Pa plats i Sunny Beach

Som ni forstar sa funkar inte vara svenska bokstaver...

De har tydligen internet har pa hotellet sa det var himla bra! 15 kr for en halvtimme och 25 kr for en timme.

Allt har gatt bra hittills. Flyget blev visserligen forsenat men tillslut kom vi ivag och Arvid har varit sa himla snall. Folk pa flyget var imponerade av honom, det kanns bra i mammahjartat. :o) Just nu sitter han och flirtar med en tjej i receptionen. Kanske i aldsta laget, men okej da...

Idag har vi solat och badat pa poolomradet har. Just nu blev det dock lite mulet sa da passar jag pa att surfa lite.

Hm...har funderat ett tag pa vad jag skulle skriva men nu nar jag val sitter har sa kommer jag inte pa nat.

Rebban: Det var Lotta.

Mamma och pappa: halsa mommo att Arvid dricker vatten och att allt gar bra.

Rebban och Ramona: Gota Kanal 2 visades pa flyget. Den var inte sa bra. Fast visserligen vet jag inte om jag hangde med hela tiden eftersom det var lite bokigt att ha ett barn i famnen och att det kom mat och dryck och lite allt mojligt hela tiden. Detta gor att jag maste ge filmen en andra chans.

Carolina: Foppatofflorna funkar toppen!

Inga kandisar hittade vi pa Arlanda sa det kanns jakligt surt, men jag overlever nog.

Arvid har badat i poolen och tyckte det var jattekul! Sjalv har jag lyckats bada tva ganger. Skont nar man val kommer ner. Emelie ar ett blotdjur och ar i hela tiden.

Langtar konstigt nog hem anda men det hor nog till. Det ar nog den dar blomrabatten vid parhuset... haha!

Nog om detta. Det blir nog mer bloggat framover, sa hall utkik! ;o)

Skriv GARNA kommentarer om det hant nat kul for er alla sa jag hanger med i hemmalivet lite!

Adios!

På Arlanda

Nu är vi på Arlanda. Arvid har skrattattack åt Emelie som hickar. Han sov en gång på tåget och en gång på Sky City. Vi hoppas att han ska somna på planet också. Inga kändisar, men en jobbarkompis. Vi båda har Recallryggsäckar som fick checkas in som specialbagage... Nu blir det nog klent med bloggande framöver. Bye!

Frukost på tåget

Sitter på tåget och äter frukost. Skinkmacka med Trocca light. :) Arvid är lugn som en filbunke och är nog mest nyfiken på vad vi ska göra. Än så länge är alla vakna. Vi hoppas dock att Arvid snart ska somna. Han blev väldigt glad när han insåg att hans favorit gosedjurshunden var med. :-) Nog för nu.

Zzzzzz

jag
är
trött
...


Rörigt

Det har varit mycket att göra idag. Det gick rättså bra att hålla tiderna, men i slutet av dagen låg vi 1 timme och 40 minuter efter schemat - haha! Helt sjukt att göra schema egentligen, men det hjälpte faktiskt. Kul att vara på kalas igen - den här gången var det Martin som fyllde 2 år.

Jag har suttit och skrivit ut lite tävlingar nu ifall det blir en massa dötid. Bland annat flygplatsbingo! Hoppas det blir lyckat. :o)

Idag klippte vi gräset vid vår nya bostad. Passade även på att grilla på engångsgrill till middag, mums! Rensade i rabatten också, och inte trodde jag att det kunde vara så roligt! Det hela beror nog på att det är min alldeles egna rabatt som jag kan göra vad jag vill med. :o)

Förhoppningen är att jag ska lyckas blogga nånting framöver, så håll ögonen öppna - men jag lovar inget, det beror på om det finns internet i närheten, osv.

Off we go!

Hektiska dagar

Det händer så mycket så jag hänger inte med riktigt. Nu har vi flyttat en del flyttlådor, men många är kvar. Många är inte ens packade än. Det tar sån tid... Men det går iaf framåt. Igår var Arvid hos mormor och morfar större delen av dagen medan vi körde flyttlass med två bilar. Toppen!

Jag som trodde jag hade slutat ammat... Igår kväll ammade jag för då tryckte det. Men det blir mer och mer sällan så snart så är det slut.

Imorgon har vi mycket att göra hela dagen. Vi har t.o.m. skrivit ett schema för dagen, livet är hårt... :oP

I övermorgon åker vi! Hjälp!

Midsommarafton

Gårdagen var riktigt hektisk. Först cellprov hos bm. Uppsägning av lägenheten hos Östersundsbostäder. Lämna in ett par skor på lagning. Lunch med Rebban och Daniel. Williams 1års-kalas! Hämta flyttkartonger och banankartonger hos Rebban. Apoteket och jordgubbsinköp i Lillänge. Sen kom ägaren hem till oss och lämnade nycklarna. På kvällen åkte vi till huset. Mina föräldrar och Johannes & Ida-Maria kom också dit. Vi firade tillträdet med jordgubbar och Trocca light. :o)

Idag har vi varit på Jamtli med Maggan, Åke och Martin. Jättmysigt var det. Träffade Carro och William också.

Jag är på riktigt bra humör för tillfället. Arvid är på lite sådär-humör, han är aningen trött... Vi ska nu åka till parhuset med lite grejer och sen ska vi på middag på Krysshammar. Imorgon ska vi flytta mer grejer med V70:n.

Glad midsommar!

Bilder från huset

Förhallen:


Hallen nere:
 (taget i trappen på väg ner...)


Köket:

  

Vardagsrum:
     

Sovrum nere:


Badrum uppe:
 (taget från hallen uppe)

Sovrum 1 uppe:
    (i bakgrunden hallen uppe, inkl Andreas och Arvid)

Sovrum 2 uppe:


Det är mycket skumma färger på många ställen så jag vill ändra mycket. Får se när vi gör det, när vi tycker oss ha råd, osv.

Det var allt för den här gången. Imorgon blir en hektisk dag med mycket inplanerat.


Husägare?

Nu är kontraktet påskrivet. Och bankpapperen är påskrivna. Är vi husägare nu? Det känns så overkligt. Vi har bestämt att det är klart när vi pratar med banken imorgon och hör om allt gått bra. :o) SEN blir det adressändring, osv.... :oD

Är hos mina föräldrar nu för att fixa en grej med datorn. Underbart med en snabb dator!!!

Avslutning

Det var avslutning på Gläntan idag. Det kändes lite vemodigt, men det går nog bra. :o)

Om 2½ timme ska vi skriva kontrakt. Hjälp! Tänk om nåt går snett, att vi blir lurade eller nåt! Vi ska träffa vår bankman om 3½ timme för han skulle vara på husvisning i Brunflo då så vi kunde ta det på kvällstid. Toppen!

Nu kommer Andreas hem!

Om en vecka...

Om endast en fjuttig vecka har vi precis kommit fram till Bulgarien. Hjälp! Jag hinner inte med!

Ikväll har vi packat vidare. Min pysselhörna har förpassats ner i en flyttlåda så nu är det borta för ett tag framöver. Men hjälp vilken tid allting tar! Svärfar har dock fixat en lastbil, det blir toppen att använda den att flytta allting i! Förhoppningsvis blir det bara en vända...men jag tippar på två.

Avslutning på Gläntan imorgon. Det ska bli trevligt, men lite trist också eftersom jag inte kommer att vara mammeledig i höst, och inte ens bo här längre då.

Efter morgondagens kontraktsskrivning så blir det adressändring, uppsägning av bredband, fixa adressändring till prenumerationer, osv. Idag sade vi upp telefonabbonemanget. Vi satsar på att ha mobilerna istället. Så efter 1 augusti går det inte att ringa vårt proffsiga hemtelefonnummer längre. Haha, blir ju vemodig bara jag tänker på en sån sak - hade det numret när jag bodde på Åhlénshuset redan. :o)

Arvids förkylning verkar rätt ok. Han hostar bara lite ibland, i övrigt verkar han må bra.

Mat på resan

Jag har just kommit hem från en shoppingtur i Lillänge. Det blev dock bara shopping inne på Coop (och utanför för att köpa jordgubbar...). Målet var att inhandla barnmatsburkar som vi ska ha med på Bulgarienresan - om en vecka åker vi!!!!! Mamma och pappa ska betala, så idag följde mamma med och stod för notan.

Det är väldigt svårt att uppskatta hur många burkar som behövs, vi kommer nog att kunna laga mat i lägenheten på hotellet också. Men det visar sig. Bananer lär man väl ändå kunna köpa och ge honom så det ska nog gå bra om det kniper. Barnmatsburkar finns säkert att köpa där, men då måste det ju vara mjölkfritt så det kändes bäst att köpa innan och ta med. Måste inhandla blöjor också. Jag har hört att de blöjor man köper där är svindyra och de flesta innehåller lotion också.

Jag ringde ägaren idag och vi har bestämt att vi ska skriva på kontraktet imorgon kväll! Jiiihoooo! Köpte fyra flyttlådor till på Coop idag. En enda flyttlåda fylls på nolltid. Ska passa på att packa lite till nu när skrutten har somnat igen. Kaspar i Nudådalen får rulla på i bakgrunden. :o)

Nudådalen

Igår var mamma, jag och Arvid till Ängersjö - byn där Kaspar i Nudådalen spelades in! Jättemysigt var det. Tänkte lägga in lite bilder igår kväll, men jag iddes inte så det blev inget bloggande heller. Idag orkar jag inte heller lägga in bilderna, men bloggar ändå. :o)

Arvid har blivit lite förkyld, men jag hoppas att det inte blir värre än så här. Han är hostig stundvis och snorade lite i förrgår. Hoppas det inte blir värre!!!!

Kontraktet är inte påskrivet än. Vet inte vilken dag det blir, men jag ska ringa och höra. Ägaren skulle till huset och klippa gräs, så då tänkte vi ta det samtidigt. Men deras son var tvungen att vara med för de skulle använda hans åkgräsklippare och han och sambon skulle få barn i dagarna så det var lite ovisst. Men det visar sig.

Idag ska vi handla barnmatsburkar som vi ska ha med till Bulgarien. Måste göra en lista bara på hur mycket som kan tänkas behövas...

Har börjat packa lite flyttlådor också. Det är roligt, men det kommer nog att ta tid, det är varmt i lägenheten, Arvid vill vara med och packa i och ur, så ibland är det inte det lättaste. Men ut ska det ju!

Möhippa, flytt och liten bebis

Igår tillbringades dagen på möhippa. Dock inte min egen. Bruden i fråga var Hanna, som ska gifta sig med Dan och det är det bröllopet vi ska på i juli. Det var mycket roligt. Bland annat stod Boda Borg och linedance på schemat. Linedance var himla kul. Idag har jag övat sittandes i bilen. Det är en talang i sig.

Idag skulle vi hjälpa Maggan och Åke att flytta in i deras nya parhus. Vi kom dock dit lagom till att de burit in sista kartongen och det var dags för fika. Så vi fikade och surrade lite. Åkte sedan en omväg förbi Brunflo för att kolla "vårt" parhus igen... Sen åkte vi till Coop för att köpa flyttkartonger (jag blev inspirerad där av deras flytt...) och jordgubbar. Efter det åkte vi hem och vilade lite innan vi gick på promenad bort till Maggan och Åke. Vi kom fram lagom till fika även denna gång. Så det blev fika igen och surr. Gick sedan hem igen. Arvid har sovit dåligt hela dagen men somnade lyckligtvis hemma i sängen en timme eller nåt.

Ikväll åkte vi till en tre veckors bebis - hon var så söt! Lilla Olivia luktade bebis och jag fick genast flashback's. Tänk att Arvid varit så liten! Uj uj uj...

Oj, hur kunde jag glömma.... Mitt under linedance:n så ringde ägaren till vårt parhus och berättade att bostadsrättsföreningen godkänt oss! Så till veckan skriver vi kontrakt! Tjoho!

Skolavslutning

Idag när Andreas kom hem från skolavslutningen så kom han med den roliga idén att vi skulle åka ner på stan. Mysigt! Så vi gick omkring lite, hade egentligen inga ärenden, och blev tillslut hungriga. Kom på att vi kunde äta på Dalwhinnies, så det gjorde vi. Först satt vi ganska trångt uppe, med barnstol. Arvid var dock övertrött efter alltför lite sömn under dagen. Så han var inte så superglad hela tiden. Sen fick vi tips av servitörerna att det hade blivit lediga platser nere så vi kunde flytta ner om vi ville. Så vi gjorde det och Arvid fick sin middag också. Han blev inte så mycket gladare av det så vi fick turas om att äta/ta hand om Arvid. Men det gick ju det också. Goood mat!

 Vitlöksbröd till förrätt (vi delade på en portion). Till varmrätt fick jag oxfilétoast, Andreas fick lammytterfilé och Arvid fick biff stroganoff.


Medan vi satt på övervåningen så ringde min mobil. Jag blev smått hysterisk och nervös för jag tänkte "Tänk om det är banken!" - vilket det också var! Klockan var 16.30 så jag är glad att han ringde innan han tog helg. Han berättade då att lånet är beviljat. Extra kul då att vi var ute och åt så vi kunde fira lite extra. :o)

Nästa steg är att bostadsrättsföreningen ska godkänna oss. Känns lite som 1-årskontroll av Arvid igår...som en bilbesiktning. :oD Vi hoppas iaf på att få besked så fort som möjligt.

Inhandlade en liter jordgubbar på stan. :oP

Banken

Banken har ringt. Lånet är beviljat! Jihoooo!

Feber

Arvid fick feber av sprutan igår. Så igår kväll var han ledsen och febrig. Hade förväntat mig en jobbig natt. Men han vaknade vid midnatt och då gjorde jag lite välling åt honom (ammade alltså inte, jihooo!) och lade honom så somnade han efter en stund igen. Han fick även en supp. Sen sov han till 08:15 imorse! :o)

Vägde honom igår på bvc. Det var inte långt ifrån 9 kg... 8990 gram!

Gôtt

Min prins kom hem idag med en liter jordgubbar! Wheee! Wheee! Huuuur gott som helst var det.

I övrigt inget nytt. Ingen bank som har ringt. Hoppas verkligen han ringer imorgon, annars blir det en lång helg.

Fådda Crocs

 Jag har fått Foppatofflor! Mamma betalade och jag blev glad. :o) Gröna fanns dock inte min storlek. På två av affärerna vi frågade på hade de beställt i två månaders tid men inte fått några såna. Så därför tog jag mod till mig och valde en annan färg. Det blev turkosa. Hoppas det funkar lika bra. Fast gröna hade varit allra bäst. Synd att jag inte har lust att operera om mina fötter till en annan storlek. :oP

Åkte alltså till stan idag och träffade mamma. Vi fikade på Törners. Kanelbulle och Trocca blev det för min del. De två passar så himla bra ihop. Trocca...nelbulle... moahahhaa!!! :oP

Ägaren ringde idag för att fråga om vi läst tidningen idag. Jodå, vi hade sett att det fanns en annons om parhuset. även i dagens tidning. Men vi behövde inte vara skraja, de hade bara missat att avbeställa den. Pjuuuuu...


Ettårskontroll

Har kommit hem från 1-årskontrollen av Arvid. Det låter som besiktning av en bil. Det gick dock bra, de tyckte att han var väldigt surrig och det var han just då också. Ibland låter det som om han pratar koreanska eller nåt. Det kanske han gör, bara det att jag inte fattar. Sprutan gick bra. Han grinade till vid sticket, men sen var han glad igen. Goa unge!

Inget nytt om huset.

2 månader kvar innan jag börjar jobba igen...

Imorse ringde jag bankmannen. Han var ute på fältet igen. Jag gav honom fastighetsbeteckningen men han sa att det inte var den han ville ha (fastän det var det han sa i måndags...jaja!). Så jag ringde ägaren och fick rätt uppgifter. Ägaren sa även att hon betalar hela julihyran så får vi flytta in när helst vi vill i juli, så vi kan stöka på när vi vill. Vilken klippa!!!

Vår bankman är medveten om att vi vill ha det klart så fort som möjligt och att vi åker bort om två veckor...

Gläntandag idag.    
Arvid kör barnvagn. Mio kör dubbelt. Sen blev det fight om telefonen.

Efter sångstunden tog vi en busstur mot Odenskog. Tapetkoll på Fresks - vilken djungel! Solskyddsinhandling på Apoteket. Foppasko-utprovning på Team Sportia. Trädgårdshandskar och -redskap på Rusta. Handling på Coop, inklusive jordgubbsinköp och mellanmålsintag. Sen var vi trötta.


Ikväll har jag varit på fika  och träffat de busiga (åtminstone en...) och ursöta kattungarna Bruno och Thure.
   
Jag har en förhoppning om att jag inte gjorde någon katt blind vid det sista kortet.....

Planlösning

Jag har insett att jag inte har nån bra koll på var fönstren i huset verkligen finns. Det gör att jag inte har nån koll på var jag ska placera adventsljusstakarna (lika viktigt som att placera ut julgranen i tanken). Provade mig dock på att göra en planritning över huset idag. Det gick lite sådär, så ... med reservation för ändringar:

(nedervåningen överst och övervåningen nederst i bild...)
image192
Väldigt dumt att inte skriva vad vissa saker är, men kommer ni inte på det så får ni använda fantasin... :oP


image193
(obs! det står "träd" och inte "tråd"...

Som sagt, det var svårt
att rita med bara minnesbilder i hjärnan... Hoppas på att få anledning att lägga ut riktiga foton sen istället! :o)

Banken ringde inte idag. Jag får nog ringa själv imorgon istället. Jag skulle ändå ta reda på fastighetsbeteckningen så då har jag ju ändå ett ärende utan att verka tjatig. :oP

Gläntan tomorrow! Tror det är sista innan avslutning. Sen är Arvid 1 år och får inte gå på onsdagar längre. Hjälp! Fast å andra sidan hör vi kanske till en annan familjecentral vid det laget...

Slut

Då var Karl för sin kilt slut då. Varken Archie eller Lexie kom tillbaka. Men både Duncan och Hector!!! Tjoho!!!

Karlen

Dags för sista Karl för sin kilt - ever! Gamla medverkande skulle tydligen vara med (några av dem). Håller tummarna för att Archie och Lexie är med. Önskar Hector skulle vara med också, men det kanske är för mycket begärt... Möjligen som spöke.

Inget nytt

Inget nytt har hänt. Inget mer än att Arvid somnade efter lunchen. Nu har han fått en banan också så nu är det full fart igen. Tanden i överkäken börjar synas mer och mer, men har inte trängt igenom riktigt. Jag tippar på att det dock händer idag eller imorgon.

Banken har inte ringt än.

2 veckor

Om två veckor har vi förmodligen precis kommit fram till Arlanda. Hjälp! Det är ju inte alls länge kvar...

Ägaren ringde imorse och ville ha våra personnummer för att bostadsrättsföreningen kan kolla upp oss. Det känns bra. Då verkar hon ju inte ångrat sig i alla fall. :o)

Banken har inte ringt än.

Andreas har kommit hem. Han var dödstrött och har gått och lagt sig. Jag förstår hans trötthet. Själv fick jag sova till efter 09 idag, med en amning vid 07-tiden bara. Skönt!

Nu är Arvid så grinig men vill inte sova. Ska prova ge honom lite lunch tror jag, sen kanske han vill sova. Han fick dock gröt senare än vanligt idag så jag trodde han skulle stå sig ett tag. Men det är ju så svårt att veta.

Crocs

 Om jag nu ska bo i en bostad med gräsmatta så har jag hela tiden sagt att jag ska skaffa Foppatofflor. Som ett äkta Foppafan så är det rent underligt att jag inte gjort det förr. Men jag ville ha gräsmatta först. Jag hade det som mål i livet. Nu verkar det bli verklighet. (jag törs dock inte ta ut segern i förskott än...)

Det verkar vara ett bra område enligt dem vi pratat med. Och nära till ishallen nu när Brunflo verkar få ha ett eget lag igen. Kunde väl inte komma lägligare eller?!

Arvid dansar så fort han hör musik, han är så rolig! Och han får sån energi när han ätit välling så man kan inte annat än skratta när man ser honom. Surrig till tusen och ser inte ut att ha annat än bus i blicken.

Andreas jobbar natt inatt. De har "maraton" så de har lektioner hela natten och är lediga imorgon istället. Det lär inte vara mycket liv i honom imorgon med andra ord. Imorgon ska jag förresten prata med ägaren igen. Håll tummarna att hon inte ångrat sig!!

Banken

Jag har pratat med vår man på banken idag. Han var dock ute på fältet. Han tog därför uppgifterna och ska räkna på det och återkomma. Vet inte om det blir idag eller imorgon. Eller nån annan dag. Jag vill veta!


Östersundsbostäder sa att vi tidigast kan flytta ut 1 oktober (eller typ att vi måste betala hyra tills dess iaf...)... OM INTE den som ska flytta in här vill flytta in tidigare. Hoppas det då.

Just nu lutar det åt inflyttning i mitten av juli - när vi kommit hem från semestern. Det blir nog tillräckligt jobbigt ändå.


Julgranen är möblerad! ;o)


I lördags på auktionen var det en gubbe som ville bjuda 5 kr/kilot på Arvid... Snålt tyckte jag!


Lotto o Joker

Jag har inte förnyat mitt 5-veckorslotto. Det var onödigt dumt. I onsdags hade jag kunnat ha 4 rätt på Lotto. Igår hade jag kunnat ha 2 rätt på Joker. Surt!

Funderingar...

Eller så väntar vi med inflyttning tills efter Bulgarienresan. Det betyder att Arvid inte firar sin första födelsedag i nya boendet, men det går nog bra det också. Bara lite funderingar...

Det känns så konstigt. Det känns som om det kommer att hända nåt som gör att vi mister parhuset, att ägaren ångrar sig eller nåt. Huga, hemska tanke...

Mycket att fundera över är det. Jag har tänkt tanken att börja packa redan, men det känns lite för tidigt. Måste bli mer definitivt först. Vill gärna ha det på papper ju!

Möbel...


Måste vi köpa trädgårdsmöbel nu?!?!

Och så får vi diskmaskin också - bara en sån sak!

:oO

Big News!

Stora nyheter! Efter funderingen på bostadsrätt med gräsmatta så hittade vi en annons om just detta. Idag åkte vi och kollade. Och vi har tackat ja! Till ett parhus i Brunflo! Trodde väl aldrig i mitt liv att jag skulle bo i Brunflo igen, men så tycks fallet vara. Ghaaaa - helt galet!

OM nu inte ägaren ångrar sig och säljer till nån annan förstås. Det känns för bra för att vara sant det här. Men imorgon ska vi prata med banken, Östersundsbostäder, osv. På tisdag ska vi prata med ägaren igen och bestämma inflyttning, osv. Ghaaaaaaa!!!! Arvid kan möjligen få fira sin första födelsedag i det nya huset! SHIT!

Har även varit på auktion idag. Jag, Arvid och mamma var till Ångsta på auktion. Himla trevligt i solen! Mamma löste in kaffekoppar med fat till oss, samma servis som vi redan har men nu kan vi bjuda på stoooora kaffekalas. :oP Träffade min kusin med fru, och Arne o Maggan. Arvid somnade snällt i vagnen med hörselkåporna på. Han är så gooo!!

Efter att vi kollat på parhuset så åkte vi till Johannes och firade hans 26-årsdag. God mat och gott fika. Jag gick en promenad på ljuvliga Mariebysidan så att Arvid somnade, sen sov han ett bra tag i vagnen ute medan jag vann i kortspel. :oP

Boendet

Just nu lutar det åt att vi inte tar radhuslägenheten. Usch, det är så svårt! Om man bara kunde veta när (om...) man får tag i ett hus man vill ha (och får köpa) så skulle det vara ett mycket lättare beslut.

Funderar just nu på hur det vore med en bostadsrätt... (med gräsmatta)...

Ghaaaaaaa!!!

Och varför går jag aldrig och lägger mig?

Det brinner!

Det brinner i Brunflo! Badhuset är nerbrunnet och det är fullt pådrag! Shit! Ishallen sprutar de för fullt en massa vatten på. Ishallen, detta underbara ställe får inte börja brinna! Och badhuset där jag lärde mig simma. Konstigt! Vilken dramatik! Vi kan se röken härifrån också, alldeles svart. Urk.

Övrigt att tillägga: Jag har flagnar på ryggen - mycket!

Firande

Firandet är över. Arvid är badad.

                    

När vi kom hem däckade vi alla tre och sov i två timmar. Så skönt att få sova och vakna av sig själv! Nyligen uppvaknade och Arvid har nyss ätit välling, så ska vi nu åka till affären för en sen handling.

Inväntar svar från Jenny om hon tänkte besöka Sommarkrysset ikväll. I så fall blir det en inspelning av det medan vi är borta.

Grattis

Hurra för min mormor som fyller 85 idag!!!

Denna födelsedag delar hon med bland andra
Michael J. Fox
Johnny Depp

och
Natalie Portman

Kom dock inte in på mats-andersson nu så jag kollade på en annan sida med kändisfödelsedagar, men den innehöll tyvärr inte lika många kändisar.

Ska strax åka och köpa blommor inför firandet som blir hemma hos mina föräldrar med tårta och annat fika. Får se om Arvid har lust att bada i den nya lilla uppblåsbara poolen.

Kungen in real life



image180

Foppa in real life.






 Dagen startade med en tur med Elin o Mio till stan för att kolla på studenterna.


Lunch i Badhusparken med Elin, Sara och två andra mammor.


Gick på stan och inhandlade solskyddskläder inför Bulgarienresan, och skor som skrutten kan ha på beachen. Träffade Arvids BB-kompis Maja också. Sen tog vi bussen till Barnens Hus och gick sen hem. Tungt! Men hem kom vi tillslut. Mycket nöjd. :oP

Nu ikväll har vi varit på travet. Spelade Foppas häst, satsade VP 25 kr. Hästkraken gick och vann och jag kunde hämta ut 439 kronor! Inte illa! Mycket nöjd där också alltså. Inte nog med denna lycka, utan Kung Foppa var även på plats med tjejen!!! Han hade dock inte spelat på sin egen häst utan spikat en annan, haha. Lyckan var total - Foppa is da king!
         

Arvid somnade snällt i vagnen  och vaknade inte förrän hästen vi känner skulle springa. Bra tajming! Vi gick till stallbacken (tack Carolina!) och såg loppet därifrån. Mycket spännande! Tyvärr kom han näst sist, men de var väldigt nöjda ändå. Det var en ära att över huvud taget ta sig till det loppet. Roligt!




Sammanfattningsvis: En mycket bra dag! (förutom det tragiska med Jannez!!!!!!!!!)



Sorg!!!

Rickard i Jannez har dött i en mc-olycka! :o(

Varmaste dagen

Idag ska det tydligen bli varmaste dagen. Är det nödvändigt?

Jag kan inte tänka på annat än radhuslägenheten. Det är så mycket plus och minus så man blir bara förvirrad. Ghaaaa!!!

Idag ska vi till stan och kolla på studenterna. Jag blir gråtfärdig allt som oftast när jag ser studentfirande. Inte av sorg utan mest av lycka. Det var en härlig tid!

Lilleman efterlyser uppmärksamhet. Måste återgå till arbetet. :oP

Flytta eller ej?!?!

 Arvid på dagens promenad.

Vi var och kollade på radhuslägenheten ikväll. Helt ok. Nu måste vi bara bestämma oss för om vi har råd med 1500 kr extra i månaden i hyra, om har lust att förlora utsikten och om vi har lust att skotta snö. :oP

Egentligen... Man kan undra om det är nån mening att flytta när vi ändå inte vill bo så utan helst i hus - eget hus. Men frågan är ju när vi kommer att göra det...det kan ju dröja flera år! Och tills dess vore det schysst med en gräsmatta åtminstone. Hm...mycket att fundera över. Det är ju inte så kul att flytta och bära möbler så man gör det varje dag direkt. Innan söndag ska vi bestämma oss. Hjälp.

Da Giraff

 Framsida             Både ock             Baksida


... och en baksida till

Det blev fel, men bra

Jag gjorde det! Jag tog bussen till stan och gick hem sen! Jihoooo! Fast hur bra jag än tänkte (att jag skulle gå hem från stan för att slippa få solen i ryggen igen) så blev det fel... eftersom jag gick senare på dagen än vanligt... Så med solen först från sidan och sedan i ryggen så gick jag hem. Bravo!

En karl på busshållplatsen tipsade mig om att skydda axlarna. Jo jag vet att jag är röd, men idag har jag smörjt in mig iaf! Mind your own...

Arvid somnade tillslut också. Och idag har han på sig girafftröjan, så jag ska lägga in kort sen. :o)


Nationaldagen

Gårdagens nationaldagsfirande var mycket bra förresten. Andreas var bakis efter personalfesten, men spelade ändå i värmen vid Rådhuset. Stackars. Arvid och jag kollade och lyssnade på tal, sång, osv. Sen kom Andreas med idén att gå till Hållplatsens gatukök och äta lunch - mycket bra idé. Tyvärr innehöll Sibyllakorven mjölk så Arvid fick ingen, men han fick Västkustgryta från Semper istället. :oP

Inte nog med den bra idén om lunchen, utan Andreas kom med idén att ta en promenad till Badhusparken också. Så det blev mys i Badhusparken med glass och solsken. Träffade Carro och Sara, och Fredrik Persson med 3-månadersbebis.

Nog om detta! Lunchdags!

När ska det ta slut?

När ska värmen ta slut egentligen? Det här verkar vara för bra för att vara sant. Nästan. Det är sant och det är bra!

Tänkte ta bussen till stan på förmiddagen idag och gå hem sen (för att slippa gå med solen i ryggen hela tiden, det syns att jag haft linne med kors i ryggen...) men Arvid somnade. Nu har jag ändrat planerna till att kanske ta en tur till Barnens Hus istället. Vi får se.

8 dar

image171

Åtta dagar kvar tills nya cd:n med Bon Jovi kommer ut. Måste ha.




Så här såg man ut för ett år sen...

Nationaldag imorgon. Andreas ska spela vid Rådhuset så Arvid och jag ska dit å kika. Gratis inträde på Jamtli imorgon tydligen. Får se om jag får med Andreas dit, men jag tvivlar. Två gånger på en vecka låter för otroligt.

Bra Desperate ikväll. Elin hade redan uppdaterat mig, men man måste ju se ändå. :oP

Tror jag ska gå och lägga mig. Kungen (läs: Foppa) skulle dock vara med på B-lotto ikväll och det vore dumt att missa. Men risken är väl att jag redan missat det, så... Fast jag har visserligen tv i sovrummet också. Skulle kunna sätta igång solariet och sola benen som är lika vita som mina strumpor...
 Bild från augusti när vi var på Jamtli med Gläntan. Jag sitter och ammar - checka mina ben, de matchar verkligen strumporna! (armarna också för den delen...) Skandal!

Älskar listor!!!

DAGENS:
Klädsel: kjol och linne
Frisyr: ihopsnurpat i en knut, solglasögonen som tar bort luggen
Låt: "Heartbreaking", nån låt på nån trailer på tv:n
Tv: Desperate ikväll!
Vill ha: ett hus med härligt grön gräsmatta
Sjuka: svid på axlarna
Tråkigaste: att Andreas är borta hela kvällen (fast det är lyx med egentid också iofs)
Roligaste: att gå till stan och Badhusparken

SENASTE PERSON SOM:
Sov i din säng: Andreas, och så jag då förstås
Såg dig gråta: Andreas, det var nog i söndags faktiskt
Fick dig att gråta: mig själv tror jag
Fick dig att börja skratta: Arvid
Du gick på bio med: Andreas, 9 april var det och vi såg "The Queen"
Du gick på stan med: Elin och Carro
Skickade ett e-mail till dig: Carolina
Skickade ett sms till dig: Elin
Skickade ett lunarinlägg till dig: var tvungen att kolla och det var tydligen Andreas den 4 februari

HAR DU NÅGONSIN:
Sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja
Bråkat med ditt husdjur: när jag var liten hade vi hundar, så ja där. Nu i mitt "vuxna" liv har vi bara haft akvarium, och de djuren har jag inte bråkat så mycket med. Krabban Mühlegg bråkade visserligen med oss när han klättrade ut och torkade ihjäl på golvet när vi var hemma på påsklov. Men det är en annan historia....
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej, det hade varit läskigt!

HAR DU NÅGONSIN VARIT I:
Norge: JA
Danmark: JA
Finland: nej
Island: nej
USA: nej
Tyskland: JA
Frankrike: JA
Spanien: nej
Italien: JA
Kroatien: nej
Grekland: nej
Österrike: JA
Schweiz: JA - underbart vackert!!!
Thailand: nej
Kanada: nej
Brasilien: nej
Belgien: JA

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: ormar (även plast-)
Vart vill du gifta dig: Bodsjö kyrka!
Vem hatar du verkligen: hatar är ett starkt ord, vet inte om jag direkt hatar nån, ogillar gör man väl alltid
Varit kär: JA
Kör du bil: JA
Har du ett jobb: JA två egentligen. Fast anställd på Recall, men tillbringar dagarna nu som mammaledig (det är det mest krävande jobb jag haft, men även det mest underbara!)
Gillar du att ha folk omkring dig: ja, men jag gillar lugnet och ensamheten också väldigt mycket!
Är du ett hälsofreak: ibland
Är du ensam nu: På sätt och vis - Arvid är hemma men han sover
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: låtar som jag inte vill ska fastna i mitt huvud. När jag var gravid vaknade jag ofta på nätterna med olika låtar på hjärnan, en ständigt återkommande var reklamlåten till Ipren "Har nååån i familjeeeen tillfällig värk eller feeeeeber"...hyfsat less...

FAVORIT:
Rum i huset: uterummet, fast just nu är det grisigt varmt där
Typ av musik: 60-tal
Parfym: killar får gääärna lukta Fahrenheit!
Månad: december pga julen!
Mat: mormors köttbullar. Annars kött i alla former!
Dricka: Trocadero light
Godis: lösvikt med bara favoriter
Tidning: ÖP
Film: Love Actually
Skådis: Susan Sarandon
Djur: hund

DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit: nej
Köpt någonting: handlat mat
Varit sjuk: nej, bara pollenproblem
Sjungit: jag har nog spexat för Arvid vilket inkluderat nån slags skönsång :oP
Sagt "Jag Älskar Dig": Ja, imorse
Velat säga till någon eller några att du älskar dem: ja och jag gjorde det då
Träffat någon ny: nej
Saknat någon: ja
Kramat någon: ja
Kissed someone: ja
Ätit: ja

Badhusparken

Idag gick vi in till stan - Elin, Carro och jag. Det var längesen sist, vet inte varför men vi promenerade mer i vintras när det var dåligt promenadväder. Det känns himla bra att vi gick idag iaf, skönt sommarväder. Möjligen lite för varmt, men man ska väl inte klaga. Åt lunch i Badhusparken, åt glass och gick en sväng på stan.


       


Från bussen såg jag 205
nere vid Arå, och även 207 stod där. Så nu ska jag ha 206. Yeyyy!!! Hade en god förhoppning om att se bilnummer idag men det gick klent så jag blev nöjd när jag såg 205:an på väg hem.


Andreas är på personalfest ikväll så han kommer inte hem förrän sent ikväll/inatt. Om cirka 3 timmar är det dags att lägga Arvid. Sen ska jag njuta av ensamheten. Kom på att det är Desperate ikväll - jihooo! Har fredag i hjärnan idag, men tisdag går lika bra det också. På lördag fyller förresten min mormor 85, det ska bli kul att träffa lite släkt - hoppas vädret fortsätter vara bra också!


Swedbankdagen

           


Jamtli i lördags

Lovely lista

1. Vad är total lycka för dig?
    Lördagsmornar med allt vad det innebär!

2. Vad förvånar dig mest med ditt vuxna liv?
   Att jag inte känner mig vuxen än. När gör man egentligen det? Trodde man skulle känna det vid det här laget, men icke. Så det är vad som förvånar mig mest - att jag inte känner mig vuxen fastän jag är det på papperet.

3. Mitt liv skulle bli lättare om?
   Jag kunde vinna nån miljon på Lotto så vi kunde köpa ett drömhus - och kombi.

4. Min hemliga last?
   Hemlig last, jag vet inte jag... Lösviktsgodis kanske!

5. Vad i ditt utseende är du mest nöjd med?
     Det är så himla svårt! Men några har sagt att jag har fin "normal" näsa så jag säger det. Var de fått det ifrån vet jag inte.

6. Oanad talang?
     Kan busvissla utan fingrar. Och vifta på näsborrarna.

7. Världens viktigaste fråga just nu?
    Jennys svar får stå kvar: Överkonsumtionen.

8. När drar du en vit lögn?
   När det behövs.

9. Vilket var ditt första jobb?
   Kontorist.

10. Vad är det bästa som kan köpas för pengar?
    Prylar från Panduro.

11. Vilken egenskap är du mest nöjd med hos dig själv?
      Att jag är en oftast glad prick.

12. Mitt bästa köp?
   Briovagnen. Fast den fick vi ju. Men vi är väldigt nöjda iaf.

13. Vilken pryl kan du inte vara utan?
     Eftersom Arvid inte är nån pryl så säger jag mobilen.

14. Vad bjuder du på om du får oväntat besök?
    Kaffe.

15. Vad får dig att inte vilja kliva upp ur sängen?
    Mycket. Men oftast finns det inget val - Arvid måste få mat...

16. Vad är du mest stolt över i ditt liv?
      Arvid, apelsinplantan, att jag lyckats gå ner i vikt

17. Vilka vill du ska svara på dessa frågor mer än du?
      
ALLA!!!!

Varma dagar

Jäklarns vilket sommarväder det blivit! Och jag bränner mig som aldrig förr. Illa.

Imorse var jag smått deprimerad av att bara vara inne så jag beslöt mig för att åka en sväng. Det slutade med att jag stannade vid vägskälet på vägen mot jobbet och så gick jag dit och åt lunch. Trevligt trevligt!

Arvid är på sitt bästaste humör. Tanden har inte spruckit fram (ångrat sig???) men jag antar att den dyker upp snart. Eller ner. Den var ju på överkäken... Öh...?!

Sommar

Äntligen lite sommar. Häääärligt!

Igår var vi på Jamtli på Swedbankdagen. Såååå himla mysigt hade vi! Jag älskar Jamtli sen barnsben så jag njöt i fulla drag. Vi fikade på gräsmattan samtidigt som vi lyssnade till uppträdandet av Tommy Nilsson. Brände mig gjorde jag också såklart. Det svider inte, men det kliar som tusan!

Har tagit en massa bilnummer så nu väntar jag på 205 - precis som Andreas. Matchen är igång! :oP

Home again

Nu är vi hemma igen. Inte nå brunare, inte ens nå rödare. Jaja, det kommer väl.

Tog förresten 200 idag!!!! Jihoooo - äntligen!!! Vet var det finns en 202, så nu vill jag se 201 fort som ögat!

Det blev en lite "sådär" natt inatt. Det är lite dimmigt bara, jag vet inte om jag var upp 2 eller 3 gånger och ammade, men amma gjorde jag iaf. Hoppas att det blir lite bättre inatt igen, så vi är tillbaka till när han klarade sig ända till 07 på morgonen. Men det kanske var tillfälligheter...vem vet.

Står som nr 1 av 54 på en radhuslägenhet.


Ute i solen

Testar att surfa från mobilen. En dum kostnad men lite kul måste man ju få ha ibland.
Arvid sover i vagnen o jag sitter på en parkbänk utanför nåt hyreshus i stan. Jag smälter in rätt bra mot den vita väggen bakom mig. Borde sola mer...
Ska sluta med det här nu. Adios!

RSS 2.0