Jobba imorgon - hjälp

Imorgon börjar jag jobba igen... hemska tanke! Inte att jag ska börja jobba igen för det ska faktiskt bli kul, men för att vara ifrån familjen så länge när man är van att ha någon omkring sig konstant.

Igår var vi på Rödön för surströmming och träffa Affe och Gerd. Fast det började på förmiddagen när vi bara skulle käka gröt och sen åka ut dit, men då ringde de och frågade om de kunde komma och hälsa på lite. Det gick såklart bra, sen åkte vi med ut till Fåker och Marieby också innan vi åkte till Rödön. Och tro det eller ej, men jag testade lite surströmming! Jag har ju varit fiskallergisk hela mitt liv men har tänkt prova lite små doser i taget för att se hur läget är nu. Så för ett par helger sen provade jag lite kräfta och igår provade jag surströmming. Helt okej, men jag gillade köttbullarna och pajen bättre. ;o)

Idag har vi slappat rätt mycket, hela familjen har varit trött och småförkylda. Men på eftermiddagen åkte vi till Tages och fikade lite. Andreas åkte vidare på rep medan jag och barnen åkte hem och handlade innan vi åkte hem igen.

I torsdags var vi ju på Jamtli och kollade på konsten. Andreas frågade Arvid varför han trodde att Mona-Lisa hade ett sånt gåtfullt leende, varpå Arvid svarade: "Hon ska ut och jaga kalvar" som om det vore det mest självklara i världen. :o)

Lördag förmiddag

Igår åkte vi och storhandlade på Coop Forum. Efter det åkte vi till stan och gick in på Telia för att höra om de kunde skicka in vårt modem på service eller nåt för det är så kasst; kopplar ner sig så fort man rör det minsta lilla, osv... Men där fick vi veta att vårt modem var ett riktigt gammalt modem (två år....) så han tipsade oss om att binda upp oss på nytt och då få ett nytt snabbare modem med. Så vi satsade på det. Jag lämnade även in min telefon för den krånglar; stänger av sig vid jämna mellanrum och beter sig konstigt när jag ska sms:a ibland. Vet inte vad jag gjort som får underliga mobiler hela tiden... hoppas det är sista gången jag lämnar in nu!

Jaja, efter Teliabesöket så köpte vi kinamat på Eastern. Åkte hem och åt det, mums. Andreas fixade med nya modemet, men så mycket bättre var det inte. Jaja, bättre kanske men inte så mycket bättre som han sa att det skulle bli. Suck...

Igår morse läste jag ut Harry Potter och Halvblodsprinsen. Oj oj oj... Så nu har jag börjat läsa på sista boken. Läste ur den innan jag lade mig igår så inatt har jag drömt mardrömmar om Voldemort...haha. Drömde även en mardröm att bilen blev stulen när jag var på ICA. Den blev dock återfunnen av polisen några timmar senare.

På måndag börjar allvaret igen - jag börjar jobba! :oO

Jaha, sen sist då??

Hoppsan, snart en vecka sen jag skrev!! :oO

Ska försöka komma på vad vi gjort sen sist....

Fredag - Mamma, jag och barnen var på Jamtli. En mycket rolig dag. Köpte med oss pizza på vägen hem. Johanna ramlade på stengolvet vid Reveljen och började blöda näsblod, stackarn!!

Lördag - Andreas skulle spela i Badhusparken, invigning av nya bokbussen. Jag och barnen hann dit till halva sista låten, typiskt. Men tur vi hann fram i alla fall. Barnen var med på bokdamm (fiskdamm...fast med böcker) och sen lekte Arvid lite i lekparken i Badhusparken innan vi gick uppöver mot stan igen. Köpte en regnmössa till Arvid. Kommer inte ihåg vad vi gjorde på kvällen.

Söndag - Andreas skulle hjälpa Daniel med taket. Jag och barnen åkte dit och hälsade på, sen åkte vi in hos Carolina, Lars och Linn och hälsade på där. Efter det åkte vi vidare till Flatnor och kollade på bygget (pappa var där) och hälsade på hos Tomas och Linda och barnen. När vi kom hem till Brunflo igen var vi en stund i lekparken innan Andreas kom hem och vi åkte på affärn + hyrde film på macken. Hyrde "En shopoholics bekännelser", lagom bra film.

Måndag - Andreas, jag och barnen var på öppna förskolan fram till lunch. Sen skulle vi till Ida, Johannes och Axel för att kolla deras altanbygge och hälsa på i största allmänhet. Jag gick förväg med Johanna i vagnen och hann gå i ca en halvtimme innan Andreas och Arvid hann ikapp oss med bilen och vi liftade resten av biten.

Tisdag - Åkte till Flatnor med mamma för att köra dit golv. Tog med korv att grilla nere vid sjön, jättemysigt. Sen vaktade mamma barnen när Andreas och jag orienterade på ÖSK. Gick bra att hitta kontrollerna men jag var jättebesviken att jag inte orkade så bra som jag gjort tidigare. Fick mat på Biskops.

Onsdag - Andreas och Johannes hjälpte Daniel med taket. Jag, Ida och barnen var på öppna förskolan.

Torsdag - Idag åkte vi till Jamtli och gick inne på muséet, på konstutställningen. Fikade innan vi åkte hem. Arvid fick ett flygplan när han och Andreas var inne på modellhobbyaffärn, så han var mycket glad. På eftermiddagen/kvällen åkte Andreas iväg och flög och sen vidare på rep. Jag och barnen åkte till mamma och pappa en sväng.

En fredagsmorgon

Det har varit några upprörande dagar som har med förskolan att göra, men jag tänker inte gå in på det. Inte just nu i alla fall. 

I onsdags var vi på möte medan farmor var här och passade barnen. Hon berättade när vi kom hem att Arvid hade somnat på soffan 18:45. Igår eftermiddags somnade han också på soffan. Han är rätt slut efter en dag på förskolan, och då går han inte ens heltid. Men roligt har han där! I förrgår hade han lekt med tjejerna i dock- och kökshörnan. De hade lekt att Arvid var bebis och haft så roligt (även Arvid alltså). När Arvid berättade själv så sa han att när tjejerna hade velat ge honom välling så smet han. :oD

Johanna är så rolig som ska kittlas. "GLLE, GLLE, GLLE" säger hon och ser så nöjd ut. :o)

Igår morse vaknade Johanna kl 05.....jag var aaaastrött så jag gav henne välling och bytte blöja och provade lägga henne igen. Det bruka sällan funka men i det fallet var det värt ett försök. Och det funkade! Hon sov till 07:15 sen!! :o) Imorse vaknade hon kl 06. Det är myyyycket bättre än kl 05, även om jag inte är jättenöjd förrän tidigast 06:30...

Bild på tapeten (fast mest oss kanske)

Igår kom Andreas hem lite tidigare så han följde med och hämtade Arvid på förskolan. Arvid verkade nöjd med första dagen och hade haft roligt. På kvällen kom mamma hit och barnvaktade så vi kunde cykla iväg på ett "pre-möte". Nog om det.

Kom hem sent och sen hade vi båda svårt att somna, mycket att tänka på och vi hade druckit kaffe. Dumt. Men jag somnade tillslut vid 00:30 ungefär. Sen vaknade Johanna lyckligtvis kl 06:10 så det var tur i oturen. Hoppas på att kunna komma i säng lite tidigare ikväll, men vi ska på föräldramöte ikväll så det beror på hur lång tid det tar...


Andreas och jag framför vår fondväggstapet som vi satte upp i Flatnor i lördags


Slut på sommarlovet

Det gick tydligen fort över med att få sovmorgon...haha! Imorse vaknade hon kl 05:20 igen... MEN hon nöjde sig med att ligga kvar en timme till så klev vi upp 06:20. Hon låg och babblade, gnällde lite men verkade i övrigt nöjd så därför fick hon ligga kvar. Nu ligger hon och sover igen och Arvid är på förskolan - första dagen efter sommarlovet. Han var glad att vara tillbaka och en tjej hade tydligen gått och väntat på honom, sa en fröken. "Min kompis" sa hon när hon såg honom. :o)

Igår var jag och barnen på öppna förskolan från klockan tio till strax efter fyra. Mycket roligt och trevligt hade vi. Johanna överraskade lite genom att sova över två timmar ute i vagnen. Arvid målade och lekte och när Johanna hade vaknat var vi med på sångstund, lyssnade på saga, åt lunch och lekte lite till. På slutet ville Arvid cykla och fick skjutsa Johanna på en av cyklarna. :o) 


Efter middagen kom farmor och passade barnen medan Andreas och jag åkte till ÖSK och orienterade. Det var jätteroligt, precis som förra gången! Men dumt nog så strulade det sig med en kontroll för mig så det tog onödigt lång tid, men jag får väl se det som att jag fick mer motion än jag hade tänkt. :o)

Ljuvliga mornar

Något fantastiskt har hänt. Johanna har sovit till 06:20 två dagar i rad!!! I lördags var Andreas och jag i Flatnor och tapetserade medan barnen var hos farmor och farfar på Rödön. Sen åkte vi dit för att hämta dem o äta kräftor/lasagne. Ida, Johannes och Axel var också där. Vi åkte därifrån kl 20:45 och då var barnen redan klara för natten så vi kunde lägga dem så fort vi kom hem (de somnade i bilen). Så igår morse sov Johanna till 06:20. Hurra! Andreas hade morgonpasset och jag slumrade vidare, skönt.

Samma sak imorse alltså, fast jag hörde henne några gånger från kl 05, men det var inte förrän 06:20 hon riktigt vaknade. Jippi!! Att jag missar Unga mödrar och Sjunde himlen får vara hänt! ;o)

Igår kom Erika och Gunilla på besök, det var trevligt. Sen gick vi ner på affärn trots att det regnade. Mysigt med en liten promenad i regnet.

Morgonstund

Är uppe med Johanna nu. Hon vaknade kl 05:00....men jag tjurade på och klev inte upp förrän 05:40. Det kan inte vara meningen att hon ska kliva upp så tidigt som kl 05:00! Nu sitter hon under filten och dricker välling, sötkorven. Jag tänkte sätta mig och läsa tidningen, men den hade inte kommit än. Får väl vänta då...

Johanna brukar sova hela nätterna utan att vakna, men inatt har hon faktiskt vaknat två gånger. Första gången var 22:40 när vi hade lagt oss. Andreas gick in och stoppade om henne så somnade hon igen. Nästa gång var vid 01-tiden, men då hann hon somna om innan vi gick in. Undrar varför hon vaknade...om hon börjat drömma mycket eller om det är nåt annat.

Det är inte lika bra på tv på helgmornarna. På vardagarna är det kanal5 som gäller; först Ellen i väntan på Unga mödrar (danska) och Sjunde himlen. Den säsong av Unga mödrar som repriseras nu har jag missat så det passar perfekt. Och den här veckan är det två avsnitt av Sjunde himlen som jag inte sett förut, konstigt nog för det känns som om man sett den serien flera gånger om. På helgerna är det tv3 och Lilla huset på prärien, men det börjar inte förrän kl 06:30, så vad göra innan det...?! Sitta här då... :o)

Jag har inte skrivit om platespotting på ett tag. Men jag ska ha 379 nu i alla fall. Det har absolut inte gått lika bra i år som alla andra år. Tidgare år har jag tagit ca 100 per år, men jag började i juni (2005) så alltså skulle jag ha legat på nr 400 (ca) i juni för att ha tagit hundra per år. Men i år gick det som sagt klent...

Orientering igen

I onsdags var jag och barnen och hälsade på mamma som skulle packa inför att åka till Göteborg. Vet inte om hon fick så mycket gjort medan vi var där, men vi åkte ju hem tillslut så. ;o) Sen kom farmor hit efter att hon slutat jobba och vaktade barnen medan Andreas och jag åkte till ÖSK och orienterade. Jag orienterade själv och det gick jättebra! Det var jätteroligt! Och jag sprang otippat mycket, chockade mig själv till och med!

Igår gick jag och barnen till förskolan för att hälsa på, Arvid ska börja igen till veckan. Efter att vi varit hemma och ätit lunch gick vi till mommo och hälsade på. Det var trevligt. Håkan kom förbi en sväng när vi var på väg att gå. Sen var vi ner på affärn innan vi gick hem igen och båda barnen somnade. Arvid har somnat på soffan varje eftermiddag i några dagar nu, sen är han jääääääättearg när han väcks... Han skriker hysteriskt, vill ingenting och är jättearg. Nån fler som känner igen detta?!?!?

Idag hämtade vi Andreas på jobbet kl 14 och åkte sedan vidare till Flatnor och målade väggarna i vårt sovrum för andra och sista gången. Och strax ska jag gå och lägga mig, läsa lite Potter...

Har varit rätt trött den här veckan
när Andreas börjat jobba igen och Johanna har bestämt sig för att det är morgon kl 05 eller 05:30.....




Johanna i hårbandet hon fick i julklapp. Det är endast andra gången hon använder det och egentligen förstår jag inte varför jag köpte det, men jag kunde inte låta bli. Och hon är ju så söt!

Johanna tycker att det är jätteroligt att klättra ner i lådor. Arvid blir överlycklig och tror att hon leker att hon sitter i en båt. Det kanske är just det hon gör och endast Arvid förstår det. :o)

Optikerbesök x2

Som sagt, Arvid är sig själv igen! Mycket skönt, det är ju inte speciellt roligt när de små är sjuka. Fast nu är det fullt tempo igen så man blir utmattad, haha. Fast det är bättre det än att de ska vara sjuka såklart. Vi har hälsat på mamma/momma ett par timmar på förmiddagen idag innan hon åkte till jobbet.

Igår skulle jag till optikern så jag tog med barnen till stan och de fick vara med moffa på hans jobb. Sen kom momma och löste av efter att hon slutat jobba, för moffa skulle iväg på skjutprov. Efter synundersökningen (nu kan jag finally beställa linser igen!) så träffade jag momma och barnen och vi gick en sväng på stan. Arvid fick sig ett par nya stövlar för de andra har det gått hål i. Johanna fick två bodys och ett par byxor. Tack så mycket!!

Efter stadsbesöket fick vi mat hos momma och moffa och även Arne och Maggan kom dit för att fika. Andreas träffade vi i stan en snabbis när han skulle gå tillbaka till bilen från sin synundersökning (han hade tid senare än mig) och han berättade att han skulle skaffa glasögon för att ögonen skulle få "vila" mer. Hoppas han slipper ha så mycket huvudvärk framöver nu när han får hjälp av glasögonen förhoppningsvis.

Kry

Arvid mår bra igen! Tjoho! Igår blev han sig själv igen. Tänkte bara skriva det, för nu ska jag mysa med Arvid i soffan. :o) Johanna har lagt sig för en tupplur, imorse ville hon upp 05:45.

Föräldraledig med fullt ansvar igen

Arvid är inte riktigt kry än, igår när vi lade oss hade han 39,4 graders feber. Ska ringa sjukvårdsrådgivningen idag när han vaknat (och hört status) för nu är vi inne på femte dagen. Var in till honom nyss och då kändes han inget varm. Men när Andreas var in till honom imorse sa han att han hade ont i magen. Stackars!

Vi kom iväg på Evelinas dop igår i alla fall, Arvid verkade rätt pigg då så det kändes rätt att åka. Men vi åkte hem en bit in på fikat för han var inte så värst pigg, han ville inte ens ha fika.

Andreas har börjat jobba idag, ska jobba två veckor och sen har vi en veckas ledigt ihop innan jag börjar jobba sista augusti. Idag vaknade lilla gumman 05:30... sen lade hon sig igen kl 07 och jag tänkte lägga mig själv - blev ca 07:40. När jag väl hade somnat så dröjde det inte länge förrän hon vaknade igen... Men vad gör det när man får umgås med en liten charmtjej? ;o)

Hon är förresten väldigt busig vår dotter... Så fort hon gjort nåt hon inte får (typ knappat på datorn eller klättrat upp på bordet) och man säger åt henne så slänger hon sig ner i soffan och skrattar, alternativt kryper iväg i ilfart fnissandes. Då är det svårt att se arg ut... ;o) Eller när hon planerar att göra nåt hon inte får, kollar på oss, flinar stort och skakar på huvudet... :oD

Sjukligt

Arvid är febrig och har ont i magen (körtlar som är svullna trodde sjukvårdsrådgivningen...) så vi har mest slappat och kollat på barnfilm. Jag har inte känt mig helt hundra i kroppen heller så att vara ute har bara varit en pina - konstigt nog eftersom det är så fint väder!! Men idag trotsade vi allt vad sjukdomar heter. Arvid fick Alvedon (eller "Arvidon" som han själv säger) och piggnade på sig och sa att han ville till Flatnor och snickra så vi packade oss iväg. Han kunde lika gärna vila där om han hade behovet senare tänkte vi, så vi tog med hans dagisvagn.

Vi hade som mål att börja måla väggarna i vårt sovrum så fort vi kom dit så vi kunde åka hem igen ifall Arvid blev klen. Det gick asigt fort att måla och det känns så bra att vi kom iväg! Träffade massa folk också. När vi var klara och åt en sen lunch och fikade så blev Arvid trött och febern var på väg tillbaka, så vi bestämde oss för att åka hem direkt efter fikastunden.

Nu ikväll har han faktiskt fått i sig en hel portion välling, fastän han ratat det hela dagen. Skönt! Sen ville han gå upp och lägga sig när Johanna lade sig, trots att han velat somna nere i soffan tidigare kvällar. Hoppas det går åt rätt håll nu då!!

Johanna fortsätter att gå, nu går hon på eget bevåg också - man behöver inte locka henne till att gå. Så roligt!! Igår gick hon 20 steg i rad. :o)

Nu slötittar jag på Snuten i Hollywood II, men ska strax gå och lägga mig och lyssna på Harry Potter. Vill ju se filmen snart!!!

Stort!


Något stort har hänt. Arvid har slutat med napp!!!!!

Det var för några dagar sen som vi var på Coop och skulle bland annat köpa nya nappar till Arvid. Han fick själv bestämma vilken han skulle ha. När vi sen kom hem så upptäckte vi att det var latexnappar och inte silikon (som han haft förut). Han ville inte ha latexnappen, men vi förklarade att det var det som gällde nu, men då bestämde han själv att han ville vara utan istället. Så nu har det gått sex nätter utan att han sovit med napp. Hurra!!!!!!!! Han är dessutom jättestolt så det här har gått över förväntan. Hoppas verkligen att det inte blir något bakslag.


Bild från 27 juni 2008


Frösö Zoo, Flatnor, Jamtli och sjukstuga

Lite uppdatering igen då...

I söndags var vi på Frösö Zoo med farmor, Ida, Johannes och Axel. Det var en mycket bra dag.



I måndags åkte vi till Flatnor och målade lite bland annat. Vi hade barnen med oss så en fick hela tiden vakta dem, men det gick bra det också. I tisdags var vi också där, då satte Andreas och jag upp strukturväv i vårt sovrum. Andreas röjde lite på tomten innan vi åkte hem.


Igår var vi på 1-årskontroll med Johanna på morgonen. Hon grinade till när hon fick sprutan, och på kvällen fick hon feber, men i övrigt gick allt bra. Nu är hon 74 cm lång och väger 10,2 kg. Träffade Ulrika och Meja i väntrummet sen också för Arvid ville gärna leka lite till i väntrummet efter att vi varit på kontrollen. 

Annat som hände igår var att vi var på Jamtli med Maggan & Åke och barnen. Jättetrevligt hade vi. Det var lite tråkigt väder först, men sen blev det jättefint men väldigt kvavt. Eva Röse var också på besök på Jamtli igår, väldigt kändistätt. ;o)

Igår kväll fick Arvid ont i magen. Han sov dock hela natten, men imorse var det han som vaknade först (kl 05:50) och hade ont i magen. Så jag gick ner med honom och Johanna (som också vaknade när Arvid vaknade). Arvid var ynklig och ledsen och klagade över magont. Efter ett par timmar fick han feber också. Så idag har det blivit mycket tv-tittande. Han ville se Lotta på Bråkmakargatan så det är det som gäller nu.

Jag har också känt mig krasslig. Igår fick jag ont i kroppen och huvudet, men tog Alvedon så blev allt bra igen. Idag är jag likadan och jag började misstänka mina linser. Det är månadslinser jag har men har haft dem i tre månader nu och det brukar vara ungefär vad jag brukar ha, för sen brukar jag få just ont i huvudet och kroppen. Så nu har jag slängt linserna och skulle sen se efter hur många jag hade kvar i kartongen. Till det ena ögat fanns det tre linser kvar, men till det andra ögat fanns det inga kvar!!!!! :o( Så då får jag väl använda mina stygga glasögon då tills jag har beställt nya linser... Urk.

I förmiddags gick jag och Johannan till förskolan för att höra när vi hade sagt att Arvid skulle börja igen. Arvid var besviken när han inte fick följa med, men det gick ju inte när han hade feber.

Johanna har varit lite gnällig idag men nu har hon sovit över två timmar fastän hon somnade mycket tidigare än vanligt på eftermiddagspasset. Hon sov 07:15-09:30 idag också så det var mycket sömn som behövdes idag tydligen...

Vi hade tänkt åka till Flatnor idag och måla våra väggar i sovrummet, men det får bli en annan dag då. Typiskt när vi är så sugna på att måla väggarna för att se hur det blir! Men man rår ju inte för att någon blir sjuk. Det hinns nog!

Massa bilder



En dag i Flatnor
Arvid har ätit blåbär... ska sen vara snäll och ge Johanna blåbär... Arvid kollar ut mot sjön innan han sätter igång och snickrar lite






Musikdags
Arvid och Andreas spelar, Johanna digger och klappar händerna. Sen får Johanna också ett instrument och är med i trion




Arvid läser saga för dockorna




Snyggingen arbetar // Vi två // Jag målar tak
(för att inte få färg i håret hade jag mössa...det var inte så jättekallt)





Besök hos Mio och Viktor med föräldrar i Böle





Gårdagen
Lunch på krogstråket, konsert med EMD (lyckades inte ta några bra bilder på dem), Arvid och Andreas åker karusell och på kvällen var det som vanligt vällingdags (Johanna kom av sig och stod en lång stund när hon drack vällingen)



Augusti...månaden då jag börjar jobba igen...

Igår morse åkte vi till Fresks med mamma och pappa och hämtade ut tapeterna, bestämde färg i hallen, m.m. Sen åkte vi till Ramona och fikade gott födelsedagsfika. Arvid busade och Johanna rev ut Ramonas alla värmeljus. Efter det åkte vi till Granngården för att köpa gräsfrön till Flatnor och sedan vidare till Rondellen för att kolla på några möbler.

Resten av gårdagen blev lugn eftersom vi hade så svårt att somna i förrgår kväll så var rätt trötta. Men igår kväll lade jag mig 21:30 och hann lyssna en stund på Harry Potter innan jag somnade. Vet att jag fick ett sms vid 21:45 och då sov jag (men vaknade då...) men somnade om ganska omgående igen.

Idag ska vi in till stan och kolla på stan, Badhusparken, EMD-konsert och Michael Jacksonhyllning av dansare. Andreas och Arvid badar nu, de har varit ute och klippt gräset nyss. Johanna och jag lyssnar på Barnkanalen (Tess och Ubbe nu...) i bakgrunden medan jag surfar och Johanna leker med Skopis (från Byggare Bob) i Duplo.

Johanna går inte så jättemycket, men nåt steg om dagen blir det. Som längst har hon gått sex steg i ett svep.


RSS 2.0