Inskolning

I onsdags var vi hos Ulf, Johanna, Tone och Bente och hälsade på. Det var trevligt som vanligt. Fick god lunch också, suveränt! Arvid och Tone lekte bland annat sopgubbar, det är ju ganska rätt i tiden....fast någon vidare källsortering var det inte... Handlade innan vi åkte hem och jisses vad kallt det var! Och ÄR fortfarande!!

Två dagar med inskolning har passerat. Vi har gått till och från förskolan båda dagarna trots att det varit isigt kallt. Idag var det -30 vid förskolan, huga!!

Inskolningen går i alla fall bra. Igår var det jag som var där med Johanna (och Arvid som självklart också får följa med) och idag var Andreas också med. Passade på att ha Arvids utvecklingssamtal idag eftersom Andreas var med. Det gick mycket bra, hon sa bara gott om Arvid Kul!

Johannas inskolning då... Igår var hon lite klängig i början men när fröken tog fram Duplo så satte hon sig själv och började bygga. Jag gick även iväg ett par-tre minuter för Arvid ville visa var en kompis till honom var (han var på grannavdelningen) och det hade gått bra. När vi skulle hem ville varken Arvid eller Johanna gå hem....det här är något som kan bli ett problem framöver om det ska fortsätta... men såklart bra att de trivs och inte vill gå hem... ;o)

Idag var Johanna också lite klängig i början, men bara när vi höll på att klä av oss. När vi kom in i leksalen så lossnade det. Hon satt först och ritade, sen lekte hon lite på golvet med plusplus (som jag inte visste vad det var förrän idag), lekte med köksgrejer, kaplastavar och ville läsa böcker. Hon verkar gilla vår kontaktfröken så det här ska nog gå superbra. Arvid lekte trollkarl. :o) På slutet var Johanna jättetrött så hon var lite tjurig, men tillslut gick vi hem och hon somnade strax innan vi var hemma.Idag efter att Johanna sovit och vi hade ätit mellis så gick jag och barnen (Andreas åkte till Bräcke på kurs med jobbet efter förskolan) ner till affärn för att handla frukt och grönt. Där träffade vi momma & moffa, Håkan, Maria J och kontaktfröken. Det var svinigt kallt, men skönt med en promenad. Johanna åkte vagn och Arvid åkte pulka.

När vi kom hem dröjde det inte länge förrän Andreas också kom hem. Vi gjorde i ordning middag och åt supergod Ceasarsallad - mums!

Idag skulle min farmor ha fyllt 100 år!

Ikväll blir det På spåret och Morden i Midsomer. Men först ska jag nog ta en vaaaarm dusch för att tina upp lite...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0