En ny vändning i livet

Förra söndagen fick vi en chock: Arvid har diabetes! Så nu är livet förändrat, vi har bott på sjukhuset i nästan en vecka men är nu utskrivna och ska fixa allt själva, men har god support från diabetesteamet på barn. De är toppen!!!! Och vi har trivts väldigt bra på sjukhuset, Arvid har velat vara på lekterapin mest hela tiden. :)

Det är mycket vi ska lära oss nu, insulindoser, symptom på känning, symptom på höga värden, ta stick i fingret, ge insulin i insuflonknapp på magen, prova att ge spruta direkt i magen, sätta ny insuflonknapp, lära oss om kostvanor, m.m., m.m., m.m.... Det tar tid och är svårt! Men alla säger att det kommer att ge sig och sedan är vi experter på detta. Frågan är bara när....

Arvid tar det bra, men han vet att han kommer att ha en sjukdom hela livet, att han måste ta stick i fingret flera gånger per dag, att ha måste ta insulin inför varje måltid - så fort han ska äta något, m.m.


Kommentarer
Postat av: Sofia

Har ni redan blivit utskrivna? Härligt! Jag önskar er all lycka till men vet att ni kommer att fixa detta galant. Ska bli spännande att höra hur det går för er. Jag saknar dig på jobbet =(

KRAM!!

2011-01-26 @ 20:25:28
Postat av: elin

Oj, vilken utmaning! Tänk vad ni kommer få lära er mycket om bra kost och så! Och både kunskapen ni och han kommer att få om sjukdomen och att vetenskapen/forskningen gör framsteg, kommer nog göra att situationen kommer kännas helt naturligt så småningom. Jag tänker att det är tur att han är så pass liten att han nog snart inte minns hur det var innan.Hur upptäckte ni att något var "fel"? Hade ni på känn att det kunde vara diabetes? Man har ju hört om att de blir törstiga och kissnödiga...Lycka till och hälsa Arvid med styrkekramar!

2011-01-27 @ 08:49:43
URL: http://elintyras.blogg.se/
Postat av: Carola

Kramar till er!!!

2011-01-28 @ 10:43:28
Postat av: Linda

Stackars Arvid...Men det blir nog lättare med tiden när man har tagit åt sig all info och det har kommit in mera i er vardag. Sen går väl allt på rutin.Men hur märkte ni att han hade diabetes?

Sköt om er! KRAM

2011-01-28 @ 17:53:13
URL: http://www.livetmedilona.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0