Sovmorgon

Något magiskt har hänt! Igår morse vaknade Johanna vid 06-tiden, men hon var inte ledsen - bara låg och pratade och sjöng och lekte. 07:15 somnade hon om!!!!! ...och sov till 08:20!!!! Wow! Imorse sov Johanna till 07:20!!!! Jag är i chock, men väldigt glad!

Idag har jag och Maggan varit på loppis på Furan. Jag köpte lite leksaker som barnen kan leka med ute. När jag kom hem var vi ute lite, sen åt vi lunch och nu ska strax jag och Johanna gå ut på promenad (hon ska dessutom sova) medan Andreas och Arvid åker till flygfältet.

En solig lördag i april

Igår VAB:ade jag med Arvid och hans halsfluss. På förmiddagen var han riktigt däckad och jag fick för mig att han inte hade halsfluss utan något annat, eftersom han inte blev nåt bättre. Men så föreslog jag för honom att vi skulle gå ner på Sibylla och äta lunch. Arvid sken upp som en sol och fick världens liv i kroppen! Sen dess har han mått mycket bättre! :o)

Det blev ett extra lyckat besök på Sibylla då hans förskolekompis också kom dit för att äta med delar av hans familj. Trevligt! När vi sedan kom hem ville Arvid vara ute så vi satt på altanen en stund, åt mellis, krattade och körde bort löven till komposten, lekte i lekparken, m.m. När Andreas kom hem var det dags att hämta Johanna så vi gick dit allihop och möttes av en glad Johanna. :o)

Till middag köpte vi pizza - vilken bra dag i ätarväg va?! Men det bästa är att Arvid åt rätt bra båda gångerna och det är väldigt bra eftersom han inte ätit så bra de senaste dagarna när han varit sjuk. Kanske just därför han piggnat på sig nu, pga att han börjat äta igen.

Idag har vi varit på stan, handlat nya fejkfoppatofflor till Arvid, m.m. Sen åkte vi på kalas hos Agnes som fyllt 1 år. Innan vi kom hem igen var vi in på Coop och handlade, plus Barnens Hus för lite småinköp.

Har förresten köpt en sittvagn på Blocket för 300 spänn. Det är en Emmaljunga från 2003 och den funkar bra fastän den har lite småskavanker. Men helt klart mycket bättre att köra än dagisvagnen när man ska på långpromenad med båda barnen (om man är två pers), eller som igår när jag och Arvid skulle ner på Sibylla. Får lägga in en bild på den vad det lider...

Några citat

Natt natt, klå sått! säger Johanna och pussar Voff-Voff som hon bäddat ner i soffan under en filt. (Natt natt, klå sått = godnatt godnatt, sov gott)

Idag började hon säga "pillepill" när Arvid sa "april april". :o)

Jag stannar hemma imorgon och VAB:ar för Arvid som absolut inte är pigg. Pratet är mer grötigt idag än igår tycker jag, det är bara att hoppas att det ändå går åt rätt håll. Idag har farmor varit här och vaktat honom så kunde jag jobba, skönt att vara bland vuxet folk en hel dag. :o)

Dags för ett inläggEtt gäng kort blev det....


Det har hänt en hel del på den här tiden...

Barnen har varit sjuka i omgångar. Arvid har nu fått andra halsflussen på 1½ månad. Däremellan har han varit sjuk en gång till också. Det känns som om de är sjuka HELA TIDEN, men det sägs ju vara bra att vara sjuk mycket i början av livet så bygger de upp ett immunförsvar. Vi får tänka så....fast det är jobbigt ändå!

Jag var till Stockholm genom jobbet i början av april. En av de stora händelserna var att vi körde om Jannezbussen på E4:an påväg mot Arlanda. Annat intressant den dagen (förutom syftet med resan) var att det var flygtaxistrejk just när jag kom dit! Men det löste sig ändå.

Johanna tycker det är roligt att ropa på "Diiina" (=Stina). Hon har varit ganska mammig på senaste tiden.

Johanna har börjat med tvåords- och treordsmeningar. Det är tur att man förstår henne ibland, idag sa hon "Dändä dälle" (typ) vilket betydde "Den där istället". :)

Johanna har börjat sjunga mycket. Det är roligt!

Arvid har fått en skateboard av Daniel, Johanna fick kritor för utomhusbruk. Arvid vill gärna visa skateboarden för alla, men det är svårt att åka på den än så länge. Speciellt när man är sjuk i halsfluss och har hög feber. ;)

Arvid gillar mycket musik. Några av favoriterna är Black Eyed Peas, "Manboy" och Salem al Fakir ("Nassims bror" säger Arvid, "Blo!" (=Nassims bror) säger Johanna). Arvid känner igen många av låtarna på radion och säger till många "Den hääär tycker jag om!".

Arvid fick ett ryck på påsklovet och började rita gubbar igen. KUL! Han kan även skriva sitt namn utan hjälp nu, kul det också.

I helgen åkte Andreas och jag till Uppsala på återerövrargasque. Vi hade sällskap av Åke och Maggan på tåget dit och hem, det var kanonkul! Resan gick mycket fortare i och med det. Gasquen var supertrevlig och kul, men det började redan på lördagsfikat. Innan lördagsfika gick vi en liten nostalgipromenad upp mot Studentvägen, det var jättemysigt och kul att se allt igen. Dessutom fanns det (som jag hade önskat) jordgubbar till försäljning på gågatan! Jihoooo! Kort sagt var det jättekul att träffa allihop igen, det är så skönt att komma till Norrlands igen - det känns som om man aldrig varit ifrån varandra. Det är något speciellt vi har gemensamt i och med Norrlands, något man inte kan förklara.

I fredags vann mamma och pappa på trav åt oss! Tjoho och TACK! Jag hade fått spelkvittot mailat till mig på dagen men inte kunnat öppna det så jag visste inte att de hade spelat åt oss (eller med oss för vi skulle dela om det blev vinst). Vi spelade själva också, men "bara" 50 kr plats. Det blev vinst eftersom hästen vann! :)

Nu kommer jag inte på mer.

RSS 2.0