Torsdag kväll

Värst vad man klarar av mycket ibland: baka inför fredagsfikat imorgon, kolla på damernas skidskytte, blogga och dessutom ha ont i magen. Det sista är inte vidare värst kul, men jag kan nog inte göra så mycket åt saken är jag rädd.

Idag gick det lite lättare att hämta på förskolan. Inte speciellt BRA men mycket bättre. Fast om man jämför med igår så var det nog till och med bra ändå när jag tänker efter.

Imorgon går flera av mina Traderaannonser ut, det ser mycket lovande ut så här långt.

Nu ska jag titta till kakan...

Något kul

Roligast idag: Johanna har lärt sig säga sitt namn! Hon säger dock inte Jo utan går direkt på 'hanna. :o)

Tråkigast idag: Hämtningen på förskolan. Huga så kämpigt det kan vara... om det ändå vore enkelt?! Om de ändå kunde klä på sig utan problem och tjat.

OS håller på för fullt. Två guld har det blivit: Charlotte Kalla och Björn Ferry. Hurra! Något väldigt passande natten mot lördag var att jag fick hostattack vid 03:30 så då var det väldigt lägligt att knäppa på tv:n och kolla invigningen (som började kl 03:00). Så jag såg Foppas suveräna fanbärande. :o)

Förkylningen är mycket bättre, men hostan är kvar. Mest gör den sig påmind på natten, men med lite medicin så blir det bättre.

Borde ta lite mer kort att lägga in på bloggen. Något att tänka på...

Foppa!

Tjoho! Foppa ska bära fanan! Kunde det bli bättre? Näe!


...sen blev det min tur...

...sen blev det min tur att bli sjuk! Har varit hemma från jobbet onsdag och torsdag och blir hemma imorgon också. :o( Jag har haft feber varje kväll den här veckan, lyckligtvis mindre o mindre för varje dag, men ändock feber. Jag har superont i halsen, är väldigt hes och hostar som en gris. Jag har fått ont i bröstkorgen av all hostning (antar jag) och det känns ganska obehagligt. Jag är inte trött som i sova-trött, men däremot väldigt matt. Urk för det här! Jag vill vara frisk! Jag vill inte vara hemma mera! Dessutom är det svårt att sova för jag börjar hosta så fort jag lägger mig. Tur att vi har höj- och sänkbara sängar då, så jag får sova halvsittande så gott det går. Blä!!!!!!!!

Ja det händer inte så mycket annat här.... Mamma har varit snäll och hämtat barnen två dagar nu (hon skulle ändå göra det igår för jag skulle till tandläkaren var det tänkt, men fick ju avboka det eftersom jag var sjuk) och tipset från förskolan var att hämta dem tidigare för att de var ganska trötta fortfarande efter förkylningarna (barnen alltså, inte fröknarna...). 

I tisdags morse var vi på BVC med Johanna, det var dags för 1½-årskontroll. Johanna var riktigt arg och ville helst inte vara med på någon undersökning, men på något sätt gick det vägen ändå. Nu väger hon 11,6 kg och är 79 cm lång.


Öroninflammation

Det verkar vara en långdragen sjuka det här. Arvid verkar ha fått öroninflammation, men turligt nog är det mycket bättre idag. Han säger att det inte gör ont längre, så vi får hoppas att det är över! Johanna är klibbig i ena ögat, men jag hoppas att det inte är ögoninflammation. Arvid hade feber igår kväll senast, så än törs man väl inte ropa 'hej' direkt... Önskar dock att det är över snaaaaart!!!!

Johanna är i alla fall pigg som vanligt nu, men näsan rinner ideligen och hon hostar fortfarande mycket. Igår när Arvid hade ont i örat så låg han bara och kved och ville helst att man skulle vara nära nära nära. Det började väldigt plötsligt på förmiddagen. Han fick Alvedon men det verkade inte hjälpa. Ringde sjukvårdsrådgivningen och de gav en massa råd. Chattade med Lotta och fick en massa råd också, tack för det. På kvällen verkade det vara mycket bättre i alla fall, så skönt! Mamma var här med lite handlat åt oss igår vid lunch, tack för det.

Idag var Mona i tidningen, kul! Vi är så glada att vi fick gå den kursen, den har hjälpt oss mycket. Det är bra att få upp ögonen för hur man kan göra innan man hamnar i olika situationer. Vi har använt oss mycket av alla tips och råd vi fick genom kursen. Det vore bra om alla kunde gå den!


Sjuk sjuk sjuk

Har inte skrivit på över en vecka. Tragiskt nästan.

Här är det i alla fall sjukstuga. Det började i tisdags när förskolan ringde och sa att Johanna hade feber. Så jag fick lämna jobbet och åka för att hämta. Trist att behöva vara borta från jobbet när det är extra mycket att göra, men det är inte så mycket att göra åt tyvärr. Arvid var också glansig på ögonen när jag hämtade på förskolan så båda följde med mig hem.

Johanna har varit väldigt klängig, kramig och gosig. Hon har helst velat ligga på mig och sova, det har varit väldigt mysigt men man tycker ju synd om dem när de är sjuka också såklart. Båda barnen har haft feber, hosta och varit hesa. Johanna är pigg igen, men är fortfarande hostig och hes. Arvid hade 40,2 i eftermiddags så det känns inte så roligt. Han har även hosta och är hes också.

Igår kväll fick jag också feber, men tänkte att jag inte skulle ta någon Alvedon utan försöka få bort bacillerna genom att låta febern stanna kvar. I förmiddags hade jag feber igen och har haft ont i kroppen och huvudet hela dagen. Man får väl se det som tur ändå att jag blir sjuk nu och inte till veckan så blir jag borta mindre från jobbet. Fast speciellt roligt är det inte att vara sjuk själv och ta hand om sjuka barn. Tur att barnen varit relativt lugna ändå...

Det är tur att nätterna funkar bra ändå när de är sjuka, det är bara Arvid som vaknat en gång per natt. Första natten ville han byta pyjamas för hans hade blivit sicklig, andra natten var han bedrövad för att han inte kunde nysa, han fick vatten och sen somnade han om igen. :o)

RSS 2.0