Gos

Sötis

Vår lille goskille!

Fika på jobbet

Det blev en bra dag trots att jag inte fick gå på badhuset med lillskrutten och de andra skruttarna med mammor. Min mamma kunde komma hit och barnvakta sjuklingen efter att hon varit på nån friskvårdsgrej på Jamtli idag. Så hon kom hit strax efter lunch. Sen kunde jag åka till jobbet och fika för det var Rebbans sista dag idag. (buhu!) Det var jättetrevligt och mycket gott fika! (jag åt, onyttigheter två dagar i rad alltså)

Efter besöket på jobbet åkte jag till Apoteket och Coop och sen hem igen. Skönt med lite egentid. Men jag trodde visst ändå att Arvid var med mig. Något gjorde mig arg när jag körde bil så jag satt och svor, men kom på mig själv att jag inte ska svära så mycket inför Arvid (det vore dumt om hans första ord är svär-ord....). Plötsligt insåg jag att Arvid inte alls var med mig. Jag kunde fortsätta svära bäst jag kunde. :oD

Håll tummarna att jag vinner på Lotto ikväll!

Lite bättre natt

Det gick lite bättre inatt. Han var vaken "bara" mellan 00:30 - 03:00. Jag hade hunnit sova en timme innan han vaknade där efter midnatt så jag hade ändå nån slags energi till att vara tålmodig. Sen sov han till 08:30, så himla bra! Men idag är han lite hes, förmodligen för att han var ledsen och skrek inatt. :o(

Han har ingen feber längre, men hostar och snorar. Men det känns verkligen som om det går åt rätt håll, han ser mycket piggare ut!

Inget bad idag. Det känns jättesurt för jag hade sett fram emot det. Om en timme skulle vi ha varit där. Vi som köpt badbyxor och allt. Men de kommer nog till användning framöver ändå, men det hade ju varit kul om det hade varit idag.

Jag och Arvid hämtade Andreas i stan igår för han hade varit på läromedelsmässa. Vad gjorde vi? Vi åt middag på Frasses! Ve och fasa! Mitt i veckan. Men det känns inte så ångerfullt. Låt det ta några dagar extra då, jag är ju så grisigt nära nu! :oP Och det var skönt att slippa diska efter middagen! :oD

Usel natt

Vi börjar med en snygg bild...
Godisrad


Mums! :oP Fast egentligen lite knepigt av mig att sätta in en bild på de där godisarna för jag gillar inte alla. Men nu hittade jag den och det passar bra med lite godis att titta på så här på blanka tisdagen.

Natten... Inte så bra. Inget kruppanfall dock - bra! Men däremot kunde inte Arvid sova och var ledsen från 21.30 till 04 inatt. Urk! Snälle Andreas tog honom en timme inatt (trots att han skulle upp och jobba) för då var jag så trött att jag grät. Det är så jobbigt när man inte kan trösta och inte kan få honom att sova (Arvid alltså...).

Men nu på förmiddagen har Arvid sovit 3 timmar och jag gick och lade mig ganska omgående och fick sova 2½ timme - bra! Hoppas den kommande natten blir bättre, men jag tvivlar...

Något positivt däremot är att jag imorse vägde 64,0 så nu är det 1 kg kvar till målvikt! Inom räckhåll! (hoppas jag)

Stackars

Inatt hade Arvid ett kruppanfall igen. Det gick över efter drygt en timme och han somnade igen. Sen vaknade han och var otröstlig - och hade feber! Stackars! Sen blev det inte så mycket mer sömn. Idag har han hostat, snorat, sovit, gråtit, gnällt, kurat, myst och kramats. Han har feber nu också. Jag ringde bvc imorse för att höra lite om saker och ting och då sa hon att man inte bör ge Panodil (t.ex.) förrän de har 39-39,5 för man måste få ha lite feber för att bakterierna ska dö. Det är lättare att trösta på dagen också när man inte är lika trött som på natten.

Hade planer för dagen men de blev således inställda, och det blir inget bad på onsdag. Arvid behöver vila. Stackarn! Det märks på honom att han inte är sig själv. Tur att de inte är sjuka så ofta, då skulle man nog gå sönder!

Ingen uppdatering på nattamnings- och viktfronten idag heller. Nattamningen blev paj i och med febern för då fick han amma två gånger inatt. Och vikten har jag inte kollat, allt är upp-&-nervända världen idag. Men det ska nog bli bra! :o)

e.r.

Dramatik inatt. Vi hade gått och lagt oss. Klockan 23:20 vaknade vi av att Arvid hostar och det låter som om han har svårt att andas. Hjälp! Andreas tar upp honom. Arvid skriker och låter jätterädd, fortfarande svårt att andas och det väser i luftrören. Jag ringer sjukvårdsrådgivningen. Hon frågar en massa och lyssnar på Arvid genom telefonen. Han har lugnat sig men det väser fortfarande och han hostar. Sköterskan i telefonen tycker iaf att vi ska åka in till akuten och kolla. Så vi packar oss iväg. Arvid skriker när vi klär på honom och det låter verkligen jätteotäckt!

Han lugnar sig dock när vi sätter honom i babyskyddet. Sen bär vi ut honom och in i bilen, så far vi iväg. När vi kommer till akuten är han fortfarande lugn, men det väser när han andas. Vi får komma in på ett rum och tas om hand av två sköterskor som frågar om saker och ting. Arvid är lugn fortfarande, men väser. Efter 40 minuter kommer barnläkaren in (som vi för övrigt tror var med när Arvid förlöstes med kejsarsnitt) och han lyssnar på Arvid, kollar i halsen, frågar en massa, osv. Han tror att det är krupp. Vi har plötsligt fått ett kruppbarn. Det är inte så mycket att göra åt, det är egentligen inget farligt, men inget kul såklart. Det är bara att försöka lugna, kanske gå ut i friska luften, och t.ex höja sängen i huvudänden.

Så vi fick åka hem och Arvid somnade efter en halvtimme ungefär, med upphöjd säng i huvudänden. Sen sov han till 07 imorse!!!!!!!! Gissa om jag hade ont?!?! Men skönt att han sov så länge. Han hostar en del men det väser inte längre. Skönt!

Det var med andra ord lite dramatiskt inatt. Men i övrigt mår vi bra. :o)

Ätardagen var mycket bra, jag höll ut ända till kl 18! Ätardagslyxet igår blev godis, chips, 1 chokladboll och 1 Twix. Mmmmmmm..... Det kan man leva på länge!

Ingen uppdatering av nattamning och vikt idag eftersom jag i princip redan berättat allt. Ingen vikt idag med anledning av ätardagen, jag törs inte. Det är väldigt spännande det här... Näääär ska jag nå målvikten?

Det blev Barnens Hus-besök igår. Arvid fick badbyxor, hoppas de passar bra på onsdag när vi ska till badhuset.

Lovely lördag

Nattamningen: Inatt vaknade Arvid nån gång vid 03 men jag lät honom ligga kvar och han somnade efter en stund. Sen vaknade han 05.30 och då fick han amma. Sen var han allt annat än sovasugen. Men vi lät honom ligga, låg och lyssnade på honom, och tillslut somnade han och sov till 08. Då klev Arvid och jag upp, jag åt frukost - vägde mig innan, sorry Sara! ;o) Sen dansade vi till radion, Elvis och kungliga låten med Markolioo och Linda Bengtzing. Vet inte vem som tyckte det var roligast...kanske jag. :oD
Vikten: 64,2 idag! (1,2 kvar...)

När Andreas vaknade så började vi planera möblering. Klippte ut möbler i dess rätta storlek (enligt skalan på planlösningen) och möblerade hundra gånger. Så nu vet vi vad vi ska göra på sportlovet... Läääängtar! Jag är ommöbleringsälskare!

Ätardag idag - jihooooo!!!

Ingen förändring = trött nu å

Det var ett trevligt besök i nya fina huset idag. Jag vill också ha hus!!!!!!! Arvid och Maja lekte och Arvid var överförtjust i att få prova lite nya leksaker. Han är nog less på dem han har. Något som tål att tänkas på. Imorgon ska vi till Barnens Hus (hoppsan, det bestämde jag nog nu!), får se om han får nån ny rolig leksak... Om inte annat ska han få badbyxor!

Jag är dödligt trött redan nu. Tänker dock inte lägga mig riktigt än. Funderar på att se Let's dance och se om jag blir snäppet piggare. Annars blir det kanske slutdestination:sängen i alla fall.

Trött

Jag har varit vaken sen kl 05 så nu är jag lite suddig...

Nattamningen: Arvid vaknade kl 05 och lät. Klockan 05:30 tog tålamodet slut så jag tog upp honom och ammade. Han har varit vaken fram till 07:30 så nu sover han. Det gör inte jag.
Vikten: Imorse vägde jag 64,5!!!!! (=1,5 kg kvar till målvikten) Tjoho!!!

Idag ska Arvid och jag hälsa på Emma och Maja. Därför är det ingen mening att jag går och lägger mig nu för jag hinner just inte sova nåt förrän jag ska kliva upp igen. Och så är det skidåkning på tv snart också. Det ska bli kul att se Maja, har inte sett henne sen november kanske. Och få se nyhuset. :o)

Äntligen helg (i princip)!!!!

Manfall

Nattamningen: Inatt vaknade han kl 04 och var otröstlig. Det fick bli amning. Sen ville han som vanligt upp när Andreas skulle upp. Jag var tröttare än två... Somnade igen kl 08 och då somnade jag också - skönt!
Vikten: 65,0 nu (=2 kg kvar till målvikt). Vägde mig vid 06 först men det visade på 65,3 så då var jag skitsur. Men sen när jag klev upp för andra gången idag så visade vågen det "braiga". :o)

Föräldragrupp var det idag. Det var lite manfall, men himla trevligt. Arvid och Mio fick ha alla leksaker för sig själva. ;o) Idag handlade det om mobbning, mycket tänkvärda grejer som vanligt. Det går att förhindra mobbning om alla hjälps åt. Mycket tänkvärt. Stärk barnets självkänsla.

Nu har jag bokat tid för halvkroppsmassage. Det ska bli så sköööönt!

Dags för lite mellanmål. Jag har fått bekräftat av en gi-expert att mitt gooooda mellanmål är helt ok. Yiiiihaaaaaa! :oP

Slutligen, sist men inte minst vill jag gratta Rebban så väldigt mycket till jobbet!!!!!!!!!

Några bilder


Bild från första pulkaturen (11 feb '06)

 Sån här hårdingfrisyr kan man få om man sovit mitt på dagen
Arvid har hittat en ny rolig sysselsättning...

Bakslag...

Nattamningen: Inatt vaknade han ingenting, kl 06:15 vaknade han och fick mat. Jag var trött ändå såklart, men glaaaaad att jag slapp kliva upp på natten och amma!
Vikten: Bakslag... Efter mycket dåligt ätande så stod vågen imorse på 65,4 (=2,4 kvar till målvikt). Urk!

Igår var det semmeldagen - en halv semla blev det! God var den! Jag är inte så döförtjust i semlor men när det är semmeldagen finns det en god anledning till att få äta sött! :oP

Åsså var det tisdag...

Som sagt - veckorna går så fort!

Nattamningen: Inatt vaknade Arvid kl 02. Vi provade att vänta ut honom ifall han skulle somna om, men tillslut klev jag upp och ammade. Sen somnade han om och sov till 07.
Vikten: Bakslag. Idag stod det 65,3 på vågen. Ännu en anledning till att inte väga sig varje dag...

Måndag igen

Tjatigt. Men veckorna går så himla fort! - redan måndag igen!

Nattamningen: Imorse vaknade Arvid 04.30 men jag lät honom ligga en stund och han somnade om. Skönt. Sen vaknade han kl 06 för att ha mat. Sen ville han inte sova mer... förrän 08 då vi båda somnade och sov 1½ timme. Skönt.
Vikten: 65,1 imorse kl 06. Klockan 10 vägde jag 64,9 så jag går på det sista. (=1,9 kvar till målvikten) :o)

Gamla kläder

Medaljer
Aplina VM är slut. Många medaljer blev det...

I övrigt så har jag insett idag att jag inte alls hade kommit i mina sista jeans. Jag kom i de jag menade, men idag hittade jag ett par ännu mindre. Det är mina sista som jag ska komma i. (jo jag har ett par från gymnasiet också men det kan jag nog glömma!) Hur som helst, de jag hittade idag kunde jag ha!!! Hurra!!! Jag provade en massa andra kläder också som jag kunde ha. Lycka!

Vi såg en film idag, "16 blocks" med Bruce Willis, rätt ok.

Sista VM-dagen

Sista tävlingen i alpina VM idag. Nu får vi hoppas att Österrike åker ur lite... :o)

Nattamningen: Imorse ville Arvid upp kl 05.30 och äta. Tur det, för det hade läckt en del innan. Sen somnade han om och sov till 08. Nu ligger båda pojkarna och sover igen. :o)
Vikten: Jag tordes väga mig imorse i alla fall. Glatt överraskad: 64,6!!!!! - ätardagen till trots! (=1,4 kg kvar till målvikten). Nu ska man ju inte väga sig varje dag, men jag kan ju inte låta bli...

Ätardagen blev helt ok! Åt en semla hos svärisarna. Sen åkte vi hem och gjorde mat. Till förrätt blev det vitlöksbröd. Till varmrätt gräddig potatisgratäng (jag som längtat efter det så mycket!) med oxfilé och grönsaker - sååååå gott!!!! Någon efterrätt orkade vi inte tyvärr, men några godisar slank ner. :oP Middagen var gruvligt god!!!!!!

Äntligen lördag

Lördag igen! Jag jublar! Det betyder ätardag. Men jag har nästan glömt att det är ätardag. Insåg när jag såg förra inlägget att det är ätardag...

Så en liten uppdatering:
Nattamningen: Imorse vaknade han kl 06 för första gången. Då fick han amma. Det känns bra.
Vikten: Samma som igår = 64,9 (1,9 kvar till målvikten). Men nu är det ju ätardag så frågan är när jag törs väga mig nästa gång...

Arvid är lite gnällig idag, vi vet inte varför. Hoppas han blir gladare snart. Det blir han nog. För idag är det ju lördag! :o)

Drömma går ju...

Marabou

Foppa till Nashville

Foppa såld
Kungen har bytt klubb!

Nattamningen: Imorse ville Arvid upp kl 05.15 och äta. Ett litet bakslag alltså men ändå inte klockan 02 så jag får väl vara nöjd ändå. Sen somnade han iaf om och vi sov till 08.30!!!!!! :oO

Frukostdags! Idag vägde jag mig och vågen visade 64,9 - tjoho! 1,9 kg kvar till målvikten (fast sen vill jag helst ner 3 till, men det var en annan femma...)

Rostat bröd!!!

Adrian Chip

Jag gör som Carolina och sätter in en bild på en häst! ;o)
Foppa har köpt ny häst - Adrian Chip var namnet.


Stor lycka. Jag surfade runt på lite GI-sidor ikväll. Hamnade på Tastelines hemsida och såg jag till min stora förtjusning denna bild:


ROSTAT BRÖD!!! Ghaaaaa!!! :oP

Bilden var mest troligt i avskräckande exempel, men den hjälpte mig att känna smaken bara av att se bilden. Ibland funkar det. Som om någon har en godispåse och jag inte har ätardag - då funkar det bra att kolla ner i påsen och se vilka godisar jag hade valt och sen tänka hur de smakar. Låter galet. Men sant. :oD

Efter lunch

Idag åt Arvid potatis- & blomkålspuré. Och han verkade gilla det! Det gjorde han inte första gången han provade den... Själv åt jag ris & skinka och såklart sallad till. Jag är lite less på GI:andet nu, men jag kämpar på. Less på att inte få äta choklad mitt i veckan... Och jag längtar efter rostat vitt bröd, i obegränsat antal skivor! :oP

Uppdraget

Jag fortsätter med uppdraget. Uppdraget "sluta nattamma" alltså. Igår gick det väl rätt ok, han vaknade några gånger men fick ligga kvar och låta lite så somnade han om igen. Kl 05.30 var det dock dags att mata. Sen somnade han om och sov till 08! Hurra!

Sen var han uppe ett tag men blev trött så jag lade honom. Det tog ett tag, men han somnade tillslut kl 10...typiskt för jag skulle vara på Gläntan 10.30... Men han fick sova en stund längre så vi kom lite senare till Gläntan. Det var babyöppet idag så vi var där och tänkte pyssla...men det blev inte så mycket... Efter sångstunden gick vi iaf hemöver och jag satte igång med maten. Bara vardagsmat - hemmagjorda hamburgare, men jag skar ut hjärtan i gurkskivorna. Det gick himla smidigt! Salladen gick inte lika bra, och tomaterna var inte ens att fundera på. Hamburgerköttet skulle jag också steka formade som hjärtan...samtliga gick sönder. Men men, tanken var ju god. :oP Och så fick jag en ros av Andreas när han kom hem. ♥ :o) :o) :o)

Inatt gick det bra igen. Han vaknade inte förrän 06 och ville ha mat, och så vitt jag kommer ihåg så var han inte vaken nånting inatt. Om jag nu inte har förträngt det förstås för att jag var för trött. Men det känns iaf bra. :o) Vi får se hur det går inatt, men just nu känns det som det är på rätt väg. (peppar peppar)

Sluta nattamma

Jag står inför ett nytt uppdrag. Jag vill sluta nattamma. Eller, jag har redan påbörjat uppdraget.

I går natt startade det hela. Jag har länge misstänkt att Arvid inte är hungrig på natten, men att han är van att kliva upp och få lite närhet och amma. Så igår natt så tjurade jag och låg och lyssnade på honom istället för att ta upp honom. Jag klev upp och stoppade om honom och gav honom nappen, men i övrigt låg jag och tjurade och lyssnade. Han gnydde länge, men tillslut somnade han. Och jag också. När sen Andreas upp för att göra sig klar inför jobbet, tog jag upp Arvid och matade honom för då sprängde det... Men särskilt hungrig verkade han ändå inte.

Inatt gick det däremot inte lika bra. Igår kväll fick han nämligen välling, dock inte en full portion för det tog slut på pulvret. Natten innan hade han fått gröt för övrigt. Men hur som helst så vaknade han vid 04.50 och då grät han och inget fick honom att ändra sig. Så han fick amma, sen somnade han om.

Hoppas det går bättre inatt igen. Ikväll ska han få gröt igen.

  
I lördags fick han blåbärspuré. Det gillar han skarpt. Men troligen inte lika skarpt som vad jag gillar blåbärspuré. Idag på stan fick han mangopuré, det gillade jag också skarpt. Arvid gillade den också. :oPArvid har börjat röra sig mer på golvet. (och i sängen också för den delen) Häromdagen backade han så tillslut hade han fastnat under soffan... Och igår så lade jag honom i babygymet, gick därifrån en stund och när jag kom tillbaka var han försvunnen. Jag återfann honom bakom fåtöljen.


Försökte ta kort på fjällen med fin solnedgång häromdagen. Det gick sådär... Det är synd att man inte kan återge sånt på bild. Men det är schysst att ha fjällutsikt iaf. :o)
Idag gick jag och Elin (och pojkarna såklart...fast de åkte mest) till stan. Jisses vad vi gick - Bonusrundan dessutom! Mycket bra! Det känns redan i benen...undrar hur det känns senare ikväll, alternativt imorgon...


I helgen blev det förresten inte mindre än 3 (!!!) ätardagar! Det här är verkligen inte bra, det straffar sig på vågen. Men det var gott fika hos Jenny! Och det var god middag på Coops matställe. Och utflykten med Arvid i pulka för första gången var också god...;oP

Sömn

Föräldragruppen idag var bra, sömn stod på schemat. Efteråt blev det promenad med Elin och Sara (och Carro till affären). Trevligt, men min ork var inte den bästa. Det måste vi råda bot på.

Imorse vägde jag mig. Insåg då att jag gått ner 5 kg sedan 1 januari! Hurra!

Ikväll är det "Du är vad du äter". Ett måste. Och "Antikrundan", också ett måste...men för videon. Börjar jag bli gammal?! Näe, det är jag redan.

Guld blev det i skidskytte idag. Härligt! Jäkligt synd att jag inte var hemma så jag kunde se det, det hade varit kul att se. Men bra med guld i alla fall!

Allergi i alla fall

Glömde igår att skriva att Arvid visst spydde av havregröten i söndags. Trist! Och igår fick han mer mjölkkex än vad han brukar, och då spydde han också. Så idag ringde jag barmottagningen. Läkaren ringde upp och efter att han pratat med överläkaren så kom de fram till att Arvid ska hålla sig från mjölkprodukter i ett halvår när han ska kallas igen för att prova igen.

Läkaren skulle även skicka remiss till dietisten så vi skulle få träffa henne och få hjälp med kostråd och så vidare. Himla bra. Glömde däremot att fråga om recept på Nutramigen så jag ska ringa imorgon och höra om man får det av dietisten, eller av läkaren eller inte alls.

Idag drog jag visdomstand nr 2. Så nu har jag bara 30 tänder.

Ops, Lottodragning! Återkommer strax.......

Tyvärr, ingen vinst.

Tanden ja. Det gick på nåt sätt lättare med den här tanden trots att de sa att den förra var lite lättare. Men då vet inte jag om det upplevdes som lättar från min sida eftersom jag gjort det en gång förut eller hur det var. Jag blev i alla fall inte bedövad i varken kinden, läppen eller tungan den här gången och bara det gör att det känns bättre. Just nu har jag börjat få lite värk i "tandhålet" men jag har tagit Alvedon så det borde gå över snart.

Tänk att det redan är onsdag igen! Om 3 dagar är det ätardag! Leve ätardagen!

VM-guld, VM-guld, VM-guld...


Anja guld
Kungligt Anja!


Jag både grät och skrattade när Anja tagit guldet. Arvid trodde nog jag blivit knäpp, men när jag först och främst jublade och applåderade så tokskrattade han också. :o)

Idag var vi på bvc. Arvid hade gått upp 700 gram på en månad! Det har han aldrig gjort förr. Efter bvc-besöket så gick vi till affären coh köpte apelsiner, sen gick vi en liten promenad i kylan.

Igår började jag på nytt med GI efter en veckas dåligt ätande. Det gick väl sådär, men dagen startade jag i alla fall med (förutom att amma, m.m.) en promenad före frukost. Hurra! Sen var det lite kämpigt, jag hade sug i magen hela dagen. Inte just efter socker utan mest vad som helst - jag var hungrig. Men tillslut tog dagen slut (jag höll ut hela dagen utan att stoppa i mig nåt dumt) och idag känns det bättre.


Helguppdatering

Revyn i fredags var dödligt kul! Åtminstone akt 2 var rolig mest hela tiden. Bäst var "Buh Halleluja"! Visserligen var den från Falkenbergsrevyn, men den var ändå roligast. :o)

Åsså blev man ju rik på Lotto IGEN då! Inte klokt vad jag vinner! Jag känner att storvinsten är nära... Även denna gång blev det 4 rätt, det resulterade i 21 kr.

Arvid har inte kräkts nåt mer av mjölkkexen. Idag fick han två skedar havregröt (den han spydde av förut). Vi ska testa hur det går, och öka om det går bra. Spännande det här!

Revykväll

Ikväll ska mamma och jag på Östersundsrevyn. Hoppas den är bra. Arvids farmor och farfar ska vara barnvakt. Så nu har jag diskat och röjt lite, men ska röja lite till.

Läkaren ringde idag för att höra hur det hade gått med Arvids kex-ätande. Jag berättade att det inte var så lätt att hitta kex som innehåller mjölk, och det tyckte han nog var lite komiskt, men han tyckte det lät bra det vi hade hittat i alla fall. Hur som helst så ska vi fortsätta ge honom kex, lite mer och mer, och om inget händer så ska vi prova att ge honom lite gröt igen på måndag. Men som vanligt, lite i taget och öka om det går bra. Han har visserligen kräkts idag, men det är ju svårt att veta vad det beror på, han brukar ju kunna kräkas nån gång ibland. Det gör väl de flesta barn. Det är ju inte mycket kräks heller, men så pass att man inser att det är kräk. Jaja, vi får se hur det går.

Idag sov Arvid som Pippi Långstrump - upp och ner! Fötterna på huvudkudden. "Här kommer Arvid Olsson, tjolahopp tjolahej tjolahoppsan sa..." :oD

RSS 2.0