igår var hon helt utom sig av ledsenhet, men så matade Andreas henne med gröt och då gick det bra. Innan det hade hon ratat annan mat och inget verkade göra henne glad.

Jaja, kanske inte så rolig läsning, men bra att jag dokumenterar för egen del i alla fall. :o)

GLAD PÅSK! :o)

Födelsedag

Idag fyller karln min år! GRATTIS!!!!!!!

- Jaha, och hur gammal är han då?
- Han e 32.
- Men det är väl inte möjligt?!
- Näe mamma, det är det inte...

(Morrhår & ärtor för den oinvigde)

Jag har sovit ganska dåligt eftersom jag visste att jag skulle upp och fixa fika på säng hade jag tänkt. Men så väckte Johanna mig 06:10 och strax därefter ringde min väckarklocka. Så jag gjorde i ordning fika och paket och gick upp och väckte Arvid. Han var med på noterna direkt när jag berättade att pappa fyller år och att vi skulle sjunga för honom. Arvid har i flera veckors tid gått omkring och sjungit "Ja må ha läva" och gett bort paket (=diverse leksaker) hit och dit. Så nu när Andreas födelsedag närmade sig har han varit väldigt väntlös...

Andreas fick prinsesstårta, konsertbiljetter till Maia Hirasawa, en teckning som Arvid gjort och en bukett med fina tulpaner. Nu har han åkt till jobbet och vi ska göra oss klara för dagen.

Johannas tider inatt har varit 01:30, 05:00 och sen blev det morgon 06:10 då... Rätt okej faktiskt, men det hade ju kunnat vara mycket bättre - typ att hon vaknade första gången kl 07 eller nåt. :o)

Arvid vaknade förresten inatt kl 02 också och var ledsen, han kunde inte sova. Han sa att han hade ont i ena örat så antingen hade han legat tokigt på det örat eller så hade han fått öroninflammation tänkte jag. Han fick lite mer välling för det verkade vara en god möjlighet för honom att somna om igen, och sen sa jag att han skulle ligga på andra örat och då somnade han efter det. Tur!

Glömde nåt viktigt...

Imorse klev vi inte upp förrän klockan åtta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kom hem sent igår kväll så det blev lite förskjutning på nattsömnen, men inte mig emot (imorse i alla fall). Och nåt annat som är otroligt bra är att Arvid lade sig före kl 20 ikväll! Hoppas det vänt nu...

Johanna åt kl 22, 03, 05...
sen fick hon liggamma till kl 08 då (men hon sov emellanåt).

Ont i hela kroppen

Igår var en rolig dag. På morgonen åkte vi med barnen till farmor och farfar, sen hämtade vi Dan och Hanna och åkte till Persåsen. Dit kom också Jerker, Leticia, Anders L och Henrik. Grejen var att Jerker och Leticia fått i bröllopspresent av oss alla att göra något när de kom hem igen (de bor i Australien) och nu var de hemma. Så vi skulle pyssla med sleighcross hela förmiddagen. Asigt kul var det! Idag har jag dock träningsvärk i hela kroppen...

Efter den roliga kälkåkningen i Persåsenbacken så åt vi lunch på hotellet, jag fick supergod fläskfilé med potatis medan de andra åt fisk. Sen åkte jag hem med Anders för jag skulle till Rödön och amma Johanna (om jag inte hade kunnat åka hem efter lunchen så hade hon nog behövt vara med för att jag kunnat amma lite tidigare, men det hade nog krånglat till kälkåkningen...) medan de andra badade tunna och bastade.

När jag kom till Rödön hade Johanna spytt, men efter att jag hade ammat spydde hon inget mer så vi tror att det bara var nåt tillfälligt. Hon hade ratat vanlig mat och idag har hon inte heller varit någon storätare, men amning och välling har gått kanon. Johannes, Ida och Axel kom också till Rödön så det var extra kul.

Vid middagstid tog jag med barnen ner till Dans föräldrar där vi skulle äta mat. God soppa som Andreas hade gjort, och foccacia som är så gott såååå. Till middag var det älggryta med potatis och sallad, så supergott! Och efterrätten var min favvo - glass med varma hjortron! Lyckade måltider! :o) Vid 21 packade vi ihop oss och åkte hem för barnen skulle sova och Andreas skulle åka och spela på Captain Cook (spelningen gick jättebra!).

Idag har jag och Maggan varit på loppis, jättekul som vanligt men ingen av oss köpte nåt - snopet! Nästa gång blir det Folkan och där brukar vi fynda en massa bra grejer. Sen åkte jag och handlade innan jag åkte hem igen. I övrigt har vi inte gjort så mycket annat än att sova och ta det lugnt, leka med barnen, Andreas har bakat bröd och nu ikväll har vi sett Robinson som vi hade spelat in. Vi håller på att bli galna på Christian i gula laget! Störig människa! Vi hejar på laget som finns i Träsket, men inför kommande program verkar det som om sammanhållningen kanske inte är så bra trots allt. Lång väntan på nästa avsnitt....

Var ute med Johanna på en promenad i eftermiddags, verkade vara enda sättet för henne att somna då. I vanliga fall brukar det inte vara några problem (nu för tiden), men idag så...

Annat som hänt idag är att Johanna kröp "på riktigt" genom att flytta sin hand framåt. Annars brukar hon ställa sig på alla fyra men sen ta sig framåt genom att göra en "säl" och sen åla sig framåt i nästa steg. Men idag gjorde hon en "riktig" krypning alltså. Den har dock varit frånvarande ända sedan dess, men den kanske återkommer.

Fredag!!

Igår kväll lade sig Arvid inte förrän kl 21 igen... Han försöker göra allt för att hålla sig vaken, dvs leka. Men jag föreslog för honom att vi skulle mysa i soffan och se Smurfarna och det nappade han på. Jag lät det vara släckt i rummet och sakta blev det mörkt även ute så då kunde han gå med på att lägga sig efter att nästa avsnitt av Smurfarna var slut. Tur! Sen såg jag Lyxfällan och efter det var det dags även för Andreas och mig att sova. Längtar tillbaka till de gamla rutinerna när Arvid lade sig strax efter 19 och man sen kunde göra i ordning Johanna för natten. Men det kommer väl tillbaka antar jag, så småningom... Or not?!

Inatt vaknade Johanna 23:30, 03:00, 04:30. Samtliga gånger har hon fått äta eftersom vi inte orkar ta itu med det här än (kanske på påsklovet). Sista gången fick hon komma till mig och liggamma och då somnade hon också men jag har ingen koll på klockan i det läget. Sen låg vi ända till kl 07! Wow!

Idag har jag klätt barnen lika, hade två likadana jackvästar med Snobben som Arvid har haft men i olika storlekar så nu kan de ha en varsin. Fast den som Arvid har börjar iofs bli för liten, men men... Var tvungen att passa på när alla kläderna var rena samtidigt och ta kort, men nu behöver de inte ha det fler gånger. :o)


Johanna är oftast en glad liten prick...



....åsså lite fler bilder.

Skiftsömn

Inatt vaknade Johanna kl 23:30 och var otröstlig, hon somnade inte förrän efter två amningsomgångar men även efter det gnydde hon lite innan hon somnade helt och sov till 04 istället. Sen var det dags kl 05:30 igen och då kom även Arvid och tassade in till oss och var jättehes. Förkyld gosse alltså. Och sen dess har vi varit vakna. Just nu sover dock Johanna och Andreas. Vi ska sova i skift på förmiddagen, Andreas och jag. Efter att vi bestämt det så kände jag mig genast mycket piggare och gladare, det känns lite lättare när man vet att man kommer att få sova om bara ett par timmar. :o)

Igår åkte jag, Johanna och mamma till Dollarstore i Svensta. Himla mycket grejer fanns det där. Blev lite inhandlat och sen åkte vi hem igen. Efter att jag hämtat Arvid på förskolan så åkte vi till mamma och pappa. Mitt mål med eftermiddagen var att trötta ut Arvid så han förhoppningsvis skulle somna lättare på kvällen (efter flera krångliga kvällar!), så hos mamma och pappa lekte han ute, sprang av sig en hel del, och när vi kommit hem och ätit middag så fick han bada och leka av sig även där. Men någon större framgång med sänggåendet blev det dock inte... Klockan 21:15 somnade han... Jag höll på att bli galen! Blev dock aldrig galen utan däckade på soffan istället.

Nu ska jag röja lite här hemma innan det är min tur att sova. :o)

RSS 2.0