Robinsonvecka

Oj oj vilken lång väntan det blir till nästa Robinsonavsnitt, ett helt dygn! ;o) Måtte morgondagen gå fort så det blir kväll och man kan bänka sig kl 20:00 för att se fortsättningen. Jag hejar på det "hemliga" laget, synd bara att Fredrik kommer dit nu för honom håller jag inte speciellt mycket på. Fast lite synd om honom är det såklart som blivit lurad av sina så kallade lagkamrater. Jaja, spännande blir det imorgon och framför allt att se minen på det ordinarie laget när de får höra att det finns ett till lag. Jihooo!

Det går fortsatt bra för både Johanna och Arvid på förskolan. Johanna verkar bli väl omhändertagen där. Igår morse var det en tjej som klädde av Johanna ytterkläderna när vi kom dit. :o) Jag kan tänka mig att det är lite som att ha en levande docka på plats, en som man kan ta hand om men som faktiskt kan röra sig själv.

Trist väder imorse! Underkylt regn.... blä. Det gick i snigelfart på E14, kö med en medelhastighet på 70 mest hela vägen. Men annars gick det bra. Verkar som det blev ett ganska lugnt stormoväder här, lugnare än väntat alltså. Får se hur det blir med posten imorgon på jobbet...om det är post som inte dyker upp pga snökaos i södra Sverige. Det har ju hänt förr. I så fall blir det mer att göra på fredag, eller om det dröjer ända till måndag.

Nu sitter jag i sängen och tänker se Mästarnas Mästare på SVTPlay innan jag somnar. Bra tänkt.


George Clooney är här!

Sjukdomarna är över, barnen är tillbaka på förskolan och jag jobbar igen. Skönt. Det har nu passerat två dagar av vanlig vardag som de inte blivit sjuka. Tjoho!

I lördags var vi på Victors dop. Det var trevligt och barnen hade också kul som fick leka av sig lite. På hemvägen köpte vi en Harry Boy och speladet inspirerade mig till att även köpa en Lördagspåse och ett separat Lotto också. Dessvärre gav det inga större vinster.... endast 12 kr vann jag på Stryktipset. Men det är ju alltid nåt! V75 var spännande, vi hade fyra rätt i rad men sen sprack det.... På kvällen blev det Robinson såklart! Heja Mats! Det här kommer att bli en rolig vecka framöver med Robinson tre dagar! Onsdag, torsdag och lördag - vilken vecka!

I söndags åkte vi till Storsjöbadet och hade roligt. Barnen hade jättekul och var väldigt nöjda över besöket där. På vägen hem köpte vi med oss kinamat. Gött!

Igår åkte jag till mamma och pappa efter jobbet och fick mat. Barnen var också där för Andreas var i stan för att uträtta lite ärenden. Barnen stannade kvar och väntade på Andreas medan jag åkte till Gunilla för att fika och fira hennes födelsedag som inträffade förra veckan. När jag kom hem igen kollade vi på Filmgalan.

Igår kväll landade George Clooney i Östersund! Det här är mycket coolt tycker jag. Han ska spela in en film där öppningsscenen utspelar sig i Singjön strax utanför Brunflo. Coolt värre!! Han är alltså inte många kilometer härifrån!

Magsjukeuppföljningen

Natten gick som en dans! Johanna vaknade inte förrän kl 06 och kräkningarna verkar som bortblåsta! Hoppas bara att vi andra klarar oss nu också!! För på lördag ska vi på dop, det ska bli så kul!

Vi har haft en tråkdag egentligen. Jag ville inte gå ut då det faktiskt inte var så längesen hon kräktes egentligen. Men imorgon måste vi leta oss ut, annars blir vi nog galna allihop. Vi har kollat på Bolibompa, byggt med Duplo, ritat och lekt med PlayDoh. Johanna sov 2½ timme efter lunch så jag fick väcka henne. Arvid lärde mig trolla under tiden, det var väldigt underhållande.

Fredag imorgon!

Lång uppdatering

Längesen nu igen... Men nu har det hänt en del...

Fredag: sista inskolningsdagen gick jättebra den med. Johanna sov där för första gången. Fröken hade lagt ner henne i vagnen, Johanna hade lagt huvudet åt sidan och somnat. Kul! Det var så kul att hämta dem igen! :) På eftermiddagen kollade Andreas bilen och det visade sig att det var batteriet som hade laddats ur. För att ladda upp det igen (efter att ha använt startkablar och Toyotan) så åkte vi till Coop Forum i stan och handlade. När vi kom hem åt vi middag och lade barnen. Sen kollade vi på Morden i Midsomer som vi hade spelat in. Jag somnade såklart... (hopplöst!)

Lördag: Åkte med barnen till Rödön, fick jättegod lasagne till lunch. Egentligen skulle vi ha gått på stan innan vi åkte till Rödön för Arvid hade en önskan om att köpa en orange tröja med ett monster på. Vi vet inte var han fått det ifrån, men vi sa att vi kunde gå med honom på stan och leta en sådan. Men han hade ångrat sig på lördagen, så Andreas och jag gick på stan själva efter att vi lämnat barnen istället. Efter stadsbesöket åkte vi hem och lagade middag tillsammans. Spenatfyllda tortillas var det. Jag hade världens förväntningar men aj aj aj vilken besvikelse! Jag fick spotta ut maten och sen grät jag till och med en svätt för att jag var så besviken - det var fetaost- och oliverkeso i!!! Uääääk!!! Jag trodde dock att det skulle gå bra för jag har ätit fetaost-c.f. i nån mat förut och då har jag inte känt nån smak, men detta gick icke! Jag gjorde en egen variant med köttfärs istället.... Vi åt framför tv:n (barnen var ju inte hemma, det gäller att passa på) och såg först skidskytte och sen På spåret på SVTPlay. Sen åkte vi till Maggan och Åke och spelade spel. Det var jätteroligt och trevligt! Vi spelade På spåret (som jag lånat av Sofia, tack!!), Master of Television och sist Rappakalja. Mycket roligt, det måste vi göra om!!

Söndag: Sovmorgon eftersom barnen sov på Rödön. Jag sov till tio!! Sen åkte vi till Rödön, åt lunch och Andreas packade ihop en massa böcker att ta med hem. Arvid hade fått feber på natten så han var lite tussig. När vi kom hem myste vi major - alla fyra satt i soffan med filtar, kollade på skidskytte och myste!! Johanna somnade i min famn, det var sååå mysigt!! Arvid höll oss andra två vakna genom att påminna oss om att vi inte skulle somna vi också. :o) Han hade feber under dagen men fick Alvedon (eller Arvid-ån som han själv säger) innan han lade sig, han hade 39,7 då.

Måndag: Arvid fick såklart vara hemma eftersom man ska ha en feberfri dag, men det var okej att Johanna kom ändå och vi bestämde att hon skulle gå 9-14. Så jag packade ner Arvid i pulkan och vi gick iväg till förskolan. Johanna hade haft en mycket bra dag när vi hämtade henne. Andreas mötte upp oss och kunde hämta han också, hans sista lektion var inställd så han hann fram lagom till klockan två. Arvid piggnade på sig och hade inte feber på hela dagen, han var sig själv igen. Det var en mycket kort feberomgång, men vi är nöjda för det. Till middag lagade jag god middag - kyckling under persiljetäcke med klyftpotatis. Supergott!

Tisdag: Äntligen kunde jag jobba igen! Det känns helt okej att jobba, det är skönt med vardag igen och kul att träffa vuxet folk om dagarna. Det är helkul att vara hemma också, men en lagom mix av allt vore bra. Det gick bra att jobba och jag slutade 15:30, jag har nu börjat jobba 90% så får vi se om det funkar bra. Det gick bra att lämna barnen på morgonen, Johanna hade knappt tid att vinka hejdå. Att hämta gick också bra, de blev glada men det var ingen som kom och sprang emot mig direkt, de var fullt upptagna med att leka. Åkte till affärn och sen åkte vi hem och lagade korv stroganoff. På kvällen städade vi och plockade bort lite av julen.

Onsdag: (=idag) Det gick bra att lämna imorse också. Det gick även bra att jobba. Strax efter 12 ringde dock förskolan... det första jag sa var "Är det nån som har feber?" men fröken sa att det var ingen fara. Det var bara Arvid som hade somnat på vilan och de undrade hur länge vi tyckte att han fick sova, det kan ju paja kvällsrutinen om de sover på dagen. Jag gav klartecken för 20 minuter och frågade lite om hur det var med dem. Allt var bra. Jobbade vidare, gick på lunch och strax efter lunchen ringde förskolan igen. En annan fröken sa "Johanna kräks".... Ånej! Så jag fick avsluta arbetsdagen och åka för att hämta barnen på förskolan. Där möttes jag av barn som berättade att Johanna hade kräkts och där satt hon i frökens knä och hade alldeles nyss kräkts en andra gång. Hon blev glad att se mig och vi packade oss iväg hemöver. Inget kräk i bilen som tur var. Efter ca en halvtimme hemma så började hon kräkas igen och sedan efter ytterligare en halvtimme kräktes hon en gång till, men inte så mycket. Hon hulkade en gång också men sen har det varit lugnt. Hon har dock varit väldigt blek och suuuupertrött. Hon har somnat på mig flera gånger och det är bara sååå mysigt fastän det är trist att hon är sjuk och mår dåligt såklart! Tillslut fick hon dock i sig lite vätskeersättning blandat med juice och när klockan var 18:30 var det som att trycka på en knapp! Hon blev pigg och sprang till och med omkring! Det var en väldigt stor skillnad på hennes ögon om man jämför med en halvtimme tidigare! Hon fick till och med en halv dos välling och sen var det dags att sova. Barnen somnade ganska fort och nu blir det intressant att se hur det går under natten. Jag ska gå och lägga mig nu ifall det blir en jobbig natt.

Det här blev visst oerhört långt, men ni gör det bra om ni läst ända hit!

Sista inskolningsdagen

Sista inskolningsdagen idag, men än vet jag inte hur det egentligen har gått. Lämnade strax före kl 08:00 (efter en del stress) och det gick bra. Johanna såg förvånad ut, men ingen gråt. Jag längtar redan tills jag får hämta dem igen, och höra hur det har gått idag. Det är lite av det stora provet idag eftersom Johanna är där så länge och dessutom ska sova. Hoppas det går bra!!

Jaha, idag tänkte jag åka till jobbet nu när jag ändå går hemma och har lite jour i och med inskolningen. Sofia fyller år idag så jag tänkte åka dit med ett litet överlevnadskit för en arbetsdag på födelsedagen, men jag får inte igång bilen! Skulle hämta mamma i stan också men det blir inget med det heller. Irriterande! Hoppas bilen repar på sig, vet inte om det beror på kylan eller vad det är. Igår startade den kall i alla fall, men inte idag när den ändå stått med motorvärmare. Typiskt!! Kanske får städa lite istället då, det skulle behövas.

Igår blev det strömlöst här, ännu ett irritationsmoment såklart. Jag var ensam hemma med barnen för Andreas var på rep. Det var läggningsdags så jag hade precis tagit av Johanna blöjan för att göra henne klar för natten. Då försvann strömmen! Irrade omkring och letade ficklampor men hittade inga - såklart. Hittade dock tändare så vi tände ljus. Letade mig fram till elskåpet trots att det var fullt med grejer ivägen, klev på och över en massa "rat". Hittade dock inget fel. Ååååh. Måste ut i garaget...

Arvid blev rädd, förmodligen för att jag stressade omkring och irrade, Johanna blev också rädd och satt som en igel på mig (vilket i och för sig var bra för då var risken väldigt liten att hon skulle hasa ner). Ringde till mamma och pappa som kunde komma och hjälpa till. Jag hade nämligen ingen smidig möjlighet att ta mig ut till garaget i smällkalla kylan med ett barn hängandes runt halsen och ett barn som var rädd. Så de kom hit - tack och lov!

Mamma umgicks med barnen medan pappa och jag försökte hitta felet. Märklig anläggning det här så vi ringde Kalle och han kom hit och kollade. Det visade sig vara jordfelsbrytaren, och den satt inte där vi hade tänkt oss. Alltid lär man sig nåt och jag är väldigt tacksam för den hjälp jag fick!! Arvid verkade nöjd över att få spela lite spel med momma. Sen somnade båda barnen så fort de hade lagt sig.

Övrigt som hände i detta kaos var att jag välte omkull ett stearinljus så jag fick stearin över mobilen. Johanna kissade på golvet (eftersom jag precis hade tagit AV blöjan när strömmen gick...och inte tagit på henne någon ny mitt i virrvarret) vilket gjorde att både jag och Arvid blev blöta om fötterna. Jag slet av min strumpa och gick omkring barfota i stöveln ute när vi letade elfel ute i garaget. Det var lite småkallt...

Annars gick det ganska bra! ;o)

Avslutar detta med lite kort från ljusa stunder under gårdagen...


Inskolning dag 5 och 6

Jag vet, det blir inte så många blogginlägg.... men nu kommer det ett! Pass på!

Inskolning dag 5 (igår) gick bra den också. När jag gick svängde Johannas mungipor rejält nedåt (fröken sa att läppen hade darrat också) men det hade gått över när jag var utom synhåll. Igår hade de haft julgransplundring, ingen hit att dansa kring granen tyckte Johanna men det gick tydligen bra att titta på håll. :o)

När jag hämtade Johanna igår så ville Arvid stanna kvar så han fick det. På vilan hade de gått över till en annan avdelning och kollat på en Bamsefilm, mysigt. När jag kom och hämtade honom satt han och trädde på pärlor på tråd och det gjorde han även idag när jag lämnade dem.

Idag är det inskolningsdag nr 6, näst sista dagen. När vi kom dit så tog en annan fröken hand om Johanna för den fröken är även den som kommer att vara där när vi kommer dit imorgon bitti. Vår kontaktfröken och jag gick iväg och hade inskolningssamtal och det gick bra. Det hade även gått bra för Johanna. När samtalet var klart satt Johanna och lade pussel.

Idag har jag plockat bort adventsljusstakarna, trååååkigt! Man man måste väl.... Resten får nog vara kvar till helgen. Julgranen också.

Johanna ska äta lunch på förskolan idag för första gången, det tyckte några andra barn var roligt också. Det känns bra att hon är väl omhändertagen. :o)

Inskolning dag 4

Här sitter jag hemma alldeles ensam! Båda barnen är på förskolan och jag sitter och har lite jour ifall det inte går bra med inskolningen. Men det verkar gå bra. Igår lämnade jag också och då hade det också gått bra. Johanna hade blivit ledsen en gång, men det berodde på att fröken hade tagit bort henne från Arvid för hon höll på att bli blöt om fötterna. Hon hade inte gråtit, men varit upprörd över det i alla fall. :o)

När jag lämnade igår (gick hem efter en halvtimme) så såg Johanna bara förvånad ut. Lika var det idag, men då var hon ganska klängig innan. Vet inte varför, kanske för att det var kallt eller för att hon kände på sig vad som stundade.

Igår när jag kom för att hämta så gick jag inte in direkt för de hade samling och jag ville inte störa i den. Men jag kollade in genom fönstret som finns i dörren in till lekrummet och såg att barnen satt stilla och lyssnade på fröken, även Johanna satt still alltså. :o) När jag sen gick in (ändå) så ville hon dock inte sitta med i ringen längre utan kom till mig istället.

Idag får Arvid stanna kvar till kl 14 om han vill, även fast Johanna ska gå hem kl 11. Han har varit helt på det klara med att han ska stanna kvar och har längtat efter det ända sen i torsdags, men imorse visste han inte hur han ville göra så vi får se hur det blir.

Igår efter förskolan åkte vi till mamma för hon var ledig. Fick lunch, jag sov på kökssoffan och tog det allmänt lugnt. Skönt.

Visst ja, har ju glömt att skriva om lördagen. Då firade Andreas och jag 12 år ihop! Barnen var hos momma & moffa och sov över till söndagen. Andreas och jag åkte till stan, Andreas shoppade lite, vi gick på bio och såg Luftslottet som sprängdes (superbra!) och sen gick vi på Innefickan och åt middag. Vi hade biosupébiljetter som vi utnyttjade. Jag var dock tokmätt på Innefickan så jag orkade bara halva varmrätten... typiskt! Men det var väldigt trevligt och vi hade en superbra dag!


Inskolning

I onsdags var vi hos Ulf, Johanna, Tone och Bente och hälsade på. Det var trevligt som vanligt. Fick god lunch också, suveränt! Arvid och Tone lekte bland annat sopgubbar, det är ju ganska rätt i tiden....fast någon vidare källsortering var det inte... Handlade innan vi åkte hem och jisses vad kallt det var! Och ÄR fortfarande!!

Två dagar med inskolning har passerat. Vi har gått till och från förskolan båda dagarna trots att det varit isigt kallt. Idag var det -30 vid förskolan, huga!!

Inskolningen går i alla fall bra. Igår var det jag som var där med Johanna (och Arvid som självklart också får följa med) och idag var Andreas också med. Passade på att ha Arvids utvecklingssamtal idag eftersom Andreas var med. Det gick mycket bra, hon sa bara gott om Arvid Kul!

Johannas inskolning då... Igår var hon lite klängig i början men när fröken tog fram Duplo så satte hon sig själv och började bygga. Jag gick även iväg ett par-tre minuter för Arvid ville visa var en kompis till honom var (han var på grannavdelningen) och det hade gått bra. När vi skulle hem ville varken Arvid eller Johanna gå hem....det här är något som kan bli ett problem framöver om det ska fortsätta... men såklart bra att de trivs och inte vill gå hem... ;o)

Idag var Johanna också lite klängig i början, men bara när vi höll på att klä av oss. När vi kom in i leksalen så lossnade det. Hon satt först och ritade, sen lekte hon lite på golvet med plusplus (som jag inte visste vad det var förrän idag), lekte med köksgrejer, kaplastavar och ville läsa böcker. Hon verkar gilla vår kontaktfröken så det här ska nog gå superbra. Arvid lekte trollkarl. :o) På slutet var Johanna jättetrött så hon var lite tjurig, men tillslut gick vi hem och hon somnade strax innan vi var hemma.



Idag efter att Johanna sovit och vi hade ätit mellis så gick jag och barnen (Andreas åkte till Bräcke på kurs med jobbet efter förskolan) ner till affärn för att handla frukt och grönt. Där träffade vi momma & moffa, Håkan, Maria J och kontaktfröken. Det var svinigt kallt, men skönt med en promenad. Johanna åkte vagn och Arvid åkte pulka.

När vi kom hem dröjde det inte länge förrän Andreas också kom hem. Vi gjorde i ordning middag och åt supergod Ceasarsallad - mums!

Idag skulle min farmor ha fyllt 100 år!

Ikväll blir det På spåret och Morden i Midsomer. Men först ska jag nog ta en vaaaarm dusch för att tina upp lite...


Huvudfoting och namn


Arvid ritade sin första huvudfoting idag!!!
De två cirklarna i mitten av huvudet är ögonen. Det som sticker ut upptill är näsan. Det som sticker ut snett upp till höger är kepsen, där håret även gömmer sig.


Arvid skrev även sitt namn idag!
ARVID O


♥ Vilken dag! ♥





Fiff!

Johanna säger numera "Fiff" åt fisk, hon har alltså ändrat uttal på ett par dagar. :o)

Idag var det arbetsdag igen. Det gick mycket bra, var inte så jättemycket post för min del idag så jag kunde hjälpa till på Dalarna en stund. Imorgon är det en ny arbetsdag och sen ska jag inte jobba (där i alla fall...) förrän 18 januari igen. På torsdag börjar nämligen Johannas inskolning. Ska bli roligt!!

Nu lite bilder...


Nyårsmiddag av Gustavsson/Esbjörnsson/Olsson/Lundström
Förrätt: Lax- och kräftstjärtspaj till de vuxna, tacopaj till barnen (inkl mig)
Varmrätt: Oxfilé Charlemagne med potatisgratäng
Efterrätt: Glassbomb




♥ Johanna softar i trappan
Arvid och Johanna vid deras pysselbord
Arvid (iförd en toffel av varje färg...) tar kort på mig som tar kort. Till vänster i bild ses halva Johanna som förmodligen pussar sin docka i docksängen.




♥ Utelek



♥ Johanna leker
♥ Johanna matar sig själv och julgranskulorna med nåt gott ur dockbabyliften


Nu ska jag sätta mig med en kopp te och kolla på Sportens Årskrönika. Andreas badar och jag hör barnen tjoa från sina sängar....men vi hoppas att de somnar snart.


Lite om barnen



Det här inlägget är mest lite för mitt eget intresse, kanske kul att läsa om några år eller så.



-"Jag är kissnödig. Och ätsugen."
Det är vad Arvid ikväll kommer med för argument att få vara vaken lite längre. Det händer ungefär en gång på tio som han somnar på en gång, utan att kliva upp en enda gång...

Annat kul som händer med barnen just nu är att Johanna har börjat bädda ner sina dockor i docksängen och då pussar hon dem på munnen hela tiden. Hon vill också gärna mata dockor, saker och oss med olika saker. Idag matade hon julgranskulorna med nåt som verkade vara gott.

Arvid säger ofta
"Det gick fort"
"Alla sorters möljiga saker"
"Jag busade bara"

Johanna har lärt sig säga
Na na = Nasse
Tom-tam = Tomte
Fiss = Fisk
Dacka = Docka
Vavva = Arvid
Kå' = Korv
Ba' = Bajs

Idag har Johanna flera gånger dragit upp tröjan på sig själv och dragit med oss till toan. Då vill hon sitta på pottan och låta lite, sen tvätta händerna och sen är det bra. Har provat ta av henne blöjan men det kommer inget. Men kul ändå!

Nu är det dags för Robinson!!!

2 januari 2010...20100102

Så var det ett nytt år då. 2010! Shit, hur hamnade vi här?! Det gick fort...

På nyårsafton kom Maggan och Åke och barnen hit, vi hade en jättebra dag med massa bus och lek och god mat. Får återkomma med kort på maten sen för jag ids inte lägga in dem nu. De åkte hem vid 20-tiden, sen kollade Andreas och jag på tv och jag somnade såklart.... blev väckt 23:30 och då var det bara en halvtimme kvar av året alltså. Vi firade tolvslaget med ProViva-shots (Andreas) och Coca Cola (jag). Andreas mår inte så bra i magen, därav ProVivan... Han är fortfarande inte bra, har någon slags maginfluensa troligen. Just nu ligger han och Johanna och sover, och om han mår okej när han vaknar så kanske vi åker och köper ny kamera. Hoppas!!

Nu ska Arvid och jag spela Steka Ägg.

RSS 2.0