En ny vändning i livet

Förra söndagen fick vi en chock: Arvid har diabetes! Så nu är livet förändrat, vi har bott på sjukhuset i nästan en vecka men är nu utskrivna och ska fixa allt själva, men har god support från diabetesteamet på barn. De är toppen!!!! Och vi har trivts väldigt bra på sjukhuset, Arvid har velat vara på lekterapin mest hela tiden. :)

Det är mycket vi ska lära oss nu, insulindoser, symptom på känning, symptom på höga värden, ta stick i fingret, ge insulin i insuflonknapp på magen, prova att ge spruta direkt i magen, sätta ny insuflonknapp, lära oss om kostvanor, m.m., m.m., m.m.... Det tar tid och är svårt! Men alla säger att det kommer att ge sig och sedan är vi experter på detta. Frågan är bara när....

Arvid tar det bra, men han vet att han kommer att ha en sjukdom hela livet, att han måste ta stick i fingret flera gånger per dag, att ha måste ta insulin inför varje måltid - så fort han ska äta något, m.m.


Trettondagen i Flatnor

Det var aproligt att åka madrass nerför backen! Man åkte upp på plogkanten på två ställen så det svängde rätt rejält och gick himla fort neröver. Roligt!!!

Vi sov över i Flatnor onsdag till torsdag, himla mysigt hade vi!!! På torsdagen fick dock Arvid feber så han var tussig och orkeslös på eftermiddagen. Men det är ju väldigt mysigt när de bara vill kura ihop sig i ens knä med täcket på. :) Samma situation idag, fast då med Johanna. Hon fick feber inatt så hon har varit tussig idag, jag var hemma idag och blir hemma även imorgon.

Nyårshelgen i Rätan
RSS 2.0